Dodaj do ulubionych

Trolling na forum

12.07.26, 09:57
Osoby – trolle – opłacane za zamieszczanie na forach komentarzy i wpisów, pracują po 12 godzin dziennie, tworząc około 150–200 komentarzy, posiadają kilka różnych kont. Przy grupie 400 osób zamieszczających 200 komentarzy dziennie, daje to około 80 tys. wpisów dziennie. Takie działania, które angażują dużą grupę wynajętych osób wpływających na opinię publiczną przez powielanie informacji zgodnych z wytycznymi zleceniodawcy, mogą odnosić skutki i świadczyć o efektywności dezinformacji. Znając cechy trolla, użytkownik Internetu jest w stanie go wykryć i bronić się przed nim, ignorując jego komentarze oraz nie odpowiadając na zaczepki. Żyjemy w epoce medialnej dezinformacji, zagrożeń clickbait, cherry picking, cheapfake, fact-checkingu, trolling, deepfake, a informacja jest zasobem strategicznym. Bez wątpienia najbardziej poszukiwanym zasobem w dzisiejszych czasach jest rzetelna informacja i niezależna prawda. Hekatomba gry toczy się o ludzką świadomość jednak politycy chcą cenzury, ograniczenia swobody i ograniczenia dostępu do prawdy.
Obserwuj wątek
    • no-popis Re: Trolling na forum 13.07.26, 07:29
      adiogm napisała:

Hekatomba gry toczy się o l
      > udzką świadomość jednak politycy chcą cenzury, ograniczenia swobody i ogranicze
      > nia dostępu do prawdy.
      Jak to kiedyś komuniści a obecnie neokomuniści czy "lewacy".
      • taziuta Re: Trolling na forum 13.07.26, 07:44
        no-popis napisała:

> adiogm napisała:
        >
        > /.../ politycy chcą cenzury, ograniczenia swobody i ograniczenia dostępu do prawdy.

> Jak to kiedyś komuniści a obecnie neokomuniści czy "lewacy".

Przypomnij mi pisowska onuco kto chciał zamknięcia TVN-u bo głosiła prawdy niemiłe PiS-owskiemu uchu?
        • no-popis Re: Trolling na forum 13.07.26, 07:55
          taziuta napisał:

> no-popis napisała:
          >
          > > adiogm napisała:
          > >
          > > /.../ politycy chcą cenzury, ograniczenia swobody i ograniczenia dostępu
          > do prawdy.
          >
          > > Jak to kiedyś komuniści a obecnie neokomuniści czy "lewacy".
          >
          > Przypomnij mi pisowska onuco kto chciał zamknięcia TVN-u bo głosiła prawdy niem
          > iłe PiS-owskiemu uchu?
          Jak mogę z Tobą dyskutować bezmyślny, zadaniowy trollu lewacki jak rozmowę zaczynasz od nazwania mnie "pisowską onucą" co zresztą jest sprzeczne z treścią moich postów. Brak CI argumentów a masz obowiązek zareagować (uwaga!) w wątku o trollach czyli uderz w stół a nożyce się odezwą.
          • taziuta Re: Trolling na forum 13.07.26, 08:38
            no-popis napisała:

> taziuta napisał:
            >
            > > no-popis napisała:

> > Przypomnij mi pisowska onuco kto chciał zamknięcia TVN-u bo głosiła prawdy niemiłe PiS-owskiemu uchu?

> /.../ Brak CI argumentów a masz obowiązek zareagować /.../.

Obowiązek? Może poproś bandytę stadionowego żeby mnie przymusił. :)

Nie odpowiedziałeś na moje pytanie, bo nie mogłeś bez potwierdzenia żeś pisowskim aparatczykiem udającym demokratę. I kto tu jest trollem?
            • no-popis Re: Trolling na forum 13.07.26, 08:41
              taziuta napisał:

> no-popis napisała:
              >
              > > taziuta napisał:
              > >
              > > > no-popis napisała:
              >
              > > > Przypomnij mi pisowska onuco kto chciał zamknięcia TVN-u bo głosiła
              > prawdy niemiłe PiS-owskiemu uchu?
              >
              > > /.../ Brak CI argumentów a masz obowiązek zareagować /.../.
              >

> Obowiązek? Może poproś bandytę stadionowego żeby mnie przymusił. :)
              >
              > Nie odpowiedziałeś na moje pytanie, bo nie mogłeś bez potwierdzenia żeś pisowsk
              > im aparatczykiem udającym demokratę. I kto tu jest trollem?
              Ty.
              • boggi_dan Re: Trolling na forum 13.07.26, 09:22
                no-popis napisała:

> taziuta napisał:
                >
                > > no-popis napisała:
                > >
                >
                >
                > Chce ci się z nim dyskutować. Przecież on wszystkich tu obraża. Te jego watki pełne nienawiści. Daj sobie spokój z tym człowiekiem.
                >
                • taziuta Re: Trolling na forum 13.07.26, 10:35
                  boggi_dan napisał:

> > Chce ci się z nim dyskutować. Przecież on wszystkich tu obraża. Te jego watki pełne nienawiści. Daj sobie spokój z tym człowiekiem.

Hmm, jakoś sam do swoich rad się nie stosujesz. Chcesz mnie zawłaszczyć? :)
    • niegracz Re: Trolling na forum 13.07.26, 07:59
      ?
      taki jest poziom społeczeństwa
      trolling to normalne zachowanie większosci
      a demokracji
      to większośc ma rację
      • no-popis Re: Trolling na forum 13.07.26, 08:25
        niegracz napisał:

> ?
        > taki jest poziom społeczeństwa
        > trolling to normalne zachowanie większosci
        > a demokracji
        > to większośc ma rację
        Z takim rozumieniem demokracji nie dziwię się, że sprzyjasz PiSowi czy bezwiednie POPiSowi.
        • niegracz Re: Trolling na forum 13.07.26, 10:43
          no-popis napisała:

> Z takim rozumieniem demokracji nie dziwię się, że sprzyjasz PiSowi czy bezwied
          > nie POPiSowi.
          +
          może Ty
          ja - nie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka