Gość: Qt Dziw, że Kulczyk jest z Poznania. IP: *.icpnet.pl / *.icpnet.pl 12.11.04, 15:40 Kulczyk daje na klasztor KATOLICKI? I on niby jest z Poznania? Coś tu nie tak... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Dziw, że Kulczyk jest z Poznania. IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.11.04, 15:49 za komuny poprzedniej etatowi ubecy też dawali na tace żeby sie nie wyróżniać. może zwyczajnie chciał przejąć klasztor, puścić go na giełdzie albo z gałganem do spólki sprzedać żydom... w końcu klasztor to lepszy biznes od innych i można tam ziwać jak się robi zbyt gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: Dziw, że Kulczyk jest z Poznania. 12.11.04, 15:54 Mysle, ze najwiecej zaplacili by Saudyjczycy. Miec meczet, w srodku Polski, na wzgorzu... Nie wiem tylko, czy nie trzeba by go troche przekrecic, aby w strone Mekki bardziej byl nakierowany. No, ale to juz Kulczyk pewnie sam by zrobil, w ramach kontraktu. W koncu co jak co, ale przekrecac to on umie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Poznaniakom współczujemy ..... IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.11.04, 16:07 bo naród przyzwoity i rozsądny.. no może zbyt kutwiasty. przykre bo niby jasna góra, święty obraz i ogólnie symbol narodu w pewnym stopniu. Nic to dla dobrodziejów tych i owych, przekręty robią tak samo jak czerwoni i na tę samą skalę widocznie znak czasów nowych, ostateczny upadek KATolicyzmu Ostatnią nadzieją Giertych, rydzyk i kilku innych. Jak dobrze pójdzie to będą jeszcze stosy a komisje zamienią się w inkwizycję. Nie dziwie się że pluje się nawet na zdewaluowane świętości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jacek Giertych kłamca! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.11.04, 16:07 Chcę wrócić do podstawowego watku tej sprawy. Giertych nakłamał [publicznie przed kamerami podczas posiedzenia komisji specjalnej, ze jego aspotkanie odbyło się w korytarzu, w "przelocie". teraz mówi co innego i...nic. Czy taki łgarz może się jeszcze wypowiadać publicznie. przeciez mam prawo sądzić, że każde jego słowo to kłamstwo! Odpowiedz Link Zgłoś
p.smerf Re: Giertych kłamca! 12.11.04, 16:12 Giertych nakłamał [publicznie > przed kamerami podczas posiedzenia komisji specjalnej, ze jego aspotkanie > odbyło się w korytarzu, w "przelocie". teraz mówi co innego i...nic. Wcale nie nakłamał. Przecież teraz wyjaśnia, że żeby wejść do pomieszczenia musiał się spotkać na korytarzu, A że w przelocie, to oczywiste, myślał, że uda mu się przelecieć Kulczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Drogi Jacku 12.11.04, 16:13 To nie jest Komisja do oceny prawdomownosci Giertycha, ale do ujawnienia mafijnych struktur w panstwie. Jak Ci Giertych przeszkadza, to sluchaj jedynie odpowiedzi swiadkow na jego pytania. To swiadkowie maja nam cos do powiedzenia. Nie Giertych. Giertych wie tyle, z grubsza, co i Ty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol giertych, kwas, kluczyk i inni kula w łeb IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.11.04, 16:20 a majątki na domy dziecka i rezerwaty dla komunistów Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk Re: giertych, kwas, kluczyk i inni kula w łeb 12.11.04, 16:23 Na rezerwaty sie nie zgadzam. Obozy pracy. W koncu niech sie naucza na siebie zarabiac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: giertych, kwas, kluczyk i inni kula w łeb IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.11.04, 16:33 nie będę na nich płacił z podatków!!!! nawet społecznym essmanem nie chcę być, co oni zresztą ptrafią prócz spieprzenia wszystkiego??? oczywiście z giertychem trzeba trochę poczekać , nawet debil ma prawo do swoich 5 minut na scenie jak każdy rewolucjonista. A potem jak Trockiego... Oj , największą głupotą była czarna kreska. Kilku by się publicznie załatwilo i reszta by siedziała cicho ze strachu. Komisje miały rację bytu 15 lat temu, teraz to śmiech na sali pod każdym względem. Jakiż to był miły widok w Budapeszcie w 1956: komuch za nogi i bez gaci na latarni.... Nawet Czesi załatwili swoich czerwonych śmiechem, Rumuni kałachami, myśmy zostali na końcu i zostaną nam saksy na polach pod Bukaresztam. Albo pod Warną... Węgrzy się może też zlitują bo potrzebują fizycznych do pogłębiania Balatonu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojciech Re: Dziw, że Kulczyk jest z Poznania. IP: *.family4.net 12.11.04, 18:22 Podziwiam dociekliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "Jeż-Dziarski" Re: Giertych, Kulczyk i ojcowie paulini IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.11.04, 16:07 Ojcom Paulinom warto może przypomnieć przypowieść z Ewangelii o "złotym cielcu" (to pasuje do Kulczyk-Holding i do innych mafii - nie tylko "paliwowych"!) oraz porzekadło Zagłoby o "diable (nie ważne: czarnym, czy czerwonym!), co się w ornat ubrał i ogonem na mszę dzwoni", czyż nie?!... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Giertych, Kulczyk i ojcowie paulini IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.11.04, 16:17 hehe to by trzeba przypomnieć innym dobrzedziejom także. Zatracili się w goleniu swoich baranów ( salezjanie za przykład pierwszy z brzegu )i jak papy zabraknie to się wszystko rypnie i arabusy odkupią zadłużone kościoły na licytacjach komorniczych. Tylko czemu naród nadal głupi i ciemny, daje się nadal robić na prawo i lewo przy pomocy kuglarskich sztuczek które z wiarą chrześcijańską czy też katolicką ( jest chyba mała różnica )nie mają nic wspólnego. Po 2 tysiącach lat ta religia wróciła do korzeni z których wyrosła: pokłony przed kawałkiem drewna i kamienia, święte płomienie, święci mężowie.... Diabły w piekle niedługo z racji swej prostolinijności i uczciwości będą mogły być wyświęcone na aniołow i pójdą do nieba. Ich miejsce zajmą klechy katolickie. To będzie piekło na miarę naszych czasów i grzechów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: repre$ Kulczyk to ubecki słup, a Giertych zachował się... IP: *.osk.enformatic.pl 12.11.04, 16:11 ...jak palant. Wystarczyłoby żeby Romeczek powiedział prawdę i nie krył dvpci paulinom i byłoby po sprawie. Dał się złapać na mataczeniu jak dziecko. Czemu ci debile politycy nie wierzą w porażającą moc prawdy? Albo mają intelekt debila, albo pęd do władzy pozbawia ich wszelkich hamulców. Zaczynam żałować, że nie głosowałem na Wałęsę. Głupek i syfon, ale chyba, mimo to, największa postać w polskiej polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryszen4 Re: paulini zasłonią się tajemnicą spowiedzi IP: *.proxy.astra-net.com 12.11.04, 16:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol A ile kosztuje tajemnica spowiedzi??? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.11.04, 16:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kryszen4 Re: Zależy, po zamieszanych nazwiskach - dużo IP: *.proxy.astra-net.com 12.11.04, 16:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol może zamiast płacić to przypiekać i pytać, IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.11.04, 16:57 w końcu to katolickie metody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robol Re: Skuteczniejsze sa afrykanskie IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.11.04, 17:18 RACJA! zaimportujmy specjalistów z Afryki. Tylko niech na głodno nie zaczynają bo zjedzą i stenogramy z przesłuchań,i delikwentów zanim skończą opowiadać co zasłyszeli, o tłumaczu nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciej. Re: Kulczyk,ojcowie paulini rezerwuja mi Skalke IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 12.11.04, 16:49 To dobra wycieczka w dobre miejsce i w nienajlepsze towarzystwo Milosza. To co sie dzieje w Polsce to kpina z rozumu. Tajne sluzby obcych panstw zabawiaja sie w Polsce i napuszczaja na siebie Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jot Re: Kulczyk,ojcowie paulini rezerwuja mi Skalke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.04, 17:28 łapy precz od chyba jedynego,uczciwego,prawdziwego Polaka jakim jest ROMAN GIERTYCH. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magoo dotacje od WFOŚiGW w Łodzi otrzymali IP: *.bielsko.msk.pl 12.11.04, 17:26 dotacje dostali m.in. stowarzyszenie Ognisko Miłości w Olszy -budowa kotlowni gaz.inst.co i inst.solarnej 684150 Parafia Rzymsko-Katolicka w Radomsku -termomodernizacja 713700 Parafia Rzymsko kat w Karsznicach zduńskiej woli termomodernizacja bud. Paraf. 143620zł Zakon misjonarzy oblatów w Grotnikach ucieplownienie obiektu 83337 ZHP w Łasku modernizacja kotłowni i sieci co oraz docieplenie obiektu 63840 Towarzystwo Św. Franciszka Salezego w Lutomiersku termomodernizacja budynków 475500 Zgromadzenie Sióstr Urszulanek w Łodzi termomodernizacja 238000 Klasztor Ojców Bernardynów w Warcie modernizacja systemu ogrzewania 47013 Instytucje świeckie dostały pożyczki (starostwa, urzędy zakłady) PULSMED firma med-farmaceutyczna pożyczka 146000 Agencje poszanowania energii SA pożyczki 340000-500000 Agposzanow. En.SAmod.gosp.cieplnej i termomod bud sport.i administr MOSIR w Sieradzu 520.000 Przed handlu sprzętem rol.AGROMA w Kutnie 369500 Przeds. Robót Drogowych KRAL-BIS sp. Zoo - 7.637.000 Goetermia Uniejów sp. Zoo 406.063 POLGRUNT sp zoo Osina 513430 GERLACH SA w Drzewicy moder. Sprężarkowni i zakup sprężąrek chlodzonych powietrzem 299600 Chłodnia ŁÓdŹ sa inst centr odpowietrzania 97.300 Farbiarnia SIRA Sieradz bud kotłowni olejowej 943700 Centrum medyczne Cięciwa i Soboń 172470 Parafia Bełchatów przyłąćze cieplne 180.000 Rawa Mode termomoder 654.000 Damis Centrum moder, źródła ciepła 2.246.700 "GRAF" Rafał Gramsz 44.700 MIFLEKS Kutno SA 124.500 Stowarz. Ośrodek Kultury Chrześcijńskiej "Oratorium"Pabianice termomoder. Budynków wypoczynkowych w Woli Pszczółeckiej 1.324.945 Stowarzyszenie Przyjaciół Szkół KatolickichCzęstochowa termomodern. 358.200 bud.gimnazjum w Wieluniu Ars Medica sp.zoo Załusin 100.000 Pro-FUTURO sp.zoo Łódź 345.000 Elektrownia Bełchatów 111.231.300 Wyższa Szkoła Human-ekonw lodzi ośrodka szkol wypocxz w Bronisławowie 462.744 Ag,poszan.ener.moder samodz.publicz.zakł op zdrow w Wieluniu Pryw szkoła podst "Komelówka" Łódź 223590 Raj-Med SC 401.000 Medical Magnus sp.zoo w Łodzi 430.000 Parafia rzymsko katol pw Leduchowskiej bud kotł. w 435.500 bud szkol. Elektr. Bełchatów w Rogowcu 111.283.500 TBS Radomsko 96.000 Pioma odlewnia sp.zoo Piotrków Tryb.177.700 Firma Drogowa "DROMAK" krakowski ośr. Rosiński sp.jawna w Zduńskiej Woli 1.015.000 Instytut Postępowania Twórczego sp.z oo Łódź 1.056.851 PHU "Jacek" i Tamara i Zdzisław Sztuka 320.000 Teresa Kacperska dziewiar.hafciarstwo Konstantynów Łódzki termomoder. bud hotelowego 410.038 Poddębickie Stow. Przedsiębiorczości bud.szkol w miejscowoći Tur 293.200 Olimpus Investment sp.zoo 355.000 Inst. Postepowania Twórczego Łódź 499.118 tremo. Bud dydakt szkolen. Grabek Industry 120.000.000 Konsumprod 120.000.000 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maruda Kupowanie odpustów - doczesnych IP: *.gdynia.mm.pl 12.11.04, 17:39 W przypadku wymienionych "biznsemenów" trudno mówić o jałmużnie, bo jej istotą (wg kanonów chrześcijaństwa) jest anonimowość. Jest więc to forma odpustu, a raczej polisa na wypadek konfliktu z prawem. Rozumiem, że zakon pieniędzy potrzebuje. Czy pobieranie datku od osoby, co do której istnieje przypuszczenie, że trzeba będzie się jej zrewanżować, narażając na szwank etos Jasnej Góry, jest w porządku? Ojcom paulinom pozostawiam pod rozwagę. Biorąc gratis od biznesmena, daję tym samym obietnicę popierania go. Takie są reguły gry. Jak się czują pielgrzymujący na Jasną Górę ze świadmością, że robią to w intencji Kulczyk Holding lub SLD? Może od razu do akcji niektórych przedsięwzięć dołączać "odpust"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jewropejczyk Re: Giertych, Kulczyk i ojcowie paulini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 17:52 komunizm i katolicyzm to to samo. fajne założenia a w praktyce dno. u moich znajomych mieli w rodzinie paulina co urzędował w ciemnogórze. zgarniał z puch ile wlezie i przysyłał bratu. ten z tych datków się pobudował. potem nasz mniszek zapoznał zakonniczke i zrobił jej nowego małego świętoszka. wreszcie wystąpili z zakonów i pobrali się. jak widać religia to opium dla głupich. ale są tacy którzy potrafią na religii nieźle się wzbogacić. tylko pogratulować przedsiębiorczości!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arahat Paulini? najwieksze przekretasy z obozu czarnych IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.11.04, 18:37 calujacych tylko w usta. Az rzygac sie chce jak slyszy sie o nich... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Paliwowa Góra IP: *.multicon.pl 12.11.04, 18:40 czyba pielgrzymi zaczną tam chodzić z kanistrami po benzynę w promocyjnej cenie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cezary Trąbski Draka IP: *.adsl.tele2.no 12.11.04, 18:50 Draka W basenie mocząc nogi jednego ranka Taka zawitała do mnie rymowanka Sam to tej historii nie wymyśliłem Z nocnej mary tę opowieść wydusiłem Bo w Częstochowie w klasztorze paulinów Spotkało się raz takich ciemnych synów Jeden drugiemu zrobił koło pióra Rozpoczęła się opowieść ponura Nim zasiedli za stołem przy herbacie Jeden z drugim poprawił obszerne gacie Janek włączył magnetofon i szara wara Bo Roman bladolicy niczym nocna mara Roman ja nie jestem żadnym ubekiem Lecz żywym rasowym szlachetnym endekiem Atest pochodzenia pisz mi Romanie Niech rychło zawiśnie na ścianie W złocistej ramie cyrograf mym wytrychem Dowodem, na mą federację z Giertychem A interesy moje będą bezpieczne Dywidendy niebotycznie bajeczne Drogi przyjacielu szanowny Janie Nim licencja zawiśnie na ścianie Tak jak na spowiedzi szczerze wyznaj Janku Czy masz kwity na pierwszego prosto z banku? ..................................................................... Mam dla Jana aż dwie wiadomości Roman, jedna, druga mocno cię rozzłości Jan, twoja żona zakupiła na aukcji Bez wadium a i co gorsza bez kaucji Zdjęcie za pięćdziesiąt tysięcy Warte miliony w parę miesięcy Oj Romanie ma żona jest rezolutna W interesach hiena z niej jest okrutna Kiedy wbije zęby w szyję ta pijawka Tak wyssana z mojego serca jest zastawka Sam tego ssania każdej nocy zaznałem W Londynie się hospitalizowałem Zdjęcie stare z ubiegłego wieku Ona nosi czerep na karku człowieku Janie zdjęcie całkowicie nowe Tam siedzi nagutkie dziewczę zdrowe I nie siedzi na twoim kolanie Nie zawiśnie także na ścianie Ona siedzi na twoi własnym śledziu Janie rozbójniku niedźwiedziu Cezary Trąbski 2004-11-12 18:30:22 CDN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Katolicyzm po polsku... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.04, 23:44 Tak wlasnie wyglada religijnosc po polsku. Z kradzionych, wyludzonych pieniedzy baronow paliwowych (przyklad kaucji dla sponsora - oskarzonego barona paliwowego wplaconej przez Paulinow), prowizji od posrednictwa w ustawionej prywatyzacji (tak wlasnie wyglada meritum biznesu najbogatszego Polaka) buduje sie swiatynie, dekoruje obrazy i sanktuaria, majace chwalic Boga. I tylko ksieza sie przescigaja w przepychu (ja bede mial bursztynowy oltarz, a ja sanktuarium z wysoka wieza, a ja najwieksza swiatynie w Polsce, a ja pozlacany dach - Jankowski, Lagiewniki, Swiatynia Opatrznosci, Lichen)... Tylko gdzie w tym wszystkim jest pochwala Boga czy Matki Boskiej? W zlotej ramie obrazu z nielegalnie zdobytych pieniedzy? I jeszcze ci ojcowie, organizujacy imprezki biznesowe... Sam bylem kiedys na takiej imprezie u zakonnikow (ale nie Paulinow). Nie bylo tam Boga. Wino bylo wysmienite... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ELENO NIE ZNACZY, ŻE RZUCI OCHŁAP NA KLASZTOREK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.04, 18:17 I WOLNO MU SPRZEDAWAC POLSKĘ ROSJI, GDZIE TWÓJ DZIENNIKARU JEST ROZUM, BO NIE W PUSTEJ GŁOWIE, A MOŻE I TY JESTEŚ JEDNYM ZE ZDRAJCÓW? Odpowiedz Link Zgłoś