Dodaj do ulubionych

Wymowne zdjęcie

22.02.25, 23:33
https://pbs.twimg.com/media/Gkar7hDXkAEszuN?format=jpg&name=4096x4096

Nie na nim 12 gwiazdek maryjnych.
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Wymowne zdjęcie 22.02.25, 23:33
      ma
    • negativum To też 23.02.25, 00:01
      https://pbs.twimg.com/media/Gka6I22XgAA1ovv?format=jpg&name=900x900

Wszystko co będzie po Dudzie będzie tylko wspomnieniem.
    • hrasier_2 Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 00:24
      Było krótko. Warto dopytać, czy w te przysłowiowe pięć minut dało się skutecznie nadać na Tuska, ostrzec przed Trzaskowskim i pożalić się na los "pań urzędniczek. Czyli prezydent więcej zrobił niż ten rząd koalicyjny. A gdzie Sikorski i ten drugi Klich. O Tupolewie to już porozmawiają dłużej w Polsce. Zdąży Trump przylecieć przed upływem kadencji prezydenta Dudy.
      • negativum Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 00:50
        hrasier_2 napisał:

> Było krótko. Warto dopytać, czy w te przysłowiowe pięć minut dało się skuteczni
        > e nadać na Tuska, ostrzec przed Trzaskowskim i pożalić się na los "pań urzędnic
        > zek. Czyli prezydent więcej zrobił niż ten rząd koalicyjny. A gdzie Sikorski i
        > ten drugi Klich. O Tupolewie to już porozmawiają dłużej w Polsce. Zdąży Trump p
        > rzylecieć przed upływem kadencji prezydenta Dudy.

To idzie dookreślić e-mail.

Jest oficjalna komunikacja typu wywieszone flagi (dla pospólstwa) i komunikacja nie. Większość dzieje się tajnie. Duda ubiegł Macrona. Pod względem przekazu.
        • stefan4 Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 06:51
          negativum:
          > Duda ubiegł Macrona. Pod względem przekazu.

Pod względem przykazu. W sensie, że pochwycił to, co mu przykazano i pobiegł to realizować.

Biedny Trump, on liczy na Dudę, a nie wie, że Duda nie jest w stanie niczego zrealizować. Bo to tylko Duda...

- Stefan
          • basia_nobile Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 15:30
            stefan4 napisał:

> Biedny Trump, on liczy na Dudę, a nie wie, że Duda nie jest w stanie niczego zr
            > ealizować. Bo to tylko Duda...

a który polski polityk jest w stanie coś zrealizować?
          • no-popis Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 16:15
            stefan4 napisał:

> Biedny Trump, on liczy na Dudę, a nie wie, że Duda nie jest w stanie niczego zr
            > ealizować. Bo to tylko Duda...
            A na kogo ma liczyć...na Tuska :))))))))))))))
    • m.c.hrabia Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 07:03
      Ciekawe ile ta fotka kosztowała polskiego podatnika , bo tylko po nią poleciał anżej z pałacu
      • no-popis Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 16:16
        m.c.hrabia napisał:

> Ciekawe ile ta fotka kosztowała polskiego podatnika , bo tylko po nią poleciał
        > anżej z pałacu
        W wątku o 2 tygodniowej wycieczko-wizycie małżonków Tusków w Peru nie byłeś aktywny. O wynikach i efektach tamtej wizyty cisza.
        • bobislaw.borboje Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 20:48
          Wizyta była raczej prywatna.
    • hana2 Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 07:30
      Miejmy nadzieję, ze angielski Dudy był w miarę zrozumiały dla Tumpa.
      • stefan4 Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 08:23
        hana2:
        > Miejmy nadzieję, ze angielski Dudy był w miarę zrozumiały dla Tumpa.

Przecież Trump nie słuchał. Pan Donald jest zasłuchany we własne oracje. Dla Dudy ot on może mieć tylko polecenia — ale to już ktoś Dudzie przełoży na polski.

Za to pan Duda odbije to sobie potem na konferencji w polskiej ambasadzie. Tam będzie już wymowny i miodousty.

- Stefan
      • ukos Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 13:08
        hana2 napisała:

Z hinduskiego angielskiego mu tłumaczyli, to może i z volish pidgin english.
      • no-popis Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 16:18
        hana2 napisała:

Zdecydowanie bardziej go rozumiał nić Obama Komorowskiego w sławnej rozmowie.
        Obejrzyj sobie :
        youtu.be/pmd7ormJEm0?t=23
    • alicia033 Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 08:27
      no, to ostatnia fotka zaliczona, duda może oddalić się hyżo w stronę więzienia!
      • stasi1 Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 09:07
        Akurat nikt poważny nie bierze pod uwagę że Duda skończy w więzieniu. Ale miejmy nadzieję że jego emerytura prezydencka będzie tylko wspomnieniem
        • stefan4 Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 10:09
          stasi1:
          > miejmy nadzieję że jego emerytura prezydencka będzie tylko wspomnieniem

Ja tam jestem hojniejszy i nie skąpiłbym mu 5 tysięcy miesięcznie na emeryturę — niech bierze i znika.

Ważniejsze jest, żeby w końcu kimś obsadzić ten dziesięcioletni już wakat na stanowisku prezydenta RP.

- Stefan
          • basia_nobile Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 15:32
            stefan4 napisał:

> Ważniejsze jest, żeby w końcu kimś obsadzić ten dziesięcioletni już waka
            > t na stanowisku prezydenta RP.

a możesz łaskawie dać wskazówkę kim?
            • stefan4 Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 20:38
              stefan4:
              > Ważniejsze jest, żeby w końcu kimś obsadzić ten dziesięcioletni już wakat
              > na stanowisku prezydenta RP.

basia_nobile:
              > a możesz łaskawie dać wskazówkę kim?

Ty byś nie zasiadła? Nie znam Twoich mocy intelektualnych i retorycznych, ale jakie by nie były, to i tak będzie postęp.

- Stefan
          • no-popis Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 16:57
            stefan4 napisał:

> stasi1:
            > > miejmy nadzieję że jego emerytura prezydencka będzie tylko wspomnieniem
            >
            > Ja tam jestem hojniejszy i nie skąpiłbym mu 5 tysięcy miesięcznie na emeryturę
            > — niech bierze i znika.
            >
            > Ważniejsze jest, żeby w końcu kimś obsadzić ten dziesięcioletni już waka
            > t na stanowisku prezydenta RP.
            >
            > - Stefan
            Frustraci :)
            Po Komorowskim to osiołek Perfirion byłby lepszym prezydentem.
            • bobislaw.borboje Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 20:53
              Mieliśmy już po Brąku dwóch osiołków: Zimnego Lecha i Adriana. Teraz czai się trzeci, Charles, ale to Mentzen wejdzie do II tury zamiast Charlesa.
          • stasi1 Re: Wymowne zdjęcie 24.02.25, 18:50
            Ale dudowq emerytura będzie zdecydowanie wyższa, chyba że trafi pod ts
      • no-popis Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 16:19
        alicia033 napisała:

> no, to ostatnia fotka zaliczona, duda może oddalić się hyżo w stronę więzienia!
        A Ty oddal się w stronę wieczorowego gimnazjum.
    • hrasier_2 Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 10:37
      Ludzie na tych forach dalej nie rozumieją o co chodzi z Trumpem. Jest ciągle nagonka na niego i na prezydenta Dudę, który kończy kadencję. Polska teraz krajem bezprawia, ciągle kłótnie i niesnaski. Chce zakończyć wojnę Trump źle. Co robi prezydent Duda źle. Grunt że ten rząd nie zajmuje się problemami ludzi tylko stosuje tematy zamknięte. Po roku czasu nie widać dużych sukcesów tego. A w polityce międzynarodowej nędza i to na własne życzenie. Bez amerykańskiego wsparcia Ukraina tej wojny nie przetrwa.
      I choćby przyszło 1000 eurokratów i każdy zjadłby 1000 wegekotletów i nie wiadomo jak się wytężał, to nie udźwigną, taki to ciężar. Dzisiaj wybory w Niemczech ważne dla Europy i Polski. Dalej tkwicie w oślim uporze.
      • ukos Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 13:27
        A teraz biegusiem rowa wylizać. Pomarańczowego to zbyt wielki zaszczyt, ale może się uda jakiegoś podnóżkowego.
      • stefan4 jasnowidz! 23.02.25, 14:26
        hrasier_2:
        > Chce zakończyć wojnę Trump

A skąd Ty wiesz, co Trump chce? Jasnowidz jakiś, czy co...

Tylko nie głoś, że wiesz stąd, że on tak powiedział, bo stracisz resztkę autorytetu w swojej grupie Muchomorków w przedszkolu...

- Stefan
      • basia_nobile Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 15:36
        hrasier_2 napisał:

> Grunt że ten rząd nie zajmuje się problemami ludzi tylko s
        > tosuje tematy zamknięte. Po roku czasu nie widać dużych sukcesów tego.

mnie interesują te małe sukcesy.
        Niech je ktoś bohatersko wymieni.
        Może być w punktach.
        • no-popis Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 16:20
          basia_nobile napisała:

> mnie interesują te małe sukcesy.
          > Niech je ktoś bohatersko wymieni.
          > Może być w punktach.
          Masz na myśli sukcesy rządu Tuska?
          • basia_nobile Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 16:35
            no-popis napisała:

> basia_nobile napisała:

> Masz na myśli sukcesy rządu Tuska?

Tuska Donalda
    • eriko Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 16:40
      hrasier_2 napisał:
      > > Grunt że ten rząd nie zajmuje się problemami ludzi tylko
      > > stosuje tematy zamknięte. Po roku czasu nie widać dużych sukcesów tego.
      basia_nobile napisała:
      > mnie interesują te małe sukcesy.
      > Niech je ktoś bohatersko wymieni.
      > Może być w punktach.
      >

Basiu, wolisz polityczne, czy socjalne sukcesy? Pytam się, bo socjalnych sukcesów, czyli rozdawnictwa nie lubię, ponieważ jeszcze na to nie zarobiliśmy. Żaden bogaty kraj nie ma tak hojnego socjalu jak w Polsce.

Z politycznych, to:
      - uporządkowanie w ministerstwach popisowskiego chaosu,
      - odblokowanie funduszy unijnych,
      - uszczelnienie granicznej zapory antyimigracyjnej,
      - podjęcie działań dla militarnego bezpieczeństwa Polski (m.in. Tarcza Wschód juz się robi)
      - wprowadzenie reformy w finansowaniu samorządów (mają mieć większe środki z PiT, Cit i innych)
      - obudowywanie międzynarodowej pozycji Polski, bo kiedyś mieliśmy całkiem niemalutką.

Z socjalnych to:
      - renta wdowia
      - aktywny rodzic (babciowe)
      - wakacje składkowe.

Rezultat z 14-tu miesięcy. Z końcem kadencji będzie znacznie więcej.
      • basia_nobile Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 16:53
        eriko napisała:

> Z politycznych, to:
        > - uporządkowanie w ministerstwach popisowskiego chaosu,

proponuję abyś poszła do dowolnego ministerstwa coś załatwić. Jest tylu wiceministrów, że każdy odsyła do innego.

> - odblokowanie funduszy unijnych,

dostała je najbogatsza Polka mieszkająca w Londynie o nazwisku Kulczyk, na zakup niemieckich wiatraków.

> - uszczelnienie granicznej zapory antyimigracyjnej,

tylko zapomnieli o zachodniej granicy. Niemcy swojej pilnują a nam podrzucają niechcianych migrantów.

> - podjęcie działań dla militarnego bezpieczeństwa Polski (m.in. Tarcza Wschód j
        > uz się robi)mo

a prawidłowy adres e-mail MO już ma?

> - wprowadzenie reformy w finansowaniu samorządów (mają mieć większe środki z Pi
        > T, Cit i innych)

mają być...

> - obudowywanie międzynarodowej pozycji Polski, bo kiedyś mieliśmy całkiem niema
        > lutką.

mamy taka odbudowaną pozycję, że Tuska nie zaproszono na rozmowy w Paryżu.

>
        > Z socjalnych to:
        > - renta wdowia
        > - aktywny rodzic (babciowe)
        > - wakacje składkowe.
        >
        > Rezultat z 14-tu miesięcy. Z końcem kadencji będzie znacznie więcej.

Trump takie rzeczy załatwił w dzień.
        • basia_nobile Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 17:01
          dodam kolejny sukces.
          Moja faktura za gaz okres grudzień/styczeń:
          2023 - 600 zł
          2024 - 800 zł
          2025 - 2400 zł
          • eriko Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 19:37
            basia_nobile napisała:
            > dodam kolejny sukces.
            > Moja faktura za gaz okres grudzień/styczeń:
            > 2023 - 600 zł
            > 2024 - 800 zł
            > 2025 - 2400 zł

Rok 2024 jest w normie, ponieważ ceny energii wzrosły do około 300 zł. i są zamrożone do 30.09.2025 r.
            A ten 2025 rok dopiero się zaczął. Ja na Twoim miejscu reklamowałabym u dostawcy prądu, bo coś grubo jest nie tak :-)
            • basia_nobile Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 19:55
              eriko napisała:

> Rok 2024 jest w normie, ponieważ ceny energii wzrosły do około 300 zł. i są zam
              > rożone do 30.09.2025 r.
              > A ten 2025 rok dopiero się zaczął. Ja na Twoim miejscu reklamowałabym u dostawc
              > y prądu, bo coś grubo jest nie tak :-)

to nie prąd to gaz.
              Może mi się sąsiad podłączył i kradnie.
              On gardłuje za Tuskiem więc wszystko możliwe u takiego. :)
              • eriko Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 20:17
                basia_nobile napisała:
                > On gardłuje za Tuskiem więc wszystko możliwe u takiego. :)

Ja gardłuję za Tuskiem i nie kradnę. :-)
                Po jednej i drugiej stronie można spotkać uczciwych i nieuczciwych.
          • bobislaw.borboje Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 20:58
            To już mamy 2026 rok?
            • eriko Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 21:39
              Rzeczywiście. To już jest 2026 r. Cóż, szczęśliwi dni nie liczą.
        • eriko Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 19:29
          basia_nobile napisała:
          > proponuję abyś poszła do dowolnego ministerstwa coś załatwić. Jest tylu wiceministrów, że
          > każdy odsyła do innego

Niebywałe… ale jako zasłużona nie miałaś szczególnej krzywdy, ponieważ wiceministrowie nie przyjmują zwykłych obywateli. Co prawda natuptałaś się, ale teraz możesz chwalić się znajomościami. Od pisowskich czasów ilość ministerstw zwiększyła się tylko o jedno; o Ministerstwo Przemysłu z siedzibą w Katowicach. Czy tez musiałaś jeździć do Katowic?

basia_nobile napisała:
          > dostała je najbogatsza Polka mieszkająca w Londynie o nazwisku Kulczyk, na zakup niemieckich wiatraków.

Tak podejrzewałam, że w pisowskich mediach z inteligentnych ludzi robią idiotów. Oj. Basiu – pani Kulczyk nie mogła dostać wszystkich funduszy unijnych, a wynika to z tego co napisałaś. To było tak - Bank Gospodarstwa Krajowego i Polenergia Dominiki Kulczyk podpisały umowę POŻYCZKI na 750 mln zł ze środków KPO, na budowę dwóch farm wiatrowych na Bałtyku, które docelowo maja zasilić 4 miliony gospodarstw. Pani Kulczyk jest doświadczoną bizneswoman i na pewno kupuje wiatraki tam, gdzie jest to opłacalne. Czy wiesz, że bankową pożyczkę trzeba zwrócić z odsetkami?

basia_nobile napisała:
          > tylko zapomnieli o zachodniej granicy. Niemcy swojej pilnują a nam podrzucają niechcianych migrantów.

Niemcy korzystają z pisowskiego know how i chyba nie jest źle, kiedy PiS jest przykładem. Morawiecki jako pierwszy zastosował pushbacki.

basia_nobile napisała:
          > a prawidłowy adres e-mail MO już ma?
          Nooo, z tym adresem, to wstydliwa wpadka - była to skuteczna dywersja Błaszczaka :-)

basia_nobile napisała:
          > mają być...

Tak, mają być każdego roku bezpośrednio naliczane samorządom od dochodów podatników zamieszkałych na ich terenie, a nie jak dotychczas z budżetowych subwencji, naliczanych procentowo od podatków. Tym samym dochody samorządów nie będą uzależnione od zmian podatkowych i zwiększą się o 4%-10%.

basia_nobile napisała:
          > mamy taka odbudowaną pozycję, że Tuska nie zaproszono na rozmowy w Paryżu.

Żałuj. że nie widziałaś jak Macron w Pałacu Elizejskim witał premiera Tuska z otwartymi ramionami i jak się ten Tusk z Ursulą całował. Wszystkie stacje telewizyjne na świecie i w kraju to transmitowały, z wyjątkiem telewizji wiadomo których… więc zostałaś wprowadzona w błąd, że nie został zaproszony..

basia_nobile napisała:
          > Trump takie rzeczy załatwił w dzień.

Jeśli z Trumpa jest taki tuz i takie rzeczy potrafi załatwiać za pstryknięciem palca, to może dla naszego dobra agituj, aby Polskę przyjął na 51 stan. Jak nierozsądnie Kanada nie chce, to może my………… ;-)
          • basia_nobile Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 19:50
            droga eriko, dziękuję za kolejnego tasiemca, który utwierdza mnie, że widzowie TVNu to inny sort umysłowy.
            Ludzie powiadają w sondażach i nie tylko w sondażach, że za PiSu żyło im się lepiej.
            Ale co ja tam się znam na POPiSie... ja to kreskę daję Konfederacji.
            • eriko Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 20:12
              basia_nobile napisała:
              > droga eriko, dziękuję za kolejnego tasiemca, który utwierdza mnie, że widzowie
              > TVNu to inny sort umysłowy.
              > Ludzie powiadają w sondażach i nie tylko w sondażach, że za PiSu żyło im się lepiej
              > Ale co ja tam się znam na POPiSie... ja to kreskę daję Konfederacji.

Droga Basiu
              Byt kształtuje świadomość, jest to stara prawda.
              Mnie za rządów PiS żyło się gorzej.
              Realnie wynagrodzenie mi obniżyli i zwiększyli koszty utrzymania.

A telewizje oglądam prawie wszystkie, łącznie z TV Republika a z wyjątkiem wPolsce24, bo jakiś daleki jest to kanał i nie chce mi się szukać. Zresztą w tej drugiej jest zapewne to samo, co w pierwszej.

Już słyszałam od prezesa Kaczyńskiego, że jestem II sort i z tym się pogodziłam.

Jak Konfederaci wprowadzą nierozerwalność małżeństw, to zrobi się fajnie, bo chłopów będzie można wałkiem okładać bez ryzyka, że pójdą do innej :-)
              • basia_nobile Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 20:37
                eriko napisała:

> Jak Konfederaci wprowadzą nierozerwalność małżeństw, to zrobi się fajnie, bo ch
                > łopów będzie można wałkiem okładać bez ryzyka, że pójdą do innej :-)

czasami to dobrze jak sobie pójdą, oczywiście pod warunkiem, że zostawią dom, kluczyki do auta i będą spłacać kredyt - nadal.
                Konfederacja gwarantuje nierozerwalność małżeństw dla par homo bo nie można rozerwać czegoś co nie istnieje i istnieć nie będzie.
                • eriko Re: Wymowne zdjęcie 23.02.25, 21:36
                  basia_nobile napisała:
                  > Konfederacja gwarantuje nierozerwalność małżeństw dla par homo bo nie można
                  > rozerwać czegoś co nie istnieje i istnieć nie będzie.

Konfederacja ma w programie gwarancję nierozerwalności małżeństw. Na ten temat znajdziesz materiał w necie. Ewentualny rozwód mógłby tylko Biskup udzielić. :-D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka