Dodaj do ulubionych

PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy

04.03.23, 11:11
Na telewizję pisi wydaja 2,7 miliarda złotych. Na SORy tylko 750 milionów. Oczywiście na te które cieszą się mniejszą frekwencja. W miastach praktycznie nie mają szansy coś dostać .
www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/2203370,1,sor-y-pomoga-w-kampanii-dla-kogo-czeki-z-milionami-od-wladzy.read
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 04.03.23, 11:27
      znowu qrwy psie będą kraśćna potęgę
      • snajper55 Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 04.03.23, 13:44
        m.c.hrabia napisał:

> znowu qrwy psie będą kraśćna potęgę

Jakie "znowu"??? Toż oni cały czas kradną, bez żadnej przerwy.

S.
        • yoma Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 04.03.23, 13:56
          A ostatnio w ogóle na chama i na wyrwę. Chyba czują ogień pod dupą.
          • horpyna4 Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 04.03.23, 14:55
            Trzeba będzie zaopatrzyć się w kowalskie miechy...
      • stasi1 Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 18.03.23, 20:51
        A tak by nie kradli?
        • privus Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 18.03.23, 21:24
          Raczej nie widzę takiej możliwości poczynając od PC.
          • stasi1 Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 24.03.23, 23:51
            To powinno byc dalej będą kradli a nie znowu
    • no-popis Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 04.03.23, 15:54
      stasi1 napisał:

> Na telewizję pisi wydaja 2,7 miliarda złotych. Na SORy tylko 750 milionów. Ocz
      > ywiście na te które cieszą się mniejszą frekwencja. W miastach praktycznie nie
      > mają szansy coś dostać .
      Najwyżej wynagradzanym dziennikarzem w historii TVP był dziennikarz Tomasz Lis za TVPO za robienie klaki Tuskowi.
      Problem jest w uniezależnieniu czy oderwaniu od władzy telewizji i mediów publicznych a nie licytowaniu czy bardziej nieobiektywna była ta PiS czy ta PO czy ta SLD.
      Nadążasz?!
      • jureek Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 04.03.23, 16:04
        no-popis napisała:

> icznych a nie licytowaniu czy bardziej nieobiektywna była ta PiS czy ta PO czy
        > ta SLD.

Pamiętam, że za PO w państwowej TV miał swój cykliczny program niejaki Pospieszalski, który miłością do PO nie pałał. Dasz przykład jakiegoś dziennikarza krytycznego wobec PiS, który obecnie miałby stałą audycję w TVP?
        Za PO w Trójce mieli też swoje audycje Cejrowski, Reszczyński, Pietrzak, Wolski i im podobni prawacy.
        Tak tylko dla przypomnienia, gdyby komuś zachciało się stawiać znak równości między zawłaszczaniem mediów przez PiS i PO.
        • no-popis Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 04.03.23, 17:03
          jureek napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > icznych a nie licytowaniu czy bardziej nieobiektywna była ta PiS czy ta P
          > O czy
          > > ta SLD.
          >
          > Pamiętam, że za PO w państwowej TV miał swój cykliczny program niejaki Pospiesz
          > alski, który miłością do PO nie pałał. Dasz przykład jakiegoś dziennikarza kryt
          > ycznego wobec PiS, który obecnie miałby stałą audycję w TVP?
          > Za PO w Trójce mieli też swoje audycje Cejrowski, Reszczyński, Pietrzak, Wolski
          > i im podobni prawacy.
          > Tak tylko dla przypomnienia, gdyby komuś zachciało się stawiać znak równości mi
          > ędzy zawłaszczaniem mediów przez PiS i PO.
          Pospieszalski miał krótko. Przereklamowany przykład bo w końcu wyleciał na zbity pysk tak jak wyleciał też z tvpis.
          Rozmowa w stylu kto mniej kradnie a kto więcej mi nie odpowiada :)
          Nie mam cienia wątpliwości, że obecna TVP jest partyjna tak samo jak nie mam, że wtedy była partyjna.
          • jureek Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 04.03.23, 17:12

> Pospieszalski miał krótko.

7 lat to krótko? Ale 8 lat to już długo? (tak długo miał Lis)

> Rozmowa w stylu kto mniej kradnie a kto więcej mi nie odpowiada :)

A nie możesz po prostu przyznać, że nie masz przykładu cyklicznej audycji z krytycznym wobec PiS prowadzącym w obecnej TVP?

> Nie mam cienia wątpliwości, że obecna TVP jest partyjna tak samo jak nie mam,
            > że wtedy była partyjna.

Wtedy też była partyjna, ale nie tak samo partyjna. Bo może być partyjna mniej lub bardziej.
            • no-popis [...] 09.03.23, 06:04
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • jureek Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 09.03.23, 09:42
                no-popis napisała:

> Napisałeś coś takiego, że : STalin to dobry człowiek bo mógł kazać rozstrzelać
                > a wysłał na Sybir.

Twoje porównanie miałoby jakiś sens, gdybym na napisał, że TVP za czasów PO prezentowała dobry poziom. Tylko że niczego takiego nie napisałem.
                • no-popis Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 31.03.23, 07:28
                  jureek napisał:

> no-popis napisała:
                  >
                  > > Napisałeś coś takiego, że : STalin to dobry człowiek bo mógł kazać rozstr
                  > zelać
                  > > a wysłał na Sybir.
                  >
                  > Twoje porównanie miałoby jakiś sens, gdybym na napisał, że TVP za czasów PO pre
                  > zentowała dobry poziom. Tylko że niczego takiego nie napisałem.
                  No to napiszę inaczej. Widzisz różnicę między dżumą i cholerą ale i to, i to może być śmiertelne z podobną statystyką na przeżycie.
    • j-k Stasiek, Ty nie walnujsa, 04.03.23, 16:10
      tylko pisz tu - gdzie masz najbliszy SOR i kto w tym okregu trzymie Wladze.

i od razu bedziemy wiedzieli - jakie masz szanse, gdy jakies paskudztwo Cie dopadnie.
      • stasi1 Re: Stasiek, Ty nie walnujsa, 08.03.23, 23:48
        Sam SOR pewnie dostanie pieniądze, Duda ma przecież niedaleko posiadłość. Oczywiście nie swoją, prezydencką. Kiedys śmiesznie było na budowę płotu wokół lasów tej rezydencji przeznaczono 2 miliony złotych, na most przez Wisłę w tym czasie 500tys.
        Ale chociaż w mojej gminie pisowców jest tak skromnie licząc 60% to i tak nie dostaliśmy pieniędzy z FIL bo burmistrz nie jest z PiSu. Nie pomogło nawet to że mamy samego posła. Tylko że on prowadzi firmę i raczej się nie wychyla bo kto by chciałby kupować dom od wariata, więc dla gminy nic nie łatwi
    • hordol Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 09.03.23, 06:15
      po pierwsze- to dodatkowa kwota oprócz normalnego finansowania
      po drugie- nie dadzą to żle,dadzą to też żle
      • stasi1 Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 11.03.23, 10:13
        Tylko że TVPiS też ma normalne finansowanie i dostali te prawie trzy miliardy extra. Dobrze że dali na SORy ale lepiej gdyby dali to co na telewizję
    • no-popis [...] 09.03.23, 08:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • privus Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 18.03.23, 21:20
      TVPiS w niczym nikomu nie pomoże, ale rura propagandowa mowy nienawiści musi być stosownie do oczekiwań opłacana.
      • stasi1 Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 29.03.23, 19:36
        Pomoże, stwierdzą że za PiSu jesteś najlepiej leczony w histori Polski
        • duni1 Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 29.03.23, 23:14
          No wlasnie, moce boskie sa nieskonczenie lepsze niz jakies tam "dochtory".
          • stasi1 Re: PiS: TVPiS ważniejsze niż SORy 04.04.23, 23:05
            Sugestie są czasami silne. Chcących w to wierzyć

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka