Dodaj do ulubionych

"Senatorska głowa"

03.07.24, 14:04
bo tylko tak można określić autora/autorów tego pomysłu!, przy których Fotyga, wyrasta na gejzer intelektu.

Dla leniwych wyjaśniam:
od wczoraj, na terminalu w Małaszewiczach, wprowadzono szczegółowe kontrole celne towarów - głównie chińskiego tranzytu - przyjeżdżających z Białorusi.
Ten "błyskotliwy" manewr, to - w zamyśle autora/ów - nacisk na Chiny, by te nacisnęły na Białoruś, by ta nie przysyłała nam uchodźców!

A myślałem, że już nic nie wprawi mnie w aż taaaakie osłupienie...
Obserwuj wątek
    • rzewuski1 Re: "Senatorska głowa" 03.07.24, 14:22
      Andrzej był u tych komuchów i ze swoim starym komuchem przyjacielem nie załatwił tej sprawy?
    • no-popis Re: "Senatorska głowa" 03.07.24, 14:23
      don.kichote napisał:

> bo tylko tak można określ
      > ić autora/autorów tego pomysłu!
      , przy których Fotyga, wyrasta na gejzer i
      > ntelektu.
      >
      > Dla leniwych wyjaśniam:
      > od wczoraj, na terminalu w Małaszewiczach, wprowadzono szczegółowe kontrole cel
      > ne towarów - głównie chińskiego tranzytu - przyjeżdżających z Białorusi.
      > Ten "błyskotliwy" manewr, to - w zamyśle autora/ów - nacisk na Chiny, by te nac
      > isnęły na Białoruś, by ta nie przysyłała nam uchodźców!
      >
      > A myślałem, że już nic nie wprawi mnie w aż taaaakie osłupienie...
      >
      Bardzo dobry pomysł. Oczywiście może mieć znaczący wpływ na nacisk migrantów. Podsumowując :.brawo Tusk!
      Co do intelektu Fotygi to na tle Marty Wcisło, Kopacz czy Kidawy każdy jest geniuszem
      • don.kichote Re: "Senatorska głowa" 03.07.24, 17:04
        no-popis napisała:

> Bardzo dobry pomysł. Oczywiście może mieć znaczący wpływ na nacisk migrantów. P
        > odsumowując :.brawo Tusk!

Ty tak na poważnie? Nie wierzę...
        • no-popis Re: "Senatorska głowa" 03.07.24, 18:19
          don.kichote napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > Bardzo dobry pomysł. Oczywiście może mieć znaczący wpływ na nacisk migran
          > tów. P
          > > odsumowując :.brawo Tusk!
          >
          > Ty tak na poważnie? Nie wierzę...
          >
          Na poważnie. To taki odwrócony strajk włoski. BArdzo skuteczna broń.
          Należy zapytać dlaczego te nieudaczniki z PiSu zamiast walczyć z UE nie wprowadzili bardzo dokładnych kontroli zboża ukraińskiego na granicy....2 mg ołowiu na tonę za dużo , minimalne przekroczenie ale ...cofka.
          • don.kichote Re: "Senatorska głowa" 03.07.24, 18:40
            no-popis napisała:

> Należy zapytać dlaczego te nieudaczniki z PiSu zamiast walczyć z UE nie wprowad
            > zili bardzo dokładnych kontroli zboża ukraińskiego na granicy

To są nieporównywalne pod każdym względem sytuacje!

Już widzę, jak się Chińczycy "załamują" i naciskają na Białoruś, który to nacisk okazuje się skutecznym i w wyniku którego to nacisku, Łukaszenka odsyła wszystkich uchodźców Putinowi...
            • no-popis ponownie chwalę Tuska 15.07.24, 15:56
              don.kichote napisał:
              > Już widzę, jak się Chińczycy "załamują" i naciskają na Białoruś, który to nacis
              > k okazuje się skutecznym i w wyniku którego to nacisku, Łukaszenka odsyła wszys
              > tkich uchodźców Putinowi...
              >
              No i co Kichot? Patrz działa!
              Brawo Tusk!
              www.rmf24.pl/fakty/polska/news-bialorus-wyraza-gotowosc-do-rozwiazania-kryzysu-na-granicy-z,nId,7653327#crp_state=1
              • don.kichote Re: ponownie chwalę Tuska 15.07.24, 16:08
                no-popis napisała:

> No i co Kichot? Patrz działa!

Nie chwal dnia, przed zachodem.
                Jak zadziała - to odszczekam...
      • stasi1 Re: "Senatorska głowa" 15.07.24, 18:26
        Obrażasz fotyge! Miała zapewnione fuchę ambasadora w Watykanie. Wystarczyło że by odpowiadała na każde pytanie: nie wiem i by przeszła. Na szczęście dla nas postanowiła skorzystać ze swojego intelektu i nie została nim
    • yoma Re: "Senatorska głowa" 03.07.24, 14:44
      No ale że co, kontrola celna na granicy cię dziwi?

Żebyś wiedział, na ile czasu może utknąć na cle partia winyli wysłanych z polskiej tłoczni do USA, tobyś się dopiero zdziwił 😆
      • don.kichote Re: "Senatorska głowa" 03.07.24, 17:02
        yoma napisała:

> No ale że co, kontrola celna na granicy cię dziwi?

Mnie to już mało co dziwi, ale pismaków, nawet tych pro dziwi i... to mnie dziwi...

Lęk o bankructwo i negatywne komentarze działającego tam biznesu - zapewne PiS-ich "cyngli" - też mnie nie dziwą...
        • pies.na.czarnych Re: "Senatorska głowa" 03.07.24, 17:54

> Lęk o bankructwo i negatywne komentarze działającego tam biznesu - zapewne PiS-ich "cyngli" - też mnie nie dziwą...

Red is no longer bad?
          • don.kichote Pecunia non olet! 03.07.24, 18:48
            pies.na.czarnych napisała:

> Red is no longer bad?
    • don.kichote Re: "Senatorska głowa" 04.07.24, 11:40
      Aaaa!
      Albo mi wczoraj umkło, albo takiego info nie było, ale "tak, czy siak" - uzupełniam;
      Dziś poinformowano, że w zamyśle autora/rów było też, że Chińczycy oprócz zatrzymania fali uchodźców szturmujących nielegalnie naszą granicę, upomną się też u Łukaszenki o więźniów politycznych a w szczególności pochodzenia polskiego.

W związku z powyższym taka refleksja mnie naszła;
      Jakie kursa dyplomatyczne trzeba kończyć, żeby w celu ochrony praw człowieka, posługiwać się kimś, kto sam ma poważne kłopoty z ich przestrzeganiem w swoim kraju?

A co do "blokady celnej" w Małaszewiczach, to Chińczycy szybko znajdą alternatywny szlak dla swoich towarów a my - szeroko rozumiane państwo polskie - pożegnamy się z wpływami za tranzyt, że o dłuższym oczekiwaniu na przesyłki - nie wspomnę...

"Senatorski głowy"!
      Ciekawe, czy też dostali premię?
      • pies.na.czarnych Re: "Senatorska głowa" 04.07.24, 12:02
        > a my - szeroko rozumiane państwo polskie - pożegnamy się z wpływami za tranzyt, że o dłuższym oczekiwaniu na przesyłki - nie wspomnę...
        `
        Eee tam. CPK Cargo się wybuduje i Chińczycy zaleją towarem cały świat, a Polacy będą się pławić w pieniądzach za tranzyt 🤡
        • don.kichote Re: "Senatorska głowa" 04.07.24, 12:14
          pies.na.czarnych napisała:

> Eee tam. CPK Cargo się wybuduje

Szkoda tylko, że dopiero po tym, jak PiS-i ponownie wrócą do władzy!
          Na PO-wskich nieudaczników, nie ma co liczyć!
          "Pieniędzy nie ma i na będzie", a ta odrobina co została, to tylko na nagrody...
          • pies.na.czarnych Re: "Senatorska głowa" 04.07.24, 12:26
            > Szkoda tylko, że dopiero po tym, jak PiS-i ponownie wrócą do władzy!

Zawsze jest trzecia droga, a może PiS wróci z Trzecią Drogą to spółki :)
    • ktos_z_kosmosu Re: "Senatorska głowa" 15.07.24, 16:30
      Ty, don.kichote, a weź no się dogadaj z no-popisem i razem w te Himalaje się bujnijcie.
      Parę osób tu odetchnie z ulgą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka