Dodaj do ulubionych

Polskie Radio Light

31.10.23, 10:28
Portal oko.press twierdzi, że Obajtek musiał wykupić wydawcę gazet lokalnych Polska Press, ale nie musiał wykupować radia RMF, bo samo mu się zaprzedało.

oko.press/rmf-i-orlen-tajemnicze-zwiazki-najwiekszego-polskiego-radia-ze-spolka-obajtka
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 08:12
      oby.watel napisał:

> Portal oko.press twierdzi, że Obajtek musiał wykupić wydawcę gazet lokalnych Po
      > lska Press, ale nie musiał wykupować radia RMF, bo samo mu się zaprzedało.
      >
      > oko.press/rmf-i-orlen-tajemnicze-zwiazki-najwiekszego-polskiego-radia-ze-spolka-obajtka
      >
      Tradycyjne pomówienia i kłamstwa OKO.PRESS czyli medium założonego na okoliczność wygranych przez PiS wyborów bo w 2016 roku przez aktywistów GAzety Wyborczej (Agora) Helenę Łuczywo, Seweryna Blumsztajna, , Piotra Pacewicza.
      Myślę, żę Kaziu Gródek , mam zaszczyt znać osobiście, nie odpuści za te oszczerstwa i szkody jakie wywołała ta publikacja medium finansowanego m.in. przez Agora.
      www.rmf24.pl/fakty/polska/news-oko-press-klamstwo-i-manipulacja,nId,7122926#crp_state=1
      • prze.nick Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 08:33
        Okazuje się że nie tylko TVP jest niewolnym medium. Polsat i RMF też popełniają myślozbrodnie bo nie nadają totalnej prawdy.
        • no-popis Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 08:49
          prze.nick napisał:

> Okazuje się że nie tylko TVP jest niewolnym medium. Polsat i RMF też popełniają
          > myślozbrodnie bo nie nadają totalnej prawdy.

TVP nie jest wolnym medium.
          RMF jest Wolnym Medium.
          RMF walczył też z bandytami prawnym w czasach SLD walcząc o niezależność.
          • prze.nick Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 09:01
            Soros junior zwiększa swoją obecność w Polsce. Ma udziały w Rzeczpospolitej, Wirtualnej Polsce i Agorze. A Agora ma Radio Zet z mniejszą słuchalnością niż RMF.
            • no-popis Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 09:17
              prze.nick napisał:

> Soros junior zwiększa swoją obecność w Polsce. Ma udziały w Rzeczpospolitej, Wi
              > rtualnej Polsce i Agorze. A Agora ma Radio Zet z mniejszą słuchalnością niż RMF
              > .
              A wszystko to dzięki głupocie, nieudacznictwu 8 letniej kadencji PiS.
          • oby.watel Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 09:54
            no-popis napisała:

> TVP nie jest wolnym medium.
            > RMF jest Wolnym Medium.
            > RMF walczył też z bandytami prawnym w czasach SLD walcząc o niezależność.

PiS też walczył z bandytami prawnymi w czasach SLD walcząc o praworządność.
            • no-popis Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 11:20
              oby.watel napisał:

> no-popis napisała:
              >
              > > TVP nie jest wolnym medium.
              > > RMF jest Wolnym Medium.
              > > RMF walczył też z bandytami prawnym w czasach SLD walcząc o niezależność.
              >
              > PiS też walczył z bandytami prawnymi w czasach SLD walcząc o praworządność.
              >
              Tak robił i krytykowałem to mocno. Niech dotrze do Ciebie w końcu moje przesłanie, że było żle i będzie żle.
              • oby.watel Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 11:29
                no-popis napisała:

> Tak robił i krytykowałem to mocno. Niech dotrze do Ciebie w końcu moje przesłan
                > ie, że było żle i będzie żle.

Dlatego na tyle ile mogę zwracam uwagę na nieprawidłowości po to, by było lepiej. Czasem ktoś mi zwróci uwagę, że się mylę i już jest lepiej. Słyszałeś o facecie, który lamentował bo mu się półka urwała i wisiała na jednym gwoździu. Lamentował, że wnuk może przyjść, sięgnąć i go ta półka przygniecie. Do zalewania się łzami dołączyła babcia, zięć i córka. Wreszcie sąsiad nie wytrzymał, wbił gwoździa i półkę powiesił.
                • no-popis Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 13:16
                  oby.watel napisał:

> no-popis napisała:
                  >
                  > > Tak robił i krytykowałem to mocno. Niech dotrze do Ciebie w końcu moje pr
                  > zesłan
                  > > ie, że było żle i będzie żle.
                  >
                  > Dlatego na tyle ile mogę zwracam uwagę na nieprawidłowości po to, by było lepie
                  > j. Czasem ktoś mi zwróci uwagę, że się mylę i już jest lepiej. Słyszałeś o face
                  > cie, który lamentował bo mu się półka urwała i wisiała na jednym gwoździu. Lame
                  > ntował, że wnuk może przyjść, sięgnąć i go ta półka przygniecie. Do zalewania s
                  > ię łzami dołączyła babcia, zięć i córka. Wreszcie sąsiad nie wytrzymał, wbił gw
                  > oździa i półkę powiesił.
                  Bzdury.
                  Temat poważny i niezwykle ważny w demokracji a Ty tu dyrdymały jakieś bredzisz. Jesteś pracownikiem przedszkola i opiekunem bardzo małych dzieci?
                  • oby.watel Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 13:36
                    no-popis napisała:

> Bzdury.

Sam do tego doszedłeś?

> Temat poważny i niezwykle ważny w demokracji a Ty tu dyrdymały jakieś bredzisz.
                    > Jesteś pracownikiem przedszkola i opiekunem bardzo małych dzieci?

Temat poważny i niezwykle ważny w demokracji a Ty tu psychoanalizę uskuteczniasz? Jesteś psychoterapeutą? Nie chciało Ci się wysilić mózgu i wskazać analogii z Tuskiem, jego synem albo krewnym?
          • sverir Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 13:26
            " RMF jest Wolnym Medium."

Niemiecka stacja wolnym medium? No kto by pomyślał!
            • m.c.hrabia Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 13:36
              Bauer Media Invest GmbH.
              • oby.watel Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 15:15
                m.c.hrabia napisał:

> Bauer Media Invest GmbH.

Media lokalne skupione w Polska Press już są całkowicie w polskich rękach dzięki czemu przekazują prawdę i są obiektywne jak nigdy dotąd. Hura.
                • rzewuski1 Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 19:07
                  oby.watel napisał:

> m.c.hrabia napisał:
                  >
                  > > Bauer Media Invest GmbH.
                  >
                  > Media lokalne skupione w Polska Press już są całkowicie w polskich rękach dzięk
                  > i czemu przekazują prawdę i są obiektywne jak nigdy dotąd. Hura.

teraz gdy nowy rząd to przejmie to beda spiewac dla nowej władzy

>
                  • oby.watel Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 19:17
                    rzewuski1 napisał:

> teraz gdy nowy rząd to przejmie to beda spiewac dla nowej władzy

Niezależne media są w Polsce po prostu niemożliwe. Dlaczego? Bo Polacy nie szukają prawdy, tylko potwierdzenia swoich poglądów.
                    • rzewuski1 Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 19:32
                      Niezależne media są w Polsce po prostu niemożliwe. Dlaczego? Bo Polacy nie szukają prawdy, tylko potwierdzenia swoich poglądów.

Nie tylko Polacy , wiekszosc narodów tak robi.
                      Nawet nie chodzi mi o niezależnosc tylko o zwykłą przyzwoitosc , zasadę że pewnych rzeczy nie wolno bo nie wypada, nie wolno kłamać w zywe oczy czy szczuc na ludzi.
                      • oby.watel Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 10:54
                        rzewuski1 napisał:

> Nie tylko Polacy , wiekszosc narodów tak robi.

Żadna pociecha.

> Nawet nie chodzi mi o niezależnosc tylko o zwykłą przyzwoitosc , zasadę że pewn
                        > ych rzeczy nie wolno bo nie wypada, nie wolno kłamać w zywe oczy czy szczuc na
                        > ludzi.

Przyzwoitości nie da się wymusić. Jeśli nikomu nieprzyzwoitość nie przeszkadza, jeśli pozostaje bezkarna, to rozwija się i kwitnie.
                    • sverir Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 11:24
                      "Niezależne media są w Polsce po prostu niemożliwe. Dlaczego? Bo Polacy nie szukają prawdy, tylko potwierdzenia swoich poglądów"

To się nazywa efekt wrogich mediów. Media są nam wrogie, bo nie wystarczająco potwierdzają nasze stanowisko w danej sprawie. A skoro nie potwierdzają, to są uprzedzone, a tym samym nie mogą być niezależne.
                      • oby.watel Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 11:32
                        sverir napisał:

> To się nazywa efekt wrogich mediów. Media są nam wrogie, bo nie wystarczająco p
                        > otwierdzają nasze stanowisko w danej sprawie. A skoro nie potwierdzają, to są u
                        > przedzone, a tym samym nie mogą być niezależne.

Na szczęście nie dla wszystkich, ale tak jest jak mówisz. Dlatego TVP bywa jedynym źródłem informacji, choć łatwo można łatwo zweryfikować podawane przez nią informacje i dowiedzieć się o wiele więcej.
            • no-popis Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 11:30
              sverir napisał:

> " RMF jest Wolnym Medium."
              >
              > Niemiecka stacja wolnym medium? No kto by pomyślał!

A dlaczegóż by nie? Jakie to ma znaczenie czy niemiecka czy francuska. Masz z tym jakiś problem?
              Znam tą stację od początku, od Tyczyńskiego. Pamiętam jak w ramach życzeń noworocznych powiedział do słuchaczy : " życzę Wam roku bez AWS" czyli bez POPIS. Pamiętam jego żartobiwe i szydzqce z narodowców foto z pejsami, Sadowską mycką i przy rowerze. Pamiètam jesgo zbiorowe zawaidomienie do prokuratury na eSMDowską KRRiTV ... to Wolne Medium
              • prze.nick Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 13:59
                Zaczęło się w 1990 roku w Krakowie od retransmisji francuskiej stacji Fun Radio na 70,06 MHz. Zasięg na Górnym Śląsku był bardzo dobry ale pod koniec 1992 dołożono też nadajnik na Śląsku na 71,75 MHz. Radio Zet w 1993 wystartowało na Śląsku na 72,44 a Radio Plus na 71,03 MHz. Oprócz tego wcześniej pojawiły się Silesia Flash z Gliwic na 73,2 MHz i Radio Top z Katowic na 72,6 MHz. Było też Radio R z Sosnowca ale go nie odbierałem.
                Najsłabszą jakość programu miało o dziwo najbardziej reklamowane Radio Zet.
      • oby.watel Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 10:03
        no-popis napisała:

> Tradycyjne pomówienia i kłamstwa OKO.PRESS czyli medium założonego na okoliczno
        > ść wygranych przez PiS wyborów bo w 2016 roku przez aktywistów GAzety Wyborcze
        > j (Agora) Helenę Łuczywo, Seweryna Blumsztajna, , Piotra Pacewicza.
        > Myślę, żę Kaziu Gródek , mam zaszczyt znać osobiście, nie odpuści za te oszczer
        > stwa i szkody jakie wywołała ta publikacja medium finansowanego m.in. przez Ago
        > ra.

Zaczynam się zastanawiać, w czyim interesie są te kłamstwa powtarzane. To jest obrażanie wszystkich firm międzynarodowych, które były przy tym procesie, obrażanie w ogóle państwa polskiego. Cały ten proces jest zabezpieczony umowami, jest zabezpieczony na poziomie ustawowym. Przy tym procesie pracowały międzynarodowe kancelarie (...). Nad tym pracowały kancelarie polskie, międzynarodowe firmy konsultingowe

Tak RMF rozwiewało wątpliwości odnośnie do sprzedaży Lotosu.
        Jest w tym wywiadzie jakiekolwiek niewygodne pytanie, jakiekolwiek wyjaśnienie wątpliwości? Takiego wywiadu nie powstydziła by się TVP.
        • no-popis Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 13:19
          oby.watel napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > Tradycyjne pomówienia i kłamstwa OKO.PRESS czyli medium założonego na oko
          > liczno
          > > ść wygranych przez PiS wyborów bo w 2016 roku przez aktywistów GAzety Wy
          > borcze
          > > j (Agora) Helenę Łuczywo, Seweryna Blumsztajna, , Piotra Pacewicza.
          > > Myślę, żę Kaziu Gródek , mam zaszczyt znać osobiście, nie odpuści za te o
          > szczer
          > > stwa i szkody jakie wywołała ta publikacja medium finansowanego m.in. prz
          > ez Ago
          > > ra.
          >
          > [i]Zaczynam się zastanawiać, w czyim interesie są te kłamstwa powtarzane.
          Jak dojdziesz do jakiś wniosków w wyniku tego zastanawiania to daj znać pisząc to tutaj. Tymczasem to woda, woda, woda i nic nie znacząca jeżeli chodzi o treść i poglądu pusta wyPOwiedż.
          Takie ble, ble, ble polityka i to obojętne czy z TVP czy z TVN.
          • oby.watel Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 13:39
            no-popis napisała:

> Jak dojdziesz do jakiś wniosków w wyniku tego zastanawiania to daj znać pisząc
            > to tutaj. Tymczasem to woda, woda, woda i nic nie znacząca jeżeli chodzi o treś
            > ć i poglądu pusta wyPOwiedż.
            > Takie ble, ble, ble polityka i to obojętne czy z TVP czy z TVN.

Strach nie pozwolił sprawdzić kogo zacytowałem? Twojego guru Obajtka.
    • rzewuski1 Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 08:38
      To teraz te sprzedajne będą robić dla nowej władzy
      • no-popis Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 08:52
        rzewuski1 napisał:

> To teraz te sprzedajne będą robić dla nowej władzy
        Wioskowy głupek?
        • oby.watel Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 10:10
          no-popis napisała:

> Wioskowy głupek?

www.rmf.fm/magazyn/tag,ORLEN.html
          • no-popis Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 11:09
            oby.watel napisał:

> no-popis napisała:
            >
            > > Wioskowy głupek?
            >
            > www.rmf.fm/magazyn/tag,ORLEN.html
            No i ....
            • prze.nick Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 11:22
              m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/rmf-fm-prezes-zona-dyrektora-informacji-pracuje-w-orlenie
              • no-popis Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 13:20
                prze.nick napisał:

> m.wirtualnemedia.pl/m/artykul/rmf-fm-prezes-zona-dyrektora-informacji-pracuje-w-orlenie
                Przejrzyj wątek o tym jak syn Tuska pracował podwójnie i u Plichty z Amber Gold i w finansowanym przez sektor publiczny lotnisku.
                • oby.watel Re: Polskie Radio Light 03.11.23, 13:33
                  no-popis napisała:

> Przejrzyj wątek o tym jak syn Tuska pracował podwójnie i u Plichty z Amber Gold
                  > i w finansowanym przez sektor publiczny lotnisku.

No i co z tego, że syn Tuska? Syn Tuska decydował jakie wiadomości puścić, o czym informować, o czym rozmawiać z Obajtkiem?
            • oby.watel Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 11:32
              no-popis napisała:

> No i ....

> Wioskowy głupek?
    • pies.na.czarnych Re: Polskie Radio Light 02.11.23, 16:37
      https://pbs.twimg.com/media/F93aRAJWEAAMFKS?format=jpg&name=medium

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka