Dodaj do ulubionych

Kto potrafi niech się modli za ten kraj

06.06.24, 18:09
Kto potrafi niech się modli za ten kraj. Tylko tyle mam do powiedzenia. Swoje myśli pozostawiam dla siebie bo znowu na mnie napadniecie :)

MON: flagi państwowe w jednostkach wojskowych opuszczone do połowy masztu tvn24.pl/polska/mon-flagi-panstwowe-w-jednostkach-wojskowych-opuszczone-do-polowy-masztu-st7950885
Obserwuj wątek
    • oszol-lom-z-rm Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:14
      Ciekawe co teraz do powiedzenia mają Kurde Szatan, Ochojska czy Holland
      • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:21
        A ty co masz do powiedzenia?
        • privus Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 13.06.24, 01:39
          Jak zwykle to samo. Ani modlić się nie poyrafi ani usunć z urzędu swego od dawna znienawidzonego papieża :)
      • snajper55 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 01:10
        oszol-lom-z-rm napisał:

> Ciekawe co teraz do powiedzenia mają Kurde Szatan, Ochojska czy Holland

Ja ci powiem co ja mam do powiedzenia.

Gdyby SG nie łamała prawa I wpuszczała cudzoziemców deklarujących chęć złożenia z Polsce wniosku o ochronę międzynarodową to by nie było żadnych przepychanek na granicy I ten chłopak by żył.

Wystarczyło przestrzegać prawa.

S.
        • hrasier_2 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 04:45
          snajper55 napisał:

> oszol-lom-z-rm napisał:
          >
          > > Ciekawe co teraz do powiedzenia mają Kurde Szatan, Ochojska czy Holland
          >
          > Ja ci powiem co ja mam do powiedzenia.
          >
          > Gdyby SG nie łamała prawa I wpuszczała cudzoziemców deklarujących chęć złożenia
          > z Polsce wniosku o ochronę międzynarodową to by nie było żadnych przepychanek
          > na granicy I ten chłopak by żył.
          >
          > Wystarczyło przestrzegać prawa.
          >
          > S.
          Aż czasami żal z Tobą dyskutować. O.czym ty gadasz. Kto nie przestrzegał prawa? Zawsze się wykręcałeś cudzymi rękami. Mówili Ci trzeba było jechać na granicę i pomagać. A nie tylko na forum siedzieć. Przyjąć pod swój dach ludzi. Napisz co zrobiłeś dobrego dla emigrantów, przynajmniej tych z Ukrainy.
          • snajper55 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 10:01
            hrasier_2 napisał:

> Aż czasami żal z Tobą dyskutować. O.czym ty gadasz. Kto nie przestrzegał prawa?

Polska Straż Graniczna nie przestrzegała prawa. To łamanie prawa przez SG jest źródłem tej całej awantury, powodem tych śmierci. Gdyby SG nie łamała prawa nie wpuszczając cudzoziemców ten chłopak dziś by żył.

S.
            • yadaxad Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 10:14
              Tak trudno pojąć, że wojsko nie jest od strzelania do cywili, ani atakowania na na teren obcego państwa. Tego się nie przeskoczy. Do rozprawiania się z -bandytami- trzeba ochronę granicy inaczej zorganizować.
              • snajper55 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 11:56
                yadaxad napisał(a):

> Tak trudno pojąć, że wojsko nie jest od strzelania do cywili, ani atakowania na
                > na teren obcego państwa. Tego się nie przeskoczy. Do rozprawiania się z -band
                > ytami- trzeba ochronę granicy inaczej zorganizować.

Niektórzy z forumowiczów zdają się być 7-latkam. Do tego beż żadnej podstawy obrzucają innych ludzi inwektywami.

S.
            • hrasier_2 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 11:51
              snajper55 napisał:

> hrasier_2 napisał:
              >
              > > Aż czasami żal z Tobą dyskutować. O.czym ty gadasz. Kto nie przestrzegał
              > prawa?
              >
              > Polska Straż Graniczna nie przestrzegała prawa. To łamanie prawa przez SG jest
              > źródłem tej całej awantury, powodem tych śmierci. Gdyby SG nie łamała prawa nie
              > wpuszczając cudzoziemców ten chłopak dziś by żył.
              >
              > S.
              A kto jest. "Prawdopodobnie wśród migrantów znajdują się osoby współpracujące z rosyjskimi lub białoruskimi służbami, których celem jest celowe przekroczenie granicy i udanie się dalej na Zachód albo przeprowadzenie działań dywersyjnych na terytorium Polski. Mogą również doprowadzać do ataków na polskich żołnierzy przy granicy. Ktos to powinien sprawdzić.
              • snajper55 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 12:00
                hrasier_2 napisał:

> snajper55 napisał:
                >
                > > Polska Straż Graniczna nie przestrzegała prawa. To łamanie prawa przez SG
                > jest
                > > źródłem tej całej awantury, powodem tych śmierci. Gdyby SG nie łamała pra
                > wa nie
                > > wpuszczając cudzoziemców ten chłopak dziś by żył.

> A kto jest. "Prawdopodobnie wśród migrantów znajdują się osoby współpracujące z
                > rosyjskimi lub białoruskimi służbami, których celem jest celowe przekroczenie
                > granicy i udanie się dalej na Zachód albo przeprowadzenie działań dywersyjnych
                > na terytorium Polski. Mogą również doprowadzać do ataków na polskich żołnierzy
                > przy granicy. Ktos to powinien sprawdzić.

Co "A kto jest"? Jeszcze komunikatywnego polskiego nie opanowałeś?

S.
          • ktos_z_kosmosu Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 10:10
            hrasier_2 napisał:

> Aż czasami żal z Tobą dyskutować.

Daj sobie spokój, dyskutujesz z kataryniarzem. On ma korbkę, kręci nią i wygrywa tylko jedną śpiewkę.
        • ktos_z_kosmosu Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 06:25
          snajper55 napisał:

> Gdyby SG nie łamała prawa I wpuszczała cudzoziemców deklarujących chęć złożenia
          > z Polsce wniosku o ochronę międzynarodową to by nie było żadnych przepychanek
          > na granicy I ten chłopak by żył.

1- No i by żył. Zdecydowana większość morderców nie morduje im pożytecznych idiotów. Dopóki są pożyteczni niech żyją i służą.
          2 - No i byłyby puste kieszenie Polaków i nadal by pustoszały. W GB przestrzegali prawa, rocznie na tylko część tzw. imigrantów (tych wpuszczonych do rozpatrzenia wniosków) wydali 280'000'000 funciaków, a dziś, tych którym nie przysługuje prawo ochrony, a praktycznie to prawie wszystkich, nie mogą się pozbyć, bo trybunał międzynarodowy zabronił deportacji i już. Temu się nie dziwię, no bo jakie ten trybunał może ferować wyroki, jeśli durnie zapchali go czarnymi, skośnookimi, a na stołku naczelnego prokuratora usadzili kogoś o nazwisku Karim Asad Ahmad Khan.

> Wystarczyło przestrzegać prawa.

Pewnymi prawymi i sprawiedliwymi mi tu zaleciało.
          Czyli Polska ma przyjmować bo tamci mają prawo. No to dlaczego Niemcy tych, którym przez Polskę udało się wedrzeć na ich teren, kopniakiem zawracają do kraju z którego przybyli, czyli do Polski? Niech przyjmują i rozpatrują wnioski o ochronę?

• taziuta Pacta sunt servanda 07.06.24, 07:16
            ktos_z_kosmosu napisał:

/.../
            > Pewnymi prawymi i sprawiedliwymi mi tu zaleciało.
            > Czyli Polska ma przyjmować bo tamci mają prawo. /.../

A czy Polska wystąpiła o zmianę prawa, skoro jej się nie podoba? Bo dopóki prawo obowiązuje...
            • ktos_z_kosmosu Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 07:33
              taziuta napisał:

> A czy Polska wystąpiła o zmianę prawa, skoro jej się nie podoba? Bo dopóki praw
              > o obowiązuje...

Aaa, o to zapytaj Polski.
              • taziuta Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 08:51
                ktos_z_kosmosu napisał:

> taziuta napisał:
                >
                > > A czy Polska wystąpiła o zmianę prawa, skoro jej się nie podoba? Bo dopók
                > i praw
                > > o obowiązuje...
                >
                > Aaa, o to zapytaj Polski.

Nie muszę, bo wiem. Tobie prawo najwyraźniej zwisa, podobnie jak POPiS-owi. Polacka mentalność. :(
                • ktos_z_kosmosu Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 09:50
                  taziuta napisał:

Aaa, o to zapytaj Polski.

> Nie muszę, bo wiem.

Nie wiesz. To co uważasz za wiedzę, jest tylko tworem Twojego mózgu chorego na ślepą nadgorliwość.

>. Polacka mentalność. :(

Oooo, już nie. Teraz rozsądne punkty widzenia nazwij Europacką mentalnością. A bo nie? Dotychczasowa, oderwana od obywateli i ślepa na ich zdanie polityka włodarzy unijnych, doprowadziła do nieustannie rosnącego poparcia dla europejskich radykalnych partii politycznych. Czyli możliwym jest, że ci radykałowie obejmą władzę nad UE.
                  Czytaj, że biedniejące społeczeństwa zaczynają mieć dosyć rysowanych palcem na ścianie ekopomysłów bez szans na konkrety, bo nie ma czym zastąpić źródeł energii dziś używanej i też nie godzą się kosztem swoich wyrzeczeń, na karmienie nierobów, którzy nawet nie potrafią podziękować za to karmienie. W podzięce, bo im pomocy za mało, gangi tworzą i dotychczas spokojne i poukładane kraje zamieniają w państwa chaosu.
                  • taziuta Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 10:30
                    ktos_z_kosmosu napisał:

> Nie wiesz. To co uważasz za wiedzę, jest tylko tworem Twojego mózgu chorego na
                    > ślepą nadgorliwość.

Dziękuję za gratisową diagnozę. Odwdzięczę się przy okazji.

> >. Polacka mentalność. :(
                    >
                    > Oooo, już nie. Teraz rozsądne punkty widzenia nazwij Europacką mentalnością. A
                    > bo nie? Dotychczasowa, oderwana od obywateli i ślepa na ich zdanie polityka wło
                    > darzy unijnych, doprowadziła do nieustannie rosnącego poparcia dla europejskich
                    > radykalnych partii politycznych. Czyli możliwym jest, że ci radykałowie obejmą
                    > władzę nad UE.
                    > Czytaj, że biedniejące społeczeństwa zaczynają mieć dosyć rysowanych palcem na
                    > ścianie ekopomysłów bez szans na konkrety, bo nie ma czym zastąpić źródeł energ
                    > ii dziś używanej i też nie godzą się kosztem swoich wyrzeczeń, na karmienie nie
                    > robów, którzy nawet nie potrafią podziękować za to karmienie. W podzięce, bo im
                    > pomocy za mało, gangi tworzą i dotychczas spokojne i poukładane kraje zamienia
                    > ją w państwa chaosu.

Populiści już dawno znaleźli na to sposób. Autorytaryzm. Koniec z wolnymi mediami, koniec z niezależnymi (od władzy) sądami, koniec z warcholstwem obywateli. Nie idźcie tą drogą, Kosmito!
              • pies.na.czarnych Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 15:11
                ktos_z_kosmosu napisał:

> taziuta napisał:
                >
                > > A czy Polska wystąpiła o zmianę prawa, skoro jej się nie podoba? Bo dopók
                > i praw
                > > o obowiązuje...
                >
                > Aaa, o to zapytaj Polski.

No i odezwal się kataryniarz :)

ktos_z_kosmosu napisał:

> hrasier_2 napisał:
                >
                > > Aż czasami żal z Tobą dyskutować.
                >
                > Daj sobie spokój, dyskutujesz z kataryniarzem. On ma korbkę, kręci nią i wygryw
                > a tylko jedną śpiewkę.
                • ktos_z_kosmosu Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 16:29
                  pies.na.czarnych napisała:

> > Daj sobie spokój, dyskutujesz z kataryniarzem. On ma korbkę, kręci nią
                  > i wygryw
                  > > a tylko jedną śpiewkę.

1 - Odezwał się ekspert wyedukowany przy łopacie gdzieś w kotłowni rudowęglowca.
                  2 - Nie podkradaj cudzych pomysłów.
                  • pies.na.czarnych Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 16:36
                    > 1 - Odezwał się ekspert wyedukowany przy łopacie gdzieś w kotłowni rudowęglowca.

Ha, ha. Tak dokładnie śledzisz moją karierę, że nawet dokopałeś się do danych na temat mojej wakacyjnej pracy. Masz dostęp do starych archiwów SB?

2 - Nie podkradaj cudzych pomysłów.

Zabolało, że wpadłeś we własne sidła?
            • snajper55 Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 12:06
              taziuta napisał:

> ktos_z_kosmosu napisał:
              >
              > /.../
              > > Pewnymi prawymi i sprawiedliwymi mi tu zaleciało.
              > > Czyli Polska ma przyjmować bo tamci mają prawo. /.../
              >
              > A czy Polska wystąpiła o zmianę prawa, skoro jej się nie podoba? Bo dopóki praw
              > o obowiązuje...

A do kogo Polska ma występować w sprawie zmiany swojej ustawy o cudzoziemcach???

Zresztą to nie ustawa jest do zmiany, tylko jej wykonanie. Potrzebne jest szybsze rorpatrywane wnioskow o ochrone miedzynatodoqa. Potrzebne są deportacje osób którym nie przyznano w Polsce ochrony międzynarodowej.

S.
              • ktos_z_kosmosu Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 14:00
                snajper55 napisał:

> Zresztą to nie ustawa jest do zmiany, tylko jej wykonanie.

Co Ty powiesz?
                To prawo na które się powołujesz, to w rzeczywistości destrukt prawny. My w Polsce, po latach rządów PiS-u coś o tym wiemy i z tym się borykamy. Podobnie Europa z tym się boryka, a raczej mniej się boryka, a więcej stosuje manewrów zwanych spychotechniką. Ta ich taktyka nieszczególnie się sprawdza, co widać po gwałtownym i postępującym spadku poparcia dla nich na rzecz polityków podobnych do naszych Brauna, Bąkiewicza, czy pierwszego krętacza Rzeczpospolitej, J Kaczyńskiego.
                W USA sobie inaczej poradzili. W miejscowościach położonych wzdłuż rzeki Rio Grande, powołali straż obywatelską i ci wspierają strażników. Przeważnie metodą "Wezmę wyjdę i bum buch, emigrantów dwóch".

> Potrzebne są deportacje osób
                > którym nie przyznano w Polsce ochrony międzynarodowej.
                >
                > S.

Spróbuj? Angole już spróbowali i kicha. Niejaki Karim Asad Ahmed Khan i świta, byli innego zdania i deportacje zablokowali.
                Odnosząc się jeszcze do "wolnych mediów", ci w Polsce w swoich przekazach tego prawnika skrótowo nazwali, Karim Khan, człony Asad i Ahmed jakoś im dziwnie zniknęły. Nic Ci to nie mówi? A może mówi, ale Ty milczysz, bo masz zadanie kręcić katarynką zleconą Ci melodyjkę?

• snajper55 Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 14:49
                  ktos_z_kosmosu napisał:

> Co Ty powiesz?
                  > To prawo na które się powołujesz, to w rzeczywistości destrukt prawny. My w Pol
                  > sce, po latach rządów PiS-u coś o tym wiemy i z tym się borykamy. Podobnie Euro
                  > pa z tym się boryka, a raczej mniej się boryka, a więcej stosuje manewrów zwany
                  > ch spychotechniką. Ta ich taktyka nieszczególnie się sprawdza, co widać po gwał
                  > townym i postępującym spadku poparcia dla nich na rzecz polityków podobnych do
                  > naszych Brauna, Bąkiewicza, czy pierwszego krętacza Rzeczpospolitej, J Kaczyńsk
                  > iego.
                  > W USA sobie inaczej poradzili. W miejscowościach położonych wzdłuż rzeki Rio Gr
                  > ande, powołali straż obywatelską i ci wspierają strażników. Przeważnie metodą "
                  > Wezmę wyjdę i bum buch, emigrantów dwóch".

No to zmienmy ustawę o cudzoziemcach zamiast ja łamać.

Na marginesie. Jak ci strażnicy amerykańscy odróżniają emigranta od nieemigranta? A moze maja zabijać wszystkich?

> > Potrzebne są deportacje osób
                  > > którym nie przyznano w Polsce ochrony międzynarodowej.
                  > >
                  > > S.
                  >
                  > Spróbuj? Angole już spróbowali i kicha. Niejaki Karim Asad Ahmed Khan i świta,
                  > byli innego zdania i deportacje zablokowali.

Nie wiem o czym piszesz. Wujek Google także nie.

S.
                  • ktos_z_kosmosu Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 15:15
                    snajper55 napisał:

> No to zmienmy ustawę o cudzoziemcach zamiast ja łamać.

Ja i Ty?

> Na marginesie. Jak ci strażnicy amerykańscy odróżniają emigranta od nieemigrant
                    > a? A moze maja zabijać wszystkich?

Na tych pustkowiach? Tam nikt normalny się nie zapuszcza, bo albo grzechotnik skróci mu życie, albo bandziory robiące za emigrantów. U siebie mają zbyt dużą konkurencję i o wiele mniejsze zyski. Podobnie jest z naszymi "niewinnymi" imigrantami. Szwecja też już dodatkową kasę wywala na walkę z gangami obcych. Ale ci kasę mają. Gorzej u nich z rozumami.

> > Spróbuj? Angole już spróbowali i kicha. Niejaki Karim Asad Ahmed Khan i świta byli innego zdania i deportacje zablokowali.

> Nie wiem o czym piszesz. Wujek Google także nie.
                    >
                    > S.

Było zdaje się w Onecie przy okazji omawiania negatywnych skutków brexsitu.
                    • pies.na.czarnych Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 15:25
                      >> > Spróbuj? Angole już spróbowali i kicha. Niejaki Karim Asad Ahmed Khan i świta byli innego zdania i deportacje zablokowali.

Myślisz, ze wysłanie procedurowanych imigrantów to jest łatwa sprawa?

> Było zdaje się w Onecie przy okazji omawiania negatywnych skutków brexsitu.

Po brexicie napływ imigrantów wzrósł jeżeli chodzi o całkowite statystyki, ale ujęte w tym są również osoby, które legalnie przybyły do GB i poprosiły tam o pobyt stały.
                      • ktos_z_kosmosu Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 16:22

> Myślisz, ze wysłanie procedurowanych imigrantów to jest łatwa sprawa?

Ja już tu przestałem myśleć.
                        Siedzisz sobie gdzieś w Brukseli, brukselkę wcinasz i masz czelność uzurpować sobie prawo do decydowania na kogo polska bieda ma łożyć swoje bieda pieniądze.

> Po brexicie napływ imigrantów wzrósł jeżeli chodzi o całkowite statystyki, ale
                        > ujęte w tym są również osoby, które legalnie przybyły do GB i poprosiły tam o p
                        > obyt stały.

A mnie g...o obchodzi jak oni zamierzają wykaraskać się z kłopotów, które sami sobie napytali.
                        Z mojej strony, zależy mi tylko by Polaków nauczyć, by drepcąc boso ale ostrogach, zamiast odgrywać pewnych siebie filantropów, zechcieli uczyć się na błędach innych.
                        Nie zrobią tego, to prorokuję w tym kraju wielkie łubu du.
                        Natura dla popełniających błędy zadufanych w swoich racjach osobników, nie przewiduje taryfy ulgowej. To natura, a i też inne obce cwaniaki czekają na potknięcia.
                        • pies.na.czarnych Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 16:41
                          > uzurpować sobie prawo do decydowania

Ja o niczym nie chce decydować. Wyrażam swoje opinie. Korzystam z mojego prawa do wypowiedzi, tyle i tylko tyle.

> Z mojej strony, zależy mi tylko by Polaków nauczyć, by drepcąc boso ale ostrogach, zamiast odgrywać pewnych siebie filantropów, zechcieli uczyć się na błędach innych.

Jak na razie twoje nauczanie sprowadza się jedynie do wymachiwania szabelką i namawiania innych aby robili to samo.
                          • yoma Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 17:37
                            Który tam taki misjonarz? Pytam, bo nie widzę.
              • pies.na.czarnych Re: Pacta sunt servanda 07.06.24, 15:13
                > A do kogo Polska ma występować w sprawie zmiany swojej ustawy o cudzoziemcach???

Polska musi wystąpić z ONZ i wówczas nie będzie musiała stosować się do miedzynarodowego prawa. :)
          • snajper55 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 10:11
            ktos_z_kosmosu napisał:

> snajper55 napisał:
            >
            > > Gdyby SG nie łamała prawa I wpuszczała cudzoziemców deklarujących chęć zł
            > ożenia
            > > z Polsce wniosku o ochronę międzynarodową to by nie było żadnych przepyc
            > hanek
            > > na granicy I ten chłopak by żył.
            >
            > 1- No i by żył. Zdecydowana większość morderców nie morduje im pożytecznych idi
            > otów. Dopóki są pożyteczni niech żyją i służą.

Pożyteczni idioci to ci, którzy przestrzegają prawa? Witam zwolennika bezprawia.

> 2 - No i byłyby puste kieszenie Polaków i nadal by pustoszały. W GB przestrzega
            > li prawa, rocznie na tylko część tzw. imigrantów (tych wpuszczonych do rozpatrz
            > enia wniosków) wydali 280'000'000 funciaków, a dziś, tych którym nie przysługuj
            > e prawo ochrony, a praktycznie to prawie wszystkich, nie mogą się pozbyć

No wywalić tych imigrantów zarobkowych z Polski. Ćpają, chleją i gwalcą Brytyjki.

> bo tr
            > ybunał międzynarodowy zabronił deportacji i już. Temu się nie dziwię, no bo jak
            > ie ten trybunał może ferować wyroki, jeśli durnie zapchali go czarnymi, skośnoo
            > kimi, a na stołku naczelnego prokuratora usadzili kogoś o nazwisku Karim Asad A
            > hmad Khan.

A w czym jest czarny gorszy od białego a skośnooki od prostookiego? Czekaj, już wiem. Ty jesteś biały i prostooki i są to Twoje jedyne powody do dumy.

> > Wystarczyło przestrzegać prawa.
            >
            > Pewnymi prawymi i sprawiedliwymi mi tu zaleciało.
            > Czyli Polska ma przyjmować bo tamci mają prawo.

Polska ma takich cudzoziemców przyjmować bo ma taki obowiązek.

> No to dlaczego Niemcy tych, któ
            > rym przez Polskę udało się wedrzeć na ich teren, kopniakiem zawracają do kraju
            > z którego przybyli, czyli do Polski? Niech przyjmują i rozpatrują wnioski o och
            > ronę?

Więc twierdzisz że w Niemczech obowiązuje polskie prawo? Gdzie jeszcze obowiązuje?

S.
            • ktos_z_kosmosu Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 10:58
              Kataryniarz robi swoje, korbą kręci i nie wnika.

• tapatik Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 19:09
          Snajper, a co chcesz zrobić z imigrantem, który złożył wniosek o ochronę międzynarodową, ale jej nie dostał?

Jaką masz pewność, że taki imigrant, wpuszczony do nas, nie zabiłby kogoś w Polsce?
          • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 21:30
            > Jaką masz pewność, że taki imigrant, wpuszczony do nas, nie zabiłby kogoś w Polsce?

To wam nie przeszkadzało?
            Ponad 600 tysięcy niesprawdzonych ludzi dostało wizy na wjazd do Polski. Mogli kogoś zabić przecież. Kilku z nich ograniczyło się jedynie do podpaleń i innych metod dywersji.
            • tapatik Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 12.06.24, 21:51

> > Jaką masz pewność, że taki imigrant, wpuszczony do nas, nie zabiłby kogoś
              > w Polsce?
              >
              > To wam nie przeszkadzało?

Jakim "wam"?
              Ja jestem jeden, nie mam rozdwojenia jaźni.

> Ponad 600 tysięcy niesprawdzonych ludzi dostało wizy na wjazd do Polski. Mogli
              > kogoś zabić przecież. Kilku z nich ograniczyło się jedynie do podpaleń i innych
              > metod dywersji.

I kogo o to winisz? Mnie? Co ja mam z tym wspólnego?
          • stefan4 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 13.06.24, 09:58
            tapatik:
            > Jaką masz pewność, że taki imigrant, wpuszczony do nas, nie zabiłby kogoś w Polsce?

A jaką masz pewność, że szczeropolski dzieciak z polskiej matki i polskiego tatki za kilkanaście lat kogoś nie zabije? To ja proponuję, żeby dla zapobieżenia takiemu niebezpieczeństwu wszystkie ciężarne kobiety wywozić na granicę, siłą spychać na bagna i aresztować każdego, kto chciałby im tam pomóc.

- Stefan
            • tapatik Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 13.06.24, 11:01
              Nie mam żadnej, natomiast większość Polaków jednak nie jest agresywna, natomiast imigranci na granicy potrafią rzucać różnymi niebezpiecznymi przedmiotami w naszych żołnierzy. Jeśli są agresywni już na granicy, to co zrobią jak już będą u nas?

Ponawiam pytanie:
              [i]co chcesz zrobić z imigrantem, który złożył wniosek o ochronę międzynarodową, ale jej nie dostał?/i]
              • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 13.06.24, 11:18
                > większość Polaków jednak nie jest agresywna

Od razu widać, że u ciebie na wsi nie ma stadionu piłkarskiego 😅
              • stefan4 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 13.06.24, 11:27
                tapatik:
                > większość Polaków jednak nie jest agresywna

???
                Większość Jemeńczyków też nie. Większość Syryjczyków również nie.

Agresywność zależy w głównej mierze od sytuacji, w jakiej człowiek się znajduje; w następnej kolejności od pobudzenia związanego z traktowaniem przez innych ludzi. Agresywność nie zależy od narodowości, rasy, wyznania, koloru naskórka, ani temu podobnych dupereli.

tapatik:
                > natomiast imigranci na granicy potrafią rzucać różnymi niebezpiecznymi przedmiotami w
                > naszych żołnierzy

No to na pierwszym miejscu należy rozważyć, co ich do tego skłania. Na przykład: jakie są wzorce zachowań polskich mundurowatych panoszących się w okolicach granicy białoruskiej. Czy traktują ludzi jak ludzi, czy też jak ładunek do przerzucenia nad płotem na drugą stronę, po uprzednim obrabowaniu (np. z telefonów i dokumentów).

tapatik:
                > Ponawiam pytanie:
                > co chcesz zrobić z imigrantem, który złożył wniosek o ochronę międzynarodową, ale jej nie dostał?

Najpierw: zastanowić się, do czego mógłby nam się przydać. Na przykład, czy gdzieś w Polsce nie brakuje pracowników o jego kwalifikacjach, albo (jeśli nie ma żadnych) pracowników niewykwalifikowanych. A może gdzieś w Polsce mamy ,,kryzys demograficzny''? W każdym razie przy każdej biedzie należy się w pierwszym rzędzie zastanowić, czy biedy nie da się przekuć w sukces.

Jeśli tego się nie da, to rozważyć humanitarne deportowanie.

A Ty jaką masz kontrpropozycję? Czy zgadzasz się z propozycją polskich władz (oklaskiwaną obecnie przez całą polską klasę polityczną), żeby wniosków o azyl nie przyjmować, co bardziej upartych imigrantów mordować na miejscu, a ich morderców z góry ułaskawić?

- Stefan
                • tapatik Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 13.06.24, 11:47
                  Kto powiedział, żeby imigrantów mordować? Na razie to został zamordowany polski żołnierz.

W Belgii bodajże była sytuacja, że imigrant z Maroka złożył wniosek o azyl, ale został on odrzucony. Belgowie chcieli go deportować, ale Marokańczycy nie wyrazili zgody.
                  Możemy mieć więc sytuacje, że mamy imigranta, którego nie chcemy w Polsce, ale nie da się go deportować.

Możemy przyjmować wnioski, ale na przejściach granicznych, a nie gdziekolwiek.
                  Imigranta nie wpuszczać do Polski do czasu rozpatrzenia wniosku.
                  • stefan4 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 13.06.24, 13:06
                    tapatik:
                    > Kto powiedział, żeby imigrantów mordować? Na razie to został zamordowany polski
                    > żołnierz.

Zanim został zabity ten żołnierz, na granicy polsko – białoruskiej zaginęło co najmniej 217 osób. To dane ze stycznia 2023, do dzisiaj zapewne znacznie już wzrosły. I te śmierci są skutkiem regularnych działań przygranicznych mundurowców, a nie przypadkowego natrafienia jednego przemocowca na drugiego.

Nieudzielenie pomocy człowiekowi, który jej wymaga, to już jest przestępstwo. Ale uniemożliwianie innym udzielenia niezbędnej pomocy to już jest zbrodnia zabójstwa. A to właśnie przewiduje nowe prawo: nie wpuszczać wolontariuszy tam, gdzie mogliby (i chcą) uratować ludzkie życie.

tapatik:
                    > W Belgii bodajże była sytuacja [...]

,,Bodajże'' zdarzały się w różnych miejscach świata różne pojedyncze sytuacje. Darujmy sobie na razie dyskusje o bodajżętach. Najpierw trzeba dorosnąć do tego, żeby w praworządnym kraju takie zbrodnicze ukazy jak ,,rozporządzenie o czasowym zakazie przebywania przy granicy z Białorusią'' nie mogły wchodzić w życie.

tapatik:
                    > Możemy przyjmować wnioski, ale na przejściach granicznych, a nie gdziekolwiek.

...i tylko od imigrantów dobrze ubranych i najedzonych, prawda?

Instytucja azylu polega na tym, że udziela się ochrony człowiekowi ściganemu przez nieludzki reżim, któremu jakoś ostatkiem sił udało się dotrzeć do kraju cywilizowanego. Udzielenie azylu nie może zależeć od tego, czy on w swojej ucieczce niechcący podeptał jakiś trawniczek, albo naruszył jakąś graniczkę. Zresztą nielegalne przekroczenie granicy państwowej jest tylko wykroczeniem zagrożonym karą grzywny, a nie przestępstwem zagrożonym wypchnięciem przemocą w bagno bez postępowania sądowego.

- Stefan
                  • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 13.06.24, 13:52
                    > W Belgii bodajże była sytuacja, że imigrant z Maroka złożył wniosek o azyl, ale został on odrzucony.

Bodajże, bo jakby inaczej. Jeżeli już o czymś piszesz to chociaż sprawdź o co chodzi. Ten facet w Belgii był karany za kradzieże, chciał wrócić do Niemiec.

> Belgowie chcieli go deportować, ale Marokańczycy nie wyrazili zgody.

W dodatku mieszasz dwie różne sprawy. Maroko pierwotnie odmawiało przyjęcia imama urodzonego we Francji, który nota bene mając 17 lat temu możliwość złożenia wniosku o obywatelstwo nie zrobil tego. 58 letni immam Iquioussen został wydalony z Francji i po rozpatrzeniu dokładnie sprawy przez Maroko został tam przyjęty.
                    • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 13.06.24, 13:54
                      Wysłało się :(

Immam Iquioussen został wydalony na podstawie prawa o anty terroryzmie.
    • oszol-lom-z-rm Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:23
      obroncomgranicy.pl/?ka=007563
      • tapatik Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 19:13
        Administratorem danych osobowych jest Stowarzyszenie Kultury Chrześcijańskiej im. Ks. Piotra Skargi.
    • pkt4a Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:25
      https://scontent-waw2-2.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/441900343_486731480578548_2190720712442637577_n.jpg?stp=dst-jpg_s600x600&_nc_cat=111&ccb=1-7&_nc_sid=5f2048&_nc_ohc=WJeazg9-ewQQ7kNvgF53JtF&_nc_ht=scontent-waw2-2.xx&oh=00_AYB7vcjbBxUoWQEyj7kw6Qed9OmScQsrBM3kb3gT38tVCg&oe=6667C2AE
      • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:35
        Giertych manipuluje. Napisałem mu to na jego profilu. Sam się prosi aby ludzie stracili wiarygodność do tego co robi. Miało być bez politycznej ingerencji w sprawie wszystkich śledztw, a on dzisiaj zachowuje się jak Ziobro w najlepszym wydaniu.

Co do wątku to uważam, że Tygrysek ośmiesza polskie wojsko i uczciwych żołnierzy. Ogłaszanie żałoby przed zakończeniem śledztwa w tej sprawie obróci się przeciwko niemu gdy zacznie wypływać więcej info na temat okoliczności tego wypadku. Zacznie wypływać napewno. PiS juz się o to starają.
        • hordol Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:41
          aha czyli jesli pisi sie nie "postarają" to nic nowego i niedobrego nie wyplynie.
          ciekawy sposób myslenia.
          • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:55
            Pisi w mediach społecznościowych rozpoczęli już swoją ulubioną grę na trumnach.
          • ktos_z_kosmosu Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 19:33
            hordol napisała:

> aha czyli jesli pisi sie nie "postarają" to nic nowego i niedobrego nie wyplyni
            > e.
            > ciekawy sposób myslenia.

Ciekawy bo oparty o doświadczenia. PiS-owcy przez dwie kadencje łamiąc prawo, nadgorliwie kombinowali by u przeciwników coś wypłynęło. Kombinowali jak konie po górę i wypłynęło. Wypłynęło wielkie gówno z tych ich starań i nadal wypływa zasmradzając kraj, ten kraj.
            Żeby Ci było lżej, dodam, że nie tylko PiS-i zasmradzają ten kraj. Są tu jeszcze i rosną w siłę wszelkiej maści aktywiści. Tzw. nadgorliwi naprawiacze świata, którzy robią wszystko, nawet z siebie idiotów po to, by wszyscy, podobnie do nich, mieli pusto w głowach i byli idiotami.
            Cóż, ktoś już powiedział "Nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu".

• hordol Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 19:52
              wiem.działali na granicy od kilku lat.
    • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:44
      To juz jest histeria.

Lewica zawiesza kampanię wyborczą tvn24.pl/polska/lewica-zawiesza-kampanie-wyborcza%20w-poczuciu-odpowiedzialnosci-za-panstwo-st7950952

Ładne by ten kraj wyglądał gdyby po każdej śmierci żołnierza w Iraku ogłaszano żałoby i rezygnowanoby z bardzo ważnych dla kraju spraw. Nie wiem, śmiać się czy płakać.
      • hordol Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:48
        czy zawiesi czy nie wynik dla nich bedzie podobny.
    • privus Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:44
      Temu krajowi potrzebni są nie modlący się obywatele, ale rozsądni.
      • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 18:57
        privus napisał:

> Temu krajowi potrzebni są nie modlący się obywatele, ale rozsądni.

Po ostatnich wyborach myślałem, ze większość wybranych jest rozsądna, ale pomyliłem się. Co do Tygryska nigdy nie mialem złudzeń. On nadaje się jedynie na ministranta.
        • hordol Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 19:52
          a kto go wybrał na szefa mon?
          • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 20:46
            Miał jedynie składać wieńce i odbierać defilady. Zachciało mu się grać w ołowiane żołnierzyki i mamy co mamy.
            • hordol Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 21:12
              Miał jedynie składać wieńce i odbierać defilady. Zachciało mu się grać w ołowiane żołnierzyki i mamy co mamy.
              -------------------------------------------------
              ok. wg ciebie kosiniak miał być figurantem .kto więc więc w zamysle tuska miał rzeczywiście rządzić mon-em?
              • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 23:34
                Sztab Generalny.
            • tapatik Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 19:18

> Miał jedynie składać wieńce i odbierać defilady.

Kto tak powiedział?

> Zachciało mu się grać w ołowiane żołnierzyki i mamy co mamy.

Co konkretnie zrobił źle?
        • privus Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 21:53

> privus napisał:
          >
          > > Temu krajowi potrzebni są nie modlący się obywatele, ale rozsądni.
          >
          > Po ostatnich wyborach myślałem, ze większość wybranych jest rozsądna, ale pomyl
          > iłem się. Co do Tygryska nigdy nie mialem złudzeń. On nadaje się jedynie na min
          > istranta.
          >
          >
          Co do niego, swoje obawy wyraziłem już dawno. Z przykrości stwierdzam, że nie pomyliłam si.
          • yadaxad Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 22:33
            Trzeba było rozstajom coś poważnego dać, dobry moment, by zamiast tygryska dać tam kogoś znającego się. Swoją drogą, ta śmierć jest tragiczna pod paroma względami, ale infantylność reakcji, jak i na nie ewenement strzelaniny na granicy, to znowu - głupi to kupi.
            • privus Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 13.06.24, 02:10
              Obawiam się, że do póki MON=em będą zawiadywali politycy nie mający pojęcia o sprawach obronnych, będą wiecznie spotykali "ziaby" na swej drodze.
    • supem Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 19:42
      Kto potrafi niech nie modli się.
    • chocolate_dog123 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 19:42
      w niecały rok..ekspresowe tempo działań. procedura nadmiernego deficytu, małe wpływy z VAT, kilku martwych żołnierzy - podczas ćwiczeń na poligonach i 1 na granicy. na tym Titanicu robi się coraz ciekawiej. orkiestra jeszcze gra.
      • supem Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 19:44
        Putina cyngle coraz bardziej bezczelne.
        • hordol Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 19:56
          kurdeszatan?
      • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 20:47
        > małe wpływy z VAT

Brat generała milicji nadal biega na wolności.
    • oszol-lom-z-rm Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 21:02
      Jak trwoga to do Boga a do tej pory autor tego wątku tylko Boga z błotem mieszał
      • supem Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 21:06
        Ale do którego Boga?
        • supem Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 21:11
          Najlepiej chyba do Boga Schiwy, on jest stworzycielem wszystkiego a także zniszczenia wszystkiego.
          • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 06.06.24, 23:38
            Wszyscy bogowie są po jednych pieniądzach. Jestem ciekaw kogo tym razem bóg oszołoma wybierze jako Noego :)
            • yoma Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 02:32
              Ciekawe, kto wyrżł przyznanie się osioła, że jest w Polsce 😆😆😆
          • tapatik Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 12.06.24, 21:54
            Tylko Latający Potwór Spaghetti.
    • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 02:47
      A ja szedlem do Belgii morzem. Co ty na to synu rosyjskiego zupaka?
      • hordol Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 07:25
        i już tam ostaniesz.
        • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 15:17
          hordol napisała:

> i już tam ostaniesz.

Po ostatnich wyborach zaczynałem myśleć o powrocie do kraju. Już nawet zacząłem rozglądać się za kupnem jakiegoś ładnego apartamentu z widokiem na morze. Teraz widząc, ze właściwie znowu zaczyna się syf zaniechałem tych myśli.
          • yoma Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 17:36
            Jak w Gdańsku albo w Gdyni, to mogę ci popilnowaćb😆😆😆
            • storima Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 19:40
              yoma napisała:

> Jak w Gdańsku albo w Gdyni, to mogę ci popilnowaćb😆😆😆
              >

Pilnowanie namiotu nielegalnego uchodźcy.

Godne, ale ryzykowne poświęcenie.
            • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 21:32
              Nigdy tam. Pływałem z tymi ludźmi i to mi wystarczy.
              • yoma Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 21:37
                OK, to nie popilnuję 😆
                • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 21:53
                  Polskie Wybrzeże jest długie. Poza tym po co pchać się do Trójmiasta, które w żadnym miejscu nie przypomina miasta:)
                  • yoma Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 21:57
                    A ja bardzo lubię Gdynię, a w Gdańsku mam Mystic 👅 Wszędzie indziej z widokiem na morzebbędziesz miał dwa miesiące nieustannego wrzasku i tłumu.

Chyba że zostaniesz latarnikiem na jakiejś wysepce 😆
                    • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 22:06
                      Dobra myśl. Będąc dzieckiem chciałem zostać latarnikiem w Niechorzu :)
                      • yoma Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 22:13
                        A ja, panienką w okienku na poczcie w Jastrzębiej Górze 😆
                        • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 22:16
                          :)
          • storima Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 19:05

> hordol napisała:
            >
            > > i już tam ostaniesz.
            >
            > Po ostatnich wyborach zaczynałem myśleć o powrocie do kraju. Już nawet zacząłem
            > rozglądać się za kupnem jakiegoś ładnego apartamentu z widokiem na morze. Tera
            > z widząc, ze właściwie znowu zaczyna się syf zaniechałem tych myśli.
            >
            >

Aktualnie to byś nawet wizy nie dostał.

Więc nie czaruj.

• oszol-lom-z-rm Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 09:56
      dorzeczy.pl/opinie/595377/gen-kraszewski-na-kremlu-sie-smieja-bo-polacy-opluwaja-zolnierzy.html
      • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 15:18
        Daj spoko z tymi swoimi kremlowskimi autorytetami.
    • pies.na.czarnych Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 07.06.24, 21:34
      > Który?

Ten wyprany przez boga oszołoma z rm :)
    • waga173 Re: Kto potrafi niech się modli za ten kraj 09.06.24, 23:00
      Modly to za malo. Potrzeba jeszcze kropidla i kadzidla.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka