Dodaj do ulubionych

Pacjent w zapaści

08.06.25, 03:40
Winien POPiS.;)

www.money.pl/gospodarka/finanse-publiczne-na-krawedzi-wina-tuska-prawda-jest-zlozona-7164807011093408a.html
Obserwuj wątek
    • no-popis tuż przed zawałem 08.06.25, 05:25
      superspec2 napisał:

> Winien POPiS.;)
      Rząd Tuska kontynuuje politykę gospodarczą PiS, której Balcerowicz był krytykiem. Zgoda POPiS- Ci szkodnicy id 20 lat niszczą państwo.

Leszek Balcerowicz w mediach np dla dla Bussines Insider stwierdza, że przede wszystkim szokujące jest, że minister finansów Tuska nie widzi konieczności cięć w wydatkach.
      Titanic tonie a orkiestra gra dalej.
      Balcerowicz ostro skrytykował obecną politykę gospodarczą rządu, twierdząc, że budżet jest przeciążony niepotrzebnymi wydatkami o charakterze politycznym.
      Mamy największy rząd w historii RP i największy rząd w Europie!
      • superspec2 Re: tuż przed zawałem 08.06.25, 06:19
        Trudno się z Balcerowiczem nie zgodzić.
        • no-popis Re: tuż przed zawałem 08.06.25, 08:30
          superspec2 napisał:

> Trudno się z Balcerowiczem nie zgodzić.
          W tej kwestii ma rację.
          Dwie populistyczne organizacje ścigają się w powszechnym wydawaniu pieniędzy. Jeden rząd większy od drugiego.
          Jeden i drugi w miliardach finansuje własną telewizję, która dla zmyłko nazywana jest publiczną.
          Jeden i drugi grubo finansuje zaprzyjaźnione politycznie i wspomagające organizacje.
          No POPiS!
          • m.c.hrabia Re: tuż przed zawałem 08.06.25, 09:28
            a ty jesteś "wygranym" , jaki "wygrany' taki prezydent, sutener, kibol-bandyta, oszust i złodziej.

ciesz się, twój kaliber
            • stasi1 Re: tuż przed zawałem 08.06.25, 12:16
              Czasami jednak proPiS jest obiektywny. Rzadko bo rzadko ale jednak. I w tym przypadku w zasadzie dobrze pisał. Może trochę nie obiektywnie o stanie dzisiejszej telewizji publicznej.
              Ogólnie pewnie wolał aby wybory wygrał ktoś taki jak Rafał, ale gdzie takiego znaleźć w PiS? Więc się cieszy z tego co ma
              • m.c.hrabia Re: tuż przed zawałem 08.06.25, 16:11
                podobno Suski zna francuski.
              • stasi1 Re: tuż przed zawałem 10.06.25, 20:01
                I oczywiście Tusk nie dorobił się takiej organizacji która by przejadała setki milionów złotych jak PFN
            • no-popis Re: tuż przed zawałem 11.06.25, 01:50
              m.c.hrabia napisał:

> a ty jesteś "wygranym" , jaki "wygrany' taki prezydent, sutener, kibol-bandyta
              > , oszust i złodziej.
              >
              > ciesz się, twój kaliber
              Nie, Nawrocki nie jest w moim typie o czym pisałem od razu jak ta kandydatura się pojawiła na tym forum na długo przed wyborami.
              Nie czuję się wygranym! Przegranym czułęm się jak podano wynika pierwszej tury, że mam wybór między dżumą a cholerą.
              Ekipa Tuska, w tym Ty, doprowadzą do Polski radykalnie prawicowej gdzie skład polityczny Będzie : PiS, Konfederacja i Braun a Nawrocki będzie wraz z Mentzenem dwuosobowym Orbanem lub Braunem.
              ....do tego w zasadzie już doprowadziliście i to się spełni z uwagi na fakt, że ten rząd już przegrał.
    • m.c.hrabia Re: Pacjent w zapaści 08.06.25, 08:48
      a kogo to obchodzi, przecież nie wyborców sutenera i złodzieja
      • no-popis Re: Pacjent w zapaści 08.06.25, 08:56
        m.c.hrabia napisał:

> a kogo to obchodzi, przecież nie wyborców sutenera i złodzieja
        To widać, że wyborców Trzaskowskiego to w ogóle nie obchodzi i brną w to dalej :)
        Ni wyleczysz tych frustracji. Byłeś, jesteś i będziesz przegrywem postkomunistycznym.
    • hrasier_2 Re: Pacjent w zapaści 08.06.25, 09:23
      superspec2 napisał:

> Winien POPiS.;)
      >
      > www.money.pl/gospodarka/finanse-publiczne-na-krawedzi-wina-tuska-prawda-jest-zlozona-7164807011093408a.html
      Nie oczekuj, że ta koalicja po półtora roku leniwych rządów, weźmie się teraz do pracy. Nawet batem konia nie pogonisz.
      • no-popis Re: Pacjent w zapaści 08.06.25, 09:30
        hrasier_2 napisał:

> superspec2 napisał:
        >
        > > Winien POPiS.;)
        > >
        > > www.money.pl/gospodarka/finanse-publiczne-na-krawedzi-wina-tuska-prawda-jest-zlozona-7164807011093408a.html
        > Nie oczekuj, że ta koalicja po półtora roku leniwych rządów, weźmie się teraz d
        > o pracy. Nawet batem konia nie pogonisz.
        Nie ma różnicy między dżumą a tyfusem jeżeli chodzi o zagrożenie jakie te choroby wywołują dla organizmu. Pisiaki, to wiadomo, już rozdzielają resorty a Ci sprytniejsi fuchy w spółkach skarbu państwa na miejsce obecnych "tłustych kotów" przyjdą następne "tłuste koty".
        Tylko Mentzen z Konfą ma szanse to zmienić.
        • j-k caly POPiS w zapaści 08.06.25, 16:34
          no-popis napisała:
          > Tylko Mentzen z Konfą ma szanse to zmienić.

Byc moze...

Tylko - ze to latwiej powiedziec . niz zrobic.

Mentzen za wszystko kaze placic - takze za studia wyzsze... Beda protesty
          • no-popis Re: caly POPiS w zapaści 11.06.25, 01:52
            j-k napisał:

> Tylko - ze to latwiej powiedziec . niz zrobic.
            Owszem ale te chłopaki są dosyć konsekwentne.
            > Mentzen za wszystko kaze placic - takze za studia wyzsze... Beda protesty
            Teraz też są. Na przykład ZNP zapowiedziało protest z uwagi na niedotrzymane deklaracje tego rządu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka