16.06.26, 09:03
Wychodzi po 3 mln zł za czapkę.
https://pbs.twimg.com/media/HK3x4zaWIAABowI?format=png&name=360x360
Obserwuj wątek
    • asia-loi Re: 6 mln zł 16.06.26, 09:09
      Ale o co chodzi 🤔
      • negativum Re: 6 mln zł 16.06.26, 09:13
        asia-loi napisała:

> Ale o co chodzi 🤔
        >

O twoje pieniądze. Zrzuciłaś się, jak i ja 6 mln złotych na dwie czapki zimowe.
        Jakby jeszcze Herr Donald bezdomny ich używał. Co przyniosła dla Polski wyprawa po czapki? Podaj choć jedną korzyść.
      • stasi1 Re: 6 mln zł 16.06.26, 09:25
        Chodziło mu pewnie o to:
        ,,Słynna wizyta Donalda Tuska w Peru (maj 2008 roku) kosztowała polskiego podatnika około 1,5 do 1,6 miliona złotych.Główne koszty i szczegóły tej wyprawy:Przyczyna wizyty: Był to udział w szczycie Unia Europejska – Ameryka Łacińska i Karaiby (EU-ALC) w Limie.Koszty przelotu: Szacowano, że sam przelot rządowego Tu-154M w obie strony stanowił koszt rzędu ponad 1,5 mln zł."
        • negativum Re: 6 mln zł 16.06.26, 09:32
          stasi1 napisał:

> Chodziło mu pewnie o to:
          > ,,Słynna wizyta Donalda Tuska w Peru (maj 2008 roku) kosztowała polskiego podat
          > nika około 1,5 do 1,6 miliona złotych.Główne koszty i szczegóły tej wyprawy:Prz
          > yczyna wizyty: Był to udział w szczycie Unia Europejska – Ameryka Łacińska i Ka
          > raiby (EU-ALC) w Limie.Koszty przelotu: Szacowano, że sam przelot rządowego Tu-
          > 154M w obie strony stanowił koszt rzędu ponad 1,5 mln zł."

Służba wymaga kosztów (to jest zrozumiałe). Ale co osiągnął na tym posiedzeniu Herr Donald Bezdomny?
          Łącznie wydaliśmy na zakup dwóch czapek 6 mln zł.
          • asia-loi Re: 6 mln zł 16.06.26, 13:27
            "negativum napisał:
            >
            > Służba wymaga kosztów (to jest zrozumiałe). Ale co osiągnął na tym posiedzeniu
            > Herr Donald Bezdomny?
            > Łącznie wydaliśmy na zakup dwóch czapek 6 mln zł."
            >
            Ale to była wizyta służbowa. Co z niej wyniknęło nie wiem, bo nie chce mi się guglać, a było to dawno.
            Natomiast Nawrocki był teraz na Trumpa urodzinach - prywatnie. To, że to wizyta prywatna podkreślała kancelaria Nawrockiego.
            To ja się pytam ile to nas podatników kosztowało, łącznie z prezentami dla Trumpa i co z tej wizyty dla Polski wyniknęło. Media podają, że Trump z Nawrockim rozmawialu niecałe 2 minuty.
            I pytam, czy też to cię tak oburza jak wizyta służbowa Tuska w Peru, czy prywatna wizyta Nawrockiego w USA za podatników pieniądze jest już dla ciebie git?
            • negativum Re: 6 mln zł 16.06.26, 13:58
              asia-loi napisała:

> "negativum napisał:
              > >
              > > Służba wymaga kosztów (to jest zrozumiałe). Ale co osiągnął na tym posied
              > zeniu
              > > Herr Donald Bezdomny?
              > > Łącznie wydaliśmy na zakup dwóch czapek 6 mln zł."
              > >
              > Ale to była wizyta służbowa. Co z niej wyniknęło nie wiem, bo nie chce mi się g
              > uglać, a było to dawno.
              > Natomiast Nawrocki był teraz na Trumpa urodzinach - prywatnie. To, że to wizyta
              > prywatna podkreślała kancelaria Nawrockiego.
              > To ja się pytam ile to nas podatników kosztowało, łącznie z prezentami dla Trum
              > pa i co z tej wizyty dla Polski wyniknęło. Media podają, że Trump z Nawrockim r
              > ozmawialu niecałe 2 minuty.
              > I pytam, czy też to cię tak oburza jak wizyta służbowa Tuska w Peru, czy prywat
              > na wizyta Nawrockiego w USA za podatników pieniądze jest już dla ciebie git?

Jest git, bo żyjemy w czasach Internetu. Można polecieć do kogoś na pogrzeb, ale pogadać można przez komunikator.
              Siedzenie posłów i poślic miało uzasadnienie dawniej w Sejmie. Ale obecnie to generowanie sztucznych kosztów.
              Nawet lekarza masz teraz przez Internet. Oczywiście nie somalijskiego chirurga, bo ten musi łeb obciąć, ale internistę? Spoko przez sieć.
              • asia-loi Re: 6 mln zł 16.06.26, 15:28
                "negativum napisał:
                >
                > Jest git, bo żyjemy w czasach Internetu. Można polecieć do kogoś na pogrzeb, ale pogadać można przez komunikator. >"

Aha. To w takim razie oświeć mnie, co wynikło z tego gadania przez komunikator, ile nas podatników, kosztowały te urodziny Trumpa 🤔
                • negativum Re: 6 mln zł 16.06.26, 18:19
                  asia-loi napisała:

> "negativum napisał:
                  > >
                  > > Jest git, bo żyjemy w czasach Internetu. Można polecieć do kogoś na pogrz
                  > eb, ale pogadać można przez komunikator. >"
                  >
                  > Aha. To w takim razie oświeć mnie, co wynikło z tego gadania przez komunikator,
                  > ile nas podatników, kosztowały te urodziny Trumpa 🤔

Mniej więcej tyle co wyprawa po czapeczki Herr Donalda Bezdomnego (Bąka). Ale myślę, że Nawrocki coś przy tym załatwił.
                  • sverir Re: 6 mln zł 17.06.26, 18:15
                    "Mniej więcej tyle co wyprawa po czapeczki Herr Donalda Bezdomnego (Bąka). Ale myślę, że Nawrocki coś przy tym załatwił."

Sądzę, że Tusk przy okazji wizyty w Peru również.
                    • negativum Re: 6 mln zł 17.06.26, 19:30
                      sverir napisał:

> "Mniej więcej tyle co wyprawa po czapeczki Herr Donalda Bezdomnego (Bąka). Ale
                      > myślę, że Nawrocki coś przy tym załatwił."
                      >
                      > Sądzę, że Tusk przy okazji wizyty w Peru również.

zdobył 2 czapeczki
                      • sverir Re: 6 mln zł 17.06.26, 20:36
                        " zdobył 2 czapeczki"

Pokłosiem była deklaracja z Limy. Wiem, dla sympatyka PiS takie deklaracje gospodarcze czy społeczne nie niosą żadnej wartości, w przeciwieństwie do obietnic Trumpa, który we wtorek nie pamięta, co obiecywał w poniedziałek, ale ważne, że w środę już zmienił zdanie:)
                        • negativum Re: 6 mln zł 18.06.26, 13:45
                          sverir napisał:

> " zdobył 2 czapeczki"
                          >
                          > Pokłosiem była deklaracja z Limy. Wiem, dla sympatyka PiS takie deklaracje gosp
                          > odarcze czy społeczne nie niosą żadnej wartości, w przeciwieństwie do obietnic
                          > Trumpa, który we wtorek nie pamięta, co obiecywał w poniedziałek, ale ważne, że
                          > w środę już zmienił zdanie:)

Stacy tak mają.
                          Dostałeś masz już nieopodatkowane 60 tys. dochodu rocznie?
                          • sverir Re: 6 mln zł 18.06.26, 18:23
                            "Dostałeś masz już nieopodatkowane 60 tys. dochodu rocznie?"

Powiedz mi, tak między nami, Ty ciągniesz karteczki z wypowiedzią czy samo tak wychodzi?
                            • negativum Re: 6 mln zł 18.06.26, 19:57
                              sverir napisał:

> "Dostałeś masz już nieopodatkowane 60 tys. dochodu rocznie?"
                              >
                              > Powiedz mi, tak między nami, Ty ciągniesz karteczki z wypowiedzią czy samo tak
                              > wychodzi?

Mam mózg.
                              • stefan4 Re: 6 mln zł 18.06.26, 22:45
                                negativum:
                                > Mam mózg.

No to dlaczego go nie używasz? Marnuje się.

- Stefan
          • stasi1 Re: 6 mln zł 17.06.26, 14:13
            A czemu te 6 milionów?
            • negativum Re: 6 mln zł 17.06.26, 14:37
              stasi1 napisał:

> A czemu te 6 milionów?

1.5 miliona w jedną stronę. Za sam transport. Ale jeszcze, ochroniarze. Hotel.
              Wyjdzie 6 baniek. Tyle samo kosztuje Nawrocki.
              Można traktować podróż nawet w klasie A. Nic złego się nie stanie.
              Nie zamkniętymi samolotami. LOT.
              Ochroniarze z urzędu.
              Dlaczego Herr Donald Bezdomny tak bardzo boi się obywateli?
              • stasi1 Re: 6 mln zł 20.06.26, 08:06
                Pisało że cały przelot to 1,5 miliona
      • stefan4 Re: 6 mln zł 16.06.26, 10:26
        asia-loi:
        > Ale o co chodzi 🤔

Pytasz Negativa o wyjaśnienie?!
        On nie wyjaśnia, tak ma.

- Stefan
      • boggi_dan Re: 6 mln zł 16.06.26, 14:15
        asia-loi napisała:

> Ale o co chodzi 🤔
        >
        Słońce Peru milczy. Donek przeczeka
        ciężkie dni w samotności tak jak Kłodzko i zarobki młodego działacza PO. Potem fachowcy wrzucą parę tematów dla ludu, by odwrócić kota ogonem. No i straszenie "policyjnym państwem PISu" zawsze aktualne. Żurek coś opublikuje o Ziobro i tak się to buja.
        • negativum Re: 6 mln zł 16.06.26, 14:41
          boggi_dan napisał:

> asia-loi napisała:
          >
          > > Ale o co chodzi 🤔
          > >
          > Słońce Peru milczy. Donek przeczeka
          > ciężkie dni w samotności tak jak Kłodzko i zarobki młodego działacza PO. Potem
          > fachowcy wrzucą parę tematów dla ludu, by odwrócić kota ogonem. No i straszenie
          > "policyjnym państwem PISu" zawsze aktualne. Żurek coś opublikuje o Ziobro i ta
          > k się to buja.
          >

tak naprawdę komunę obalił Wrocław, nie żaden Gdańsk, czy Sopot.
          Pomarańczowa Alternatywa
          "Dlaczego uczestniczysz w nielegalnym zgromadzeniu Krasnoludków."
          I co tu odpowiedzieć władzy?
    • opa34 Re: 6 mln zł 16.06.26, 09:30
      2008 rok Peru ....hmmm brakuje ci nowego jadu,cyngiel?
      • negativum Re: 6 mln zł 18.06.26, 20:33
        opa34 napisał(a):

> 2008 rok Peru ....hmmm brakuje ci nowego jadu,cyngiel?

Politykę tworzy się na dekady.
    • opa34 Re: 1,3 miliarda w bloto 16.06.26, 13:47
      Ostroleka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka