Dodaj do ulubionych

List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego.

17.05.24, 16:51
Panie prezydencie, dlaczego Pan to zrobił, czy ktoś Panu tak doradził, czy aż tak Pan zgłupiał.
Po pierwsze po tym swoim wygłupie juz nigdy, na pewno nigdy nie zostanie Pan prezydentem Polski, to pewnik.
Po drugie moja partia PO przerżnie wybory do Parlamentu Europejskiego.
Po trzecie jest PAn skończony jako polityk, nawet w Warszawie.
Po czwarte dałeś PAn paliwo Naczelnemu Idiocie , który (idę o zakład) niebawem oświadczy:
Obywatele Polacy, dziś krzyże a jutro kościoły, dlatego nie głosujcie na nich, tylko na PIS.
ps,
Mój głos też PAn już stracił...

Emeryt, od lat głosujący na PO.
Obserwuj wątek
    • pies.na.czarnych Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 16:56
      😅
      Ryju! Idź pierdolnij sobie skakana na zgryzoty bo nic na to nie poradzisz. Do Warszawy małymi kroczkami wchodzi Europa i jej wartości. Tak trzymać Panie Trzaskowski.
      • czytelnikus Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 17:09
        pies.na.czarnych napisała:

> 😅
        > Ryju! Idź pierdolnij sobie skakana na zgryzoty bo nic na to nie poradzisz. Do W
        > arszawy małymi kroczkami wchodzi Europa i jej wartości. Tak trzymać Panie Trzas
        > kowski.
        >
        Posłuchamy jutro szczujni zwanej dla jaj TV REPUBLIKA i wypowiedzi PiSioróe i samego Naczelnego Idioty i zobaczymy, czy mam rację czy nie?
        ps.
        Bez urazy, ale tak uważam i uwa żam, że niestety mam rację, choć bym jej nie chciał w tym wypadku mieć, ale stało się, ktoś dał ciała.
        • j-k powiem przewrotnie - obaj macie racje :) 17.05.24, 17:16
          czytelnikus napisała:

> ... tak uważam i uwa am, że niestety mam rację, choć bym jej nie chciał w tym wypadku mieć,

powiem przewrotnie:

obaj macie racje. i Prez . Trzaskowski i Ty.

miejsce krzyzy nie jest w miejscach urzedow publicznych

a ze PiSi to wykorzystaja ? - no trudno, ale od czegos trzeba zaczac.
          • czytelnikus Re: powiem przewrotnie - obaj macie racje :) 17.05.24, 17:28
            j-k napisał:

> czytelnikus napisała:
            >
            > > ... tak uważam i uwa am, że niestety mam rację, choć bym jej nie chciał w
            > tym wypadku mieć,
            >
            >
            > powiem przewrotnie:
            >
            > obaj macie racje. i Prez . Trzaskowski i Ty.
            >
            > miejsce krzyzy nie jest w miejscach urzedow publicznych
            >
            > a ze PiSi to wykorzystaja ? - no trudno, ale od czegos trzeba zaczac.

TYlko dlaczego akurat teraz przed wyborami?
            • snajper55 Re: powiem przewrotnie - obaj macie racje :) 17.05.24, 18:04
              czytelnikus napisała:

> TYlko dlaczego akurat teraz przed wyborami?

W Polsce zawsze jest "przed wyborami".

S.
              • marcelkajdas Re: powiem przewrotnie - obaj macie racje :) 17.05.24, 18:14
                Czemu nie ma tu mojego wpisu? Zawierał niezależną i konstruktywną opinię, ale jak tobie, moderatowrowi tego forum się nie podaba niezależność, to go usunąłeś?
                • no-popis Re: powiem przewrotnie - obaj macie racje :) 17.05.24, 18:54
                  marcelkajdas napisał:

> Czemu nie ma tu mojego wpisu? Zawierał niezależną i konstruktywną opinię, ale j
                  > ak tobie, moderatowrowi tego forum się nie podaba niezależność, to go usunąłeś?

To jest neokomunizm a więc cenzura to naturalna rzecz w takim Ustroju.
          • no-popis Re: powiem przewrotnie - obaj macie racje :) 17.05.24, 18:51
            A przed syborami jest zawsze. Ma Trzaskowski cohones i jest uczciwy wobec wyborców a nie jak ten oszust / czandra napisałby SZAMATA/ Tusk co to brap ślub kościelny wyborczy.
        • pies.na.czarnych Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 17:18
          Zagłosujesz na bro Szymona i od razu lepiej się poczujesz. On kszyszy nie zdejmuje :)

Hołownia komentuje decyzję Trzaskowskiego ws. krzyży i krytykuje spot PO. "Bardzo niemądry" wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,30981555,holownia-komentuje-decyzje-trzaskowskiego-ws-krzyzy-i-krytykuje.html#do_w=46&do_v=1001&do_st=RS&do_sid=1015&do_a=1015&s=BoxNewsMT&do_upid=1001_ti&do_utid=30981555&do_uvid=1715956566582
        • pies.na.czarnych Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 17:30
          > Posłuchamy jutro szczujni zwanej dla jaj TV REPUBLIKA

To sobie ryj słuchajcie :)
          • czytelnikus Wrogów należy słuchać 17.05.24, 17:42

> > Posłuchamy jutro szczujni zwanej dla jaj TV REPUBLIKA
            >
            > To sobie ryj słuchajcie :)
            >
            jak u nas powstała Gazeta Wyborcza Michnika, to na biurko mnie dostarczano Trybunę Ludu, SZtandar Młodych i Życie WArszawy, a prywatnie sobie dokupowałem Gazetę Wyborczą Michnika, już tak mam i nic na to nie poradzę.
            Tak samo jak nie mogę się odczepić od tego foru, jestem tu juz kilkadziesięt lat i po kolejnym banie moderatora z NOwogrodzliej raz próbowałem przez jakiś czas i wytrzymałem raptem dwa tygodnie, bo dlamnie FK to nałóg i choroba . Niestety już pewnie niedługo pociągnę i PiSioe z Nowogrodzkiej nie nie będzie mnie musiał banować, bo mnie nie będzie,
            Amen
            • no-popis Re: Wrogów należy słuchać 17.05.24, 18:53
              Szkoda byłoby forumowego durnia, który deklaruje fun z PO kompromitując tę partie ....sobą.
            • pies.na.czarnych Re: Wrogów należy słuchać 18.05.24, 00:22
              > Niestety już pewnie niedługo pociągnę

Gdybym codziennie tak jak ty słuchał Radia Respublika to również obawiałbym się o swoje zdrowie i liczył swoje dni.
            • a.jej.rkoniak Re: Wrogów należy słuchać 18.05.24, 02:22
              daj znać z tamtego świata, zrób to dla mnie
              Tomasz
        • yoma Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 18:47
          ryj napisała:

> Posłuchamy jutro szczujni zwanej dla jaj TV REPUBLIKA i wypowiedzi PiSioróe i s
          > amego Naczelnego Idioty

Chyba ty 😂😂😂
          • czytelnikus Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 20:11
            yoma napisała:

> ryj napisała:
            >
            > > Posłuchamy jutro szczujni zwanej dla jaj TV REPUBLIKA i wypowiedzi PiSior
            > óe i s
            > > amego Naczelnego Idioty
            >
            > Chyba ty 😂😂😂

Tak. Posłucham
            • yoma Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 20:32
              A słuchaj, tylko nie przeżywaj na forum.
    • pies.na.czarnych Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 17:23
      https://pbs.twimg.com/media/GNyiM0OXoAAGh3a?format=jpg&name=small
    • ireneo Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 20:44
      Coś ci się potentegowalo, bo zrobił jak
      chciałeś - jesteśmy przecież dopiero co po wyborach
    • kawa_poranna11 Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 20:45
      Dziś krzyże?
      Co ty wypisujesz?
      Jesteś zaślepiony.
      Tam nic o krzyżach nie ma.
      Tam jest mowa o symbolach religijnych, jakie by nie były - czy to półksiężyc, czy to durszlak, czy to menora czy to krzyż.
      Widziałeś w Sejmie - gdyby tego krzyża tam, nad wejściem nie było - nie byłoby też i menory.
      A tak , jak widziałeś - idiota z gaśnicą szalał.
      I nie nad krzyżem lecz na menorą.
      Bo dlaczego by nie miało być menory gdy i krzyż jest?
      • pies.na.czarnych Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 18.05.24, 00:23
        > Tam jest mowa o symbolach religijnych, jakie by nie były - czy to półksiężyc, czy to durszlak, czy to menora czy to krzyż.

czy kufel piwa:)
    • privus Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 17.05.24, 22:15
      czytelnikus napisała:

> Panie prezydencie, dlaczego Pan to zrobił, czy ktoś Panu tak doradził, czy aż t
      > ak Pan zgłupiał.
      > Po pierwsze po tym swoim wygłupie juz nigdy, na pewno nigdy nie zostanie Pan pr
      > ezydentem Polski, to pewnik.
      > Po drugie moja partia PO przerżnie wybory do Parlamentu Europejskiego.
      > Po trzecie jest PAn skończony jako polityk, nawet w Warszawie.
      > Po czwarte dałeś PAn paliwo Naczelnemu Idiocie , który (idę o zakład) niebawem
      > oświadczy:
      > Obywatele Polacy, dziś krzyże a jutro kościoły, dlatego nie głosujcie na nich,
      > tylko na PIS.
      > ps,
      > Mój głos też PAn już stracił...
      >
      > Emeryt, od lat głosujący na PO.
      >
      > Aleś walnął. Gdzie i o co pozostawiam własnym domysłom.
    • hordol nie denerwuj się 18.05.24, 00:30
      alebowiem zostało zlikwidowane jedno z największych utrapień mieszkańców miasta stołecznego warszawy
      • pies.na.czarnych Re: nie denerwuj się 18.05.24, 00:41
        Największym utrapieniem wszystkich Polaków są wiadome schody prowadzące do nikąd.
        • kawa_poranna11 Re: nie denerwuj się 18.05.24, 01:10

> Największym utrapieniem wszystkich Polaków są wiadome schody prowadzące do niką
          > d.
          >
          Szafot Kaczyńskiego.
          Powoli go będą tam wprowadzać.
          A te schody, szafot stały będą u niego, na jego prywatnej posesji.
          Nie zanieczyszczając tkanik urbanistycxznej tego przepięknego miasta.
      • chocolate_dog123 Re: nie denerwuj się 18.05.24, 20:58
        Usuwanie krzyży / edukacja LGBT w przestrzeni publicznej / masowe wydawanie zaświadczeń o prawie do głosowania w 2023 r. / to kamienie milowe jego prezydentury. A że po drodze g... wybiło w Czajce, to nawet najlepszym się zdarza.
        I co powiedzieć tym biednym ludziom z Marywilskiej?

Tekst linku
        • chocolate_dog123 Re: nie denerwuj się 18.05.24, 21:02
          chocolate_dog123 napisała:

> Usuwanie krzyży / edukacja LGBT w przestrzeni publicznej / masowe wydawanie zaś
          > wiadczeń o prawie do głosowania w 2023 r. / to kamienie milowe jego prezydentur
          > y. A że po drodze g... wybiło w Czajce, to nawet najlepszym się zdarza.
          > I co powiedzieć tym biednym ludziom z Marywilskiej?
          >
          > Tekst linku

Co dziś się stało z pokoleniem JP2? Polacy odwracają się w stronę religii jedynie jak im d... ściśnie - komuna czy czasy wojenne to doskonały przykład. Jak trwoga to do Boga.

• no-popis Re: nie denerwuj się 19.05.24, 09:55

> Co dziś się stało z pokoleniem JP2? Polacy odwracają się w stronę religii jedyn
            > ie jak im d... ściśnie - komuna czy czasy wojenne to doskonały przykład. Jak tr
            > woga to do Boga.
            Wydaje mi się, że niepotrzebnie stawiasz znak równości w tym rozważaniu między Bogiem a często skorumpowaną, nieetyczną, bezkarną armią Panów w sutannach.
    • a.jej.rkoniak Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 18.05.24, 02:19
      jak emeryt emerytowi odpowiem,
      mylisz się. Trzaskowski zrobił bardzo dobrze, czas przewietrzyć kraj oraz odstawić czarną stonkę od publicznej kasy.
      Dość reżimu katabasów.
      Dziadersi także się różnią i nie każdy pała miłością do pijawek w kieckach. To trzeba głośno powiedzieć -
      dosyć szarogęsienia się kleru w Polsce.
      • czytelnikus Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 18.05.24, 09:44
        a.jej.rkoniak napisał(a):

> jak emeryt emerytowi odpowiem,
        > mylisz się. Trzaskowski zrobił bardzo dobrze, czas przewietrzyć kraj oraz odsta
        > wić czarną stonkę od publicznej kasy.
        > Dość reżimu katabasów.
        > Dziadersi także się różnią i nie każdy pała miłością do pijawek w kieckach. To
        > trzeba głośno powiedzieć -
        > dosyć szarogęsienia się kleru w Polsce.
        >

To, że krzyże powinny zniknąć, to ja tego nie neguję, tylko dlaczego akurat teraz, przed wyborami, które z tego powodu możemy przerznąć.
        Nie można było poczekać z tą decyzją na odpowiedni klimat i czas?
        • yoma Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 18.05.24, 13:37
          A kiedy byłby twoim zdaniem odpowiedni klimat i czas? 😆

Bardzo dobrze, panie prezydencie. Od razu, raz a dobrze i bez opierdzielania się.
          • pies.na.czarnych Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 18.05.24, 13:44
            > A kiedy byłby twoim zdaniem odpowiedni klimat i czas?

Jak Marszałek Episkopatu to ogłosi.
        • a.jej.rkoniak Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 18.05.24, 14:21
          bądź optymistą, ruch Trzaskowskiego może skutkować zwiększoną aktywnością antyklerykalną, także w czasie wyborów.
          • pies.na.czarnych Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 18.05.24, 14:28
            Poza tym Trzask wcale nie poszedł radykalnie. Dopuszczone będą przecież wszystkie nowe tradycje katolickie:), które ostatnio towarzyszą różnym obchodom państwowym.
      • no-popis Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 20.05.24, 06:24
        a.jej.rkoniak napisał(a):

> jak emeryt emerytowi odpowiem,
        > mylisz się. Trzaskowski zrobił bardzo dobrze, czas przewietrzyć kraj oraz odsta
        > wić czarną stonkę od publicznej kasy.
        > Dość reżimu katabasów.
        > Dziadersi także się różnią i nie każdy pała miłością do pijawek w kieckach. To
        > trzeba głośno powiedzieć -
        > dosyć szarogęsienia się kleru w Polsce.
        Kler się czasami przydaje w wyborach i uzyskaniu władzy.
        Trzaskowski został wypuszczony przez Tuska dla, którego Trzaskowski jest głównym konkurentem do stolca pod żyrandolem, który przegrał sromotnie z Lechem Kaczyńskim.
        • a.jej.rkoniak Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 20.05.24, 11:26
          Paryż wart jest mszy .... ja wziąłem kościelny pomimo zajadłego antyklerykalizmu
          żonie zależało na białej sukience z welonem ....
          • pies.na.czarnych Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 20.05.24, 12:05
            Biała sukienka z welonem bez kościoła to to tak jak biskup bez karety :)

https://bi.im-g.pl/im/46/e1/13/z20847430AMP,Obchody-Hubertusa-Wegrowskiego-w-2013-roku.jpg
    • ireneo Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 19.05.24, 13:57
      czytelnikus napisała:

> Panie prezydencie, dlaczego Pan to zrobił, czy ktoś Panu tak doradził, czy aż t
      > ak Pan zgłupiał.
      > Po pierwsze po tym swoim wygłupie juz nigdy, na pewno nigdy nie zostanie Pan pr
      > Po czwarte dałeś PAn paliwo Naczelnemu Idiocie , który (idę o zakład) niebawem
      > oświadczy:
      > Obywatele Polacy, dziś krzyże a jutro kościoły, dlatego nie głosujcie na nich,
      > tylko na PIS.
      > ps,
      >

✈️✈️✈️✈️✈️🛩️🛩️🛩️
      a może dałbyś głos za wieszaniem polskiego godła na ołtarzach w kościołach w Polsce. Jak wolisz wieszanie...

• 99venus Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 19.05.24, 14:20
      Niepotrzebnie towarzyszu tak bardzo się martwicie.
    • pies.na.czarnych Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 20.05.24, 12:10
      https://pbs.twimg.com/media/GN8hUXYWIAA54ar?format=jpg&name=medium
      • yoma Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 20.05.24, 13:51
        Zaczynasz niegraczyć 👅
        • privus Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 20.05.24, 15:00
          Asymetria krzywych uśmiechów tak Cię zdegustowała ? :)
    • privus Proroctwa czytelnikus'a na niedzielę? :) 20.05.24, 14:55
      czytelnikus napisała:

> ak Pan zgłupiał.
      > oświadczy:
      > tylko na PIS.
      > ps,
      >
      >
      >
      Cóż za swoje prorocze brednie tu wypisujesz?

Prawda jest taka, że to Rzym sobie zbudował ten Kościół jako instytucję, w której będzie siedział jeden szef i wszystkim zarządzał i podporządkowywał podporządkowywał każdego swoim interesom. Wcześniejsze kościoły to jedynie tylko zgromadzenia modlitewne wiernych przypominające dzisiejsze sekty.
      Różnica jest taka, że wczesne chrześcijaństwo tworzyło inicjatywy oddolne, wspólnotowe, a to późniejsze rzymskie to inicjatywy odgórne narzucane siłą lub manipulacją na wspólnoty. Na tej samej zasadzie tworzony był i jest nadal polski Kościół katolicki.

Przez pierwsze 300 lat nie było żadnego Kościoła i jego symboli wieszanych po urzędach państwowych i instytucjach. Każdy region geograficzny miał swoje często odmienne pojęcie chrześcijaństwa. Co prawda istniała pewna ciągłość apostolska powiązana z Piotrem i Pawłem, ale to było zalążkowe tworzenie się Kościoła geopolitycznego zupełnie bez znaczenia politycznego. Chociaż odnotowane przez historię, to dla ówczesnej ludności - wbrew dzisiejszej religijnej propagandzie - było to zupełnie nieistotne. Wszyscy mieli własny stosunek do chrześcijaństwa łącznie z biskupami walczącymi między sobą o jedynie słuszne zasady uprawiania nowej religii. Formalnym twórcą zorganizowanego chrześcijaństwa był sam cesarz Konstantym Wielki zmuszając zebranych biskupów do ustalenia pod nadzorem jego córki podstawowych zasad głoszonej religii. Efektem tych ewangelicznych zabiegów stała się w końcu sfałszowana donacja darowizn Kostantyna dla Kościoła ogłoszona dopiero po śmierci cesarza.

A dalej to już widomo, jak to poszło ;(
    • prze.nick Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 21.05.24, 21:35
      wiadomosci.wp.pl/musk-o-polsce-bezwstydnie-kopiuja-glupie-rzeczy-z-ameryki-7030028169570976a
      • met_ol Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 22.05.24, 20:16
        A rzeczony wie aby gdzie jest ta Warszawa ?.
      • privus Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 22.05.24, 22:02
        Czy głupota wie, co to jest wstyd?
    • behemot17-13 Re: List otwarty do Pana Rafała Trzaskowskiego. 22.05.24, 22:15
      Behemotka, emerytka, głosujaca na po, czuwaj.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka