13.08.23, 16:29
PiS dba o swój elektorat.

Kradzież to przestępstwo czy zwykłe wykroczenie? To zależy jaka jest wartość ukradzionej rzeczy. Jeśli przekracza ona 500 złotych, to jest to przestępstwo. Otóż PiS chce podnieść tę granicę do... 800 złotych. Zapewniając sobie wdzięczność złodziei, którzy bez obaw będą mogli kraść przedmioty więcej warte.

"Początkowo nowe przepisy miały wejść w życie już w marcu 2023 r. Termin ten jednak zmieniono na październik."

strefabiznesu.pl/kradziez-w-sklepie-to-przestepstwo-czy-wykroczenie-nowe-przepisy-wejda-w-zycie-w-pazdzierniku-2023-roku/ar/c3-17574775

Złodzieje, głosujcie na PiS! Może podwyższą wam granicę do 1.000 złotych?

S.
Obserwuj wątek
    • behemot17-13 Re: 800+ 13.08.23, 17:52
      Czytam i nie przyswajam. Znaczy co?, jeśli ukradnę przedmiot o wartości mniejszej niż ten tego i owego, to największą karą będzie pogrożenie paluszkiem? Idę w to, z bogiem i bez niego.
      • snajper55 Re: 800+ 13.08.23, 23:50
        behemot17-13 napisał:

> Czytam i nie przyswajam. Znaczy co?, jeśli ukradnę przedmiot o wartości mniejs
        > zej niż ten tego i owego, to największą karą będzie pogrożenie paluszkiem? Idę
        > w to, z bogiem i bez niego.

Kradzież rzeczy o wartości powyżej 500 zł to przestępstwo osądzane zgodnie z Kodeksem karnym i grozi za nie od 3 miesięcy do 5 lat odsiadki.

Kradzież rzeczy o wartości poniżej 500 zł to wykroczenie osądzane zgodnie z Kodeksem wykroczeń i grozi za nie grzywna, kara ograniczenia wolności (np. praca na cele społeczne) lub do roku odsiadki.

S.
    • taniarada Re: 800+ 14.08.23, 01:35
      Przecież bierzesz emeryturę w Polsce to wiesz kto ci płaci .To dlaczego kręcisz nosem .To jakbyś był pisowskim elektoratem🤣
      • snajper55 Re: 800+ 14.08.23, 01:47
        taniarada napisał:

> Przecież bierzesz emeryturę w Polsce to wiesz kto ci płaci .To dlaczego kręcisz
        > nosem .To jakbyś był pisowskim elektoratem🤣

Wiem kto mi płaci. Płacą mi ci, którzy dziś pracują i płacą składki emerytalne. Płacą mi ludzie okradani przez obecnie rządzących, dlatego czuję się zobowiązany do odsunięcia złodziei od władzy.

S.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka