neceser Historii nie powstrzymasz. To swiatowy ruch 03.12.04, 15:17 Swietnie skordynowany na wielu kontynentach. Gość portalu: Kamil napisał(a): > NARESZCIE !!! Polska normalnieje. Brawo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r29 Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:17 Ciekawe do jakich celow mozna wykorzystac rejestr par homoseksualnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wojtek SERDECZNIE DZIĘKUJĘ 38 SENATOROM GŁOSUJĄCYM ZA. IP: *.net.pl / 62.233.214.* 03.12.04, 15:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BabciaKlozetowa Jezeli "malzenstwa" sa jedynym sposobem IP: *.proxy.aol.com 03.12.04, 15:39 Jezeli "malzenstwa" sa jedynym sposobem usuniecia zboczencow z szalet miejskich, jestem za "malzenstwami" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Re: Jezeli "malzenstwa" sa jedynym sposobem IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:06 A co w kibelkach publicznych uprawiają tę piąkna milość ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DEMAGOG Marksizm a GEIZM IP: *.proxy.aol.com 03.12.04, 15:35 Marksizm: BYT RODZI SWIADOMOSC GEIZM: ODBYT RODZI SWIADOMOSC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seke SENAT TO PEDAŁY i LESBY !!!!! IP: *.film-tv.pl 03.12.04, 15:40 a szczególnie te psy z SLD i UP. Chciałbym poznać listę tych idiotów, jak równiez tych co sie wstrzymali, żeby wiedziec na kogo nie głosować. Huj i w dupy !!!!! A swoją drogą to piekny manewr odwracający umage od afer ich kolesi. SLD zawsze wyciąga aborcje, albo pederestów jak wokół dup przytwierdzonych do stołków robi sie gorąco...ale jak juz pisałem... Huj i w dypy !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mdr Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: 5.5R4D* / *.oracle.co.uk 03.12.04, 15:44 NIE!! I nie jestem rasistą, nietolerancyjnym prawicowcem ani nikim podobnym. Ale to nie jest normalne, cała Europa kreuje się na "poprawną" politycznie. A ja mam w d... takie porządki i prawo, które karzą mi i moim dzieciom ogladać na ulicach obejmujących sie pedałów. Czy Wy wszysycy "Tolerancyjnie inaczej" jestście normalni?? Jak będziecie tłumaczyc swoim dzieciom, że "pan z panem" zachowują się jak cioty?? Nie boicie się, że będą na to patrzeć i same zaczną ich naśladować?? To jest chore, jak cała ta hiporkyzja i "poprawność" Europy XXI w...Żygać mi się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo_gej co ty wiesz... IP: 193.53.93.* 03.12.04, 16:05 widziales w zyciu jakiegos geja? czy tylko obrazki australijskich transwestytow na pawadzie w Sydney? facet, daj sobie spokoj, bo nie masz pojecia o czym mowisz... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Wiem ... IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:08 ... widywałem pedziów w środkach lokomocji napastujących chłopców. Zbliżał się taki tyłem i macał chłopczykowi ... To cię kręci ? Też tak robisz ? To jest ta piękna miłość ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo Re: Wiem ... IP: 193.53.93.* 03.12.04, 16:13 A ja czytam raz po raz o facetach co zaciagaja male dziewczynki do lasu - potem sie je znajduje w plytkim grobie. tez tak robisz? w koncu kreca cie kobietki, nie? a czym ty w ogole gadasz? facet, argumenty tego typu mozesz sobie wsadzic. widzialem juz roznych na tym forum, ale ty tylko szukasz zaczepki. smutne i prymitywne. no ale skoro dokopujac pedalom chcesz podreperowac swoja widac watpliwa meskosc... to dobrej zabawy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Re: Wiem ... IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:17 A może odpiszesz na temat a nie obok ? Jak już jesteś pedałem to nie umiesz odpowiedzieć ? Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: Wiem ... 03.12.04, 16:16 Pieprzysz głupoty, co ma homoseksualizm do pedofilii? Jakby ten sam spocony koleś w pociągu macał dziewczynkę, to by było w porządku, bo jak ją jeszcze zgwałci w kiblu, to może być z tego dziecko? To by było po bożemu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Re: Wiem ... IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:18 Sam pierdzielisz. Nie mieszaj kilku spraw naraz. Uważasz, że skąd biora się pedzie ? Z kurzu jak myszy ? Zupełnie p[edalizm ci mózg zniszczył. Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: Wiem ... 03.12.04, 16:35 Terry, czy Ty na serio uważasz, że każdy, kto się z tobą nie zgadza, jest homoseksualistą? Jeśli tak to wypełnij poniższą ankietę: - czy masz apodyktyczną matkę? tak/nie - czy twoja matka kąpie Cię do tej pory? tak/nie - a może kąpiesz się z ojcem? tak/nie Jeśli choć na jedno pytanie odpowiedziałeś "tak", to nie ma sprawy, nie mam do Ciebie żalu. To nie Twoja wina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Re: Wiem ... IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:50 W zasadzie nie powinienem ci matole odpisaywać ale co się nie robi w ramach tygodnia dobroci ... Najbardziej mnie rozbawiają ytaki wszystko wiedzący co to zadaje pytania albo pisze : "pewnie myślisz, jesteś, ..." bo takie toto na wszystkim się zna. Zawodówę koczyć a nie marnotrawić czas na forum. Ty głębie, durniu, śmierdzielu patentowany. Nie wymyślać prochu bo jest znany. Widziałeś gdzieś przymule moje sforułowanie, ze każdy kto jest innego zdania to ... A te twoje pytania świadczą kim jesteś. Pederastia jest problemem bowiem wielu ludziom robi się wodę z mmózgu wmawiając, że stosunek doodbytniczy jest najpiękniejszy na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EW Re: Wiem ... IP: 81.181.22.* 03.12.04, 18:27 JA PRZEPRASZAM, ALE CHCIALABYM WIEDZIEC, CZY "STOSUNEK DOODBYTNICZY" JEST ROWNIE NAGANNY W ZWIAZKU HETEROSEKSUALNYM... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Re: Wiem ... IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 21:22 Nie musisz pisac wielkimi literami. W sumie to jest nawet błąd. Nie ma tu takiej potzreby. Chyba, że zapomiałaś wyłączyć capslocka ? A powaznie mam takie pytanie: czy ty odbywasz stosunki doodbytnicze z partnerem ? I co ? Uważasz je za naganne ? Nie wiesz dlaczego pederastia jest zboczeniem seksualnym ? Naprawdę ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henriette Re: co ty wiesz o postępie - czekam na odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:19 Chyba cie trafiłam dośc celnie, że sie tak wkurzasz. Własnie usiłuję ci wytłumaczyć, że nie jesteś w niczym gorszy - ale tez nie jesteś w żadnym calu lepszy przez to że jesteś homoseksualny. I dlatego nie należą ci sie żadne dodatkowe prawa, prócz tych, które masz. Prawa rodziny sa prawami rodziny - i dlatego ma je twoja zamężna siostra a ty nie. Ty nie jesteś zamęzną , ciężarną kobietą lub matką, ani twój facet, ani żadne z was nie jest mężem odpowiedzialnym za swoją kobietę i dzieci. Dopominanie sie tych samych praw przypomina żadanie małego dziecka by mu dać do ręki przewody o napieciu 220 V , bo chce się troche pobawić, bo to tak ładnie błyska. Zapewniam cie że żadni zboczeńcy nie doprowadzą do sytuacji, w której ludzie normalni beda płodzili masowo dzieci, dla rozrywki homoseksualistów bawiacych sie w rodzinę. (lepiej sie bawic w doktora). Bo w końcu inaczej takie społeczeństwo, o którym marzysz nie ma prawa bytu. No bo jak ci nieszczęśliwcy chcą płodzić dzieci? Ja wiem, w imię postepu to i lesbijka urodzi dziecko z nasienia homoseksualnego aryjczyka A co do siedzenia w domu - owszem siedze w domu, mam trójke dzieci, meża, który szczęśliwie zarabia tak dużo, że nas na to stać - i mam jeszcze czas na prace dorywcze, kształcenie się i wakacje. Myślę, że gdyby mój "staruszek" nie musiał odprowadzać tak strasznej kasy na podatki, żyłoby sie nam jeszcze lepiej i mielibymy moze jeszcze trójkę. Oczywiście w imie postępu. A co do np. praw wyborczych , mój drogi, to rezygnuje z nich całkowicie - fetysz demokracji - to wyjątkowa głupota i bezmyslność, jak to ktoś powiedział o rządach większości : jedzmy gówna, miliony much nie moga sie mylić':). A co do praw majątkowych - moze poczytaj równiez inne książki ,niż Marksa i jego potomnych. Zreszta po co? Czy uważasz, że zabieranie ludziom przeciętnie 85% ich dochodu jest takie sprawiedliwe jak sie nam to wmawia? To mamy nieco inne zdolności matematyczne, analityczne, że nie wsponmnę o normach moralnych. Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner 03.12.04, 17:33 Nie, nie jestem nawiedzoną lewaczką, ale to jest nienormalne, aby pod pozorem demokracji cała Europa musiała tolerowac wypowiedzi tak niskich lotow jak mdr`a. Ja mam gleboko takie prawo, powinni siedziec po ciemnych piwnicach i wychodzic tylko na noc, na żer! Bede miała być może za kilka lat dzieci i co ja im powiem jak zobacza takiego mdr`a bedac z nimi w parku? Jak ja im wytłumacze nie odwolujac sie do terminologii z dziedziny psychiatrii lub słów wulgarnych tego o czym pisze ten człowiek??? Żygać się chce... Jak zobacze z dzieckiem na spacerze dwóch całujacych się facetów/dwie całujące się kobiety to powiem to samo co powiedziałabym na widok heteryków; po prostu się kochają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rainbow Calowanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:39 Droga Patrycjo! Jasne, ze dwoch calujacych sie facetow moze sie kochac. A czy chcialabys, by Twoi dwaj "ojcowie" sie calowali przy Tobie. I co zrobilabys wtedy ze swoja kobiecoscia? Odpowiedz, prosze... Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: Calowanie 03.12.04, 20:48 No a co, powinni się napier... sprzetem AGD? Chyba oczywistym jest, że wolałabym aby moi staruszkowie całowali się po kilkunastu latach związku niezależnie od tego w jakiej są płci. oczywistym jest też, iż niestwierdzono aby dzieci wychowywane przez partnerów tej samej płci były w czymś gorsze od tych z rodzin heterycki. Bo istotne tak na prawde jest, czy w domu panuje miłość. PS Moi tego nie czynia niestety, chyba są ze sobą z przyzwyczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Jestem gejem - mówi syn do ojca, a ojciec na to: a IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 15:54 Jestem gejem - mówi syn do ojca, a ojciec na to: a willę z basenem masz? nie mam tato, a mercedesa klasy S masz?, nie mam tato, synu to ty zwykły pedał jesteś! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Brawo ! Gratuluję poczucia humoru ! IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:10 Doskonały kawał. Ale też i bardzo życiowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: 216.223.64.* 03.12.04, 15:56 Za przyjęciem projektu głosowało 38 senatorów, przeciw było 23, a 15 wstrzymało się od głosu. ----z arytmetyki wynika ze wcale nie trzeba miec wiekszosci, czyli ponad 50% glosow by projekt przeszedl, czy to tez demokracja?A jezeli jeden bedzie za a reszta wstrzyma sie to tez projekt przejdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brulion http://www.homoseksualizm.org/ IP: *.impaq.com.pl 03.12.04, 15:57 www.homoseksualizm.org/ Odpowiedz Link Zgłoś
patrycja21 Re: http://www.homoseksualizm.org/ 03.12.04, 17:11 Za to co robicie z psychika ludzi, wmawiajac homoseksualistom, ze ich orientacja jest zła, potem klamiac, twierdzac że moga swoja orientacje zmienic, powinno się was karać finansowo, a kto wie czy kilku nie zamknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry [...] IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 15:57 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziggy KONIEC Z KONCEM LATWIEJ ZWIAZAC. IP: *.konin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.12.04, 15:58 KONIEC Z KONCEM LATWIEJ ZWIAZAC IM BEDZIE. BEDA MOGLI MIEC WIECEJ DZIECI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Re: KONIEC Z KONCEM LATWIEJ ZWIAZAC. IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:06 Jest to świetny kawał. Oby tylko te końcemieli odpowiedni długie, bo za krótkie nie dadzą się związać ... na kokardkę ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goska Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:01 też jestem za przyjęciem takiej ustawy w Polsce!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celesti18 Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:03 Teraz oczy wszystkich sa zwrócone na Ukraine i na poczynania komisji śledzi, jest dogodny moment na przeforsowanie ustaw budzących kontrowersje.A moze by tak cos na lewo sprywatyzować...Pedałów powinno sie otoczyc opieka lekarską i psychologiczną, w możliwie najbardziej skuteczny sposób izolować ich od społeczenstwa.A pani Szyszkowską musi sie udać na rekolekcje na KUL!!! albo na audiencje do Arcypasterza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 44 Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: *.gorzow.sdi.tpnet.pl 03.12.04, 16:10 Jeżeli Twoim zdaniem homoseksualizm jest normalnością, to "gratuluję" Ci poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artisan Re: Senat za proj. ustawy o związkach partnerskich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:14 Nie mam w zwyczaju pisać na forum Gazety, ale mam pewien pomysł. Skoro już popieramy wszystkie mniejszości i zachęcamy ludzi do ujawniania się, to może ogłośmy podobne zasady wobec zdradzających się współmałżonków - ich jest na pewno więcej niż homoseksualistów... Wprowadźmy zasady promujące życie "na łąpę" - w końcu komu potrzebne jest durnowate wygłupianie się przed księdzem/urzędnikiem i ślubowanie. Wprowadźmy promocję związków kazirodczych - w końcu też nie robią 'nic złego' i nie szkodzą nikomu - dlaczego by im tego zabraniać? Żałosne. I ciekawe jednocześnie - ten owczy pęd do samounicestwienia ludzkości jest niesamowity. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Co ma piernik do wiatraka (homoseksualizm do kazir IP: 80.51.232.* 03.12.04, 16:50 Porównujesz związki homoseksualne do zdrady małżeńskiej, kazirodztwa i związków "na kocią łapę". Te sprawy mają tylko jeden wspólny mianownik - są potępiane przez kościół katolicki. Zapominasz o jednym - żyjemy w państwie świeckim a nie w Iranie. I Bogu dzięki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jk Osoby o skłonnościach do tej samej płci powinny IP: 212.244.177.* 03.12.04, 16:18 łączyć się w pary jednopłciowe. Jeżeli homoseksualizm jest dziedziczny, to po upływie paru pokoleń problem sam się rozwiąże. Chyba,że wstręciuszki będą dokazywać gdzieś na boku z inną płcią ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artisan Re: Osoby o skłonnościach do tej samej płci powin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:24 Obawiam się, że nie. Od wieków ten problem istnieje i narasta. I jakimś dziwnym trafem, mimo że długość życia wzrosła w Europie niepomiernie, to liczba ludności w wieku produkcyjnym raczej nie rośnie. Jasne, że są inne przyczyny (wojny, lepsza opieka lekarska, niechęć do rezygnacji z kariery). Tyle tylko, że promowanie związków homoseksualnych nie leży w interesie społeczeństwa. I dziwny to sposób promowania rodziny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo_gej A kto ci zabrania sie rozmnazac? IP: 193.53.93.* 03.12.04, 17:03 Rozmnazaj sie i czyn sobie ziemie poddana. ja nie mam nic przeciwko. jak dla mnie mozesz miesz 12 dzieci. co to ma do rejestracji zwiazkow? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:20 Popieram, Kamilu. Tylko, że to nic nie da bo nie przejdzie przez Sejm. Ale to i tak przełom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GryfX Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 16:28 Proponuje zalegalizowac rowniez zwiazki zoofili nekrofili. Oni przeciez tez kochaja inaczej! Paranoja! Ludzie, gdzie my zmierzamy?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo_gej ZROB COS ZE SWOJA CIEMNOTA ! IP: 193.53.93.* 03.12.04, 16:25 zanim zabierzesz sie za leczenie innych przy okazji: homoseksualizm nie jest zboczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: 80.51.232.* 03.12.04, 16:39 Teraz projekt trafi do Sejmu... gdzie sobie poleży do końca kadencji Sejmu i na tym się skończy. A po wyborach trzeba będzie zaczynać od nowa, tylko kto niby miałby zaczynać: homofobiczny POPiS? a może LPR? Projektowi senator Szyszkowskiej zajęło ponad 2 lata uzyskanie akceptacji Senatu - nawet własny klub jej początkowo nie poparł. A w Sejmie SLD już nie ma większości. Niestety droga jest jeszcze daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przemo_gej zgadzam sie, ale dobre i to IP: 193.53.93.* 03.12.04, 16:48 cos sie chociaz dzieje. najgorszy bylby powrot do PRL i cisza... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIESZCZ Geje w cenzurze Gazety? Kto wycial moja fraszke? IP: *.proxy.aol.com 03.12.04, 16:44 NIE CHCEMY DEWIACJI W MESKIEJ UBIKACJI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIESZCZ FRASZKA NA DEWIANTA IP: *.proxy.aol.com 03.12.04, 16:46 Nasz dewiancik w kibelku mieszka oj zle nawyki ma ten kolezka z czlonkiem na wierzchu przez cale ranki naraza ludzi na niespodzianki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MTS prawo do zycia w cywilizowanym spoleczenstwie IP: *.dynamic.mts.net 03.12.04, 17:02 Tak bym to okreslil wlasnymi slowami.Pamietajmy, ze ludzie z tym sie rodza wbrew wlasnej woli, i maja tez prawo do bycia szczesliwymi! Dajmy im prawo do normalnego zycia , prawo do szczescia,to naprawde niewiele. Moj stosunek do tych spraw w skali 1/10 ocenil bym na 7-8, z niesmakiem patrze np na zbyt jaskrawie uwypuklona erotyke w filmach, paradach itp.tego nie akceptuje , sorry ale jestem szczery. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIESZCZ Fraszka na nadgorliwego cenzora IP: *.proxy.aol.com 03.12.04, 17:22 Zamiast wycinac me fraszki kolego, obetnij sobie ......... swojego. Oczywiscie mam na mysli paznokcia !!!!!!!!!!!!!!! wiec nie ma powodu wycinac tej fraszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIESZCZ Do MTS - tym razem proza IP: *.proxy.aol.com 03.12.04, 17:32 Dewianckie zachowanie w publicznej szalecie gdzie przychodza takze dzieci nazywasz "prawem do bycia szczesliwymi"? Prawem do "normalnego zycia"? Gratuluje poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy Piles cos Wacpan, czy o droge pytasz? IP: *.icpnet.pl 03.12.04, 21:37 Ludzie tez rodza sie z wadami wrodzonymi i rakami. Czy to oznacza, ze mamy te schorzenia uznac za norme i przestac leczyc? A kto zakazuje zboczencom bycia szczesliwymi??? Pokaz mi chociaz 1 (slownie: jeden) zapis w polskim prawie o zakazie stosunkow homoseksualnych. NIE MA TAKIEGO. Homosie maja dokladnie takie same prawa jak heteroseksualni. Tez moga zawierac malzenstwa - nikt im przeciez nie broni znalezc osobe plci przeciwnej i poslubic ja, prawda? Wmawianie ludziom, ze homosie sa jakos przesladowanie to jeden z najbardziej idiotycznych i kretynskich argumentow, jaki mozna bylo wymyslic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terry Pedalstwo won IP: 5.5R6D* / 217.153.50.* 03.12.04, 16:52 Coś cenzorowi z gw przeszkadza inne zdnaie niż hymny pochwalne na cześć zboczeńców Odpowiedz Link Zgłoś
fuszi Re: Pedalstwo won 03.12.04, 17:30 Chłopczyku, naprawdę nie chce się już czytać tych Twoich bredni. Ślinisz się tak na każdym forum poruszającym problematykę życia seksualnego? Zamiast dzielić się z bliźnimi świadectwem swojego prymitywizmu, idź lepiej do swojego pokoiku pod kołderkę skanalizować ręką aż nadto widoczne w Tobie napięcie. Bo na utratę cnoty w Twoim przypadku nie liczyłbym przez najbliższych kilka lat. No chyba, że pracujesz w prosektorium. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerazony Re: chory projekt,gdzie granice etyki! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:13 Wyrosnie nam chore społeczenstwo! Senat niech sie zajmie sprawami normalnych ludzi! By Ci ludzie mogli godnie zyc, mieli prace. Niedługo beda sprawdzac czy ktos jest homoseksualista czy nie jak sie bedzie starało o prace. Stwarza sie sztucznie problemy.jesli juz ktos ma to szczescie( choroba)i jest odmiennej orientacji seksualnej to w takim razie niech sejm zalegalizuje pedofilów.Bo nie widze róznicy. I to potrzeba seksualna i to. NIe karac eksjbicjonistów bo to tez potrzeba seksualna!Pytam sie gdzie granice etyki!To nie ma nic wspólnego z tolerancją!Ale jesli bedzie to chleb powszedni to instytucja rodziny w czystym znaczeniu bedzie fikcja!a moze tak zapytac obywateli, przeprowadzic referendum? bo wydawało mi sie ze senat poinien reprezentowac wiekszosc w kraju, chyba ze w senacie to wiekszosc homoseksualistów i to ich decyzja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Senat za projektem ustawy o związkach partner IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.04, 17:15 uprawiaj seks z kim chcesz ale sie z tym nie afiszuj. Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 poczytajcie co proponuje - DOKUMENTY 03.12.04, 17:15 Projekt ustawy zmierza więc do zrównania ludzi pod względem przysługujących im praw niezależnie od ich orientacji seksualnej. Ma więc na celu dostosowanie stanu prawnego do wymogów, jakim powinno odpowiadać państwo demokratyczne: poszanowanie wolności człowieka, pluralizm światopoglądowy i tolerancja. Wszelka ingerencja w sferę tak bardzo osobistą jak życie uczuciowo-seksualne niewątpliwie prowadzi do pogwałcenia wolności. Budzi protest narzucanie obyczajowego wzorca heteroseksualizmu i utrzymywanie w mocy przepisów prawnych dyskryminujących tych wszystkich, którzy od niego odstają. Nie należy nadal utrzymywać sytuacji, która zmusza na przykład osoby bezwyznaniowe, ateistów, czy agnostyków do podporządkowywania swojego życia dominującej w Polsce koncepcji małżeństwa zgodnej z prawem kanonicznym. Współczesna seksuologia domaga się zmiany nastawienia do homoseksualizmu, wyjaśniając że nie jest to perwersja, lecz wrodzona lub nabyta zmiana przedmiotu pożądania. Nie należy zapominać, że w starożytności homoseksualizm był kultywowany. www.senat.gov.pl/k5/dok/dr/500/548.htm "Art. 206. Kto zawiera małżeństwo lub przystępuje do rejestrowanego związku osób tej samej płci, pomimo że pozostaje w związku małżeńskim lub uczestniczy w rejestrowanym związku osób tej samej płci podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2." www.senat.gov.pl/k5/dok/dr/500/548s.htm w art. 1 w ust. 1 wyrazy "gospodarstwo domowe" zastępuje się wyrazem "pożycie" www.senat.gov.pl/k5/dok/dr/500/548x.htm Odpowiedz Link Zgłoś