Dodaj do ulubionych

Zelenski ma hanor, odeslal Batyrowi order Orla Bia

20.06.26, 18:47

Zełenski odesłał Batyrowi Order Orla Bialego. Nie będzie jakiś Batyr kibol bez właściwości pomiatał Prezydentem- Bohaterem Ukrainy. Teraz popatrzycie sobie batyrowcy jak inni zarabiają pieniądze na odbudowie Ukrainy.
Obserwuj wątek
    • bbuldog Re: Zelenski ma hanor, odeslal Batyrowi order Orl 20.06.26, 20:35
      Nie zapłacił za ukradzione PGNiG udziały warte co najmniej 4 miliardy dolarów.
      Ma ten sam honor, co ty.
    • bobislaw.borboje Re: Zelenski ma hanor, odeslal Batyrowi order Orl 21.06.26, 11:36
      Grunt, że go nie ukradł. Odesłał go kurierem. Teraz ukradnie go ukraiński DHL.

• stefan4 Zelenski ma honor 21.06.26, 12:03
      x2468:
      > Zełenski odesłał Batyrowi Order Orla Bialego.

A niejaki Nawrocki Karol zapewne nie zdaje sobie sprawy z tego, co napsuł. Bokser nie musi zdawać sobie z niczego sprawy. Boksera jedyna przykazanie — przywalić. Więc Nawrocki przywalił. A zniszczenia niech teraz naprawiają inni; on ewentualnie gotów jest przywalić ponownie.

Najmniej istotne w wywołanym bałaganie jest pewnie to, że jednym ciosem Nawrocki zniszczył order Orła Białego. Wszyscy ważni i zasłużeni ukraińscy przyjaciele Polski właśnie odsyłają mu te blaszki pocztą. Czy ten ruch skończy się na jednym kraju, to dopiero się okaże; w każdym razie mało kto na świecie będzie sobie odtąd cenił taki skompromitowany order. W końcu szczycić się nim będą tylko Katarzyna II, Mussolini, Macierewicz i inni ,,bohaterowie'' tej skali.

Gorzej, że każda współpraca wymaga wysiłku i trudnych kompromisów. Dotąd zarówno Ukraina jak Polska ten trud podejmowały, rozumiejąc wynikające z niego wzajemne korzyści. Towarzysz Nawrocki Karol to zrozumienie zniszczył; a w każdym razie znacznie osłabił. Teraz w poszukiwaniu sprzymierzeńców Ukraińcy będą znacznie chętniej rozglądać się po Europie, traktując współpracę z Polską jako ostatnią opcję, kiedy już inne zawiodą. Nikt nie lubi podejmować wysiłku tam, gdzie byle kibol może go bezkarnie obrazić.

A jakie są korzyści dla Polski z tego kulejącego kroku Nawrockiego? Podobno odzyskany ,,honor Polaków'' — ale jeśli tak, to dlaczego tylu Polaków głośno wyraża swój wstyd za zachowanie prezydenta? Kolejna korzyść: głębokie podlizanie się Putinowi — Nawrocki wyraźnie jest zdania, że Polska ma się tym lepiej, im pokorniej on padnie na kolana przed różnymi Putinami i Trumpami (głęboki ukłon przed Xi Jinpingiem zapewne też ma w planie).

I jeszcze: podobno Zełeński przekroczył próg bólu Nawrockiego. Więc omawiany występek przeciwko polskim interesom jest jedynie wrzaskiem Nawrockiego Karola, bo go bolało. Gdyby mu Przydacz na czas przydał Ibuprom albo Nurofen, to być może nie byłoby takiej zadymy.

- Stefan
      • manhu Re: Zelenski ma honor 21.06.26, 12:27
        stefan4 napisał:
        > I jeszcze: podobno Zełeński przekroczył próg bólu Nawrockiego.
        Przypominam, że WSZYSTKIE partie zawyły (po tej gloryfikacji zbrodniarzy z UPA).

Ja niezbyt zawyłem, bo wiem że "bohaterowie" to niemal sami zbrodniarze. Ot napada i wyzwala niczym Putin, a jeśli wygra to pisze historię, bo zwycięzcy piszą historię. No ale moja reakcja bez znaczenia.

Co zrobili wielcy na takie plucie?
        1. Tusk skulił uszy po sobie i uznał, że to deszcz pada.
        2. Nawrocki ostro skrytykował, a na to padło masowe plucie (Kuczma Juszczenko i inna hołota gloryfikuje UPA na co im nie wolno pozwolić tak jak Niemcom na gloryfikowanie Hitlera).
        Obrzydliwa eskalacja z winy Ukraińców, Miller domaga się by zwrócili też broń. Teraz trudno o de-eskalację. Przecież nie mają szans marzyć o wejściu do UE z gloryfikacją morderców 100 tys cywili.
        • bbuldog Re: Zelenski ma honor 21.06.26, 15:28
          @vadimstar2883
          21 minut temu (edytowany)
          Поляки були окупантом на Волині..а тепер кажуть-геноцид...чи прикидуються чи дійсно не розуміють.???..
        • bbuldog Re: Zelenski ma honor 21.06.26, 15:34
          @Lemberg911
          7 godzin temu
          Це очікувано. Польща завжди була ворогом України. Це такі самі окупанти як і росія. Просто їм трішки Європа заважає. Тому прийшли праві партії в яких головна тема це українофобія і антисемітизм.

O polskim antysemityzmie posłuchamy tu:
          youtu.be/pM8pUezLYas?t=2446

To Żyd, emigrant z Charkowa opowiada.
      • bbuldog Re: Zelenski ma honor 21.06.26, 15:30
        Wszystko do załatwienia. Wystarczy przyznać go Banderze, Szuchewyczowi i Melnykowi i w ramach odszkodowania pozwolić ukraść kolejne 50-100 miliardów (na przykład tyle).
    • pies.na.czarnych Re: Zelenski ma hanor, odeslal Batyrowi order Orl 21.06.26, 15:55
      > Teraz popatrzycie sobie batyrowcy jak inni zarabiają pieniądze na odbudowie Ukrainy.

Za kilka srebrników chcesz zapomnieć 100 tysięcy zamordowanych w bestialski sposób.
      • zenon47 Re: Zelenski ma hanor, odeslal Batyrowi order Orl 21.06.26, 16:18
        X2468 zapewne zbił majątek na odbudowie Iraku i Afganistanu, stąd wierzy w jakieś mityczny zarobek na Ukrainie. Naiwnych nie sieją.
    • pies.na.czarnych Zelenski zawinił Cygana powiesili 21.06.26, 16:13
      Zelenski zawinił Cygana powiesili. Tak to trzeba ująć.
      • bobislaw.borboje Re: Zelenski zawinił Cygana powiesili 21.06.26, 16:26
        pies.na.czarnych napisała:

> Zelenski zawinił Cygana powiesili. Tak to trzeba ująć.

Jakiego Cygana?
        • pies.na.czarnych Re: Zelenski zawinił Cygana powiesili 21.06.26, 16:41
          Batyra.
          • bobislaw.borboje Re: Zelenski zawinił Cygana powiesili 21.06.26, 22:17
            Aaa, bo już podejrzewałem, że Jakiego Patryka.
      • j-k zawinił porzedni Prezydent Duda 21.06.26, 18:06
        > Zelenski zawinił Cygana powiesili. Tak to trzeba ująć.

zawinił porzedni Prezydent Duda - ze w ogiole przyznal ten Order Zelenskiemu.

- za co ?

• pies.na.czarnych Re: zawinił porzedni Prezydent Duda 21.06.26, 18:47
          > zawinił porzedni Prezydent Duda

Duda dał mu ten genialny pomysł z nadaniem imienia podziałowi wojska? Dobrze zrozumiałem?

> - za co ?

Tego to nie wiedzą nawet najmądrzejsze onuce tego foro.
          • j-k Re: zawinił porzedni Prezydent Duda 21.06.26, 19:04

> > zawinił porzedni Prezydent Duda
            >
            > Duda dał mu ten genialny pomysł z nadaniem imienia podziałowi wojska? Dobrze zr
            > ozumiałem?

Zle zrozumiales. - Dal najwyzszy order PL ukrainskeimu miernocie.

- za co ?
            • pies.na.czarnych Re: zawinił porzedni Prezydent Duda 21.06.26, 19:08
              Duda rozdawał Ukraińcom ordery wiadrami, ale nie o to chodzi. W tym konflikcie ten order jest jedynie gadżetem.
              • j-k Re: zawinił porzedni Prezydent Duda 21.06.26, 19:14

> Duda rozdawał Ukraińcom ordery wiadrami, ale nie o to chodzi.
                W tym konflikcie ten order jest jedynie gadżetem.

niby jest tylko gadzetem - ale faktycznie jest kropla, ktora przelala dzban.
                • bobislaw.borboje Re: zawinił porzedni Prezydent Duda 21.06.26, 22:28
                  Dziś w sklepie byłem świadkiem agresji podpitego "patridioty" wobec panienki, Ukrainki, która pomagała klientom przy kasach samoobsługowych, np. zatwierdzając im alkohole.
                  Policja (chyba nie na służbie) przybyła w 30 sekund. "Wołyńczyk" (tak z 30 lat) został zwalony pyskiem na beton i z kolanem wbitym w patriotyczne nery poczekał na przyjazd patrolu, który go zwinął na dołek.

A ludzie bili brawo.

Polska pijaczyna uderzyła dziewczynę w twarz i pomściła "Zbrodnie wołyńskie", zatem temat zamknięty. Ukraińskiej dziewczynie udzielono pomocy na miejscu.

Dałem się wciągnąć do sprawy jako świadek.
    • hordol Czyżby? jeśli ma honor 21.06.26, 16:53
      to niech odda kasę
      Już że dwa lata temu wydatki Polski na rzecz Ukrainy szacowane były na ok. 100 mld zł
      Dziś pewnie sporo więcej
    • perla.roztocza Re: Zelenski ma hanor, odeslal Batyrowi order Orl 21.06.26, 17:28
      to wszystko zależy od tego kto mu zabrał i komu odesłał.
      Gdyby to Tusk zabrał to ty i paru innych byście się tarzali wrzeszcząc z radości, że cudownie zrobił.
      I jeszcze byście krzyczeli, że znalazł się ktoś kto pokazał temu ukraińskiemu satrapie gdzie jego miejsce.
      Ale ponieważ to zrobił PP Nawrocki, którego nienawidzicie z całego serca i każdą komórką mózgu bo przyrżnęliście z nim wybory, to wychwalcie Zelenskiego jako bohatera niby większego niż Aleksander Wielki.
      W twoich i towarzyszy oczach nawet największy szmaciarz zagraniczny zdobędzie uznanie o ile będzie przeciw aktualnemu prezydentowi Polski właśnie.
      • bbuldog Re: Zelenski ma hanor, odeslal Batyrowi order Orl 21.06.26, 18:55
        Złodzieju PISowski.
        Ja tam wcale nie jestem pewien, że ten order wróci na swoje miejsce; Powiedz, ty to wiesz, on jest ze złota?
    • taziuta Wstąpiłem do wątku, spojrzałem na pole... 21.06.26, 17:38
      x2468 napisał:
      Re: Zelenski ma hanor, odeslal Batyrowi order Orl
      >
      > Zełenski odesłał Batyrowi Order Orla Bialego. Nie będzie jakiś Batyr kibol bez
      > właściwości pomiatał Prezydentem- Bohaterem Ukrainy. Teraz popatrzycie sobie ba
      > tyrowcy jak inni zarabiają pieniądze na odbudowie Ukrainy.

Im nasze stosunki z Ukrainą gorsze, tym się Rosja bardziej cieszy, stąd tu tyle ruskich onuc, dających Ci odpór. :)
      • perla.roztocza Re: Wstąpiłem do wątku, spojrzałem na pole... 21.06.26, 17:48
        taziuta napisał:

> Im nasze stosunki z Ukrainą gorsze, tym się Rosja bardziej cieszy, stąd tu tyle
        > ruskich onuc, dających Ci odpór. :)

no tak, ale mnie Ruscy za to płacą, a ty to liżesz ukraińskie tyłki tak za frajer, czy też ci płacą właśnie?
      • j-k 70 % Polakow te decyzje Nawrockiego popiera 21.06.26, 18:09
        taziuta napisał:
        > Im nasze stosunki z Ukrainą gorsze, tym się Rosja bardziej cieszy, stąd tu tyle
        > ruskich onuc, dających Ci odpór. :)

Ziuta, - 70 % Polakow te decyzje popiera - nie glupio ci, ze tyle zyje w PL russkich onuc ?
        • taziuta Re: 70 % Polakow te decyzje Nawrockiego popiera 21.06.26, 18:22
          j-k napisał:

> taziuta napisał:
          > > Im nasze stosunki z Ukrainą gorsze, tym się Rosja bardziej cieszy, stąd t
          > u tyle
          > > ruskich onuc, dających Ci odpór. :)
          >
          >
          > Ziuta, - 70 % Polakow te decyzje popiera - nie glupio ci, ze tyle zyje w PL rus
          > skich onuc ?

Piszę o onucach które zameldowały się w tym wątku. Można popierać tę decyzję a nie być onucą. O tym onuca nie pomyślała, prawda? :)
          • j-k Ziuta , belkotko, 21.06.26, 18:45
            pro-ukrainskka,

- jak sie jest anty-ukrainski - to nie koniecznie z tego powodu , ze jest sie russka onuca.
          • pies.na.czarnych Re: 70 % Polakow te decyzje Nawrockiego popiera 21.06.26, 18:53
            > Piszę o onucach które zameldowały się w tym wątku.

Ja cię! Same onuce w tym wątku. Jak nie banderowski to putlerowskie😂
          • bbuldog Re: 70 % Polakow te decyzje Nawrockiego popiera 21.06.26, 18:57
            Kiepsko jesteś przygotowany.
        • bobislaw.borboje Re: 70 % Polakow te decyzje Nawrockiego popiera 21.06.26, 22:31
          Mjedwiadiew też popiera. Zakamuflowany "Polak" z plemienia Batyra?

A Dymitr Sabakow podobno szcza po nogawkach z radości.
      • pies.na.czarnych Re: Wstąpiłem do wątku, spojrzałem na pole... 21.06.26, 18:50
        > Im nasze stosunki z Ukrainą gorsze, tym się Rosja bardziej cieszy

To dlatego Zelenski popsuł stosunki z Polską?
        • bbuldog Re: Wstąpiłem do wątku, spojrzałem na pole... 21.06.26, 18:58
          Znak zapytania niepotrzebny, być może.
          Chociaż może on zrobił to ot tak, z natury swojej.
          • j-k przeceniacie go 21.06.26, 19:07
            bbuldog napisała:
            > Chociaż może on zrobił to ot tak, z natury swojej.

przeceniacie go.
            sam Zelenski jest politykiem bez wyrazu. i pewnie osobiscie wcale nie jest anty-polski.

- wisi jednak na pasku banderowcow i robi - co mu kaza.

a banderowcy - to jedyna dobrze zorganizowana sila polityczna na Ukrainie.
            • pies.na.czarnych Re: przeceniacie go 21.06.26, 19:10
              👍
            • bobislaw.borboje Re: przeceniacie go 21.06.26, 22:35
              Tym proupowskim gestem i tym odesłaniem Zelenski zapewnił sobie zwycięstwo w wyborach na 20 najbliższych lat. To akurat dla Polski dobrze, bo tz wojna potrwa jeszcze ze 20 lat i na wschodnich kresach zrobi się luźniej.

• perla.roztocza Re: Wstąpiłem do wątku, spojrzałem na pole... 21.06.26, 19:14

>
          > To dlatego Zelenski popsuł stosunki z Polską?

10/10

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka