prze.nick 21.04.26, 14:36 Donaldu błysnął inteligencją i angielszczyzną jak świnia w ortalionie - Gdańsk a nie Danzig! Wstyd! wpolityce.pl/polityka/758480-macron-byl-w-gdansku-a-tusk-w-danzig-kompromitacja-premiera Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 14:45 prze.nick dlaczego ty to sobie robisz? 😅[/b] Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 14:51 wklejasz głupoty tego gamonia onuco? Macron odpowiedział po angielsku Gdansk a matołek po angielsku powiedział Danzig. Lis naprawdę ma swoje lemingi za idiotów Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 14:54 "Jedyny taki przypadek w którym POLSKI Premier w POLSKIM mieście mówi FRANCUZOWI po ANGIELSKU nazwę tego miasta po NIEMIECKU — napisał internauta Max Hubner." Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 14:56 Ale siem rozszczekałeś! 🤡 Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 15:01 bronisz swojego "kaszubskiego" kundla niemieckiego jak wierny pies łańcuchowy :D Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis MAcron z kolei zna zasady i umie się zachować 23.04.26, 07:28 ...w przeciwieństwie co prostaczka niemieckiego Tuska. „I’m in love with Gdańsk” - taką wiadomość wysłał Tuskowi po wizycie prezydent Macron publikując ją na Xie. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 14:56 „I’m in love with Gdańsk” - taką fajną wiadomość wysłał mi w nocy prezydent Emmanuel Macron. Rozumiem go — napisał Tusk. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 14:57 a ty czego nie rozumiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 14:59 za trudny wątek onuco? Tusk po angielsku powiedział Danzig zamiast Gdańsk a Macron lepiej od Tuska wiedział, że był w Gdańsku a ie w Danzig. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 15:06 > Tusk po angielsku powiedział Danzig zamiast Gdańsk To po angielsku Gdańsk jest Gdańsk? Jesteś tego pewien? 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 15:08 en.wikipedia.org/wiki/Gdańsk Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 15:11 a ponieważ w alfabecie angielskim nie ma „ń” więc przeważnie piszą Gdansk Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 17:59 prze.nick napisał: > a ponieważ w alfabecie angielskim nie ma „ń” więc przeważnie piszą Gdansk Acha! 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 17:56 prze.nick napisał: > wklejasz głupoty tego gamonia onuco? > Macron odpowiedział po angielsku Gdansk a matołek po angielsku powiedział > Danzig. > Lis naprawdę ma swoje lemingi za idiotów A po francusku jest Dantzick. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 jak go zwał, tak go zwał... 21.04.26, 18:23 tapatik: > A po francusku jest Dantzick. A ja kiedyś byłem w Ratysbonie i w Norymberdze. Tylko ciiii... nie mówcie tego Niemcom, bo będzie im przykro, że używam takich polsko-nacjonalistycznych nazw zamiast prawdziwych: Regensburg i Nürnberg . I jeszcze byłem w Wiedniu (prawdziwa nazwa: Wien , bez żadnego ,,d'' w środku). A kiedyś może odwiedzę Chiny... tfu! jak można tak nacjonalistycznie?!... odwiedzę Zhōngguó ! Oburzonym na Tuska życzę owocnych sporów o to, która nazwa jest politycznie poprawniejsza. Tylko czy spór o imię może być owocny? - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: jak go zwał, tak go zwał... 21.04.26, 18:27 Przy okazji tej dyskusji przypomniało mi się jak za komuny towarzysze darli ryja na Niemców za to, ze oni mówią Stettin, a nie Szczecin. Tyle lat minęło, a we łbach towarzyszy z PiS nadal duchy komuny grasują. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k psa, dziecie, antwerpskie... 21.04.26, 23:19 akurat nazwy "Stettin" (wymawia sie: - "Sztetin") i "Szczecin" sa fonetyczne bliskie i Polacy nie maja z tym problemu. (zreszta to nazwa pochodzernia slowianskiego - jak i "Berlin" ...) natomiast z Gdanskiem jest inna sprawa. - to nie jest slowo slowianskie. jest wiele teorii... ale przychylam sie do tej , ze zrodlem tego bylo slowa "Dansk" (po polsku - dunski) Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: psa, dziecie, antwerpskie... 22.04.26, 00:09 > akurat nazwy "Stettin" (wymawia sie: - "Sztetin") i "Szczecin" sa fonetyczne bliskie i Polacy nie maja z tym problemu. W imieniu Komsomolców to piszesz? 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
j-k durnota psa. 22.04.26, 01:17 suka. na.czarno napisało: > > akurat nazwy "Stettin" (wymawia sie: - "Sztetin") i "Szczecin" sa fonetyc > zne bliskie i Polacy nie maja z tym problemu. > > W imieniu Komsomolców to piszesz? 😅 nie. we wlasnym wlasnym, hloopcze. Buenas Noches. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: jak go zwał, tak go zwał... 22.04.26, 10:09 Ja przejeżdżałem kiedyś przez Kolonię i zwiedzałem Troki. Niemcy i Litwini mnie za to zabiją. Swoją drogą w Trokach jest tylu turystów od nas, że nauczyliśmy się najpierw pytać po polsku, a dopiero potem przechodzić na angielski (młodsi) lub rosyjski (starsi), a sam zamek warto obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Monachium czy Munchen 22.04.26, 06:04 to.ja.pies.na.czarnych napisała: ...czyli stoisz na stanowisku psie.putina, oddelegowany do ochrony eSBeków, Tuska i lewactwa na tym forum że jak szef Bawarii będzie oprowadzał Tuska po starówce w Monachium to powinien mówić "Monachium" a nie "Munchen"? Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Monachium czy Munchen 22.04.26, 10:30 no-popis napisała: > to.ja.pies.na.czarnych napisała: > > ...czyli stoisz na stanowisku psie.putina, oddelegowany do ochrony eSBeków, Tus > ka i lewactwa na tym forum że jak szef Bawarii będzie oprowadzał Tuska po star > ówce w Monachium to powinien mówić "Monachium" a nie "Munchen"? > > > > > Ty, SB-ecka kapusto powiedz nam jak mówisz oprowadzając u siebie kogoś po Placu Czerwonym 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis der Tusk ma Gdańsk za/pod tymczasowym zarządem RP 23.04.26, 09:34 to.ja.pies.na.czarnych napisała: > Ty, SB-ecka kapusto powiedz nam jak mówisz oprowadzając u siebie kogoś po Placu > Czerwonym 😎 edSBek woła : łapać eSBeków. A wiesz PrOstacki przygłupie, że Macron odpowiedział der Tuskowi po wizycie i nie napisał Danzig tylko napisał "Gdańsk". Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 15:05 he he, 1 kwietnia 1984 :D Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 15:07 prze.nick napisał: > he he, 1 kwietnia 1984 :D To jak zszedł z komina. Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 15:12 Cyngle pisowskie maja pozywke na lata, znowu Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 15:17 przylazła podróbka kartofel58 z odzywkami pozywkami :D Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 17:54 Rower i stado kur odzyskane? Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 19:15 Takich prymitywnych dialogów żaden tutejszych lewaków nie prowadził nigdy... Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 21:29 hana2 napisała: > Takich prymitywnych dialogów żaden tutejszych lewaków nie prowadził nigdy... Ktoś musi być pierwszy. Herr Donald nie ma nawet mieszkania. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnylogin1980 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 16:50 KOlejny przypadeG: "Przejęzyczenie" - 'polscy naziści zbudowali obóz" ale czytała z kartki. Tusk broni. Trzaskowski wręcz perfidnie atakuje tego , który skrytykował Nowacką. A to ci "zaskoczenie"!! PS Bodnar apelował do niemieckich "przyjaciół" żeby jeszcze bardziej wtrącali się w sprawy Polski bo nie powinno się porzucać oswojonego zwierzątka. Róża Thun twierdzi, że unia jest ważniejsza niż POLSKA!!! Dlaczego kandydat KO do UE Kohut, który mówi, że nie jest Polakiem startuje do europarlamentu jako przedstawiciel POLSKI ?! Sienkiewicz od budki pod ambasadą twierdzi, że jesteśmy wewnętrzną gospodarką Niemiec. A do tego obija się po sali obrad pijany jak menel i ogląda swój ulubiony biały proszek. Sienkiewicz jako jedyny nie wstał do Hymnu. Syn arensowej z SB POdwAża sens lotniska bo przecież MAMY W BERLINIE. Campus za niemieckie pieniądze. No i szatniarz eurokołchozu: Tusk pytał, jak "wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od urodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami. Dodał, że polskość wywołuje u niego "niezmiennie odruch buntu". Niedawno stwierdził, że pod słowami, które tam zawarłem ["polskość to nienormalność" .], dziś podpisuję się obiema rękoma. PS My się zadłużamy a niemieccy "przyjaciele" korzystają bo 85 eurocentów z każdego euro wraca do niemiec. Drastyczny spadek oglądalności TVP!! "Naprawa" Polski przez likwidację!! A niebawem wstrzymanie inwestycji zagrażających interesom "przyjaciół" zza Odry. Nauka separatyzmu i ukraiński komponent w polskiej szkole. Z ministerstwa usuwają Polskę Walczącą a z muzeum w Gdańsku Kolbego, Ulmów a Pileckiego redukują do zdjęcia legitymacyjnego ale za to w tym samym mieście impreza na cześć Staufenberga, który był zwolennikiem kolonizacji Polski i za nazizm przelewał krew a dopiero jak zaczęli przegrywać to chciał się pozbyć Hitlera. A o reparacjach to jak na razie możemy zapomnieć ... PS PS 90% Greków jest za tym żeby upominać się o reparacje. A Grekom NIEMCY nie wymordowali elit tak jak Polakom i Grecja w wyniku długofalowych skutków wojny wywołanej przez odwiecznych "przyjaciół" nie dostała się pod okupację sowiecką. U nas ciągle jeszcze 15% jest przeciw. Nic dziwnego, że odwieczni "przyjaciele" inwestują nie tylko w POlitykierów. "...Ekspert ds. strat wojennych profesor Konrad Wnęk ujawnia zakulisowe działania Niemiec w sprawie reparacji. Mówi o niedostępności raportu o startach Polski jaki opracował w czasie pełnienia funkcji w Instytucie Strat Wojennych. Mówi też ile rocznie wydaje RFN (BRD) na polskich polityków, dziennikarzy, prawników (stypendia, wyjazdy, szkolenia), żeby nie poruszali sprawy odszkodowań. Szok to mało powiedziane. Szkoda, że nie padają nazwiska, ale wystarczy sprawdzić, kto likwiduje instytucje, których zadaniem jest te reparacje odzyskać...." "...Separatyzm w interesie niemieckim POpiera nie tylko CIUL (kohut): "...Łukasz Kohut (eurodeputowany KO) Skrytykował weto również w ostrym tonie, mówiąc, że prezydent „zachował się jak zwykły CIUL” – komentarz pojawił się w mediach społecznościowych, szeroko cytowany w relacjach prasowych...." Ale także inny POlitykier opcji niemieckiej: "...Borys Budka (eurodeputowany KO): „Weto Karola Nawrockiego do ustawy o języku śląskim to kolejny przykład tego, że nie dorósł do swej roli. Gańba, Panie Prezydencie!” – bardzo krytyczny wpis w mediach społecznościowych wobec decyzji Nawrockiego..." forum.gazeta.pl/forum/w,28,178617219,178617219,Zakamuflowana_opcja_niemiecka_.html?so=2 Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 23.04.26, 07:30 Pełna zgoda! Ta ekipa nienawidzi Polski, wstydzi się Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
j-k Kaszëbi, tak maja - nie przejmuj sie. 21.04.26, 17:02 z akcentem na Kaszëbska literke "ë" :) Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Kaszëbi, tak maja - nie przejmuj sie. 21.04.26, 17:51 Ta wizyta Macrona w "Danzig" jest tak samo ważna jak pozycja Macrona we Francji.- bardzo niskie. Zresztą Macron kończy swą kadencję w 2027 roku, Tusk również w tym samym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 19:00 Powiedział z niemieckiego Danzig, czy z francuskiego Dantzig i w jakim kontekście tak powiedział? Podczas wizyty rozmawiano o wielu ważnych dla Polski sprawach, między innymi o budowie przez Francusów drugiej elektrowni jądrowej, a kaczyści jakąś pierdułą się ekscytują. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 19:21 Rozmowę z Macronem Tusk prowadził w języku angielskim więc dlaczego miałby nazwę Gdańsk wymawiać po francusku? Tusk jest takim poliglotą? Podczas wizyty rozmawiano o wielu ważnych dla Polski sprawach, między innymi o budowie przez Francusów drugiej elektrowni jądrowej, a kaczyści jakąś pierdułą się ekscytują. Mogli rozmawiać z naciskiem na rozmawiać - kadencja Macrona dobiega końca. Umowy z Francuzami też są nam znane w historii. Ostatnia ta w 1939 kiedy Francja udzieliła nam gwarancji bezpieczeństwa, w dniu napaści na Polskę francuski piosenkarz Maurice Chevalier śpiewał - nie będziemy umierać za Gdańsk, Podsumowując wizytę Macrona można o nim powiedzieć - Macron, tyle "znacy" co Ignacy a Ignacy goowno znacy. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 20:14 ho ho ho... gdyby Macron złożył wizytę Nawrockiemu, to byś chwalił Macrona. "Rozmowę z Macronem Tusk prowadził w języku angielskim więc dlaczego miałby nazwę Gdańsk wymawiać po francusku? Tusk jest takim poliglotą?" To jest twoje mniemanie, nie zaś wskazanie faktu. W Gdańsku znajduje się cmentarz żołnierzy francuskich; zaczęło się od pochówku żołnierzy Napoleona. Dantzig jest francuską nazwą historyczną i taką mógł użyć premier Tusk. "Mogli rozmawiać z naciskiem na rozmawiać - kadencja Macrona dobiega końca. Umowy z Francuzami też są nam znane w historii. Ostatnia ta w 1939 kiedy Francja udzieliła nam gwarancji bezpieczeństwa, w dniu napaści na Polskę francuski piosenkarz Maurice Chevalier śpiewał - nie będziemy umierać za Gdańsk," Amerykanie sprzedali nas Stalinowi w Jałcie i niebawem Amerykanie mogą śpiewać, że ich żołnierze nie będą umierać za Warszawę. Kończy się kadencja Macrona, lecz nie ma gwarancji, że liberałowie zostaną odsunięci od władzy, więc przedwcześnie się cieszysz. Na szczęście umowy nie zawsze są niedotrzymywane. Mylisz się co do ostatniej umowy z Francuzami. Ostatnią umowę z ofsetem na zakup wielozadaniowych śmigłowców Caracal w 2016 r. zerwał Macierewicz, co kosztowało nas 80 mln zł. tytułem zadośćuczynienia. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 23:42 rysiek15: > Rozmowę z Macronem Tusk prowadził w języku angielskim więc dlaczego miałby > nazwę Gdańsk wymawiać po francusku? Nie wiem, dlaczego, ale może dlatego, że nie był całkiem pewien, jak brytole to miasto nazywają, więc użył nazwy francuskiej... Ty też popełniasz błędy, nawet w postach wytykających Tuskowi brak nieomylności: rysiek15: > o budowie przez Francusów drugiej elektrowni jądrowej, a kaczyści jakąś pierdułą No to w jakim języku ta narodowość to ,,Francusi''? I kiedy to ,,pierdóły'' przekształciły się w ,,pierduły''? To są takie nieważne literówki nie utrudniające zrozumienia... wypisz-wymaluj jak ta nieangielska nazwa miasta popełniona przez Tuska. rysiek15: > Ostatnia ta w 1939 kiedy Francja udzieliła nam gwarancji bezpieczeństwa O kurczę, jeśli Ty tak dobrze pamiętasz dyplomatyczne ściemy sprzed 87 lat, to Ty musisz być już cały pokryty siwym mchem... Miałem takiego wujka, którego pamięć do prehistorii była lepsza niż gógiel, ale za diabła nie pamiętał, co robił wczoraj. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 11:52 > o budowie przez Francusów drugiej elektrowni jądrowej, a kaczyści jakąś pierdułą No to w jakim języku ta narodowość to ,,Francusi''? I kiedy to ,,pierdóły'' przekształciły się w ,,pierduły''? To są takie nieważne literówki nie utrudniające zrozumienia... wypisz-wymaluj jak ta nieangielska nazwa miasta popełniona przez Tuska. Cytujesz Stefek cytat nie mój tylko erico, Ja, nie pisałem o żadnych "pierdułach" to był cytat erica z jego poprzedniego postu. Następny raz Stefek, jak weźmiesz się za komentowanie, to najpierw przeczytaj ze zrozumieniem. Ostatnie Twoje zdanie w komentarzu, spowodowało u mnie paroksyzmy śmiechu, Cytuję te zdanie : > Ostatnia ta w 1939 kiedy Francja udzieliła nam gwarancji bezpieczeństwa O kurczę, jeśli Ty tak dobrze pamiętasz dyplomatyczne ściemy sprzed 87 lat, to Ty musisz być już cały pokryty siwym mchem... Miałem takiego wujka, którego pamięć do prehistorii była lepsza niż gógiel, ale za diabła nie pamiętał, co robił wczoraj. Nie mogę ciebie nazwać pierdołą, nazwę cię tylko wice pierdołą- dlaczego? cytuję moje słowa z mojego komentarza....... Ostatnia ta w 1939 kiedy Francja udzieliła nam gwarancji bezpieczeństwa, w dniu napaści na Polskę francuski piosenkarz Maurice Chevalier śpiewał - nie będziemy umierać za Gdańsk, ,Gdzie, przeczytałeś że ja pamiętam "dyplomatyczne ściemy" Znam historię starożytnej Grecji, Rzymu, wojny punickie, podboje Aleksandra Macedońskiego, wojny napoleońskie ........ żaby znać historię, trzeba żyć w tych czasach, pisanie, że jak ja to pamiętam, to muszę być pokryty siwym mchem, jest pisaniem głupot, Daruję sobie dalsze komentowanie panie wicepierdoło. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 14:10 rysiek15: > Cytujesz Stefek cytat nie mój tylko erico Masz rację, przepraszam. Zwiodło mnie to, że w żaden sposób nie wyróżniasz tekstu własnego i cytowanego. Ale powinienem być uważniejszy... - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 14:50 Masz rację, przepraszam. Zwiodło mnie to, że w żaden sposób nie wyróżniasz tekstu własnego i cytowanego. Ale powinienem być uważniejszy.. Ja. też przepraszam, za niepodkreślenie cytatu od erica, i za mój zgryźliwy komentarz. Proszę o wybaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 18:44 Dzisiaj jedni Polacy pomagają Ukraińcom, inni Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 23:50 freudowska pomyłka matołka premiera czy wyniesiona z domu nazwa jego miasta> głupio tłumaczycie ten błąd nawet Macron wiedział gdzie jest - Gdańsk Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 18:42 Nie jest jasne z jakiego. Prawdopodobnie z dońskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 19:25 Pisi co wy dzisiaj chcecie przykryć? Czyżby to: Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 20:21 W takim towarzystwie Nawrocki zapewne bardzo dobrze się czuje. Taż nie tylko on grzeszy. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 10:31 Takich specjalistów Batyr potrzebuje, właśnie. Odpowiedz Link Zgłoś
qwardian Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 19:43 Meine nazim języku und dziadka Tuska, to Danzig, koniec, kropka. W kaszebskim Gdunsk, ale może kaszebski pajac faktycznie bierze lekcje francuskiego, bo tam będzie zwiewać w przyszłym roku.. Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 20:37 Dziadek Tuska był Kaszubem. Co więcej był on działaczem niepodległościowym i dlatego został przymusowo wcielony do Wehrmachtu i zmuszony do kopania rowów (bo karabinu bali się dać), z którego to Wehrmachtu zdezerterował. Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 21:55 Że ci się chce prostować manipulacje i kłamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 18:51 Zanim wcielono go jako obywatela III Rzeszy do Wehrmachtu był więźniem obozu Stutthof w którym zamordowano ponad 50000 osób. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 20:38 A jak to jest w kontaktach z wami, IQ się wyrównuje, jak w naczyniach połączonych? Ale później wraca do poziomu normalnych, tak jak po spożyciu, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 21:21 buldog2 napisał: > A jak to jest w kontaktach z wami, IQ się wyrównuje, jak w naczyniach połączony > ch? > Ale później wraca do poziomu normalnych, tak jak po spożyciu, prawda? Presław. Tak mówią mieszkańcy Bawarii. I nie ma w tym nic złego. Ale Herr Donald jest premierem polski Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 21:47 negativum napisał: > Presław. Co to takiego jest? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 23:47 negativum: > Presław. Tak mówią mieszkańcy Bawarii. eriko: > Co to takiego jest? Przypuszczam, że fantazja Negativi na temat rzekomo bawarskiej wymowy nazwy jego miasta: Breslau . I nie czepiaj się, że to nie na temat, bo Negativum nigdy nie pisze na temat. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 13:34 eriko napisała: > negativum napisał: > > Presław. > > Co to takiego jest? Niemcy mówią Breslau, Bawarczycy Preslau. Odpowiedz Link Zgłoś
rysiek15 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 14:59 Niemcy mówią Breslau, Bawarczycy Preslau. Potwierdzam, Niemcy w większości landów wymawiają zaimek "ich" jako "iś" Bawarczyk nie powie nigdy "iś" mówi miękko "ichj" Tych przykładów jest więcej. Mieszkałem jakiś czas na Bawarii w miejscowości Seeg, Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 15:38 rysiek15 napisał: > Niemcy mówią Breslau, Bawarczycy Preslau. > > Potwierdzam, > Niemcy w większości landów wymawiają zaimek "ich" jako "iś" > Bawarczyk nie powie nigdy "iś" mówi miękko "ichj" > Tych przykładów jest więcej. > Mieszkałem jakiś czas na Bawarii w miejscowości Seeg, Herr Donaldowi zająłby cały wieczór mówić o nazwach Wrocławia. Na szczęście opisał to już Davies w Mikrokosmosie Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 23:40 Tusk obniżył rangę wizyty Macrona nie zapraszając prezydenta Polski Nawrockiego. Może bał się, że prezydent usłysz coś o SAFE czego nie powinien słyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 23:47 Tusk chce odwrócić uwagę od tego że go niedawno wyrzucili w Rzeszowie z pociągu na UKrainę a Macron z premierem UK i kanclerzem się zabawili w przedziale www.facebook.com/mwosPL/videos/co-działo-się-w-wagonie-macrona-i-merza-co-mieli-w-woreczkach/2092649934542419/ Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 00:01 Ale was boli, że Macron nie odczuwał potrzeby spotkania się o Nawrockim. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 00:23 wcale mnie nie boli ten fircyk macron, który został przyłapany w przedziale z przywódcami Niemiec i UK na zażywaniu jakichś substancji z woreczka ale Donaldu po kopie wtedy w 4 litery w Rzeszowie i przesadzeniu do innego przedziału musiał sobie coś chyba udowodnić ;D Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 00:52 prze.nick napisał: > wcale mnie nie boli ten fircyk macron, który został przyłapany w przedziale z p > rzywódcami Niemiec i UK na zażywaniu jakichś substancji z woreczka > > ale Donaldu po kopie wtedy w 4 litery w Rzeszowie i przesadzeniu do innego prze > działu musiał sobie coś chyba udowodnić ;D Bardzo interesujące? To są wymysły z twojej głowy, czy o tych rewelacjach gdzieś przeczytałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 01:15 obejrz sobie filmik zamiast zadawać niemądre pytania forum.gazeta.pl/forum/w,28,179951525,179951525,Donaldu_jaki_Danzig_zmatolales_do_szczetu_.html?p=179953290 Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 18:58 Snusy brali? Odpowiedz Link Zgłoś
hana2 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 13:18 "a Macron z premierem UK i kanclerzem" Przecież to nawet nie wygląda na woreczki. Ruską propagandę rozpowszechniasz??? A woreczki Her Snusa ci nie przeszkadzają? Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 23:55 Bolek podniósł rangę :D Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 23.04.26, 14:39 Taka wielka czapa rozchodząca się na boki. Prezes zapatrzył się w nią, kiedy był na służbie w pałacu prezydenckim i to mu zostało. Dlatego teraz PIS ma dwa płuca, znaczysiem prezes ma dwa skrzydła. Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 21.04.26, 23:57 Nie została obniżona ranga wizyty Macrona, ponieważ było to spotkanie na szczeblu rządowym a nie prezydenckim. Co prawda Francuzi mają premiera, ale chyba nie wiesz, że zgodnie z francuską Konstytucją prezydent przewodniczy Radzie Ministrów, więc bierze udział w rządzeniu krajem. Natomiast według polskiej Konstytucji nasz prezydent nie posiada takiej prerogatywy. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 10:52 To mozezmy przyjąć za oficjalną wersję, a rzecoeywistosc jest inna. Prezydent Francji nie mial zamiaru zadawać się z motłochem. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 19:00 Według naszej konstytucji jak ważniejsi rozmawiają on ma pilnować żyrandola. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 19:18 x2468 napisał: > Według naszej konstytucji jak ważniejsi rozmawiają on ma pilnować żyrandola. Dureń. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 22:56 OK, prezio dureń, zgadzam się choć nie do końca. Nadaje do noszenia lodówek i podnoszenia sztangi. Wywalił okrągły stół z pałacu namiestnika Rosji, zainstalował tam siłownię. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 23.04.26, 14:43 O wywaleniu stołu nie slyszałem. To dokonanie jak najbardziej godne durnia od ustawek. Szkoda jednak, bo ten stół to element naszej tożsamości narodowej. Może dlatego Putin i prezes kazali mu go wywalić? Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnylogin1980 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 23.04.26, 15:49 Ciekawe kto POpiera okrąłostołowy przekręt z durnoty a kto dlatego, że jest beneficjentem tego przekrętu tysiąclecia? forum.gazeta.pl/forum/w,28,179619677,179619677,Za_dwa_lata_komisja_ds_przepoczwarzenia_komuny_.html?so=0 Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 10:45 boggi_dan napisał: > Tusk obniżył rangę wizyty Macrona nie zapraszając prezydenta Polski Nawrockieg > o. Może bał się, że prezydent usłysz coś o SAFE czego nie powinien słyszeć. Całkiem możliwe. Obawiano się, że Batyr na to spotkanie przywlecze ze soba kremlowską wtyczkę, Cenckiewicza. Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 18:56 Bali się że treść rozmowa po paru godzinach na biurkach Ławrowa i Pomarańczowego, a wam teraz żal dudy ściska. Odpowiedz Link Zgłoś
no-popis det Tusk 22.04.26, 05:57 prze.nick napisał: > Donaldu błysnął inteligencją i angielszczyzną jak świnia w ortalionie - Gdańsk > a nie Danzig! > Wstyd! Udowodnił po raz kolejny, że Polskość uważa za nienormalność jak każdy kto jest Niemcem lub czuje się Niemcem. Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 11:00 prze.nick napisał: > Donaldu błysnął inteligencją i angielszczyzną jak świnia w ortalionie - Gdańsk > a nie Danzig! > Wstyd! > wpolityce.pl/polityka/758480-macron-byl-w-gdansku-a-tusk-w-danzig-kompromitacja-premiera Ty prze- z tego twojego zamotania Donaldu ogromnie dużo czasu i energii tracisz na bzdety. Spożytkuj ten czas i energię na coś co dla ciebie i dla Polski będzie z pożytkiem. Jesteś ogromnym ciężarem dla kraju produkując tyle niepotrzebnych i nieprawdziwych bzdetów. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 14:30 zamiast mną zajmij się lepiej swoimi problemami psychicznymi oraz kacapskim kundlem - psem na afrikancow który szaleje również w tym wątku Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 15:38 prze.nick napisał: > zamiast mną zajmij się lepiej swoimi problemami psychicznymi oraz kacapskim kun > dlem - psem na afrikancow który szaleje również w tym wątku Jak najbardziej nim się także zajmuję i obnażam jego manipulacje i kłamstwa skierowane przeciwko Ukrainie. Na dowód sprzed paru godzin: forum.gazeta.pl/forum/w,50,179950722,179950722,Rosja_zwycieska_.html?p=179954181 Także tutaj z Markiem czyli Storimą także obnażałem jego antyukraińskość. Co jednak nie znaczy, że uważam w związku z tym, że twoja fobia skierowana przeciwko Donaldu mi odpowiada. Donaldu także nie jest z mojej bajki, jednakże jest najmniejszym złem dla Polski w chwili obecnej. Dlatego też twoje nieprawdy na temat Donaldu muszą także być obnażane. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 20:19 > Dlatego też twoje nieprawdy na temat Donaldu muszą także być obnażane. W tym wątku znowu ci się nie udało ale może kiedyś ci się uda po którymś razie Donaldu musi odejść na szybko 2 grube przyczyny (będzie na następne wątki :D ) 1. Udaje Greka z zadłużaniem kraju wpolityce.pl/gospodarka/758494-dlug-polski-przekroczyl-dwa-biliony-zlotych-13-za-czasow-tuska "Dług Polski przekroczył dwa biliony złotych! Jedna trzecia tej kwoty "wypracowana" w krótkim czasie przez rządy Tuska" 2. wzrost bezrobocia wpolityce.pl/polityka/758534-prof-czarnek-wrocil-tusk-wraca-bezrobocie-czas-to-zmienic "Rośnie i będzie rosło. Prof. Czarnek: 109 tys. nowych bezrobotnych w 2 lata. Wrócił Tusk, wraca bezrobocie, czas to zmienić!" szczególnie niszczy mój region ten szkodnik niemiecki Odpowiedz Link Zgłoś
x2468 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 22:58 Profesor uczelniany z Kulu Czarnek- srarnek powiedzial... Skąd ten grabarz pisu może to wiedzieć? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 23:03 Dług publiczny jest wysoki z kilku powodów i na ten temat zamieściłem link do artykułu, który to opisywał. PiS zastosował taką metodę, że część długu była ukrywana poza budżetem i w momencie przejmowania władzy nie było tego długu widać. Pojawił się później. Mamy spore zadłużenie za granicą w Korei i USA. Kupowaliśmy tam broń na 4% (USA) i 6% (Korea). Przy czym kupiliśmy tam również broń, którą produkujemy w Polsce, mam na myśli K9. Nie mamy z tego żadnego offsetu. Dodatkowo kupiliśmy czołgi, mimo, że mamy fabrykę czołgów. Zamiast ogłosić przetarg i kupić licencję, kupiliśmy sam sprzęt. Czy można coś z tym długiem zrobić? Nie za bardzo. Podczas pandemii ludzie tracili pracę i nauczyli się oszczędzać. Już teraz zaczyna się mówić, że Polacy mają w bankach bardzo wysokie oszczędności, które nie są wydawane i nie napędzają gospodarki. My po prostu zaczęliśmy wydawać mniej. Jak wydajemy mniej, to jest mniejszy popyt na towary i usługi, więc gospodarka nie chce się rozkręcić. Stąd jest nam potrzebny SAFE. Nie tylko po to, aby się uzbroić, ale również po to, aby ruszyła gospodarka. Jak ruszą zbrojenia i ludzie zaczną zarabiać, to jest szansa, że wreszcie zaczną też więcej kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 23.04.26, 10:02 Donaldu musi odejść Powód 3 - wielki paralizator budowy dróg forsal.pl/gospodarka/aktualnosci/artykuly/11230758,ujawniamy-ogromny-problem-z-budowa-drog-co-drugi-kontrakt-lezy-pol-roku.html Dokąd te setki miliardów tak naprawdę wysyła Donaldu? Odpowiedz Link Zgłoś
tapatik Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 23.04.26, 13:18 prze.nick napisał: > Donaldu musi odejść > Powód 3 - wielki paralizator budowy dróg > forsal.pl/gospodarka/aktualnosci/artykuly/11230758,ujawniamy-ogromny-problem-z-budowa-drog-co-drugi-kontrakt-lezy-pol-roku.html Na czym polega wina Tuska? > Dokąd te setki miliardów tak naprawdę wysyła Donaldu? Do USA i Korei. Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 22:16 Na złodzieju czapka gore! Jesteś złodziejem c. b. d. o. Odpowiedz Link Zgłoś
prze.nick Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 22:46 aktywiszcze buldog2 napisało: > Na złodzieju czapka gore! > Jesteś złodziejem c. b. d. o. > znowu kłamiesz jak matołek donaldu Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 23.04.26, 14:45 Ja kłamię? JA?! A to wasza jest specjalność przecież!!! IQ! Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 11:09 Oglądacie na własną odpowiedzialność: x.com/OgladamW/status/2046866823614783621?s=20 Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 11:11 "Gduńsk, kv. Gdúnjsk (pòl. Gdańsk, łac. Gedania abò Dantiscum, miem. Danzig, néderl Danswijk) – je nôwikszim gardã ë historëczną stolëcą Pòrénkòwi Pòmòrsczi ôs kaszëbsczi miészëznë. Je pòłożony na pôłniowim sztrądze Bôłtu, przë ùbiedze rzeczi Wisłë. Jegò pòrénkòwi part je na Zëławach ë Wislóny Sztremlëznie, a zôpadny na ùrzmach Kaszëbsczi Wëżawë. Òd 1999-gò rokù Gduńsk mô sztatus gardu na prawach krézu ë je stolëcą pòmòrsczégò wòjewództwa. Tu je Marszałkòwsczi Ùrząd Pòmòrsczégò Wòjewództwa. Wedle nôrodnégò spisënkù 2021, 1.533 lëdzy, w tim gardë, ùżiwô kaszëbsczégò jãzëka w dodomù." csb.wikipedia.org/wiki/Gdu%C5%84sk Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 13:01 no-popis napisała: > Udowodnił po raz kolejny, że Polskość uważa za nienormalność jak każdy kto jest > Niemcem lub czuje się Niemcem. Nie tak dawno przekonywałeś mnie, że jesteś człowiekiem światłym, samodzielnie myślącym, nieprzemakalnym na propagandę. A tutaj po cytowanej wypowiedzi widzę, że propagandowe bzdury łykasz bezrefleksyjnie i roznosisz po świecie dezinformacje. W necie można znaleźć źródło stwierdzenia, że polskość to nienormalność i kontekst tej wypowiedzi. Nie zadałeś sobie trudu by sprawdzić prawdziwość dowodu na niemieckość Tuska i dałeś się zmanipulować propagandzie. "Polskość to nienormalność" jest malutkim fragmentem z eseju Tuska pod tytułem Polak Rozłamany, opublikowanym w 1987 r w miesięczniku Znak, w którym publikowali swoje prace polscy intelektualiści jak np: Wojtyła, Herbert, Miłosz. Poniżej przedstawiam ci fragment tego eseju. "Polskość jako zadany temat… Wydawałoby się: tylko usiąść i pisać. A tu pustka, tylko gdzieś w oddali przetaczają się husarie i ułani, powstańcy i marszałkowie, majaczą Dzikie Pola i Jasna Góra, dziejowe misje, polskie miesiące, zwycięstwa i klęski. Zwycięstwa? Jak wyzwolić się z tych stereotypów, które towarzyszą nam niemal od urodzenia, wzmacniane literaturą, historią, powszechnymi resentymentami? Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń? Polskość to nienormalność – takie skojarzenie narzuca mi się z bolesną uporczywością, kiedy tylko dotykam tego niechcianego tematu. Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze wrzuciły na moje bark brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię; i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością, i tam, gdzie inni mówią człowiek, ja mówię Polak; gdzie inni mówią kultura, cywilizacja i pieniądz, ja krzyczę; Bóg, Honor i Ojczyzna (wszystko koniecznie dużą literą); kiedy inni budują, kochają się i umierają, my walczymy, powstajemy i giniemy. I tylko w krótkich chwilach przerwy rozważamy nasz narodowy etos odrobinę krytyczniej, czytamy Brzozowskiego i Gombrowicza, stajemy się normalniejsi. Jest jakiś tragiczny rozziew w polskości – między wyobrażeniem a spełnieniem, planem a realizacją. Jest ona etosem pechowców, etosem przegranych i zarazem niepogodzonych ze swą przegraną. Wolność jest w nim wartością najwyższą" PS Jeżeli będziesz chcieć przeczytać więcej, to znajdziesz pod tym adresem: www.miesiecznik.znak.com.pl/6792011donald-tusk-polak-rozlamany/ Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnylogin1980 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 13:45 Czyli wystarczy "polskość to nienormalność" perfidnie "obudować" innymi "mądrościami" typu : "... Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń? ..." ; " Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze wrzuciły na moje bark brzemię..." czy "...Jest ona etosem pechowców, etosem przegranych i zarazem niepogodzonych ze swą przegraną..." etc i już jest sPOKO? PS Ciekaw jestem jak "uzasadnisz" antypolskie wyPOwiedzi innych POlitykierów KOalicji Obciachu: forum.gazeta.pl/forum/w,28,178617219,178617219,Zakamuflowana_opcja_niemiecka_.html?so=0 Odpowiedz Link Zgłoś
bobislaw.borboje Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 20:35 Znowu ten bezsensowny niepoprawny bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnylogin1980 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 21:54 bobislaw.borboje napisała: > Znowu ten bezsensowny niepoprawny bełkot. Pewnie bardzo się wysiliłeś żeby się zdobyć na taki "argument":) Odpowiedz Link Zgłoś
buldog2 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 23.04.26, 16:41 Zbyteczny trud. ludzikowowi nie chodzi o prawdę. Ile razy miał tłumaczone, że zdjęcie Tuska w liberalnej antyputinowskiej Gazecie.ru to prędzej powód satysfakcji niż wstydu, a ludzikow wkleja je wciąż tak jakby to była pochwała od Putina. Odrażający prymitywny kłamca. Odpowiedz Link Zgłoś
to.ja.pies.na.czarnych Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 13:22 Odpowiedz Link Zgłoś
eriko Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 17:44 niepoprawnylogin1980 napisał: > Czyli wystarczy "polskość to nienormalność" perfidnie "obudować" innymi > "mądrościami" typu : "... Co pozostanie z polskości, gdy odejmiemy od niej cały ten > wzniosło-ponuro-śmieszny teatr niespełnionych marzeń i nieuzasadnionych rojeń? .. > ." ; " Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, > pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze wrzuciły na moje bark brzemię..." czy "... > Jest ona etosem pechowców, etosem przegranych i zarazem niepogodzonych ze swą > przegraną..." etc i już jest sPOKO? I oto mamy jaskrawy przykład jak przedstawiciel I-szego sortu, na wzór metody stosowanej przez pisowskie media, wynaturza prawdę. Oni albo bezczelnie kłamią, że było coś czego na pewno nie było jak np to, że Sienkiewicz powiedział, iż jesteśmy wewnętrzną gospodarką Niemiec. Albo cytują wyrwane z kontekstu kawałki, zniekształcając wypowiedź i intencje autora, bo ciemny lud to kupi - jak uczynił to teraz niepoprawnylogin1980, Poniżej przykład zniekształconego przez niepoprawnego wątku z eseju Donalda Tuska pt Polak Rozłamany, napisanego w latach solidarnościowego zrywu, a przeze mnie uzupełnionego, czyli poprawionego: "Polskość wywołuje u mnie niezmiennie odruch buntu: historia, geografia, pech dziejowy i Bóg wie co jeszcze wrzuciły na moje bark brzemię, którego nie mam specjalnej ochoty dźwigać, a zrzucić nie potrafię (nie chcę mimo wszystko?), wypaliły znamię; i każą je z dumą obnosić. Więc staję się nienormalny, wypełniony do granic polskością, i tam, gdzie inni mówią człowiek, ja mówię Polak; gdzie inni mówią kultura, cywilizacja i pieniądz, ja krzyczę; Bóg, Honor i Ojczyzna..." niepoprawnylogin1980 napisał: > PS > Ciekaw jestem jak "uzasadnisz" antypolskie wyPOwiedzi innych POlitykierów KOal > icji Obciachu: > forum.gazeta.pl/forum/w,28,178617219,178617219,Zakamuflowana_opcja_niemiecka_.html?so=0 Tę wyliczankę sam napisałeś, czy może mentor ci to napisał? Ja jestem małej wiary, więc nie podrzucaj mi swoich tekstów. Jak będę miała ochotę na tego rodzaju rewelacje, to zapoznam się z nimi w oryginale, korzystając z pisowskich mediów. Od czasu do czasu zaglądam na TVRepublika oraz wPolsce24 :) Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawnylogin1980 Re: Donaldu, jaki Danzig? zmatolałeś do szczętu? 22.04.26, 20:06 Może na początek przeczytaj całą wypowiedź dotyczącą gorszego sortu? Chodziło tam o zdrajców donoszących na Polskę. Oczywiście można się spierać czy autor tej wypowiedzi ma prawo decydować kto jest zdrajcą. Tym bardziej, że pisowcy sami nie ustrzegli się donoszenia do Brukseli. Ale POwielanie mega-manipulacji świadczy albo bliskości z gorszym sortem albo o totalnej hiPOkryzji. Ktoś kto zarzuca wyrywanie z kontekstu (kiedy w poprzednim komentarzu jest cała wypowiedź a ja zwracam tylko uwagę na szczególnie plugawe fragmenty) stawia zarzuty wyrywania z kontekstu chce PObić wszelkie rekordy hiPOkryzji. Postawiłem tezę dot tego, że wystarczy tego typu plugastwa perfidnie "obudować" żeby leming łyknął a interlokutor dopisał dowód do mojej tezy. I w ten sposób ten fragment nabrał cech twierdzenia:) Co do wypowiedzi tego, który nie wstaje do hymnu, zatacza się po sali obrad sejmu niczym menel , KOntempluje tamże biały proszek a jego KOledzy twierdzą, że był POwiązany z nie-sławnym POdpaleniem kiedy był ministrem od bezpieczeństwa to różne interpretacje jego wypowiedzi się pojawiły. Ale co meritum to wiekszość potwierdza jego "mądrości" typu nazywanie Polski "..uj , zupa i kamieni kupa" oraz to, że próby wybicia się na Suwerenność określa jako wywijanie szabelką no i co najważniejsze wypowiada to w kontekście uzależnienia Polski od odwiecznych "przyjaciół". Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Skłodowska czy Szopen nie byli Polakami 22.04.26, 20:23 x.com/wkrawcz1/status/2046732643706786036 Sukces Herr Donalda :) Odpowiedz Link Zgłoś