Dodaj do ulubionych

Kaczor i Donald w jednym stali Kraju

05.07.23, 17:48
Obu do odegrania swoich ról zaangażował ten sam Reżyser. Nie wszyscy rozumieją, że scena polityczna w demokratycznym kraju musi rządzić się tymi samymi prawami co scena teatralna. Widownia powinna odczuwać emocje i żywo reagować na wydarzenia. Tak właśnie dzieje się nawet w naszej forumowej piaskownicy. Ludzie- humaniści wierzący - skaczą sobie do oczu, często obrażają innych, i wykrzykują rację które przecież nie są ich własnymi racjami. Powtarzają teksty scenarzystów, którzy dbają żeby dramaturgii nie brakowało i znany slogan "róbta co chceta" triumfował w życiu publicznym i na ulicach naszych miast.

Czy uda się taki stan rzeczy zmienić w sposób pokojowy zgodny z prawem?

Co myślicie na ten temat?

---------------
Pamiętaj o skutkach zniesławień lub pomówień zob. Art. 212 KK.
Obserwuj wątek
    • pkt4a Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 05.07.23, 17:54

Tak . A może nie ?

-----------------

"Ilość samobójstw wśród księży jest ogromna . Potrzebne w tej kwestii działanie . Wiele jest przypadków cichych , ale wołają o próbę znalezienia przyczyny " - ks.Daniel Wachowiak .
    • m.c.hrabia Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 05.07.23, 18:09
      a miłośnik młodych chłopców jak zwykle.
    • ktos_z_kosmosu Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 05.07.23, 18:45
      Da się zmienić.
      Należy tylko Tuska, całkiem pokojowo, zgodnie z prawem i zasadami demokracji, wyekspediować w Karkonosze. Jego i jego odspawanych z krzeseł kolegów z wierchuszki PO też.
      Po nich wejdą młodsi, dziś zepchnięci do trzeciego szeregu i może wreszcie ci politykę zaczną prowadzić zespołowo, z odpowiednim, czyli szczegółowym przygotowaniem merytorycznym, a nie jak Tusk, jednoosobowo, zamiast argumentami, operując tylko łatwymi do zbicia hasłami.
      Wcześniej już napisałem, że Kapelmistrz dyrygujący orkiestrą działa batutą, a nie dmucha w trąbę.
      • mazala2 Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 05.07.23, 19:32
        ktos_z_kosmosu napisał:

> Da się zmienić.

> Należy tylko Tuska, całkiem pokojowo, zgodnie z prawem i zasadami demokracji, w
        > yekspediować w Karkonosze. Jego i jego odspawanych z krzeseł kolegów z wierchus
        > zki PO też.
        > Po nich wejdą młodsi, dziś zepchnięci do trzeciego szeregu i może wreszcie ci p
        > olitykę zaczną prowadzić zespołowo, z odpowiednim, czyli szczegółowym przygotow
        > aniem merytorycznym, a nie jak Tusk, jednoosobowo, zamiast argumentami, operują
        > c tylko łatwymi do zbicia hasłami.
        > Wcześniej już napisałem, że Kapelmistrz dyrygujący orkiestrą działa batutą, a n
        > ie dmucha w trąbę.

Uważasz, że Reżyser już zdecydował o 'zamknięciu" roli Donalda w Polsce?
        • pkt4a Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 05.07.23, 19:48

Może tak . Chyba że nie ?

..........

"Ilość samobójstw wśród księży jest ogromna . Potrzebne w tej kwestii działanie . Wiele jest przypadków cichych , ale wołają o próbę znalezienia przyczyny " - ks.Daniel Wachowiak .
        • ktos_z_kosmosu Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 05.07.23, 20:12
          mazala2 napisał:

> Uważasz, że Reżyser już zdecydował o 'zamknięciu" roli Donalda w Polsce?

Czy jest jakiś reżyser? Tego nie wiem.
          Opisuję to, co widzę.
          A widzę, że Tusk zamiast szefować zespołowo pracującej partii politycznej, zaczął działać niczym harcownik, jednoosobowo.
          • mazala2 Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 05.07.23, 20:31
            ktos_z_kosmosu napisał:

>
            > Czy jest jakiś reżyser? Tego nie wiem.
            > Opisuję to, co widzę.

Dopytam jeszcze, czy uważasz, że ważne procesy polityczne w krajach dzieją się sporadycznie i nie są wynikiem woli niewidocznych sił nazywanych w mediach "głębokim państwem" lub wprost ingerencją sił zewnętrznych ?

> A widzę, że Tusk zamiast szefować zespołowo pracującej partii politycznej, zacz
            > ął działać niczym harcownik, jednoosobowo.

Donald to, zdaniem moim, urodzony "wiraszka" pilnujący głównie własnego interesu materialnego a nie lider dbający o sukces zespołu, w którym przewodzi. Tak sądzę po nominacji Pani Kopacz na Premiera.
            • mazala2 Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 12:15

> ktos_z_kosmosu napisał:
              >
              >
              > >
              > > Czy jest jakiś reżyser? Tego nie wiem.
              > > Opisuję to, co widzę.

Czy opisują to co widzisz ma jakieś odniesienie co do przyczyn tego co i w jaki sposób opisujesz?
    • mateusz.urbanski Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 05.07.23, 21:26
      Kaczyński to Kaczka i nie ma to nic wspólnego z jego orientacją seksualną

A jeśli Kaczor, to tylko Donald
      • pkt4a Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 05.07.23, 21:37

doprawdy ?

-----------
      • mazala2 Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 12:09
        mateusz.urbanski napisał(a):

> Kaczyński to Kaczka i nie ma to nic wspólnego z jego orientacją seksualną
        >
        > A jeśli Kaczor, to tylko Donald

Polecam uważne wysłuchiwanie audycji " Godzina Filozofów" w radio TOKFM. Można tam usłyszeć coraz bardziej racjonalnych uwag i opinii o krajowym życiu politycznym i kulturalnym.
        • mazala2 Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 12:11
          Podaje link : audycje.tokfm.pl/audycja/178,Godzina-Filozofow
    • pies.na.czarnych Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 12:34
      :) www.facebook.com/100003540379259/videos/815208703604578
      • mazala2 Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 12:56
        pies.na.czarnych napisała:

> :) www.facebook.com/100003540379259/videos/815208703604578
        >

FB jest podstawą WIKI. WIKI to jak "LUDOWY KATOLICYZM" i tego samego powodu popierany prze aparat państwowy.
        • pies.na.czarnych Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 13:03
          Nie cieszysz się, ze sława PiS zawitała nawet do Zanzibaru?
          • mazala2 Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 14:12

> Nie cieszysz się, ze sława PiS zawitała nawet do Zanzibaru?
            >

PiS jest partią polityczną kierowaną przez humanistów religijnych w tradycyjnym tego słowa znaczeniu. Natomiast Ty i Tobie podobni należą do humanistów wierzących w swoje rację wynikające nie z nauki ale z wierzeń inaczej z przeświadczenia, że odłam humanizmu, który reprezentują wypływa ze współczesnej wiedzy ( nauki } co jest oczywistym fałszem.
            • pies.na.czarnych Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 14:17
              > PiS jest partią polityczną kierowaną przez humanistów religijnych😂
            • pies.na.czarnych Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 14:17
              > PiS jest partią polityczną kierowaną przez humanistów religijnych
            • pies.na.czarnych Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 14:18
              Przez fundamentalistów religijnych chyba chciałeś napisać.
              • mazala2 Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 15:49
                Pies udający żabę i podstawiający łapę jak konia kują to gruba przesada.
                • pies.na.czarnych Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 16:06
                  Po Psa dwa chuje w bok, ciemniaku pisowski.
                  • mazala2 Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 08.07.23, 18:06

> Po Psa dwa chuje w bok, ciemniaku pisowski.
                    >

Nie rozumiem. Możesz przystępniej ?
                    • pies.na.czarnych Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 09.07.23, 12:23
                      Sorry. Prościej się nie da.
                      • mazala2 Re: Kaczor i Donald w jednym stali Kraju 09.07.23, 13:03
                        No problem! :)
            • stefan4 humanizm religijny 08.07.23, 14:46
              mazala2:
              > PiS jest partią polityczną kierowaną przez humanistów religijnych w tradycyjnym tego słowa znaczeniu.

Aż zajrzałem do Wikipedii, żeby zrozumieć, co Ty zrzucasz PiSowi:
                  Humanizm religijny jest gałęzią obejmującą odmiany humanizmu, które same określają
                  się tym przymiotnikiem (według funkcjonalnej definicji religii), lub zawierają pewną formę
                  teizmu, deizmu albo wierzeń nadprzyrodzonych, nawet jeśli nie są związane z żadną
                  zorganizowaną religią.

PiSu w tym tu nie dostrzegam ani śladu. Po pierwsze, PiS nie wyznaje żadnej odmiany humanizmu, jest od humanizmu o lata świetlne. Bo humanizm jest nakierowany na człowieka, a nie na państwo, tradycję, wierność, patriotyzm, czy posłuszeństwo Wodzowi — jak PiS. Po drugie, postawa PiSu nie opiera się na teizmie, deizmie, ani wierzeniach nadprzyrodzonych, tylko na silnym związku z wielką organizacją, niereligijną, ale bez ustanku powołującą się na religię.

- Stefan
              • mazala2 Re: humanizm religijny 08.07.23, 15:21
                Napisałem dwa zdania:

PiS jest partią polityczną kierowaną przez humanistów religijnych w tradycyjnym tego słowa znaczeniu. Natomiast Ty i Tobie podobni należą do humanistów wierzących w swoje rację wynikające nie z nauki ale z wierzeń inaczej z przeświadczenia, że odłam humanizmu, który reprezentują wypływa ze współczesnej wiedzy ( nauki } co jest oczywistym fałszem.

Z którym się nie zgadzasz i z jakiego powodu?
                • stefan4 Re: humanizm religijny 08.07.23, 16:12
                  mazala2:
                  > Z którym się nie zgadzasz i z jakiego powodu?

Trudno się zgodzić lub nie zgodzić z kleksem postawionym na środku wywodu, bo on nie znaczy. Sformułuj swoje tezy w zorganizowany sposób, to być może będę mógł odpowiedzieć, z czym się zgadzam, a z czym nie. Na to, co udało mi się odcyfrować, odpowiadam niżej.

mazala2:
                  > PiS jest partią polityczną

Zgadzam się.

mazala2:
                  > kierowaną przez humanistów religijnych w tradycyjnym tego słowa znaczeniu.

Nie zgadzam się na zaliczenie kierownictwa PiSu do jakichkolwiek humanistów. Napisałem uzasadnienie, ale pewnie nie zauważyłeś, więc powtórzę: humanizm jest nakierowany na człowieka, a nie na państwo, tradycję, wierność, patriotyzm, czy posłuszeństwo Wodzowi — jak w PiSie. Nawiasem, to nie jest krytyka wyłącznie PiSu; trudno o polityka z jakiejkolwiek obory politycznej, będącego jednocześnie humanistą. To jest tylko krytyka Twojej klasyfikacji PiSowców.

mazala2:
                  > Natomiast Ty i Tobie podobni należą [...]

O, ciekawe, wiesz o mnie coś, czego ja sam nie wiem. Masz dostęp do systemu ,,Pegasus'', kupionego przez PiS za pieniądze nielegalnie wydarte ofiarom przestępstw? Jeśli nie, to skąd możesz wiedzieć, do czego ja należę?

mazala2:
                  > humanistów wierzących w swoje rację wynikające nie z nauki ale z wierzeń inaczej z przeświadczenia,
                  > że odłam humanizmu, który reprezentują wypływa ze współczesnej wiedzy ( nauki } co jest oczywistym
                  > fałszem

Rozbij to zdanie na kilka części, bo na razie imputujesz zbyt dużo na raz. Najpierw bez żadnych podstaw zaliczasz mnie do humanistów. Potem włączasz do swojej perory jakieś wierzenia inaczej, czy może wierzenia z przeświadczenia... Jeśli nie panujesz nad interpunkcją, to nie pisz tak długich zdań.

- Stefan
                  • mazala2 Re: humanizm religijny 08.07.23, 18:03
                    stefan4 napisał:

>
                    >
                    > mazala2:
                    > > PiS jest partią polityczną
                    >
                    > Zgadzam się.
                    >
                    > mazala2:
                    > > kierowaną przez humanistów religijnych w tradycyjnym tego słowa znaczeniu
                    > .
                    >
                    > Nie zgadzam się na zaliczenie kierownictwa PiSu do jakichkolwiek humanis
                    > tów. Napisałem uzasadnienie, ale pewnie nie zauważyłeś, więc powtórzę: humaniz
                    > m jest nakierowany na człowieka, a nie na państwo, tradycję, wierność, p
                    > atriotyzm, czy posłuszeństwo Wodzowi — jak w PiSie.

Czy dobrze Cię zrozumiałem :

Nie zgadzasz się na to że zaliczyłem kierownictwo PiS-u do humanistów wierzących i w uzasadnieniu swojej niezgody napisałeś o nakierowaniu humanizmu ( ludzkiego prądu umysłowego) na zainteresowanie człowiekiem jako takim a nie jego działalnością w różnych kierunkach kultury np, państwem ( polityka) ?

Zgoda?
                    • stefan4 Re: humanizm religijny 09.07.23, 08:59
                      mazala2:
                      > Nie zgadzasz się na to że zaliczyłem kierownictwo PiS-u do humanistów wierzących i w uzasadnieniu
                      > swojej niezgody napisałeś o nakierowaniu humanizmu ( ludzkiego prądu umysłowego) na
                      > zainteresowanie człowiekiem jako takim a nie jego działalnością w różnych kierunkach kultury
                      > np, państwem ( polityka) ?

Stawiaj jakieś znaki przestankowe, dobrze? I w jednym pytaniu typu tak/nie nie zawieraj kilku splątanych pytań, dobrze?

mazala2:
                      > Nie zgadzasz się na to że zaliczyłem kierownictwo PiS-u do humanistów wierzących

Zgadzam się, że Ty zaliczyłeś kierownictwo PiS-u do humanistów. Niestety nie mogę przyłączyć się do takiego zaliczania.

mazala2:
                      > napisałeś o nakierowaniu humanizmu

Nie, nie pisałem o żadnym ,,nakierowywaniu'' humanizmu. Pojęcie humanizmu jest od dawna znane i ,,nakierowane'' (cokolwiek by ten zawijas miał znaczyć).

- Stefan
                      • mazala2 Re: humanizm religijny 09.07.23, 09:29
                        Dziękuję za rady. :)
                        Mam i ja rade, staraj się nie zaprzeczać sobie w publikowanym tekście z powodów oczywistych.

Było pożytecznie i miło powymieniać opinie.

Do ponownego!
              • mazala2 Re: humanizm religijny 08.07.23, 18:37
                stefan4 napisał:

> mazala2:
                > > PiS jest partią polityczną kierowaną przez humanistów religijnych w trady
                > cyjnym tego słowa znaczeniu.
                >
                > Aż zajrzałem do
                > Wikipedii
                , żeby zrozumieć, co Ty zrzucasz PiSowi:

Myślę, że powinieneś zajrzeć tutaj : oxfordre.com/search?q=humanism&searchBtn=Search&isQuickSearch=true

wtedy lepiej byś zrozumiał wieloznaczne pojęcie humanizmu i działania ludzi, którzy to pojęcie podzielają w różnych działaniań kulturowych.
                • mazala2 Re: humanizm religijny 09.07.23, 12:10
                  Tutaj znajdziesz obszerniejszy materiał o humaniźie i humanistach w ujęciu profesjonalistów
                  • mazala2 Re: humanizm religijny 09.07.23, 12:13
                    mazala2 napisał:

> Tutaj znajdziesz obszerniejszy materiał o humaniźie i humanistach w ujęciu prof
                    > esjonalistów
                    >

Gapa ze mnie, nie podałem linku, przepraszam, oto link:

plato.stanford.edu/search/search?query=humanism+

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka