Dodaj do ulubionych

PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom nieważ

22.02.24, 12:48
PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom nieważne dyplomy :)

Agenci CBA zatrzymali osoby związane z władzami uczelni Collegium Humanum tvn24.pl/tvnwarszawa/najnowsze/agenci-cba-zatrzymali-osoby-zwiazane-z-wladzami-uczelni-collegium-humanum-st7786151

Łatwość zdobywania cenionego w świecie biznesu dyplomu, spowodowała, że absolwentami Collegium Humanum, była m.in. elita polityczno-gospodarcza Zjednoczonej Prawicy. Wśród nich byli prezesi i członkowie zarządów spółek skarbu państwa, politycy, generałowie wojska i wysocy rangą oficerowie służb specjalnych.
https://pbs.twimg.com/media/GG74QrJWUAAwyc_?format=jpg&name=medium
Obserwuj wątek
    • adam111115 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 12:57
      Coraz bardziej widać że pis budował prawdziwie mafijne państwo gdzie będzie kasta uprzywilejowanych-nietykalnych i reszta. Uwłaszczenie się na SSP, fundacje, instytuty, a teraz wychodzi że nawet ustawione wyższe wykształcenie.
      Przerażające, wg mnie pis do delegalizacji teraz, już. A członkowie do więzień.
      Ale co tam, nopopisek napisze że PO robiło tak samo :)
      • szwampuch58 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 13:07
        Graniczy z cudem ze im przerwano
      • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 13:08
        Mafia uczy się od nich.
        • j-k nie tylko mafia, wszyscy sie ucza... 22.02.24, 13:17
          pies.na.czarnych napisała:
          > Mafia uczy się od nich.

nie tylko mafia.

Platfusy tez sie od nich uczą i to pilnie - co widac po paru ostatnich decyzjach nowego Rządu.
          • asia-loi Re: nie tylko mafia, wszyscy sie ucza... 22.02.24, 19:13
            j-k napisał:

>
            > Platfusy tez sie od nich uczą i to pilnie - co widac po paru ostatnich decyzjach nowego Rządu.

Jakie to decyzje 🤔
            • kawa_poranna11 Re: nie tylko mafia, wszyscy sie ucza... 25.02.24, 01:23
              asia-loi napisała:

> j-k napisał:
              >
              > >
              > > Platfusy tez sie od nich uczą i to pilnie - co widac po paru ostatnich de
              > cyzjach nowego Rządu.
              >
              > Jakie to decyzje 🤔
              >
              Srujnął goownem na wentylator i uciekł.
              Ma to w zwyczaju.
              Nie ma instrukcji jakie to decyzje to i co ma wpisać?
      • stefan4 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 13:16
        adam111115:
        > Uwłaszczenie się na SSP, fundacje, instytuty, a teraz wychodzi że nawet ustawione
        > wyższe wykształcenie.

Nihil novi sub sole, niejaki Trump też założył sobie uniwersytet, obiecał wspaniałe wykształcenie biznesowe i nawet nie próbował go zapewnić. Potem (już jako prezydent) zamknął postępowanie o oszustwo poprzez wypłacenie oszukanym 25mln dolarów odszkodowania.

- Stefan
        • hell-raiser1 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 20:41
          stefan4 napisał:

> adam111115:
          > > Uwłaszczenie się na SSP, fundacje, instytuty, a teraz wychodzi że nawet u
          > stawione
          > > wyższe wykształcenie.
          >
          > Nihil novi sub sole,
          > niejaki Trump też założył sobie uniwersytet
          , obiecał wspaniałe wykształc
          > enie biznesowe i nawet nie próbował go zapewnić. Potem (już jako prezydent) za
          > mknął postępowanie o oszustwo poprzez wypłacenie oszukanym 25mln dolarów odszko
          > dowania.
          >
          > - Stefan
          > Czy ty musisz z każdym hejterem rozmawiać.
          • stefan4 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 21:10
            hell-raiser1:
            > stefan4 napisał:
            [...]
            > > Czy ty musisz z każdym hejterem rozmawiać.

Przepraszam, ale coś z czymś mylisz. Włączyłeś to zdanie w moją wypowiedź tak, jakby pochodziła ode mnie. To jest bardzo nieładne działanie; w dodatku znowu pozajączkowała Ci się interpunkcja i teraz nie wiadomo, czy pytasz, czy stwierdzasz. Oj, te wieczne prawicowe dys-to i dys-tamto...

Adam111115: Hell-Raiser1 włożył w mój tekst własną obelgę skierowaną w Twoim kierunku. Pewnie sam się jej wstydził. A ja nie mam powodu uważać Cię za hejtera.

- Stefan
            • adam111115 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 23.02.24, 12:45
              stefan4 napisał:

> Adam111115: Hell-Raiser1 włożył w mój tekst własną obelgę skierowaną w Twoim kierunku.

Wiem. Również widać co dla tych patriotów znaczy poprawna polszczyzna. Tak jak hymn z wykonaniu panaprezesa, z ziemi wolskiej do Polski.... :)

Pewnie sam się jej wstydził. A ja nie mam powodu uważać Cię za hejtera.
              >
              > - Stefan

Luz :) dla nich każdy krytykujący pis to hejter.
    • kalllka Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 13:23
      Pewnie w taki sposób przygotowywali się do wyborów.
      Samorządy i posady unijne wymagają certyfikacji europejskiej;
      Biurokracja / także ta unijna/ jest szybko wykorzystywana przez kombinatorow; diabel tkwi w szczegółach; i tak posady tzw. średniego stopnia wymagające certyfikacji / kiedyś ISO obecnie unijnej przy obsłudze danych/
      w urzędach marszałkowskich- maja dostęp do krajowej informacji i bezpośrednimi kanałami unijnymi do poszczególnych komisji…. Itd. Itp
      Wystarczy zajrzeć do jawnych dokumentów- struktur europejskich by widzieć l jaka drogę wybrać i gdzie i jak sa tworzone „bramki blokujące” przepływ.
      A w rozumieniu i tworzeniu/ rękami innych oczywiście/ przekombinowanych struktur,
      J K był pierwszy.

• pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 13:38
        Zapomniałeś jeszcze napisać kilka słów o wojnie i o Putinie.
        • a.jej.rkoniak Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 23.02.24, 11:15
          Kalllka jest she/her, jak sądzę
    • vivak01 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 14:02
      " PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom nieważne dyplomy :)"

Pragnę zwrócić uwagę, że dyplomy z tej uczelni mieli też samorządowcy z PO.
      • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 14:33
        Pragnę zwrócić uwagę, że w Ameryce biją Murzynków.
        • vivak01 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 15:27
          " Pragnę zwrócić uwagę, że w Ameryce biją Murzynków."

Pragnę zwrócić uwagę, że niewłaściwie stosujesz sofizmat. Sednem publikowanej przez Ciebie informacji - dla Ciebie - było to, że "PiS miał uczelnię". Przywołanie faktu,że korzystali z niej także samorządowcy z Platformy wyklucza potwierdzenie tezy, jakoby to PiS ją miał. Zatem wbrew twoim intencjom, moja wypowiedź jest w ramach poruszonego przez Ciebie zagadnienia.
          • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 15:31
            Zwróciłem uwagę na to po co była im ta uczelnia. Nic nie wspominałem ani o Unii, ani o PO, ani o Tusku. Sprawę chciałem zamknąć na polu krajowym, zwłaszcza dlatego, ze jesteśmy na FK.
            • sverir Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 20:23
              "Zwróciłem uwagę na to po co była im ta uczelnia. Nic nie wspominałem ani o Unii, ani o PO, ani o Tusku."

Nie, ja o tym wspomniałem, że ta uczelnia była potrzebna różnym opcjom, żeby miały szybką ścieżkę do MBA.

• pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 20:41
                sverir napisał:

> "Zwróciłem uwagę na to po co była im ta uczelnia. Nic nie wspominałem ani o Uni
                > i, ani o PO, ani o Tusku."
                >
                > Nie, ja o tym wspomniałem, że ta uczelnia była potrzebna różnym opcjom, żeby m
                > iały szybką ścieżkę do MBA.
                >

Pisz pod jednym nickiem bo zwariować można:)
              • a.jej.rkoniak Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 23.02.24, 11:18
                e-MBA
                egzotyczne MBA
        • j-k nieprawda 22.02.24, 16:47
          > Pragnę zwrócić uwagę, że w Ameryce biją Murzynków.

Nieprawda, dzis to jest odwrotnie: - to Murzyni bija Bialych.

a Murzynow leje juz tylko czarna Policja

like there:
          .
          www.donald.pl/artykuly/vHGj5PGv/usa-policjanci-pobili-na-smierc-bezbronnego-zatrzymanego-trwa-afera-udostepniono-nagranie
          • pies.na.czarnych Re: nieprawda 22.02.24, 20:08
            A Murzynków biją ich mamusie :)
            • locomotion666 Re: nieprawda 23.02.24, 09:45
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,30730202,cba-wkroczylo-do-kuzni-elit-pis-zatrzymano-wladze-collegium.html#do_w=46&do_v=1001&do_st=RS&do_sid=1016&do_a=1016&s=BoxNewsImg1&do_upid=1001_ti&do_utid=30730202&do_uvid=1708627515234

Nie ma dowodów na uczciwość PIS
              • pies.na.czarnych Re: nieprawda 23.02.24, 11:04
                Teraz wszystkich z tymi fałszywymi dyplomami powinno się wywalić ze wszystkich spółek państwowych.
              • j-k sa za to dowody: 24.02.24, 17:06
                locomotion666 napisała:
                > Nie ma dowodów na uczciwość PIS

sa za to dowody na nieuczciwosc CBA.
    • inna57 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 16:43
      Ta "uczelnia" to współczesna wersja WSNS przy KC PZPR. System nauczania identyczny i absolwenci tak samo kumaci. Wyzerować wszystkie dyplomy wydane przez tą pseudo "uczelnię".
    • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 16:47
      https://pbs.twimg.com/media/GG8c2UTXYAAl4yo?format=jpg&name=medium
      https://pbs.twimg.com/media/GG8dP7OXgAEX5_2?format=jpg&name=4096x4096
      https://pbs.twimg.com/media/GG8dfpyWwAA5xv2?format=jpg&name=large
    • j-k Jestem nie-skromnym absolventem UJ... 22.02.24, 19:43
      czyli Universytetu Jagiellonskiego

najstarszej Uczelni w Polsce

uwazasz , ty UE-tawariszcz, ze oni tez "spisieli" ?
      • pies.na.czarnych Re: Jestem nie-skromnym absolventem UJ... 22.02.24, 20:11
        j-k napisał:

> czyli Universytetu Jagiellonskiego
        >
        > najstarszej Uczelni w Polsce
        >
        > uwazasz , ty UE-tawariszcz, ze oni tez "spisieli" ?

Gorzej. Z tego co mi córka opowiadała to wyglada na to, że UJ stal się szkółką przykościelną. Dottore Duda jest tego najlepszym przykładem :)
      • a.jej.rkoniak Re: Jestem nie-skromnym absolventem UJ... 23.02.24, 11:19
        a nie?
    • j-k wazne, dziecie, tylko slabowite. 22.02.24, 20:02
      > PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom nieważne dyplomy :)

wazne, dziecie tylko slabowite.
      • pies.na.czarnych Re: wazne, dziecie, tylko slabowite. 22.02.24, 20:16
        Po ostatnich wygranych prze PiS wyborach nawet ta słabowita ważność została zdegradowana do zera. Pokazanie tego dyplomu nawet przy staraniu się o pracę babci klozetowej dyskwalifikuje kandydata/kandytatkę.
      • sverir Re: wazne, dziecie, tylko slabowite. 22.02.24, 20:25
        " wazne, dziecie tylko slabowite. "

Póki co afera polega właśnie na tym, że uczelnia nie miała prawa do nadawania tych dyplomów. Może się wyjaśni, kto wie, ale jeśli nie, to dyplomy są nieważne.
    • superspec1 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 22.02.24, 20:39
      Superspec skończył studia zaoczne na UMCS które były płatne. Plusem tego było to że nie wzięli mnie do wojska a mojemu rocznikowi darowano wcielenie do armii.Ten system powinien być zreformowany. Bo dochodzi do patologii jak w tej szkole wyższej. Edukacja powinna być elitarna moim zdaniem.
    • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 23.02.24, 15:48
      ‼️BUM‼️ No to GRUUUBO.
      Zatrzymany syn europosła Riczarda Czarneckiego!!!
      Z podejrzeniem udziału w zorganizowanej grupie przestępczej.

https://pbs.twimg.com/media/GHBDSx2XMAAthJb?format=jpg&name=medium
      • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 23.02.24, 16:29
        Geny i tylko geny są winne, panie.

Rektor, Paweł Czarnecki jest bratankiem Ryszarda Czarneckiego.

Rektor COLLEGIUM HUMANUM teraz Paweł Cz. już z czarnym paskiem na oczach. Prokuratura postawiła mu aż 30 ZARZUTÓW (w tym kierowanie grupą przestępczą) a sąd przychylił się do wniosku o ARESZT TYMCZASOWY!

https://pbs.twimg.com/card_img/1761025161430470656/OliJoluo?format=jpg&name=medium
        • ukos Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 23.02.24, 19:58

> Rektor, Paweł Czarnecki jest bratankiem Ryszarda Czarneckiego.
          >
          > Rektor COLLEGIUM HUMANUM teraz Paweł Cz. już z czarnym paskiem na oczach. Proku
          > ratura postawiła mu aż 30 ZARZUTÓW (w tym kierowanie grupą przestępczą)
          > a sąd przychylił się do wniosku o ARESZT TYMCZASOWY!

Tylko czarni mają bardziej fikuśne ubranka od Czarneckiego.
    • hymenoz Nie tylko PiS 23.02.24, 22:07
      MBA posiada mnóstwo ludzi a wśród nich oprócz PiSu:

Krzysztof Bosak poseł Konfederacji
      Aleksandra Gajewska posłanka KO
      Jacek Sutryk prezydent Wrocławia
      Waldemar Kraska wiceminister zdrowia?

Do tych nazwisk dotarł Fakt, ale mimo wszystko wystrzegał bym się odpowiedzialności zbiorowej.
      • stefan4 Re: Nie tylko PiS 24.02.24, 12:07
        hymenoz:
        > MBA posiada mnóstwo ludzi

MBA jest międzynarodowe, przyznawane w różnych miejscach. Czy te wzmiankowane przez ciebie ,,mnóstwo'' otrzymały MBA akurat z Collegium Humanum ? Tutaj masz listę uczelni polskich, które mają uprawnienie do nadawania MBA. Nie znalazłem na niej Collegium Humanum ...

Co do 4 osób, na które się powołujesz za ,,Fakt''-em, sprawdziłem ich wykształcenie. Tylko w Wikipedii, więc być może nie dotarłem do całej prawdy:

hymenoz:
        > Krzysztof Bosak poseł Konfederacji

,,Absolwent I Liceum Ogólnokształcącego w Zielonej Górze (2000). [...]
            W latach 2001–2004 studiował architekturę na Politechnice Wrocławskiej.
            Odbył kurs dziennikarski w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu.
            W latach 2004–2008 studiował zaocznie ekonomię w Szkole Głównej Handlowej
            w Warszawie.
            Studiował również zaocznie filozofię na prywatnej uczelni.
            Żadnych z wymienionych studiów nie ukończył.
        ''
        Nie ma wzmianki o MBA.

hymenoz:
        > Aleksandra Gajewska posłanka KO

,,Ukończyła stosunki międzynarodowe i dyplomację publiczną w Collegium Civitas
            w Warszawie.
        ''
        Nie ma wzmianki o MBA.

hymenoz:
        > Jacek Sutryk prezydent Wrocławia

,,Absolwent socjologii na Wydziale Nauk Społecznych Uniwersytetu Wrocławskiego
            z 2002. [...] Był doktorantem w Kolegium Ekonomiczno-Społecznym w Szkole
            Głównej Handlowej w Warszawie i wykładowcą w stołecznej Wyższej
            Szkole Pedagogicznej.
        ''
        Nie ma wzmianki o MBA.

hymenoz:
        > Waldemar Kraska wiceminister zdrowia
            ,,W 1989 ukończył studia na Wydziale Lekarskim Akademii Medycznej w Białymstoku,
            uzyskał następnie specjalizację drugiego stopnia w zakresie chirurgii.
            [...]
            W wyborach parlamentarnych w 2007 po raz drugi uzyskał mandat senatorski,
            kandydując jako przedstawiciel RLN z ramienia komitetu Prawa i Sprawiedliwości
            i otrzymując 115 949 głosów.
            [...]
            W styczniu 2011 został członkiem PiS[2]
        ''
        Nie ma wzmianki o MBA. Za to jest sporo na temat, że to jednak PiSowiec, wbrew Twojemu tytułowi podwątku...

- Stefan
        • hymenoz Re: Nie tylko PiS 24.02.24, 14:44
          stefan4 napisał:

> Twojemu tytułowi podwątku...

Zgodnie z publikacją ukończyli akurat tę uczelnię, za co głowy nie dam. Fakt, że rektor brał łapówki i ułatwiał uzyskanie dyplomu nie oznacza, że każdy, kto skończył uczelnię, zrobił to przy pomocy kasy i wpływów. I tylko tyle. Skompromitował się rektor uczelnie a nie wszyscy ci, którzy ją skończyli.
          • pies.na.czarnych Re: Nie tylko PiS 24.02.24, 17:12
            > Skompromitował się rektor uczelnie a nie wszyscy ci, którzy ją skończyli.

No nie wiem? Wykształceni bądź co bądź ludzie, którzy ukończyli inne uczelnie dostają dyplom MBA po kilkumiesięcznym kursie, który normalnie trwa dwa lata nie zorientowali się, ze cos tu nie gra? Światełko ostrzegawcze im się nie zapaliło? Zbyt grubymi nićmi to jest szyte.
            • hymenoz Re: Nie tylko PiS 24.02.24, 17:27

> > Skompromitował się rektor uczelnie a nie wszyscy ci, którzy ją skończyli.
              >
              > No nie wiem? Wykształceni bądź co bądź ludzie, którzy ukończyli inne uczelnie d
              > ostają dyplom MBA po kilkumiesięcznym kursie, który normalnie trwa dwa lata nie
              > zorientowali się, ze cos tu nie gra? Światełko ostrzegawcze im się nie zapalił
              > o? Zbyt grubymi nićmi to jest szyte.

A skąd wiesz, że wszyscy w skróconym czasie a nie tylko ci, którzy zapłacili i mieli koneksje.
              • pies.na.czarnych Re: Nie tylko PiS 24.02.24, 17:35
                > A skąd wiesz...

Z artykułu linkowanego w moim pierwszym poście. "Uczelnia" ta oferowała błyskawiczne kursy gwarantujące dyplom MBA.
                • hymenoz Re: Nie tylko PiS 24.02.24, 17:41

> > A skąd wiesz...
                  >
                  > Z artykułu linkowanego w moim pierwszym poście. "Uczelnia" ta oferowała błys
                  > kawiczne kursy gwarantujące dyplom MBA.

Według ustaleń dziennikarzy m.in. polskiego "Newsweeka" jej sukces związany był z oferowaniem błyskawicznych kursów gwarantujących dyplom MBA.

To jedno zdanie jest mniej wiarygodne niż artykuł z Faktu. Co to znaczy oferowali??? Oficjalnie na swoich stronach i folderach reklamowych?
                  • pies.na.czarnych Re: Nie tylko PiS 24.02.24, 17:46
                    Google twoim przyjacielem. Internet aż huczy od informacji na ten temat. Poczytaj, sprawdź i nie zadawaj naiwnych pytań.

https://www.globalnerdy.com/wp-content/uploads/2013/02/bart-simpson-google-blackboard.gif
                    • hymenoz Re: Nie tylko PiS 24.02.24, 21:07

> Google twoim przyjacielem. Internet aż huczy od informacji na ten temat. Poczyt
                      > aj, sprawdź i nie zadawaj naiwnych pytań.

Naiwnie wierzysz, że w Internecie spotkasz się jedynie z prawdą?? Nie chce mi się przesiewać tych rewelacji. Wolę poczekać na akt oskarżenia i odbieranie uprawnień nabytych z naruszaniem prawa.
    • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 24.02.24, 12:53
      https://pbs.twimg.com/media/GHGY3U7WMAA18AR?format=jpg&name=900x900
    • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 24.02.24, 13:26
      https://pbs.twimg.com/media/GHC8-QXXwAAvYIn?format=png&name=900x900
    • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 24.02.24, 14:17
      https://pbs.twimg.com/media/GHGnnA7WUAAxxiS?format=jpg&name=900x900
    • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 24.02.24, 16:55
      newsweek.pl/polska/polityka/mba-na-collegium-humanum-lista-partyjnych-nominatow-w-spolkach-skarbu-panstwa/xmcw14q

LISTA PARTYJNYCH NOMINATÓW Z DYPLOMEM EMBA/MBA ZROBIONYM NA COLLEGIUM HUMANUM:

1. Bernisz Robert, członek zarządu spółki odbudowującej Pałac Saski

2. Bogush Waldemar, prezes Orlen Deutschland

3. Borzdyńska Monika, członek zarządu operatora PGE Narodowego, wcześniej Dyrektor Komunikacji, Promocji i Marketingu

4. Chęciński Piotr, były dziennikarz, Dyrektor Komunikacji KGHM

5. Choma Robert, wiceprezes spółki PGNIG Termika Energetyka Przemyśl, dawniej wiceprezydent Przemyśla

6. Cioch Paweł, wiceprezes Zarządu ds. Korporacyjnych, PGE

7. Dec Marcin, prezes Sigma Bis i Polska Press

8. Drewa Marcin, doradca prezydenta RP

9. Duda Antoni, członek rady nadzorczej PKP Cargo, stryj prezydenta

10. Fedorowska Kinga, dyrektorka marketingu w Grupie Lotos

11. Fuśnik Konrad, sekretarz rady nadzorczej PGNiG Termika

12. Gałczyński Łukasz, wiceprezes w Agencji Rozwoju Przemysłu

13. Gwiazdowski Paweł, dyrektor Departamentu Majątku w ENERGA OZE, wcześniej Elektrownia Ostrołęka

14. Hermaszewska Emilia, żona Ryszarda Czarneckiego, rada nadzorcza Armatury Kraków należącej do PZU

15. Iwańczuk Sylwia, członki zarządu ds. finansowych w Orlen Aviation

16. Jankowski Marcin, członek rady nadzorczej Orlen Deutschland oraz Sigmy Bis

17. Karczewski Piotr, doradca prezydenta RP

18. Klotzek Kewin, syn europosłanki Andżeliki Możdżanowskiej, przewodniczący rady nadzorczej spółki Oświetlenie Uliczne i Drogowe

19. Koralewski Kazimierz, dawniej szef Klubu PiS w Gdańsku, potem wiceprezes w Porcie Gdynia

20. Kowalski Jakub, członek zarządu ds. operacyjnych w Polskiej Spółce Gazownictwa

21. Krysiewicz Honorata, członkini rady nadzorczej BGK

22. Legeżyński Andrzej, prezes zarządu PGE Górnictwo i Energetyka Konwencjonalna

23. Łuczyk Mariusz, wicewojewoda pomorski

24. Łuszcz Barbara, prezes zarządu Wsparcie Grupa Tauron

25. Łysakowski Andrzej, prezes bydgoskiego Nitro-Chemu

26. Maślany Jarosław, prezes zarządu PGNiG Termika

27. Mauer Marcin, członek Rady Nadzorczej Grupy Azoty

28. Michałowski Artur, p.o. prezesa Tauronu, wcześniej dyrektor pionu finansów

29. Misztalewski Radosław, dyrektor sprzedaży w Orlen Litwa

30. Obajtek Bartłomiej, brat Daniela Obajtka, Dyrektor Regionalnej Dyrekcji Lasów Państwowych w Gdańsku

31. Olkiewicz Michał, dyrektor departamentu eventów i sponsoringu w Banku Peka S.A.

32. Paryła Zofia Maria, prezes zarządu Grupy Lotos

33. Pegani Angelica, zastępca dyrektora marketingu Grupy Lotos

34. Pruchnik Tymoteusz, prezes zarządu PGNiG Gas-Trading

35. Puchalski Marcin, prezes zarządu w Centrum Edukacji Grupa ORLEN

36. Pusz Robert, dyrektor Biura Ryzyka PZU S.A. i PZU Życie

37. Rudecki Stefan, były dyrektor CBA, doradca w PKN Orlen

38. Rudnicki Michał, dyrektor generalny w ORLEN Litwa

39. Sitarski Krzysztof, pełnomocnik zarządu ds. rozwoju w WĘGLOKOKS S. A.

40. Smoliło Janusz, szef Spółki Restrukturyzacji Kopalń

41. Sobków Robert, członek rady nadzorczej STOMIL Bydgoszcz

42. Stańczyk Paweł, do maja 2021 roku prezes PGNiG Termika, dziś prezes Grupy Azoty Zakładów Azotowych Kędzierzyn S.A.

43. Stolarczyk Paweł, członek rady nadzorczej Interferie należącej do KGHM

44. Sztonyk Tomasz, członek zarządu w Polskim Holdingu Nieruchomości

45. Świderski Dariusz, wiceprezes zarządu KGHM Polska Miedź SA (do lutego 2022 r.)

46. Świeżewski Piotr, zastępca dyrektora pionu informatyki i telekomunikacji w Poczcie Polskiej

47. Świtalska Angelika, nowa prezes Grupy Azoty Koltar

48. Wadecki Dominik, wiceprezes Zarządu ds. Operacyjnych Energa

49. Wawryn Michał, prezes zarządu w Energa

50. Zaleszczyk Tomasz, wiceprezes zarządu PGE Obrót

51. Zych Przemysław, dyrektor ds. ICT, Działu Zarządzania Projektami i Procesami w PGE Obrót S.A.

52. Żołyniak Marian, członek zarządu ds. Technicznych, Polska Spółka Gazownictwa

53. Madziar Ryszard, członek rady nadzorczej, TAURON

54. Dziubicki Szymon, mąż wiceminister rolnictwa Anny Gembickiej, dyrektor w Kancelarii Prezesa Rady Ministrów

55. Oszast Renata, dyrektor generalna ministerstwa finansów, wcześniej w BZ WBK

56. Rospędek Michał, członek rady nadzorczej Jastrzębska Spółka Węglowa
      • hordol Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 25.02.24, 12:40
        prezydent wrocławia(miasta gdzie działała uczelnia) też się "załapał"
        • superspec1 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 25.02.24, 12:46
          Strach się bać!
        • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 25.02.24, 12:47
          hordol napisała:

> prezydent wrocławia(miasta gdzie działała uczelnia) też się "załapał"

Nie powtarzaj plotek.
          • sverir Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 27.02.24, 18:22
            "Nie powtarzaj plotek."

Już w 2020 roku pisał o tym "Fakt" i gdy pytał o dyplom prezydenta, to ten odsyłał dziennikarza do biura prasowego. Samo CH przedstawiało go jako "Pan Jacek Sutryk, MBA", ale oczywiście dyplom mógł zrobić na innej uczelni. Niech więc będzie, że to plotka. Prezydent do dziś nie zdementował plotki o uzyskaniu dyplomu i nie zrobił też tego nikt z jego otoczenia. Nietypowe modus operandi jak na nich, ale samo przez się nie może to przecież świadczyć o winie.
            W każdym razie na dyplom tam załapało się grono najbliższych współpracowników prezydenta, z wiceprezydentem i dyrektorem jego departamentu na czele (na samej uczelni pracowała żona tego dyrektora, prywatnie siostra jednej z dyrektorek w magistracie). Studiował tam też Awiżeń, wojewoda dolnośląski, a jeśli zdjęcia z graduacji mogą być uznane za dowód, to studiowała tam też Roguska, skarbnik warszawskiej PO.
        • kalllka Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 25.02.24, 12:51
          Ależ oczywiście, mnóstwo inno partyjnych czy tylko zachęconych np. prywatnym poleceniem, się zalapywalo. Myk jak i z innymi rzeczami robionymi przez pr pisu polegał na tym, ze nikt by nie pomyślał „ze takie intelektualne kmioty” mogą obrać z kasy, okraść intelektualnie- sprytnie korzystając z cudzych zasobów… i poprosić o papier toaletowy.
      • superspec1 Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 25.02.24, 12:43
        To dlatego tak źle zarządzali gospodarką Kraju!:(
      • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 25.02.24, 12:54
        41. Sobków Robert

Otrzymał po 2 miesiącach dyplom MBA Collegium Humanum to pozwoliło mu na objęcie stanowiska wiceprezesa grupy Lotos gdzie z 6 miesięcy od 1 stycznia do 11 lipca „zarobil „ 750.000 złotych
        https://pbs.twimg.com/media/GHLNc6bWQAA6itG?format=jpg&name=small
      • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 25.02.24, 15:33
        https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/424982887_7417410251644562_740917442718939996_n.jpg?_nc_cat=102&ccb=1-7&_nc_sid=3635dc&_nc_ohc=KfE4njOHw5YAX96_k6z&_nc_oc=AQlnkjbP7u2PVIt_kltKHxnZ5HhmNdTvnN7rVjNtG_Zr8_0PzBzm_hpQ0OgdbOvefRPXDD5yLzhhFM4gUpOIFgi0&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&oh=00_AfBHqiG9V8rnVf2oTQJd1mMLSPD-RtNJkIYgFdAI2mfBJQ&oe=65E0A8BF
    • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 25.02.24, 12:30
      😅
      https://pbs.twimg.com/media/GHIMg0KWgAAIKs7?format=jpg&name=900x900
    • privus Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 28.02.24, 01:23
      Na każdym kroku PiS i PiC.
    • pies.na.czarnych Re: PiS mial uczelnię wydającą ich przydupasom ni 28.02.24, 02:28
      Łupieżowy Kaczyńskiego ledwo podstawówkę ukończył, ale dyplom MBA ma, a jak, dlaczego nie. Przecież nie posiadając odpowiedniego papiery nie mógłby omiatać Przespana :)

https://bi.im-g.pl/im/d7/61/1b/z28709079IER,Posel-Leonard-Krasulski.jpg

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka