Dodaj do ulubionych

drugą osobą w państwie jest facet

18.04.26, 07:30
który otrzymał 20 tys. głosów i na dodatek przegrał we własnym okręgu z nikomu nieznanym kandydatem.
I taki podskakuje i uważa się za wyrocznię.'
Mamy fatalny ustrój państwa i dopóki nie zmieni się konstytucji to spokoju i porządku nie będzie właśnie.
Obserwuj wątek
    • student_zebrak Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 08:04
      Prezydent do przecinania wstegi tylko
      Rzadzi rzad w 100% bez pomocnika
    • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 11:00
      perla.roztocza napisał(a):

> który otrzymał 20 tys. głosów i na dodatek przegrał we własnym okręgu z nikomu
      > nieznanym kandydatem.
      > I taki podskakuje i uważa się za wyrocznię.'
      czyli zachowuje się jak typowy komunista u władzy.
      • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 12:41
        no-popis napisała:

> perla.roztocza napisał(a):
        >
        /.../
        > > I taki podskakuje i uważa się za wyrocznię.'

> czyli zachowuje się jak typowy komunista u władzy.

Znafcuf to się aż przyjemnie czyta. :)
        • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 16:49
          taziuta napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > perla.roztocza napisał(a):
          > >
          > /.../
          > > > I taki podskakuje i uważa się za wyrocznię.'
          >
          > > czyli zachowuje się jak typowy komunista u władzy.
          >
          > Znafcuf to się aż przyjemnie czyta. :)
          Tyle liter a wystarczyłoby zwykłe "hau, hau" jak nie masz nic do powiedzenia a tylko obowiązek obszczekać krytykę komucha Czarzastego.
    • boggi_dan Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 11:37
      A już sztandar wyprowadzili. A tu znowu czerwony.

Tylko nie mów nikomu.
      • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 12:31
        Sztandar wyprowadzili na "śmietnik historii" - ale nie zrobili nic z tymi, którzy pod tym sztandarem służyli.
        W 1991 roku partie postsolidarnościowe zablokowały m.in. projekt ustawy dekomunizacyjnej zaproponowany przez KPN, co bywa wymieniane jako moment zaniechania głębszych zmian kadrowych w instytucjach państwowych.

Tusk, żeby pokonać PiS w wyborach, zawarł sojusz z byłymi esbekami (emerytury) i ze sługami systemu, który przyniósł Polakom tylko biedę i upokorzenie. Stąd w życiu politycznym Polski, któta podobno wyzwoliła się z tego systemu, bryluje towarzysz Skrzaczasty, który zapisał się do PZPR w chwili. gdy partia ta była już w agonii.
        No i pluje wszystkim uczciwym ludziom prosto w twarz.
        • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 12:46
          rysiek15 napisał:

> Stąd w życiu politycznym Polski, któta podobno wyzwoliła się z tego systemu, bryluje
          > towarzysz Skrzaczasty, który zapisał się do PZPR w chwili. gdy partia ta była już w agonii.
          > No i pluje wszystkim uczciwym ludziom prosto w twarz.

A już szczególnie uczciwemu stadionowemu bandycie od ustawek, setenerowi i oszustowi mieszkaniowemu.
          Tak się po prostu nie godzi. W zasadzie Skrzaczastego powinniście nazywać NieGodzilla. :)
          • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 12:52
            Bredzisz Ziutek, jak na typowego komunistę przystało.
            Znam okres PRL z autopsji.
            • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 14:33
              rysiek15 napisał:

> Bredzisz Ziutek, jak na typowego komunistę przystało.
              > Znam okres PRL z autopsji.

Ja też i dlatego wiem, że to Ty bredzisz. Jak na typowego hejtera przystało...
              • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 14:53

Ja też i dlatego wiem, że to Ty bredzisz. Jak na typowego hejtera przystało...

Dalej bredzisz ........
        • asia-loi Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 13:09
          rysiek15 napisał:
          >
          > Tusk, żeby pokonać PiS w wyborach, zawarł sojusz z byłymi esbekami (emerytury) i ze sługami systemu, który przyniósł Polakom tylko biedę i upokorzenie.

PiS zabierając emerytury tym esbekom, wrzucił wszystkich do jednego worka. Zabrał np. emeryturę generałowi Czempińskiemu i jego ludziom. Za operację Samum, Amerykanie umorzyli wtedy Polsce połowę długu zaciągniętego przez Gierka. Zabrał też emeryturę G. Biskupskiej, która walczyła z najgroźniejszymi bandydatami. PiS zabrał emerytury wielu ludziom, tylko dlatego że w PRL uczyli się lub pracowali w nieodpowiednim ministerstwie, a którzy wcześniej przeszli weryfikację. Wielu tych ludzi ciężko to odchorowało (wylewy, udary, zawały), i wielu popełniło samobójstwo po otrzymaniu decyzji o zabraniu emerytury.
          Ci co oddali sprawy do sądów - wygrali.
          • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 13:24
            Nie jestem apologetą PiS, ale warto wiedzieć, że :
            1,Ustawy dezubekizacyjne w Polsce były wprowadzane dwukrotnie, za rządów dwóch różnych opcji politycznych:

2.Pierwsza ustawa dezubekizacyjna (2009): Została uchwalona za rządów koalicji Platformy Obywatelskiej (PO) i Polskiego Stronnictwa Ludowego (PSL). Weszła w życie w marcu 2009 roku i obniżyła świadczenia funkcjonariuszom pełniącym służbę w latach 1944–1990.

3.Druga ustawa dezubekizacyjna (2016/2017): Została uchwalona przez rząd Prawa i Sprawiedliwości (PiS). Ustawa z 16 grudnia 2016 r. (obowiązująca od 1 października 2017 r.) znacznie bardziej rygorystycznie obniżyła emerytury i renty za służbę na rzecz totalitarnego państwa, obejmując również osoby, które przeszły pozytywną weryfikację w 1990 roku.

Cel: Obniżenie najwyższych emerytur i rent funkcjonariuszy służb bezpieczeństwa PRL do poziomu średniej emerytury w ZUS.

No i to jest wielka niesprawiedliwość?
            Co mają na to powiedzieć tysiące, czy setki tysięcy Nowaków czy Kowalskich którzy zapie...li po to to. by dostać 10% wynagrodzdenia, które otrzymali esbecy.
            Tfuuu na psa urok.
            • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 14:40
              rysiek15 napisał:

/.../
              > Co mają na to powiedzieć tysiące, czy setki tysięcy Nowaków czy Kowalskich którzy zapie...li po to to.
              > by dostać 10% wynagrodzdenia, które otrzymali esbecy.
              > Tfuuu na psa urok.

Znowu tekst rodem z zeszycików hejtera. Może i byli esbecy mający 10 razy większe uposażeni niż Nowak leń, co to "czy się stoi czy się leży, dwa tysiące się należy". Ale przeciętna nie była wyższa od dzisiejszej w służbach (a i dzisiaj szefowie też mogą mieć 10 razy wyższe wynagrodzenie od lenia Kowalskiego).
              Ale co to szkodzi rzucić kwotami z kapelusza. Fejk zaliczony. :(
              • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 15:03
                Znowu tekst rodem z zeszycików hejtera.

Znam Cię Ziutek od dawna, z forum Kraj oczywiście.
                Jesteś niereformowalny i niezatapialny.
                Nie prowadzisz dyskusji, nie argumentujesz tylko stosujesz "wycieczki osobiste" nazywając mnie hejterem.
                Hejter (ang. hater – nienawistnik) to osoba publikująca w internecie agresywne, obraźliwe lub poniżające komentarze

Dlatego, że komuchów i esbeków nazywam po imieniu jestem hejterem?
                Napisałem nieprawdę, o ustawach dekomunizacyjnych? dlaczego one w ogóle powstały - pierwsza była za rządów PO-PSL...... i miała na celu nie zemstę ale ograniczenie rażącej niesprawiedliwości jeżeli chodzi o emerytury esbeków.

• taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 16:45
                  rysiek15 napisał:

/.../
                  > Dlatego, że komuchów i esbeków nazywam po imieniu jestem hejterem?
                  > Napisałem nieprawdę, o ustawach dekomunizacyjnych? dlaczego one w ogóle powstały - pierwsza była za
                  > rządów PO-PSL...... i miała na celu nie zemstę ale ograniczenie rażącej niesprawiedliwości jeżeli chodzi o
                  > emerytury esbeków.

To był pretekst dla debili, nie mów że trafiło też do Ciebie!
                  Od tej 'zemsty' zaczęła się nasza polsko-polska nienawiść. Albo odwrotnie, hejterzy przekonali naiwnych do swoich 'racji' i mieliśmy tę zemstę (jeszcze raz - postudiuj temat i poszukaj jakie były naprawdę różnice w zarobkach).

A potem już było z górki i doszliśmy do dzisiejszej nienawiści dwóch postsolidarnościowych partii.
                  Sam na to byś nie wpadł, przyznaj.
                  • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 19:15
                    taziuta napisał:

> rysiek15 napisał:
                    >
                    > /.../
                    > > Dlatego, że komuchów i esbeków nazywam po imieniu jestem hejterem?
                    > > Napisałem nieprawdę, o ustawach dekomunizacyjnych? dlaczego one w ogóle p
                    > owstały - pierwsza była za
                    > > rządów PO-PSL...... i miała na celu nie zemstę ale ograniczenie rażącej n
                    > iesprawiedliwości jeżeli chodzi o
                    > > emerytury esbeków.
                    >
                    > To był pretekst dla debili, nie mów że trafiło też do Ciebie!
                    ...dalej tarzasz się w tym błocie zawierającym tylko hejt?
                    > Od tej 'zemsty' zaczęła się nasza polsko-polska nienawiść. Albo odwrotnie, hejt

Hejt to odwrotność nienawiści? Tuza forumowa :) !
                    • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 19:19
                      no-popis napisała:

> taziuta napisał:

> > Od tej 'zemsty' zaczęła się nasza polsko-polska nienawiść. Albo odwrotnie
                      > , hejt

> Hejt to odwrotność nienawiści? Tuza forumowa :) !

Hahaha, nie ma to jak uciąć zdanie w połowie - można 'udowodnić' dowolną tezę.
                      Typowe dla pisiaków.
                      • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 19:52

Hahaha, nie ma to jak uciąć zdanie w połowie - można 'udowodnić' dowolną tezę.
                        Typowe dla pisiaków.

Nie rozmawiasz ani z debilami ani z hejterami ani z pisiakami Ziutek - może myślałeś o pasiakach?
                        Ja, mógłbym ci odpowiedź - sam jesteś hejterem a przy okazji lewakiem, a lewak to stan umysłu. Zaprzeczysz?
                        • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 20:05
                          rysiek15 napisał:

>
                          > Hahaha, nie ma to jak uciąć zdanie w połowie - można 'udowodnić' dowolną tezę.
                          > Typowe dla pisiaków.
                          >
                          > Nie rozmawiasz ani z debilami ani z hejterami ani z pisiakami Ziutek/.../

Nie jestem do końca pewny jak Ty, ale nie mam wątpliwości, że no-popis to jawny pisowiec/pisiak. No i manipulator dennej kategorii, który urywa cytowane zdanie w połowie żeby wykazać coś. No i wykazuje, że jest cieniuuutki.

> Ja, mógłbym ci odpowiedź - sam jesteś hejterem a przy okazji lewakiem, a lewak
                          > to stan umysłu. Zaprzeczysz?

Upraszczacie Rysiek! Raz, kto jak nie hejter używa epitetu lewak gdy mówi o osobach o lewicowych (socjaldemokracja) poglądach? A dwa, co do tego stanu umysłu, to mój jest za trójpodziałem władzy.
                          A z tym ma problem PiS i ich najmita Nawrocki (z tym trójpodziałem, nie moim stanem umysłu, ofkoz).
                          • no-popis to takie proste a Ty nie rozumiesz 18.04.26, 20:14
                            taziuta napisał:
                            >
                            > Upraszczacie Rysiek! Raz, kto jak nie hejter używa epitetu lewak gdy mówi o oso
                            > bach o lewicowych (socjaldemokracja) poglądach?
                            Nigdy tak nie mówiłem o osobach o lewicowych poglądach. Tak pisałem o komunistach, neokomunistach i ich współpracownikach lub partnerach politycznych.
                            W przypadku ludzi o lewicowych poglądach np : Śpiewak, Zandberg, Ikonowicz i inni nie mówię lewacy.
                            Czarzasty i jego ferajna to nie jest lewica ale ....lewactwo.
                            • rysiek15 Re: to takie proste a Ty nie rozumiesz 18.04.26, 20:50
                              Czarzasty i jego ferajna to nie jest lewica ale ....lewactwo.

I tak ich delikatnie określiłeś - Ziutek dzisiaj pisał o prawakach i naziolach - ale o komuchach nie napisał,
                              • no-popis Re: to takie proste a Ty nie rozumiesz 18.04.26, 21:28
                                rysiek15 napisał:

> Czarzasty i jego ferajna to nie jest lewica ale ....lewactwo.
                                >
                                > I tak ich delikatnie określiłeś - Ziutek dzisiaj pisał o prawakach i naziolach
                                > - ale o komuchach nie napisał,

Podkreśliłem to co było podstawą mojej sugestii dla Ziuty, że niech robi tę propagandę ale ....trochę inteligentniej. Gdyby miał więcej potencjału intelektualnego to aby dor=brze wykonywać "robotę propagandową" mógłby czasami skrytykować za coś Czarzastego bo w końcu nawet Czarzasty :) popełnia błędy ale....Ziuta należy to tych co mają 100% zgodność z Czarzastym i Tuskiem co ją dyskwalifikuje jako obiektywną/ obiektywnego rozmówcę i stawia w rzędzie propagandzistów bezmyślnych jak Pies.Na.Czarnych.
                              • no-popis komuniści i eSBecy trzymają ten rząd. 19.04.26, 07:02
                                rysiek15 napisał:

> Czarzasty i jego ferajna to nie jest lewica ale ....lewactwo.
                                >
                                > I tak ich delikatnie określiłeś - Ziutek dzisiaj pisał o prawakach i naziolach
                                > - ale o komuchach nie napisał,

Zdaniem Ziutka, lewactwo pod batutą Gawkowskiego (zastępcy Tuska!) może śpiewać hymn komunistycznego państwa zbrodniczego jakim był ZSRR ale zaśpiewanie już nazistowskiego Horst-Wessel-Lied byłoby zbrodnią i przestępstwem.
                                Prawo a dokładnie kodeks karny zarówno symbole (pieśni i hymny też) traktuje jednakowo
                                :
                                Art. 256 § 1: Przewiduje karę pozbawienia wolności do lat 3 za publiczne propagowanie nazistowskiego, komunistycznego, faszystowskiego lub innego totalitarnego ustroju państwa.
                                Art. 256 § 1a: Penalizuje publiczne propagowanie samych ideologii tych systemów.
                                Art. 256 § 2: Zakazuje produkcji, utrwalania, sprowadzania, nabywania, przechowywania czy posiadania przedmiotów (np. flag, odznak, ubrań) zawierających treść określoną w § 1 lub będących nośnikami symboliki totalitarnej w celu ich rozpowszechniania.

Jak tu jednak ma być przestrzegane prawo skoro Marszałem sejmu jest komunistą, który składał kwiaty pod pomnikiem Armii Czerwonej wraz z ambasadorem Rosji i Białorusi a szefem koordynatorem służb specjalnych u premiera Tuska jest były członek komunistycznej jaczejki - ORMO.
                          • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 20:39
                            Upraszczacie Rysiek! Raz, kto jak nie hejter używa epitetu lewak gdy mówi o osobach o lewicowych (socjaldemokracja) poglądach?

Poczytaj sobie swoje komentarze używasz podobnych epitetów.
                            Ja, nie uważam się za poprawnego komentatora postów, ale myślę, że daleki jestem od hejterstwa,
                            Lewak czy prawak to niekoniecznie pejoratywne określenia.
                            Jak mam Cię nazywać? socjaldemokratą?
                            • stefan4 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 11:54
                              rysiek15:
                              > Lewak czy prawak to niekoniecznie pejoratywne określenia.

Określenie ,,lewak'' jest zdecydowanie pejoratywne, a najczęściej hejterskie. Nie określa postawy politycznej (jak np. ,,lewicowiec''), a tylko wzbudza negatywną emocję. Jeśli nie chcesz takiej emocji u słuchacza/czytelnika i wolisz jego reakcję z głowy, a nie z trzewi, to lepiej tego słowa unikaj.

Co do ,,prawaka'', to jest trochę inaczej: to określenie jest na tyle rzadko używane, że działa na emocje tylko jako przeciwstawienie do ,,lewaka''. I na tyle rzadko, że nie mam powodu doradzać jego unikania, bo samo się unika.

- Stefan
                              • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 12:37
                                Określenie ,,lewak'' jest zdecydowanie pejoratywne, a najczęściej hejterskie.

Nazywanie sympatyków określonej partii, prawakami, pisiorami, naziolami jest jak najbardziej poprawne?
                                • stefan4 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 12:57
                                  rysiek15:
                                  > Nazywanie sympatyków określonej partii, prawakami, pisiorami, naziolami jest jak
                                  > najbardziej poprawne?

Skoro tak twierdzisz... Ja mam trochę inną wrażliwość.

I myślę, że
                                      • ,,prawakiem'' nikt nikogo nie nazywa, najwyżej w odszczeknięciu się za
                                        wcześniejszego ,,lewaka'';
                                      • ,,pisior'' to tylko nieznaczna przeróbka z prawdziwej nazwy partii, coś jak
                                        ,,POkemon''; oczywiście eleganciej byłoby powiedzieć ,,PiSowiec'';
                                      • ,,naziol'' jest zdecydowanie hejterski.

- Stefan
                              • no-popis lewactwo a lewica 19.04.26, 12:53
                                stefan4 napisał:

> rysiek15:
                                > > Lewak czy prawak to niekoniecznie pejoratywne określenia.
                                >
                                > Określenie ,,lewak'' jest zdecydowanie pejoratywne, a najczęściej hejterskie.
                                > Nie określa postawy politycznej (jak np. ,,lewicowiec''), a tylko wzbudza negat
                                > ywną emocję.
                                Lewicowiec to nie lewak.
                                Termin „lewactwo” jest przypisany do radykalnego odłamu lewicy i ten termin ma około 100 lat bo pojawiał się już w przemówieniach komunistów w latach 20/XX wieku. Dla bolszewików „lewak” nie był określeniem przeciwnika, lecz opisem radykała z własnych szeregów, który swoimi nierealnymi postulatami programowymi czy ideologicznymi szkodził partii bolszewickiej.
                                Tak więc ta pejoratywność nie wynika z zamiaru , tu piszącego, ale jest historycznie ukształtowana.
                                Przypomnę, że lewicowe, w naszych polskich realiach była PPS a lewacy to KPP, oczywiście w uproszczeniu.
                                Lewicowa był np latami Dania czy Szwecja. Rozwijała się samorządność, wspólnoty mieszkaniowe i spółdzielnie, państwo było opiekuńcze. Lewacka były NRD i ZSRR gdzie służby specjalne nadzorowały społeczeństwo a władza narzucała ideologię wzorek komunistów. W krajach o profilu lewicowym np w Dani i Szwecji tego nie czyniono.
                                Czy trochę pomogłem zrozumieć różnicę między lewicowością a pozorującym się na lewicę lewactwem?
                                • no-popis Re: lewactwo to fakt w tym przypadku 19.04.26, 12:57
                                  no-popis napisała:

> stefan4 napisał:
                                  >
                                  > > rysiek15:
                                  > > > Lewak czy prawak to niekoniecznie pejoratywne określenia.
                                  > >
                                  > > Określenie ,,lewak'' jest zdecydowanie pejoratywne, a najczęściej hejters
                                  > kie.
                                  Tak więc określenie jako lewaka marszałka Czarzastego nie jest hejterskie bo jest zgodne z jego CV. Popierać , wstępując do PZPR w roku 1983, system karteczek na jedzenie a nawet na kaszkę dla dzieci tylko dlatego aby komuniści utrzymali władzę ideologiczną i kierowniczą rolę komunistów z ZSRR to nie jest hejt ale rzetelny opis rzeczywistości w oparciu o oficjalne cv Czarzastego.
              • no-popis fakty- lewactwo faktów nie lubi 18.04.26, 20:38
                taziuta napisał:

> Znowu tekst rodem z zeszycików hejtera. Może i byli esbecy mający 10 razy więks
                > ze uposażeni niż Nowak leń, co to "czy się stoi czy się leży, dwa tysiące się n
                > ależy".
                A kto tu pisał o 10 krotnie większych uposażeniach? Demagogia i kłamstwo to typowe metody POlemiczne tutejszych hejterów i trolli lewactwa.

Ale przeciętna nie była wyższa od dzisiejszej w służbach
                Była znacznie wyższa w relacji do przeciętnych zarobków pracownika PRL.
                Ty jednak bezczelnie porównujesz warunki opresyjnej policji komunistycznej do dzisiejszych relacji wynagrodzeń. Nie widzisz komunisto różnicy?
                Fakty w zakresie emerytur eSBeckich.
                Faktem jest uprzywilejowanie wysokości tych emerytur co było powszechną wiedzą. Emeryturę dla eSBekó naliczano od ostatniej pensji (uposażenia z ostatniego miesiąca służby). Był to ogromny przywilej, ponieważ oficerowie przed odejściem często otrzymywali awanse lub podwyżki, by "podbić" świadczenie.
                Weżmy przykładowo rok 1985.

Średnia emerytura nauczyciela 10 000 – 12 000 zł.
                Średnia emerytura kapitana Ludowego Wojska Polskiego : ok. 16 000 – 19 000 zł.
                Średnia emerytura funkcjonariusza SB 22 000 – 26 000 zł (Uwaga po 15 latach pracy
                bo zamykanie do więzień wieszających plakaty i drukujących ulotki to było bardzo męczące zadanie)
                Tak więc masz tu fakty i nikt nie proponował zabranie emerytur eSBekom ale zabranie przywilejów a Tusk tych policjantom komunistów przywrócił.
                Masz prawo bronić tych eSBeków, Tuska, że wziął ich na elektorat ale rób to na tyle inteligentnie aby miało to jakiś sens z Twojej strony bo na razie to się tylko kompromitujesz z argumentacją demagogiczną, sprzeczną z faktami i liczbami oraz danymi.
          • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 16:52
            asia-loi napisała:

> rysiek15 napisał:
            > >
            > > Tusk, żeby pokonać PiS w wyborach, zawarł sojusz z byłymi esbekami (emery
            > tury) i ze sługami systemu, który przyniósł Polakom tylko biedę i upokorzenie.
            >
            > PiS zabierając emerytury tym esbekom, wrzucił wszystkich do jednego worka.
            Pis nie zabierał emerytur, patologio intelektualna. PiS zrównał wysokość emerytur eSBEckich powyżej średniej emerytury krajowej do tej właśnie średniej.

...i słusznie zrobił, że tym komunistycznym bandytom zabrał przywileje.
            Czuć od Ciebie komucha a więc nic dziwnego, że wspierasz ten rząd neokomunistyczny.
            • perla.roztocza Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 18:01
              no-popis napisała:

> Czuć od Ciebie komucha a więc nic dziwnego, że wspierasz ten rząd neokomunistyczny.

to stara partyjniaczka z pzpr.
              Wtedy walczyła o dominację Ruskich nad Polską, teraz walczy dla Tuska, co w zasadzie na jedno wychodzi właśnie.
        • sverir Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 15:32
          "W 1991 roku partie postsolidarnościowe zablokowały m.in. projekt ustawy dekomunizacyjnej zaproponowany przez KPN[...]"

Masz na myśli partię, której przewodniczącym był esbecki TW? Mam nadzieję, że nie. Byłoby bowiem dziwne, gdyby się okazało, że tacy ludzie jednak Ci nie przeszkadzają, o ile podzielasz ich poglądy lub oni podzielają Twoje.

• rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 16:05
            sverir napisał:

> "W 1991 roku partie postsolidarnościowe zablokowały m.in. projekt ustawy dekomu
            > nizacyjnej zaproponowany przez KPN[...]"
            >
            > Masz na myśli partię, której przewodniczącym był esbecki TW? Mam nadzieję, że n
            > ie. Byłoby bowiem dziwne, gdyby się okazało, że tacy ludzie jednak Ci nie przes
            > zkadzają, o ile podzielasz ich poglądy lub oni podzielają Twoje.
            >

Nigdy nie byłem sympatykiem jakiejkolwiek partii politycznej.
            Nie jestem również człowiekiem religijnym ( jestem odporny na wszystkie religie)
            Nie mam "łaski wiary"
            Pisząc o projekcie dekomunizacyjnym złożonym przez KPN - miałem na myśli jedynie fakt, że w Polsce nie przeprowadzono dekomunizacji i winne są temu partie postsolidarnościowe rządzące po nieboszczce PZPR.

• no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 17:09

> Pisząc o projekcie dekomunizacyjnym złożonym przez KPN - miałem na myśli jedyni
              > e fakt, że w Polsce nie przeprowadzono dekomunizacji i winne są temu partie pos
              > tsolidarnościowe rządzące po nieboszczce PZPR.

Bezkarność :(
          • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 17:07
            sverir napisał:

> "W 1991 roku partie postsolidarnościowe zablokowały m.in. projekt ustawy dekomu
            > nizacyjnej zaproponowany przez KPN[...]"
            Skoro już o TW eSBe, co użyłeś jako argument :( .....słabe.
            > Masz na myśli partię, której przewodniczącym był esbecki TW?
            Tak, tak w okresie kiedy Prezydentem Polski był TW-eSBek Lech Wałęsa a odpowiedzialnym w rządzie za Sprawy Zagraniczne był Krzysztof Skubiszewski zarejestrowany przez SB jako tajny współpracownik (TW) o pseudonimie "Kosk".

Mam nadzieję, że n
            > ie. Byłoby bowiem dziwne, gdyby się okazało, że tacy ludzie jednak Ci nie przes
            > zkadzają, o ile podzielasz ich poglądy lub oni podzielają Twoje.
            >
            • sverir Re: drugą osobą w państwie jest facet 21.04.26, 06:22
              " Skoro już o TW eSBe, co użyłeś jako argument :( .....słabe."

Zaraz, zaraz - nie przeszkadzają Ci TW? Dziwne, bo odnosiłem dotychczas inne wrażenie. To chodzi o to, że to ja użyłem, a nie Ty czy o to, że akurat tego TW lubiłeś?
    • m.c.hrabia Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 12:55
      który ma jaja jak dzwony
      • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 13:05
        który ma jaja jak dzwony

Jaja jak dzwony to nic specjalnego, sam jest dzwonem.
        • m.c.hrabia Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 13:17
          to tak jak pierwszy ale bez jaj
      • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 14:42
        m.c.hrabia napisał:

> który ma jaja jak dzwony

A dla dupków typu Trump (i jego polscy apologeci) każdy kto nie jest naziolem to skrajna lewica.
        Tusk też, ofkoz. :)
        • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 15:06
          Sam jesteś doopkiem Ziutek
          • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 16:10
            rysiek15 napisał:

> Sam jesteś doopkiem Ziutek
            • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 17:02
              Uderz w stół...

Uderz w stół a pies zaszczeka..szczekaj i ujadaj dalej - wisi mi to.
              • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 19:20
                Uderz w stół, a rysiek15 wyskoczy z konopii :)
      • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 17:07
        m.c.hrabia napisał:

> który ma jaja jak dzwony
        SLD rozpirzył bardzo skutecznie.
    • mazala2 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 13:44
      Drugą osobę w Państwie demokratycznym ustanawia pierwsza osoba w tym Państwie. To chyba logiczne. Kto zatem jest tą pierwszą osobą ?
      • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 14:43
        > Kto zatem jest tą pierwszą osobą ?

Zakonnik i nie wie, ze pierwszym w tym państwie jest król Jezus!
      • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 14:43
        mazala2 napisał:

> Drugą osobę w Państwie demokratycznym ustanawia pierwsza osoba w tym Państwie.
        > To chyba logiczne. Kto zatem jest tą pierwszą osobą ?

JPII ?
        • mazala2 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 18:11
          taziuta napisał:

> mazala2 napisał:
          >
          > > Drugą osobę w Państwie demokratycznym ustanawia pierwsza osoba w tym Pańs
          > twie.
          > > To chyba logiczne. Kto zatem jest tą pierwszą osobą ?
          >
          > JPII ?

Nie. Pewien Generał raczej.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 14:44
      https://pbs.twimg.com/media/HGLAl6wbEAARQBa?format=png&name=900x900
    • sverir Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 15:28
      " który otrzymał 20 tys. głosów i na dodatek przegrał we własnym okręgu z nikomu nieznanym kandydatem."

Drugą osobą jest facet, który dostał 236 głosów w głosowaniu sejmowym. W kontekście wyboru Marszałka liczba głosów na posła nie ma znaczenia.
      Dla przykładu Boguckie i jemu podobne dostały zero głosów, a ośmielają pouczać innych.
      • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 17:29
        Drugą osobą jest facet, który dostał 236 głosów w głosowaniu sejmowym. W kontekście wyboru Marszałka liczba głosów na posła nie ma znaczenia.

Najpierw musiał się towarzysz Czarzasty dostać do sejmu, by zgodnie z umową, żeby cała władza trafiła do Tuska, Tusk zawarł z nim kontrakt i towarzysz Czarzasty dzięki temu został wskazany jako jeden z marszałków rotacyjnych
        pierwszym był Hołownia, który również zawarł podobny deal z Tuskiem.
        Bo platforma w sumie przegrała wybory sejmowe jednak potrafiła do siebie przygarnąć sieroty takie jak SLD i PSL, który przezornie wszedł w koalicję z partią Hołowni, która ma teraz poparcie w granicach 1%.

Komuszek Czarzasty wszedł do sejmu, z niewielką ilością głosów.

Piszesz, że Boguckie i jemu podobne dostały zero głosów - czy wiesz o czym piszesz?

Jeżeli chodzi o Zbigniewa Boguckiego doradcy prezydenta to - Tak, Zbigniew Bogucki startował do Sejmu w wyborach parlamentarnych w 2023 roku.
        I został posłem.
        Jeszcze jakieś wyjaśnienia?

• sverir Re: drugą osobą w państwie jest facet 21.04.26, 06:21
          "Najpierw musiał się towarzysz Czarzasty dostać do sejmu, by zgodnie z umową, żeby cała władza trafiła do Tuska, "

Co nie zmienia faktu, że tzw. drugą osobą w PL został z wyboru posłów, nie obywateli.

"Jeżeli chodzi o Zbigniewa Boguckiego doradcy prezydenta to - Tak, Zbigniew Bogucki startował do Sejmu w wyborach parlamentarnych w 2023 roku.
          I został posłem.
          Jeszcze jakieś wyjaśnienia?"

Doprecyzowując Rysiu - startował jako poseł, poucza jako urzędnik. Jako poseł dostał głosy w wyborach, jako urzędnik został po prostu wskazany. Jeśli miarą prawa do pouczania ma być liczba głosów, to Boguckie, Przydacze i podobni powinni milczeć.
    • j-k owszem. ale nie zmieni sie. 18.04.26, 17:17
      > Mamy fatalny ustrój państwa i dopóki nie zmieni się konstytucji to spokoju i po
      > rządku nie będzie właśnie.

zgadza sie.

ale nic sie tu nie zmieni.

zadna z frakcji POPiS-u nie ma Interesu w zmianie Konsyttucji.
      • rysiek15 Re: owszem. ale nie zmieni sie. 18.04.26, 17:33
        Nikt nie ma większości do zmiany Konstytucji. I każdy jest z tego zadowolony.
        Olek długo myślał przy pisaniu projektu konstytucji - i rybka chwyciła przynętę,
      • perla.roztocza Re: owszem. ale nie zmieni sie. 18.04.26, 18:03
        j-k napisał:

> zgadza sie.
        >
        > ale nic sie tu nie zmieni.
        >
        > zadna z frakcji POPiS-u nie ma Interesu w zmianie Konsyttucji.

w takim razie trzeba wyeliminować obie frakcje właśnie.
        • rysiek15 Re: owszem. ale nie zmieni sie. 18.04.26, 18:25
          w takim razie trzeba wyeliminować obie frakcje właśnie.

Nawet gdyby zostały wyeliminowane to kto zgarnie ich głosy?
          • taziuta Re: owszem. ale nie zmieni sie. 18.04.26, 18:44
            rysiek15 napisał:

> w takim razie trzeba wyeliminować obie frakcje właśnie.
            >
            > Nawet gdyby zostały wyeliminowane to kto zgarnie ich głosy?

Proponuję Lewicę. :)
            • rysiek15 Re: owszem. ale nie zmieni sie. 18.04.26, 19:56
              Proponuję Lewicę

Lewica ma w porywach do 7 lub 8 % - to za mało Ziutek.
              Na więcej Lewica nie ma co liczyć, moim zdaniem i tak ma za dużo o parę procent.
              • no-popis Re: owszem. ale nie zmieni sie. 18.04.26, 20:47
                rysiek15 napisał:

> Proponuję Lewicę

> Lewica ma w porywach do 7 lub 8 % - to za mało Ziutek.
                To nie jest lewica! To są postkomuniści i lewacy.
                Lewicą była przedwojenna PPS ale czy lewicą byłą przedwojenna KPP?
    • perla.roztocza Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 19:08
      Czarzasty wstąpił do pzpr w 1983 roku, czyli w stanie wyjątkowym.
      Wtedy pzpr była całkowicie podległa Ruskim i mordowała ludzi z powodów politycznych, a innych zamykała.
      Ten typ jako marszałek to klęska całego ruchu solidarnościowego.
      Klęska tych co przeciwstawili się sowieckiemu komunizmowi.
      Klęska tych, których wyrzucono z Polski.
      Ci ludzie widzą teraz, że nie warto było robić grubej kreski.
      A to Tusk wywindował to bydle na piedestał właśnie.
      • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 20:02
        Czarzasty wstąpił do PZPR po stanie wojennym w 1983 roku, kiedy PZPR leżała już w agonii.

A to Tusk wywindował to bydle na piedestał właśnie.

To prawda.
        Tusk po przegranych wyborach prezydenckich z takim fajtłapą (tak go nazywał) jak Lech Kaczyński odleciał w swojej nienawiści w kosmos.
        • perla.roztocza Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 20:29
          rysiek15 napisał:

> Tusk po przegranych wyborach prezydenckich z takim fajtłapą (tak go nazywał) ja
          > k Lech Kaczyński odleciał w swojej nienawiści w kosmos.

Tusk jak sam wspominał był bity a wręcz katowany przez ojca.
          Nauczył się koncertowo kłamać aby rodzic go nie zatłukł na śmierć.
          I to kłamstwo z nim zostało, oraz nienawiść i mściwość właśnie.
    • no-popis nic na to nie poradzimy :( 18.04.26, 20:45
      Czarzasty, jako marszałek RP ze swoją komunistyczną przeszłością ale ideologicznie dalej będący wiernym ideałom komunistycznym i Związkowi Radzieckiemu jest kompromitacją polskiej demokracji i systemu państwowego.
      Nie jest to jednak dziwne bo ten układ postkomunistyczny powstał pod przywództwem TW Bolka, z udziałem Tuska, zapewne na polecenie-szantaż Kiszczaka, już w roku 1992, który zakończył się obaleniem rządu Olszewskiego i następnie powrotem komunistów na scenę polityczną.
      Tusk od roku 1992 gra z komunistami tylko czasami to się opłaca a czasami nie.
    • buldog2 Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 20:46
      A ty jesteś złodziejem i nie siedzisz - mamy fatalny ustrój państwa.
      Ale nie przejmuj się i nie skowycz. Nic to nie da przecież.
      Będziesz siedział. To już pewne.
      Tak.
      To pewne.
      • perla.roztocza Re: drugą osobą w państwie jest facet 18.04.26, 22:31
        buldog2 napisał:

> A ty jesteś złodziejem i nie siedzisz - mamy fatalny ustrój państwa.
        > Ale nie przejmuj się i nie skowycz. Nic to nie da przecież.
        > Będziesz siedział. To już pewne.
        > Tak.
        > To pewne.

tępy skundlony esbeku, twoje szczekanie jest tak śmieszne jak wrzaski komunistycznej curvy jaką zresztą jesteś właśnie.
        • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 12:27

> buldog2 napisał:
          >
          > > A ty jesteś złodziejem i nie siedzisz - mamy fatalny ustrój państwa.
          > > Ale nie przejmuj się i nie skowycz. Nic to nie da przecież.
          > > Będziesz siedział. To już pewne.
          > > Tak.
          > > To pewne.
          >
          > tępy skundlony esbeku, twoje szczekanie jest tak śmieszne jak wrzaski komunisty
          > cznej curvy jaką zresztą jesteś właśnie.

Zostaw go, on jest po prostu chory.
        • buldog2 Re: drugą osobą w państwie jest facet 20.04.26, 14:53
          Uspokój się, odpocznij. Skowyt i narzekanie nic ci nie da. Zapewniam.
          Będziesz siedział, razem z Ziobrą i Romanowskim.

Cieszmy się!
          Wasza cela czeka.

[CIESZMY SIĘ WSZYSCY]
    • no-popis Komunista i eSBecy to sojusznicy Tuska 19.04.26, 06:43
      Jeszcze w roku 2017, po napaści Rosji na Gruzję, po napaści na Krym, Czarzasty wraz z ambasadorami Białorusi i Rosji składał kwiaty w intencji Armii Czerwonej.
      www.youtube.com/shorts/5cVzOUBKpLo
    • no-popis jedną z pierwszych wizyt u Marszałka była wizyta.. 19.04.26, 07:26
      Jedna z pierwszych wizyt w Urzędzie Marszałka jak został nim Czarzasty była wizyta najważniejszych aktywistów Ordynackiej. Spojrzałem na foto i policzyłem....prawie polowa składu tych aktywistów to zaewidencjonowani TW eSBe.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 09:32
      https://scontent-ams2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/671739938_1347609587196639_2748786944801916778_n.jpg?_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=13d280&_nc_ohc=Yup65doGdy0Q7kNvwEsglVh&_nc_oc=AdpFFPeBXBD_jpsGSIpEJtaYxin2HXQFs7XJNXzE7T_hb-hDE7LHcFoMsRoh1Tww27ia62vLLTMHYM3SYEJsKwJm&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-ams2-1.xx&_nc_gid=DG5PJaQywSFozOf4CHpBsg&_nc_ss=7a3a8&oh=00_Af3cF7bTX5x5fnBRekTXjVQ2Z2xwHWjSH7wS5Z0EuuEBwA&oe=69EA4292
      • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 13:23
        Jeżeli ktoś uważa, że wstąpienie do PZPR w 1983 roku to nie było zwykłe łajdactwo - to, albo jest debilem albo jest Czarzastym.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 13:27
          rysiek15 napisał:

> Jeżeli ktoś uważa, że wstąpienie do PZPR w 1983 roku to nie było zwykłe łajdac
          > two - to, albo jest debilem albo jest Czarzastym.

albo posłem Kraskim - pseudonim okupacyjny "Meleks" :)))))
          • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 14:07
            to.ja.pies.na.czarnych napisała:

> rysiek15 napisał:
            >
            > > Jeżeli ktoś uważa, że wstąpienie do PZPR w 1983 roku to nie było zwykłe
            > łajdac
            > > two - to, albo jest debilem albo jest Czarzastym.
            >
            > albo posłem Kraskim - pseudonim okupacyjny "Meleks" :)))))

Aktywista PiS zwany Melexem nie był aż tak niemoralny aby wstąpić do PZPR w okresie stano wojennego. Owszem, działał w ZSP.
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 15:08
              Poseł Karski był bardzo moralny i dlatego w stanie wojennym należał do PRON. Był wybitnym działaczem Socjalistycznego Związek Studentów Polskich (SZSP)
              • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 16:18

> Poseł Karski był bardzo moralny i dlatego w stanie wojennym należał do PRON. By
                > ł wybitnym działaczem Socjalistycznego Związek Studentów Polskich (SZSP)
                Wtedy nie było kłamco już SZSP a był już ZSP.
                Bez wątpienia to karierowicz, z tego powodu, ale aż takim szmaciarzem jak Czarzasty, aby wstąpić do PZPR, to nie był.
                • no-popis A do SZSP to należał... 19.04.26, 16:23
                  no-popis napisała:

> to.ja.pies.na.czarnych napisała:
                  >
                  > > Poseł Karski był bardzo moralny i dlatego w stanie wojennym należał do PR
                  > ON. By
                  > > ł wybitnym działaczem Socjalistycznego Związek Studentów Polskich (SZSP)
                  > Wtedy nie było kłamco już SZSP a był już ZSP.
                  > Bez wątpienia to karierowicz, z tego powodu, ale aż takim szmaciarzem jak Czar
                  > zasty, aby wstąpić do PZPR, to nie był.
                  A jeżeli chodzi o SZSP to należał do tej organizacji Tomasz Grodzki będąc zresztą w uczelnianym kierownictwie tej organizacji.
                • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 16:36
                  > Wtedy nie było kłamco już SZSP a był już ZSP.

Kapusto! Wtedy był SZSP i nie było już ZSP.
                  • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 17:31

> > Wtedy nie było kłamco już SZSP a był już ZSP.
                    >
                    > Kapusto! Wtedy był SZSP i nie było już ZSP.

Karski zaczął działać w ruchu studenckim w roku 1983. Wtedy, znowu, było ZSP.
                    SZSP istniał od 1973 do 1982, błaźnie ruski.
                    • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 19:05
                      no-popis napisała:

> to.ja.pies.na.czarnych napisała:
                      >
                      > > > Wtedy nie było kłamco już SZSP a był już ZSP.
                      > >
                      > > Kapusto! Wtedy był SZSP i nie było już ZSP.
                      >
                      > Karski zaczął działać w ruchu studenckim w roku 1983. Wtedy, znowu, było ZSP.
                      > SZSP istniał od 1973 do 1982, błaźnie ruski.
                      >
                      I co? Nie potrafisz napisać np : przepraszam , nie miałem racji lub bez " przepraszam" np : miałeś rację ....jak każdy pusty troll.
                    • sverir Re: drugą osobą w państwie jest facet 21.04.26, 05:49
                      "Karski zaczął działać w ruchu studenckim w roku 1983. Wtedy, znowu, było ZSP.
                      SZSP istniał od 1973 do 1982, błaźnie ruski. "

A tak właściwie, to co to zmienia ta nazwa? Nie zauważyłem, żeby komuś przeszkadzało mówić o wielu agentach per ubecy, choć ogólnie rzecz biorąc urząd bezpieczeństwa nigdy nie istniał, a przyjmując kolokwialne określenie istniejących instytucji, to zakończyły one żywot w latach 50-tych.
              • buldog2 Re: drugą osobą w państwie jest facet 20.04.26, 18:08
                Jeszcze wcześniej tworzył OKON.
        • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 13:50
          rysiek15 napisał:

> Jeżeli ktoś uważa, że wstąpienie do PZPR w 1983 roku to nie było zwykłe łajdactwo - to, albo jest debilem
          > albo jest Czarzastym.

Podziwiam te proste umysły (ukochane barany ich wyimaginowanego boga) dla których wszystko jest takie czarno-białe, takie proste.
          • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 13:56
            taziuta napisał:

> rysiek15 napisał:
            >
            > > Jeżeli ktoś uważa, że wstąpienie do PZPR w 1983 roku to nie było zwykłe
            > łajdactwo - to, albo jest debilem
            > > albo jest Czarzastym.
            >
            > Podziwiam te proste umysły (ukochane barany ich wyimaginowanego boga) dla który
            > ch wszystko jest takie czarno-białe, takie proste.

No to patrzysz w lustro!
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 15:09
              > No to patrzysz w lustro!

Kapusto SB miej troszeczkę samokrytyki.
          • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 14:35
            Podziwiam te proste umysły (ukochane barany ich wyimaginowanego boga) dla których wszystko jest takie czarno-białe, takie proste.

Podziwiaj - ja, wolę mieć prosty umysł niż sfajdany umysł.
            "Ukochane barany wyimaginowane boga_" - Ziutek, Ty nad poziomy wylatasz......
            • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 14:52
              rysiek15 - Ziutek, Ty nad poziomy wylatasz......
              Ziutek nad POziomy nigdy nie wylata, Ziutek trzyma non stop POziom.
              Ma prosty świat : białe PO, czarne PiS i reszta.
              • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 15:02
                Masz rację.
                Powinienem po komentarzu Ziutka o prostych umysłach u baranków wyimaginowanego Boga - napisać - Ziutek zostałeś kosmonautą? - bo odleciałeś w kosmos,
                • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 16:15
                  rysiek15 napisał:

> Masz rację.
                  > Powinienem po komentarzu Ziutka o prostych umysłach u baranków wyimaginowanego
                  > Boga - napisać - Ziutek zostałeś kosmonautą? - bo odleciałeś w kosmos,

Czyżbyś był niewierzący? Bój się Boga, Rysiek!
                  • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 17:02
                    Czyżbyś był niewierzący? Bój się Boga, Rysiek!

Wczoraj pisałem o tym. Jestem wyrzutkiem, nie jestem wierzący, jestem całkowicie areligijny
                    nie mam łaski wiary. Nigdy nie należałem też do żadnej partii politycznej ani do organizacji typu ZMP czy ZMS. Z tego powodu na początku lat siedemdziesiątych miałem poważne problemy.
                    Nie sympatyzuję również z żadną partią polityczną będącą na firmamencie politycznym.
                    Moja teściowa, była w stanie zrozumieć, że jestem niewierzący, ale nie potrafiła zrozumieć, że jako niewierzący nie należałem do PZPR.
            • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 16:13
              rysiek15 napisał:

> "Ukochane barany wyimaginowane boga_" - Ziutek, Ty nad poziomy wylatasz......

Po prostu nie mogłem się oprzeć. Tak się pięknie podłożyłeś. :)
              • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 17:03

Po prostu nie mogłem się oprzeć. Tak się pięknie podłożyłeś.

Z czym ci się "podłożyłem"
                • taziuta Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 18:01
                  rysiek15 napisał:

>
                  > Po prostu nie mogłem się oprzeć. Tak się pięknie podłożyłeś.
                  >
                  > Z czym ci się "podłożyłem"

Czarno białym postrzeganiem świata. Takim prostym, pastuszkowym. :)
                  • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 18:10
                    Czarno białym postrzeganiem świata. Takim prostym, pastuszkowym.

Tyle z mojego komentarza zrozumiałeś? jednak miałem rację, że lewak to stan umysłu.
                    Bujaj dalej w obłokach.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 16:47
          Kto z PiS należał do PZPR?
          wiadomosci.wp.pl/akcja-piotrowicze-kto-z-pis-nalezal-do-pzpr-6067060569051777a

www.bankier.pl/forum/temat_lista-czlonkow-pzpr-protegowanych-przez-pis,11550492.html

wiadomosci.onet.pl/kraj/wiedziales-ze-oni-nalezeli-do-pzpr-zdjecia/c21qpgk
    • no-popis Gdyby w Polsce byłaby okupacja putinowska 19.04.26, 10:45
      ....to Czarzasty byłby za negocjacjami z Putinem i zostałby Namiestnikiem. Miał y w tek kwestii wsparcie Putina tak jak ma na tym forum wsparcie psa.na.czarnych.
    • adam.eu Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 11:35
      To po prawdzie, to nie drugą, a w zasadzie to trzecią osobą. Dodatkowo Sejm może go odwołać, co już się w historii zdarzało.
      A swoją drogą, to czy podajesz jakiekolwiek zastrzeżenia co do działalności tegoż "faceta" na stanowisku marszałka sejmu?
      • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 12:30
        To po prawdzie, to nie drugą, a w zasadzie to trzecią osobą.

To wymień pierwszą i drugą osobę - podpowiem tylko, że tą pierwszą osobą jest prezydent.

[Dodatkowo Sejm może go odwołać, co już się w historii zdarzało. [/u]

Możesz podać nazwisko marszałka Sejmu, który został odwołany?
        • adam.eu Re: drugą osobą w państwie jest facet 20.04.26, 17:39
          "To wymień pierwszą i drugą osobę - podpowiem tylko, że tą pierwszą osobą jest prezydent."

Tak się mówi, ale jakby się zastanowić, to na rząd, na politykę, na gospodarkę głównie premier ma wpływ.

"Możesz podać nazwisko marszałka Sejmu, który został odwołany?"

No dobrze, żaden marszałek jeszcze nie był odwołany przez Sejm, ale tylko dlatego, że sami ustępowali.
          Fakt, nie było ich wielu, dwóch a z Hołownią to nawet trzech.
          • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 20.04.26, 19:04

No dobrze, żaden marszałek jeszcze nie był odwołany przez Sejm, ale tylko dlatego, że sami ustępowali.
            Fakt, nie było ich wielu, dwóch a z Hołownią to nawet trzech.

To wymień mi tych dwóch.......
            Hołownia nie ustąpił, skończył mu się 2 letni czas na sprawowanie tej funkcji, gdyż był marszałkiem rotacyjnym, drugi rotacyjny to towarzysz Czarzasty
            • stefan4 Re: drugą osobą w państwie jest facet 20.04.26, 22:58
              rysiek15:
              > Hołownia nie ustąpił, skończył mu się 2 letni czas na sprawowanie tej funkcji,
              > gdyż był marszałkiem rotacyjnym

Takiej funkcji nie znalazłem ani w Konstytucji, ani nigdzie indziej. Czy posiadasz jakieś prawne umocowanie dla funkcji ,,marszałek rotacyjny'' świadczące, że ten termin to nie jest tylko wyzwisko?

Myślę (popraw mnie, jeśli się mylę), że był marszałkiem bezprzymiotnikowym; i że ustąpił (zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami w Koalicji). Gdyby sam nie ustąpił, to Sejm musiałby go odwołać, a nie przypominam sobie takiego glosowania.

- Stefan
              • sverir Re: drugą osobą w państwie jest facet 21.04.26, 05:44
                "Takiej funkcji nie znalazłem ani w Konstytucji, ani nigdzie indziej. Czy posiadasz jakieś prawne umocowanie dla funkcji ,,marszałek rotacyjny'' świadczące, że ten termin to nie jest tylko wyzwisko?"

Nie przesadzaj z takimi pytaniami. Adwersarz jest precyzyjny tylko przy poprawianiu innych - dla siebie rezerwuje prawo do metafor, porównań i skojarzeń.
        • sverir Re: drugą osobą w państwie jest facet 21.04.26, 05:45
          " To wymień pierwszą i drugą osobę - podpowiem tylko, że tą pierwszą osobą jest prezydent."

Prezydent jest najwyższym przedstawicielem RP, a nie pierwszą osobą. To takie same pitolenie jak nazywanie papieża per Ojciec Święty - ani święty, ani ojciec.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 12:12
      https://scontent-bru2-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/675842038_122109563373166137_1666201008178787291_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-7&_nc_sid=e06c5d&_nc_ohc=2VEOawraS5IQ7kNvwFA-XhN&_nc_oc=AdpVGMdj2YtNsNcdQFNPtP6Jn7EFkpkPyTy-dWwH56naXnYWzHNcyD7fV-nAUredrrKclnaaisPWPcDtPfgz4oWc&_nc_zt=23&_nc_ht=scontent-bru2-1.xx&_nc_gid=WH-Wp0XYOc2J6HbdstdA6w&_nc_ss=7a3a8&oh=00_Af3wFu_J74zjMHZUFFqCVQS18EEDjjaIc8ohOGPJXmqpKQ&oe=69EA96E7
      • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 13:27
        Pan prezydent bardzo delikatnie wyraził się o tym prostaku Czarzastym. Milczenie jest czasami gorsze niż słowa.
        To, że Czarzasty ma grubą skórę, i jest nieprzemakalny to inna bajka.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 13:29
          Batyr, największy prostak wśród prostaków, który przypadkowo znalazł się wśród elit.
        • no-popis Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 14:02
          rysiek15 napisał:
          > To, że Czarzasty ma grubą skórę, i jest nieprzemakalny to inna bajka.
          Funkcjonowanie kilkadziesiąt lat ze świadomością ustawioną tak, że liczy się tylko kariera i pieniądze a żadnych zasad nie ma, czyni z tego co przetrwa taki proces człowieka , którego się nic nie trzyma....plastik lub tak skóra jak u hipopotama.
    • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 13:05
      Po 18 września może by ciekawie. Dubler kończy kadencję i koalicja może obsadzić większościowy skład x.com/Morgenstern616/status/2045550983455887864?s=20

https://pbs.twimg.com/media/HGNBvWeXIAARXyf?format=png&name=small

• to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 15:13
      Jedyne co można Czarzastemu zarzucić to to, że przez niego wybuchła wojna Iranie. Gdyby zgodził się na Pokojową Nagrodę Nobla dla Trumpa to by tej wojny nie było 🤡
      • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 15:29
        Cały świat był zaniepokojony i pełen obaw, po deklaracji Czarzastego. Sam Trump był w szoku.
        • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 15:54
          > Sam Trump był w szoku.

I głosem swojego ambasadora wyrazi wielkie niezadowolenie.
          • rysiek15 Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 16:02
            Tego ambasadora, który nosi jarmułkę? No comment.
            • to.ja.pies.na.czarnych Re: drugą osobą w państwie jest facet 19.04.26, 18:14
              Ten z jarmułką jest człowiekiem Netanyahu wiec lepiej uważaj :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka