negativum 05.03.26, 10:51 Polska ma wydać w 3 lata 200 mld zł, a o spłatę niech się martwią przyszłe pokolenia, gdyż Dziadek Herr Donald będzie miał już (oby żył wiecznie) ponad 113 lat. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negativum Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 10:57 Na chłopski rozum tłumacząc. Masz wydać kupę kasy w 3 lata, nawet nie wiadomo na co ale masz, a potem EU dokręci ci śrubę. Jak nie będziesz płacił, to mała rewizja granic też wchodzi w grę. Wolim do ładna wyspa :) Czy to nie przykład działania gangu? Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 11:15 A zakupy Błaszczaka jak długo będziemy spłacać? Bo to dużo więcej pieniędzy i na sporo wyższy procent. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 11:16 Gdyby babcia miała wąsy, to by dziadkiem była… Odpowiedz Link Zgłoś
privus Koreańskie kredyty owiane tajemnicą :) 05.03.26, 15:57 asia-loi napisała: > A zakupy Błaszczaka jak długo będziemy spłacać? > Bo to dużo więcej pieniędzy i na sporo wyższy procent. Polska zaciągnęła w Korei Południowej znaczne zobowiązania finansowe na zakup sprzętu wojskowego na kwotę około 76 miliardów złotych. Pytany o te kwestie ówczesny wicepremier Mariusz Błaszczak stwierdził, że to już nie leży po stronie jego resortu mimo że to MON wynegocjowało dobre ceny tego sprzętu a teraz chodzi o to, żeby Bank Gospodarstwa Krajowego wypełnił plany finansowe treścią. Z kolei BGK zasłania się tajemnicą bankową. Polska wydała 22 mld dolarów na zakup uzbrojenia w Korei, a pula ta może jeszcze się powiększyć, jeśli wszystkie plany zostaną zrealizowane. Część tych środków, dzięki postępującej polonizacji sprzętu, trafi do naszego przemysłu zbrojeniowego. Kto jeszcze zarobił na naszych nowych czołgach, armatohaubicach samobieżnych, samolotach i systemach artylerii rakietowej? Miliardowe przelewy poszły do USA (10%), Niemiec (3%) i potencjalnie Izraela (1%). W necie można znaleźć konkretne kwoty :) Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 11:20 negativum napisał: > > > Polska ma wydać w 3 lata 200 mld zł, a o spłatę niech się martwią przyszłe poko > lenia, gdyż Dziadek Herr Donald będzie miał już (oby żył wiecznie) ponad 113 la > t. > Tekst jakby " cwaniaczka kredytowego". Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 11:23 Za trzy lata już nic nie będzie jeżeli sprawy będą się miały tak jak dzisiaj 😱. No chyba, ze twoja prawicowa swołocz da trampowi nagrodę nobla. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 15:31 to.ja.pies.na.czarnych napisała: > Za trzy lata już nic nie będzie jeżeli sprawy będą się miały tak jak dzisiaj 😱 > . No chyba, ze twoja prawicowa swołocz da trampowi nagrodę nobla. Ta сволочь wyszła Ci z Twojego rodzinnego języka. Nie odkrywaj się aż tak. Tatuś służył w Armii Czerwonej? Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 11:26 Zdrada, zdrada, zdrada. To Belka i Kołodko zainspirował prezydenta. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 12:04 boggi_dan napisał: > Zdrada, zdrada, zdrada. To Belka i Kołodko zainspirował prezydenta. Polski bank wyraził zgodę na uruchomienie linii kredytowej na 0%. Skoro kredyt chce dać NBP na zero procent bez uznaniowości i obowiązku wydania w 3 lata. A Herr Donald chce na tan sam cel wziąć kredyt na ponad 3% na 5 dekad (z warunkami) tylko w banku we Frankfurcie i się stawia, to coś tu śmierdzi zdradą. Odpowiedz Link Zgłoś
strzal_w_punkt Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 15:59 boggi_dan napisał: > Zdrada, zdrada, zdrada. To Belka i Kołodko zainspirował prezydenta. > A gdzie rozumek miał? Może dotrwa do końca kadencji! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.eu Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 12:09 "Polska ma wydać w 3 lata 200 mld zł, a o spłatę niech się martwią przyszłe pokolenia, gdyż Dziadek Herr Donald będzie miał już (oby żył wiecznie) ponad 113 lat." I dlaczego łżesz? Odpowiedz Link Zgłoś
m.c.hrabia Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 12:17 dlaczego? psia złodziejska natura Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 15:50 adam.eu napisał: > "Polska ma wydać w 3 lata 200 mld zł, a o spłatę niech się martwią przyszłe > pokolenia, gdyż Dziadek Herr Donald będzie miał już (oby żył wiecznie) ponad 11 > 3 lat." > > I dlaczego łżesz? Mogłem się pomylić. To ile w 2070 roku będzie wiosenek sobie liczył nasz Herr Donald? Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 16:07 negativum napisał: > adam.eu napisał: > > > "Polska ma wydać w 3 lata 200 mld zł, a o spłatę niech się martwią prz > yszłe > > pokolenia, gdyż Dziadek Herr Donald będzie miał już (oby żył wiecznie) po > nad 11 > > 3 lat." > > > > I dlaczego łżesz? > > Mogłem się pomylić. > To ile w 2070 roku będzie wiosenek sobie liczył nasz Herr Donald? > Nie, Adaś po PO PrOstu o tradycyjnie nie zrozumiał. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 16:14 no-popis napisała: > negativum napisał: > > > adam.eu napisał: > > > > > "Polska ma wydać w 3 lata 200 mld zł, a o spłatę niech się martw > ią prz > > yszłe > > > pokolenia, gdyż Dziadek Herr Donald będzie miał już (oby żył wieczn > ie) po > > nad 11 > > > 3 lat." > > > > > > I dlaczego łżesz? > > > > Mogłem się pomylić. > > To ile w 2070 roku będzie wiosenek sobie liczył nasz Herr Donald? > > > Nie, Adaś po PO PrOstu o tradycyjnie nie zrozumiał. Całość przypomina pożyczkę Napoleona dla Haiti. Spłaconą już bodajże w 1947 roku. To dla tego ten piękny karaibski stał się ruiną. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Sołtys Radek już się odezwał 05.03.26, 16:18 -Dzień dobry -Dzień dobry, w czym mogę pomóc? -Muszę wyremontować dom po powodzi ale nie mam wystarczających funduszy. -Wspaniale Pani trafiła. My mamy pieniądze. Ile euro Pani potrzebuje? -Ja bym chciała kredyt złotówkowy bo za duże ryzyko. Już raz spłacalam walutowy, we frankach. -No tak ale my mamy tylko euro. Niech Pani bierze. -No ale to długi czas, ryzyko kursowe itd. -Pani się nie martwi, zaraz UE i tak nas zmusi do przyjęcia euro. -Z tego co wiem to Polska nie spełnia warunków. -Pani kochana nie takie cuda nam tu wprowadzali ale do rzeczy. Bierze Pani? -Ale na jaki procent? -Na korzystny. -Ale konkretnie? -Będzie Pani zadowolona. -Załóżmy, że się zgodzę, to kiedy dostanę pieniądze? -Jak spelni Pani warunki. -Jakie warunki? -No to się już Pani dowie jak podpisze. -Ale ja chcę wiedzieć wcześniej. -Proszę Pani, bank już opłacił ekipę remontową niech Pani to podpisuje. -Jak to ekipę remontową? -Pani kochana, my już wydaliśmy dużo pieniędzy żeby Pani ten kredyt wzięła, to są duże sumy, proszę nie utrudniać tylko podpisać. -To ja się jeszcze zastanowię. Poszukam czegoś korzystniejszego. -Pani jest nieodpowiedzialna, przez Panią dom się zawali! -Ale to mój dom. -Ale nasze zyski! Za x.com/Jowita_W_/status/2029545748631568412 Odpowiedz Link Zgłoś