26.08.23, 17:05
Lewica właśnie ujawniła swój program. Program zakłada, że nikt nie będzie bogaty, ponieważ bogaci nie połaszą się na jałmużnę, a zgodnie z programem wszyscy będą zarabiać grosze, ale w zamian dostaną tanie mieszkania, ale nie na kredyt, bo — jak wyjaśnił Czarzasty — jak ktoś ma dochód 10.000 zł na osobę w domu swoim, to kredytu ani łaski nie potrzebuje. Oprócz tego wszyscy będą mieli jeszcze bardziej darmową służbę zdrowia, darmowe szkoły, przedszkola i żłobki oraz dopłaty, wsparcie, rekompensaty, zasiłki.
Obserwuj wątek
    • superspec1 Re: Program 26.08.23, 18:38
      Przynajmniej mają program.:)
      • pozytonium Re: Program 26.08.23, 18:41
        superspec1 napisał(a):

> Przynajmniej mają program.:)

I to jaki. Ponad 10.000 zł na łba.
        • superspec1 Re: Program 26.08.23, 18:55
          Mi ten program się nie podoba.
          • oby.watel Re: Program 26.08.23, 19:51
            superspec1 napisał(a):

> Mi ten program się nie podoba.

Mi też. Program PiS plus.
          • don.kichote Re: Program 26.08.23, 22:01
            superspec1 napisał(a):

> Mi ten program się nie podoba.

A czego się po lewicowym programie spodziewałeś?

Że jedynymi, akceptowalnymi formami zatrudnienia, będą "śmieciówki" i samozatrudnienie, za 4,75/h?
            Że służba zdrowia odżyje, kiedy będzie w 100% płatna?
            Że 23% VAT-u, nie zapewnia właściwego rozwoju i finansowania wielu ważnych działań na maxa zadłużonego państwa, i w związku z tym, "tymczasowo" - może tylko na rok - podwyższy się go do 30%?
            Że obecny wiek emerytalny, to jakieś nieporozumienie i w możliwie najbliższym czasie, coś się z tym zrobi?
            Że zasiłki pogrzebowe zostaną całkowicie zniesione

A może, spodobałaby ci się obietnica podpisania KPP?

Szkoda słów...
    • pies.na.czarnych Re: Program 26.08.23, 20:21
      Jak zwykle łżesz obatelu. Jak zwykle obatelu obrzydzasz wszystkich tych, którzy chcą obalić twój ukochany PiS.
      tvn24.pl/wybory-parlamentarne-2023/wybory-parlamentarne-2023-kampania-wiec-wyborczy-nowej-lewicy-w-czestochowie-glowne-postulaty-7309020
      • oby.watel Re: Program 26.08.23, 22:01
        pies.na.czarnych napisała:

> Jak zwykle łżesz obatelu. Jak zwykle obatelu obrzydzasz wszystkich tych, którzy
        > chcą obalić twój ukochany PiS.
        > tvn24.pl/wybory-parlamentarne-2023/wybory-parlamentarne-2023-kampania-wiec-wyborczy-nowej-lewicy-w-czestochowie-glowne-postulaty-7309020

Dziękuję za podlinkowanie i potwierdzenie tego, co napisałem. Bo wiesz, nie wystarczy zarzucić kłamstwo, bo to każdy głupi potrafi. Trzeba to kłamstwo udowodnić.
    • wariant_b Re: Program 27.08.23, 02:53
      oby.watel napisał:

> Lewica właśnie ujawniła swój program.

A mógłbyś też nam go ujawnić, zamiast lub oprócz swojego komentarza?
      • oby.watel Re: Program 27.08.23, 09:33
        wariant_b napisał:

> A mógłbyś też nam go ujawnić, zamiast lub oprócz swojego komentarza?

tvn24.pl/wybory-parlamentarne-2023/wybory-parlamentarne-2023-kampania-wiec-wyborczy-nowej-lewicy-w-czestochowie-glowne-postulaty-7309020

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka