Dodaj do ulubionych

Niemcy szturmują Polskę

23.07.23, 17:05
www.money.pl/gospodarka/niemcy-szturmuja-polskie-wybrzeze-oto-powody-6921176559999488a.html
Powody są różne. Ale upodobali sobie Polskę.
Obserwuj wątek
    • emeryt-myslacy Re: Niemcy szturmują Polskę 23.07.23, 17:10
      Oglądają swoje tereny. Przecież po wypłacie reparacji wojennych Polska odda im te tereny.
      • j-k To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom :) 23.07.23, 17:15
        emeryt-myslacy napisał:
        > Oglądają swoje tereny. Przecież po wypłacie reparacji wojennych Polska odda im
        > te tereny.

To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom :)

- ja Ci oddadza nam Lwow i Wilno - to my wtedy oddamy niemiaszkom Wroclaw i Szczecin.

• pozytonium Re: To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom 23.07.23, 17:48
          j-k napisał:

> emeryt-myslacy napisał:
          > > Oglądają swoje tereny. Przecież po wypłacie reparacji wojennych Polska od
          > da im
          > > te tereny.
          >
          >
          > To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom :)
          >
          > - ja Ci oddadza nam Lwow i Wilno - to my wtedy oddamy niemiaszkom Wroclaw i Szc
          > zecin.

Bez reparacji nie ma to sensu. Wrocław był zniszczony w 90%. Odbudowany został naszymi łapami.

I to jak :)
        • pies.na.czarnych Re: To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom 23.07.23, 17:55
          j-k napisał:

> emeryt-myslacy napisał:
          > > Oglądają swoje tereny. Przecież po wypłacie reparacji wojennych Polska od
          > da im
          > > te tereny.
          >
          >
          > To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom :)
          >
          > - ja Ci oddadza nam Lwow i Wilno - to my wtedy oddamy niemiaszkom Wroclaw i Szc
          > zecin.
          >

Widzisz Jasiu jak Stalin zadbał o Polaków. Gdyby nie on to nawet kulawy pies by się za nimi nie stawił :)
          • pozytonium Re: To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom 23.07.23, 17:59
            pies.na.czarnych napisała:

> j-k napisał:
            >
            > > emeryt-myslacy napisał:
            > > > Oglądają swoje tereny. Przecież po wypłacie reparacji wojennych Pol
            > ska od
            > > da im
            > > > te tereny.
            > >
            > >
            > > To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom :)
            > >
            > > - ja Ci oddadza nam Lwow i Wilno - to my wtedy oddamy niemiaszkom Wroclaw
            > i Szc
            > > zecin.
            > >
            >
            > Widzisz Jasiu jak Stalin zadbał o Polaków. Gdyby nie on to nawet kulawy pies by
            > się za nimi nie stawił :)

Stalin wywiózł wszystko co się dało z Polski, a potem powiedział radźcie sobie sami.
            • emeryt-myslacy Re: To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom 23.07.23, 18:02
              Nieprawda, powiedział:dawajcie nam węgiel za darmo.
            • pies.na.czarnych Re: To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom 23.07.23, 21:36
              > Stalin wywiózł wszystko co się dało z Polski, a potem powiedział radźcie sobie sami.

Po tym jak elity uciekły do Londynu zostało jeszcze coś do wywiezienia? Ziemie Zachodnie dal i tego nie zaprzeczysz.
              • pozytonium Re: To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom 26.07.23, 18:24

> > Stalin wywiózł wszystko co się dało z Polski, a potem powiedział radźcie
                > sobie sami.
                >
                > Po tym jak elity uciekły do Londynu zostało jeszcze coś do wywiezienia? Ziemie
                > Zachodnie dal i tego nie zaprzeczysz.

A mógł dać tereny po Sali.

„Nawet nieujarzmionych Sasów tak dalece ujarzmił (Chrobry), że w rzece Sali wbił słup żelazny, jakby jakąś świata granicę, znacząc od zachodu krańce swojego władztwa” - pisał Wincenty Kadłubek.
                Stalin był litościwy.
                • pies.na.czarnych Re: To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom 26.07.23, 18:48
                  Mógł dać tereny Ukrainy, o których nie pisał Wincenty Kadłubek.:)
                  • pozytonium Re: To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom 26.07.23, 19:04

> Mógł dać tereny Ukrainy, o których nie pisał Wincenty Kadłubek.:)

Te tereny już sobie przypisał.
                    A Polska po Łabę to jest to.
                    • pies.na.czarnych Re: To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom 26.07.23, 19:06
                      Eeee tam. Wolałbym czarnoziemy i inne bogactwa ziemi aż po Kijów zamiast betonu po Łabę.:)
                      • pozytonium Re: To niech jeszcze zaplaca Ukraincom i Litwinom 28.07.23, 02:31

> Eeee tam. Wolałbym czarnoziemy i inne bogactwa ziemi aż po Kijów zamiast betonu
                        > po Łabę.:)

Myślisz jak Stalin :)
    • j-k A Polacy szturmuja Grecję :) 23.07.23, 17:13
      i nic w przyrodzie nie ginie :)
      .
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114881,30000800,grecja-trwa-ewakuacja-ok-1200-polakow-z-wyspy-rodos-rzad.html
    • qwardian Re: Niemcy szturmują Polskę 23.07.23, 17:16
      Za to jestem Jaśkowiakowi wdzięczny, że wygonił turystów z Posen. Ich widok z rozdziawionymi papami łażących po Starym Rynku irytował mnie bardziej niż rozkopane miasto.
    • emeryt-myslacy Re: Niemcy szturmują Polskę 23.07.23, 17:34
      Będąc kilkanaście lat temu w Ustce, podsłuchiwałem rozmowę dwojga Niemców, staruszków, kobiety i mężczyzny. On mówił do niej, patrz tam w 45 stały działa i pokazywał jej ręką.
      • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 23.07.23, 17:52
        Będąc kilka lat temu na zachodzie Polski siedziałem kawiarni przy stoliku ze starszą panią. Patrząc z perspektywy ogródka kawiarnianego oglądaliśmy pisowski syf, który nas otaczał. W pewnym momencie przywołując pamięć z dzieciństwa powiedziałem do niej dobrze, że komuniści dobre chodniki w mieście położyli bo musielibyśmy chodzić tu po kałużach. Ona na to. Panie te chodniki to Hitler kazał je tu położyć. Wolałem się już więcej nie odzywać :)
    • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 23.07.23, 17:44
      Piąța Kolumna. Przecież nie mogą dać się wyprzedzić Piątej Kolumnie Ukraińskiej :)
      • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 23.07.23, 17:50

> Piąța Kolumna. Przecież nie mogą dać się wyprzedzić Piątej Kolumnie Ukraińskiej
        > :)

A może mają dość nielegalnych migrantów? W Polsce Niemka może się opalać nago i nikt jej nie zgwałci.
        • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 23.07.23, 17:53
          Nago w Polsce? Za komuny nie było problemów, a teraz na plażach kobiety w zimowych płaszczach się opalają :)
          • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 23.07.23, 18:15

> Nago w Polsce? Za komuny nie było problemów, a teraz na plażach kobiety w zimow
            > ych płaszczach się opalają :)

Już oddawana jest to możliwe. Pamiętam jak w 1992 na plaży koło Międzyzdrojów (Lubiewo) chodziłem z machającym interesem a na przeciw mnie szły zakonnice :) W Polsce możesz robić wszystko.

To były czasy. W oczekiwaniu na autostop.
            • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 23.07.23, 21:40
              > Pamiętam jak w 1992

Masz dobrą pamięć, ale niestety te czasy minęły bezpowrotnie przez kato-proletariat.
              Kiedyś toples to była normalka na każdej plaży czy odkrytym basenie i nikt na to nie zwracał uwagi. Równouprawnienie panie. Skoro faceci mogą świecić klatą to dlaczego zabraniać tego samego płci pięknej?
              • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 01:51

> > Pamiętam jak w 1992
                >
                > Masz dobrą pamięć, ale niestety te czasy minęły bezpowrotnie przez kato-proleta
                > riat.
                > Kiedyś toples to była normalka na każdej plaży czy odkrytym basenie i nikt na t
                > o nie zwracał uwagi. Równouprawnienie panie. Skoro faceci mogą świecić klatą to
                > dlaczego zabraniać tego samego płci pięknej?

Mam foty nie tylko topless z tą dziewczyną.
                Ale snajper dostałby zawału :)

Piękne to były czasy. Ja 20 lat ona 18.
                • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 19:33
                  Ta dziewucha wie, ze tu publikujesz jej zdjęcia i w dodatku chwalisz się, ze masz jeszcze bardziej pikantne?
                  Znowu brzydko się bawisz, ale u was pisich to jest normalne.
                  • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 19:36

> Ta dziewucha wie, ze tu publikujesz jej zdjęcia i w dodatku chwalisz się, ze ma
                    > sz jeszcze bardziej pikantne?
                    > Znowu brzydko się bawisz, ale u was pisich to jest normalne.

Dojdź po nich do dziewuchy?
                    To było 30 lat temu, twarz nieczytelna. Mało to jest blondynek w Polsce?
                    • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 19:43
                      Na tym zdjęciu to, który ty jesteś z tych dwóch podglądających? :)
                      • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 19:56

> Na tym zdjęciu to, który ty jesteś z tych dwóch podglądających? :)

Oczu z tyłu głowy nie mam :)
                        By cię kompletnie załamać, dziewczyna nie na sobie majtek. Wolność to wolność. Ma dłuższą koszulkę. To wszystko.
                        Lato 1992. Nigdy mi się nie podobały grzeczne dziewczynki. Jej plecak jest ten różowy. Są w nim nasze ciuchy. W Niebieskim jest 60-70 kg prowiantu. I tak można jechać przez Polskę.
                        • stefan4 Ten autostop to sobie wyśniłeś... 25.07.23, 10:38
                          pozytonium:
                          > W oczekiwaniu na autostop.

Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś w tej pozycji czekał na autostop. Przecież jak nadjedzie jakiś samochód, to go zauważycie dopiero, jak już Wam pokaże tylną tablicę rejestracyjną. Prawdziwy autostopowicz (w odróżnieniu od bohatera bajędy o wrednej żonie) stoi, patrzy w kierunku nadjeżdżających pojazdów i aktywnie sygnalizuje prośbę o podwiezienie.

pozytonium:
                          > By cię kompletnie załamać, dziewczyna nie na sobie majtek.

Świetne rozwiązanie na wypadek ciężarówki dostosowanej do przewozu ludzi, do której, żeby wsiąść, trzeba wysoko zadrzeć nogę. Bardzo praktyczne. Szczególnie, że skrawek ławeczki do siedzenia może być uwalany towotem, a buda tej ciężarówki może być pełna podochoconych robotników leśnych. Chłopcze z chorą fantazją: Ty naprawdę nigdy nie podróżowałeś autostopem, nie czaisz realiów.

pozytonium:
                          > Lato 1992. [...] W Niebieskim jest 60-70 kg prowiantu. I tak można jechać przez Polskę.

I jak autostopowóz zatrzyma się kilkadziesiąt metrów dalej (kierowcy mają często spóźniony refleks), a kierowca zacznie wołać, żeby się pospieszyć, to będziesz z tym szpejem biegł jak polski konik pod huzarem...

A po cholerę tyle prowiantu na drogę ,,przez Polskę''? W 1992 sklepy wiejskie były już na tyle porządnie zaopatrzone, że zabieranie takiego ładunku nie miało żadnego sensu. A zresztą... jak kiedyś będziesz naprawdę (a nie we śnie) miał potrzebę podróży w miejsce, gdzie niczego nie da się kupić, to się zgłoś do mnie, a ja Ci wyjaśnię, co wybrać do jedzenia na 2 tygodnie, żeby ładunek (razem z namiotem, śpiworem i kuchenką gazową) nie przekroczył 15 kilo. Wskazówka: od puszek z mięchem trzymaj się daleko.

- Stefan
                          • pozytonium Re: Ten autostop to sobie wyśniłeś... 25.07.23, 12:11
                            stefan4 napisał:

> pozytonium:
                            > > W oczekiwaniu na autostop.
                            >
                            > Jeszcze nie widziałem, żeby ktoś w tej pozycji czekał na autostop. Przecież ja
                            > k nadjedzie jakiś samochód, to go zauważycie dopiero, jak już Wam pokaże tylną
                            > tablicę rejestracyjną. Prawdziwy autostopowicz (w odróżnieniu od bohatera baję
                            > dy o wrednej żonie) stoi, patrzy w kierunku nadjeżdżających pojazdów i aktywnie
                            > sygnalizuje prośbę o podwiezienie.

Nie znasz się na auto stopach. Praktycznie każdy przejeżdżający pojazd się zatrzymywał. Ale jak ty chcesz sterczeć jak słupek to sobie stój. Nie czekaliśmy na podwiezienie o 5 km. Ale ~100 km (następny cel). Kolejny sfrustrowany emeryt. :)
                            • pies.na.czarnych Re: Ten autostop to sobie wyśniłeś... 25.07.23, 12:23
                              Stefan ma rację. Piszesz kompletne bzdury wyssane z dużego palca.
                              • pozytonium Re: Ten autostop to sobie wyśniłeś... 25.07.23, 14:41

> Stefan ma rację. Piszesz kompletne bzdury wyssane z dużego palca.

W czym rację? Z tą dziewuchą przejechałem całą Polskę. Autostopem. Zresztą to jedna mych sąsiadek :) o które się pytałaś. Kumpela z piaskownicy. :)
                                Naprawdę, by złapać stopa nie potrzeba stać jak słup Stefan i machać jak małpa. Tu jesteśmy na trasie Międzyzdroje - Koszalin. Nie machamy, jak małpy na każdy jadący pojazd. Ludzie się sami zatrzymywali, czy nas gdzieś nie podrzucić.
                                Potrzebowaliśmy czegoś większego, bo razem z nami był kolega z dziewczyną. Z Zielonej Góry do Międzyzdrojów np. jechaliśmy z Piotrem Świstem. Też się sam zatrzymał. Busem wyprzedzał osobówki. Nigdy nie jechałem z tak lepszym kierowcą. Jechał po żonę z dzieckiem na wakacjach. Na pace motor :)
                                A dzieciucha, jak dziewucha. Córka oficera lotnictwa myśliwskiego. Tego co potrafi latać na drzwiach od stodoły.
                                Podobnie jak tata lubi wyzwania i wysokie loty.
                                • pies.na.czarnych Re: Ten autostop to sobie wyśniłeś... 25.07.23, 14:45
                                  Tak, tak. Kierowcy płakali jak ta dziewucha nie chciała wsiadać do ich auta. Wybierała tylko Wołgi ze względu na szerokość kanapy z tylu. :))))
                                  • pozytonium Re: Ten autostop to sobie wyśniłeś... 25.07.23, 14:59

> Tak, tak. Kierowcy płakali jak ta dziewucha nie chciała wsiadać do ich auta. Wy
                                    > bierała tylko Wołgi ze względu na szerokość kanapy z tylu. :))))

Np. :) Podróżowaliśmy w 4kę. Albo facet nasz zabierze, albo siedzimy. To zdjęcie przedstawiłem, bo sam na nim jestem. W życiu bym nie opublikował zdjęcia kobiety bez bielizny. A tu opublikowałem siebie. A że obok mnie siedzi dziewucha bez majtek. Jej twarz jest nieczytelna. Zresztą to sprzed 30 lat. Teraz nawet nie wiem jaki ma kolor włosów, tam gdzie je ma :)))
                      • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 21:48

> Na tym zdjęciu to, który ty jesteś z tych dwóch podglądających? :)

Co do dziewuchy, to raz, że nie nosiła majtek, a dwa, często nie nosiła koszulki :) Przynajmniej na wakacjach na plaży. W szkole była przykładną uczennicą. Spacerującą w glanach.
                        Majtki majtkami, koszulki koszulkami. Weź dobie ją przybliż i poszukaj jakiejś dziary. Nie ma. To jest wyjątkowo wolna kobieta. Była wolna. Chciała chodzić bez majtek bo chodziła. Chciała chodzić bez koszulki to chodziła. Nie rzuciłem się na kobietę bez majtek jak jakiś multi-kulti. Zresztą po co? Była zmęczona drogą, to się o mnie oparła, czym wywołała sensację u autochtonów. Nie robiliśmy nic złego.
                        • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 07:52
                          Skoro tak to tobie się podobało to dlaczego teraz pomagasz PiS, który tę wolność zbanował wprowadzając katolicki dyktat ciemniakow?
                          • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 11:55

> Skoro tak to tobie się podobało to dlaczego teraz pomagasz PiS, który tę wolnoś
                            > ć zbanował wprowadzając katolicki dyktat ciemniakow?

Jest jakiś nakaz chodzenia przez kobiety w bieliźnie w trakcie upałów? Wystarczy dłuższa koszulka :)
                            Kobiety i nie tylko one mają naprawdę wolność. Jeśli się przyjrzysz, to nawet ta wyzwolona kobieta zakrywa łono, co by zbytnio nie drażnić migrantów w miejscu publicznym. Jej ubiór składa się z dłuższej koszulki i sandałków.
                            Na codzień chodziła w pancernych glanach. Ale te są niewygodne, do przemieszczania się autostopem.
                            Fotkę tę zamieściłem, bo mam wrażenie, że większość tu piszących emerytów w życiu nie widziała gołej kobiety.
                            A jest to wolność, którą doceniają nawet Niemcy. Polacy nie są pruderyjni. Jak ktoś ma ciało, na które miło popatrzeć to może chodzić tylko w koszulce i sandałkach. Taka jest Polska. Naprawdę nie jestem jakimś mitomanem. Już teraz przeżyłem więcej niż nie jeden emeryt przez całe swe życie. Za młodu byłem jak hippis. Teraz czasowo unikam związków z kobietami, bo nie wiem co wyniknie z operacji głowy, która mnie czeka. Nie chcę by np. stając się roślinką spowodowywać jakieś wyrzuty u kobiet. Nie chcę być obciążeniem dla nikogo. A kobiety cudowne są i basta. Szczególnie na wakacjach w Polsce. Dziwię się sunio, że tak bardzo nienawidzisz Polski. To cudowny, piękny i wolny kraj.
                            • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 12:05
                              > nie wiem co wyniknie z operacji głowy

Ze względu na stan twojej głowy wolę nie komentować twoich zwierzeń gawędziarzu erotomanie.
                              • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 12:12

> > nie wiem co wyniknie z operacji głowy
                                >
                                > Ze względu na stan twojej głowy wolę nie komentować twoich zwierzeń gawędziarzu
                                > erotomanie.

Mów sobie :)
            • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 26.07.23, 21:42
              Coś dla ciebie pozyto natemat.pl/501410,nowe-informacje-ws-44-letniej-ukrainki-ktora-obnaza-sie-w-centrum-miasta?utm_source=facebook&utm_medium=referral&utm_campaign=ownsm&fbclid=IwAR0U3CZnP_AJTqSwZrwZq8LaX0gZpfW77cZYaenGt1kPCA103HFrW5kP70o
    • snajper55 Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 02:44
      pozytonium napisał:

> www.money.pl/gospodarka/niemcy-szturmuja-polskie-wybrzeze-oto-powody-6921176559999488a.html
      > Powody są różne. Ale upodobali sobie Polskę.

Nie mogą się już doczekać wymiany: reparacje dla PiS za Ziemie Odzyskane Für Deutschland.

S.
      • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 03:23
        snajper55 napisał:

> pozytonium napisał:
        >
        > > www.money.pl/gospodarka/niemcy-szturmuja-polskie-wybrzeze-oto-powody-6921176559999488a.html
        > > Powody są różne. Ale upodobali sobie Polskę.
        >
        > Nie mogą się już doczekać wymiany: reparacje dla PiS za Ziemie Odzysk
        > ane Für Deutschland
        .

Niemcy jako państwo już przegrały.
        • taniarada Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 03:40
          Nie wiem w czym .Że wybierają Świnoujście to nic nie znaczy .Mamy dobre jedzenie i te wszystkie świadczenia uzdrowiskowe w dobrej cenie i jakości .U nich pustka bo nie przestawili się po dawnej NRD .A morze Północne inna bajka .
        • no-popis Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 09:24
          pozytonium napisał:
          >
          > Niemcy jako państwo już przegrały.
          Nie doceniasz wielkiego potencjały Niemiec.
          Bawią mnie teksty propagandowe typu Niemcy upadają.
          Uczelnie, Nauka, infrastruktura, budżet Państwa, umiarkowane zadłużenie, wiele lat nadwyżki budzetowej, potężny przemysł....
          • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 12:17
            no-popis napisała:

> pozytonium napisał:
            > >
            > > Niemcy jako państwo już przegrały.
            > Nie doceniasz wielkiego potencjały Niemiec.
            > Bawią mnie teksty propagandowe typu Niemcy upadają.
            > Uczelnie, Nauka, infrastruktura, budżet Państwa, umiarkowane zadłużenie, wiele
            > lat nadwyżki budzetowej, potężny przemysł....

Niemcy upadają. Polska się rozwija. Czas Teutonów się powoli kończy, nastaje era Słowian w Europie.
            Oczywiście upadek Niemiec nie nastąpi natychmiast, ale za 10 lat możemy pogadać.
            • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 12:25
              > Niemcy upadają. Polska się rozwija.

Tak, tak. Niemcy upadają, Putin jest tak bardzo schorowany, że aż dziw bierze, że on jeszcze nogami powłóczy. Opowiadaj pozyt, opowiadaj 😅
            • stefan4 Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 13:56
              pozytonium:
              > Czas Teutonów się powoli kończy, nastaje era Słowian w Europie.

Ale których Słowian? Tych rosyjskich, czy tych ukraińskich? A może tych bałkańskich? Bo chyba nie traktujesz poważnie perspektywy hegemonii europejskiej w wykonaniu jakichś Czechów, czy Białorusinów — a to już chyba wszyscy Słowianie...

Ach, nie! Przecież są jeszcze Łużyczanie z dawnej NRD...

- Stefan
            • szwampuch58 Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 14:04
              Kartofle wolskie wasz kompleks niemiecki wpedzi was do grobu, szybciej jak te 10 lat
    • no-popis Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 07:42
      pozytonium napisał:

> www.money.pl/gospodarka/niemcy-szturmuja-polskie-wybrzeze-oto-powody-6921176559999488a.html
      > Powody są różne. Ale upodobali sobie Polskę.
      >
      Szturm jest duży.
      W Świniujściu obecność Niemców podwoiła się od czasu oddania tumelu pod Świną i ułatwienia dojazdu na wyspę. To nie są, jak Ktoś tu napisał, Niemcy z pobliskiego NRS (Albeck, Herringsdorf itp) bo przybyło bardzo wielu Niemców z Berlina i z kierunku Berlina, którym tunel umożliwia dojazd do Świnoujścia w szybkim terminie. Hotele w Świnoujściu pełne, plaże też a w niemieckim, sąsiadującym Herringsdorf, Albeck, Basin ....pustki na plażach i obiektach. Prasa niemiecka rozpisuje się o tym i czyć podziw i zazdrość wobec Polski.
      • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 12:17
        no-popis napisała:

> pozytonium napisał:
        >
        > > www.money.pl/gospodarka/niemcy-szturmuja-polskie-wybrzeze-oto-powody-6921176559999488a.html
        > > Powody są różne. Ale upodobali sobie Polskę.
        > >
        > Szturm jest duży.
        > W Świniujściu obecność Niemców podwoiła się od czasu oddania tumelu pod Świną
        > i ułatwienia dojazdu na wyspę. To nie są, jak Ktoś tu napisał, Niemcy z poblisk
        > iego NRS (Albeck, Herringsdorf itp) bo przybyło bardzo wielu Niemców z Berlina
        > i z kierunku Berlina, którym tunel umożliwia dojazd do Świnoujścia w szybkim te
        > rminie. Hotele w Świnoujściu pełne, plaże też a w niemieckim, sąsiadującym Herr
        > ingsdorf, Albeck, Basin ....pustki na plażach i obiektach. Prasa niemiecka rozp
        > isuje się o tym i czuć podziw i zazdrość wobec Polski.

Powód prozaiczny, nie zostaną ubogaceni multi-kulti. Mogą wypoczywać bezpiecznie.
        • szwampuch58 Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 12:23
          Ano kartofel
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30002200,media-corka-przemyslawa-czarnka-wziela-slub-msze-poprowadzil.html#s=BoxOpImg7
        • no-popis Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 19:12
          pozytonium napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > pozytonium napisał:
          > >
          > > > www.money.pl/gospodarka/niemcy-szturmuja-polskie-wybrzeze-oto-powody-6921176559999488a.html
          > > > Powody są różne. Ale upodobali sobie Polskę.
          > > >
          > > Szturm jest duży.
          > > W Świniujściu obecność Niemców podwoiła się od czasu oddania tumelu pod
          > Świną
          > > i ułatwienia dojazdu na wyspę. To nie są, jak Ktoś tu napisał, Niemcy z p
          > oblisk
          > > iego NRS (Albeck, Herringsdorf itp) bo przybyło bardzo wielu Niemców z Be
          > rlina
          > > i z kierunku Berlina, którym tunel umożliwia dojazd do Świnoujścia w szyb
          > kim te
          > > rminie. Hotele w Świnoujściu pełne, plaże też a w niemieckim, sąsiadujący
          > m Herr
          > > ingsdorf, Albeck, Basin ....pustki na plażach i obiektach. Prasa niemieck
          > a rozp
          > > isuje się o tym i czuć podziw i zazdrość wobec Polski.
          >
          > Powód prozaiczny, nie zostaną ubogaceni multi-kulti. Mogą wypoczywać bezpieczni
          > e.
          Bezpiecznie tak ale z multikulti nie przesadzaj.
          • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 19:23
            no-popis napisała:

> > > > www.money.pl/gospodarka/niemcy-szturmuja-polskie-wybrzeze-oto-powody-6921176559999488a.html
            > > > > Powody są różne. Ale upodobali sobie Polskę.
            > > > >
            > > > Szturm jest duży.
            > > > W Świniujściu obecność Niemców podwoiła się od czasu oddania tumelu
            > pod
            > > Świną
            > > > i ułatwienia dojazdu na wyspę. To nie są, jak Ktoś tu napisał, Niem
            > cy z p
            > > oblisk
            > > > iego NRS (Albeck, Herringsdorf itp) bo przybyło bardzo wielu Niemcó
            > w z Be
            > > rlina
            > > > i z kierunku Berlina, którym tunel umożliwia dojazd do Świnoujścia
            > w szyb
            > > kim te
            > > > rminie. Hotele w Świnoujściu pełne, plaże też a w niemieckim, sąsia
            > dujący
            > > m Herr
            > > > ingsdorf, Albeck, Basin ....pustki na plażach i obiektach. Prasa ni
            > emieck
            > > a rozp
            > > > isuje się o tym i czuć podziw i zazdrość wobec Polski.
            > >
            > > Powód prozaiczny, nie zostaną ubogaceni multi-kulti. Mogą wypoczywać bezp
            > ieczni
            > > e.
            > Bezpiecznie tak ale z multikulti nie przesadzaj.

Bezpiecznie to już wystarczający warunek. Gwałty na Niemkach o ile się zdarzały to na palcach jednej ręki można policzyć.
            Niemki się lubię wylegiwać topless czy nago. Ich wola. Multi-kulti jak widzi kobietę bez hidżibu to mu odwala.
            A jeszcze gołą traktuje jako prowokację.
            • no-popis Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 09:20
              pozytonium napisał:
              >
              > Bezpiecznie to już wystarczający warunek. Gwałty na Niemkach o ile się zdarzały
              > to na palcach jednej ręki można policzyć.
              > Niemki się lubię wylegiwać topless czy nago. Ich wola. Multi-kulti jak widzi ko
              > bietę bez hidżibu to mu odwala.
              > A jeszcze gołą traktuje jako prowokację.
              >
              Multikulti to piękna idea i niepotrzebnie ją wiążesz z błędną polityką nieodpowiedzialnych przygłupów takich jak Merkel czy Sarkozy/
              Multikulti jest np Nowy York.
              • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 12:23
                no-popis napisała:

> pozytonium napisał:
                > >
                > > Bezpiecznie to już wystarczający warunek. Gwałty na Niemkach o ile się zd
                > arzały
                > > to na palcach jednej ręki można policzyć.
                > > Niemki się lubię wylegiwać topless czy nago. Ich wola. Multi-kulti jak wi
                > dzi ko
                > > bietę bez hidżibu to mu odwala.
                > > A jeszcze gołą traktuje jako prowokację.
                > >
                > Multikulti to piękna idea i niepotrzebnie ją wiążesz z błędną polityką nieodpow
                > iedzialnych przygłupów takich jak Merkel czy Sarkozy/
                > Multikulti jest np Nowy York.

Ale żyjemy w Europie. Mieliśmy pierwszego czarnego generała w Europie. Był Polakiem.
                Władysław Jabłonowski.
                https://warszawyhistoriaukryta.files.wordpress.com/2015/03/jan-lapierre-adiutant-tadeusza-koc59bciuszki.jpg
                • stefan4 Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 14:02
                  pozytonium:
                  > Mieliśmy pierwszego czarnego generała w Europie. Był Polakiem.
                  > Władysław Jabłonowski.

Ale wstyd, kolejny szwej...

A ja myślałem przez chwilę, że szczycisz się pierwszym europejskim czarnym poetą (jak Puszkin), albo wynalazcą, a tu znowu żołdak. Czy ten nieszczęsny kraj nie ma światu nic do zaoferowania oprócz zbrojnych bandytów?

- Stefan
                  • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 14:49
                    stefan4 napisał:

> pozytonium:
                    > > Mieliśmy pierwszego czarnego generała w Europie. Był Polakiem.
                    > > Władysław Jabłonowski.
                    >
                    > Ale wstyd, kolejny szwej...
                    >
                    > A ja myślałem przez chwilę, że szczycisz się pierwszym europejskim czarnym poet
                    > ą (jak Puszkin), albo wynalazcą, a tu znowu żołdak. Czy ten nieszczęsny kraj n
                    > ie ma światu nic do zaoferowania oprócz zbrojnych bandytów?

Haiti było zrujnowane przez Francuzów. Ten kraj musiał płacić Francuzom za wolność do lat 40stych. Polacy są tam traktowani jakoś szczególnie. Jak zobaczyli co się tam dzieje wystąpili przeciw Napoleonowi. I to autochtoni pamiętają.
                    • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 14:52
                      Ty masz coś z głową dosłownie i w przenośni.
                    • stefan4 Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 15:03
                      pozytonium:
                      > Jak zobaczyli co się tam dzieje wystąpili przeciw Napoleonowi

Akurat nie Władysław Jabłonowski. Najlepsze, co ten obmierzły zakapior mógłby zrobić, to zdradzić swojego wodza tak jak ci, którzy (jako rzeczesz) zobaczyli. Ale on pozostał wierny bandycie aż do śmierci (od zarazy).

- Stefan
                    • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 15:05
                      pozytonium napisał:

> stefan4 napisał:
                      >
                      > > pozytonium:
                      > > > Mieliśmy pierwszego czarnego generała w Europie. Był Polakiem.
                      > > > Władysław Jabłonowski.
                      > >
                      > > Ale wstyd, kolejny szwej...
                      > >
                      > > A ja myślałem przez chwilę, że szczycisz się pierwszym europejskim czarny
                      > m poet
                      > > ą (jak Puszkin), albo wynalazcą, a tu znowu żołdak. Czy ten nieszczęsny
                      > kraj n
                      > > ie ma światu nic do zaoferowania oprócz zbrojnych bandytów?
                      >
                      > Haiti było zrujnowane przez Francuzów. Ten kraj musiał płacić Francuzom za woln
                      > ość do lat 40stych. Polacy są tam traktowani jakoś szczególnie. Jak zobaczyli c
                      > o się tam dzieje wystąpili przeciw Napoleonowi. I to autochtoni pamiętają.

Haiti płaciło Francji za niepodległość do 1944 czy 1947 roku. I to nie małą daninę.
                      Polak na Haiti cieszy się splendorem. To była bodajże jedyna nacja która stanęła za nimi. Oni to pamiętają. Wystąpić przeciw Bonaparte.
    • m.c.hrabia Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 13:21
      na leopardach?
      • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 24.07.23, 13:32
        m.c.hrabia napisał:

> na leopardach?

Też.
        • j-k niemozliwe :) 24.07.23, 19:23
          pozytonium napisał:

> m.c.hrabia napisał:
          >
          > > na leopardach?
          >
          > Też.

niemozliwe. - prawie wszystkie juz sprzedali :)

cyt:- "Z tajnego dokumentu wynika, że Bundeswehra posiada 312 różnych modeli czołgu Leopard. 99 maszyn jest jednak remontowanych w zakładach zbrojeniowych"
    • sverir Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 07:35
      No właśnie - Niemcy szturmują, bo dla nich Niemcy drogie, Polska tania. I windują przy okazji ceny w kosmos, bo dla nich te 760 złotych za dobę to nic. Powinniśmy zrobić wszystko, żeby Niemcy tu nie przyjeżdżali, bo nam wykupują miejsca w hotelach!
      • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 07:53
        :)
      • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 18:22
        sverir napisał:

> No właśnie - Niemcy szturmują, bo dla nich Niemcy drogie, Polska tania. I windu
        > ją przy okazji ceny w kosmos, bo dla nich te 760 złotych za dobę to nic. Powinn
        > iśmy zrobić wszystko, żeby Niemcy tu nie przyjeżdżali, bo nam wykupują miejsca
        > w hotelach!

4* hotele to gdzie są tanie?
        • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 19:36
          > 4* hotele to gdzie są tanie?

Tam gdzie kiedyś byłeś na Stopie:)
          • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 20:01

> > 4* hotele to gdzie są tanie?
            >
            > Tam gdzie kiedyś byłeś na Stopie:)

Siedziałem sobie grzecznie.
            • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 20:07
              Jeszcze posiedzisz. :)
              • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 25.07.23, 23:31

> Jeszcze posiedzisz. :)

A za co?
                Byłe znajome załatwiły mi najlepszych specjalistów na świecie. Czekam jeszcze do pięciu dni na opis rezonansu. A potem ciach. Jednego się boję, ze mogę stać się takim, jak np. snajper. Ale guz jest niezłośliwy. Więc wystarczy, jak lekarze go zmniejszą. Do rozsądnych rozmiarów.
                • emeryt-myslacy Re: Niemcy szturmują Polskę 26.07.23, 18:34
                  Ty twardy betonowy pisowiec nie spowodujesz opowieściami o niby istniejących guzach, że na forum będą cię komentować.
                • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 26.07.23, 18:50
                  > Byłe znajome załatwiły mi najlepszych specjalistów na świecie.

Po rydzykoiej uczelni oczywista, oczywistość.
    • emeryt-myslacy Re: Niemcy szturmują Polskę 26.07.23, 18:47
      Twardy betonowy pisowiec pozytonium przedstawia siebie tu jako super samiec z dziewczyną bez majtek oraz człowiek z guzami aby się go żałować.
      • pies.na.czarnych Re: Niemcy szturmują Polskę 26.07.23, 19:07
        Jak mu lekarze od Rydzyka nie pomogą to FK straci kilka nicków.
        • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 28.07.23, 01:05

> Jak mu lekarze od Rydzyka nie pomogą to FK straci kilka nicków.

Maria Curie-Skłodowska raczej każdemu pomagała.
    • szwampuch58 Re: Niemcy szturmują Polskę 27.07.23, 14:32
      Ano kartofel
      www.eska.pl/slaskie/koncert-rammstein-w-chorzowie-sa-ostatnie-bilety-na-rammstein-na-stadionie-slaskim-aa-xn6u-Beod-XPL3.html
      • pozytonium Re: Niemcy szturmują Polskę 27.07.23, 14:40
        szwampuch58 napisał:

> Ano kartofel
        > www.eska.pl/slaskie/koncert-rammstein-w-chorzowie-sa-ostatnie-bilety-na-rammstein-na-stadionie-slaskim-aa-xn6u-Beod-XPL3.html

Wolę Laibach buraku.

Ci są bardziej zabawni. Potrafią się śmiać z Niemców.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka