Dodaj do ulubionych

Celiński broni Millera

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 12:11
No wreszcie towarzysz pochodzący z drogiej nam UW broni dobrego imienia
naszego Leszka. Miejmy nadzieję, że jego śladem pójdą towarzysze dziennikarze
z Gazety Wyborczej.
A teraz zaśpiewajmy Międzynarodówkę. Najlepsze wykonanie nagrodzimy
stypendium w Phenianie u naszego ukohcanego Kim Dzong Ila.
Obserwuj wątek
    • czarna_rozpacz przydalaby sie dokladna lustracja Celińskiego 20.11.04, 12:18
      czy on jeszcze w opozycji,
      za TW,
      SB nie robil?
      • Gość: SBek Re: przydalaby sie dokladna lustracja Celińskiego IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 12:34
        I tak kolejni nasi bohaterowie „czyszczą sobie UOP”. Czyścił niezrównany
        Krzysztof Kozłowski, czyścił Milczanowski, czyścił Macierewicz z Naimskim,
        czyścił Pawlak, czyścił Pałubicki z Biernackim. Co się naczyścili to się
        naczyścili, a w efekcie tego całego czyszczenia każdego dnia dowiadujemy się
        nowych rewelacji, z których wynika jednoznacznie, że te „służby specjalne”,
        przedwczoraj SB, wczoraj UOP, dzisiaj ABW, w połączeniu z jeszcze bardziej
        tajemniczymi wojskowymi służbami specjalnymi, robią w Polsce co chcą, wchodzą
        we wszelkie „interesy”, handlują najważniejszymi składnikami majątku
        narodowego, a sprawującymi jakoby władzę politykami rządzą przy pomocy
        najróżniejszych „teczek”, „notatek”, „przecieków” itp.
    • Gość: t1s Re: Celiński broni Millera IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.04, 12:40
      Czy tow. Celiński też może jest z Pabianic?
      • witek.bis Re: Celiński broni Millera 20.11.04, 12:45
        Nie dam głowy, ale chyba z Wyszogrodu. To trochę bliżej Płocka...;)
        • Gość: Marcel Re: Celiński broni Millera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 12:49
          Tak z Wyszogrodu ale jakie to ma znaczenie ważne jest, że
          ten jazgot propagandowy i te dramatyczne „męskie chwyty” skutecznie za to
          odwracają uwagę Polaków od propozycji rzeczywistej naprawy państwa i
          rzeczywistego rozprawienia się z komunistyczną spuścizną po PRL, od propozycji
          zmiany systemu wyborczego i wprowadzenia JOW w wyborach do Sejmu.
          Jednomandatowe okręgi wyborcze wypłukałyby nasze państwo z tego „pęczaku” i
          umozliwiły wypłynięcie na czyste wody. Mają jednak tę przykrą stronę, że
          panowie Kaczyńscy, Giertychowie, Lepper, Rokita, podobnie jak Miller z Oleksym
          i Kwaśniewskim, już nie mogliby wstawiać na listy wyborcze ludzi od nich
          zależnych i im podporządkowanych. I to jest powód, dla którego wolą, aby w
          Polsce w nieskończoność kręciły się przy władzy Kulczyki, Kuny, Wiatry i Żagle,
          godzą się na słabe polskie państwo, na rozdrobnioną i niestabilną scenę
          polityczną, na wieczne rządy koalicyjne. Bo, jak powiada stara piosenka
          Skaldów, nie chodzi im o to, żeby złapać króliczka, ale by gonić go.
          Oczywiście, stojąc na czele nagonki.
          • witek.bis Re: Celiński broni Millera 20.11.04, 12:53
            Jestem pewien że tekst tej piosenki (Twojej, a nie Skaldów) już gdzieś
            widziałem. Masz zamiar puszczać ją w nieskończoność?
            • Gość: stąd Re: Celiński broni Millera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:13
              witek.bis napisał:

> Jestem pewien że tekst tej piosenki (Twojej, a nie Skaldów) już gdzieś
              > widziałem. Masz zamiar puszczać ją w nieskończoność?

Czyżby ta piosenka raziła Twoje uszy?
              • witek.bis Re: Celiński broni Millera 20.11.04, 13:20
                Z mojego postu wynika chyba jednoznacznie, że ona mnie trochę nudzi. Nie
                przepadam za The Spamers.
            • Gość: Beret Re: Celiński broni Millera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:19
              Ta ładna piosenka razi takich jak ty niereformowalny człowieczku
              • witek.bis Re: Celiński broni Millera 20.11.04, 13:26
                Gość portalu: Beret napisał(a):

> Ta ładna piosenka razi takich jak ty niereformowalny człowieczku

Trudno dyskutować z beretami, jeśli nic pod nimi się nie kryje. Bez odbioru.
                Nastaw na kogoś innego swoją antenkę, Berecie.
                • Gość: Beret Re: Celiński broni Millera IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:33
                  Ty to jestes chyba wypuszczony od Adasia z Gazety boś taki nerwowy
                • Gość: stąd Re: Celiński broni Millera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 13:47
                  witek.bis napisał:

> Trudno dyskutować z beretami, jeśli nic pod nimi się nie kryje. Bez odbioru.
                  > Nastaw na kogoś innego swoją antenkę, Berecie.

Tyle ciepłych słów słyszałem o Tobie. One wyzwoliły dożo sympatii, mimo, że tu
                  nie bywałeś.
                  Teraz zmuszasz mnie do weryfikacji tamtych odczuć i opinii.
                  Nawet całkowita racja co do meritum nie usprawiedliwia zastosowanej przez
                  Ciebie formy.

Z odbiorem.
                  • witek.bis Re: Celiński broni Millera 20.11.04, 13:58
                    Nie wiem, kto mnie oczernia za moimi plecami, kolportując jakieś „ciepłe słowa”
                    na mój temat. Nie wierz w to wszystko, drogi arbitrze elegancji. Jestem zwykłym
                    chamem i prostakiem, który właśnie tak reaguje na skierowane pod swoim adresem
                    określenia typu „niereformowalny człowieczku”.
                    • Gość: stąd Re: Celiński broni Millera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 14:33
                      witek.bis napisał:

> Nie wiem, kto mnie oczernia za moimi plecami, kolportując jakieś „ciepłe
                      > słowa” na mój temat.

Czyżby? Sam słałeś podziękoania skierowane o ich autorów. Zbytek skromności.

> Nie wierz w to wszystko, drogi arbitrze elegancji.

Jeśli myślisz, że połechtałeś moją dumę, to się mylisz.

> Jestem zwykłym chamem i prostakiem, który właśnie tak reaguje

Czy poczucie własnej wartości pozwala Ci na taką samoocenę?

> na skierowane pod swoim adresem
                      > określenia typu „niereformowalny człowieczku”.

Nie zauważyłeś, że to określenie padło po, a nie przed Twoim postem?
                      • witek.bis Re: Celiński broni Millera 20.11.04, 14:59
                        Gość portalu: stąd napisał(a):

> Nie zauważyłeś, że to określenie padło po, a nie przed Twoim postem?

Najpierw był "niereformowalny człowieczek", a dopiero później "bez odbioru
                        etc". Kto ma oczy do patrzenia, zauważy to na pewno.
                        • Gość: stąd Re: Celiński broni Millera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 15:26
                          witek.bis napisał:

> Gość portalu: stąd napisał(a):
                          >
                          > > Nie zauważyłeś, że to określenie padło po, a nie przed Twoim postem?
                          >
                          > Najpierw był "niereformowalny człowieczek", a dopiero później "bez odbioru
                          > etc". Kto ma oczy do patrzenia, zauważy to na pewno.

Wycofuję tę uwagę i przepraszam. Okazuje się, że nie zawsze można polegać na
                          własnej pamięci.
        • Gość: t1s Re: Celiński broni Millera IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.11.04, 12:58
          Dzięki:), byłem przekonany, że zaraz zacznie się czepiać skarpetek Wassermana:)
          • witek.bis Re: Celiński broni Millera 20.11.04, 13:00
            Kto wie? Przesłuchanie się jeszce nie skończyło ;)
    • kataryna.kataryna Dociekliwy jak Celiński 20.11.04, 15:59
      "Czy gdyby spółka nadal staczała się po równi pochyłej to uważałby pan, że ta
      sytuacja jest godna akceptacji?"

Takie i podobne dociekliwe pytania serwuje Celiński. Celiński sprawnie pyta,
      świadek Miller sprawnie odpowiada, aż ma się wrażenie, że ten duecik to
      wcześniej ćwiczył.
      • Gość: asia Re: Dociekliwy jak Celiński IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:26
        lepiej być dociekliwym jak Celiński, niz mieć katarynowato- wassermannowskie
        odchylenie.
      • pafilek Do HOMO 20.11.04, 19:09
        Odwalisz sie ode mnie?
    • Gość: Kapusta [...] IP: *.sympatico.ca 20.11.04, 16:05
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: lewak Miller jest oskarzony? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:24
      Czy chodzi aby ze swiadkiem walczyc i wyglaszac przemowy czy tez o zadawanie
      pytan?
      • p.smerf Re: Miller jest oskarzony? 20.11.04, 19:12
        > Czy chodzi aby ze swiadkiem walczyc i wyglaszac przemowy czy tez o zadawanie
        > pytan?

Niestety Wassermann nie potrafi zadać najprostrzego pytania bez wygłoszenia
        przemówienie. (Niedowiarkom polecam stenogramy z posiedzeń komisji).
        • Gość: t1s Re: Miller jest oskarzony? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.11.04, 00:42
          p.smerf napisał:

> > Czy chodzi aby ze swiadkiem walczyc i wyglaszac przemowy czy tez o zadawa
          > nie
          > > pytan?
          >
          > Niestety Wassermann nie potrafi zadać najprostrzego pytania bez wygłoszenia
          > przemówienie. (Niedowiarkom polecam stenogramy z posiedzeń komisji).

I tak dobrze. Takiego Millera, to prać w mordę bez pytania.
          • Gość: Kaszanka Re: Miller jest oskarzony? IP: *.sympatico.ca 21.11.04, 09:11
            Wassermann dalej dostaje paczki od brata z Tel-Aviv?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka