24.08.25, 00:38
mi się przejadły. Niektórzy plantatorzy ziemniaka powinni przejść na zasiłki tak jak Wasz Spec.:)

www.sadyogrody.pl/warzywa/102/kryzys_producentow_ziemniakow_na_krajowym_rynku_panuje_nadpodaz_a_ceny_sa_rekordowo_niskie,48431.html?mp=promo
Obserwuj wątek
    • negativum Re: Kartofle 24.08.25, 03:37
      Przez kartofle POKOmonów padł Korniszon. 25 groszy za kg i można się ustawić do foty z Miss POKOmonów
      https://pbs.twimg.com/media/GzDVgPdWYAAawQF?format=jpg&name=medium

Właściwie to co oni mają w tymi kartoflami
      https://files.niezalezna.tech//images/upload/2025/02/22/LHyPDEKD4YEM67vIeuqGjbika6y5qHCbdvhrzICg.png?r=1,1
    • stasi1 Re: Kartofle 24.08.25, 09:29
      Zawsze to dobra wiadomość. W mojej okolicy kukurydza juz jest sucha, na kiszonkę za sucha, na nasiona tez nie, bo jeszcze za małe i już nie urosną. Ale dziwne to wiosna była sucha, lato też, więc w teorii ziemniak nie miał jak urosnąć
    • no-popis Re: Kartofle 24.08.25, 12:42
      superspec2 napisał:

> mi się przejadły. Niektórzy plantatorzy ziemniaka powinni przejść na zasiłki ta
      > k jak Wasz Spec.:)
      .....lub zdywersyfikować działalność na wynajem jachtów :) lub założyć solarium.
      • superspec2 Re: Kartofle 25.08.25, 09:17
        lub się uzbroić.:)

www.pb.pl/zasady-przyznawania-miliardow-z-kpo-na-zbrojeniowke-sa-niejasne-1247245
        • negativum Re: Kartofle 25.08.25, 09:37
          superspec2 napisał:

> lub się uzbroić.:)
          >
          > www.pb.pl/zasady-przyznawania-miliardow-z-kpo-na-zbrojeniowke-sa-niejasne-1247245

Jak kupujesz Tygrysa to wszystko jasne.
    • hrasier_2 Re: Kartofle 24.08.25, 13:35
      superspec2 napisał:

> mi się przejadły. Niektórzy plantatorzy ziemniaka powinni przejść na zasiłki ta
      > k jak Wasz Spec.:)
      >
      > www.sadyogrody.pl/warzywa/102/kryzys_producentow_ziemniakow_na_krajowym_rynku_panuje_nadpodaz_a_ceny_sa_rekordowo_niskie,48431.html?mp=promo
      Nawozy, energia. Ceny skupu hurtowego. Ciężkie czasy dla indywidualisty.
      • negativum Re: Kartofle 24.08.25, 13:43
        hrasier_2 napisał:

> superspec2 napisał:
        >
        > > mi się przejadły. Niektórzy plantatorzy ziemniaka powinni przejść na zasi
        > łki ta
        > > k jak Wasz Spec.:)
        > >
        > > www.sadyogrody.pl/warzywa/102/kryzys_producentow_ziemniakow_na_krajowym_rynku_panuje_nadpodaz_a_ceny_sa_rekordowo_niskie,48431.html?mp=promo
        > Nawozy, energia. Ceny skupu hurtowego. Ciężkie czasy dla indywidualisty.

Pyrladnia poszła w lawendę.
        W całym powiecie gnieźnieńskim nie zasadzono ani jednego pyra. Nie dali się nabrać Herr Donaldowi Franciszkowi I Małemu Pomorskiemu. Lawenda pięknie wygląda, jest z niej miód i idzie ją sensownie sprzedać.

lawendowezdroje.pl
      • don.kulawy Re: Kartofle 24.08.25, 13:46
        Na krajowej scenie politycznej jest nadpodaż kartofli uciekających z PiS.
        • negativum Re: Kartofle 24.08.25, 14:21
          don.kulawy napisał:

> Na krajowej scenie politycznej jest nadpodaż kartofli uciekających z PiS.

Czy ja wiem.
          Jest taka odmiana DENAR. Przepyszne kartofelki. Były czerwone Amerykany, ale się nie przyjęły.
          Z kartofla możesz zrobić placka.
          https://cdn.aniagotuje.com/pictures/articles/2020/10/8437533-v-1080x1080.jpg
      • superspec2 Re: Kartofle 25.08.25, 20:50
        Nie jest dobrze

agroprofil.pl/wiadomosci/rolnicy-na-podkarpaciu-szykuja-protest-6-wrzesnia-wszystko-co-trzeba-wiedziec/
    • don.kulawy Re: Kartofle 25.08.25, 12:52
      Brak kartofli na rynku będzie procentował w zmniejszeniu możliwości pędzenia bimbru. Dlatego Karol chce zadbać o potrzeby zwykłego suwerena. 2 w 1.

[i]
      For you
      Following
      Belgium news

posted
      Robert

Your Home Timeline

𝕸𝖔𝖗𝖌𝖊𝖓𝖘𝖙𝖊𝖗𝖓
      @Morgenstern616
      ·
      Aug 24
      wydobycie węgla jest w Polsce najdroższe na świecie o tym
      @mwojcik_
      nie wspomniał, a po tym jak PiS w 2016 roku "zajął się" ustawą wiatrakową, masowo na skalę niespotykaną w historii, zaczął sprowadzać ruski węgiel, na którym zarabiali ludzie PiS

0:07 / 0:39
      From
      Magda ☢

OKO.press
      @oko_press
      ·
      52m
      „Ja zdania nie zmieniam i podtrzymuję, że 800 plus powinno się należeć tylko tym Ukraińcom, którzy pracują” – mówił prezydent Karol Nawrocki, ogłaszając weto do ustawy o pomocy obywatelom Ukrainy

oko.press
      Nawrocki wetuje ustawę o pomocy Ukraińcom
      "Ja zdania nie zmieniam i podtrzymuję, że 800 plus powinno się należeć tylko tym Ukraińcom, którzy pracują" - mówił prezydent Karol Nawrocki, ogłaszając weto do ustawy o pomocy obywatelom Ukrainy....

Wojciech Kussowski
      @Vojtekus
      ·
      2h
      Wizualizacja.
      Image

Małgorzata Grzelińska
      @GrzelinskMa
      ·
      Aug 24
      SŁOWO NA NIEDZIELĘ :
      Bogu niech będą dzięki...⬇️
      Image

Ambasada III RP
      @AmbasadaIIIRP
      ·
      1h
      - Gdy wódka będzie tania, to Polacy będą mogli więcej pić, a jak będą więcej pili, to wcześniej będą chodzili spać, więc nie będą po nocach zużywać prądu, a zatem spiąć pijani zaoszczędzą na prądzie. Ja dotrzymuje obietnic![/i]

https://pbs.twimg.com/media/GzL7ARYWwAAGted?format=jpg&name=medium

• bobislaw.borboje Jak się pędzi bimber z kartofli? 25.08.25, 21:13
      Ja pędzę z owoców i czasem z żyta/jęczmienia.
      Z kartofli nie próbowałem, ale jak będzie urodzaj...
      Akcyza w górę.
      Człowiek nie wielbłąd.
      Kiedyś były słynne dwa polskie kartofle: Jarosław i Lech.
      • bobislaw.borboje Re: Jak się pędzi bimber z kartofli? 25.08.25, 21:16
        www.chefkoch.de/rs/s0/polnische+kartoffel/Rezepte.html
      • stasi1 Re: Jak się pędzi bimber z kartofli? 27.08.25, 07:51
        Jakbyś zapomniał że jednak Nawrocki nie zgodził się na podniesienie akcyzy, bo to uderza w jego elektorat

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka