Dodaj do ulubionych

Radio w opałach

08.05.23, 16:28
Radio Tok Frequency Modulation znalazło się w opałach. KRRiT ukarała je za "propagowanie działań sprzecznych z prawem, poglądy i postawy sprzeczne z moralnością i dobrem społecznym oraz treści nawołujące do nienawiści i treści dyskryminujące". Czyli dokładnie za to, za co środowiska postępowe chcą karać wszystkich, którym nie podoba się nachalne stosowanie feminatywów w mediach.

Ci, którzy nie za bardzo wiedzieli o co chodzi i trafili na stronę z rozmową redaktor naczelnej Kamili Ceran ucieszyli się niezmiernie, ponieważ na dole był link do podcastu więc liczyli na wieści z pierwszej ręki. Niestety, przeliczyli się, ponieważ "Ten podcast odsłuchasz posiadając TOK FM Premium". Gdy radio nie dostanie koncesji, ostatni podcast premium będzie nosił tytuł "Mowa pożegnalna Kamili Ceran" i będzie pięć razy droższy, żeby starczyło na odprawy.

Kiedyś słuchałem tego radia od wieczora do nocy. Teraz nie słucham wcale. Dlatego jeśli o mnie chodzi nie będę po nim płakał. Howgh
Obserwuj wątek
    • snajper55 Re: Radio w opałach 08.05.23, 18:00
      oby.watel napisał:

> Radio Tok Frequency Modulation znalazło się w opałach. KRRiT ukarała je za "pro
      > pagowanie działań sprzecznych z prawem, poglądy i postawy sprzeczne z moralnośc
      > ią i dobrem społecznym oraz treści nawołujące do nienawiści i treści dyskryminu
      > jące".

Pewnie transmitowali sprzeczne z moralnością i dobrem społecznym oraz nawołujące do nienawiści gadki Kaczyńskiego i Morawieckiego.

S.
      • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 19:17
        snajper55 napisał:

> Pewnie transmitowali sprzeczne z moralnością i dobrem społecznym oraz nawołując
        > e do nienawiści gadki Kaczyńskiego i Morawieckiego.

Pewnie tak, ale nie mam jak sprawdzić, bo nie mam dostępu premium. Poza tym niewykluczone, że audycji już nie ma, bo niewygodne materiały lubią znikać.
        • yoma Re: Radio w opałach 08.05.23, 19:26
          Jak ci przodkowie 100 lat radia słuchali bez podcastów, to ja nie wiem.
          • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 19:42
            yoma napisała:

> Jak ci przodkowie 100 lat radia słuchali bez podcastów, to ja nie wiem.

100 lat temu podcasty były 100 razy droższe. Nikogo nie było stać.
            • yoma Re: Radio w opałach 08.05.23, 20:03
              A teraz, panie, tanie i też, jak widać, nie stać.
              • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 20:45
                yoma napisała:

> A teraz, panie, tanie i też, jak widać, nie stać.

Nie każdy, o Pani, należy do uprzywilejowanych.
        • x2468 Re: Radio w opałach 08.05.23, 21:48
          Skoro nie słuchacie obatelu to skąd wiecie ze lubią znikać?
        • jureek Re: Radio w opałach 10.05.23, 16:20
          oby.watel napisał:

> Pewnie tak, ale nie mam jak sprawdzić, bo nie mam dostępu premium. Poza tym nie
          > wykluczone, że audycji już nie ma, bo niewygodne materiały lubią znikać.

Uspokoję Cię. Ten podcast jest na stronie. A które niewygodne materiały Ci zniknęły?
          • oby.watel Re: Radio w opałach 10.05.23, 18:48
            jureek napisał:

> Uspokoję Cię. Ten podcast jest na stronie. A które niewygodne materiały Ci znik
            > nęły?

Jak sobie wyobrażasz odpowiedź na to pytanie? Przeglądnij listę podcastów i sam zorientujesz się, że jeśli jest dziura między jednym a drugim, to właśnie brakuje tego, którego nie ma.
            • jureek Re: Radio w opałach 10.05.23, 18:52
              oby.watel napisał:

> Jak sobie wyobrażasz odpowiedź na to pytanie? Przeglądnij listę podcastów i sam
              > zorientujesz się, że jeśli jest dziura między jednym a drugim, to właśnie brak
              > uje tego, którego nie ma.

Ale to Ty dzwonisz. Ty mówisz, że jakieś zniknęły, więc ciekawiłoby mnie, na jakiej podstawie tak mówisz.
              • oby.watel Re: Radio w opałach 10.05.23, 18:57
                jureek napisał:

> Ale to Ty dzwonisz. Ty mówisz, że jakieś zniknęły, więc ciekawiłoby mnie, na ja
                > kiej podstawie tak mówisz.

Na podstawie obserwacji własnych. Swego czasu słuchałem i niejednokrotnie chciałem albo posłuchać jeszcze raz, albo w całości. Niestety, w miejscu na podcast ziała dziura. Niewykluczone, że teraz nic nie znika, bo audycje są tak mdłe i niekontrowersyjne, że nie ma się czego obawiać. Najlepszym dowodem jest rozpaczliwa próba znalezienia pretekstu do ukarania.
      • oszol-lom-z-rm Re: Radio w opałach 13.05.23, 07:18
        Nie reagowali na mowę nienawiści P Najsztuba i J Zakowskiego - ten ostatni nawoływał by KOD był jak Hamas
        • oby.watel Re: Radio w opałach 13.05.23, 09:59
          oszol-lom-z-rm napisał:

> Nie reagowali na mowę nienawiści P Najsztuba i J Zakowskiego - ten ostatni naw
          > oływał by KOD był jak Hamas

Nie reagowali, bo prawda ich bolała.
      • oszol-lom-z-rm Re: Radio w opałach 13.05.23, 07:19
        Nie reagowali na mowę nienawiści P Najsztuba ( prawda nas zaboli) i J Zakowskiego - ten ostatni nawoływał by KOD był jak Hamas
    • ave.duce Re: Radio w opałach 08.05.23, 19:57
      To nie wystarczy?

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,29735468,czy-krrit-szuka-pretekstu-do-nieodnowienia-koncesji-radia-tok.html

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,29735526,biala-ksiega-korespondencja-nadawcy-radia-tok-fm-z-przewodniczacym.html
      • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 20:55
        ave.duce napisała:

> To nie wystarczy?

Oczywiście, że wystarczy wejść na stronę główną i sobie poczytać. Ale tylko posłuchać, bo podcasty są dla wybranych, a nie dla tych, co radia nie słuchali, a chcieliby posłuchać podcastu.

www.tokfm.pl/Tokfm/7,130137,29735790,czy-nadajniki-radia-tok-fm-3-xi-beda-musialy-zostac-wylaczone.html

www.tokfm.pl/Tokfm/7,103087,29737369,nie-wyobrazam-sobie-by-takie-radio-zamilklo-prof-kowalski.html
    • stefan4 Re: Radio w opałach 08.05.23, 20:16
      oby.watel:
      > Teraz nie słucham wcale. Dlatego jeśli o mnie chodzi nie będę po nim płakał.

Słuchanie osobiste i płakanie ,,po'' nie mają ze sobą wiele wspólnego. Ja nie słucham bardzo wielu rzeczy; ale jeśli zaczną je zamykać, to będę płakał z obawy, że przy okazji zamkną i to, czego słucham.

Même si je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites,
          je me battrai jusqu'au bout pour que vous puissiez le dire.

(M. de Voltaire)

- Stefan
      • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 21:03
        stefan4 napisał:

> Słuchanie osobiste i płakanie ,,po'' nie mają ze sobą wiele wspólnego. Ja nie
        > słucham bardzo wielu rzeczy; ale jeśli zaczną je zamykać, to będę płakał z obaw
        > y, że przy okazji zamkną i to, czego słucham.
        >
        >     Même si je ne suis pas d'accord avec ce que vous dites,
        >     je me battrai jusqu'au bout pour que vous puissiez le dire.

> (M. de Voltaire)

Czy jest różnica między niemożnością słuchania, bo kogoś na przykład nie stać, a niemożnością słuchania z powodu likwidacji? Jeśli stacji grozi zamkniecie, a mimo to traktuje swoich słuchaczy jak dojne krowy albo stado baranów do strzyżenia, to ma do tego pełne prawo. Jeśli nic nie zyskuję słuchając, to nic nie stracę nie słuchając. Nie dlatego, że mi KRRiT zabroni. Dlatego, że to radio jest pozbawione treści. Wystarczy posłuchać starych podcastów, choćby z Anną Laszuk, żeby wiedzieć o czym mówię.
        • stefan4 Re: Radio w opałach 08.05.23, 21:13
          oby.watel :
          > Jeśli nic nie zyskuję słuchając, to nic nie stracę nie słuchając.

Nie namawiam Cię do słuchania TOK FM, tylko do ,,płakania'' (wyrażenie Twoje), kiedy waaadza knebluje niezależne od niej głosy.

- Stefan
          • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 21:52
            stefan4 napisał:

> oby.watel :
            > > Jeśli nic nie zyskuję słuchając, to nic nie stracę nie słuchając.
            >
            > Nie namawiam Cię do słuchania TOK FM, tylko do ,,płakania'' (wyrażenie Twoje),
            > kiedy waaadza knebluje niezależne od niej głosy.

Jak wspomniałem słuchałem tego radia od rana do nocy. Wokół niego zebrała się spora liczba podobnych zapaleńców. Gdyby radio było w potrzebie każdy ostatnia złotówkę by oddał. Potem zaszła dobra zmiana i całe towarzystwo zostało pogonione i potraktowane z kopa. Już sama likwidacja podcastów z czasów poprzedniej rednacz świadczy o klasie nowej. Zamach na jakiekolwiek media jest skandalem. Ale jak się grunt pod nogami pali, to się szuka sojuszników i nie każe się im płacić za dostęp do informacji o tym, co radiu grozi. Jeśli na słuchaczach, którzy nie płacą redakcji nie zależy, to słuchacze, którzy nie płacą nie płaczą.
        • tapatik Re: Radio w opałach 08.05.23, 21:24
          oby.watel napisał:

> Czy jest różnica między niemożnością słuchania,
          > bo kogoś na przykład nie stać, a niemożnością
          > słuchania z powodu likwidacji?

Tak, ponieważ to ogranicza dostęp do różnych źródeł wiedzy.
          • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 21:54
            tapatik napisał:

> Tak, ponieważ to ogranicza dostęp do różnych źródeł wiedzy.

Jaka wiedzę masz na myśli?
            • tapatik Re: Radio w opałach 08.05.23, 22:31
              oby.watel napisał:

> tapatik napisał:
              >
              > > Tak, ponieważ to ogranicza dostęp do różnych źródeł wiedzy.
              >
              > Jaka wiedzę masz na myśli?

Społeczno-polityczną chociażby.
              Jeżeli możesz oglądać tylko jeden kanał telewizyjny, to właściciel tej stacji może narzucić ci swój punkt widzenia, a ty nie masz możliwości sprawdzenia, czy to prawda.
              • storima Re: Radio w opałach 08.05.23, 22:46
                tapatik napisał:

> oby.watel napisał:
                >
                > > tapatik napisał:
                > >
                > > > Tak, ponieważ to ogranicza dostęp do różnych źródeł wiedzy.
                > >
                > > Jaka wiedzę masz na myśli?
                >
                > Społeczno-polityczną chociażby.
                > Jeżeli możesz oglądać tylko jeden kanał telewizyjny, to właściciel tej stacji m
                > oże narzucić ci swój punkt widzenia, a ty nie masz możliwości sprawdzenia, czy
                > to prawda.
                >

Stąd za komuny BBC, "Głos Ameryki", "Radio Wolna Europa", i rynek niezależnych publikacji (nielegalnych).
              • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 23:06
                tapatik napisał:

> Społeczno-polityczną chociażby.
                > Jeżeli możesz oglądać tylko jeden kanał telewizyjny, to właściciel tej stacji m
                > oże narzucić ci swój punkt widzenia, a ty nie masz możliwości sprawdzenia, czy
                > to prawda.

Właśnie dlatego przestałem słuchać tej stacji, że przestała nadawać się do sprawdzenia czegokolwiek. Stacja, w której reklamy trwają dużo dłużej niż informacje nie jest stacja informacyjną.
        • x2468 Re: Radio w opałach 08.05.23, 21:58
          iskry.com.pl/wp-content/uploads/2013/04/x109-1447-Obywatelu-nie-pieprz-bez-sensu-Rysunkowa-lista-przebojow.jpg.pagespeed.ic.E6OX2oQ5iL.jpg
          • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 23:07
            x2468 nic nie napisał

Nie mogłem się doczekać kiedy wreszcie ktoś coś pokojarzy i wyskoczy z tym rysunkiem. Dziękuję!
    • tapatik Re: Radio w opałach 08.05.23, 20:26
      Chodziło o krytykę podręcznika do HiT.

Zrobiono kiedyś egzamin kandydatowi do Partii. Kandydat na wszystko odpowiadał partyjnymi sloganami. W końcu przewodniczący komisji zapytał się:
      - Czy pan naprawdę nie ma własnego zdania?
      - Mam - odpowiedział kandydat - ale się z nim nie zgadzam.

Opowiadam, póki jeszcze można.
      • tapatik Re: Radio w opałach 08.05.23, 21:06
        Tu jest więcej opisane:
        next.gazeta.pl/next/7,151003,29733479,oswiadczenie-ws-80-tys-zl-kary-dla-tok-fm-zarzucono-nam.html
        • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 21:56
          tapatik napisał:

> Tu jest więcej opisane:

Może umknęło Twojej uwadze, że nie szukałem i nie szukam opisu. Chciałem posłuchać rozmowy z rednacz, która po raz pierwszy od jedenastu lat znalazła czas dla słuchaczy, okazało się, że niektórych.
          • yoma Re: Radio w opałach 08.05.23, 22:05
            A ja chciałam mały domek z dużym ogródkiem i żeby nie było pisiu i żeby był pokój na świecie.

Może jednak powiedz o tym rednacz, zamiast szlochać na forum? Mamy puścić kapelusz w obieg na ten twój podcast, czy co?
            • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 23:10
              yoma napisała:

> A ja chciałam mały domek z dużym ogródkiem i żeby nie było pisiu i żeby był pok
              > ój na świecie.

Życzę z całego serca spełnienia marzeń.

> Może jednak powiedz o tym rednacz, zamiast szlochać na forum? Mamy puścić kapel
              > usz w obieg na ten twój podcast, czy co?

Może sama zrealizuj swój doskonały pomysł zamiast wyręczać się mną? Z puszczaniem bądź ostrożna.
              • yoma Re: Radio w opałach 08.05.23, 23:33
                Dzięki za dobrą radę, ale w moim wieku już mogę bez żadnych obaw (uff, nareszcie) :)

Przepraszam, a to ja zaczęłam wątek o płatnym podcaście i jęczę na forum jak stara ba... jak rodząca kobieta? Geniusz. Rozpłakać się na forum i dostawszy dobrą radę żądać od radodawcy, żeby mu to załatwił. Przebiłeś henia 😆
                • oby.watel Re: Radio w opałach 09.05.23, 08:14
                  yoma napisała:

> Przepraszam, a to ja zaczęłam wątek o płatnym podcaście i jęczę na forum jak st
                  > ara ba... jak rodząca kobieta? Geniusz. Rozpłakać się na forum i dostawszy dobr
                  > ą radę żądać od radodawcy, żeby mu to załatwił. Przebiłeś henia 😆

Nie musisz przepraszać. W końcu z niezwykłą przenikliwością dostrzegłaś coś, co nie istnieje, na przykład jęki starej ba... rodzącej kobiety czy jakichś żądań od radionadawcy i nie omieszkałaś podzielić się swoimi spostrzeżeniem. Podziwu godna postawa.
                  • yoma Re: Radio w opałach 09.05.23, 13:03
                    Nie od radionadawcy, lecz od radodawcy :) Obatelu, nie pieprz bez sensu, za to powtórz sobie krótki kurs sylabizowania, bo na czytanie ze zrozumieniem to jeszcze za młody jesteś. A jak wrócisz, to się pochwal. Miłego dnia na targu życzę.
                    • oby.watel Re: Radio w opałach 09.05.23, 13:29
                      yoma napisała:

> Nie od radionadawcy, lecz od radodawcy :) Obatelu, nie pieprz bez sensu, za to
                      > powtórz sobie krótki kurs sylabizowania, bo na czytanie ze zrozumieniem to jesz
                      > cze za młody jesteś. A jak wrócisz, to się pochwal. Miłego dnia na targu życzę
                      > .

Mam nadzieję, że nie masz mi za złe, że zamiast po prostu zaczepki zlekceważyć reaguję na Twoje końskie zaloty. Polemika z kimś, kto polemizuje nie mając nic do powiedzenia to nie lada wyzwanie i trzeba bardzo, bardzo się starać, żeby miał się czego czepić, bo zamilknie i nie podbije wątku.
                      • yoma Re: Radio w opałach 09.05.23, 13:43
                        Czyli nieważne, co pieprzysz, ważne, żeby wątek był podbity? Był tu już jeden taki na forum. Otwarcie przyznawał się do impotencji, byle mu ktoś podbił.

Już nie przeszkadzam, powodzenia w handlu!
                        • oby.watel Re: Radio w opałach 09.05.23, 14:10
                          yoma napisała:

> Czyli nieważne, co pieprzysz, ważne, żeby wątek był podbity? Był tu już jeden t
                          > aki na forum. Otwarcie przyznawał się do impotencji, byle mu ktoś podbił.

Mylisz się, ważne, co piszę, ale nie mogę skupiać się wyłącznie na Tobie, ponieważ tylko Ty masz kłopoty ze zrozumieniem o co mi chodzi. Zróbmy tak. Jak coś napiszę, to wyślę Ci obszerne wyjaśnienie. Jak nadal nie będziesz rozumiała, to przynajmniej nie ośmieszysz się publicznie.

> Już nie przeszkadzam, powodzenia w handlu!

Ależ wcale mi nie przeszkadzasz! Twoje zainteresowanie miło łechce moje ego.
          • tapatik Re: Radio w opałach 08.05.23, 22:38
            oby.watel napisał:

> tapatik napisał:
            >
            > > Tu jest więcej opisane:
            >
            > Może umknęło Twojej uwadze, że nie szukałem i nie szukam opisu.

Bardzo mi nie jest przykro z tego powodu.

> Chciałem posłuchać rozmowy z rednacz, która po raz pierwszy
            > od jedenastu lat znalazła czas dla słuchaczy, okazało się, że niektórych.

A ja chciałem wytłumaczyć skąd ta kara.
            • oby.watel Re: Radio w opałach 08.05.23, 23:14
              tapatik napisał:

> Bardzo mi nie jest przykro z tego powodu.

Cieszę się. Bałem się, że jak zorientujesz się że ja o wozie, a Ty o kozie, to Ci się zrobi przykro.

> A ja chciałem wytłumaczyć skąd ta kara.

Dziękuję. Nie musiałem płacić za podcast, żeby się dowiedzieć. Są na szczęście inne wolne media. Chciałem posłuchać co ma do powiedzenia zainteresowana, która przekształciła radio w gniota pozbawionego jakichkolwiek kontrowersyjnych treści. Jedenaście lat udawało się i nagle przestało. A to pech.
              • yoma Re: Radio w opałach 08.05.23, 23:34
                Obatelu. Nie pieprz bez sensu.
                • oby.watel Re: Radio w opałach 09.05.23, 08:20
                  yoma napisała:

> Obatelu. Nie pieprz bez sensu.

Jestem pod wrażeniem. Nie każda potrafi tak trafnie i merytorycznie ominąć temat i odnieść się do nicka nie zważając na to, że nawet przesylabizowanie go sprawia kłopot nie do pokonania. Chapeau bas!
    • hordol lubię słuchać TOK FM 08.05.23, 22:43
      niektóre audycje są ciekawe
      niektore tak idiotyczne w lansowaniu okreslonych ideologii ,że można boki zrywać(a śmiech to zdrowie)
      a najbardziej podoba mi sie sytuacja w ktorych aktywiści i aktywistki dyskutują n/t potrzeby przemodelowania życia, rezygnacji z nadmiernej konsumpcji,konieczności oszczędzania i lepszego wykorzystania dóbr jakie ma ludzkość do dyspozycji.
      po audycji zaś leci seria reklam,namawiających słuchaczy do (mówiąc ogólnie) jeszcze wiekszej konsumpcji
      wisienka na torcie to dziwactwa językowe jakie stacja lansuje z uporem maniaka
      • oby.watel Re: lubię słuchać TOK FM 10.05.23, 10:36
        hordol napisała:

> niektóre audycje są ciekawe
        > niektore tak idiotyczne w lansowaniu okreslonych ideologii ,że można boki zrywa
        > ć(a śmiech to zdrowie)
        > a najbardziej podoba mi sie sytuacja w ktorych aktywiści i aktywistki dyskutują
        > n/t potrzeby przemodelowania życia, rezygnacji z nadmiernej konsumpcji,koniecz
        > ności oszczędzania i lepszego wykorzystania dóbr jakie ma ludzkość do dyspozycj
        > i.
        > po audycji zaś leci seria reklam,namawiających słuchaczy do (mówiąc ogólnie) je
        > szcze wiekszej konsumpcji
        > wisienka na torcie to dziwactwa językowe jakie stacja lansuje z uporem maniaka

Za poprzedniej rednacz niektóre audycje były nieciekawe. Teraz określenie "niektóre" jest sporym nadużyciem. Nieliczne. Trzeba słuchać cały dzień i pół nocy, żeby przy odrobinie szczęścia natknąć się na jedną. Po czym okazuje się, że to powtórka.
    • snajper55 Re: Radio w opałach 08.05.23, 23:15
      oby.watel napisał:

> Teraz nie słucham wcale. Dlatego jeśli o mnie chodzi nie będę po nim płakał. Howgh

Kiedy naziści przyszli po komunistów, milczałem,
      nie byłem komunistą.
      Kiedy zamknęli socjaldemokratów, milczałem,
      nie byłem socjaldemokratą.
      Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem,
      nie byłem związkowcem.
      Kiedy przyszli po Żydów, milczałem,
      nie byłem Żydem.
      Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestować.

S.
      • oby.watel Re: Radio w opałach 09.05.23, 08:31
        snajper55 napisał:

> Kiedy naziści przyszli po komunistów, milczałem,
        > nie byłem komunistą.
        > Kiedy zamknęli socjaldemokratów, milczałem,
        > nie byłem socjaldemokratą.
        > Kiedy przyszli po związkowców, nie protestowałem,
        > nie byłem związkowcem.
        > Kiedy przyszli po Żydów, milczałem,
        > nie byłem Żydem.
        > Kiedy przyszli po mnie, nie było już nikogo, kto mógłby zaprotestować.

Można milczeć, można wykorzystując swoją władzę zmuszać do milczenia w imię wolności słowa i prawa do głoszenia poglądów. Dlatego jestem pod wrażeniem samokrytyki, bo akurat nie milczę, czego dowodem ten wątek, w którym usiłowałem najlepiej jak potrafię zwrócić uwagę, że jak się pali, to nie wypada żądać opłat za wejście na posesję, na której wybuchł pożar.
      • pozytonium Nazista to taki wredny Niemiec? 10.05.23, 16:40
        snajper55 napisał:

> oby.watel napisał:
        >
        > > Teraz nie słucham wcale. Dlatego jeśli o mnie chodzi nie będę po nim płak
        > ał. Howgh
        >
        > Kiedy naziści przyszli...
        • snajper55 Musiałbyś spytać Martina Niemöllera... 11.05.23, 10:54
          pozytonium napisał:

> snajper55 napisał:
          >
          > > oby.watel napisał:
          > >
          > > > Teraz nie słucham wcale. Dlatego jeśli o mnie chodzi nie będę po ni
          > m płak
          > > ał. Howgh
          > >
          > > Kiedy naziści przyszli...

...skoro nie wiesz.

S.
          • pozytonium Jüdischer Ordnungsdienst 13.05.23, 11:11
            snajper55 napisał:

> pozytonium napisał:
            >
            > > snajper55 napisał:
            > >
            > > > oby.watel napisał:
            > > >
            > > > > Teraz nie słucham wcale. Dlatego jeśli o mnie chodzi nie będę
            > po ni
            > > m płak
            > > > ał. Howgh
            > > >
            > > > Kiedy naziści przyszli...
            >
            > ...skoro nie wiesz.

pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCdischer_Ordnungsdienst
            Jüdischer Ordnungsdienst było wykorzystywane do rekwizycji, łapanek, eskortowania przesiedleńców oraz akcji deportacyjnych[2][3][4].
            • pozytonium Re: Jüdischer Ordnungsdienst 13.05.23, 11:35
              pozytonium napisał:

> snajper55 napisał:
              >
              > > pozytonium napisał:
              > >
              > > > snajper55 napisał:
              > > >
              > > > > oby.watel napisał:
              > > > >
              > > > > > Teraz nie słucham wcale. Dlatego jeśli o mnie chodzi ni
              > e będę
              > > po ni
              > > > m płak
              > > > > ał. Howgh
              > > > >
              > > > > Kiedy naziści przyszli...
              > >
              > > ...skoro nie wiesz.
              >
              >
              > pl.wikipedia.org/wiki/J%C3%BCdischer_Ordnungsdienst
              > Jüdischer Ordnungsdienst było wykorzystywane do rekwizycji, łapanek, eskortowan
              > ia przesiedleńców oraz akcji deportacyjnych[2][3][4].

Zaangażowanie Habera w produkcję gazów bojowych doprowadziło do samobójstwa jego żonę Clarę Haber, która nie mogła znieść obciążenia psychicznego, związanego z przyczynianiem się jej męża do śmierci żołnierzy[9] (zastrzeliła się z pistoletu służbowego Habera). Nazajutrz po pogrzebie żony Haber wyruszył na front wschodni ponownie testować gazy bojowe.

Cyklon B jako środek do zabijania ludzi odkryto przypadkiem. Stosowano go do odwszawiania ubrań skonfiskowanych więźniom przywożonym do obozów koncentracyjnych. Szybko okazało się, że cyklon szybciej działał na ludzi niż na owady. Cztery kilogramy cyklonu były w stanie zabić ok. 1000 ludzi. Kilogram cyklonu kosztował ok. 5 marek niemieckich. Po wojnie jeden z uczniów Habera Bruno Tesch, szef przedsiębiorstwa sprzedającego go do obozów, został skazany na śmierć. Udowodniono mu, że wiedział o przeznaczeniu gazu.
          • pozytonium Re: Musiałbyś spytać Martina Niemöllera... 13.05.23, 12:20
            snajper55 napisał:

> pozytonium napisał:
            >
            > > snajper55 napisał:
            > >
            > > > oby.watel napisał:
            > > >
            > > > > Teraz nie słucham wcale. Dlatego jeśli o mnie chodzi nie będę
            > po ni
            > > m płak
            > > > ał. Howgh
            > > >
            > > > Kiedy naziści przyszli...
            >
            > ...skoro nie wiesz.

Drogi XXX,
            przesłałeś list nie temu YYY, który powinien być odbiorcą (ale to jest u nas częsta pomyłka). Wszystko już przekazałem "właściwemu" YYY.
            Wszystkim się zajmiemy, ustalimy nasze udziały i przekażemy oświadczenia.
            Pozdrawiam

Tak to wygląda w życiu. Nikt normalny z założenia nie robi innym pod górkę. Nie prześladuje ich, wykorzystując swoją funkcję i pozycję. Jeśli ktoś chce się habilitować, to jego święte prawo. Nie jest sprawdzana jego orientacja, wyznanie, kolor skóry. Do czasu jak nie chodzi nago, bo taki miał kaprys. Moja Żona w swej bezsilności pisze donosy. Do skarbówki już popłynęła, bo napisała sama na siebie. Do innych osób też nie odniosła sukcesu. Ludzie przeczytali i wrzucili kalumnie do niszczarki. Obecnie Żona twierdzi, że by móc spotykać się ze swoim dzieckiem mam Jej przedstawić testy weneryczne. Chwyta się już brzytwy. Pasierby są już pełnoletnie i 500+ ich nie obejmuje. Dlaczego mam płacić na nieswoje dzieci? Wystarczy, że je odchowałem. Aż takim Jezusem nie jestem. Pasierbica oświadczyła, że co prawdę kupiłem jej samochód, ale nie tankowałem dorosłej babie paliwa.
        • x2468 Re: Nazista to taki wredny Niemiec? 12.05.23, 08:52
          Nie koniecznie Niemiec, może tez być Austriak lub granatowy policjant Polak Patriota odprowadzający umierającego z głodu Żyda na gestapo.
          • pozytonium Re: Nazista to taki wredny Niemiec? 13.05.23, 11:08
            x2468 napisał:

> Nie koniecznie Niemiec, może tez być Austriak lub granatowy policjant Polak Pat
            > riota odprowadzający umierającego z głodu Żyda na gestapo.

Policja w getcie warszawskim był jedynie słuszna - Żydowska.
            To ona wydawała Żydów.
            • storima Re: Nazista to taki wredny Niemiec? 13.05.23, 12:43
              pozytonium napisał:

> Policja w getcie warszawskim był jedynie słuszna - Żydowska.
              > To ona wydawała Żydów.
              >

To jest ohydne co wypisujesz. Manifestując jednocześni KOMPLETNY brak wiedzy historycznej.

Diaboliczny plan KAŻDEJ machiny okrucieństwa i anihilacji ludzkiej na tym polega, że oprawca rekrutuje nadzorców więziennych z osadzonych współtowarzyszy.

Rekrutowani, często osoby o przeszłości kryminalnej, charakteryzujących ich wyjątkową okrutnością, sadyzmem i wysokim stopniem zdegenerowania.

Ale znane są przypadki, gdy wiezień był postawiony przed natychmiastowym dokonaniem wyboru:
              albo zostaje kapo, bądź śmierć na miejscu.

Ohydne tu rzeczy wypisujesz Pozytonium.
                • storima Re: Nazista to taki wredny Niemiec? 13.05.23, 17:01
                  pozytonium napisał:

> storima napisał:
                  >
                  > > pozytonium napisał:
                  > >
                  > >
                  > > > Policja w getcie warszawskim był jedynie słuszna - Żydowska.
                  > > > To ona wydawała Żydów.
                  > > >
                  > >
                  > > To jest ohydne co wypisujesz. Manifestując jednocześni KOMPLETNY brak wie
                  > dzy hi
                  > > storycznej.

Wygląsda na to, ze nie przeczytałes co napisałem:

pozytonium napisał:

> Policja w getcie warszawskim był jedynie słuszna - Żydowska.
                  > To ona wydawała Żydów.
                  >

To jest ohydne co wypisujesz. Manifestując jednocześni KOMPLETNY brak wiedzy historycznej.

Diaboliczny plan KAŻDEJ machiny okrucieństwa i anihilacji ludzkiej na tym polega, że oprawca rekrutuje nadzorców więziennych z osadzonych współtowarzyszy.

Rekrutowani, często osoby o przeszłości kryminalnej, charakteryzujących ich wyjątkową okrutnością, sadyzmem i wysokim stopniem zdegenerowania.

Ale znane są przypadki, gdy wiezień był postawiony przed natychmiastowym dokonaniem wyboru:
                  albo zostaje kapo, bądź śmierć na miejscu.

Ohydne tu rzeczy wypisujesz Pozytonium.
                  • pozytonium [...] 13.05.23, 17:27
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
              • szczypawka.jadowita Re: Nazista to taki wredny Niemiec? 13.05.23, 18:15
                Tak. Okropne.
                • pozytonium Re: Nazista to taki wredny Niemiec? 13.05.23, 22:22
                  szczypawka.jadowita napisała:

> Tak. Okropne.

Obaj i Born, i Haber byli wrocławianami. Obaj byli Żydami. Obaj byli noblistami. Born nigdy się nie zniżył do mordowania masowego - nawet Niemców. Miał wiedzę, jak wyparować milion ludzi w sekundę. Nigdy z niej nie skorzystał.
                  Odmówił wzięcia udziału w projekcie Manhattan. Born był zwykłym naukowcem, Haber nawiedzonym. Nawet śmierć jego żony w 1915 roku go nie zmieniła. Gazował ludzi, wywołując niesmak nawet wśród Niemców.

Nie ma jasnego podziału na zachowania względem narodowości. Każdy robi to co uważa za słuszne.
                  Oceni nas historia.
              • oby.watel Re: Nazista to taki wredny Niemiec? 14.05.23, 09:31
                storima napisał:

> To jest ohydne co wypisujesz. Manifestując jednocześni KOMPLETNY brak wiedzy hi
                > storycznej.
                >
                > Diaboliczny plan KAŻDEJ machiny okrucieństwa i anihilacji ludzkiej na tym poleg
                > a, że oprawca rekrutuje nadzorców więziennych z osadzonych współtowarzyszy.
                >
                > Rekrutowani, często osoby o przeszłości kryminalnej, charakteryzujących ich wyj
                > ątkową okrutnością, sadyzmem i wysokim stopniem zdegenerowania.
                >
                > Ale znane są przypadki, gdy wiezień był postawiony przed natychmiastowym dokona
                > niem wyboru:
                > albo zostaje kapo, bądź śmierć na miejscu.
                >
                > Ohydne tu rzeczy wypisujesz Pozytonium.

A widzisz. A Polacy nie kolaborowali. Kto twierdzi inaczej może zostać oskarżony o zbrodnię znieważenia narodu polskiego. Granatowa policja to fake news.
    • charyzmatyk Re: Radio w opałach 09.05.23, 10:20
      Witam. Słucham polskiego radia programu pierwszego. Po za tym w dzisiejszych czasach jest tyle wstacji radiowych. Dla każdego coś ciekawego. Pozdrawiam Marek
      • oby.watel Re: Radio w opałach 09.05.23, 12:25
        charyzmatyk napisał:

> Witam. Słucham polskiego radia programu pierwszego. Po za tym w dzisiejszych c
        > zasach jest tyle wstacji radiowych. Dla każdego coś ciekawego. Pozdrawiam Marek

Mógłbyś uzupełnić informację o to co oglądasz i co czytasz?
      • snajper55 Re: Radio w opałach 09.05.23, 13:20
        charyzmatyk napisał:

> Witam. Słucham polskiego radia programu pierwszego. Po za tym w dzisiejszych c
        > zasach jest tyle wstacji radiowych. Dla każdego coś ciekawego. Pozdrawiam Marek

No fakt. PR 1, PR 2, PR 3...

S.
        • yoma Re: Radio w opałach 09.05.23, 13:45
          ... Rozgłośnia Harcerska 😂
          • tapatik Re: Radio w opałach 09.05.23, 16:50
            No właśnie. Mamy dużo rozgłośni radiowych, które nadają różną muzykę i różne informacje.
            Jeden będzie słuchał Rozgłośni Harcerskiej, drugi ojca muchomorka, trzeci Zetki.
            Teraz chodzi o to, że nakładając karę na Tok FM władze dały sygnał - nie wolno pisać źle o władzy, bo będziemy się mścić. Czyli zaczyna się cenzura jak za socjalizmu.

To już się dzieje z prasą. Orlen wykupił sporo gazet regionalnych i natychmiast zaczął cenzurować zamieszczane te informacje.
            Tak samo były problemy z niemieckim TVN (który w rzeczywistości jest amerykański).
            Teraz zaczyna się ustawianie do pionu rozgłośni radiowych.
            • x2468 Re: Radio w opałach 13.05.23, 07:41
              Cenzura na wzór moskiewski, Putin tez tak walczył o swoją "prawdę".
            • oby.watel Re: Radio w opałach 13.05.23, 10:04
              tapatik napisał:

> Teraz chodzi o to, że nakładając karę na Tok FM władze dały sygnał - nie wolno
              > pisać źle o władzy, bo będziemy się mścić. Czyli zaczyna się cenzura jak za soc
              > jalizmu.

Za socjalizmu była cenzura prewencyjna. Czyli żadnego wolnego medium. Dobrym przykładem jest Orlen i prasa lokalna. Nie została zliwkidowana, lecz przejęta i znacjonalizowana.

> To już się dzieje z prasą. Orlen wykupił sporo gazet regionalnych i natychmiast
              > zaczął cenzurować zamieszczane te informacje.
              > Tak samo były problemy z niemieckim TVN (który w rzeczywistości jest amerykańsk
              > i).
              > Teraz zaczyna się ustawianie do pionu rozgłośni radiowych.

Z tym radiem jest taki problem, że ono ustawiło się do pionu samo. Zabawa z koncesją ma zapobiec ewentualnemu wywrotowi.
      • szczypawka.jadowita Re: Radio w opałach 13.05.23, 18:17
        Pozdrawiamy Zofię katoliczkę z Chicago i prosimy o przekazanie pozdrowień.
    • oby.watel Re: Radio w opałach 10.05.23, 15:57
      W "starym" Toku tragedia Kamilka byłaby wałkowana na okrągło. Anna Laszuk dzwoniłaby do wszystkich instytucji po kolei, by uzyskać ich opinie, byłyby rozmowy z fachowcami. Teraz najważniejsza jest wojna w Sudanie.
      • jureek Re: Radio w opałach 10.05.23, 16:25
        oby.watel napisał:

> W "starym" Toku tragedia Kamilka byłaby wałkowana na okrągło. Anna Laszuk dzwon
        > iłaby do wszystkich instytucji po kolei, by uzyskać ich opinie, byłyby rozmowy
        > z fachowcami. Teraz najważniejsza jest wojna w Sudanie.

Jak na niesłuchającego masz niezłą orientację w tym, co jest w tym radiu wałkowane, a co nie :)
        • oby.watel Re: Radio w opałach 10.05.23, 18:53
          jureek napisał:

> oby.watel napisał:
          >
          > > W "starym" Toku tragedia Kamilka byłaby wałkowana na okrągło. Anna Laszuk
          > dzwon
          > > iłaby do wszystkich instytucji po kolei, by uzyskać ich opinie, byłyby ro
          > zmowy
          > > z fachowcami. Teraz najważniejsza jest wojna w Sudanie.
          >
          > Jak na niesłuchającego masz niezłą orientację w tym, co jest w tym radiu wałkow
          > ane, a co nie :)

Nie słucham teraz, co nie znaczy, że nie słuchałem w przeszłości. Słuchałem i pisałem o tym wielokrotnie. Teraz też czasem włączam jak coś robię w kuchni.
          • jureek Re: Radio w opałach 10.05.23, 18:56
            oby.watel napisał:

> Teraz też czasem włączam jak coś robię w kuchni.

No i trafiłeś przy tym na audycję o Sudanie, ale nie trafiłeś już na wieczorny reportaż i audycję z udziałem słuchaczy w związku z zakatowaniem dziecka.
            • oby.watel Re: Radio w opałach 10.05.23, 18:59
              jureek napisał:

> oby.watel napisał:
              >
              > > Teraz też czasem włączam jak coś robię w kuchni.
              >
              > No i trafiłeś przy tym na audycję o Sudanie, ale nie trafiłeś już na wieczorny
              > reportaż i audycję z udziałem słuchaczy w związku z zakatowaniem dziecka.

Tak, nie trafiłem. Dawniej bym trafił, bo temat wałkowany byłby w różnych pasmach przez kilka dni.
              • jureek Re: Radio w opałach 10.05.23, 19:16
                oby.watel napisał:

> Tak, nie trafiłem. Dawniej bym trafił, bo temat wałkowany byłby w różnych pasma
                > ch przez kilka dni.

Czyli się poprawiło!
                • oby.watel Re: Radio w opałach 10.05.23, 19:19
                  jureek napisał:

> Czyli się poprawiło!

Zdecydowanie. Żadnego nękania urzędników, aparatczyków. Kontrowersyjny temat załatwimy jednym reportażykiem, z nikim o sprawie nie porozmawiamy, z nikim nie omówimy. Dziwię się, że takie mdłe, nijakie radio mieniące się informacyjnym odpowiada zarówno neofaszystom, jak i neobolszewikom.
                  • jureek Re: Radio w opałach 10.05.23, 19:24
                    oby.watel napisał:

> jureek napisał:
                    >
                    > > Czyli się poprawiło!
                    >
                    > Zdecydowanie. Żadnego nękania urzędników, aparatczyków. Kontrowersyjny temat za
                    > łatwimy jednym reportażykiem, z nikim o sprawie nie porozmawiamy, z nikim nie o
                    > mówimy.

Widać, że nie słuchasz. Napisałem się, że poprawiło się w tym sensie, że nie jest monotematyczne w sensie wałkowania cały czas tego samego tematu.
                    • oby.watel Re: Radio w opałach 10.05.23, 19:38
                      jureek napisał:

> Widać, że nie słuchasz. Napisałem się, że poprawiło się w tym sensie, że nie je
                      > st monotematyczne w sensie wałkowania cały czas tego samego tematu.

Nie nie poprawiło się. Pogorszyło się. Ponieważ temat nie był wałkowany, ale naświetlany z różnych stron. Laszuk i inni zapraszali fachowców, ekspertów, urzędników itp.
                      • jureek Re: Radio w opałach 10.05.23, 20:01
                        oby.watel napisał:

> Nie nie poprawiło się. Pogorszyło się. Ponieważ temat nie był wałkowany,

Cytuję: "Dawniej bym trafił, bo temat wałkowany byłby w różnych pasmach przez kilka dni"

> ale na
                        > świetlany z różnych stron. Laszuk i inni zapraszali fachowców, ekspertów, urzęd
                        > ników itp.

Czyli tak jak teraz. No ale nie słuchasz, to skąd możesz wiedzieć.
                        • oby.watel Re: Radio w opałach 10.05.23, 20:14
                          jureek napisał:

> Cytuję: "Dawniej bym trafił, bo temat wałkowany byłby w różnych pasmach
                          > przez kilka dni"

Tam wyżej nieco było wyjaśnione co w tym kontekście rozumiem pod pojęciem "wałkowany". Zerkniesz czy mam Ci wyłożyć kawę na ławę?

> > ale na
                          > > świetlany z różnych stron. Laszuk i inni zapraszali fachowców, ekspertów,
                          > urzęd
                          > > ników itp.

> Czyli tak jak teraz. No ale nie słuchasz, to skąd możesz wiedzieć.

Tak. Nie słucham, więc nie wiem. Naprawdę wałkowano ten temat? Prowadzący prowadzili rozmowy z RPD, urzędnikami, rzecznikiem sądu w obu miastach itp?
              • x2468 Re: Radio w opałach 13.05.23, 07:53
                Powtarzasz się,
                iskry.com.pl/wp-content/uploads/2013/04/x109-1447-Obywatelu-nie-pieprz-bez-sensu-Rysunkowa-lista-przebojow.jpg.pagespeed.ic.E6OX2oQ5iL.jpg
                Wczoraj rano o Kamilku mówił P. Maślak, red. Żakowski krotko po ósmej, Cezary Łasiczką po 10 w "wielkiej loży" dyskutował na temat przemocy wobec dzieci.
                • oby.watel Re: Radio w opałach 13.05.23, 10:13
                  x2468 napisał:

> Powtarzasz się,
                  > iskry.com.pl/wp-content/uploads/2013/04/x109-1447-Obywatelu-nie-pieprz-bez-sens
                  > u-Rysunkowa-lista-przebojow.jpg.pagespeed.ic.E6OX2oQ5iL.jpg
                  > Wczoraj rano o Kamilku mówił P. Maślak, red. Żakowski krotko po ósmej, Cezary
                  > Łasiczką po 10 w "wielkiej loży" dyskutował na temat przemocy wobec dzieci.

Zawsze chętnie i z wielką radością oglądam obrazek, który łebskim polemistom kojarzy się i używają go jako elementu dyskusji. Ale jak ich zapytać dlaczego uważają, że sami nie pieprzą bez sensu, nie potrafią odpowiedzieć. To tyle jeśli chodzi o zilustrowanie problemu.

Co wynika z tego, że wczoraj rano o Kamilku mówił P. Maślak, a red. Żakowski krótko po ósmej, Cezary Łasiczką po 10 w "wielkiej loży". "Wielkiej loży" czego? Wczoraj po 10 Łasiczka przekonywał, że "Wszyscy mają dosyć korpowierszy". Poetycki piątek o twórczości M. Romaneczko, N. Malek i W. Szostaka. Zanim zaczniesz opowieści o nieistniejących audycjach sprawdź u źródła.

Jeśli wydaje Ci się, poruszanie pewnych kwestii to dowód niezależności medium, to pofatyguj się do biblioteki i przeglądnij stare roczniki Trybuny Ludu. Nie liczy się o czym się mówi, ale jak, jak dogłębnie naświetla się sprawę.
    • jureek Re: Radio w opałach 10.05.23, 16:51
      oby.watel napisał:

> Czyli dokładnie za to, za co środowiska postępowe chcą karać wszystkich,
      > którym nie podoba się nachalne stosowanie feminatywów w mediach.

Zacytujesz te projekty ustaw, według których mają być karani ci, którym nie podoba się stosowanie feminatywów w mediach, czy tak sobie chlapnąłeś tylko o tej chęci karania?
      • oby.watel Re: Radio w opałach 10.05.23, 18:50
        jureek napisał:

> Zacytujesz te projekty ustaw, według których mają być karani ci, którym nie pod
        > oba się stosowanie feminatywów w mediach, czy tak sobie chlapnąłeś tylko o tej
        > chęci karania?

Jakich ustaw? Tych, które przygotowała KRRiT czy tych, których autorem jest radio Tok?
        • jureek Re: Radio w opałach 10.05.23, 18:55
          oby.watel napisał:

> Jakich ustaw?

Tych ustaw, które przewidują kary dla nielubiących feminatywów. Nie wiem, kto je przygotował, to Ty piszesz, że środowiska postępowe chciałyby karać za nielubienie feminatywów, więc chyba na jakiejś podstawie to piszesz. Skąd wiesz o takich chęciach karania?
          • oby.watel Re: Radio w opałach 10.05.23, 19:11
            jureek napisał:

> Tych ustaw, które przewidują kary dla nielubiących feminatywów. Nie wiem, kto j
            > e przygotował, to Ty piszesz, że środowiska postępowe chciałyby karać za nielub
            > ienie feminatywów, więc chyba na jakiejś podstawie to piszesz. Skąd wiesz o tak
            > ich chęciach karania?

Pewna pani była na przyjęciu, na którym pewien pan opowiadał jak się w Afryce (można jeszcze mówić Afryka, czy to już obraźliwe?) poluje na strusie. Otóż trzeba wziąć łysego jak kolano jegomościa i zakopać w piasku tak, żeby mu wystawał tylko czubek głowy. Struś widząc wystający kawałek łysiny myśli, że to jajko, więc zaczyna wysiadywać. Wtedy należy szybko wyciągnąć rękę, złapać go i już jest upolowany.

Pani wróciła do domu i opowiada mężowi, że słyszała świetny kawał jak się w Afryce poluje na strusie. Otóż należy wziąć chłopa z jajami i zakopać w piasku tak, żeby wystawał mu tylko czubek głowy. Struś zobaczy, przybiegnie i zacznie wysiadywać jaja, a wtedy się go capnie.
            — No dobrze — powiedział mąż — ale jaką rolę w tym polowaniu odgrywają jaja tego chłopa?
    • szczypawka.jadowita Re: Radio w opałach 10.05.23, 19:23
      Myślę, że pomimo wszelkie niedostatki zamknięcie Tok fm byłoby jakąś stratą dla opozycji w stosunku do PIS, dlatego PIS chce je zamknąć.

Więcej niż rozumiem tych wszystkich, którzy więcej nić nie cierpią go za to wszystko co serwuje. Za Maślaka i megawaty energii, za kaleczenie języka pisanego i mówionego (słowo nauka z akcentem na pierwszą sylabę to świetny przykład), wprowadzanie "ideologicznych" neologizmów wbrew słownikom, na siłę, w stylu Wielkiego Językoznawcy (tak nazywali Stalina), pogardę dla dorobku Pani Ewy Wanat, jej Tok fm zawdzięcza byłą renomę. Itd. itp. Dziś nie dawnego radio, jest kilka świetnych, z widocznym przygotowaniem i nakładem pracy robionych audycji.
      • oby.watel Re: Radio w opałach 11.05.23, 08:22

> Myślę, że pomimo wszelkie niedostatki zamknięcie Tok fm byłoby jakąś stratą dla
        > opozycji w stosunku do PIS, dlatego PIS chce je zamknąć.

Zamknięcie każdego medium jest stratą. Ale skoro to medium nawet nie raczyło poinformować o blokadzie portalu Najwyższego Czasu, to dlaczego trzeba opłakiwać gdy jego spotka to samo? Snajper przytoczył wyliczankę która niby miał dowodzić, że jak nie będziemy protestować, to nas zgnoją. Ale gdy zablokowano "Najwyższy Czas", to ani Ceran nie latała po mediach i nie szlochała, że to zamach na wolność słowa, ani pierwsze radio informacyjne o tym nie raczyło poinformować, ani Snajper nie wyliczał jak to nie protestował, a potem obudził się z ręką w nocniku. Hipokryzja godna Kalego.

> Więcej niż rozumiem tych wszystkich, którzy więcej nić nie cierpią go za to wsz
        > ystko co serwuje. Za Maślaka i megawaty energii, za kaleczenie języka pisanego
        > i mówionego (słowo nauka z akcentem na pierwszą sylabę to świetny przykł
        > ad), wprowadzanie "ideologicznych" neologizmów wbrew słownikom, na siłę, w styl
        > u Wielkiego Językoznawcy (tak nazywali Stalina), pogardę dla dorobku Pani Ewy W
        > anat, jej Tok fm zawdzięcza byłą renomę. Itd. itp. Dziś nie dawnego radio, jest
        > kilka świetnych, z widocznym przygotowaniem i nakładem pracy robionych audycji
        > .

Tu nie chodzi o cierpienie czy niecierpienie. Tu chodzi o przerobienie radia z pazurem w ugrzecznioną szczekaczkę serwującą niekontrowersyjną papkę, przy której Polsat jawi się krwiożerczą, bezpardonową opozycją.
        • tapatik Re: Radio w opałach 11.05.23, 18:54
          oby.watel napisał:

> Tu nie chodzi o cierpienie czy niecierpienie.
          > Tu chodzi o przerobienie radia z pazurem
          > w ugrzecznioną szczekaczkę serwującą
          > niekontrowersyjną papkę, przy której
          > Polsat jawi się krwiożerczą, bezpardonową opozycją.

Kto ich tak przerobił?
          • oby.watel Re: Radio w opałach 11.05.23, 19:18
            tapatik napisał:

> Kto ich tak przerobił?

Zarząd wyrzucając poprzednią rednacz.
            • tapatik Re: Radio w opałach 11.05.23, 21:54
              Wybacz, nie słucham tego radia i nie mam pojęcia kto jest kim.
              Dla ciebie problemem są walki wewnątrz redakcji, dla mnie nałożenie kagańca cenzury.
              • oby.watel Re: Radio w opałach 12.05.23, 08:04
                tapatik napisał:

> Wybacz, nie słucham tego radia i nie mam pojęcia kto jest kim.
                > Dla ciebie problemem są walki wewnątrz redakcji, dla mnie nałożenie kagańca cen
                > zury.

Skoro nie słuchasz, to nie wiesz o czym mowa i nie wiesz, że kaganiec założyło już dawno nowe kierownictwo. Próba uciszenia takiego medium jest po prostu kuriozalna. Gdyby je po cichu przejął Obajtek nic nie musiałby zmieniać.
        • x2468 Re: Radio w opałach 12.05.23, 09:01
          Kłamiesz, medium informowało, była nawet audycja z udziałem redaktor naczelnej tygodnika "Nie".
          • szczypawka.jadowita Re: Radio w opałach 12.05.23, 09:13
            Nie, nie kłamie co najwyżej przerysowuje. A niezależnie od rozmowy z nacz. NIE radio się ugrzeczniło, zostały pojedyncze trzymające fason audycje.
            • jureek Re: Radio w opałach 12.05.23, 10:01

> radio się ugrzeczniło, zostały pojedyncze trzymające fason audycje.

Które to audycje jeszcze trzymają fason?
              • szczypawka.jadowita Re: Radio w opałach 12.05.23, 12:23
                Np. Wywiad Polityczny i wieczorne (niedziela, poniedziałek) audycje historyczne P. Karoliny Lewickiej.
                • jureek Re: Radio w opałach 12.05.23, 13:17

> Np. Wywiad Polityczny i wieczorne (niedziela, poniedziałek) audycje historyczne
                  > P. Karoliny Lewickiej.

Tak właśnie przypuszczałem, że Lewicka będzie w Twoim guście. Myślałem, że jeszcze Macieja Głogowskiego dołożysz.
                  • szczypawka.jadowita Re: Radio w opałach 12.05.23, 13:33
                    Też może być, ale jest bardziej ułożony.
                    • jureek Re: Radio w opałach 12.05.23, 15:13

> Też może być, ale jest bardziej ułożony.
                      >

Ale za to jak ładnie konstytucję recytuje :)
                      • oby.watel Re: Radio w opałach 12.05.23, 21:48
                        jureek napisał:

> Ale za to jak ładnie konstytucję recytuje :)

Za taka zbrodnię radio należy zamknąć razem z redakcją.
                        • jureek Re: Radio w opałach 13.05.23, 06:51
                          oby.watel napisał:

> jureek napisał:
                          >
                          >
                          > > Ale za to jak ładnie konstytucję recytuje :)
                          >
                          > Za taka zbrodnię radio należy zamknąć razem z redakcją.

Zbrodnia? Śmieszna egzaltacja to żadna zbrodnia.
                          • oby.watel Re: Radio w opałach 13.05.23, 10:15
                            jureek napisał:

> Zbrodnia? Śmieszna egzaltacja to żadna zbrodnia.

Hołowni nikt nie przebije. A jeśli chodzi o kwalifikacją czynu, to inni nie podzielają Twojej opinii.
                            • jureek Re: Radio w opałach 13.05.23, 12:47
                              oby.watel napisał:

> Hołowni nikt nie przebije.

No właśnie, to ten styl. Ale pewnie Hołownia lepszy, nawet łezkę uronił, a Głogowskiemu tylko głos się łamie
                              • oby.watel Re: Radio w opałach 19.05.23, 21:13
                                jureek napisał:

> No właśnie, to ten styl. Ale pewnie Hołownia lepszy, nawet łezkę uronił, a Głog
                                > owskiemu tylko głos się łamie

Nie zwróciłem uwagi. Przeczytał łamiącym sie głosem o zakazie cenzury, czy pominął ten niepotrzebny artykuł?
            • snajper55 Re: Radio w opałach 12.05.23, 10:08

> Nie, nie kłamie co najwyżej przerysowuje. A niezależnie od rozmowy z nacz. NIE
              > radio się ugrzeczniło, zostały pojedyncze trzymające fason audycje.

I dlatego rządzących chcą je zamknąć?

S.
              • szczypawka.jadowita Re: Radio w opałach 12.05.23, 12:22
                Nie dlatego że się ugrzeczniło, ale że nadal nie chwali PISu. Dlatego chcą zamknąć.
              • oby.watel Re: Radio w opałach 12.05.23, 14:03
                snajper55 napisał:

> I dlatego rządzących chcą je zamknąć?

Od kogo oczekujesz odpowiedzi na to niebywale przenikliwe pytanie?
            • x2468 Re: Radio w opałach 13.05.23, 07:55
              Ugrzecznił ich bolszewik Świrski lub jemu podobni zapatrzeni w Putina czynownicy..
              • oby.watel Re: Radio w opałach 13.05.23, 10:21
                x2468 napisał:

> Ugrzecznił ich bolszewik Świrski lub jemu podobni zapatrzeni w Putina czynownic
                > y..

Nie, ugrzecznili się sami rękami rednacz. Z tej perspektywy Świrski chce przerwać im męki. Pozbywała się po kolei najwybitniejszych — Passenta, Bratkowskiego, Osiatyńskiego, ostatnio wywaliła Najsztuba, bo twierdzeniem, że prawda ich zaboli stwarzał zagrożenie.
                • jureek Re: Radio w opałach 13.05.23, 12:51
                  oby.watel napisał:

> ać im męki. Pozbywała się po kolei najwybitniejszych — Passenta

Passent miał audycję do samego końca, aż go choroba i śmierć nie zmogła
          • oby.watel Re: Radio w opałach 12.05.23, 14:02
            x2468 napisał:

> Kłamiesz, medium informowało, była nawet audycja z udziałem redaktor naczelnej
            > tygodnika "Nie".

Jaki jest związek audycji z redaktor naczelnej tygodnika "Nie" z zablokowaniem portalu "Najwyższego czasu"?
            • x2468 Re: Radio w opałach 13.05.23, 08:09
              Bełkot tuby Putina czyli "najwyższego czasu"? To jeszcze istnieje? Morawiecki z Macierewiczem dopuścili do tego skandalu? Co na to Pieskow?
              • oby.watel Re: Radio w opałach 13.05.23, 10:23
                x2468 napisał:

> Bełkot tuby Putina czyli "najwyższego czasu"? To jeszcze istnieje? Morawiecki z
                > Macierewiczem dopuścili do tego skandalu? Co na to Pieskow?

Czy zauważyłeś, że używasz takich samych argumentów jak ci, którzy popierają ucieszenie lewackiego bełkotu pierwszego radia informacyjnego? Kali zamykać, dobrze, Kalemu zamykać, źle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka