Dodaj do ulubionych

Głosowanie

20.05.24, 19:42
Zgodnie z sugestią, że nie usuwamy, tylko pytamy mam pytanie: czy usuwamy wętek wiernego, który ma pretensje do boga, że znowu w życiu mu nie wyszło i cierpi? Inny wierny domaga się kategorycznie, by wątek usunąć, ale jedyny argument na jaki się zdobył to taki, że

> Na każdym normalnym i prywatnym forum nikt sobie nie pozwoli na to.

Nie pokusił się nawet o wyjaśnienie to to jest to "to" na które nikt by sobie nie pozwolił. Czy zakładamy, że forum nie jest normalne, choć prywatne i zostawiamy, czy czekamy aż wreszcie przygotuje przekonywającą argumentację? I wykaże, że to co sam pisze bez wyjątku na każdym normalnym i prywatnym forum by się ostało.
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Głosowanie 20.05.24, 20:04
      oby.watel napisał:

> Zgodnie z sugestią, że nie usuwamy, tylko pytamy mam pytanie: czy usuwamy wętek
      > wiernego, który ma pretensje do boga, że znowu w życiu mu nie wyszło i cierpi?
      > Inny wierny domaga się kategorycznie, by wątek usunąć, ale jedyny argument na
      > jaki się zdobył to taki, że
      >
      > > Na każdym normalnym i prywatnym forum nikt sobie nie pozwoli na to.
      >
      > Nie pokusił się nawet o wyjaśnienie to to jest to "to" na które nikt by sobie n
      > ie pozwolił. Czy zakładamy, że forum nie jest normalne, choć prywatne i zostawi
      > amy, czy czekamy aż wreszcie przygotuje przekonywającą argumentację? I wykaże,
      > że to co sam pisze bez wyjątku na każdym normalnym i prywatnym forum by się ost
      > ało.

Jeśli zaczniemy usuwać, to będziemy już usuwać stale. Zawsze nam się coś nie będzie podobało.
      Nie ma obowiązku, by utożsamiasz się z Bogiem. Jeśli ktoś się czuje Bogiem, to ja mu nie pomogę.
      Do tego wątku się nie wpisałem, choć go czytałem.
      Wiele razy Obywatelu mnie denerwowałeś. Ale nigdy nie pokusiłem się o usunięcie Ciebie, bo miałem sraczkę i byłem wciekły, jak szerszeń w okolicach gniazda.
      Walczymy z agresją. Przejawem agresji jest też ostracyzm. Kto wie, czy nie bardziej perfidną. Przed typową agresją można się bronić. Przed ostracyzmem (banicją) nie.

Przypominają mi się słowa husyty, Prokopa Wielkiego, że on nigdy nikogo nie zabił. Był jednym z większych sadystów w historii.
      • oby.watel Re: Głosowanie 21.05.24, 10:14
        negativum napisał:

> Jeśli zaczniemy usuwać, to będziemy już usuwać stale. Zawsze nam się coś nie bę
        > dzie podobało.
        > Nie ma obowiązku, by utożsamiasz się z Bogiem. Jeśli ktoś się czuje Bogiem, to
        > ja mu nie pomogę.
        > Do tego wątku się nie wpisałem, choć go czytałem.
        > Wiele razy Obywatelu mnie denerwowałeś. Ale nigdy nie pokusiłem się o usunięcie
        > Ciebie, bo miałem sraczkę i byłem wciekły, jak szerszeń w okolicach gniazda.
        > Walczymy z agresją. Przejawem agresji jest też ostracyzm. Kto wie, czy nie bard
        > ziej perfidną. Przed typową agresją można się bronić. Przed ostracyzmem (banicj
        > ą) nie.
        >
        > Przypominają mi się słowa husyty, Prokopa Wielkiego, że on nigdy nikogo nie zab
        > ił. Był jednym z większych sadystów w historii.

Zapytałem, ponieważ użytkownik miał zapytanie do admina, domagał się usunięcia wątku, ale w żaden sposób nie uzasadnił swojego żądania. Czy gdyby mowa była o innym bogu względnie proroku, to też domagałby się usunięcia postu? Mam zastrzeżenia do tytułu postu, ale rozumiem gościa, który oddał się w opiekę panu swemu i teraz na niego zwala winę za swoje niepowodzenia. Zamiast przeanalizować przyczyny swoich problemów i ewentualnie poszukać pomocy u specjalisty modlił się, żeby pan rozwiązał jego problemy za niego. Ubzdurał sobie, że mu coś obiecał, coś zagwarantował i znieważa go. A przecież nie po to pan powołał do służby zastępy sług swych, w powłóczyste szaty przyodzianych, by samodzielnie odwalać brudną robotę.

Podsumowując facet choruje na depresję, to poważna, wyniszczająca choroba, i wymaga pomocy specjalistycznej. Nie znajdzie jej ani na forach, ani w kościele, ani w niebie. Najgorsze co można zrobić, to udzielać zbawiennych lat, podsuwać cytaty sprzed tysiącleci, zamiast odesłać do fachowca po poradę. To już lepiej, rozsądniej, bardziej po chrześcijańsku po prostu od problemu uciec z podkulonym ogonkiem. Tego wymaga miłość bliźniego by zostawić potrzebującego pomocy samego.
        • negativum Re: Głosowanie 21.05.24, 14:10
          oby.watel napisał:

> > Przypominają mi się słowa husyty, Prokopa Wielkiego, że on nigdy nikogo n
          > ie zab
          > > ił. Był jednym z większych sadystów w historii.
          >
          > Zapytałem, ponieważ użytkownik miał zapytanie do admina, domagał się usunięcia
          > wątku, ale w żaden sposób nie uzasadnił swojego żądania. Czy gdyby mowa była o
          > innym bogu względnie proroku, to też domagałby się usunięcia postu? Mam zastrze
          > żenia do tytułu postu, ale rozumiem gościa, który oddał się w opiekę panu swemu
          > i teraz na niego zwala winę za swoje niepowodzenia. Zamiast przeanalizować prz
          > yczyny swoich problemów i ewentualnie poszukać pomocy u specjalisty modlił się,
          > żeby pan rozwiązał jego problemy za niego. Ubzdurał sobie, że mu coś obiecał,
          > coś zagwarantował i znieważa go. A przecież nie po to pan powołał do służby zas
          > tępy sług swych, w powłóczyste szaty przyodzianych, by samodzielnie odwalać bru
          > dną robotę.
          >
          > Podsumowując facet choruje na depresję, to poważna, wyniszczająca choroba, i wy
          > maga pomocy specjalistycznej. Nie znajdzie jej ani na forach, ani w kościele, a
          > ni w niebie. Najgorsze co można zrobić, to udzielać zbawiennych lat, podsuwać c
          > ytaty sprzed tysiącleci, zamiast odesłać do fachowca po poradę. To już lepiej,
          > rozsądniej, bardziej po chrześcijańsku po prostu od problemu uciec z podkulonym
          > ogonkiem. Tego wymaga miłość bliźniego by zostawić potrzebującego pomocy sameg
          > o.

"Jezus skarży się też słowami psalmu: „Boże mój, Boże mój, czemuś mnie opuścił?”"
          Jeśli Jezus zwątpił każdy może zwątpić.

Każdy może wykrzyczeć co go boli.
          Nie wiemy nawet czy delikwent jest dalej wśród żywych. Może to był ostatni jego krzyk.
          Pisałem już parę razy o Miodku. Profesor, lingwista i Poczta Polska.
          Jak puścił tam wiązankę, to i mi się zrobiły uszy czerwone.
          Jedno czynne okienko. Kolejka jak do Kalwarii. Dochodzi, było nie było człek przyzwoity, a pani zamyka mu okienko i zaczyna przerwę śniadaniową. Aż jej ciekło po brodzie.
          W swym życiu przekląłem parę razy. Może 2, może 4. Ale znam te słowa, choć ich nie wypowiadam. Są na zaś.
          Delikwentowi 444444… nie potrafię pomóc, to i nie zabieram głos. Nawet nie jestem mu wstanie zaproponować jakiegoś rozwiązania.
          Ale to nie jest powód, bym go ukrzyżował. Niedawno mieliśmy Wielkanoc. Ukrzyżuj go, ukrzyżuj...
          Były święta, przeminęły. Następne będą za rok. Czy coś zostało w ludziach? Wątpię. Zbliża się Boże Ciało. Ci sami ludzie będą stąpać po bławatkach. Klękać i robić inne niecne rytuały.

Też jestem osobą wierzącą na swój sposób. Nie obraża mnie splunięcie w moją twarz. Zaczynam się zastanawiać, dlaczego to zrobił.

Wielki sprawdzian z matematyki. Koleś siedział sobie po środku w ostatniej ławaczce i mógł pisać A lub B. Zbliża się koniec pierwszej godziny. Nauczyciel zaczyna sprowadzać czy każdy pisze ably swoją grupę. Dochodzi do kolesia siedzącego na końcu, dwie ławki za innymi i zabiera mu kartkę. Ten wstaje i puszcza wiązkę. Dużo poważniejszą niż niż 44444…
          Zostaje wyrzucony z klasy. Nauczyciel chodzi przez 10-15 minut i potem mówi. "Popierdolonym idiotą… to może i jestem, ale dlaczego nazwał mnie chujem?"
          Wyszedł z klasy, odszukał ucznia, przeprosił go przy nas. Kolega musiał zaliczać klasówkę już w innym terminie, ale dostał swój papirus i rozwiązywał go dalej. Dostał 5. Ocena nie spotykana w mej szkole. Tam było albo 1, albo 6. Problem albo rozwiązany, albo nie. Nie było ocen pośrednich.
          To była szczególna szkoła. Pełna indywidualistów. Jest strzelanie na strzelnicy. Jedna dziewczyna prawie ślepa.
          Co robimy? 4 strzały do swojej tarczy, a ostatni do jej. Podziurawiliśmy jej tarczę, aż miło.
          Dyrektor pedał, ale nie molestował uczniów.
          Przez dwa lata chodziłem do innego LO, bo mi się tam podobała dziewczyna. Nikt się do mnie przyczepił, poza tamtejszymi nauczycielami, którzy mnie odpytywali, ale moje nazwisko nie było zanotowane w dzienniku. Na klasówki wracałem do swojego.
          • xstefciax Re: Głosowanie 21.05.24, 14:41
            Nie jestem tu za karę, nie muszę tu pisać. Swoje zdanie już powiedziałam.
            • negativum Re: Głosowanie 21.05.24, 16:32
              xstefciax napisała:

> Nie jestem tu za karę, nie muszę tu pisać. Swoje zdanie już powiedziałam.

Ja też.

Dzień dobry,

Niestety mnie nie będzie. Pieczę sprawuje Pani Marta. Nie chcę czekać pod drzwiami, by tak jak u Pani Pogody czekać na swą kolej, bo Pani Marta nie jest jednocześnie dyskutować o postępach Syna ze mną. Pani Marta jest monitorowana przez MPOS. Byłem u Pana miesiąc temu. Coś się szczególnego wydarzyło? Mamy spotkania z Mediatorem, Pani Parta, 14 czerwca, ja 21 czerwca. Pani Marta nie wyraziła zgody byśmy uczestniczyli, w tym spotkaniu jednocześnie.
              Czekam na opinię na papierze o uczniu od Szkoły. A nie bla bla. Zapytanie o Opinię wysłałem, ale widać Pani dyrektor jest zbyt zajęta. Może jej zwróci wolność powołanie się na urzędnika państwowego i powołanie się na zapisy prawa.
              Z wyrazami szacunku,
              Piotr Solarz

PS
              Umiera na raka moja przyjaciółka, 48 lat. Naprawdę nie mam ochoty oglądać miny załatwiającego się kota Pani Marty. Pani Marta zna kobietę. Przerzut do kręgosłupa, modlę się, ale tyle co tylko mogę.
              Dwa tygodnie jeszcze temu składała mi życzenia urodzinowe. Dziś siedzi na opiatach. Naprawdę nie jestem w nastroju, by zobaczyć minę załatwiającego się kota.

PPS
              W 2021 odszedł mój inny znajomy na nowotwór. 35 pięć lat. Pani Marta skwitowała to tak, że wreszcie biorą twoich.
              Po jego odejściu miałem wykład wspominający. Instytut Fizyki PAN w Warszawie. Miałem z kolegą koło 20 wspólnych prac. Nie zapomnę tego cieszenia się Pani Marty ze śmierci kolegi!!! Jego żona mi podziękowała następnego dnia po wykładzie, w którym uczestniczyli ludzie z całego świata - Japończycy, Amerykanie - dziękuję.

PPPS
              Naprawdę nie chce mi się z Panem rozmawiać. Bo i o czym? Oceny są już wystawione.

Nie rozumiem po co mam jechać np. jutro do szkoły Syna, by zobaczyć twarz srającej kocicy. Może swoją opinię wyraziłem bez inwektyw. Ale moja opinia jest jasna. Rzygać mi się chce.
              Mam sporo znajomych nauczycieli. Pracują po 16-20 godzin na dobę. Siłaczki.
              Kolega 4444… może nie zachował się tak, jak mógł się zachować. Jego prawo. Co innego, jak ktoś psioczy, a co innego, jak ktoś się cieszy ze śmierci 35 letniego człowieka.
              Razem miałem 25 z nim prac. Był genialnym naukowcem. Żona artystka plastyk. Wystawia swe dzieła po całym świecie. Rak go wykończył. Ale czy z tego należy się cieszyć? Jakoś byłej żonie nie przeszkadzało to, że jeździ po świecie za pieniądze kolegi. Ale tego rechotu, że umarł nie zapomnę.
              Inny kumpel umierał na sepsę. Każdego dnia go odwiedzałem. Koszarowa we Wrocławiu. Nie bałem, się, że mnie zarazi. Odszedł w spokoju. Nie mogłem być przy jego śmierci, bo praca nie drużba i wywaliło mnie na 2 tygodnie do Stanów. Tam się dowiedziałem, że nie żyje. Na pogrzebie nie mogłem być, bo byłem za Dużą Kałużą.

• xstefciax Re: Głosowanie 21.05.24, 18:04
                Przykro mi, ale skoro nie potrafisz mnie zrozumieć i nadal ten paskudny wątek wisi na Twoim forum, to nie ma dla Ciebie miejsca na moim forum. Ty dokonałeś wyboru!
                • negativum Re: Głosowanie 21.05.24, 19:12
                  xstefciax napisała:

> Przykro mi, ale skoro nie potrafisz mnie zrozumieć i nadal ten paskudny wątek w
                  > isi na Twoim forum, to nie ma dla Ciebie miejsca na moim forum. Ty dokonałeś wy
                  > boru!

To nie jest paskudny wątek.
                  Jest wielce prawdopodobne, że ta osoba już nie żyje…

Na swój sposób wierzę w Boga. Podobnie, jak mój tata. To wiara nie polega na tym, że obijesz komuś mordę.
                  Żyjemy na piaseczku Wszechświata. Nigdzie nie udało się dojrzeć czegoś podobnego. Czy to nie Cud?
                  "Ojcze, czemuś mnie opuścił".
                  Na te słowa, zawsze ronią mi się oczy. Zawsze. Nie ma nic chyba bardziej doniosłego.
                  Pewnie będziesz niedługo stąpać po płatkach kwiatków. Wolno Ci. Zastanawiam się wtedy, czy Ci ludzie, którzy idą pod mym domem, rozumieją choć jedno ludzkie uczucie.

BOGA JEŚLI SIE W NIEGO WIERZY NIE MOŻNA OBRAZIĆ.

Osłupieniem skazają się padalcy. JA, WIERZĘ LUB NIE WIERZĘ. Tego nie zabierze mi nikt.
                  To tak jak z dyskusją o aborcji.
                  Kobieta będzie chciała urodzić, to urodzi choćby miała zginąć przy połogu. Nie chce, nie urodzi.
                  Nie jestem wstanie wpłynąć, by Ta córka urodziła. To jest jej wola. Która będzie sią za nią ciągnąć aż do śmierci. Ja tego nie przyjmę na klatę. Jezusem nie jestem.
                  Nie powinienem już żyć od ponad 50 lat. Żyję. A co więcej umysł bardziej mi się wyostrza.
    • negativum Re: Głosowanie 21.05.24, 17:22
      oby.watel napisał:

> Zgodnie z sugestią, że nie usuwamy…

Nie padł ani jeden wątek racjonalny nad usunięciem wątku.
      Wątek zostaje. Hough.
      • oby.watel Re: Głosowanie 21.05.24, 18:37
        negativum napisał:

> Nie padł ani jeden wątek racjonalny nad usunięciem wątku.
        > Wątek zostaje. Hough.

No nie do końca. Padło coś w rodzaju: macie usunąć, bo mi się nie podoba. Bo tego co mi się nie podoba nikt czytać ani oglądać nie ma prawa.
        • negativum Re: Głosowanie 21.05.24, 18:48
          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
          >
          > > Nie padł ani jeden wątek racjonalny nad usunięciem wątku.
          > > Wątek zostaje. Hough.
          >
          > No nie do końca. Padło coś w rodzaju: macie usunąć, bo mi się nie podoba. Bo te
          > go co mi się nie podoba nikt czytać ani oglądać nie ma prawa.

Napisałem racjonalny.
          Kolesia 44444… nie znam a być może było to jego ostatnie wołanie o pomoc.
          Pewnie już u nas nie zagości.
          Trochę znam się na ludziach i prócz jaj, taki wdzięk to tylko wołanie o pomoc. Może to żartowniś, a może osoba wołająca o pomoc. Nie wiem tego.
          Nabijanie się z osoby w Kryzysie uważam za karygodne.
          Rozmówcy piszą do mnie, że nie będą już tu rozmawiać. OK. A czy wiedzą, że za tydzień będą żyć? Tego nie wie nikt. Też nie wiem nawet ja, czy jutro się obudzę.

Ten wątek (właściwie inny) pokazał, że ludzie mienią się katolikami, a tak naprawdę to kim są?…
          • oby.watel Re: Głosowanie 21.05.24, 19:43
            negativum napisał:

> Ten wątek (właściwie inny) pokazał, że ludzie mienią się katolikami, a tak napr
            > awdę to kim są?…

Zamordystami? Ludźmi nie tolerującymi wokół siebie niczego, co odbiega od ich wizji świata? Nienawidzącymi inności?
            • negativum Re: Głosowanie 21.05.24, 21:45
              oby.watel napisał:

> negativum napisał:
              >
              > > Ten wątek (właściwie inny) pokazał, że ludzie mienią się katolikami, a ta
              > k napr
              > > awdę to kim są?…
              >
              > Zamordystami? Ludźmi nie tolerującymi wokół siebie niczego, co odbiega od ich w
              > izji świata? Nienawidzącymi inności?

Właśnie usunięto mnie z zaprzyjaźnionego forum. Mogli mnie spalić, Daj im Boże.
              Pewnie nie jestem normlany, bo mało kto jest.
              Jednak jestem stały. Może być 3 nad ranem. I pojadę ratować kumpla. Bez pytania, gdzie trzyma akumulator, albo w jakie Mzimu wierzy. To jest na mój sposób pojmowanie człowieczeństwa.
              Mój tata jest teraz 500 km ode mnie. Jakby dostał sygnał, w 6 godzin i będzie u mnie.
              Swego Syna uczę zawsze trzeba pomagać ludziom. Nie kupować im piwo pod Żabką, ale chleb.
              Moja babcia umarła na suchoty. Do końca swych dni piekła chleb, nie tylko dla własnej rodziny. Dla innych.
              Kto jest pewien, że 44444… to nie sam Bóg? Wystawił nas na próbę, jak Hioba. Co uważają miłosierni? Trzeba zlikwidować człowieka. Nie ma człowieka, nie ma problemu.
              Spalić i problemu nie ma.
              Wyrażałem się już nad to. Jestem smutny, bo ma dziewczyna umiera na raka. W życiu jej nie tknąłem. Zawsze była dla nie święta. Może dlatego się tak lubimy. Od połowy lat 80tych. To ja, ją poznałem z jej mężem.
              Jest Niemką. Czy to coś zmienia?
              Wkurza mnie to spadanie na mój kark problemów innych. Ile można to znosić?
              Świat istniał beze mnie i po mnie też będzie.

44444… wyraził się i tak grzecznie.
              • oby.watel Re: Głosowanie 22.05.24, 13:00
                negativum napisał:

> Właśnie usunięto mnie z zaprzyjaźnionego forum. Mogli mnie spalić, Daj im Boże.
                > Pewnie nie jestem normlany, bo mało kto jest.

No i? Jak można Ci pomóc? Zostałeś ukarany, ponieważ nie wykonywałeś poleceń. To jest niewybaczalne. Wartości chrześcijańskie są ponadczasowe, nawet biskup potwierdził.

Dewotce służebnica w czymsiś przewiniła
                Właśnie natenczas, kiedy pacierze kończyła.
                Obróciwszy się przeto z gniewem do dziewczyny,
                Mówiąc właśnie te słowa: "... i odpuść nam winy,
                Jako my odpuszczamy" - biła bez litości.
                Uchowaj, Panie Boże, takiej pobożności

Nie martw się, łaska pańska zawsze na pstrym koniu jeździ, a prawdziwa cnota krytyk się nie boi, prawda? Co prawda prawda w oczy kole, ale nie wszyscy stoją i widząc naga prawdę domagają się by im zasłonić czym prędzej oczy, bo nie chcą nic widzieć. Dał im bóg wolną wolę, ale nie mogą zrozumieć, że nie tylko im. Amen.
                • negativum Pod znakiem Lawa i Armaty 22.05.24, 14:12
                  oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                  >
                  > > Właśnie usunięto mnie z zaprzyjaźnionego forum. Mogli mnie spalić, Daj im
                  > Boże.
                  > > Pewnie nie jestem normlany, bo mało kto jest.
                  >
                  > No i? Jak można Ci pomóc? Zostałeś ukarany, ponieważ nie wykonywałeś poleceń. T
                  > o jest niewybaczalne. Wartości chrześcijańskie są ponadczasowe, nawet biskup po
                  > twierdził.
                  >
                  > Dewotce służebnica w czymsiś przewiniła
                  > Właśnie natenczas, kiedy pacierze kończyła.
                  > Obróciwszy się przeto z gniewem do dziewczyny,
                  > Mówiąc właśnie te słowa: "... i odpuść nam winy,
                  > Jako my odpuszczamy" - biła bez litości.
                  > Uchowaj, Panie Boże, takiej pobożności
                  >
                  > Nie martw się, łaska pańska zawsze na pstrym koniu jeździ, a prawdziwa cnota kr
                  > ytyk się nie boi, prawda? Co prawda prawda w oczy kole, ale nie wszyscy stoją i
                  > widząc naga prawdę domagają się by im zasłonić czym prędzej oczy, bo nie chcą
                  > nic widzieć. Dał im bóg wolną wolę, ale nie mogą zrozumieć, że nie tylko im. Am
                  > en.

lubimyczytac.pl/ksiazka/214042/pod-znakiem-lwa-i-armaty
                  Tę książkę można kupić za 5-10 zł. Polecam.
                • hrasier_2 Re: Głosowanie 23.05.24, 04:47
                  oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                  >
                  > > Właśnie usunięto mnie z zaprzyjaźnionego forum. Mogli mnie spalić, Daj im
                  > Boże.
                  > > Pewnie nie jestem normlany, bo mało kto jest.
                  >
                  > No i? Jak można Ci pomóc? Zostałeś ukarany, ponieważ nie wykonywałeś poleceń. T
                  > o jest niewybaczalne. Wartości chrześci
                  >
                  > Nie martw się, łaska pańska zawsze na pstrym koniu jeździ, a prawdziwa cnota kr
                  > ytyk się nie boi, prawda? Co prawda prawda w oczy kole, ale nie wszyscy stoją i
                  > widząc naga prawdę domagają się by im zasłonić czym prędzej oczy, bo nie chcą
                  > nic widzieć. Dał im bóg wolną wolę, ale nie mogą zrozumieć, że nie tylko im. Am
                  > en.
                  >
                  Nie czytam wszystkiego, ale twoja wizja świata i brednie jakie wypisujesz, a później przepraszasz wołają o trwogę do nieba. Na prawdę.
                  • oby.watel Re: Głosowanie 23.05.24, 07:45
                    hrasier_2 napisał:

> Nie czytam wszystkiego, ale twoja wizja świata i brednie jakie wypisujesz, a pó
                    > źniej przepraszasz wołają o trwogę do nieba. Na prawdę.

Jestem pełen podziwu dla Twej głębokiej wiary w swoją wyjątkowość. Nawet nie musisz czytać, by wiedzieć, że jesteś uosobieniem cnót wszelakich, a wszyscy inni to zło wcielone. Ten dar pozwalał w przeszłości podobnym do Ciebie bezbłędnie diagnozować czarownice i innych mających problemy z wiarą i urządzać im piekło na ziemi.
    • negativum Re: Głosowanie 23.05.24, 00:39
      Jestem za głosowaniem.
      Ta osoba nie cierpi. Jest zwykle wulgarna.
      Można być osobą wzburzoną. OK Ale nie być taką co tydzień.
      Obawiam się, że potem nastąpi inwazja trolli.
      • oby.watel Re: Głosowanie 23.05.24, 07:49
        negativum napisał:

> Jestem za głosowaniem.
        > Ta osoba nie cierpi. Jest zwykle wulgarna.
        > Można być osobą wzburzoną. OK Ale nie być taką co tydzień.
        > Obawiam się, że potem nastąpi inwazja trolli.

Doznałeś objawienia? Jesteś tu panem, sterem, żeglarzem, okrętem, możesz robić co Ci się żywnie podoba. W kraju, w którym pytanie "czy pan przestał bić żonę?" jest "atakiem na żonę", nie ma nic pewnego i można być oskarżonym o mówienie niestworzonych rzeczy nawet wtedy, gdy się opowiadało o pogodzie.
      • hordol Re: Głosowanie 23.05.24, 08:23
        można usunąć
        bądż nie wdawać się w dalszą dyskusję.
      • prze.nick Re: Głosowanie 23.05.24, 08:46
        Jestem za usunięciem. To tzw wilk w owczej skórze.
        • hordol Re: Głosowanie 23.05.24, 08:56
          skóra się już trochę przetarła i owcze runo zanika.
          w każdym razie widzę takie dwie opcje.
          • prze.nick Re: Głosowanie 23.05.24, 09:01
            Ja już nie mam wątpliwości z kim miałem do czynienia w tamtym wątku.
            Rozumiem dlaczego pozytonium dał mu szansę na początku. Ale teraz to już jasne że nadużył zaufania.
            • negativum Re: Głosowanie 23.05.24, 13:24
              prze.nick napisał:

> Ja już nie mam wątpliwości z kim miałem do czynienia w tamtym wątku.
              > Rozumiem dlaczego pozytonium dał mu szansę na początku. Ale teraz to już jasne
              > że nadużył zaufania.

I poległ. Boję się tylko, że powróci. Nie jako 4444… ale np. 7777…
              • oby.watel Re: Głosowanie 23.05.24, 13:28
                negativum napisał:

> I poległ. Boję się tylko, że powróci. Nie jako 4444… ale np. 7777…

Zasadna bojaźń. Positivum powrócił jako Negativum. To może być zaraźliwe.
                • negativum Re: Głosowanie 23.05.24, 13:51
                  oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                  >
                  > > I poległ. Boję się tylko, że powróci. Nie jako 4444… ale np. 7777…
                  >
                  > Zasadna bojaźń. Positivum powrócił jako Negativum. To może być zaraźliwe.
                  >

Przecież nie zmieniałbym tego, gdyby mnie "sczelec" nie zmusił.
                  • oby.watel Re: Głosowanie 23.05.24, 15:11
                    negativum napisał:

> Przecież nie zmieniałbym tego, gdyby mnie "sczelec" nie zmusił.

Jeśli Ciebie zmusił, to możesz zmienić nick, a jak jego zmusi, to on nie ma prawa?
                    • negativum Re: Głosowanie 23.05.24, 21:03
                      oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                      >
                      > > Przecież nie zmieniałbym tego, gdyby mnie "sczelec" nie zmusił.
                      >
                      > Jeśli Ciebie zmusił, to możesz zmienić nick, a jak jego zmusi, to on nie ma pra
                      > wa?
                      >

Hummera chowałem przez lata do 12 godziny 4 czerwca.
                      Wynik giełdowy jest pozytywny. Przybywa nam nicków, aż jakiś inwestor Agory powie sprawdzam, bo w kraju 40 mln nie może być więcej ludzi niż w Chinach, czy Indiach razem wziętych.
                      • oby.watel Re: Głosowanie 23.05.24, 21:32
                        negativum napisał:

> Hummera chowałem przez lata do 12 godziny 4 czerwca.
                        > Wynik giełdowy jest pozytywny. Przybywa nam nicków, aż jakiś inwestor Agory pow
                        > ie sprawdzam, bo w kraju 40 mln nie może być więcej ludzi niż w Chinach, czy In
                        > diach razem wziętych.

Ja mam swój nick od co najmniej 15 lat i nie odczuwam potrzeby występowania pod innym.
                        • negativum Re: Głosowanie 23.05.24, 21:58
                          oby.watel napisał:

> negativum napisał:
                          >
                          > > Hummera chowałem przez lata do 12 godziny 4 czerwca.
                          > > Wynik giełdowy jest pozytywny. Przybywa nam nicków, aż jakiś inwestor Ago
                          > ry pow
                          > > ie sprawdzam, bo w kraju 40 mln nie może być więcej ludzi niż w Chinach,
                          > czy In
                          > > diach razem wziętych.
                          >
                          > Ja mam swój nick od co najmniej 15 lat i nie odczuwam potrzeby występowania pod
                          > innym.

Hummera miałem długo ubiłem go 4 czerwca o godzinie 12:00.
              • prze.nick Re: Głosowanie 24.05.24, 07:41
                Nawet snajper wykasował podobny wątek dzikusa na forum religia big_grin
                • oby.watel Re: Głosowanie 24.05.24, 08:39
                  prze.nick napisał:

> Nawet snajper wykasował podobny wątek dzikusa na forum religia big_grin

Nawet? Zwłaszcza!
                  • prze.nick Re: Głosowanie 24.05.24, 09:21
                    Snajper jest koneserem tekstów antyreligijnych a tu taka niespodzianka.
                    • oby.watel Re: Głosowanie 25.05.24, 09:59
                      prze.nick napisał:

> Snajper jest koneserem tekstów antyreligijnych a tu taka niespodzianka.

Autor po prostu trochę przesadził. Za stosowanie publicznie wulgaryzmów można zapłacić 1500 zł. Tylko prościej jest ukarać administratora niż szukać użytkownika. Na tym polega praworządność — Cygan zawini, kowala się wiesza.
                      • prze.nick Re: Głosowanie 25.05.24, 10:21
                        W wątku na forum Religia u słynnego moderatora snajpera w tytule nie użył wyrazu na "q" a i tak rozważania dzikusa poleciały.
                        Jakoś mało o dziwo znalazł tam rozmówców pomimo tego że niektórzy lubią tam ostro jechać na kościół i chrześcijaństwo.
                        Niezbadane są wyroki boskie.
                        • hrasier_2 Re: Głosowanie 26.05.24, 07:55
                          prze.nick napisał:

> W wątku na forum Religia u słynnego moderatora snajpera w tytule nie użył wyraz
                          > u na "q" a i tak rozważania dzikusa poleciały.
                          > Jakoś mało o dziwo znalazł tam rozmówców pomimo tego że niektórzy lubią tam ost
                          > ro jechać na kościół i chrześcijaństwo.
                          > Niezbadane są wyroki boskie.
                          Nawet nie przeczytałem. Czyli na forum otwartym umie zachować. A tu panowie mają dylematy. Kiedyś to były rozważania na forum Religia. Już tych osób nie ma. Odeszli lub umarli. Teraz to forum jest zdominowane przez dwie osoby co klepią wątki na potęgę. Nie ma tam z kim dyskutować.
    • oby.watel Re: Głosowanie 23.05.24, 09:27
      Błogosławieni cisi, którzy mało piszą, ale dużo usuwają. Jeśli tylko taką możliwość mają.

Twój błąd drogi Negativum polegał na tym, że pozwoliłeś tym, którzy domagali się usunięcia postu jednocześnie nurkować w szambie i ciągle wypychać go na wierzch. Tak działają klasyczni prowokatorzy. No i udało im się biedaka sprowokować. Bóg ich na pewno im dopisze do listy zasług. Napisz podanie, na pewno rozpatrzy je pozytywnie i znowu przygarnie.
    • oby.watel Re: Głosowanie 23.05.24, 11:04
      Proponuję usunąć wątek hrasier_2 ponieważ propaguje totalitarny system domagając się likwidacji zawodu adwokata.
      • negativum Re: Głosowanie 23.05.24, 13:17
        oby.watel napisał:

> Proponuję usunąć wątek hrasier_2 ponieważ propaguje totalitarny system domagają
        > c się likwidacji zawodu adwokata.

Nie rozumiesz, że nie usuwam kogoś dlatego, że go nie lubię, bo nikt nie musi lubić wszystkich, lecz tylko dlatego, że ktoś przegina.
        • oby.watel Re: Głosowanie 23.05.24, 13:21
          negativum napisał:

> Nie rozumiesz, że nie usuwam kogoś dlatego, że go nie lubię, bo nikt nie musi l
          > ubić wszystkich, lecz tylko dlatego, że ktoś przegina.

Nie rozumiesz, że nie proszę o usuwania kogoś, tylko wpisu propagującego bezprawie? Aż takie masz problemy z rozumieniem krótkich tekstów?
          • negativum Re: Głosowanie 23.05.24, 13:48
            oby.watel napisał:

> negativum napisał:
            >
            > > Nie rozumiesz, że nie usuwam kogoś dlatego, że go nie lubię, bo nikt nie
            > musi l
            > > ubić wszystkich, lecz tylko dlatego, że ktoś przegina.
            >
            > Nie rozumiesz, że nie proszę o usuwania kogoś, tylko wpisu propagującego bezpra
            > wie? Aż takie masz problemy z rozumieniem krótkich tekstów?

Nie rozumiemy się. Jeśli ktoś notorycznie przegina, to jego wątek powinien zostać usunięty.
            Nie jestem do tego skory, ale chciałem i ktoś mnie uprzedził, a z tą decyzją się zgadzam i proponuję zakończyć dyskusję. Osoba ma problemy, OK, chcemy jej pomóc OK, ale nie może być tak, że żartowniś rozwala wszystko.
            Możesz się co do mej opinii nie zgadzać, twoje prawo.
            W życiu przekląłem może parę razy. To forum nie jest tylko moje. To nasze wspólne. Pewnie jestem traktowany szczególnie jako założyciel. Ale dziś podjąłem decyzję, którą ktoś wykonał za mnie.
            To nie jest chwalebne jak u Prokopa Wielkiego, że niby nie skrzywdził nawet kaczuszki.
            Ktokolwiek tego dokonał ma moje poparcie. Możesz się z tym nie zgadzać. Masz wolną wolę. Ktoś mnie ubiegł, gdy chciałem uczynić to samo. Ale nie czuję się jak Prokop Wielki. Powinienem to zrobić wcześniej. Za bardzo jednak wierzę w ludzi.
            • oby.watel Re: Głosowanie 23.05.24, 15:10
              negativum napisał:

> Nie rozumiemy się. Jeśli ktoś notorycznie przegina, to jego wątek powinien zost
              > ać usunięty.
              > Nie jestem do tego skory, ale chciałem i ktoś mnie uprzedził, a z tą decyzją si
              > ę zgadzam i proponuję zakończyć dyskusję. Osoba ma problemy, OK, chcemy jej pom
              > óc OK, ale nie może być tak, że żartowniś rozwala wszystko.
              > Możesz się co do mej opinii nie zgadzać, twoje prawo.
              > W życiu przekląłem może parę razy. To forum nie jest tylko moje. To nasze wspól
              > ne. Pewnie jestem traktowany szczególnie jako założyciel. Ale dziś podjąłem dec
              > yzję, którą ktoś wykonał za mnie.
              > To nie jest chwalebne jak u Prokopa Wielkiego, że niby nie skrzywdził nawet ka
              > czuszki.
              > Ktokolwiek tego dokonał ma moje poparcie. Możesz się z tym nie zgadzać. Masz wo
              > lną wolę. Ktoś mnie ubiegł, gdy chciałem uczynić to samo. Ale nie czuję się jak
              > Prokop Wielki. Powinienem to zrobić wcześniej. Za bardzo jednak wierzę w ludzi
              > .

Jeśli ja o kozie, Ty o wozie, to w którym miejscu jest jest punkt wspólny? Z czym mam się zgadzać, lub nie? Że koza nie ma kółek, a wóz nie je trawy?
              • hrasier_2 Re: Głosowanie 23.05.24, 15:44
                W pewnym wieku się ludzi nie zmieni. Ale warto na tym pracować. Zamiast korzystać z życia to męczysz siebie i innych. A forum jak forum. Nikt tu nikogo nie trzyma na siłę. Zamiast pracować nad przyciągnięciem jak największej grupy ludzi to jak zwykle wszystkich zniechęcajcie. Było tu parę kobiet i facetów. Ale poszli sobie. Teraz jest konkurencja i sporo różnych pogaduch. Zimno tu i czuć chłodem. Amen.
                • oby.watel Re: Głosowanie 23.05.24, 18:29
                  hrasier_2 napisał:

> W pewnym wieku się ludzi nie zmieni. Ale warto na tym pracować. Zamiast korzyst
                  > ać z życia to męczysz siebie i innych. A forum jak forum. Nikt tu nikogo nie tr
                  > zyma na siłę. Zamiast pracować nad przyciągnięciem jak największej grupy ludzi
                  > to jak zwykle wszystkich zniechęcajcie. Było tu parę kobiet i facetów. Ale po
                  > szli sobie. Teraz jest konkurencja i sporo różnych pogaduch. Zimno tu i czuć ch
                  > łodem. Amen.

Masz rację. Ale powiedz, Ciebie ktoś prosił o doradzanie i ocenianie? Było sobie kiedyś takie forum dość ludne. Ludzie się wykruszali, wykruszali, a kilka osób, które zostały, mnie obarczały winą za to i sugerowany, żebym wreszcie zniknął. No to wycofałem się dla dobra ogółu. Jak nyślisz, pomogło? Forum ożyło? Zajrzyj, może posłużysz radą i ożywisz tamto miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka