kaminska-j 13.01.26, 01:06 Gdzie ucieknie filia PiSu z Budapesztu? Jak myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
l.george.l Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 13.01.26, 01:27 Nie mają paszportów, więc poza Schengen nie wylecą. Ciekawe, do kiedy maja ważne dowody osobiste. Trzeba wziąć pod uwagę, że Orban pozyskał szefa zorganizowanej grupy przestępczej specjalizującego się w korupcji politycznej. Ma więc profesjonalne wsparcie i jego szanse w wyborach w tym momencie rosną. Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 13.01.26, 10:20 l.george.l napisał: > Nie mają paszportów, więc poza Schengen nie wylecą. Ciekawe, do kiedy maja ważn > e dowody osobiste. Trzeba wziąć pod uwagę, że Orban pozyskał szefa zorganizowa > nej grupy przestępczej specjalizującego się w korupcji politycznej. Ma więc pro > fesjonalne wsparcie i jego szanse w wyborach w tym momencie rosną. Profesjonalne wsparcie? Ha, ha...gość padł ofiarą własnej głupoty, ukręcił bat na siebie i uważasz, że może być wzorcem do powielania? Odpowiedz Link Zgłoś
manhu Do Trumpa :) 14.01.26, 14:16 strzal_w_punkt napisał: > Profesjonalne wsparcie? Czy Trump jest wystarczająco profesjonalny? Obecnie nie wzywają imienia Pana Boga nadaremno, ale potem stronnictwo amerykańsko-żydowskie (PIS) może pójść wyżej. Przyda się jak znalazł Trumpowi w 2028/9 gdy PIS da mu azyl w PL. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 11:50 l.george.l napisał: > Nie mają paszportów, więc poza Schengen nie wylecą. Zostanie wydany odpowiednio dokument na podstawie Konwencji Genewskiej, który umożliwia poruszanie się Zbigniewowi Ziobrze - powiedział obrońca polityka mecenas Bartosz Lewandowski. tvn24.pl/polska/ziobro-z-paszportem-genewskim-obronca-zabral-glos-st8842342 Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 16:25 "Zostanie wydany odpowiednio dokument na podstawie Konwencji Genewskiej, który umożliwia poruszanie się Zbigniewowi Ziobrze - powiedział obrońca polityka mecenas Bartosz Lewandowski. tvn24.pl/polska/ziobro-z-paszportem-genewskim-obronca-zabral-glos-st8842342" Mają rozmach - jeszcze nie tak dawno Konwencja Genewska im się nie podobała:) Ale coś w tym jest, że bliższa koszula ciału - skoro samemu można skorzystać, to się korzysta:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 17:35 sverir napisał: > "Zostanie wydany odpowiednio dokument na podstawie Konwencji Genewskiej, który > umożliwia poruszanie się Zbigniewowi Ziobrze - powiedział obrońca polityka mece > nas Bartosz Lewandowski. tvn24.pl/polska/ziobro-z-paszportem-genewskim-obronca- > zabral-glos-st8842342" > > Mają rozmach - jeszcze nie tak dawno Konwencja Genewska im się nie podobała:) A > le coś w tym jest, że bliższa koszula ciału - skoro samemu można skorzystać, to > się korzysta:) Jeśli mnie pamięć nie myli, to Konwencja Genewska to chyba 1927 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 20:47 " Jeśli mnie pamięć nie myli, to Konwencja Genewska to chyba 1927 rok." Tu się rozchodzi o tę z 1951 i taki ma fajny tytuł: Konwencja dotycząca statusu uchodźców. To jest dokładnie ta sama, która w l. 2015-2023 była podważana, ignorowana (nie to, że dziś nie jest), uznawano ją za sprzeczną z polskim interesem. No i pomyślmy, gdzie byłby Ziobro, gdyby kraje tak ochoczo wystąpiły z Konwencji, jak on był gotów postąpić (z towarzyszami)? Na takim paszporcie mógłby lecieć co najwyżej do Norwegii. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 13.01.26, 08:44 kaminska-j: > Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada ... to dokąd uda się po azyl? I kogo zabierze ze sobą? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 14:32 stefan4 napisał: > kaminska-j: > > Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada > > ... to dokąd uda się po azyl? I kogo zabierze ze sobą? Na Węgrzech jest ciągłość Państwa. Nie to co w republice bananowej Herr Donalda. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 15:03 negativum: > Na Węgrzech jest ciągłość Państwa. Nie to co w republice bananowej Herr Donalda. Każdy normalny zamiast ,,w republice bananowej Herr Donalda'' napisałby ,,w Polsce''. W ten sposób zaoszczędziłby 28 liter i 3 spacje. Nie pytam Cię, co takiego jest ciągłe w Węgrzech w przeciwieństwie do Polski, bo pewnie znowu dostałbym opowieść o tramwajach jadących z Wylęgnickiej na Grobiszewską, albo coś innego równie nie na temat. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 15:10 "Każdy normalny zamiast ,,w republice bananowej Herr Donalda'' napisałby ,,w Polsce''. W ten sposób zaoszczędziłby 28 liter i 3 spacje." Na pewno zauważyłeś, że intencją nie jest napisanie o sytuacji w Polsce, tylko wyzłośliwienie się na temat Tuska. Określenie "w Polsce" uniemożliwiłoby te złośliwości:) Ale tak poważnie traktując zarzut - o ile zauważyłem, to mistrzami w kontestowaniu ciągłości państwa są ludzie spod znaku obecnej partii Ziobry. Kolejne dekomunizacje, kolejne Rzeczpospolite, wypieranie się decyzji podejmowanych przez rząd PRL itd. (choć ciekawostką jest, że ten sam rząd, który nie miał prawa rezygnować z reparacji, bo nie był rządem, mógł wydać prawnie wiążącą decyzję na temat pożydowskiego mienia - widać legalność rządów PRL jest zmienna w zależności od sytuacji). Chyba że chodziło o wzruszalność decyzji administracyjnych, ale takie już mamy kpa, że każda decyzja i każde postępowanie podlega walidacji pod kątem możliwości wznowienia postępowania czy unieważnienia decyzji. I podejrzewam, że Węgry, jako kraj o wpływach prawa niemieckiego, również mają takie instytucje (prawne). Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 15:45 sverir napisał: > "Każdy normalny zamiast ,,w republice bananowej Herr Donalda'' napisałby ,,w Po > lsce''. W ten sposób zaoszczędziłby 28 liter i 3 spacje." > > Na pewno zauważyłeś, że intencją nie jest napisanie o sytuacji w Polsce, tylko > wyzłośliwienie się na temat Tuska. Określenie "w Polsce" uniemożliwiłoby te zło > śliwości:) Złośliwość jest oznaką inteligencji emocjonalnej. Zadziwia mnie, Stefan pisze wierszyki, zamiast powiedzieć coś prosto z mostu. Obecnie Polska jest Gubernią. Nie mamy nawet wpływu na to, jakie zagrabione skarby nam Niemcy oddadzą. Decydować o tym będą Żydzi. To za to mnie zabanowano, to słowa Herr Donalda, że Niemcy nam nie zapłacą zadośćuczynienia. To on przejmie na siebie to wypłatę za te 100 czy tysiące ludzi, którzy jeszcze żyją. Sami sobie wypłacimy reparacje od Herr Donalda. Tylko, że on goły i wesoły jest. Nie ma majątku. Już ubogi Owsiak jest bogatszy do niego. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 16:25 "Obecnie Polska jest Gubernią" A dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 17:34 sverir napisał: > "Obecnie Polska jest Gubernią" > > A dowody? Wystarczy człowiek sprawujący rolę premiera… tzw. gubernatora. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 20:44 " Wystarczy człowiek sprawujący rolę premiera… tzw. gubernatora." To jest unikanie odpowiedzi na proste pytanie - gdzie dowody? Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 19:10 > To za to mnie zabanowano, to słowa Herr Donalda Łżesz jak typowy PiS-dzielec, co jest charakterystycznie. Zostałeś zbanowany za publikację pewnej "grafiki" stworzonej na polecenie tego bydlaka Olechowskiego. Podobnie łgałeś, kiedy wyśmiewałeś się ze śmierci potomka Lecha Wałęsy. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 19:45 bobislaw.borboje napisała: > > To za to mnie zabanowano, to słowa Herr Donalda > > Łżesz jak typowy PiS-dzielec, co jest charakterystycznie. > Zostałeś zbanowany za publikację pewnej "grafiki" stworzonej na polecenie tego > bydlaka Olechowskiego. > > Podobnie łgałeś, kiedy wyśmiewałeś się ze śmierci potomka Lecha Wałęsy. Nawet nie wiem, kto jest jego potomkiem… A właściwie z twych słów wynika, że był. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 15:45 sverir: > o ile zauważyłem, to mistrzami w kontestowaniu ciągłości państwa są ludzie spod znaku > obecnej partii Ziobry. Ja sądzę, że Negativum (na -um to rodzaj nijaki) nie zagłębiało się w rozróżnienia między państwami, rządami, systemami prawnymi itd. Po prostu: Orban włada Węgrami od 16 lat, więc przypisało mu ciągłość. A Tusk jest premierem od trochę ponad 2 lat, czyli w 2023 ciągłość została zerwana. W każdym razie Orbanowi daleko jest do rekordu w długości trwania u Najwyższego Żłobu. A Białoruś to dopiero jest ciągła! — Łukaszenka już od 32 lat! - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 16:03 stefan4 napisał: > sverir: > > o ile zauważyłem, to mistrzami w kontestowaniu ciągłości państwa są ludzi > e spod znaku > > obecnej partii Ziobry. > > Ja sądzę, że Negativum (na -um to rodzaj nijaki) Rodzaj nijaki wybrałem świadomie. Potrafię przywalić i z lewa, i z prawa. Jednak swoją płeć określiłem wyraźnie przy zakładaniu konta. Nie jestem zafiksowany, jak ty. Pewna osoba dopuściła mnie do swego forum zamkniętego. Bardzo wrażliwa. Kilka razy jej "przywaliłem", ale ona wiedziała, że nie zrobiłem tego personalnie. Właśnie zrobiłem to znowu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 13.01.26, 10:33 kaminska-j napisała: > Gdzie ucieknie filia PiSu z Budapesztu? Jak myślicie? Ciekawsze jest pytanie, gdzie wtedy ucieknie Viktor Orbán. Czy będzie mógł liczyć na bratnią pomoc naszego prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 13.01.26, 10:44 I to jest ciekawe pytanie. Czyżby taka wymiana "kolonijna"? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 13.01.26, 10:49 wariant_b napisał: > kaminska-j napisała: > > > Gdzie ucieknie filia PiSu z Budapesztu? Jak myślicie? > > Ciekawsze jest pytanie, gdzie wtedy ucieknie Viktor Orbán. > Czy będzie mógł liczyć na bratnią pomoc naszego prezydenta? Pomijając trollika. To żeby Nawrocki interweniował to musi być prawomocny wyrok. A Ziobro dalej jest posłem na sejm. I może pisać i interpretacje poselskie. I nic nie ma co tego, że Orban przegra. Raz nadany status nie jest odbierany na Węgrzech. Odpowiedz Link Zgłoś
marecky81 Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 13.01.26, 10:59 Azyl (ochrona międzynarodowa) może zostać odebrany osobie, która go wcześniej otrzymała, ale tylko w ściśle określonych sytuacjach, np.: - wnioskodawca skłamał co do faktów (np. prześladowań), - przedstawił fałszywe dokumenty, - zataił istotne informacje, - stanowi zagrożenie dla bezpieczeństwa państwa lub społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 13.01.26, 11:04 Ziobro prawie wszystkie uwarunkowania spełnia ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 10:34 " Ziobro prawie wszystkie uwarunkowania spełnia ;)" To by oznaczało, że Węgry szczerze i uczciwie rozpatrzyły wniosek i nie ma to nic wspólnego z polityką i układami towarzyskimi. Ale coś mi mówi, że Zbyszek powiedział prawdę i właściwe osoby stwierdziły "Ojej, jaka ta Polska jest niedobra". Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 11:12 sverir napisał: > " Ziobro prawie wszystkie uwarunkowania spełnia ;)" > > To by oznaczało, że Węgry szczerze i uczciwie rozpatrzyły wniosek i nie ma to n > ic wspólnego z polityką i układami towarzyskimi. Ale coś mi mówi, że Zbyszek po > wiedział prawdę i właściwe osoby stwierdziły "Ojej, jaka ta Polska jest niedobr > a". > Daruj sobie Ziobro, stąpa po kruchym lodzie dalszego leczenia i rehabilitacji. Gdybyś przeżył to, co on, może twoje wynurzenia miałyby nieco bardziej obiektywny wymiar. To raz. Dwa, człowiek o nisko skomplikowanej mentalności Roberta Mazurka, czyli on właśnie, mógł zarzucić Ziobrze brak odwagi. . A ja pytam: czy uważasz, że polityk PiS mógłby liczyć na sprawiedliwość w polskim sądzie, gdzie jego sprawę rozpatrywał by rozgrzany sędzia z Iustitii, a oskarżycielem był podwładny ministra Żurka? I gdyby wsadzili go do kryminału, gdzie by się leczył? W Polsce. czekając miesiące na kolejny zabieg, oddany w ręce konowałów pierwszej klasy. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 14:53 "Daruj sobie Ziobro, stąpa po kruchym lodzie dalszego leczenia i rehabilitacji. Gdybyś przeżył to, co on, może twoje wynurzenia miałyby nieco bardziej obiektywny wymiar. To raz" Nie wiem, co Ziobro przeżył, ale zauważyłem, że choroba uaktywnia się tylko wtedy, gdy chce go przesłuchać prokuratura. W innych wypadkach rak nie przeszkadza mu w tworzeniu materiałów na YT i pełne żalu wywiady z dziennikarzami. Aż taką różnicę robi czy rozmawia z dziennikarzem czy prokuratorem? Pytam retorycznie. " A ja pytam: czy uważasz, że polityk PiS mógłby liczyć na sprawiedliwość w polskim sądzie, gdzie jego sprawę rozpatrywał by rozgrzany sędzia z Iustitii, a oskarżycielem był podwładny ministra Żurka?" Pójdźmy dalej - wyobraźmy sobie scenariusz czy Ziobro mógłby liczyć na sprawiedliwość, gdyby był biały, a sędzia czarny. Można oczywiście mnożyć tysiące różnych scenariuszy i dopasowywać je do tezy: mógłby/nie mógłby. Wszystkie jednak opierają się na jakimś mniej lub bardziej prawdopodobnym scenariuszu, który zakłada upolitycznienie konkretnego sędziego. Tacy są, ale biorąc pod uwagę, że nie wszyscy sędziowie są z "obozu Żurka", to żadnego wyroku bym nie wykluczał, a całą ucieczkę należy uznać raczej za obawy przed dowodami winy, a nie obawami o sprawiedliwy wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
aankaa Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 22:08 gdyby wsadzili go do kryminału, gdzie by się leczył? W Polsce. czekając miesiące na kolejny zabieg, oddany w ręce konowałów pierwszej klasy. uważasz, że polska służba zdrowia zeszła na psy w ciągu ostatnich 2 lat? Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 11:16 Ale strzał miał na myśli ze ziobro spełnia warunek aby mu ten azyl odebrać. Orban chciał mu dać ten azyl więc tamtejszy sąd to przyklepał . Jak wiesz Orban bardziej sobie podporządkował wymiar sprawiedliwości niż Kaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 11:57 sverir: > Ale coś mi mówi, że Zbyszek powiedział prawdę i właściwe osoby stwierdziły > "Ojej, jaka ta Polska jest niedobra". Albo że z Moskwy nadszedł e-mail: ,,Zrobić mu dobrze, bo on może nam jeszcze się przydać''. W końcu kogo obchodzi, czy Polska jest dobra czy niedobra? Ważne tylko, czyja jest. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Czytałeś ten list? Czyjąś korespondencję. 14.01.26, 16:08 stefan4 napisał: > sverir: > > Ale coś mi mówi, że Zbyszek powiedział prawdę i właściwe osoby stwierdził > y > > "Ojej, jaka ta Polska jest niedobra". > > Albo że z Moskwy nadszedł e-mail: ,,Zrobić mu dobrze, bo on może nam jeszcze si > ę przydać''. Czytałeś ten list? Czyjąś korespondencję. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Czytałeś ten list? Czyjąś korespondencję. 14.01.26, 19:15 Ja też czytałem. Stefan pisze prawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czytałeś ten list? Czyjąś korespondencję. 14.01.26, 19:46 bobislaw.borboje napisała: > Ja też czytałem. Stefan pisze prawdę. Listonoszami jesteście? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czytałeś ten list? Czyjąś korespondencję. 14.01.26, 20:43 " Listonoszami jesteście?" Bez przesady. Wątpię, żeby na linii Moskwa-Budapeszt istniała usługa hybrydowa, w której jedna strona wysyła maila, ale druga go najpierw drukuje i dostarcza przez listonosza:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Czytałeś ten list? Czyjąś korespondencję. 14.01.26, 20:46 sverir napisał: > " Listonoszami jesteście?" > > Bez przesady. Wątpię, żeby na linii Moskwa-Budapeszt istniała usługa hybrydowa, > w której jedna strona wysyła maila, ale druga go najpierw drukuje i dostarcza > przez listonosza:) > ale tak twierdzą :) Pewnie przez Berlin. Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Czytałeś ten list? Czyjąś korespondencję. 14.01.26, 22:14 negativum napisał: > sverir napisał: > > > " Listonoszami jesteście?" > > > > Bez przesady. Wątpię, żeby na linii Moskwa-Budapeszt istniała usługa hybr > ydowa, > > w której jedna strona wysyła maila, ale druga go najpierw drukuje i dost > arcza > > przez listonosza:) > > > > ale tak twierdzą :) Pewnie przez Berlin. > > Azyl przed bezprawiem władzy i politycznymi represjami nie jest niczym wstydliwym. Korzystali z niego tak wybitni i zasłużeni dla Polski politycy, jak Wincenty Witos i Wojciech Korfanty. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: Czytałeś ten list? Czyjąś korespondencję. 15.01.26, 05:03 " ale tak twierdzą :) Pewnie przez Berlin." Stefan napisał o mailu, w odpowiedzi na co zapytałeś go o list:) Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 13.01.26, 11:02 boggi_dan napisał: > Pomijając trollika. To żeby Nawrocki interweniował to musi być prawomocny wyrok > . A Ziobro dalej jest posłem na sejm. I może pisać i interpretacje poselskie. I > nic nie ma co tego, że Orban przegra. Raz nadany status nie jest odbierany na > Węgrzech. Szkoda, że masz tak krótką pamięć. Co zrobił poprzedni prezydent? Ziobro będzie siedział tam gdzie jego miejsce, wcześniej czy później ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaminska-j Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 10:14 Prezydent przyznaje azyl?!?! On może tylko ułaskawiać. W dodatku czy Orban kibicuje? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 11:08 kaminska-j napisała: > Prezydent przyznaje azyl?!?! On może tylko ułaskawiać. W dodatku czy Orban kibi > cuje? A kto ci pisze, że przyznaje azyl? Gdzieś to wyczytała? Cóż, Ziobro jednak nie chciał być męczennikiem za sprawę. Jeśli już ma za nią walczyć, to z bezpiecznej odległości. Żurek może go teraz pocałować, tam gdzie słońce nie dochodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
kaminska-j Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 11:21 Wydaje mi się że rządzący wolą łapać Ziobrę niż więzić Ziobrę 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 15:56 Większa przyjemność jest w łapaniu...;) Odpowiedz Link Zgłoś
hordol Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 16:21 można twierdzić,że jeśli złapiemy ziobrę to polska będzie mlekiem i miodem płynąć. a nie płynie tylko dlatego,że jeszcze go nie złapaliśmy to wygodna narracja. Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 16:24 hordol napisała: > można twierdzić,że jeśli złapiemy ziobrę to polska będzie mlekiem i miodem płyn > ąć. > a nie płynie tylko dlatego,że jeszcze go nie złapaliśmy > to wygodna narracja. Ziobro nie ma z tym nic wspólnego, sytuacja gospodarcza jest taka jaka jest. Narobił smrodu, nie tylko on to musi za to odpowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 17:41 strzal_w_punkt napisał: > Większa przyjemność jest w łapaniu...;) > Skaldowie - Króliczek Skaldowie Króliczek Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 20:22 kaminska-j napisała: > Wydaje mi się że rządzący wolą łapać Ziobrę niż więzić Ziobrę 😂 Taka prawda, gonić króliczka. Według śledczych polityk miał popełnić 26 przestępstw. Tylko? Cienko coś . A tyle ubawu dostarczyli Interpolowi. Szkoda, że na tym poprzestali. Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Załóżmy hipotetycznie że Orban odpada 14.01.26, 19:17 Orban może usłyszeć dużo zarzutów korupcyjnych. Może nawet więcej niż Ziobru i Romanescu razem wzięci. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k belkot 14.01.26, 22:19 bobislaw.borboje napisało: > Orban może usłyszeć dużo zarzutów korupcyjnych. Może nawet więcej niż Ziobru i > Romanescu razem wzięci. i dlatego musi ponownie wygrac wybory - conie ? Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: belkot pijanego privatdozenta 15.01.26, 09:47 Wieprz bardzo chce wygrać, bo wie, że jeśli przegra, to dla niego oznacza koniec. Więzienie. Za chwilę będziemy obserwować, jak Rosja ingeruje w wybory po stronie Orbana. Tak jak ingerowała w Polsce po stronie Batyra. Odpowiedz Link Zgłoś