Dodaj do ulubionych

Trybunałem Stanu zarobi się na śmierć

23.05.24, 18:51
Trybunałem Stanu zarobi się na śmierć.

Marszałek Sejmu Szymon Hołownia poinformował w czwartek w Sejmie, że kieruje do procedowania do komisji odpowiedzialności konstytucyjnej wstępny wniosek o postawienie przed Trybunałem Stanu prezesa NBP Adama Glapińskiego.
tvn24.pl/biznes/prawo/trybunal-stanu-dla-adama-glapinsiego-prezesa-nbp-marszalek-holownia-poinformowal-co-stalo-sie-z-wnioskiem-st7930816
Posłowie koalicji rządzącej złożyli wniosek o postawienie przewodniczącego Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji Macieja Świrskiego przed Trybunałem Stanu. Podpisało się pod nim 185 posłów.
tvn24.pl/biznes/z-kraju/trybunal-stanu-dla-macieja-swirskiego-jest-wniosek-st7930216
Obserwuj wątek
    • ukos Re: Trybunałem Stanu zarobi się na śmierć 25.05.24, 14:29
      W oskarżeniu Świrskiego brakuje wyeksponowania zbrodni cenzury jako głównego zarzutu.
      • pies.na.czarnych Re: Trybunałem Stanu zarobi się na śmierć 25.05.24, 16:07
        Prokuratura zajmie się nim i powinna dojść do wszystkich jego przestępstw. Ważne jest zacząć dochodzenie.
    • pies.na.czarnych Re: Trybunałem Stanu zarobi się na śmierć 25.05.24, 16:08
      Roman Giertych
      @GiertychRoman
      ·
      20m
      Dzisiaj podczas audycji o 19:30 w Radio Rebeliant, którą usłyszycie Państwo również na moim kanale YouTube, podam nowe, absolutnie wstrząsające fakty o tym co zarejestrowały Taśmy Sprawiedliwości.
      #TaśmySprawiedliwości
    • j-k Pary na wybory prezydenckie mu nie starczy... 25.05.24, 16:15
      a i Donek staje mu okoniem - bo chce miec ten Urzad dla swoich...

- zaczynam Szymkowi wspolczuc...

skonczyc jako rotacyjny Marszalek - to ponizej jego nie tylko oczekiwan, ale i godnosci...
    • szwampuch58 Re: Trybunałem Stanu zarobi się na śmierć 25.05.24, 16:17
      Jakimi karami dysponuje to "dziwiadlo"....pogrozi palcem przynajmniej ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka