Dodaj do ulubionych

Prof. Jan Zimmermann o Dudzie

05.08.25, 20:52
"Jako były przyjaciel, były mentor jestem zupełnie zawiedziony.
Nie tego się po nim spodziewałem. Jest to mój były wychowanek, prawnik i doktor prawa, który wpędził nas w takie bagno prawne, że teraz jesteśmy bezradni. Jako prezydent wielokrotnie łamał konstytucję, której miał strzec i tym samym sprzeniewierzył się rocie prezydenckiej przysięgi.
Ja go tego nie uczyłem.
Jestem zawiedziony, bardzo. I mam poważne obawy na przyszłość, bo nie wiem, czy Polska ma jeszcze drogę wyjścia z prawnego chaosu, który w dużym stopniu mamy za sprawą odchodzącego prezydenta."
Obserwuj wątek
    • x2468 Re: Prof. Jan Zimmermann o Dudzie 05.08.25, 22:46
      Miłość Zimmermanna do pis przyniosła owoce których każdy myślący się spodziewał.
    • no-popis Re: Prof. Balcerowicz o Tusku 06.08.25, 07:56
      weteran-czasu napisał:

> [i]"Jako były przyjaciel, były mentor jestem zupełnie zawiedziony.
      Dudzie bardzo daleko do ideału. Duda porobił sporo błędów ale Twoja przesada polega na tym, że nie był np takim kompromitującym się polskim szlachetką jak np Komorowski czy realizujący koncepcję NATO bis i EWG Bis pod dyktando Kiszczaka , Wałęsa.
      Na tle Komorowskiego, Wałęsy to był udany prezydent RP.
      Ocena społeczna też jest jednoznaczna, inna niż Twoja i postkomunistycznych trolli, trwała bo Duda jest pierwszy w sondażach akceptacji polityków ok 55%
      ....i na tle Kaczyńskiego i Tuska, na ich tle, wypada wspaniale bo Ci dwaj są na podium ale niepopularności mając powyżej 50 % braku akceptacji czy braku zaufania.
      www.pap.pl/aktualnosci/cbos-prezydent-duda-liderem-rankingu-zaufania-kaczynski-rankingu-nieufnosci
      Także nie jest z Dudą tak żle jak to tutaj opisałeś w swoim hejcie po jego 8 letnich rządach....w zasadzie można pogratulować nawet tak wysokiego wyniku sondażu.
      Nawiązując do Twojego cytatu o Dudzie w wydaniu profesora prawa (promotora) zacytuję niżej pierwsze z brzegu cytaty również od profesora i dużego autorytetu dziennikarskiego ale o Tusku (moim celem jest wykazać, że z Dudą nie jest tak żle po 8 latach władzy).
      Dodam dla ułatwienia, że obaj nie są z PiSu :))))
      Redaktor Jacek Żakowski:
      " Tusk sięgnął po metodę putinowską, której się w demokracjach nie stosuje" — powiedział w programie TVP Info znany publicysta Jacek Żakowski.

Radio ZET wywiad z profesorem Balcerowiczem:
      "Populizm to taka polityka, która wiele obiecuje bez pokazania, skąd się weźmie pieniądze. Trudno nie uznać, że obietnice kolejnych prezentów dla ludzi, z ich własnych pieniędzy, podpadają pod definicję populizmu – Pytanie dziennikarza do profesora Balcerowicza : "Donald Tusk stał się populistą?" - profesor odpowiedział " Niestety tak".

A teraz hicior !!! Tusk o sobie i o Putinie, cytat z Tuska- Tusk zapytany w trakcie RESETu o jego opinię o Putinie odpowiedział- cytat z Tuska:
      "miałem poczucie, że rozmawiam z politykiem o podobnych standardach co ja”. tak więc opinia Żakowskiego nie dziwi
    • bobislaw.borboje Re: Prof. Jan Zimmermann o Dudzie 06.08.25, 09:15
      Nie da się przecenić pokładów niegodziwości, jakie tkwią w tym człowieczku (dudzie).
      • no-popis Re: Prof. Jan Zimmermann o Dudzie 06.08.25, 09:25
        bobislaw.borboje napisała:

> Nie da się przecenić pokładów niegodziwości, jakie tkwią w tym człowieczku (dud
        > zie).
        Ogólniki. Brak konkretów.
        Frustracje Przegrywa.
        Można też napisać to samo o każdym np:
        Nie da się przecenić pokładów niegodziwości, jakie tkwią w tym człowieczku (Tusku) :)
        Ileż w tym treści i faktów.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka