Dodaj do ulubionych

Zełeński zwraca się do USA z prośbą o pomoc..

02.06.26, 19:35
Ten człowiek nie ma umiaru, przecież dopiero co utworzył jednostki UPA. które sprawdziły się swoim zaangażowaniem i skutecznością w 1944 r. Polsce na Wołyniu.. Jak już w tamtych latach zyskały sobie taką opinię to do tej pory powinny już być nie do pokonania.
Obserwuj wątek
    • j-k Re: Zełeński zwraca się do USA z prośbą o pomoc. 02.06.26, 19:55
      papawulon1 napisała:

> Ten człowiek nie ma umiaru, przecież dopiero co utworzył jednostki UPA. które s
      > prawdziły się swoim zaangażowaniem i skutecznością w 1944 r. Polsce na Wołyniu.
      > . Jak już w tamtych latach zyskały sobie taką opinię to do tej pory powinny już
      > być nie do pokonania.

nie dziw sie - to bezwzgledny gracz polityczny.

to Europa jest glupia - ze dala sobie wmowic, ze Ukraina walczy o wolnosc Europy.
    • boggi_dan Re: Zełeński zwraca się do USA z prośbą o pomoc. 02.06.26, 20:01
      Niech odda orła i niech do Polski nie przyjeżdża. Dużo szkody tym zrobił, mieszkającym w Polsce Ukraińcom.
    • pies.na.czarnych Re: Zełeński zwraca się do USA z prośbą o pomoc. 02.06.26, 20:54
      Już się Trump na niego nie gniewa?
      • j-k a o cco ? 02.06.26, 22:52
        pies.na.czarnych napisała:
        > Już się Trump na niego nie gniewa?

a o cco ?
        zepchnal jego prosby na Europe.
        • pies.na.czarnych Re: a o cco ? 02.06.26, 23:45
          > a o cco ?

Tylko Trump o tym wie, ale wiadomo, ze olewa się na niego bo banderowiec nawet nie potrafi ubrać się przyzwoicie.
    • stefan4 Re: Zełeński zwraca się do USA z prośbą o pomoc. 02.06.26, 22:32
      papawulon1:
      > Ten człowiek nie ma umiaru [...]

Naprawdę kręci Cię wylewanie pomyj na ludzi znajdujących się w ciężkiej sytuacji i walczących również o naszą d... w oparciu o opłakane wydarzenie historyczne sprzed żyjącej pamięci ludzkiej?

No cóż, Twój przodek Adam zapewne myślał, że żre owoc z drzewa wiadomości dobrego i złego, ale okazało się, że to było drzewo jadu i złośliwości.

- Stefan
      • papawulon1 Re: Zełeński zwraca się do USA z prośbą o pomoc. 03.06.26, 02:31
        Walczyć o własną d... jak piszesz to musimy sami i na pewno nie możemy liczy na pomoc Ukraińców, którzy nas mimo kosztownej naszej pomocy nienawidzą co widać i słychać w ich zachowaniach i wypowiedziach w Polsce . Twoja wiara w ich pomoc świadczy, że nie pamiętasz o pomocy w 1939 roku od przyjaciół z zachodu podczas okupacji . Nie pamiętasz jak widać o zbrodniach jakie UPA popełniło na Polakach w Wołyniu w 1943 roku. I to mnie "kręci" jak czytam bzdury, które piszesz o ciężkiej sytuacji "walczących również o naszą d...."
        • boggi_dan Re: Zełeński zwraca się do USA z prośbą o pomoc. 03.06.26, 06:35
          papawulon1 napisała:

> Walczyć o własną d... jak piszesz to musimy sami i na pewno nie możemy liczy na
          > pomoc Ukraińców, którzy nas mimo kosztownej naszej pomocy nienawidzą co widać
          > i słychać w ich zachowaniach i wypowiedziach w Polsce . Twoja wiara w ich pomo
          > c świadczy, że nie pamiętasz o pomocy w 1939 roku od przyjaciół z zachodu podcz
          > as okupacji . Nie pamiętasz jak widać o zbrodniach jakie UPA popełniło na Polak
          > ach w Wołyniu w 1943 roku. I to mnie "kręci" jak czytam bzdury, które piszesz o
          > ciężkiej sytuacji "walczących również o naszą d...."
          Możemy liczyć na sojusz NATO, nie na Ukrainę. To my im pomagamy, nie oni nam.
    • tapatik Re: Zełeński zwraca się do USA z prośbą o pomoc. 02.06.26, 22:44
      Nie stworzył jednostek UPA, ale istniejącej współcześnie jednostce wojskowej nadał imię związane z UPA (nie chce mi się szukać dokładnej nazwy).
      I piszę to jako osoba, której część rodziny została zamordowana na Wołyniu.
      • j-k mam smutna teorie. 02.06.26, 22:55
        tapatik napisał:

> Nie stworzył jednostek UPA, ale istniejącej współcześnie jednostce wojskowej na
        > dał imię związane z UPA (nie chce mi się szukać dokładnej nazwy).
        > I piszę to jako osoba, której część rodziny została zamordowana na Wołyniu.

Banderowcy . - to jedyna dobrze zorganizowana sila polityczna na UKrainie.

bez nich Zelenski nie utrzmalby sie i Wladzy
        • tapatik Re: mam smutna teorie. 02.06.26, 23:45
          To dlaczego Prawy Sektor podczas wyborów dostał niecały 1% poparcia?
          Banderowcy już nie istnieją, natomiast są dla Ukrainy symbolem walki o niepodległość.

Jutro napiszę o ciekawej hipotezie Pińskiego na ten temat..
          Dobranoc.
        • hordol Re: mam smutna teorie. 03.06.26, 07:37
          to jak? twierdzisz,że gdyby zastosowano inne odniesienia patriotyczno-historyczne niż banderowskie to siła bojowa armii ukraińskiej, jej morale itp,itd byłyby mniejsze.
      • boggi_dan Re: Zełeński zwraca się do USA z prośbą o pomoc. 03.06.26, 06:06
        tapatik napisał:

> Nie stworzył jednostek UPA, ale istniejącej współcześnie jednostce wojskowej na
        > dał imię związane z UPA (nie chce mi się szukać dokładnej nazwy).
        > I piszę to jako osoba, której część rodziny została zamordowana na Wołyniu.
        >
        I co? Może w ramach przeprosin nazwać jakiś plac w Warszawie im. Bandery i Szuchewycza. Tak się napracowali. Wymordowali 100 tysięcy dzieci, kobiet i starców, bo mężczyzn ci bohaterowie się bali.
        • tapatik Re: Zełeński zwraca się do USA z prośbą o pomoc. 04.06.26, 00:00
          Zaraz, zaraz, jakich przeprosin?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka