oby.watel 11.10.23, 08:36 Polsat usunął z sieci cały trzeci sezon Młodych i Moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oby.watel Re: TVP Light 11.10.23, 11:38 wsk175 napisał: > Szkoda to wielka. Sami się prosili. Zamiast wielbić Solorza i PiS kpili z prawych i sprawiedliwych. To musiało boleć. Co ciekawe media streściły skecz, ale o ocenzurowaniu kabaretu nie zająknęły się ani słowem. To dowodzi, że naprawdę są wolne — informują wolno albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: TVP Light 11.10.23, 13:18 rzewuski1: > Taki jakis serial to by czy co ? Dołączam się do pytania. Czy z tego, że usunął, mam się martwić, czy cieszyć? Nie znam się na rodzajach telewizorów, a już na ich wnętrznościach, to wcale. Ten Polsałat, to pewnie jakaś telewizyjna rozgłośnia, nie? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 11.10.23, 14:26 stefan4 napisał: > Dołączam się do pytania. Czy z tego, że usunął, mam się martwić, czy cieszyć? Oczywistą oczywistością jest, że masz się cieszyć. Na mniejszą skalę nasz szczelec wyborowy uszczęśliwia publikę na kasując wpisy, co też niewątpliwie cieszy i tych, którzy je napisali i tych, którzy ich nie przeczytali. > Nie znam się na rodzajach telewizorów, a już na ich wnętrznościach, to wcale. > Ten Polsałat, to pewnie jakaś telewizyjna rozgłośnia, nie? Jak nie jak tak? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 11.10.23, 14:22 rzewuski1 napisał: > Taki jakis serial to by czy co ? Można to tak określić. Były dwa sezony, teraz zaczął się trzeci. Cztery odcinki były dostępne, po czym zamiast udostępnić piąty usunięto poprzednie cztery. Zerknij tutaj: Młodzi i Moralni Odpowiedz Link Zgłoś
obrotowy PolSatyzacja TV., czy uPolSatowienie... 11.10.23, 13:24 bo juz o tym kiedys czytalem, ale nie pamietam, ktore to slowo bylo... Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 11.10.23, 15:43 Tomasz Matwiejczuk, rzecznik prasowy Telewizji Polsat, potwierdził, że nadawca wycofał z internetu ostatnie odcinki „Kabaretu na żywo”. - Nasza decyzja jest związana z tym, że nie chcemy, żeby nasze programy były wykorzystywane przez jakikolwiek podmiot sporu politycznego w toczącej się obecnie kampanii wyborczej. Nasze programy były, a nie powinny być wykorzystywane w trwającej kampanii — uzasadnił. Cóż za troska! Kto się nie wzruszył nie pierwszy rzuci mięsem. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVP Light 11.10.23, 21:18 Albo nie są tacy bezstronni na jakich się kreują, albo dostali propozycję nie do odrzucenia jak Czarnecki z Getin Banku. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 12.10.23, 09:31 tapatik napisał: > Albo nie są tacy bezstronni na jakich się kreują, albo dostali propozycję nie d > o odrzucenia jak Czarnecki z Getin Banku. Oni kiedykolwiek udawali bezstronność? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVP Light 12.10.23, 16:54 Wydawało mi się, że tak, ale z racji, że nie mam telewizora, to mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k life Light :) 12.10.23, 17:05 tapatik napisał: > Wydawało mi się, że tak, ale z racji, że nie mam telewizora, to mogę się mylić. gdybys mial - moglbys sie mylic razem z nimi :) PS. jestes mi poniekad "bratem w cierpieniu". - nie mam telefonu komorkowego vel smartfona. po zakonczeniu dzialanosci zawodowej - wrzucilem go do kosza. (stacjonarny mi wystarcza). - a gdy wychodze na miasto - jestem wolnym czlowiekiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 23.10.23, 10:35 Kilka dni przed wyborami Polsat usunął z internetu oraz profili w mediach społecznościowych skecze "Kabaretu na żywo". Po wyborach program miał wrócić na antenę. Nie wróci. TVPolsat. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 23.10.23, 18:22 a dlaczego? www.wirtualnemedia.pl/artykul/koniec-kabaret-na-zywo-mlodzi-i-moralni-3-polsat bo pewnie wielu pisiorów przestało oglądać POpagandę a to przełożyło się na spadek wpływów reklamowych a pieniądze to Solorz liczyć potrafi Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 23.10.23, 18:41 w skrócie buraku, ten serial w ciągu roku stracił 420 tysięcy widzów, czyli 25 procent tego co miał Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 23.10.23, 19:00 prze.nick napisał: > w skrócie buraku, ten serial w ciągu roku stracił 420 tysięcy widzów, czyli 25 > procent tego co miał A badanie obejmuje tych, którzy oglądali ten program w Intenecie? Ja o mało co nie wykupiłem abonamentu właśnie ze względu na kabaret, ale dobry bóg mnie przed popełnieniem tego błędu uchronił. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 23.10.23, 19:20 Jeśli mówisz o Polsat Box online to oglądalność jest wliczona. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 24.10.23, 09:22 prze.nick napisał: > Jeśli mówisz o Polsat Box online to oglądalność jest wliczona. Mówię o Polsat Box. Oglądalność spadła, ponieważ poprzednia seria, której gospodarzem był Nowy skŁad był delikatnie mówiąc taki sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 24.10.23, 16:47 Czy nowa władza ściągnie z Polsatu podatek, który PiS zaczął ściągać, ale zrezygnował w zamian za przychylna postawę i likwidację Superstacji? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 24.10.23, 22:02 Polsat po przejęciu TVP przez PO będzie miała do zagospodarowania ogromną część widowni, która utraci dostęp do swoich wolnych mediów. PO będzie musiało coś Polsatowi dać aby tego nie zrobiło. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 25.10.23, 09:38 prze.nick napisał: > Polsat po przejęciu TVP przez PO będzie miała do zagospodarowania ogromną część > widowni, która utraci dostęp do swoich wolnych mediów. PO będzie musiało coś P > olsatowi dać aby tego nie zrobiło. Polsat powstał w szemranych okolicznościach. Pewnie dlatego Solorz kicał wokół każdej władzy. Nowy rząd nic mu nie będzie musiał dawać. Wystarczy, że tupnie nogą, a będzie jadł mu z ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 25.10.23, 09:40 Ha ha ha TVN powstał w jeszcze bardziej szemranych okolicznościach. A Polsat z PO bardzo dobrze żył przed 2015. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 26.10.23, 10:18 prze.nick napisał: > Ha ha ha > TVN powstał w jeszcze bardziej szemranych okolicznościach. > A Polsat z PO bardzo dobrze żył przed 2015. Doprawdy? Koncesja dla TVN nie budziła żadnych wątpliwości. Dlatego TVN nie musi dobrze żyć z władzą, a Polsat dobrze żyje z każdą. Przyszedł prikaz "zróbcie coś z tymi błaznami", więc zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 10:53 Nie budziła?! A ile to było płaczu z powodu lex TVN ostatecznie zawetowanego przez Dudę? Struktura własnościowa TVN łamie polskie prawo ale dotąd nie wyprostowano bezprawia (słynny słup w Amsterdamie) do którego dopuścił platformiany szef KRRiT Jan Dworak. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 26.10.23, 11:59 prze.nick napisał: > Nie budziła?! > A ile to było płaczu z powodu lex TVN ostatecznie zawetowanego przez Dudę? > Struktura własnościowa TVN łamie polskie prawo ale dotąd nie wyprostowano bezpr > awia (słynny słup w Amsterdamie) do którego dopuścił platformiany szef KRRiT Ja > n Dworak. Dzięki PiS-owi, bo przecież nie bogu, nie było lex Polsat. Nie było takiej potrzeby. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 22:51 nie było bo struktura własnościowa się z polskim prawem zgadza www.wirtualnemedia.pl/artykul/krrit-polsat-struktura-wlascielska Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 27.10.23, 09:45 prze.nick napisał: > nie było bo struktura własnościowa się z polskim prawem zgadza Przecież struktura była tylko pretekstem. Nie przeszkadzała dopóty, dopóki TVN nie zaczęła nagłośniać szwindli i przekrętów władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 27.10.23, 10:10 TVN może coś nagłaśniało ale to również kłamczuszki pierwszej wielkości. Już rozmawialiśmy o ich "przecieku" z czarnej skrzynki. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 27.10.23, 10:26 prze.nick napisał: > TVN może coś nagłaśniało ale to również kłamczuszki pierwszej wielkości. > Już rozmawialiśmy o ich "przecieku" z czarnej skrzynki. Czy w ogóle istnieje ktoś, kto mówi i pokazuje prawdę? Z drugiej strony czy dla kogoś prawdą jest to, w co chce wierzyć, kogo rzeczywistość przeraża, jest w stanie przyjąć prawdę do wiadomości? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 27.10.23, 10:35 Dobre pytania. Każdy niewątpliwie ma swoje prawdy. Powiedzenie że media są 4 władzą nie wzięło się znikąd. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 27.10.23, 10:55 prze.nick napisał: > Dobre pytania. Każdy niewątpliwie ma swoje prawdy. > Powiedzenie że media są 4 władzą nie wzięło się znikąd. Po to bóg dał człowiekowi rozum, żeby z niego korzystał. Pradą jest to, co jest prawdą, a nie to co w duszy gra, wydaje się prawdziwe, czy to, w co się chce wierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 27.10.23, 11:42 Prawdą jest to co jest prawdą. Uwielbiam takie głębokie mądrości. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 27.10.23, 12:22 prze.nick napisał: > Prawdą jest to co jest prawdą. > Uwielbiam takie głębokie mądrości. Cieszę się. Chodzi o to, że prawda pozostanie prawdą nawet wtedy, gdy ktoś nazwie ją kłamstwem. I vice versa. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 27.10.23, 12:35 Co nie zmienia faktu że zawsze znajdą się tacy którzy będą uważać prawdę za kłamstwo. Mają swoją prawdę. Weźmy np istnienie Boga. Twierdzę że istnieje. A ty? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 27.10.23, 12:40 prze.nick napisał: > Co nie zmienia faktu że zawsze znajdą się tacy którzy będą uważać prawdę za kła > mstwo. Mają swoją prawdę. > Weźmy np istnienie Boga. Twierdzę że istnieje. A ty? Owszem, trudno nie dostrzec, że są tacy którzy będą uważać prawdę za kłamstwo. Jeśli chodzi o boga, to wierzysz, że istnieje czy wiesz, że istnieje? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 27.10.23, 13:07 prze.nick napisał: > Wiem że istnieje. O, to się świetnie składa. Skoro wiesz, to bez trudu udowodnisz jego istnienie. Opiszesz wygląd, siedzibę, działalność. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 27.10.23, 13:09 Ha ha ha Jak ślepcowi od urodzenia wytłumaczyć kolory? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 27.10.23, 13:25 prze.nick napisał: > Ha ha ha > Jak ślepcowi od urodzenia wytłumaczyć kolory? Nie wiedziałem, ze jesteś ślepy. Przyjmij najszczersze wyrazy współczucia. Jestem w stanie Cię zrozumieć, bo jak zamknę oczy to też czasem widzę różne rzeczy i osoby. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 27.10.23, 14:13 prze.nick napisał: > To jest przykład na twoją i moją prawdę Twierdziłeś, że nie ma różnych prawd, bo prawda jest jedna, ta prawdziwa. Kłamałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 27.10.23, 14:36 To jest przykład na to że niektórzy nazwą prawdę kłamstwem. Niektórzy po śmierci klinicznej wiedzą że Bóg istnieje i przeważnie nawet nie chcą już tu wracać. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 27.10.23, 14:37 I nie wytłumaczą ci dokładnie wszystkiego bo to jak tłumaczenie ślepcowi od urodzenia czym są kolory. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 27.10.23, 14:41 prze.nick napisał: > I nie wytłumaczą ci dokładnie wszystkiego bo to jak tłumaczenie ślepcowi od uro > dzenia czym są kolory. Świetny acz żałosny wykręt. Wiesz, że bóg istnieje, ale nie potrafisz tego udowodnić, nie potrafisz nawet powiedzieć jak ten istniejący bóg wygląda, co robi i gdzie ma siedzibę. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 27.10.23, 15:02 żaden wykręt udowodnić ślepemu że istnieje kolor czerwony i niebieski po prostu się nie da jesteś uwięziony w postrzeganiu 5 zmysłowym, że coś ma gdzieś mieć siedzibę w jakiejś przestrzeni i czasie z jakimś wyglądem to trzeba samemu odczuć wszystko inne traci znaczenie, czas i przestrzeń znikają Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 27.10.23, 16:57 prze.nick napisał: > żaden wykręt > udowodnić ślepemu że istnieje kolor czerwony i niebieski po prostu się nie da > jesteś uwięziony w postrzeganiu 5 zmysłowym, że coś ma gdzieś mieć siedzibę w j > akiejś przestrzeni i czasie z jakimś wyglądem > to trzeba samemu odczuć > wszystko inne traci znaczenie, czas i przestrzeń znikają Więc według Twojej teorii ślepemu nie da się przekazać wiedzy? Otóż mylisz się. Nie trzeba widzieć atomu, żeby wiedzieć, że istnieje. Prądu też nie widać, a można udowodnić jego istnienie i prawa jakim podlega. Podsumowując Twój bóg istnieje tak jak Shrek. A nawet mniej, bo jednak Shreka widziały miliony, boga nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 28.10.23, 07:06 pl.m.wikipedia.org/wiki/Dowodzenie_istnienia_Boga "Argumenty za istnieniem i przeciw istnieniu bogów dyskutowane są od czasów starożytnych i nie ma co do ich istnienia zgody także obecnie." Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 28.10.23, 10:22 prze.nick napisał: > pl.m.wikipedia.org/wiki/Dowodzenie_istnienia_Boga > "Argumenty za istnieniem i przeciw istnieniu bogów dyskutowane są od czasów sta > rożytnych i nie ma co do ich istnienia zgody także obecnie." Sam stwierdziłeś, że wiesz, a nie wierzysz, że bóg jest. Więc nie przytaczaj rozważań ile diabłów zmieści się na końcu szpilki tylko podziel się swoją wiedzą. W obliczeniach brał udział sam Tomasz z Akwinu. Dziwne jest, że upierasz się przy istnieniu czegoś, czego istnienia nie jesteś w stanie dowieść, a kwestionujesz to, co zostało potwierdzone, kwestionujesz zdobycze nauki, z których korzystasz na co dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 28.10.23, 10:36 Ale to ty chcesz dowodu naukowego. A nawet logika w twierdzeniu Gödla stwierdza że istnieją twierdzenia których nie można ani podważyć ani udowodnić. Dlatego mówię że ślepcowi od urodzenia nie da się wytłumaczyć kolorów. Ty masz swoją prawdę a ja mam moją. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 28.10.23, 12:38 prze.nick napisał: > Ale to ty chcesz dowodu naukowego. Nie, ja chcę, byś podzielił się swoją wiedzą. Gdybyś zadeklarował, że wierzysz, to nie domagałbym się dowodu, bo ludzie potrafią wierzyć w takie bajki, że głowa mała. > A nawet logika w twierdzeniu Gödla stwierdza że istnieją twierdzenia których ni > e można ani podważyć ani udowodnić. Oczywiście, że istnieją takie twierdzenia, ponieważ twierdzić można wszystko co dusza zapragnie. Problem zaczyna się wtedy, gdy ktoś bzdury uznaje za prawdę. > Dlatego mówię że ślepcowi od urodzenia nie da się wytłumaczyć kolorów. > Ty masz swoją prawdę a ja mam moją. Nie ja jestem ślepy, tylko Ty zaślepiony. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 28.10.23, 13:56 Jedynym organem który pracuje mniej za dnia niż w nocy jest mózg. Mózg pracuje bardziej w nocy niż za dnia. To kiedy tak naprawdę śpimy? Za dnia czy w nocy? Teraz idąc do stanu gdy mózg pracuje bardziej czyli gdy potocznie mówimy że śpimy. Czy masz tak uważną świadomość że właśnie oglądasz sny? Czy umiesz opisać słowami co doświadczyłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 28.10.23, 16:10 prze.nick napisał: > Jedynym organem który pracuje mniej za dnia niż w nocy jest mózg. > Mózg pracuje bardziej w nocy niż za dnia. > To kiedy tak naprawdę śpimy? Za dnia czy w nocy? Czym innym jest sen, a czym innym aktywność mózgu. > Teraz idąc do stanu gdy mózg pracuje bardziej czyli gdy potocznie mówimy że śpi > my. > Czy masz tak uważną świadomość że właśnie oglądasz sny? > Czy umiesz opisać słowami co doświadczyłeś? Nie rozumiem pytań. Z innych badań wynika, że gdy nic nie śnimy, to jest coś z nami nie tak. Nie zawsze też pamiętamy co nam się śniło. Ale tylko w mitologii żydowskiej zdarzało się, że bóg zamiast przyjść, w końcu jest przecież wszechmogący, i przekazać to, co miał do powiedzenia mówił to we śnie, a śniący dawał wiarę sennym majakom. Jeszcze ciekawsze i bardziej zdumiewające jest to, że nie wiadomo kiedy urodził się syn boży, nie wiadomo gdzie, nie wiadomo kto go począł, ale wiadomo co się mężowi jego matki śniło. Jedno jest pewne. Gdyby wtedy Ziemia nie była płaska, to gwiazda nie doprowadziłaby nigdzie mędrców ze wschodu. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Eot 28.10.23, 13:01 Pozwól że na tym poprzestanę. Wdałem się w rozmowę zaciekawiony deklaracją, że nie wierzysz w istnienie boga, ale wiesz, że istnieje. A wiedza wyklucza wiarę. Jednak gdybym chciał toczyć spory na temat mitologii żydowskiej, to udzielałbym się na forum poświęconym temu tematowi. Wierzysz w cuda niewidy — Twoje prawo. Ale to, że wierzysz nie oznacza, że tylko Ty jeden widzisz, a pozostali są ślepcami. Gdy istnienie boga nie było kwestionowane wokół płaskiej Ziemi krążyło Słońce, a gwiazdy były po prostu dziarami w poszyciu. Dopiero przyjęcie, że boga nie ma pozwoliło wstrzymać Słońce, ruszyć Ziemię, wylądować na Księżycu, zbadać Marsa i Układ Słoneczny, zbudować tranzystor, procesor, monitor, OLED, respirator, tomograf, komputer, wynaleźć szczepionki i w ogóle posunąć naukę naprzód. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Eot 28.10.23, 14:02 Słyszałeś kiedykolwiek o mistycznym zjednoczeniu z Bogiem? Nie muszę pytać czy go doświadczyłeś Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: Eot 28.10.23, 15:59 prze.nick napisał: > Słyszałeś kiedykolwiek o mistycznym zjednoczeniu z Bogiem? > Nie muszę pytać czy go doświadczyłeś Gdybym doświadczył takiego zjednoczenia natychmiast udałbym się do lekarza specjalisty. Słyszałem bowiem o ludziach, którzy zjednoczyli się mistycznie z bogiem i bóg kazał im coś zrobić — zabić żonę, dziecko, wysadzić szkołę. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 10:55 A jeśli mówisz o początkach Polsatu i TVN to obie stacje mają bardzo mroczne początki. Wejchert miał nawet prywatne spotkanie z Putinem swego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVP Light 26.10.23, 19:35 prze.nick napisał: > Polsat po przejęciu TVP przez PO będzie miała > do zagospodarowania ogromną część widowni, > która utraci dostęp do swoich wolnych mediów. Czy ty właśnie sugerujesz, że PO wyłączy możliwość oglądania TVP? I że TVP to wolne media? Jak często w tych wolnych mediach pojawiały się informacje od opozycji? > PO będzie musiało coś Polsatowi dać aby tego nie zrobiło. Żeby czego Polsat nie robił? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 22:32 > Czy ty właśnie sugerujesz, że PO wyłączy możliwość oglądania TVP? Nie, twierdzę na podstawie tego co było przed 2015, że ją znowu zawłaszczy Ja TVP nie będę wtedy oglądać tak jak nie oglądam TVN. > I że TVP to wolne media? tak samo wolne dla wyborców PiS jak amerykański TVN, niemiecki Onet i RMF, sorosowe Agora (Zet, GW) i Rzeczpospolita dla wyborców totalsów > Żeby czego Polsat nie robił? przeanalizuj jeszcze raz co napisałem Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVP Light 26.10.23, 22:55 prze.nick napisał: > > Czy ty właśnie sugerujesz, że PO wyłączy możliwość oglądania TVP? > Nie, twierdzę na podstawie tego co było przed 2015, > że ją znowu zawłaszczy > Ja TVP nie będę wtedy oglądać tak jak nie oglądam TVN. PO zawłaszczyło TVP? To PiS zawłaszczył media po 2015 roku. > > I że TVP to wolne media? > tak samo wolne dla wyborców PiS jak amerykański TVN, > niemiecki Onet i RMF, sorosowe Agora (Zet, GW) > i Rzeczpospolita dla wyborców totalsów To są prywatne spółki. Mogą robić co chcą, byle w granicach prawa. TVP jest spółką kontrolowaną przez państwo, powinno podawać rzetelne informacje. > > Żeby czego Polsat nie robił? > > przeanalizuj jeszcze raz co napisałem A nie możesz normalnie napisać? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 23:05 oczywiście, że PO zawłaszczyło TVP tylko jesteś zbyt młody aby to pamiętać na TVP Info poszedł "desant" z Tok fm Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVP Light 26.10.23, 23:16 prze.nick napisał: > oczywiście, że PO zawłaszczyło TVP tylko jesteś zbyt młody aby to pamiętać Raczej miałem w dupie oglądanie telewizji, a nie że byłem za młody. > na TVP Info poszedł "desant" z Tok fm I co? Przestali wpuszczać opozycyjnych polityków? www.bankier.pl/wiadomosc/Czy-komitety-wyborcze-maja-nierowny-dostep-do-TVP-7282231.html Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 23:25 z początku (2015) totalsi żartowali że TVP nikt nie ogląda potem opozycyjni sami bojkotowali TVP a nawet atakowali nawet fizycznie ekipą TVP Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 23:30 poprawka :D z początku (2015) totalsi żartowali że TVP nikt nie ogląda potem opozycyjni sami bojkotowali TVP a nawet atakowali fizycznie ekipę TVP Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 23:08 W USA z mniejszego powodu znaleziono wpływ obcego państwa na wyniki wyborów w 2016 roku U nas amerykański TVN łamie prawo poprzez słup w Amsterdamie do tej patologicznej sytuacji doprowadził szef Krajowej Rady (z PO) Jan Dworak przy sprzedaży tej stacji Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 23:29 tego pewnie tapatik też nie pamięta a "wolne media" mu o tym nie powiedzą tak niemieckie szefostwo Axel Springer instruowało podległych im polskich dziennikarzy jak mają "informować" polskieradio24.pl/130/5934/Artykul/1742096,List-Marka-Dekana-do-dziennikarzy-mediow-Ringier-Axel-Springer Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVP Light 27.10.23, 09:46 prze.nick napisał: > tego pewnie tapatik też nie pamięta a "wolne media" mu o tym nie powiedzą > tak niemieckie szefostwo Axel Springer instruowało podległych im polskich dzien > nikarzy jak mają "informować" > polskieradio24.pl/130/5934/Artykul/1742096,List-Marka-Dekana-do-dziennikarzy-mediow-Ringier-Axel-Springer Dziękuję, że uważasz mnie za młodego, ale zapewniam cię, że jeśli czegoś nie wiem to nie znaczy, że jestem za młody, aby pamiętać. Po prostu mam to w dupie. W tym artykule jest mowa, że szef Ringier-Axel-Springer wysłał list do dziennikarzy. Nie ma treści listu, więc nie wiemy z czego się oburzać. Poza tym Ringier-Axel-Springer to prywatne przedsiębiorstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 27.10.23, 12:49 Szukajcie a znajdziecie prawicowyinternet.pl/jak-maja-myslec-polscy-dziennikarze-pracujacy-dla-niemcow-oto-list-szefa-ringier-axel-springer/ Kiedyś znacznie szybciej go wyszukiwarki znajdowały. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVP Light 28.10.23, 12:23 prze.nick napisał: > Szukajcie a znajdziecie > > prawicowyinternet.pl/jak-maja-myslec-polscy-dziennikarze-pracujacy-dla-niemcow-oto-list-szefa-ringier-axel-springer/ > > Kiedyś znacznie szybciej go wyszukiwarki znajdowały. Powtórzę się - to prywatny koncern. Ten list świadczy, że gazety tego koncernu mają przedstawiać określony pogląd, a niekoniecznie być obiektywne. Tylko pytanie, czy są jakieś media obiektywne? Teoretycznie takie powinny być media państwowe, takie jak TVP czy Polskie Radio, a tymczasem są one porównywane do Dziennika Telewizyjnego z czasów socjalizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 23:10 > > Żeby czego Polsat nie robił? > > przeanalizuj jeszcze raz co napisałem A nie możesz normalnie napisać przecież to proste wnioskowanie/logika nie rozumiesz?! Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVP Light 26.10.23, 23:16 prze.nick napisał: > przecież to proste wnioskowanie/logika > nie rozumiesz?! Widocznie to co napisałeś jest zrozumiałe tylko dla ciebie. Dlaczego nie chcesz napisać o co ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 23:26 dlaczego ty nie rozumiesz kilku prostych zdań? naprawdę nie wiem co mam jeszcze dodawać żebyś zrozumiał Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVP Light 27.10.23, 12:50 prze.nick napisał: > dlaczego ty nie rozumiesz kilku prostych zdań? > naprawdę nie wiem co mam jeszcze dodawać żebyś zrozumiał Są proste dla ciebie. Miałem taką wykładowczynię, wiedzę miała dużą, ale zdolności do jej przekazywania nikłe. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: TVP Light 02.11.23, 08:06 tapatik napisał: > To są prywatne spółki. Mogą robić co chcą, byle w granicach prawa. To oczywiście nieprawda i Twój brak wiedzy. Jest Prawo Medialne i ono obowiązuje wszystkich i również prywatne media. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVP Light 02.11.23, 09:49 no-popis napisała: > tapatik napisał: > > > To są prywatne spółki. Mogą robić co chcą, byle w granicach prawa. > To oczywiście nieprawda i Twój brak wiedzy. > Jest Prawo Medialne i ono obowiązuje wszystkich i również prywatne media. A państwowe spółki to prawo obowiązuje? Może one powinny dawać przykład innym? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 22:56 zapomniałem wymienić najnowszego nabytku "wolnych mediów" www.wirtualnemedia.pl/artykul/amerykanski-fundusz-mdif-inwestycja-wirtualna-polska-wlasciciel-george-soros www.wirtualnemedia.pl/artykul/menedzerka-z-funduszu-sorosa-ma-wejsc-do-rady-nadzorczej-wirtualnej-polskiwcześniej www.wirtualnemedia.pl/artykul/george-soros-majatek-syn-dziedziczy-inwestycje-w-polsce-agora-rzeczpopsolita Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVP Light 26.10.23, 23:04 drugi link jeszcze raz www.wirtualnemedia.pl/artykul/menedzerka-z-funduszu-sorosa-ma-wejsc-do-rady-nadzorczej-wirtualnej-polski Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick TVPO wkrótce 27.10.23, 09:22 Platfusy są przewidywalne na 5 ruchów naprzód. Nową Qrwizją będzie najprawdopodobniej kierował 75 latek, który niedawno uwalił projekt medialny News24 m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/koniec-news24-nielsen-dlugi m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/jan-dworak-nowy-prezes-tvp-janusz-daszczynski Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 10:23 prze.nick napisał: > Platfusy są przewidywalne na 5 ruchów naprzód. > Nową Qrwizją będzie najprawdopodobniej kierował 75 latek, który niedawno uwalił > projekt medialny News24 A kto według Ciebie powinien kierować TVP? Kurski? Świrski? Suski? Błogosławieni ci, którzy nie przejmują się tym, co widzą, ale tym kto im to pokazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 10:38 Mogę sobie pomarzyć o bezstronnych i obiektywnych mediach. Dworak w nowym rozdaniu jest gwarancją że TVP takie nie będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 10:40 Dodam tylko że dla mnie bardzo ważnym kryterium obiektywności mediów było to co działo się w związku z tzw kowidem i "szczepionkami". Cenzura i propaganda spowodowały że głosowałem na Pilska Jest Jedna. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 10:42 Miało być Polska Jest Jedna TVN i TVP z tymi czerwonymi idiotycznymi paskami dały równo ciała. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 10:53 prze.nick napisał: > Dodam tylko że dla mnie bardzo ważnym kryterium obiektywności mediów było to co > działo się w związku z tzw kowidem i "szczepionkami". Cenzura i propaganda spo > wodowały że głosowałem na Pilska Jest Jedna. Przecież nic nie stoi, abyś sobie stworzył własne. Wystarczy drukarka i jakiś edytor. No i cenzura niegroźna. Bedziesz pisał prawdę, sama prawdę i tylko prawdę. Naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:16 Wiem że na Youtube z tym wejść nie można. Nie musisz mnie pouczać. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:20 prze.nick napisał: > Wiem że na Youtube z tym wejść nie można. Nie musisz mnie pouczać. Ależ ja Cię nie pouczam. Jak Ci proponują wyjście z sytuacji. Przecież wiadomo, że cudzą prawdę każdy ma w de. Rzecz to absolutnie jasna – cudzą prawdę każdy ma w de. Lepsza gorsza, ale własna. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:30 Jeśli chodzi o eksperymentalne preparaty zwane żartobliwie szczepionkami to na Youtube mnóstwo ludzi zostało pozbawionych kont ze względu na cenzurę. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 12:27 prze.nick napisał: > Jeśli chodzi o eksperymentalne preparaty zwane żartobliwie szczepionkami to na > Youtube mnóstwo ludzi zostało pozbawionych kont ze względu na cenzurę. Potwierdzeniem działania eksperymentalnych preparatów zwanych szczepionkami są miliardy zaszczepionych, którzy nie zachorowali ani nie zmarli, gdy zachorowali. Dowodów na to, że szczepienie działa są miliardy, dowód na to, że nie działa praktycznie nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 12:52 Nie zaszczepiłem się i nie zachorowałem. Znam osoby które z powodu komplikacji (choroby serca) bardzo żałują że się zaszczepiły. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 13:16 prze.nick napisał: > Nie zaszczepiłem się i nie zachorowałem. > Znam osoby które z powodu komplikacji (choroby serca) bardzo żałują że się zasz > czepiły. Wiesz na czym polega ich problem? Na tym, że żałują nie wiedząc czego, bo nie wiedzą co by się stało, gdyby się nie zaszczepiły. Cmentarze z kolei są pełne takich. Jeśli chodzi o Ciebie, to kompletnie się nie przejmuj. Jak zachorujesz, to poczujesz. A jak przeżyjesz, to jeszcze sobie pogadamy. Skoro dokonałeś coming-outu, to ja też przyznam się, że szczepie się i mimo to choruję. Ale nie tak, jak chorowałem gdy się nie szczepiłem. Wtedy choroba trwała ponad tydzień, a do siebie przychodziłem miesiąc. Teraz choruję dwa, trzy dni i po tygodniu już jestem w pełni sił. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 14:00 Słyszałem już te bajania 3 lata temu i nic mi się nie stało a kuzyn po drugiej dawce wylądował w szpitalu z problemem serca. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 14:16 prze.nick napisał: > Słyszałem już te bajania 3 lata temu i nic mi się nie stało a kuzyn po drugiej > dawce wylądował w szpitalu z problemem serca. A Ty jesteś specjalistą kardiologiem, masz badania sprzed szczepienia, zbadałeś po i wiesz, że problemy z sercem pojawiły się po zaszczepieniu? Jeśli ktoś zaszczepi się i złamie nogę, to też uznasz to za powikłanie po szczepieniu? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 14:18 Ha ha ty tak na poważnie? Dostał drugą dawkę, nigdy nie miał problemów z sercem i po paru godzinach mało zawału nie dostał. Zbyt wielu ludziom się to stało żeby mówić o przypadku. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 14:45 prze.nick napisał: > Ha ha ty tak na poważnie? > Dostał drugą dawkę, nigdy nie miał problemów z sercem i po paru godzinach mało > zawału nie dostał. > Zbyt wielu ludziom się to stało żeby mówić o przypadku. Ilu ludziom się stało na miliardy zaszczepione? Jaki procent? O mało nie dostał zawału dopiero po drugiej dawce? Na co czekał? Wirus też nie był groźny, skoro zabijały głównie choroby towarzyszące, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 15:17 dlaczego, łącznie z tym forum tłumione są informacje o negatywnych skutkach szczepień? ilu sportowców się przez te szczepienia przekręciło ale dalej cisza w mediach. Na siłowni młodziaki sami mówią, ze przez szczepionki wielu 30+ zeszło z tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 17:04 prze.nick napisał: > dlaczego, łącznie z tym forum tłumione są informacje o negatywnych skutkach szc > zepień? ilu sportowców się przez te szczepienia przekręciło ale dalej cisza w m > ediach. Na siłowni młodziaki sami mówią, ze przez szczepionki wielu 30+ zeszło > z tego świata. To oczywiste. Wszystkie negatywne skutki szczepień są analizowane i eliminowane. I wcale informacje o nich nie są tłumione. Tłumione są bzdury i kłamstwa. Jeśli ktoś pisze, że amfetaminą można leczyć stany depresyjne to po prostu kłamie i może doprowadzić do nieszczęścia i śmierci. Ilu sportowców przekręciło się przez szczepienia, a ilu przez doping? Skąd młodziaki na siłowni wiedzą, że ich kumple zeszli z tego świata przez szczepionki, a nie przez plamy na słoneczku? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 28.10.23, 00:25 ile czasu zajęło Pfizerowi aby w końcu się przyznać? to dopiero początek wpolityce.pl/spoleczenstwo/668538-pfizer-przyznaje-sie-do-niewygodnego-faktu-ws-szczepionek Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 28.10.23, 00:40 prze.nick napisał: > ile czasu zajęło Pfizerowi aby w końcu się przyznać? > to dopiero początek Gdzie jest ten artykuł na stronie Pfizera? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 28.10.23, 05:20 www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-announce-positive-topline-data-mrna Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 29.10.23, 14:33 prze.nick napisał: > www.pfizer.com/news/press-release/press-release-detail/pfizer-and-biontech-announce-positive-topline-data-mrna O, bardzo diziekuję. Nie wiedziałem, że już jest dostępna kompleksowa szczepionka na grypę i COVID. Zapytam jutro w aptece, czy jest już dostępna. Jeśli chodzi o objawy o których pisałeś sprawdź sobie skutki uboczne dowolnego leku, który przepisuje lekarz. Przyjmując dowolny lek czy szczepionkę należy się liczyć z powikłaniami, może się okazać, że jesteśmy uczuleni na jakiś składnik leku. Prawo nakazuje ostrzegać przed każdym niepokojącym objawem, nawet jeśli zdarza się rzadziej niż raz na milion pacjentów. Mam dla Ciebie malusieńką zagadkę. Jaki lek powoduje poniższe objawy? • uszkodzenie błony śluzowej żołądka, • bóle brzucha, • zawroty głowy, • krwawienie lub krwotok, • niestrawność, • przyspieszenie czynności serca, • astmę aspirynową, • śródmiąższowe zapalenie nerek, • zapalenie wątroby, • obrzęki. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 28.10.23, 07:09 m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/dziennikarz-polsat-sport-tomasz-lorek-chwalil-poglady-przeciwnego-szczepionkom-novak-djokovic "Komentator Polsat Sport Tomasz Lorek podczas relacji z Wimbledonu ze zrozumieniem odnosił się do antyszczepionkowej postawy tenisisty Novaka Djokovicia. „Wielu tenisistów nieoficjalnie mówi, że on ma rację. Nie wiemy, czy substancja zawarta w szczepionce nie zniszczy jego śledziony, czy nie będzie miała wpływu na motorykę Djokovicia” - mówił." Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 29.10.23, 18:08 prze.nick napisał: > m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/dziennikarz-polsat-sport-tomasz-lorek-chwalil-poglady-przeciwnego-szczepionkom-novak-djokovic > "Komentator Polsat Sport Tomasz Lorek podczas relacji z Wimbledonu ze zrozumien > iem odnosił się do antyszczepionkowej postawy tenisisty Novaka Djokovicia. „Wie > lu tenisistów nieoficjalnie mówi, że on ma rację. Nie wiemy, czy substancja zaw > arta w szczepionce nie zniszczy jego śledziony, czy nie będzie miała wpływu na > motorykę Djokovicia” - mówił." Czego to dowodzi? Że komentator Polsat Sport Tomasz Lorek jest równie mądry jak tenisista Novak Đoković? Inteligentny człowiek jeśli czegoś nie wie, to stara się dowiedzieć. Na szczęście komentator Polsat Sport wie, że brak wiedzy nie stanowi przeszkody w robieniu kariery w Polsacie. I tego się trzymajmy. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 10:48 prze.nick napisał: > Platfusy są przewidywalne na 5 ruchów naprzód. To ja poproszę o najbliższe 2. > Nową Qrwizją będzie najprawdopodobniej kierował 75 latek, > który niedawno uwalił projekt medialny News24 Zapewniam cię, że i tak będzie lepszy od Kurskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 10:55 Nie zapewniaj bo nie jesteś w stanie nic zagwarantować. Ruchy naprzód? - znowu zaczną wyprzedawać co się da za friko Zaczną ściągać nadmiary inżynierów z DE. To wszystko było w referendum które lemingi olały. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 10:58 prze.nick napisał: > Nie zapewniaj bo nie jesteś w stanie nic zagwarantować. > Ruchy naprzód? - znowu zaczną wyprzedawać co się da za friko > Zaczną ściągać nadmiary inżynierów z DE. > To wszystko było w referendum które lemingi olały. Co znaczy "wyprzedawać za friko"? To jest ta prawda, za którą gardłujesz? A czemu nie skorzystasz, nie kupisz, skoro za friko? Serwowałbyś prawdę od rana do nocy lepiej niż Kurski. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:10 A kto po 1989 mógł wykupywać za friko? Zwykli obywatele?! Widziałem kto wykupywał a kto resztę oszukiwał hasłami każdemu po 100 milionów. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:23 prze.nick napisał: > A kto po 1989 mógł wykupywać za friko? Zwykli obywatele?! > Widziałem kto wykupywał a kto resztę oszukiwał hasłami każdemu po 100 milionów. A kto bronił zwykłym obywatelom wykupować za friko? Pamiętasz zakład, który sprzedawano za złotówkę? Nikt nie chciał kupić. Bo towar, firma są tyle warte ile ktoś skłonny jest za nie zapłacić. Tylko w idealnym świecie za bankruta płaci się krocie, albo sprzedaje za półroczny zysk sprzedawanej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:31 Kto bronił?! Znajomości trzeba było mieć. Tak broniono zwykłym ludziom. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 12:28 prze.nick napisał: > Kto bronił?! Znajomości trzeba było mieć. Tak broniono zwykłym ludziom. Podasz przykład takiej wyprzedaży po znajomości? Oczywiście oprócz Lotosu, bo akurat ten przykład wszyscy znają. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 14:24 Prywatyzacja na niskim szczeblu, np na kopalniach, stołówkach tak właśnie wyglądała na początku. Z nieco większą to mechanizm był taki że inwestowano, doprowadzano do bankructwa i sprzedawano za symboliczną złotówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 14:51 prze.nick napisał: > Prywatyzacja na niskim szczeblu, np na kopalniach, stołówkach tak właśnie wyglą > dała na początku. > Z nieco większą to mechanizm był taki że inwestowano, doprowadzano do bankructw > a i sprzedawano za symboliczną złotówkę. Wierzysz w to co piszesz? Prywatyzowano stołówki? Kopalnie? No i czemu w te prywatne kopalnie władza pakuje miliardy? Jaki idiota inwestuje po to, żeby na inwestycji stracić? Znasz jakieś przedsiębiorstwo państwowe za komuny przynoszące zyski? Przecież gdyby takie były Polska nie ogłosiłaby niewypłacalności w latach osiemdziesiątych. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 15:13 ha ha takie wnioski wyciągnąłeś? kolejny młodziak w takim razie ze mną dyskutuje. była komusza stołówka i po "prywatyzacji" oddawano w użytek znajomym cały budynek i płacono już nowej "firmie" złożonej z pracowników starej stołówki to nie było oszustwo wobec reszty społeczeństwa? z kopalniami podobnie - mówiłem o małych "podfirmach" dla wybranych, które za darmo dostały narzędzia, materiały i pieniądze za to samo co robiły wcześniej zapytaj się idiotów dlaczego sprywatyzowali hutę Warszawa tak jak sprywatyzowali sprzedając supernowoczesną hutę za grosze co za komuny przynosiło zysk? ze względu na embargo Reagana tylko kopalnie dostarczały zysku w dolarach Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 17:12 prze.nick napisał: > ha ha takie wnioski wyciągnąłeś? kolejny młodziak w takim razie ze mną dyskutuje. Nie podniecaj się, niektórzy nawet w podeszłym wieku zachowuja pełnie władz umysłowych i potrafią odróżnić bzdurę od prawdy. > była komusza stołówka i po "prywatyzacji" oddawano w użytek znajomym cały budyn > ek i płacono już nowej "firmie" złożonej z pracowników starej stołówki > to nie było oszustwo wobec reszty społeczeństwa? Czyli jak w socjalizmie wszyscy były właścicielami wszystkiego, to było dobrze, Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostatnio, a jak pracownicy wzięli sprawy w swoje ręce, to tragedia? Lepiej, żeby zyski ze stołówki ciągnął działacz partyjny? > z kopalniami podobnie - mówiłem o małych "podfirmach" dla wybranych, które za d > armo dostały narzędzia, materiały i pieniądze za to samo co robiły wcześniej > zapytaj się idiotów dlaczego sprywatyzowali hutę Warszawa tak jak sprywatyzowal > i sprzedając supernowoczesną hutę za grosze co za komuny przynosiło zysk? ze > względu na embargo Reagana tylko kopalnie dostarczały zysku w dolarach Huta Warszawa produkowała na potrzeby Związku Radzieckiego, przez prawdziwych polskich patriotów zwanego sowieckim, bo tak brzmi po rosyjski rada, i była bankrutem. Ten zysk huty za komuny był liczony w rublach transferowych. Pamiętasz kurs? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 28.10.23, 06:49 Kazik -100 000 000 (Wałęsa, dawaj moje sto milionów) HQ Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 28.10.23, 17:53 Jedni nierealne obietnice traktują z przymrużeniem oka, inni śmiertelnie poważnie. Wszyscy pamiętają, że obiecywali emerytom , że będą spędzać na emeryturze starość pod palmami, a nikt nie chce pamiętać, że dopiero po 40 latach działania systemu, a nie po dziesięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:01 prze.nick napisał: > Nie zapewniaj bo nie jesteś w stanie nic zagwarantować. A ty jesteś w stanie? > Ruchy naprzód? - znowu zaczną wyprzedawać co się da za friko Tak jak Lotos? A nie, czekaj, to chyba inna partia sprzedawała. > Zaczną ściągać nadmiary inżynierów z DE. Na razie rekordzistą w ściąganiu pracowników z Afryki i Azji jest PiS. > To wszystko było w referendum które lemingi olały. Referendum było manipulacją. Wrzucałem tu film, który to wyjaśniał, ale go olałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:06 Ja byłem w 1989 roku starszy niż ty teraz i widziałem całą tą transformację od początku. Widziałem krętacza Tuska od samego początku. Mam 99,9 procentową pewność co zrobi. Ty masz tylko naiwną wiarę że dokona znowu cudu (drugą Irlandię już raz zrobił). A pod koniec to nawet kolejkę na Kasprowy opchnął. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:08 prze.nick napisał: > Widziałem krętacza Tuska od samego początku. Mam 99,9 procentową pewność co > zrobi. Mógłbyś wymienić kilku przykładowych nie-krętaczy? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:14 Mogę ale to nie politycy. W krętactwie są również poziomy. Tusk tutaj ma w mojej klasyfikacji 1 miejsce. Michnik i Balcerowicz też są wysoko. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:25 prze.nick napisał: > Mogę ale to nie politycy. W krętactwie są również poziomy. Tusk tutaj ma w moje > j klasyfikacji 1 miejsce. Michnik i Balcerowicz też są wysoko. A mógłbyś wymienić kilku przykładowych nie-krętaczy? A może brak odpowiedzi to jest właśnie ta Twoja prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 12:37 prze.nick napisał: > Np profesor Marek Chodakiewicz. Dlatego, że jest kompetentny, czy dlatego że są Ci bliskie jego poglądy? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 13:17 prze.nick napisał: > Jedno i drugie. Mógłbyś wymienić media, którymi z powodzeniem kierował? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 14:52 prze.nick napisał: > Swoimi :) Czyli marzy Ci się polska jak za komuny — mierny, ale wierny ideom wtedy socjalizmu, teraz katolicyzmu? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 15:20 błędny wniosek Chodakiewicz obnażył kłamstwo promowane przez POlityków oraz Michnika w sprawie Jedwabnego. lubisz kłamstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 17:16 prze.nick napisał: > błędny wniosek > Chodakiewicz obnażył kłamstwo promowane przez POlityków oraz Michnika w sprawie > Jedwabnego. Jakież to kłamstwo promowali politycy i co obnażył Chodakiewicz? > lubisz kłamstwa? Nie lubię jak ktoś zakłamuje rzeczywistość i "demaskując" kłamstwo przekonuje, że czarne jest białe. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 28.10.23, 07:23 medianarodowe.com/2021/07/19/jedwabne-historia-prawdziwa-chodakiewicz-sommer-i-stankiewicz-obnazaja-klamstwo-jedwabienskie-recenzja/ Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 28.10.23, 19:26 prze.nick napisał: > medianarodowe.com/2021/07/19/jedwabne-historia-prawdziwa-chodakiewicz-sommer-i-stankiewicz-obnazaja-klamstwo-jedwabienskie-recenzja/ Prawda pisana kaleką polszczyzna jest bardziej wiarygodna. Komunistyczni historycy także pisali prawdziwa historie Katynia. Ale można było bez żadnych dowodów katastrofę nazwać zamachem i dowodzić zgniatając uszki i wysadzając parówki, to można i ustalenia IPN-u podważyć. Manipulacja nie przestanie być manipulacją, nawet jeśli w tytule napisze się, że to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVPO wkrótce 29.10.23, 21:07 prze.nick napisał: > Ja byłem w 1989 roku starszy niż ty teraz > i widziałem całą tą transformację od początku. > Widziałem krętacza Tuska od samego początku. > Mam 99,9 procentową pewność co zrobi. > Ty masz tylko naiwną wiarę że dokona znowu > cudu (drugą Irlandię już raz zrobił). > A pod koniec to nawet kolejkę na Kasprowy opchnął. Nie masz pojęcia ile mam lat :-) Nie wierzę w cuda, nie wszystkie pomysły PO mi się podobają, natomiast uważam, że rząd Tuska jest lepszy niż dalsze rządy PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 29.10.23, 21:51 tapatik napisał: > Nie masz pojęcia ile mam lat :-) > Nie wierzę w cuda, nie wszystkie pomysły PO mi się podobają, natomiast uważam, > że rząd Tuska jest lepszy niż dalsze rządy PiS. Czy to ważne ile masz lat, skoro niezaleznie ile byś nie miał on ma więcej? I ma rację. Tusk wraz z Balcerowiczem kraj mlekiem i miodem płynący wyprzedawali. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVPO wkrótce 29.10.23, 21:57 oby.watel napisał: > Czy to ważne ile masz lat, skoro niezaleznie > ile byś nie miał on ma więcej? Skąd wiesz? > I ma rację. Tusk wraz z Balcerowiczem kraj mlekiem > i miodem płynący wyprzedawali. Wskaż partię polityczną, która rządziła w Polsce po 1989 i nie wyprzedawała. Teraz nie ma już za bardzo co wyprzedawać. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 30.10.23, 09:32 tapatik napisał: > Skąd wiesz? Doszedłem do tego drogą dedukcji. Skoro po 1989 był starszy, to teraz jest jeszcze starszy. > Wskaż partię polityczną, która rządziła w Polsce po 1989 i nie wyprzedawała. PiS > Teraz nie ma już za bardzo co wyprzedawać. Za to jest co wykupować. Wykupione przez PiS firmy i banki rozkwitają. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVPO wkrótce 30.10.23, 17:40 oby.watel napisał: > tapatik napisał: > > > Skąd wiesz? > > Doszedłem do tego drogą dedukcji. Skoro po 1989 był starszy, > to teraz jest jeszcze starszy. A skąd wiesz, że w 1989 był starszy? > > Wskaż partię polityczną, która rządziła w Polsce po 1989 > > i nie wyprzedawała. > > PiS Przypomnij mi kto sprywatyzował ostrołęcką elektrownię, albo rozsprzedał Lotos. > > Teraz nie ma już za bardzo co wyprzedawać. > > Za to jest co wykupować. Przepraszam, czy ty chcesz odwrócenia procesu prywatyzacji? Jak masz zamiar to zrobić? Przecież nie zmusisz obecnych właścicieli do ich odsprzedaży, a nawet jeśli to będą wołać więcej niż kiedyś zapłacili. > Wykupione przez PiS firmy i banki rozkwitają. Możesz to udowodnić? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 30.10.23, 18:12 tapatik napisał: > A skąd wiesz, że w 1989 był starszy? Ponieważ publicznie przyznał, że był. > Przypomnij mi kto sprywatyzował ostrołęcką elektrownię, albo rozsprzedał Lotos. PIS. > Przepraszam, czy ty chcesz odwrócenia procesu prywatyzacji? > Jak masz zamiar to zrobić? Przecież nie zmusisz obecnych właścicieli do ich ods > przedaży, a nawet jeśli to będą wołać więcej niż kiedyś zapłacili. A jest co odwracać? Po co zmuszać, skoro wystarczy znacjonalizować. Czy ktoś zmuszał Polska Press Sp. z o.o. by zaprzedała się Obajtkowi? > > Wykupione przez PiS firmy i banki rozkwitają. > Możesz to udowodnić? Oczywiście. Dowodem są notowania giełdowe. Na przykład akcja Enei 11.11.2014 kosztowała 17,21 zł, a teraz aż 7,16 zł. Albo PGE 3.11.2014 — 21,06 zł, dziś 7,35. Żeby dostrzec postęp wystarczy zastosować dudawanie. W ostateczności można skorzystać z generatora wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:07 tapatik napisał: > Na razie rekordzistą w ściąganiu pracowników z Afryki i Azji jest PiS. Podnoszenie sumarycznego IQ mieszkańców kraju jest zbrodnią. Im więcej durniów na stanowiskach, tym lepiej. Dowodem facet, który nie odróżnia głośnika od granatnika. > Referendum było manipulacją. Wrzucałem tu film, który to wyjaśniał, ale go olał > eś. Filmu nie widziałem, ale jestem pewny że to jedno wielkie kłamstwo zgodnie z definicją prze.nicka Odpowiedz Link Zgłoś
snajper55 Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:15 prze.nick napisał: > Ruchy naprzód? - znowu zaczną wyprzedawać co się da za friko Masz na myśli geszeft z Saudi Aramco? > Zaczną ściągać nadmiary inżynierów z DE. Wolisz setki tysięcy tych z Afryki i Azji, którym sprzedawano polskie wizy? S. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:27 I wtedy rozległy się grzmoty, a ziemia zadrżała. I postać się ukazała w świetle błyskawic i prawdę objawiła: > Będzie znacznie gorzej Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 11:33 Wystarczy poczytać co mówi Klaus Schwab i psychol Harari. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 12:39 prze.nick napisał: > Wystarczy poczytać co mówi Klaus Schwab i psychol Harari. Poczytałeś i jaki wnioski z lektury wyciągnąłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 12:57 Że nadchodzi bardzo szokowa terapia przy której Balcerowicz to pikuś. Oczywiście dla "plebsu" bo ci u góry się wyżywią. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 13:23 prze.nick napisał: > Że nadchodzi bardzo szokowa terapia przy której Balcerowicz to pikuś. > Oczywiście dla "plebsu" bo ci u góry się wyżywią. Masz rację. Jeśli ktoś nie dba o zdrowie, pali, pije i ćpa, to kuracja musi być bolesna. Inaczej mu się życia po prostu uratować nie da. Naprawdę sądzisz, że PiS mogłoby prowadzić taką politykę w nieskończoność? Wiesz, że w tym roku deficyt sięgnie 192 mld zł? Dlaczego o tym milczy TVP? Ministerstwo Finansów w październiku przekazało Unii Europejskiej najnowsze informacje na temat stanu finansów publicznych w Polsce. W ramach regularnie przekazywanych notyfikacji na 12 stronach z tabelami znajdują się m.in. szacunki dotyczące deficytu i zadłużenia. Liczby te nie wróżą dobrze. W dokumencie jest informacja, że przewidywany deficyt sektora finansów publicznych w 2023 r. wyniesie aż 192 mld zł. O tyle będą większe wydatki od dochodów. Przy wielkości polskiej gospodarki mierzonej wskaźnikiem PKB — szacowanej w tym roku na 3,4 bln zł — daje to prawie 6-proc. deficyt. Będziesz przekonywał, że to wina Tuska? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 13:59 Poczekam aż lemingi rozdziawią gęby z wrażenia jak Donek wszystko naprawi. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 14:17 prze.nick napisał: > Poczekam aż lemingi rozdziawią gęby z wrażenia jak Donek wszystko naprawi. Naprawa wszystkiego potrwa dziesięciolecia. Dom można zrujnować w kilka dni, odbudować w kilka dni się nie da. Nawet dziecko to rozumie, więc Ty tym bardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 14:20 Zrujnowano gospodarkę idiotycznymi lokdaunami z powodu kowido-grypy Jakoś nie słyszałem żeby PO narzekało. Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 14:54 prze.nick napisał: > Zrujnowano gospodarkę idiotycznymi lokdaunami z powodu kowido-grypy > Jakoś nie słyszałem żeby PO narzekało. I dlatego ci, co zrujnowali gospodarkę powinni pozostać przy władzy? Żeby ją jeszcze bardziej zrujnować? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 15:22 głosowałem na PJJ gdyby został PiS byłoby źle ale PO zrobi, że będzie jeszcze gorzej nie na darmo tę "pandemię" nazwano plandemią Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 17:20 prze.nick napisał: > głosowałem na PJJ Chwali Ci się. A co to jest PJJ. Policja Jedzie Jezdnią? > gdyby został PiS byłoby źle ale PO zrobi, że będzie jeszcze gorzej > nie na darmo tę "pandemię" nazwano plandemią Oczywiście, że będzie gorzej, bo po ośmiu latach dewastowania kraju nie będzie od razu lepiej. Jak Ci powódź zaleje mieszkanie, to będziesz mógł w nim od razu mieszkać jak gdyby nigdy nic gdy tylko woda opadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVPO wkrótce 29.10.23, 08:33 prze.nick napisał: > pjj.org.pl/ > PJJ = Polska Jest Jedna Szczerze powiedziawszy nie słyszałem. Nie zagłosowałbym jednak na partyjusiąteczko, które honor zastąpiło rodziną, bo to na kilometr pachnie nepotyzmem. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVPO wkrótce 27.10.23, 17:42 prze.nick napisał: > głosowałem na PJJ > gdyby został PiS byłoby źle ale PO zrobi, że będzie jeszcze gorzej Dlaczego? > nie na darmo tę "pandemię" nazwano plandemią A co to ma wspólnego z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: TVPO wkrótce 28.10.23, 22:07 prze.nick napisał: > Poczekam aż lemingi rozdziawią gęby z wrażenia jak Donek wszystko naprawi. W moim mieście rządził PiS. Zostawił po sobie ponad 100 mln zł długu. Przyszła nowa ekipa. Udało im się dług zmniejszyć o około 20 mln zł w ciągu bodajże 5 lat. Czyli potrzeba jeszcze bodajże 3-4 kadencji, aby wyjść na zero. To nie jest tak, że Tusk naprawi wszystko od ręki. Pewne rzeczy da radę naprawić dopiero po wymianie prezydenta w 2025 roku, inne na przykład po wywaleniu Glapińskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: TVP Light 31.10.23, 09:36 a Forum Kraj-Hard ostro działa Cenzura i usuwa wątki i wpisy niezgodne z linią Gazety Odpowiedz Link Zgłoś
oby.watel Re: TVP Light 31.10.23, 10:13 niegracz napisał: > a Forum Kraj-Hard > ostro działa Cenzura i usuwa wątki i wpisy niezgodne z linią Gazety A jaka jest ta linia Gazety? Wątki i wpisy znikają w oparciu o widzimisię moderatora głównie. Sporą rolę odgrywają w tym życzliwi, którzy uprzejmie donoszą. Odpowiedz Link Zgłoś