Dodaj do ulubionych

Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Błaszcz

04.12.25, 11:44
"Informacja o zarzutach" dla Morawieckiego i Błaszczaka. Pismo od prokuratury tvn24.pl/polska/informacja-o-zarzutach-dla-mateusza-morawieckiego-i-mariusza-blaszczaka-pismo-od-prokuratury-st8785065
"Przedstawienie wskazanym osobom, korzystającym z ochrony immunitetowej, zarzutów popełnienia przestępstw urzędniczych było możliwe po wyrażeniu przez Sejm Rzeczypospolitej Polskiej zgody na pociągnięcie ich do odpowiedzialności karnej za czyny zabronione opisane we wnioskach prokuratora" - poinformowano.

Jak przypomniano, członkowie rządu ponoszą odpowiedzialność konstytucyjną przed Trybunałem Stanu za naruszenie Konstytucji lub ustaw, w związku z zajmowanym stanowiskiem lub w zakresie urzędowania.

Prokuratura przekazała, że przekazanie informacji marszałkowi Sejmu może stanowić podstawę do rozważenia przez Sejm, czy Morawiecki, Błaszczak i Ardanowski powinni stanąć przed Trybunałem Stanu.
Obserwuj wątek
    • j-k Żurek za dwa lata bedzie ugotowany... 04.12.25, 15:18
      po zmianie wladzy...

a Donek bedzie sie. tlumaczyl: - to nie ja, to on.

- Ja to nie przepadam za Żurkiem :)
      • don.kulawy Re: Żurek za dwa lata bedzie ugotowany... 04.12.25, 15:23
        Bełkot, jak zwykle.
        • dunajec1 Re: Żurek za dwa lata bedzie ugotowany... 04.12.25, 15:35
          No i jeszcze sbafca juz gada o powolaniu "specjalnych sadow", zero wroci z wygnania i on bedzie za sedziego? No i wyrok musi byc taki jaki partia "nakaze" i wykonanie ma byc publiczne, aby wszystki odechcialo sie atakowac pis.
          • j-k istotnie 04.12.25, 15:42
            dunajec1 napisał:

> No i jeszcze sbafca juz gada o powolaniu "specjalnych sadow", zero wroci z wygn
            > ania i on bedzie za sedziego? No i wyrok musi byc taki jaki partia "nakaze" i w
            > ykonanie ma byc publiczne, aby wszystki odechcialo sie atakowac pis.

istotnie, dobrze rzeczesz. bedzie tak , jak jest - tylko na odwrot.
            • tapatik Re: istotnie 04.12.25, 17:24
              j-k napisał:

> istotnie, dobrze rzeczesz. bedzie tak , jak jest - tylko na odwrot.

To znaczy, że wszyscy będą PiS atakować?
            • bobislaw.borboje Nie będzie. 04.12.25, 18:57
              1926-2026

Maj.
              • j-k sugerujesz Zamach Stanu. ? 05.12.25, 13:03
                bobislaw.borboje napisała:

> 1926-2026
                >
                > Maj.

sugerujesz Zamach Stanu. ?

- a kto mialby go zrobic ?
        • j-k Re: Żurek za dwa lata bedzie ugotowany... 04.12.25, 15:41
          pies.kulawy napisał:

> Bełkot, jak zwykle.

to ty belkoczesz dziecino, a za dwa lata bedziesz grzecznie mowil: - chcialem, ale mi nie wyszlo...
          • don.kulawy Re: Żurek za dwa lata bedzie ugotowany... 04.12.25, 15:52
            Co ty teraz za szklaną kulę polskiej polityki robisz, czy po prostu znowu zajebany jesteś?
            • j-k Re: Żurek za dwa lata bedzie ugotowany... 04.12.25, 17:18
              pies.kulawy napisał:

> Co ty teraz za szklaną kulę polskiej polityki robisz, czy po prostu znowu zajeb
              > any jesteś?

nuszka chora znowu boli , maladjec?

polecam "Stoliczna" - daje pewna ulge:
              .
              smaczajama.pl/pl/p/Wodka-Stolichnaya-Premium-Vodka-40-1l/9735#galleryName=productGallery,imageNumber=2
      • stasi1 Re: Żurek za dwa lata bedzie ugotowany... 04.12.25, 17:20
        Tylko że trzeba będzie jakieś zarzuty postawić. Wy pisowcy uważacie że postawienie przed sądem pisowca, nawet jak kradł, to jest największe przestępstwo. Bo przecież wiadomo : jak pisowiec kradnie to na chwałę partii, więc to nie jest przestępstwo
        • j-k nie jestem PiSowcem, hloopcze 04.12.25, 17:32
          stasi1 napisał:
          > Tylko że trzeba będzie jakieś zarzuty postawić. Wy pisowcy uważacie

nie jestem PiSowcem, hloopcze,

przypominam ci o tym po raz setny.

ubiolewm tylko nad tym, ze PO przyjela PiSowskie, czyli bandyckie metody rozliczen

a PIS po ponowbym przejeciu Wladzy zemsci sie podwojnie

i spirala ZEMSTY - nie bedzie miala konca.
          • stasi1 Re: nie jestem PiSowcem, hloopcze 06.12.25, 21:34
            Ale czemu przypominasz że nie jesteś pisowc3em? Wuystarczyło żebys nie pisał jak pisowiec i nie było by problemu. Sam pisałeś że wolałbyś aby startował na prezydenta Bocheński, zamiast nawrockiego. Kto ewentualnie by popierał Bocheńskiego? O innych twoich faworytach chyba nikt nie wie
            • j-k bzdety 06.12.25, 21:44
              stasi1 napisał:

> Ale czemu przypominasz że nie jesteś pisowc3em?
              Wuystarczyło żebys nie pisał jak pisowiec i nie było by problemu.

ale tak, jest dziecie, ze pisze, co uwazam.- a nie co ty sobie zyczysz.
              podobnie jak Ty.

tylko mnie to reality - nie doskwiera - jak Tobie.

Slubna mam - taka sobie - ale jakas mam.

bier sie za sasiadke.

• stasi1 Re: bzdety 08.12.25, 09:07
                Skoro ci nie przeszkadza to czemu czepiasz się że wszyscy cię biorą za pisowca? Przecież nie ja jeden. Ja nie ukrywam że nie lubię bandy Kaczyńskiego
                • j-k bzdetow stasia, cd... 08.12.25, 13:04
                  stasi1 napisał:

> Skoro ci nie przeszkadza to czemu czepiasz się że wszyscy cię biorą za pisowca?
                  > Przecież nie ja jeden. Ja nie ukrywam że nie lubię bandy Kaczyńskiego

- nie wszyscy, a to tylko tfoje urojenia,, hloopcze,
        • x2468 Re: Żurek za dwa lata bedzie ugotowany... 04.12.25, 19:05
          Pisowiec zawsze kradnie zgodnie z regulaminem swojej partii.
          • j-k Re: Żurek za dwa lata bedzie ugotowany... 05.12.25, 12:55
            x2468 napisał:

kazdy Partyjny zawsze kradnie zgodnie z regulaminem swojej partii.

inaczej nie bylby czlonkiem Partii - tylko anarchista.
      • tapatik Re: Możesz lubić pomidorowąę 04.12.25, 17:23
        j-k napisał:

> po zmianie wladzy...
        >
        > a Donek bedzie sie. tlumaczyl: - to nie ja, to on.
        >
        > - Ja to nie przepadam za Żurkiem :)

Jak konkretnie Żurek i Tusk łamią prawo?
        Przypadków łamania prawa przez polityków PiS mamy dużo.
        Promotor doktoratu Dudy naliczył bodajże12 przypadków, gdy Duda złamał Konstytucję. Potem przestał liczyć.
        • j-k Możesz lubić i ogorkową 04.12.25, 17:34
          tapatik napisał:
          > Przypadków łamania prawa przez polityków PiS mamy dużo.
          > Promotor doktoratu Dudy naliczył bodajże12 przypadków, gdy Duda złamał Konstytu
          > cję. Potem przestał liczyć.

Nawrocki nie bedzie lamal Konstytucji.

bedzie ja pomijal.

- lzej Ci ?
          • tapatik Re: Możesz lubić i ogorkową 04.12.25, 23:48
            Nie odpowiedziałeś na pytanie. Zaczynasz iść drogą Taniej Rady.
            • j-k Re: Możesz lubić i ogorkową 05.12.25, 12:53
              tapatik napisał:
              > Nie odpowiedziałeś na pytanie. Zaczynasz iść drogą Taniej Rady.

przeciez odpowiedzialem, ze nie bedzie lamal prawa.

- beedzie je pomijal.

a sposobow na to jest wiele.

podobnie jak tkzw. "sejmowa zamrazarka" - jest legalna - bo prawo vel regulamin Sejmu o tym nic nie mowi.
              • tapatik Re: Możesz lubić i ogorkową 05.12.25, 16:09
                Ale ja się nie pytam o Nawrockiego, ale o Tuska i Żurka.
    • boggi_dan Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 04.12.25, 16:47
      don.kulawy napisał:

> "Informacja o zarzutach" dla Morawieckiego i Błaszczaka. Pismo od prokuratury tvn24.pl/polska/informacja-o-zarzutach-dla-mateusza-morawieckiego-i-mariusza-blaszczaka-pismo-od-prokuratury-st8785065
      > "Przedstawienie wskazanym osobom, korzystającym z ochrony immunitetowej, zarzut
      > ów popełnienia przestępstw urzędniczych było możliwe po wyrażeniu przez Sejm Rz
      > eczypospolitej Polskiej zgody na pociągnięcie ich do odpowiedzialności karnej z
      > a czyny zabronione opisane we wnioskach prokuratora" - poinformowano.
      >
      > Jak przypomniano, członkowie rządu ponoszą odpowiedzialność konstytucyjną przed
      > Trybunałem Stanu za naruszenie Konstytucji lub ustaw, w związku z zajmowanym s
      > tanowiskiem lub w zakresie urzędowania.
      >
      > Prokuratura przekazała, że przekazanie informacji marszałkowi Sejmu może stanow
      > ić podstawę do rozważenia przez Sejm, czy Morawiecki, Błaszczak i Ardanowski po
      > winni stanąć przed Trybunałem Stanu.
      Można ci podziękować za zbanowanie negativa. Fajnie się zachowujesz ostatnio.
      • don.kulawy Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 04.12.25, 18:12
        Zasłużył sobie. Jeszcze powinni zbanować storima, ale tego to ktoś z moderacji chroni. Podejrzewam, że to jest kochaś trolla storima.
        • j-k psa, czy wzielas juz slub z privusem ? 04.12.25, 18:17
          don.kulawy napisał:
          > Zasłużył sobie. Jeszcze powinni zbanować storima, ale tego to ktoś z moderacji
          > chroni. Podejrzewam, że to jest kochaś trolla storima.

psa, czy wzielas juz slub z privusem ?

bo w PL sluby jednoplciowe sa niemozliwe.

chciaz podobno te zawarte w Berlinie - moga byc w PL uznane.
        • boggi_dan Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 04.12.25, 18:28
          don.kulawy napisał:

> Zasłużył sobie. Jeszcze powinni zbanować storima, ale tego to ktoś z moderacji
          Gdyby ciebie ciągle zgłaszać. Toby sugestywnie uwierzyli. Znasz go dobrze tyle lat. Jak ci się nie podobało to trzeba było napisać do niego. Nie każdy jest idealny, dużo o sobie pisał w jakim stanie żyje i funkcjonuje. Więc zasługiwał na więcej tolerancji. Dla mnie straciłeś kompletnie szacunek. Tym bardziej, że sporo u niego pisałeś. Jakoś to wytrzyma, są fora prywatne, zamknięte. Ale brzydki zapach zostanie. W innych sprawach musisz sobie sam radzić, jesteś dorosły. Powinnyśmy się nawzajem szanować. Bo sporo lat piszemy tutaj, choć politycznie mamy inne zdania.

• don.kulawy Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 04.12.25, 18:33
            > Znasz go dobrze tyle lat. Jak ci się nie podobało to trzeba było napisać do niego.

Tym razem przegiął.
            • don.kulawy Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 04.12.25, 18:35
              Poza tym nie wierzę aby zablokowano mu IP. Już pod wieloma nickami tu występował i stworzenie następnego nie sprawi mu problemu.
              • bobislaw.borboje Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 04.12.25, 19:05
                Nic mu nie zablokowano. Dzisiaj zakładał kretyńskie wątki wątki w najlepsze:
                forum.gazeta.pl/forum/w,28,179579523,179579523,TV_wstanie_likwidacji_nie_wpuszczona.html

Został tylko wypierdzielony jego podły wątek w stylu gadzinówek Ssakiewicza, Lisickiego czy sióstr Karnowskich.

• don.kulawy Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 04.12.25, 19:12
                  Znaczy się jego tani adwokat na FK niepotrzebnie trzepie po klawiaturze 😅
                  • bobislaw.borboje Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 04.12.25, 23:02
                    A co to, jakaś nowość?
            • j-k Tusk nie przegiął. 04.12.25, 18:36
              pies.kulawy napisał:
              > Tym razem przegiął.

Tusk nie przegiął.

a tylko stosuje bandyckie metody PiSu.

uwazasz, ze zasiadzie z Kaczynskim na jednej lawie oskarzonych ?
            • j-k Tusk nie przegiął. 05.12.25, 12:39
              pies.kulawy napisał:
              > Tym razem przegiął.

Tusk nie przegiął.

a tylko stosuje bandyckie metody PiSu.

uwazasz, ze zasiadzie z Kaczynskim na jednej lawie oskarzonych ?
              • tapatik Re: Tusk nie przegiął. 07.12.25, 11:43
                Jakie bandyckie metody PiS?
                Podsłuchuje opozycję, fałszuje wybory, kradnie państwowy hajs?
                • j-k Re: Tusk nie przegiął. 08.12.25, 12:57
                  tapatik napisał:

> Jakie bandyckie metody PiS?
                  > Podsłuchuje opozycję,

- to robie kazda Wladza. - nie kazda daje sie na tym zlapac.

fałszuje wybory, kradnie

- jakie, ktore ?

państwowy hajs?

- jest wiele sposobow na wydawanie panstwowego hajsu na cele polityczne...
          • x2468 Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 04.12.25, 19:11
            Zgadza się. Poszedł sobie a jeszcze go czuć, pewnie do Vaterlandu Herr negativum wyjechał.
          • bobislaw.borboje Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 05.12.25, 11:32
            > w jakim stanie żyje i funkcjonuje

To akurat wiemy, o jego chorych obsesji na punkcie Pana Tuska i UE.
            Ze współczuciem obserwuję objawy jego psychozy.
        • storima Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 04.12.25, 18:57
          don.kulawy napisał:

Grubo ponad setki razy pies.na.czarnych/cuda.na.plebanii/don.kulawy miał możliwość udowodnienia mi oszczerczo zarzucanych kłamstw.

Nie uczynił tego do dzisiaj.

Bo był tu chroniony z niezrozumiałych względów przez byłego opiekuna FK.

Interweniowałem więc skutecznie w radzie nadzorczej AGORY i GAZETA.PL.

Nie ma żadnych powodów, aby zdemaskowany putinowski Rosjanin, odwołał się tam gdzie złożyłem w jego sprawie dokumentację.

Ma również na mnie złożyć tam skargę skargę, że ukradłem czyjąś tożsamość, sfałszowałem rządowe strony Instytutu Pamięci Narodowej co popełniając przestępstwo nieustannie ni od ponad dwóch lat zarzuca.

Z pewnością wówczas putinowski Rosjanin odzyska swój pielęgnowany tu przez ponad dwie dekady nick putinowskiego propagandysty pies.na.czarnych.
          • storima Re: Informacja o zarzutach dla Morawieckiego i Bł 05.12.25, 08:35
            to jest kochaś trolla storima

Od ponad dwóch lat wmawia po chamsku odmienną orientację seksualną.

Typowa zagrywka komunistycznych służb specjalnych mająca upodlić i złamać wroga sowieckiego państwa.

Iluż ludzi zniszczył w ZSRR.

Chełpił się głupkowato pies.na.czarnych swoimi szkoleniami w służbach specjalnych ZSRR.

Po czym zarzekał się, że jego znajomość języka rosyjskiego ogranicza się jedynie do umiejętności zamówienia piwa.

Od ponad dwóch dekad wstawia w swych wypowiedziach wyrażenia i rosyjskie słowa. Co jest najzupełniej normalne. Rosyjski to jest jego język ojczysty.

Ostatnio w jednej ze swych publikacji wpisał:

GRUZAWIK

Niezrozumiałe dla Polaka rosyjskie słowo.

Nie ma tu drugiego takiego kłamcy jak pies.na.czarnych/cuda.na.plebanii/don.kulawy.

Ma Polaków za durni.

Jest jeszcze tutaj garstka Polaków, która nadal daje się bezmyślnie nabierać na fałszywy profil Rosjanina: szczerze zaangażowanego w polskie sprawy nadgorliwego krytykanta PiS.

Ale gdy tylko niemający nic wspólnego z PiS polski polityk demaskuje antypolską niebezpieczną dla nas ideologię bandyckiego Putina, pies.na.czarnych zrzuca szaty przebierańca i masakruje antyputinowskich propolskich przedstawicieli naszego rządu i naszych polityków.

Nie trzeba być tytanem intelektu, aby te codzienne publikowane kłamstwa wychwycić.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka