niegracz
15.08.26, 12:49
Defilada Wojska Polskiego w cieniu Smoleńska; MON po wielokroć zamieszany
--
1. Jak można było zostawić we wrogim kraju- Rosji Putina
ciała tych , którzy zginęli pod Smoleńskiem?
Prezydenta- zwierzchnika Sił Zbrojnych, generałów
bez asysty...
a służby Putina transportowały je ukradkiem nocą
do Moskwy
na pastwę
..
2.2. Wojskowy, pułkownik Edmund Klich , który przechodzi na Ty z Morozowem- przedstawia go Premierowi jako świetnego fachowca( nie zdawał sobie sprawy że fachowca tak- ale od manipulacji?)- w wyniku czego niewiele później pisze do Premiera że chce przedstawić w TV co się stało w Smoleńsku ( gdy jeszcze strona polska nie zaczęła badania..) najlepiej - jak zaproponował..w programie u red. Lisa ( tego samego co się płaszczył przed ..Miedwiediewem
Następnie podpisuje Protokół ze zmanipulowanego eksperymentu na symulatorze w w Moskwie- lipiec 2010.
3. Minister Obrony Narodowej , który w Sejmie przeprasza za..Smoleńsk- faktycznie za to, że ktoś podważał narrację MAK,. narracje rosyjską...
-dodajmy- dyletant który nie ogarnia nawet fragmencika tej tematyki
4. Wiceminister Tomczyk - MON- który firmuje Komisję doszukująca się błędów Podkomisji a który nie zająknął się na temat błędów i manipulacji MAK , strony rosyjskiej...
( wysłałem pismo do MON o podanie Informacji Publicznej ile to kosztowało podatnika)
5. Minister Obrony Narodowej który przez lata firmował Raport KBWLLP
a stchórzył
zdjął z siebie odpowiedzialność
gdy zwróciłem się do MON o wznowienie prac KBWLLP ze względu na liczne niezgodności krytyczne
to MON ..zmienił Rozporządzenie i scedował decyzje o ewentualnym wznowieniu prac na KBWLLP.
Rozporządzenie MON z 25 stycznia 2026
6. Wpływy rosyjskie w MON
- blamaż MON_ na ich stronie pomimo otrzymanego pisma w tej sprawie
nadal wisi 99 stron materiałów w języku rosyjskim - bez komentarza
(w Załączniku nr 4 Raportu KBWLLP)
sygnowanych przez..
Ministerstwo Obrony Federacji Rosyjskiej
w tej sprawie przesłałem pismo do Komisji Obrony Narodowej Sejmu RP.