Dodaj do ulubionych

Całą rewaloryzacja poszła w PiSdu

11.05.23, 10:22
Cała rewaloryzacja mojej emerytury wynosi tyle ile podwyżka czynszu. Tak panie Kaczyński, a ceny w sklepach też nie zmalały tylko nadal rosną.
A tymczasem, w Qrwizji zwanej dla jaj TVP INFO my Polacy doganiam y w dochodach Francuzów i Niemców.
Obserwuj wątek
    • m.c.hrabia Re: Całą rewaloryzacja poszła w PiSdu 11.05.23, 10:37
      to się ciesz , bo mogła być większa :)
      • zlamas-kutany Re: Całą rewaloryzacja poszła w PiSdu 11.05.23, 17:44
        m.c.hrabia napisał:

> to się ciesz , bo mogła być większa :)

Wiesz co piszesz?
    • manhu Za komuny byliśmy 10-tą potęgą gospodarczą świata 11.05.23, 13:35
      > Cała rewaloryzacja mojej emerytury wynosi tyle ile podwyżka czynszu.
      Na szczęście rok temu dostałeś aż 7% przy inflacji ok. 25-30% więc się ciesz, w tym roku jest lepiej.

Za PZPR byliśmy 10-tą potęgą gospodarczą świata. PZPR-bis = PIS robi to samo, też w 10 lat dogonimy Niemcy, propaganda w TVPiS jak za PZPR. Także komunistyczne molochy jak Orleno-PGING-Lotoso- czy inne bezkarnie dojące Polaków. Także pomysł reaktywacji Społem, ale też wspaniałe ceny cukru dzięki PIS-molochowi PGS.

demagog.org.pl/wypowiedzi/emerytury-w-odniesieniu-do-przecietnej-pensji-wyzsze-za-po-czy-za-pis/
      Co do emerytur to spadły z 62% za PO do 52% za PIS. W dodatku inflacja wg PIS-GUS to ok. 33% w 7,5 roku (mnożenie!) gdy realna 70-80%. Tak więc emeryci zbiednieli i się cieszą (bo Tusk dałby 4 zł a inflacja taka sama - brednie), pracujący mniej więcej wychodzą na zero, ale oszczędność kradzione skrajnie niskimi stopami (nawet w Zimbabwe za inflacji tryliard % pensje nadążały, zawsze tak jest bo inaczej masowa śmierć z głodu). W skrócie: zbiednieliśmy.
      • zlamas-kutany A jak się to ma do inflacji rok do roku? 12.05.23, 11:26
        Ano od maja zeszłego roku do maja tego roku czynsz wzrósł o...38%.
        Co co ten Glapcio za głupoty wygaduje o jakichś 16 procentach.
    • no-popis Re: Całą rewaloryzacja poszła w PiSdu 12.05.23, 21:59
      zlamas-kutany napisał:

> Cała rewaloryzacja mojej emerytury wynosi tyle ile podwyżka czynszu. Tak panie
      > Kaczyński, a ceny w sklepach też nie zmalały tylko nadal rosną.
      > A tymczasem, w Qrwizji zwanej dla jaj TVP INFO my Polacy doganiam y w dochodac
      > h Francuzów i Niemców.
      >
      Obiektywny (waluta teoretyczna PPS) dochód Polaka tle wszystkich państw UE daje nam 19 miejsce na 27 państw ! Jesteśmy między Czechami a Estonią.
      W stosunku do okresu Tuska nie ma wielkiej różnicy- ani gorzej za PiS ani też lepiej jak twierdzą pisiory.
      • weteran-czasu Re: Całą rewaloryzacja poszła w PiSdu 12.05.23, 23:03
        Tuska, Tuska, Tuska i Tuska!
        A co mnie obchodzi Tusk.
        Teraz obchodzi mnie to, jak te kłamliwe PiSniemoty pozbawić władzy.
        Tak dalej być nie może.
    • weteran-czasu Re: Całą rewaloryzacja poszła w PiSdu 12.05.23, 23:00
      Poszła, poszła w pi.......
      Przecież aktualnie inflacja podstawowych produktów dla konsumentów wynosi 67%.
      Nikt torów kolejowych, lokomotyw parowych i statków nie kupuje na co dzień.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka