negativum 16.06.26, 09:03 Wychodzi po 3 mln zł za czapkę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
negativum Re: 6 mln zł 16.06.26, 09:13 asia-loi napisała: > Ale o co chodzi 🤔 > O twoje pieniądze. Zrzuciłaś się, jak i ja 6 mln złotych na dwie czapki zimowe. Jakby jeszcze Herr Donald bezdomny ich używał. Co przyniosła dla Polski wyprawa po czapki? Podaj choć jedną korzyść. Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: 6 mln zł 16.06.26, 09:25 Chodziło mu pewnie o to: ,,Słynna wizyta Donalda Tuska w Peru (maj 2008 roku) kosztowała polskiego podatnika około 1,5 do 1,6 miliona złotych.Główne koszty i szczegóły tej wyprawy:Przyczyna wizyty: Był to udział w szczycie Unia Europejska – Ameryka Łacińska i Karaiby (EU-ALC) w Limie.Koszty przelotu: Szacowano, że sam przelot rządowego Tu-154M w obie strony stanowił koszt rzędu ponad 1,5 mln zł." Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: 6 mln zł 16.06.26, 09:32 stasi1 napisał: > Chodziło mu pewnie o to: > ,,Słynna wizyta Donalda Tuska w Peru (maj 2008 roku) kosztowała polskiego podat > nika około 1,5 do 1,6 miliona złotych.Główne koszty i szczegóły tej wyprawy:Prz > yczyna wizyty: Był to udział w szczycie Unia Europejska – Ameryka Łacińska i Ka > raiby (EU-ALC) w Limie.Koszty przelotu: Szacowano, że sam przelot rządowego Tu- > 154M w obie strony stanowił koszt rzędu ponad 1,5 mln zł." Służba wymaga kosztów (to jest zrozumiałe). Ale co osiągnął na tym posiedzeniu Herr Donald Bezdomny? Łącznie wydaliśmy na zakup dwóch czapek 6 mln zł. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: 6 mln zł 16.06.26, 13:27 "negativum napisał: > > Służba wymaga kosztów (to jest zrozumiałe). Ale co osiągnął na tym posiedzeniu > Herr Donald Bezdomny? > Łącznie wydaliśmy na zakup dwóch czapek 6 mln zł." > Ale to była wizyta służbowa. Co z niej wyniknęło nie wiem, bo nie chce mi się guglać, a było to dawno. Natomiast Nawrocki był teraz na Trumpa urodzinach - prywatnie. To, że to wizyta prywatna podkreślała kancelaria Nawrockiego. To ja się pytam ile to nas podatników kosztowało, łącznie z prezentami dla Trumpa i co z tej wizyty dla Polski wyniknęło. Media podają, że Trump z Nawrockim rozmawialu niecałe 2 minuty. I pytam, czy też to cię tak oburza jak wizyta służbowa Tuska w Peru, czy prywatna wizyta Nawrockiego w USA za podatników pieniądze jest już dla ciebie git? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: 6 mln zł 16.06.26, 13:58 asia-loi napisała: > "negativum napisał: > > > > Służba wymaga kosztów (to jest zrozumiałe). Ale co osiągnął na tym posied > zeniu > > Herr Donald Bezdomny? > > Łącznie wydaliśmy na zakup dwóch czapek 6 mln zł." > > > Ale to była wizyta służbowa. Co z niej wyniknęło nie wiem, bo nie chce mi się g > uglać, a było to dawno. > Natomiast Nawrocki był teraz na Trumpa urodzinach - prywatnie. To, że to wizyta > prywatna podkreślała kancelaria Nawrockiego. > To ja się pytam ile to nas podatników kosztowało, łącznie z prezentami dla Trum > pa i co z tej wizyty dla Polski wyniknęło. Media podają, że Trump z Nawrockim r > ozmawialu niecałe 2 minuty. > I pytam, czy też to cię tak oburza jak wizyta służbowa Tuska w Peru, czy prywat > na wizyta Nawrockiego w USA za podatników pieniądze jest już dla ciebie git? Jest git, bo żyjemy w czasach Internetu. Można polecieć do kogoś na pogrzeb, ale pogadać można przez komunikator. Siedzenie posłów i poślic miało uzasadnienie dawniej w Sejmie. Ale obecnie to generowanie sztucznych kosztów. Nawet lekarza masz teraz przez Internet. Oczywiście nie somalijskiego chirurga, bo ten musi łeb obciąć, ale internistę? Spoko przez sieć. Odpowiedz Link Zgłoś
asia-loi Re: 6 mln zł 16.06.26, 15:28 "negativum napisał: > > Jest git, bo żyjemy w czasach Internetu. Można polecieć do kogoś na pogrzeb, ale pogadać można przez komunikator. >" Aha. To w takim razie oświeć mnie, co wynikło z tego gadania przez komunikator, ile nas podatników, kosztowały te urodziny Trumpa 🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: 6 mln zł 16.06.26, 18:19 asia-loi napisała: > "negativum napisał: > > > > Jest git, bo żyjemy w czasach Internetu. Można polecieć do kogoś na pogrz > eb, ale pogadać można przez komunikator. >" > > Aha. To w takim razie oświeć mnie, co wynikło z tego gadania przez komunikator, > ile nas podatników, kosztowały te urodziny Trumpa 🤔 Mniej więcej tyle co wyprawa po czapeczki Herr Donalda Bezdomnego (Bąka). Ale myślę, że Nawrocki coś przy tym załatwił. Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: 6 mln zł 17.06.26, 18:15 "Mniej więcej tyle co wyprawa po czapeczki Herr Donalda Bezdomnego (Bąka). Ale myślę, że Nawrocki coś przy tym załatwił." Sądzę, że Tusk przy okazji wizyty w Peru również. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: 6 mln zł 17.06.26, 19:30 sverir napisał: > "Mniej więcej tyle co wyprawa po czapeczki Herr Donalda Bezdomnego (Bąka). Ale > myślę, że Nawrocki coś przy tym załatwił." > > Sądzę, że Tusk przy okazji wizyty w Peru również. zdobył 2 czapeczki Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: 6 mln zł 17.06.26, 20:36 " zdobył 2 czapeczki" Pokłosiem była deklaracja z Limy. Wiem, dla sympatyka PiS takie deklaracje gospodarcze czy społeczne nie niosą żadnej wartości, w przeciwieństwie do obietnic Trumpa, który we wtorek nie pamięta, co obiecywał w poniedziałek, ale ważne, że w środę już zmienił zdanie:) Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: 6 mln zł 18.06.26, 13:45 sverir napisał: > " zdobył 2 czapeczki" > > Pokłosiem była deklaracja z Limy. Wiem, dla sympatyka PiS takie deklaracje gosp > odarcze czy społeczne nie niosą żadnej wartości, w przeciwieństwie do obietnic > Trumpa, który we wtorek nie pamięta, co obiecywał w poniedziałek, ale ważne, że > w środę już zmienił zdanie:) Stacy tak mają. Dostałeś masz już nieopodatkowane 60 tys. dochodu rocznie? Odpowiedz Link Zgłoś
sverir Re: 6 mln zł 18.06.26, 18:23 "Dostałeś masz już nieopodatkowane 60 tys. dochodu rocznie?" Powiedz mi, tak między nami, Ty ciągniesz karteczki z wypowiedzią czy samo tak wychodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: 6 mln zł 18.06.26, 19:57 sverir napisał: > "Dostałeś masz już nieopodatkowane 60 tys. dochodu rocznie?" > > Powiedz mi, tak między nami, Ty ciągniesz karteczki z wypowiedzią czy samo tak > wychodzi? Mam mózg. Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: 6 mln zł 18.06.26, 22:45 negativum: > Mam mózg. No to dlaczego go nie używasz? Marnuje się. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: 6 mln zł 17.06.26, 14:37 stasi1 napisał: > A czemu te 6 milionów? 1.5 miliona w jedną stronę. Za sam transport. Ale jeszcze, ochroniarze. Hotel. Wyjdzie 6 baniek. Tyle samo kosztuje Nawrocki. Można traktować podróż nawet w klasie A. Nic złego się nie stanie. Nie zamkniętymi samolotami. LOT. Ochroniarze z urzędu. Dlaczego Herr Donald Bezdomny tak bardzo boi się obywateli? Odpowiedz Link Zgłoś
stefan4 Re: 6 mln zł 16.06.26, 10:26 asia-loi: > Ale o co chodzi 🤔 Pytasz Negativa o wyjaśnienie?! On nie wyjaśnia, tak ma. - Stefan Odpowiedz Link Zgłoś
boggi_dan Re: 6 mln zł 16.06.26, 14:15 asia-loi napisała: > Ale o co chodzi 🤔 > Słońce Peru milczy. Donek przeczeka ciężkie dni w samotności tak jak Kłodzko i zarobki młodego działacza PO. Potem fachowcy wrzucą parę tematów dla ludu, by odwrócić kota ogonem. No i straszenie "policyjnym państwem PISu" zawsze aktualne. Żurek coś opublikuje o Ziobro i tak się to buja. Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: 6 mln zł 16.06.26, 14:41 boggi_dan napisał: > asia-loi napisała: > > > Ale o co chodzi 🤔 > > > Słońce Peru milczy. Donek przeczeka > ciężkie dni w samotności tak jak Kłodzko i zarobki młodego działacza PO. Potem > fachowcy wrzucą parę tematów dla ludu, by odwrócić kota ogonem. No i straszenie > "policyjnym państwem PISu" zawsze aktualne. Żurek coś opublikuje o Ziobro i ta > k się to buja. > Jan Kaczmarek - Pero, pero (Opole 1979) tak naprawdę komunę obalił Wrocław, nie żaden Gdańsk, czy Sopot. Pomarańczowa Alternatywa "Dlaczego uczestniczysz w nielegalnym zgromadzeniu Krasnoludków." I co tu odpowiedzieć władzy? Odpowiedz Link Zgłoś
opa34 Re: 6 mln zł 16.06.26, 09:30 2008 rok Peru ....hmmm brakuje ci nowego jadu,cyngiel? Odpowiedz Link Zgłoś
negativum Re: 6 mln zł 18.06.26, 20:33 opa34 napisał(a): > 2008 rok Peru ....hmmm brakuje ci nowego jadu,cyngiel? Politykę tworzy się na dekady. Odpowiedz Link Zgłoś