Dodaj do ulubionych

orły komisji śledczej.

IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 10:04
Sejmowe panopticum:
1.Przewodniczący Gruszka daje klucz do swojego pokoju w hotelu sejmowym
jakiemuś kryminaliście.Miejmy nadzieję,że te spotkania miały charakter li
tylko romansowy. Generalnie głąb, ćwierćinteligent.
2.Prokurator Wasserman (jeden prokurator to porządny człowiek ale i on prawdę
mówiąc świnia - już Gogol sie poznał na Wassermanie).Jak powiedział wczoraj
przed kamerami; "nigdy nie byłem w partii ale wstąpiłem do niej..." Czyli i
świnia i dureń.
3.Giertych Wódz - ciułacz punktów za bilety lotnicze, WIELOKROTNY
kłamca.Ostatno jasnogórski.
4.Miodowicz - expresowy pułkownik, harcerzyk,który całe zycie czytał książki
o szpiegach. Stały mieszkaniec świata fantasmorgii.
5.Macierewicz - oczy z podręcznika psychiatrii.Wielbiciel rewolucyjnych metod
walki i Che Guevary. Kryptobolszewik.Fanatyk.Członek 9 już partyjki.
Obalił rząd premiera Olszewskiego.
6.Reszte pominę litościwym milczeniem ale myślę, że warto pamiętać o niejakim
Nowku, bracie kryminalisty, expercie komisji,byłym uopku ochraniającym
przekręty Modrzejewskiego i awsu.
Jednym słowem dobrane grono.
Obserwuj wątek
    • Gość: jack [...] IP: *.proxy.aol.com 21.11.04, 10:11
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 10:14
        Jacusiu, co ci tak ciśnienie skoczyło. Prawda boli, ale aż tak?
        • Gość: jack Re: orły komisji śledczej. IP: *.proxy.aol.com 21.11.04, 10:22
          Nie znosze hipokrytow i jednostronnych klamcow.
          Wystepujesz z pozycji prawdopodobnie antyklerykalow, sympatykow komuchow i ich
          kryminalnych powiazan. Kazda twoja wypowiedz to klamliwy paszkwil.
          Wlasciwie z typami podobnymi do ciebie nie powinno sie wogole dyskutowac, ale
          raz mozna powiedziec swoje zdanie.
          Non-stop wypowiadasz zjadliwe komunaly w kierunku myslacych i widzacych
          realistycznie dzisiejsza sytuacje.
          • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 12:01
            Już trochę lepiej:
            kłamców nikt nie lubi. Giertych został kojeny raz przyłapany na kłamstwie. I to
            jest fakt, poprzednio zrobił z siebie wała w trakcie dziennikarskiej prowokacji
            w sprawie biletów lotniczych. O innych przywarach pana posła Giertycha nie
            wspominam.
            Wasserman powiedział wczoraj: "nie byłem nigdy w partii ale wstąpiłem do niej
            po to..." - więc o czym mamy mówić?
            Asystent Gruszki, zatrzymany pod zarzutami natury kryminalnej miał klucz do
            pokoju Gruszki czy nie miał?
            Miodowicz został pułkownikiem w ciągu 12 miesięcy czy nie? Gdyby żył Napoleon
            byłby dzisiaj marszałkiem.
            Macierewicz - rozwalił rząd Olszewskiego, był wielbicielem Che Guevary? Był.
            Mówiąc,że każda moja wypowiedź to kłamliwy paszkwil stajesz w szeregu
            oszczerców. Jesteś taki sam menel moralny jak Giertych.
            Jeżeli uważasz,że wymienieni członkowie komisji są ludźmi myślącymi i widzącymi
            realistycznie to mogę jedynie powiedzieć: tak, realnie oceniając te miernoty
            umysłowe i moralne będą rządzili Polską po następnych wyborach. Tylko czy to
            jest powód do zadowolenia?
            • Gość: jack Re: orły komisji śledczej. IP: *.proxy.aol.com 21.11.04, 12:25
              OK radco, unioslem sie przepraszam.
              Chodzi mi o to, ze gdyby z komisji wykluczyc np. tych ludzi atakujacych uklady
              w Polsce to kto by pozostal do ewntualnych nastepstw? Czy mozna dopuscic do
              tego, ze "sprawdzacze" sa czlonkami tej samej partii do ktorej naleza sprawcy?
              Mamy taka klase polityczna jaka mamy niestety.
              Masz propozycje znalezienia lepszych w tym bagnie to zglos.
              • kataryna.kataryna Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 12:28
                Gość portalu: jack napisał(a):

> Chodzi mi o to, ze gdyby z komisji wykluczyc np. tych ludzi atakujacych
                uklady
                > w Polsce to kto by pozostal do ewntualnych nastepstw?

Za Miodowicza Rokita, za Wassermana Ziobro. Dopiero by lewica kwiczała :)
                • Gość: jack Re: orły komisji śledczej. IP: *.proxy.aol.com 21.11.04, 12:38
                  Moze Urbana by tam sie udalo wkrecic. Ostatnio Janik u Olejnik:
                  "Krzysztof Janik: Jerzy Urban jest wybitnym autorytetem prawicy poskiej i moim
                  zdaniem.."
              • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 12:36
                Ta komisja jest niestety ilustracją bagna w jakim żyjemy. Powołanie komisji
                świadczy jedynie o całkowitej degrengoladzie wymiaru sprawiedliwości.Skład
                komisji jest odzwierciedleniem sejmu.
                Jeżeli prawdy mają szukać ludzie o obliczu moralnym Giertycha,
                Macierewicza,Wassermana,Miodowicza i umyśle Gruszki to może lepiej zamknąć ten
                cały zgniły interes?
    • kataryna.kataryna Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 10:32
      Gość portalu: radca napisał(a):

> Sejmowe panopticum:
      > 1.Przewodniczący Gruszka daje klucz do swojego pokoju w hotelu sejmowym
      > jakiemuś kryminaliście.Miejmy nadzieję,że te spotkania miały charakter li
      > tylko romansowy. Generalnie głąb, ćwierćinteligent.
      > 2.Prokurator Wasserman (jeden prokurator to porządny człowiek ale i on prawdę
      > mówiąc świnia - już Gogol sie poznał na Wassermanie).Jak powiedział wczoraj
      > przed kamerami; "nigdy nie byłem w partii ale wstąpiłem do niej..." Czyli i
      > świnia i dureń.
      > 3.Giertych Wódz - ciułacz punktów za bilety lotnicze, WIELOKROTNY
      > kłamca.Ostatno jasnogórski.
      > 4.Miodowicz - expresowy pułkownik, harcerzyk,który całe zycie czytał książki
      > o szpiegach. Stały mieszkaniec świata fantasmorgii.
      > 5.Macierewicz - oczy z podręcznika psychiatrii.Wielbiciel rewolucyjnych metod
      > walki i Che Guevary. Kryptobolszewik.Fanatyk.Członek 9 już partyjki.
      > Obalił rząd premiera Olszewskiego.
      > 6.Reszte pominę litościwym milczeniem ale myślę, że warto pamiętać o niejakim
      > Nowku, bracie kryminalisty, expercie komisji,byłym uopku ochraniającym
      > przekręty Modrzejewskiego i awsu.
      > Jednym słowem dobrane grono.

Tym bardziej musi boleć przegrana z takimi cieniasami.
      • Gość: Danka M. Re: orły komisji śledczej. IP: *.chello.pl 21.11.04, 10:54
        Debil Gruszka, paranoik Macierewicz, naćpany amfą Miodowicz i onanista Giertych.
      • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 12:03
        Byłem absolutnie przekonany, że prześwietna komisja została powołana do
        zbadania nadzoru właścicielskiego skarbu państwa ale jak widać po twojej
        wypowiedzi zarzuty SLD są całkowicie uzasadnione. Miło to stwierdzić.
        • kataryna.kataryna Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 12:13

> Byłem absolutnie przekonany, że prześwietna komisja została powołana do
          > zbadania nadzoru właścicielskiego skarbu państwa ale jak widać po twojej
          > wypowiedzi zarzuty SLD są całkowicie uzasadnione.

A w którym miejscu moja wypowiedź sugeruje cel inny niż postawiony przed
          komisją? Na przyszłość muszę chyba pisac bardziej łopatologicznie bo jak czegoś
          mnoe napiszę wprost to co gorliwsi zaraz sobie coś dopowiadają. Więc w wersji
          łopatologicznej moja wypowiedź brzmiałaby mniej więcej tak:

"Tym bardziej musi boleć przegrana z takimi cieniasami, którzy mimo ogromnych
          wysiłków drugiej strony są w stanie krok po kroku odkrywać przykrą prawdę na
          temat co jest przedmiotem prac komisji"

> Miło to stwierdzić.

Miło mi, że Ci miło. Jeśli o mnie chodzi, jeśli to Ci poprawia samopoczucie
          możesz sobie stwierdzać co chcesz.
          • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 12:15
            "na temat co jest przedmiotem" - czy mogę prosić o tłumaczenie na j.polski?
            • kataryna.kataryna Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 12:19

> "na temat co jest przedmiotem" - czy mogę prosić o tłumaczenie na j.polski?

Nie wierzę, że jesteś tak niekumaty, że sobie nie potrafisz sam wstawić tam
              brakującego "tego" (a żebyś za długo nie szukał bystrzaku, podpowiadam -
              pomiędzy "temat" i "co"). Poradzisz sobie czy mam specjalnie dla Ciebie
              przepisać?
              • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 12:31
                Teraz już lepiej. Ale warto uczyć się polskiego i logiki.
                Cieszę się również, że przyznałeś mi rację - komisja została powołana po to aby
                ustalić prawdę a nie wygrywać lub przegrywać.
                • kataryna.kataryna Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 12:51

> Teraz już lepiej.

Śmieszno-żałosne, na Twoim miejscu nie ciągnęłabym tematu. Na pierwszy rzut oka
                  widać, że wyraz wypadł a jego brak utrudnia zrozumienie chyba tylko komuś na
                  poziomie umysłowym Anity Blochowiak.

> Ale warto uczyć się polskiego i logiki.

Warto? A próbowałeś się do tej cennej rady zastosować? Pewnie nie, bo
                  wiedziałbyś, że w języku polskim nie pisze się "expresowy" i "expert". O
                  interpunkcji szkoda gadać. Masz jeszcze dla mnie jakieś rady językowe?

> Cieszę się również, że przyznałeś mi rację - komisja została powołana po to
                  aby
                  >
                  > ustalić prawdę a nie wygrywać lub przegrywać.

Nie przypominam sobie ani sporu na ten temat.
                  • kataryna.kataryna Autopoprawka dla Radcy 21.11.04, 12:52
                    W ostatnim zdaniu "ani" jest zbędne. To tak na wypadek gdybyś chciał napisać na
                    ten temat.
                  • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 13:23
                    Czy mam rady? mam.
                    Dobrze jest mieć pamięć. To ty pisałaś o wygranej w kontekście działania
                    komisji.
                    Natomiast zamiast uciekać w dywagacje może lepiej wrócić do meritum.
                    Kilku członków komisji potraktowałem jak meneli. Który z moich zarzutów NIE
                    JEST prawdziwy?
                    • kataryna.kataryna Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 13:31

> Czy mam rady? mam.
                      > Dobrze jest mieć pamięć. To ty pisałaś o wygranej w kontekście działania
                      > komisji.

Wytłumaczyłam Ci chyba co miałam na myśli. Tego też nie zrozumiałeś?
                      Oczywiście, że będę mówić o wygranej i przegranej, bo jeśli jedni chcą dojść do
                      prawdy a drudzy ją ukryć to ktoś wygra, ktoś przegra - ta gra jest o sumie
                      zerowej.

> Natomiast zamiast uciekać w dywagacje może lepiej wrócić do meritum.

Nie ja uciekałam w dywagacje. Ale w sumie nawet miło, że jedyne czego się byłeś
                      w stanie przyczepić było wypadnięte "tego".
                      • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 18:21
                        Przecież naprawdę nie chodzi o czepianie tylko o mizerię moralną i merytoryczną
                        tej prześmiesznej komisji.Tylko tyle i aż tyle.
              • camille_pissarro Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 13:16
                Sorki , ze się wtrące ale pan radca wygląda mi własnie na takiego
                mydłkowatego , niekumatego prawnika ( wniosek powyższy o kilka załozonych przez
                niego wątków , zdecydowanie z nich wynikających , że jest w "dystansie " (
                eufemizm) do aktualnej opozycji.

Najlepsze wątki w jego wydaniu to chyba te dotyczące celów charytatywnych
                ( widocznie w tej branży działa ) i chwala ma za to .

Na FK też wyrażałem swą dezaprobatę do członkow ks d/s ORLENU , ale gdybym
                miał postawić wyłącznie na prokuraturę i nasz cały wymiar sprawiedliwość to z
                dwoja złego wolę prace komisji w aktualnym składzie.
                Też optowałbym za JMR, Z.Ziobro w miejsce K.Miodowicza i A.Wassermanna ,
                natomiast pan radca zyczyłby sobie pewnie aby w składzie znalazły sie takie
                tuzy lewicy jak w komisji d/s L.Rywina.
                • Gość: jack Re: orły komisji śledczej. IP: *.proxy.aol.com 21.11.04, 13:23
                  Co do Ziobro to chyba zartujesz?
                  Wystawil juz probke swojej skutecznosci w komisji Rywina przesluchujac millera
                  przez 7 godzin, bez konceptu i szczypty inteligencji.
                  Jedynego moze, kogo brak to Rokity.
                  • camille_pissarro Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 13:54
                    Nie wiem moze w PiS znalazłby się lepszy od Z.Ziobro. Ale uważam , że Z.Ziobro
                    jest zdecydowanie lepszy od Wassermanna. Natomiast w ks d/s L.Rywina każdy sie
                    uczył, i uważam , że Z.Ziobro nie byłe wcale taki zły. To w końcu jego raport
                    zostal przyjety przez Sejm.
                    Ostatnio widziałem go w programie T.Lisa i zrobił na mnie bardzo
                    korzystne wrażenie.Spokojny, opanowany , oczywiscie jeszcze daleko mu do
                    prawniczych tuzów ale według mojego mniemania jest na dobrej drodze.
                    Poza tym należy zauważyć , że jest to Sejmowa komisja śledcza a w naszym
                    parlamencie w przeciwieństwie do paralmaentow cywilizowanych krajów zasiada
                    nie tak wielu prawników , za to dominują związkowcy z OPPZ , ZNP itd.
                    • basia.basia Ziobro o histerii wokół komisji:) 21.11.04, 14:20
                      Zbigniew Ziobro (PiS),członek komisji śledczej ds. afery Rywina

"Nie wpadajmy w histerię, w tej komisji nie zdarzają się naganne zażyłości. W
                      aferze Rywina politycy stający przed komisją byli przesłuchiwani także przez
                      swoich klubowych kolegów, z którymi na co dzień pili kawę. I nie był to powód
                      do rozbijania komisji. W przypadku owych asystentów czy kolegów Gruszki i
                      Celińskiego należałoby najpierw sprawdzić, czy ich związki z tymi politykami
                      mogły rzutować na sposób prowadzenia przez nich śledztwa i podejmowane
                      czynności w komisji. Ponieważ śledztwo w sprawie Orlenu coraz bardziej obnaża
                      patologie obozu lewicy, tworzy się wokół komisji histerię i próbuje się ją
                      obalić za wszelką cenę."

camille_pissarro napisał:

> Nie wiem moze w PiS znalazłby się lepszy od Z.Ziobro. Ale uważam , że
                      Z.Ziobro
                      >
                      > jest zdecydowanie lepszy od Wassermanna. Natomiast w ks d/s L.Rywina każdy
                      sie
                      > uczył, i uważam , że Z.Ziobro nie byłe wcale taki zły. To w końcu jego raport
                      > zostal przyjety przez Sejm.

Też uważam, że Ziobro był niezły. Jego wadą jest to, że łatwo
                      go zdenerwować, co było doskonale widać w jego starciach z Millerem.
                      W takich razach on zaczyna mówić podniesionym głosem, powtarza po
                      parę razy swoją kwestię i wypada fatalnie ale ... jego dociekliwość
                      przyniosła owoce, czego niektórzy nie chcą przyznać. Polecam im
                      lekturę jego raportu.
                      • camille_pissarro Re: Ziobro o histerii wokół komisji:) 21.11.04, 14:51
                        Ale to sa sprawy czysto socjotechniczne i mozna sie nauczyć na nie właściwie
                        reagować, to wyłacznie u Z.Ziobry kwestia czasu.Poseł Gruszka nie jest
                        najwyższych lotów ale i w komisji d/s L.Rywina profesor Nałęawy miał parę
                        zaskakujących wolt - z reguły , wówczas gdy sprawy zahaczały o "pierwszego" ,
                        nieprawdaż ???
                • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 13:27
                  Nie ma jeszcze w tym kraju obowiązku lubienia dzisiejszej opozycji aczkolwiek
                  ja mam wątpliwości kto tak naprawdę rządzi w tym kraju.Po wyborach to się może
                  zmienić i może wtedy będziemy musieli codziennie rano oddawać hołd portretom
                  kłamczucha Giertycha, krętacza Wassermana, oszołomionego Macierewicza,śledczego
                  Miodowicza i klucznika Gruszki. Dzisiaj jeszcze tego obowiązku nie ma ale
                  pewnie są tacy co już zapisują i słowa i czyny.
                  • Gość: jack Re: orły komisji śledczej. IP: *.proxy.aol.com 21.11.04, 13:42
                    Czy wolisz rzeczywiscie dzisiejsza rzeczywistosc, gdzie najbardziej blahym
                    sprawom, dokumentom nadaje sie status tajnosci?
                    Sluzby panstwowe dzialaja od lat 15. Jaki jest efekt tej dzialalnosci?
                    Zaden aferalny proces nie doprowadzony do konca.
                    Juz przedawnione lub czekaj na przedawnienie.
                    Wybor prokuratorow (a nie zespolow najbardziej inteligentnych prokuratorow)
                    prowadzacych sledztwa mial na celu tylko ich odgorna ich "sterowalnosc".
                    Wycieki z ostatnich miesiecy dla medi doprowadzily do wyjscia na swiatlo
                    dziennej metod dzialania rzadzacych i spowodowalo choc czesciowo pozorowana
                    reakcje sluzb. Przeuz lat 15 dowody ginely w "ciemnych kanalach".
                    Nie demonizulmy Giertycha, kaczorow, Rokity czy innych, ktorych celem jest
                    przedstawienie choc czesciowe rzeczywistosci.

• camille_pissarro Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 14:08
                    A gdzie ja skonstatowałem , ze jest obowiązek lubienia opozycji (
                    aktualnej )????
                    Bardzo nudno byłoby w kraju , w którym dominowałaby jednomyślność.
                    Z resztą egalitaryzm juz przerabialismy przez blisko półwiecze i co z tego
                    wyszło widać jak na dłoni.Natomiast gdyby w 1989 dokonano poprawnej
                    dekomunizacji ( miekkiej tzn . odsunięcie postkomunistów od zajmowania
                    państwowych stanowisk na okres co najmniej 15 lat , tak jak uczyniono w
                    Czechach ) to bylibysmy o ile lat do przodu...
                    Jasne , że i w innych względach mozna byloby dokonac korekt , vide wymiar
                    sprawiedliwośći, gospodarka ( bardziej transparentne procedury prywatyzacji ),
                    słuzba zdrowia , szkolnictwo. Ale i tak w tych 15 latach zrobiono tyle czego
                    nie dokonano w całym 45-leciu.
                    • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 18:31
                      Obawiam się, że przykład Czech nie jest najlepsz. Dekomunizacji dokonano po
                      czym dzisiaj jest to chyba jedyny kraj z byłego układu (oprócz Rosji) gdzie
                      mamy jawnie działającą partię komunistyczną, w dodatku o stosunkowo dużej
                      ilości członków.
                      Pisałeś,że jestem w dystansie do opozycji (post z 13.16) - odczytałem to jako
                      naganność postępowania.
                      Rzeczywiście w tym sejmie jest wielu związkowców ale przeważnie są to byli
                      członkowie Solidarności. Jeżeli niektórzy posłowie mają wykształcenie prawnicze
                      to na przykładzie panów posłów: Giertycha, Wassermana, Ziobro, Rokity możemy
                      ocenić polskiego szkolnictwa wyższego.
                      Natomiast przyznaję,że w ciągu ostatnich 15 lat dokonano o wiele więcej niż w
                      trakcie poprzednich 45.Mamy 3 miliony bezrobotnych, objawili sie bezdomni,
                      zlikwidowano bardzo wiele szkół i bibliotek, podniesiono ceny książek,
                      pozbyliśmy się majątku narodowego, wzrosło drastycznie zadłużenie i tak dalej,
                      i tak dalej. Jednym słowem same sukcesy, pięknie jest!
                      • camille_pissarro no tak, to jest ciekawy i interesujacy punkt 21.11.04, 19:47
                        Nie mam nic przeciwko jawnie działajacej partii komunistycznej jesli uzyskała
                        odpowiednią ilość głosów w demokratycznych wyborach. W Czechach na razie rządzą
                        liberałowie a prezydentem jest konserwatysta Klaus , a komunisci mogą sobie
                        istnieć , realnego wpływu ( z tego co wiem nie mają , Spidla - premier chyba
                        nie wywodzi się z komunistów tylko z socjalistów ) na władzę nie mają.
                        Gdybysmy w ciagu 45 lat po II wojnie światowej byli wolnym ,
                        demokratycznym państwem bylibysmy na zupełnie innym etapie rozwoju , zblizonym
                        do Niemiec a nie w ciagu 15 lat dokonywać bardzo trudnych reform
                        ekonomicznych , fiskalnych , administracyjnych .
                        Natomiast chyba oczywistym faktem jest , że zamyka się szkoły gdy mamy
                        cały czas niżdemograficzny - nie zanosi sie na razie na to aby na horyzoncie
                        pojawił sie wyż bo faktycznie państwo nie prowadzi żadnej polityki prorodzinnej
                        ( w tym SLD przede wszystkim ).
                        Biblioteki publiczne natomiast działaja i to nieźle , bo faktycznie
                        ludzi nie stac na kupowanie droższych książek a w "koszyk dóbr" znaczna część
                        zajmuje w dalszym ciągu żywność.Ale trudno oczekiwać cudów aby w ciągu 15 lat
                        dojść do poziomu zycia w bogatych państwach EU , gdy przez 45 lat prowadziło
                        sie taką politykę ekonomiczną np. WOG'ów .
                        Nikt nie mówi , że jest pieknie i cudownie i w dużej mierze ten stan
                        zawdzięczamy nie komu innemu ale partii , która jest "społecznie wrazliwa" , a
                        serce ma po lewej stronie.Ba, ta partia ta szła do ostatnich wyborów pod
                        szyldem "przywrócimy normalność"
                        Ja dziękuję , za przywracanie takiego wymiaru normalnośći.

I na koniec , pomyliły Ci sie chyba parlamenty ten , który zaczynał
                        kadencję w 1997 z tym , z 2001. W aktualnym parlamencie z tego co sie orientuję
                        nie ma posłów z SOLIDARNOŚCI ( ale nie chcę stawiać tak kategorycznych sądów,
                        być może kilku sie uchowało ) , natomiast jest i to nadto tych z OPPZ i ZNP
                        oraz innych branżowych.
              • Gość: ASSO Re: orły komisji śledczej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 17:03
                Ty cipo! Nic nie przepisuj! Pisz po polsku!
                • Gość: ASSo Re: orły komisji śledczej. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 17:13
                  > Ty cipo! Nic nie przepisuj! Pisz po polsku!

To było oczywiście do kataryny - w zwiazku z jej językowymi dywagacjami.
    • goniacy.pielegniarz Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 12:17
      Czyżby posłowie lewicy przekroczyli skalę i to było przyczyną ich pominięcia?
      • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 12:21
        Nie, są po prostu bezbarwni.
        Witaszek - mumia,przedstawiciel Samoobrony dziecię Lenina.Pozostali - ?
        • goniacy.pielegniarz Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 12:27

> Nie, są po prostu bezbarwni.

Tak myślałem, że Anitę i Lew Andowskiego będzie ciężko przebić.

> Witaszek - mumia,przedstawiciel Samoobrony dziecię Lenina.Pozostali - ?

Celiński, Różański i jeszcze chyba jakiś jeden by się znalazł.
      • kataryna.kataryna Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 12:25
        goniacy.pielegniarz napisał:

> Czyżby posłowie lewicy przekroczyli skalę i to było przyczyną ich pominięcia?

Posłowie SLD-UP są tam w słusznej sprawie i to ich w pełni usprawiedliwia :)
        Celiński był wczoraj wspaniały. Podobnie jak Aumiller prowadzący z Millerem
        rozważania na temat przyczyn upadku lewicy, a przyczyną jedyną jest bratanie
        się z bogaczami w rodzaju Kulczyka.
        • goniacy.pielegniarz Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 12:33
          kataryna.kataryna napisała:

> Posłowie SLD-UP są tam w słusznej sprawie i to ich w pełni usprawiedliwia :)
          > Celiński był wczoraj wspaniały. Podobnie jak Aumiller prowadzący z Millerem
          > rozważania na temat przyczyn upadku lewicy, a przyczyną jedyną jest bratanie
          > się z bogaczami w rodzaju Kulczyka.

No cóż, wygląda na to, że zdeprawowali nam SLD.
        • Gość: antybydle katarynko!!! IP: *.lublin.mm.pl 21.11.04, 12:46
          własna korba palnęła cie w czaszkę i masz zakłócenia ? Przykro, ale dziś już
          nie ma spacjalistów do naprawy katarynek, zwłaszcza tak zdezelowanych.
    • Gość: antybydle Re: orły komisji śledczej. IP: *.lublin.mm.pl 21.11.04, 12:39
      Towarzystwo nieliczne acz dobrane: dwie qrvy, ksiądz kapelan i koński łeb.
      • terenia.nasweter Re: orły komisji śledczej. 21.11.04, 13:24
        Gość portalu: antybydle napisał(a):

> Towarzystwo nieliczne acz dobrane: dwie qrvy, ksiądz kapelan i koński łeb.

Zamknij ryja czerwona świnio !!!!
        Jeszcze cię dorwiemy po wyborach !!!!!
        • Gość: radca Re: orły komisji śledczej. IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 13:29
          Już się zaczyna?
          • Gość: antybydle Re: orły komisji śledczej. IP: *.lublin.mm.pl 21.11.04, 14:52
            terenia, jako cierpiąca na CBK (chroniczny brak ku...sa) musi spełniać sie w
            inny sposób. Biedna nie wie tylko że na nią nawet żyrandol nie poleci.
    • sceptyk Radca ma racje 21.11.04, 13:33
      Poniewaz to Giertych wykazal, ze komuchy kradna, czyli to znaczy, ze komuchy
      nie kradna. Proste. Jak drut!
      • Gość: radca Re: Radca ma racje IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 13:36
        Czy przypadkiem p.poseł,mecenas Giertych nie jest zamieszany w jakiś przekręcik
        bankowy?
        Kłamał czy nie kłamał?
        Giertych jest krętaczem czy nie jest krętaczem?
        A jak z tym bilecikiem lotniczym było?
        • Gość: jack Re: Radca ma racje IP: *.proxy.aol.com 21.11.04, 13:45
          Odpowiedzial nie zauwazyles?
          Zbieral bonusy w celu darmowego realizowania pozniejszych lotow sluzbowych.
          • Gość: radca Re: Radca ma racje IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 18:35
            Nie kręć, wystarczy,że mecenas Giertych notorycznie kłamie. Przypomnij sobie
            CAŁĄ rozmowę z dziennikarzami. Dał się podejść jak Błochowiakowa z telefonem.
        • Gość: Stauffenberg Re: Radca ma racje IP: *.aster.pl 21.11.04, 13:54
          Radca, daj spokój
          Oni się już nawrócili na "jedyne słuszne". "Jedyne słuszne" czyli nieważne kto i
          jak, byle komuchom przykopać. Już pienia zawodzą pod portretem Giertycha i
          pokłony biją Antoniemu Macabrescu. Onegdaj kataryna i basia dzielnie stawały
          pzreciwko grubej kresce. Wszyscy już zapomnieli, ze przez pierwsze circa 1,5
          roku wojsko i milicja oraz MSW były w rękach Kiszczaka i PZPR. Ciekaw jestem,
          jak wygladałaby próba wieszania na latarniach w takich warunkach?
          Ale to pzrecież wszyscy Sarmaci. Szlachta polska XVII-XVIII wieku się kłania "na
          koń, panowie bracia" i "Bigosować, bigosować!!". Kataryna i basia to jakby z
          "Pana Wołodyjowskiego" zeszły - Basia i Krzysia się kłaniają. Generalnie: witaj
          wieku XVIII, Żegnaj Rzeczpospolito. Bardzo dużo tutaj machania szabelką, bardzo
          mało rozumu.
          • sceptyk I Ty, Stauffenberg, tez masz, oczywiscie, racje 21.11.04, 14:01
            Poniewaz machamy szabelka i mamy malo rozumu, to znaczy, ze komuchy nie kradna.
          • Gość: antybydle Antoni Macabrescu - pięknie powiedziane!!! IP: *.lublin.mm.pl 21.11.04, 15:03
      • Gość: optymista Re: sceptyk ma racje IP: *.chello.pl 21.11.04, 13:37
        sceptyk napisała:

> Poniewaz to Giertych nie wykazal, ze komuchy kradna, czyli to znaczy, ze
        komuchy
        > kradna. Proste. Jak drut!

Masz rację. Jesteś wałem.
        • sceptyk Re: sceptyk ma racje 21.11.04, 13:42
          Oczywiscie, ze jestem walem. A poniewaz sceptyk jest walem, to znaczy, ze
          komuchy nie kradna.
          • Gość: natan Re: sceptyk ma racje IP: *.btk.net.pl / *.btk.net.pl 21.11.04, 14:17
            co było do okazania :-)))
          • Gość: Stauffenberg Re: sceptyk ma racje IP: *.aster.pl 21.11.04, 14:21
            Krótko: że komuchy kradną, wiedza o tym nawet najstarsi Indianie (nie tylko
            Górale). Robienie z tego odkrycia na miarę Kopernika, to robienie ludziom wody z
            mózgu.
            W Polsce są dwie lewice - lewica bezbożna (SLD-UP i SDPL) i lewica pobożna
            (pozostali). Wszyscy umoczeni w pzrekręty i wszyscy Polskę rozszarpią, byle
            wrogowi partyjnemu dokopać...A Rzeczpospolita ginie...i dlatego Sienkiewicz się
            kłania!
            • sceptyk Re: sceptyk ma racje 21.11.04, 14:29
              No, ale jednym jest to objetne, ze komuchy kradna, a drudzy chca, by przestali
              krasc. Mysle, ze obie opcje maja w demokracji racje bytu, nieprawdaz?

Przeciez ja wcale nie mam do Ciebie pretensji, ze popierasz rozkradanie Polski
              przez komuchow i nawolujesz, aby przestac scigac ich zlodziejstwo. Poglad, jak
              poglad. Zyjemy wszak w wolnym kraju i kazdy ma prawo do posiadania swej opinii.
              • Gość: radca Re: sceptyk ma racje IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 18:38
                Jak z tego wynika naganne jest rozkradanie Polski przez komuchów. Jak to robią
                bolszewicy z prawa to wszystko w porządku!
                To jest rzeczywiście kwintesencja moralnej oceny partii prawicowych (jaka to
                prawica? czysta bolszewia w każdym calu).
            • nurni Re: sceptyk ma racje 21.11.04, 14:36
              Gość portalu: Stauffenberg napisał(a):

> Wszyscy umoczeni w pzrekręty i wszyscy Polskę rozszarpią, byle
              > wrogowi partyjnemu dokopać...A Rzeczpospolita ginie...i dlatego Sienkiewicz
              się
              > kłania!

czy jest cos (oczywiscie oprocz rozwiazania komisji sledczej)
              co mogloby zapobiec temu upadkowi ?

czy Rzeczpospolita zaczela ginac przed czy po powstaniu tejze komisji ?
              • Gość: Stauffenberg Re: sceptyk ma racje IP: *.aster.pl 21.11.04, 16:39
                Taaaa...stare partyjniackie gadanie "jak nie bijesz nam czołem - snać salus
                Republicae nie kcesz i Ojczyzny nie godzien jesteś, zdrayco!".
                Komisja? Gó..no nie Komisja!! Złodzieje, łapownicy i fuehrerki sądzą złodziei
                łapowników i fuehrerków. Czy się rózni Giertych od Millera? Tym, ze Giertych
                jeszcze nie rządził. Na stołku premiera taki sam byłby jak Miller i jego ludzie
                taki sam burdel z Rzplitej by zrobili.
                Jedynym wyjściem byłaby Komisja bezstronna, z autorytetów prawdziwych złożona
                sądząca zarówno grzechy jak i złodziejstwo jednych jak i drugich. jesli jej nie
                bedzie - to - wspomnicie moje słowa - tak jak dziś złodziejstwo tzw. lewicy
                prawicowa Komisja sądzi, tak w następnej kadencji Sejmu złodziejstwo tzw.
                prawicy rozpatrywać będzie Komisja Śledcza złożona głównie z SLD-UP i SDPL,a
                wszyscy bedziecie jej czołem bili.
                Może sie wreszcie jakiś nowa normalna siła polityczna znajdzie, która przejmie
                ta polską masę upadłosciowa, inaczej czarno widzę...
                • Gość: antybydle Nic sie nie zmieniło IP: *.lublin.mm.pl 21.11.04, 17:20
                  "Polsko! Lecz ciebie błyskotkami łudzą, pawiem narodów i byłaś i papugą ,a
                  teraz Jesteś służebnicą cudzą."(Słowacki). Nihil novi.I jak tak zostanie to
                  tak ....zostanie.
                • p.smerf Re: sceptyk ma racje 21.11.04, 17:22
                  > Komisja? Gó..no nie Komisja!! Złodzieje, łapownicy i fuehrerki sądzą złodziei
                  > łapowników i fuehrerków.

Wydaje mi się, że ta dyskusja poszła w krzaki. Pierwsze pytanie: czy ta komisja
                  jest potrzebna? Moja odpowiedź: niestety tak, ponieważ cały aparat wymiaru
                  sprawiedliwości jest niewydolny.
                  Pytanie drugie: Czy ta komisja to stado świętych krów, o którym nikomu nie wolno
                  powiedzieć złego słowa? Odpowiedź: NIE! Jeśli nie będzie się wytykało
                  ewidentnych błędów to będą brnęli cora dalej.
                  A teraz parę przykładów z ostatniej chwili. Pan przewodniczący Gruszka mówi, że
                  poinformował o swoich kontaktach z aresztowanym właśnie doradcą na.... tajnym
                  posiedzeniu komisji Na TAJNYM! Czy to nie jest robienie z ludzi idiotów?
                  Mec Widacki odczytuje wniosek o wykluczenie Giertycha i chce odczytać
                  uzasadnienie. Gruszka "proszę mi to dać ja sam odczytam". Odczytuje ale sobie po
                  cichu. Na to jeden z ekspertów mówi że nie może wypowiedzieć się w sprawie bo
                  nie zna uzasadnienia. Gruszka: "ogłaszam 10 minut przerwy zrobimy kopie i
                  rozdzielimy między ekspertów". Czy pan Gruszka robi z nas wała? To po co ta
                  transmisja?
                  Czy pan Wassermann musi swoją rundę zadawania pytań zaczynać zawsze od
                  wielominutowego politycznego wstepu? Jakoś inni się bez tego obywają.
                  Celińskiego pominę z... litości.
                  A rozszerzanie tematyki w nieskończoność. Czy naprawdę dla rozwikłania sprawy
                  musimy się dowiedzieć, jakie wina pito w Wiedniu, kto należy do klubu miłośników
                  cygar i whisky, jak duże miał mieszkanie Kuna w 1984 roku? Kto dwadzieścia lat
                  temu mieszkał przy jakiej ulicy?
                • nurni Re: sceptyk ma racje 21.11.04, 17:34

> Taaaa...stare partyjniackie gadanie

nie odpowiedziales

na Twe uwagi o upadku Rzeczpospolitej pozwolilem sobie zapytac:

> czy jest cos (oczywiscie oprocz rozwiazania komisji sledczej)
                  > co mogloby zapobiec temu upadkowi ?
                  >
                  > czy Rzeczpospolita zaczela ginac przed czy po powstaniu tejze komisji ?

pytania sa proste
                  • Gość: Stauffenberg Re: sceptyk ma racje IP: *.aster.pl 21.11.04, 17:38
                    Dobrze droga dziewico prawicowa. Jak tak, to Ci zadam dwa pytania:
                    1.Czy działanie Komisji w obecnym kształcie jest w stanie zapobiec upadkowi
                    Rzplitej?
                    2.Czy byt (lub niebyt) Rzplitej zależy od takiego a nie innego partyjnego składu
                    jej Parlamentu?
                    • nurni co "jak tak" ? 21.11.04, 17:48

> Dobrze droga dziewico prawicowa. Jak tak, to Ci zadam dwa pytania:

co "jak tak" ?

odpowiedziales juz w ktoryms miejscu ?

ps

jako "dziewica prawicowa" osmielam sie jeszcze zapytac
                      czy ja Ciebie gdzies obrazilem ?

• Gość: Stauffenberg Re: co "jak tak" ? IP: *.aster.pl 21.11.04, 18:34
                        W porządku, jesli czujesz się dotknięty - przepraszam.
                        Co do meritum rzeknę Ci przypowieść:
                        "Pewien stary Żyd z Podkarpacia mówił tak:
                        -jeśli ktoś ma rzetelne 25% racji, to jest to bardzo dobrze i tego kocha Ten,
                        Którego Imię jest Świety Błogosławiony
                        -A co robić z takim, który mówi, ze ma 50% racji? I to jest dobrze i tego
                        kocha Ten, który dal nam Torę
                        Ale jeśli ktoś mówi, ze ma 75% racji? UUU, to już jest źle, nadzwiczaj
                        podejrzana historia...
                        -A jeśli ktoś mówi że ma 100% racji? To on już jest zbój najokropniejszy,
                        największy rabuśnik!!!"
                        Nurni! Wobec tego jako obserwator obiektywny rzeczywistości polskiej (Polak
                        niemiecki, ewangelik, bezpartyjny, dla stron obcy) pytam Ciebie; Dlaczego Ty
                        chcesz mieć zawsze 100% racji???
                • p.smerf Re: sceptyk ma racje 21.11.04, 17:45
                  > Może sie wreszcie jakiś nowa normalna siła polityczna znajdzie, która przejmie
                  > ta polską masę upadłosciowa, inaczej czarno widzę...

Nie widzę żdanego powodu do czarnowidztwa, choć to taka nasza piekna cecha narodowa.
                  Wiara w cudowna moc sprawczą tej czy innej formacji to mrzonki. Również
                  propozycje by "wziąć za mordę" są bez sensu. Jeszcze nigdy i nigdzie, żaden ruch
                  rewolucyjny nie przyniósł pozytywnych rezultatów - a nawet wręcz przeciwnie.

Tylko mozolna dlugoletnia praca może przynieś jakieś rezultaty. A my akurat
                  mozolnej pracy nie lubimy.
                  Darcie gęby o upadku Rzeczypospolitej to demagogia. Wystarczy poróownać nasz
                  kraj sprzed 14 laty by zdać sobie sprawę, że idziemy do przodu i to ostro.
                  Gdybyś przed tymi 14 laty powiedział że dzisiejszej Polsce będzie to co jest, to
                  każdy! powiedział by Ci, że masz fioła.
                  • mariusz.marek Re: sceptyk ma racje 22.11.04, 18:06
                    p.smerf napisał:
                    > Nie widzę żdanego powodu do czarnowidztwa,

Skoro nie widzisz to nie bój się przyszłości.

> Wiara w cudowna moc sprawczą tej czy innej formacji to mrzonki.

Masz rację. Chodzi raczej o próbę wprowadzenia nowego sposobu rządzenia, który
                    wlałby nadzieję i dodał wszystkim sił do zbudowania Polski o jakiej marzyliśmy
                    15 lat temu i ciągle marzymy.

> Tylko mozolna dlugoletnia praca może przynieś jakieś rezultaty. A my akurat
                    > mozolnej pracy nie lubimy.

Jesteś złego mniemania o polskim społeczeństwie.
                    Lubimy, lubimy.
                    Nie lubimy natomiast durnej pracy, która nie przynosi efektów.
                    A dlaczego? Są siły, którym nie zależy na rekonstrukcji starych struktur.
                    Te siły trzeba rozpoznać i jak najszybciej zneutralizować, aby mozolna praca, o
                    której piszesz, przyniosła efekty za naszego życia, a nie za życia naszych
                    wnuków.

> Gdybyś przed tymi 14 laty powiedział że dzisiejszej Polsce będzie to co jest,
                    t
                    > o
                    > każdy! powiedział by Ci, że masz fioła.

I tu się zgadzam.
                    Jeżeli idzie o gospodarkę to jest mniej więcej według przewidywań.
                    Natomiast jeśli idzie o politykę, to prędzej spodziewałbym się trzęsienia
                    ziemi, niż tego, że w roku 2004 prezydentem będzie pan Kwaśniewski, a
                    postPRLowska SLD będzie rządziła z 40% poparciem wyborczym.

• Gość: antybydle A może by tak coś zrobic... IP: *.lublin.mm.pl 21.11.04, 15:06
          żeby przestali rozszarpywać tę naszą biedna Polskę tak czerwone jak i czarne
          s........syny? Może macie pomysł?
          • Gość: Marchewka Czy Gruszka wiedzial o teczce Kapusty? IP: *.sympatico.ca 21.11.04, 15:23
    • Gość: A. Nie to co sokoly z lewicy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 16:57
      Profesjonalizm w kazdym calu.
      • Gość: Abul Re: Nie to co sokoly z lewicy - te z prawicy!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 17:43
        Jak ten "orzeł" - Grzesiuk, Grzesiak czy jakieś tam inne g... Ten
        zabłysnął! "Demaskował" Millera pytaniami czy zna x czy y i czy jest członkiem
        stowarzyszenia miłośników whisky czy cygar!!!! Gdyby na czele komisji stał
        facet z jajami a nie jakaś zgniła gruszka to by go wyrzucił z sali - żeby nie
        kompromitował tego organu - bądź co bądź powołanego przez Sejm!!!
        Pogromcy czerwonych totalnie dają ciała, nie zdając sobie sprawy, że naganiają
        wyborców dla lewicy. I dobrze, bo jak widać, nie może być dla Polski nic
        gorszego niż rządy prawicowo - klerykalnych oszołomów.
        • camille_pissarro Sam sobie wystawiasz świadectwo 21.11.04, 18:09
          zlaiczajac "orła" Grzesika do prawej strony politycznej.Poseł Grzesik czy
          Grzesiak ( tez nie utkwiło mi dobrzez w pamięci jego nazwisko ) jest
          przedstawicielem Samoobrony w tekj komisji sledczej , i to on swymi
          wystąpieniami pracuje na swój wizerunek a docelowo na wizerunek swojej partii.
          Zatem jeśli juz zabieramy głos to przynajmniej trzymajmy sie konkretnych
          faktów a nie luźnych konotacji jak chociażby tej klastfikujac Samoobrone jak
          partie stricte prawicową...
          • Gość: radca Re: Sam sobie wystawiasz świadectwo IP: *.olsztyn.mm.pl 21.11.04, 18:42
            Pozostaje faktem,że NIKT nie zakwestionował podstawowych faktów dotyczący panów
            posłów:
            1.Gruszki
            2.Macierewicza,
            3.Giertycha,
            4.Wassermana
            • Gość: Kaszanka Re: Sam sobie wystawiasz s´wiadectwo IP: *.sympatico.ca 21.11.04, 19:03
              1.Gruszka - nie wiedzial o teczce Kapusty!
              2.Macierewicz - mial swoje teczki, hehe!
              3.Giertych - debil jak i jego dzidek!
              4.Wassermann - dostaje paczki z Tel-Aviv!

Po Kulczyku czas na Krauzego?

• Gość: Abul Re: Sam sobie wystawiasz s´wiadectwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 22:22
                stwierdził Pisarro:
                zlaiczajac "orła" Grzesika do prawej strony politycznej.Poseł Grzesik czy
                Grzesiak ( tez nie utkwiło mi dobrzez w pamięci jego nazwisko ) jest
                przedstawicielem Samoobrony w tekj komisji sledczej , i to on swymi
                wystąpieniami pracuje na swój wizerunek a docelowo na wizerunek swojej partii.
                Zatem jeśli juz zabieramy głos to przynajmniej trzymajmy sie konkretnych
                faktów a nie luźnych konotacji jak chociażby tej klastfikujac Samoobrone jak
                partie stricte prawicową...

Jesteś pewien? Z Samoobrony jest ten knurek na końcu stołu, który nie zabiera
                głosu bo najwyraźniej jest "wczorajszy" i nie wie o co chodzi. Witaszek,
                Świstaczek, czy jakoś tak. Czy Samoobrona miałaby 2 członków komisji? Ejże!
                Sprawdźmy to, zanim zaczniemy się oskarżać. Ten G... jak mu tam, wygląda mi
                jednak na prawicowego oszołoma.
                • Gość: SLD-UPek Nie wspomnieli towarzysze o księdzu Rydzyku, IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 21.11.04, 22:46
                  który tym wszystkim kręci.
                  • Gość: Kaszanka Rydzol to taki ksiondz jak z Bagaznika magister! IP: *.sympatico.ca 21.11.04, 22:58
    • sceptyk Przekonaliscie mnie, drodzy polemisci 21.11.04, 23:30
      Po zapoznaniu sie z Waszymi cennymi uwagami doszedlem do wniosku, ze jednak
      macie racje i Komisje nalezy czym predzej rozwiazac. Dzieki temu Ojczyzna
      nasza, troska o ktora przebija z Waszych tekstow, zostanie uratowana.

Konczac te interesujaca wymiane zdan pragnalbym Was zapewnic, towarzysze
      polemisci, ze jestem pelen szacunku dla glebi intelektualnej Waszych wywodow.
      Ich sila perswazyjna porownywalna jest do mocy tez oryginalnie przedstawionych
      w Manifescie Komunistycznym, a nastepnie rozwinietych przez Lenina, Stalina,
      Bieruta oraz poznego Jaruzela - do spolki z Rakowskim i wielkouchym Urbanem - i
      do dzis kontynuowanych przez krotkowąsa Janika, okraglutkiego Oleksa oraz
      wielu, wielu innych, ktorych mamy na Pęczaki. Jednoczesnie chcialbym Was goraco
      prosic abyscie zechcieli serdecznie, tak po komsomolsku pocalowac mnie w d....

pa
      • Gość: radca Re: Przekonaliscie mnie, drodzy polemisci IP: 213.25.179.* 22.11.04, 14:16
        W tym całym zamęcie zapomnieliści chyba o sprawie podstawowej: ocenie
        Gruszki,Giertycha, Wassermana, Miodowicza,Macierewicza.
        • ayran Re: Przekonaliscie mnie, drodzy polemisci 22.11.04, 15:32

> W tym całym zamęcie zapomnieliści chyba o sprawie podstawowej: ocenie
          > Gruszki,Giertycha, Wassermana, Miodowicza,Macierewicza.

Nie sposób wspomnieć tonujących atmosferę w komisji wypowiedzi posła
          Celińskiego, który jako jeden z nielicznych (oprócz jeszcze 2-3) członków
          komisji poszukuje prawdy, nie haków i bezkompromosowo odpytuje swojego byłego
          przełożonego i innych byłych kolegów z rządu w którym zasiadał. I posła
          Różańskiego, który w porywie szlachetności zawiesił swoje prawo do stawiania
          pytań Leszkowi Millerowi. I posła Bujaka - który jak mało kto dązy do prawdy
          bez żadnych kompromisów, nawet gdyby ta prawda był dla jego własnego środowiska
          nie wiem jak bolesna. I posła Aumillera, bezkompromisowo atakującgo byłego
          premiera za minimalne przecież tylko odejście od ideałów lewicy polegające na
          odciążeniu Ministra Skarbu od nawału obowiązków i wzięcie na siebie trudu
          spotkań z przedstawicielami biznesu.
          • venus99 Re: Przekonaliscie mnie, drodzy polemisci 22.11.04, 15:34
            osobiście zostałem w tym momencie przekonany,że ta cała komisja jest do dupy.
      • basia.basia Hola, hola:) 22.11.04, 14:26
        sceptyk napisała:

> Po zapoznaniu sie z Waszymi cennymi uwagami doszedlem do wniosku, ze jednak
        > macie racje i Komisje nalezy czym predzej rozwiazac. Dzieki temu Ojczyzna
        > nasza, troska o ktora przebija z Waszych tekstow, zostanie uratowana.
        >
        > Konczac te interesujaca wymiane zdan pragnalbym Was zapewnic, towarzysze
        > polemisci, ze jestem pelen szacunku dla glebi intelektualnej Waszych wywodow.
        > Ich sila perswazyjna porownywalna jest do mocy tez oryginalnie
        przedstawionych
        > w Manifescie Komunistycznym, a nastepnie rozwinietych przez Lenina, Stalina,
        > Bieruta oraz poznego Jaruzela - do spolki z Rakowskim i wielkouchym Urbanem -
        i
        >
        > do dzis kontynuowanych przez krotkowąsa Janika, okraglutkiego Oleksa oraz
        > wielu, wielu innych, ktorych mamy na Pęczaki. Jednoczesnie chcialbym Was
        goraco
        >
        > prosic abyscie zechcieli serdecznie, tak po komsomolsku pocalowac mnie w d....
        >
        > pa

:)))))

Na całe szczęście nie da się rozwiązać komisji i cały ten jazgot na nic się
        zda:) Od momentu kiedy sejmowa komisja śledcza powstała skończyła się nad
        nią władza Sejmu. Komisja jest ciałem konstytucyjnym i Sejmowi nic do niej.
        Z ustawodawstwa jasno wynika, że tylko członek komisji może zgłosić wniosek
        o usunięcie innego członka komisji a decyzję podejmuje kś poprzez głosowanie.
        Od momentu powołania członka komisji przez Sejm nie podlega on sterowaniu
        przez swoją partię - staje się niezależnym śledczym.
        • Gość: radca Re: Hola, hola:) IP: 213.25.179.* 22.11.04, 14:30
          Sądząc po dotychczasowych rezultatach najbardziej niezależni są od rozumu i
          orzyzwoitości.
          • Gość: Aser Re: Hola, hola:) I wszystko jasne!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 22:18
            Baśka mi to wyjaśniła:
            Z ustawodawstwa jasno wynika, że tylko członek komisji może zgłosić wniosek
            o usunięcie innego członka komisji a decyzję podejmuje kś poprzez głosowanie.
            Od momentu powołania członka komisji przez Sejm nie podlega on sterowaniu...

Do tej pory nie wiedziałem kto wnioskował o usunięcie mojego członka. Teraz już
            wiem - to Giertych albo jakiś inny Wasserman ( z odczynem dodatnim!!!) Ale
            Baśka stwarza mi nadzieję - od momentu powołania nie podlega on sterowaniu...
            Tak wogóle??? Baśka, ja myślałem, że jeszcze mam na niego jakiś wpływ! A tu
            nic? Żadnego sterowania??
            Baśka! Miej litość! A może byś się tym zajęła?
            • Gość: Abul Re: Hola, hola:) sceptyku!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 13:18
              Sceptyk m. inn:
              ....Jednoczesnie chcialbym Was goraco
              prosic abyscie zechcieli serdecznie, tak po komsomolsku pocalowac mnie w d....

Na pieszczoty ci się zebrało?!
              • Gość: Janko No i co z tymi orłami????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 21:34
                Zatkało was, kochani? Kto normalny uwierzy w bzdurę pt. ostrzeżenie Gertycha?
                Albo Gruszki? To są teksty dla idiotów albo niedorozwiniętych. I co? I nic!!!!!
                Komisja nadal działa i nadal goni czerwonych - mimo oczywistej
                autokompromitacji!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka