niegracz 18.02.26, 12:00 Tak działa Państwo Tak działa MON. Dochodzi do tego że jeden organ Państwa będzie wymuszał na drugim właściwe postępowanie. - Skarga na bezczynność w w sprawie złożonego Wniosku o wznowienie prac KBWLLP. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niegracz Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 19.02.26, 15:15 zastanawiające jest , że w Polsce tak długo obowiązywała narracja rosyjska ( putinowska) w sprawie tego co stało sie w Smolensku - gdy policzyc forumo-godziny( albo liczba postów/notek) jakie zostały zużyte przez tych którzy podstawiali kłody takim jak ja którzy od poczatku od maja 2010 pokazuja że narracja rosyjska jest kłamstwem wyszły by z tego astronomiczne liczby! Odpowiedz Link Zgłoś
privus Macierewiczowi ma postawionorzarzuty karne 09.03.26, 18:47 Usłyszał w 2025 roku. Aktualnie w dniu 15 grudnia 2025 r. prokurator z Zespołu Śledczego nr 4 Prokuratury Krajowej skierował do Sądu Okręgowego w Warszawie akt oskarżenia przeciwko Antoniemu Macierewiczowi, posłowi na Sejm RP, byłemu ministrowi obrony narodowej i szefowi Komisji Smoleńskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 18.02.26, 13:06 niegracz: > - Skarga na bezczynność w w sprawie złożonego Wniosku o wznowienie > prac KBWLLP. To Ty jeszcze tego fejka nie zamieszczałeś? Wydawało mi się, że już go widziałem... I w tamtej wersji też było napisane • że Prezydent ,,zginał'' ale nie wiadomo, czy do końca zgiął; • że to się działo na ,,pokladzie'' — to pewnie jakiś rodzaj lady; • że autor ,,wnosi'', ale bez doprecyzowania, kto jest tym autorem. Autor wniosku pewnie się wstydzi... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
privus O dwie skargi za mało 06.03.26, 03:47 Wypadało by także rozliczyć błaszczaków i macierewiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: O dwie skargi za mało 06.03.26, 21:47 nawet slepy zobaczy różnicę - jeśli będzie chciał lub nie odwróci wzroku.. 15 lat po nic nie wiadomo Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 18.02.26, 20:07 psy szczekają a karawana idzie dalej - a procedura biegnie nie tylko ta... Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 09.03.26, 18:56 Komu biegnie, temu biegnie. www.gov.pl/web/prokuratura-krajowa/akt-oskarzenia-przeciwko-antoniemu-macierewiczowi Stosownie do k.k. przedawnienie karalności przestępstw w zależności od jego rodzaju może nastąpić nawet dopiero po 30 latach. Dla przestępstw ściganych z oskarżenia publicznego termin może ulegać wydłużeniu o kolejne 10 lat. Wypisujesz bzdury wyssane z palca u nogi.. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 18.02.26, 22:57 w tej tak ważnej dla Kraju sprawie spodziewane jest wystąpienie telewizyjne Ministra Obrony Narodowej - Prosimy nie regulować odbiorników. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 19.02.26, 08:11 niegracz: > Skarga do WSA na MON wpłyneła Ale ciągle Tajemnicę Państwową stanowi, kto się poskarżył, prawda? niegracz: > w tej tak ważnej dla Kraju sprawie > spodziewane jest wystąpienie telewizyjne > Ministra Obrony Narodowej Rozumiem, że również Tajemnicę Państwową stanowi, kto się spodziewa, nie? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 19.02.26, 12:06 wszystko w swoim czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Tajemnica tajemniczo chroniona 19.02.26, 16:13 niegracz: > Skarga do WSA na MON wpłyneła stefan4: > Ale ciągle Tajemnicę Państwową stanowi, kto się poskarżył, prawda? niegracz: > spodziewane jest wystąpienie telewizyjne Ministra Obrony Narodowej Rozumiem, że również Tajemnicę Państwową stanowi, kto się spodziewa, nie? niegracz: > wszystko w swoim czasie... Aha. Więc na razie autorstwo rozsiewanego przez Ciebie fejkowego wniosku jest tajemnicą. I źródło zmyślonej informacji, że Kosiniak będzie o nim nawijał, to też tajemnica. A na razie główną Twoją linię argumentacji w tym sporze prehistorycznym stanowią te piękne rysunki; ale tajemnicę stanowi, skąd je skradłeś... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Tajemnica tajemniczo chroniona 19.02.26, 16:28 wielką zagadka jest jak system edukacji ( durszlak edukacji) przepuszcza takich osobników jak stefan czy mc,hrabia kryteria przepuszczania uczniów z klasy I do II z fizyki winny być przynajmniej doprowadzone do jakiegoś akceptowalnego minimum - a tak to jest jak jest ludzie nie ogarniają Fizyki Newtona z I klasy Liceum Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Tajemnica tajemniczo chroniona 20.02.26, 10:47 niegracz: > wielką zagadka jest jak system edukacji ( durszlak edukacji) przepuszcza takich > osobników jak stefan [...] - a tak to jest jak jest > ludzie nie ogarniają Fizyki Newtona z I klasy Liceum A gdyby ogarniał, to pewnie uwierzyłby Ci na słowo, że z pradawnej trajektorii nie wiadomo czego wynika jednoznacznie, że Putin złośliwie wniósł na pokład samolotu pilnie strzeżonego przez wiernych patriotów Macierewicza hel, parówki, trotyl i sztuczną mgłę. I jeszcze gdyby ogarniał tą fizykę, to by rozumiał, dlaczego nie możesz zdradzić źródła tego fejkowego ,,wniosku'' o wznowę choroby. To ja Ci powiem, dlaczego nie możesz, bo to w końcu żadna tajemnica. Otóż ten ,,wniosek'' został napisany przez Ciebie przy użyciu ChataGPT (sam narobiłbyś w nim znacznie więcej błędów ortograficznych, gramatycznych i innych) i oprócz Ciebie nikt inny się nim nie interesuje. A jeśli chcesz sprawdzić, co ja wiem z fizyki licealnej, to zadaj pytanie z fizyki, ale w sposób uporządkowany, żeby było jasne, o co pytasz i przy jakich założeniach. Przepraszam za stawianie wymagań powyżej Twoich możliwości... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
j-k niegracz, nie filozofuj propagandowo 20.02.26, 16:53 jezeli nie podajesz - kto jest autorem tej rzekomej "skargi" do MON to znaczy, ze uprawiasz tu na foro dzialanosc propagandowa - by utrzymac zwietrzaly juz temat katastrofy Smolenskiej 2010 na powierzchni tego foro - i nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Rej-k nie filozofuj propagandowo 20.02.26, 16:58 j-k napisał: > jezeli nie podajesz - kto jest autorem tej rzekomej "skargi" do MON > > to znaczy, ze uprawiasz tu na foro dzialanosc propagandowa > > - by utrzymac zwietrzaly już temat katastrofy Smolenskiej 2010 na powierzchni > tego foro - i nic wiecej. zły adres- -- pisz do Prokuratury by zakończyła dochodzenie dla nich nie zwietrzały- albo dla prawie 160 tys. którzy w 1 miesiąc obejrzeli jeden z ostatnich filmików na You tube na temat tzw katastrofy w Smolensku- Odpowiedz Link Zgłoś
j-k niegracz, nadal nie filozofuj propagandowo 20.02.26, 17:04 na tym foro ten temat jest zwietrzaly, co chyba widac po niewielu wpisach na Twoje "rewelacje" dotyczace MAK-u, ktore meryttorycznie i tak nic nie wnosza. - bo nawet jak MAK- sie mylil - to nic innego nie da sie dzis udowodnic. mozesz sobie ciagnac te rewelacje i 100 lat. przypominam, ze sprawe zabojstwa Generala Rozwadowskiego z r. 1927 - do dzis nie wyjasniono... - tyle, ze malo kogo to dzis interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: niegracz, nadal nie filozofuj propagandowo 20.02.26, 17:16 j-k napisał: > > - bo nawet jak MAK- sie mylil - to nic innego nie da sie dzis udowodnic. > -------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
j-k niegracz, i nadal filozofujesz propagandowo 20.02.26, 17:32 niegracz napisał: Prokuratura dopatrzyla sie sprzecznosci... i nic wiecej . czepiasz sie jak dawnej chlop jadacego Tramwaju... zamachu nie udowodniono. koniec. kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: niegracz, i nadal filozofujesz propagandowo 20.02.26, 17:36 j-k napisał: > niegracz napisał: > Prokuratura dopatrzyla sie sprzecznosci... > > > i nic wiecej . > > czepiasz sie jak dawnej chlop jadacego Tramwaju... > > zamachu nie udowodniono. > > koniec. kropka. > - CFIT nie udowodniono koniec kropka Odpowiedz Link Zgłoś
j-k niegracz, mam pomysla :) 20.02.26, 17:42 niegracz napisał: > - CFIT nie udowodniono > koniec kropka mam pomysla: - w koncu zgodzilsmy obaj sie ze zamachu nie udowodniono, ALE: zaloga dostala wraz z kawa srodki psychotropowe. - pociagnij ten temat :) Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Rej-k nie filozofuj propagandowo 03.03.26, 10:03 > obejrzeli jeden z ostatnich filmików na You tube Ten z Zelnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Tajemnica tajemniczo chroniona 19.02.26, 18:13 stefan4 napisał: > > A na razie główną Twoją linię argumentacji w tym sporze prehistorycznym stanowi > ą te piękne rysunki; ale tajemnicę stanowi, skąd je skradłeś... > > - Stefan > - zgłosiłem moderacji to podła insynuacja - ( dla Czytelników) wiadomo gdzie sa moje notki na temat 10.04.2010 tam podałem źródło - zresztą Administracja wymaga oswiadczenia - że mam prawo do ilustracji i podanie źródła Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Tajemnica tajemniczo chroniona 20.02.26, 09:53 stefan4 napisał: > A na razie główną Twoją linię argumentacji w tym sporze prehistorycznym stanowi > ą te piękne rysunki; ale tajemnicę stanowi, skąd je skradłeś... > > - Stefan > - A przeprosić to co ? Matka Ojciec kultury nie nauczyli ? Ilustracje wykonuje wg mojego zlecenia ..AI Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Tajemnica tajemniczo chroniona 20.02.26, 14:54 A brzoza gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Tajemnica tajemniczo chroniona 02.03.26, 22:34 Niegracz to jeden z tych trzech w okularach na ilustracji. Nie jest to, jak insynuowano, Wacuchna Berczyński. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Tajemnica tajemniczo chroniona 20.02.26, 16:48 stefan4 napisał: > A na razie główną Twoją linię argumentacji w tym sporze prehistorycznym stanowi > ą te piękne rysunki; ale tajemnicę stanowi, skąd je skradłeś... > > - Stefan > . Potwierdziłeś, że Rodzice cię kultury nie nauczyli. Wrzucasz podła insynuacje i jesteś z siebie zadowolony. - ani be ani me ani kukuryku słowa przepraszam z domu nie wyniosłeś Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 20.02.26, 14:54 x.com/Bogusaw82585725/status/2024832755054367163?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Popsules mi apetyt.... 20.02.26, 16:59 bo lubie pieczona Kaczke pod zimne Pivo. - moze byc i Lech... Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 20.02.26, 17:08 psy szczekają karawana idzie dalej Procedura biegnie... Odpowiedz Link Zgłoś
j-k no i co ? 20.02.26, 17:14 niegracz napisał: > psy szczekają > karawana idzie dalej > Procedura biegnie... i niech sobie biegnie i 100 lat... tylko malo kogo to dzis interesuje - poza Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
privus Re: no i co ? 05.03.26, 22:32 Dni są raczej policzone. Przynajmniej tak mówią wyniki sądy: Czy Twoim zdaniem PiS się rozpadnie? -------------------------------------------------------------- Tak - 64.42% (1992 odpowiedzi) Nie - 26.26% (812 odpowiedzi) Trudno powiedzieć - 9.31% Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 02.03.26, 21:22 sprawa biegnie,, jest w toku-- MON będzie sie musiał mocno gimnastykowąc jak z tego wybrać- ale szanse marne- siła dowodów jest porażąjaca.. poza tym analogicznie jak w przypadku Prokuratury która stwierdziła sprzecznosci w Opinii Międzynarodowej w raporcie KBWLLP sa sprzecznosci i rażące błędy a to spektakularny przykład: raport KBWLLP podaje że w starciu brzoza skrzydło łatwo wygrał gruba brzoza- odcieła końcówkę a najlepszy ( wtedy ) [polski ekspert z WAT dr Błaszczyk twierdził coś innego to skrzydło przecięło brzozę- odcięła górną cześć pnia( koronę) i to w momencie gdy cały był i 2. i 3 dźwigar - rysunek cytowany z artykułu w Mechanika w Lotnictwie - Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Właśnie zamówiłem sobie 02.03.26, 22:28 papier toaletowy z takim nadrukiem: Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 03.03.26, 07:39 tak wyglądają działania obywatelskie- można ? - można- tam gdzie zawodzi Państwo mogą wkroczyć obywatele- są ustanowione przez to Państwo procedury- obywatel może zmusić władze do działania może wpłynąć na zmianę decyzji, postępowania - oczywiście, jest to bardzo, bardzo , bardzo trudne bardzo trudno jest przebić się racji, prawdzie przez ..system`. układy ale jeśli by się nie spróbowało ? procedury biegną Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 03.03.26, 07:49 Coraz większy bełkot Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 03.03.26, 07:56 Można, w Tworkach nawet carem można zostać. Ordynator spokojnie takie zgłoszenie przyjmie. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 03.03.26, 08:12 MON ma trudny orzech do zgryzienia - jak pogodzić wode z ogniem - czy uznać racje WAT czy dra Laska ( MAk) a może wyjście jest salomonowe- uznac że i skrzydło przeszło przez brzoze i brzoza przez skrzydło:))) oni sa do tego zdolni Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 05.03.26, 20:22 oni w MON tego też nie wiedzieli... na wrakowisku były fotele nie pochodzące z Tu-154M Nr 101 - złączam- fragment Załacznika technicznego sporządzony w zwiazku ze sprawą już wiele lat temu- nie przeze mnie Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Skarga do WSA na MON wpłyneła i wyplynie... 05.03.26, 20:34 poprzez kanalizacje. Odpowiedz Link Zgłoś
niegracz Re: Skarga do WSA na MON wpłyneła 07.03.26, 08:42 mam licencje na Chata GTP Pro i nie waham sie go użyć np. szacowanie "głębokości opadania" (zwanego fachowo przepadaniem lub height loss) dla Tu-154M przy tak ekstremalnych parametrach wymaga uwzględnienia dwóch faz manewru: fazy reakcji maszyny oraz fazy wyprowadzenia aerodynamicznego. Dla samolotu Tu-154M przy prędkości opadania Vy=7 m/sVy=7 m/s, pełnej konfiguracji do lądowania i opóźnionym ciągu, całkowita utrata wysokości od momentu pociągnięcia sterów do momentu rozpoczęcia wznoszenia wyniosłaby szacunkowo od 30 do 50 metrów. Oto szczegółowe rozbicie tego szacunku, oparte na prawach fizyki lotu i charakterystyce tej konkretnej maszyny: (...) Wnioski dla podanego scenariusza Gdyby samolot miał zapas wysokości, musiałby znajdować się na wysokości co najmniej 50-60 metrów nad przeszkodami w momencie rozpoczęcia manewru (przy opadaniu 7 m/s), aby mieć margines bezpieczeństwa. Dla standardowego podejścia (opadanie 3−4 m/s3−4 m/s) przepadanie wynosi zazwyczaj 10-15 metrów. Przy opadaniu 7 m/s7 m/s energia kinetyczna pionowa jest 4-krotnie większa (zależność V2V2), więc przepadnie jest drastycznie głębsze. Dlatego w Twoim pierwotnym pytaniu, rozpoczęcie manewru na 20 metrach przy opadaniu 7 m/s oznaczało, że samolot uderzyłby w ziemię w połowie sekwencji wyprowadzania, nawet gdyby teren był płaski. ------------------------ - a tylu ludzi w Polsce uwierzyło w Konfabulację MAK... Odpowiedz Link Zgłoś