Dodaj do ulubionych

Wypowiedź min. Środy i komentarze na forum

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 15:44
Symptomatyczne jest, że kiedy tylko temat dotyka religii, nagle poziom dyskusji spada tak, że dno
się obrywa i cała miłość bliźniego z rodzimych katolików wychodzi... Pani Środa ma rację, tylko czas
w którym to mówi można porównać do krytykowania Stalina w pięćdziesiątym pierwszym.
Ciemnogród zabije biedulę.

Śledzenie dyskusji na ten temat na forum jest przerażające. Przed oczami stoją płonące stosy. Gdy
rozum śpi, budzą się upiory...
Obserwuj wątek
    • sanctum.officium Re: Wypowiedź min. Środy i komentarze na forum 09.12.04, 15:55
      oto jaki poziom dyskusji wprowadza naczelny jasnogrodzianin
      forum niejaki venus99:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=18432870
      • Gość: asia Re: Wypowiedź min. Środy i komentarze na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 17:57
        Wypowiedzi tego całego zoo na tym forum mogą posłużyć jakiemuś katolikowi na
        temat pracy co najmniej doktorskiej pt. " Jak po naukach religii i życiu wg
        bożych przykazań katoliccy internauci pojmują miłość bliźniego i słowa
        Chrystusa o wybaczaniu".
        Miłego bicia się w piersi w najbliższą niedzielę i mówieniu na mszy "wybacz
        nam jako i my wybaczamy.."
    • homosovieticus Bardzo proszę. 09.12.04, 16:42
      Chętnie z Tobą porozmawiam o tym, jak rozumiem i oceniam wypowiedz Pani
      Minister o wpływie Kościoła Katolickiego, na stosowanie w rodzinach polskich,
      przemocy w stosunku do kobiet.
      Przedstaw się (zaloguj)i do dzieła.
      Napisałeś ,że dr Środa ma rację.Zechciej powiedzieć, w czym ma rację.Jeśli
      mówiła o wpływie KK na stosunki w Rodzinie, to niewątpliwie ma rację.Należy
      jednak natychmiast dodać ,że jest to wpływ łagodzący skutki narastającej fali
      przemocy, jaką do Polski przyniosła, zachodnia pop kultura. Tego, zdaje mnie
      się , Pani Środa, nie uczyniła.
    • douglasmclloyd Kwał z brodą 09.12.04, 16:56
      - Mój stary chyba mnie już nie kocha.
      - Dlaczego?
      - Dawno mnie nie sprał.
      • homosovieticus Jak nie bije to wątroba gnije. 09.12.04, 17:34
        Ale cóż to ma wspólnego z Katolicyzmem?. Nawet tym ludowym.Ludowe(uproszczone),
        myslenie Pani Środy, jest własnie powodem głupstwa ,które palnęła.
        t Przemoc o kulturowe pozostałości zwierzecej relacji samiec- samica
        spotęgowane wpływami pop kultury.
        W każdym podręczniku socjobiologii znajdziesz uzasadnienie takiego stanu rzeczy.
    • lauriane Re: Wypowiedź min. Środy i komentarze na forum 09.12.04, 17:26
      Proponuje podsunac pani minister(sic!) jeszcze kilka podobnych perelek...
      Oto moje :
      "Katolicyzm a liczba wypadkow samochodowych w niedziele w Polsce od 1989 roku"
      albo
      Alkoholizm a liczba swiat religijnych w Polsce w swietle ostatnich badan"
      Czekam na nastepne propozycje...
      J.C.
      • Gość: wesołek Re: Wypowiedź min. Środy i komentarze na forum IP: *.lublin.mm.pl 09.12.04, 17:30
        albo taki: Poziom skretynienia narodu od czasu nasilonej ekspansji i
        bezczelności urzedników Pana Boga w RP.
        • sanctum.officium bydle, dlaczego ci w SB pseudo zmienili? 09.12.04, 17:35
          stare było takie fajne
        • Gość: doradca Towarzyszu wesołek IP: *.aster.pl 09.12.04, 19:19
          Już czas nauczyć się na pamięć hymnu pewnego państwa gdzie Ukochany Przywódca
          wyjaśni Tobie wyższość zupy z trawy nad kiełbasą zwyczajną. Jordolniety wesołku
          zrozumiałeś???
          ===============================================================================
          Dorby wesoły komunista to martwy komunista. Lenin nie jest dobrym wesołym
          komunistą bo jest wiecznie żywy
          • pani_boss Wesołek do spowiedzi!!! 09.12.04, 19:22
            :}:}:}:}
          • Gość: wesołek Do doradcy wypasionego na zwyczajnej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.12.04, 08:28
            Jeśli coś cię trapi, zeżryj sobie Chapi.Może ja jestem jerdolnięty ale ciebie
            chyba przy porodzie lekarz upuścił, a podnosząc zarył główką o kant stołu, i
            tak ci zostało
            • pan_pndzelek >>>Ty wesołek, czy twój laicki tatuś z SB 10.12.04, 08:58
              Ty wesołek, czy twój laicki tatuś z SB za mocno cię kliknął w kakao pajacyku,
              że się tak ciskasz?
            • Gość: doradca Towarzyszu wesołek IP: *.aster.pl 10.12.04, 18:42
              Być może Ciebie takie przyjemności spotkały. O mnie możesz być spokojny ja
              urodziłem się w środowisku wodnym więc trudno w basenie znaleźć stół żeby
              uderzyć głową. Towarzyszu wesołek nie przejmuj się Ty nie jesteś nawet
              jordolnięty ale zdrowa zupa z trawy w Phenianie postawi Ciebie na nogi...Umysłu
              nie wyleczy ale możesz być spokojny...
        • lauriane Re: Wypowiedź min. Środy i komentarze na forum 10.12.04, 10:38
          Gość portalu: wesołek napisał(a):

> albo taki: Poziom skretynienia narodu od czasu nasilonej ekspansji i
          > bezczelności urzedników Pana Boga w RP.
          L. Brilliant ten wesolek....
          Wczoraj w skretynialym polskim dzienniku TV uslyszalem, ze minister Sroda ma
          problemy z angielskim (i stad to nieporozumienie)
          Pytanie co to za becwal (zwany potocznie przelozonym) ja wyslal na konferencje
          naukowa do Stockholmu?
          Nie lepiej byloby pohasac na lubelskich Dzikich Polach z podobnymi odczytami?
          Problem jezyka bylby rozwiazany.....
          P.S.
          Czy to prawda, co pisze sanctum, ze do niedawna wesolek mial nick "antybydle"?
          Juz raz mu napisalem, ze antymoda to tez moda...
          Na zakonczenie jeszcze jeden temat na eventualny odczyt pani minister :
          "Wzrost zachorowan na grype w okolicach swiat Bozego Narodzenia oraz
          Wielkiejnocy"
          J.C.
          • Gość: tyżlaurniane Re: Wypowiedź min. Środy i komentarze na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 18:28
            Bardziej trafne to : Zwiększenie zbydlęcenia księży w raz z uzyskiwanym
            wzrostem korzyści majątkowych.
      • Gość: tyżlauriane Re: Wypowiedź min. Środy i komentarze na forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 18:24
        I coś jednak w tym jest, im coś głupsze i prymitywne, wywodzi się z K. Kat.
    • homosovieticus Re: Wypowiedź min. Środy i komentarze na forum 10.12.04, 18:25
      Środowa propaganda
      Jak zdążyliśmy zauważyć, po 1989 roku zapanowała u nas moda na głośne
      wypowiadanie się przeciwko Kościołowi katolickiemu. Przy każdej okazji oskarża
      się go niemal o wszystko: fundamentalizm, antysemityzm, nietolerancję,
      ksenofobię, szowinizm, faszyzm... Na tle zmieniających się przez lata
      koniunktur politycznych to chyba jedna z niewielu spraw, którą lewicowo-
      liberalnym kręgom udało się utrzymać "na fali". Trudno więc dziwić się
      skłonności minister Środy, zwiedzionej jakąś charakterystyczną dla kręgów
      feministycznych skomplikowaną teorią "religijną", do wypowiedzi na tematy, o
      których nie ma pojęcia. Ale u zaciekłych feministek jest to norma. Przykładem
      może być choćby sprawa kapłaństwa kobiet, która nie cieszy się poparciem ze
      strony kobiet katolickich, a popierają ją feministki, skądinąd nieinteresujące
      się religią...
      Ktoś kiedyś słusznie zauważył, że z głupotą tak się rzeczy mają jak z
      alkoholem: dostrzega się tylko małe dawki; po dużych zaś istnieje
      przeświadczenie, że jest się szczególnie trzeźwym, sprytnym i mądrym. Mniej
      więcej taka sama jest szkodliwość społeczna obu tych rzeczy. Tym bardziej nie
      ma powodów, by podpisywać pod nimi całe społeczeństwo.
      Środowa wypowiedź minister Środy potwierdza tylko to, na co kiedyś już
      zwracałem uwagę: nie należy się lękać feministek myślących, lecz mówiących. O
      ile bowiem tych pierwszych nie ma, o tyle wyobraźnię tych drugich nieustannie
      ogranicza pokusa kreowania rzeczywistości na swój obraz i podobieństwo. Ich
      propagandy nie można bagatelizować. Fakt, że ona istnieje i jest coraz bardziej
      powszechna, nie usprawiedliwia decyzji, aby przechodzić wobec tego zjawiska
      obojętnie. Zwłaszcza że - jak widać - to połączenie bezmyślności, pustki i
      okrucieństwa, jakie sobą reprezentuje, wystawia nas wszystkich na zbyt ciężką
      próbę...
      Sebastian Karczewski
      więcej na ten temat:
      www.naszdziennik.pl/index.php?typ=po&dat=20041210&id=po01.txt
    • Gość: jack Re: Wypowiedź min. Środy i komentarze na forum IP: *.proxy.aol.com 10.12.04, 18:34
      Sroda ma gowno nie racje.
      Konferencja była poświęcona tzw. honorowym zabójstwom, czyli egzekucjom
      dokonywanym na kobietach przez męskich członków rodziny, którzy uważają, że
      kobieta splamiła ich honor.
      Dotyczyla wiec w gruncie rzeczy obyczajom islamu.
      Nie majac na ten temat nic do powiedzenia, w dodatku slabo znajaca angielski,
      NIEPYTANA wchodzi jak "swinia w kapuste" na swojego konika ktorym jest
      antyklerykalizm i w imieniu rzadu (posrednio nas) formuuje swoje chore,
      klamliwe skrajnie feministyczne teorie, wrogie nauce chrzescijanskiej.
      Jako niejaka sroda moze to oczywiscie czynic, jesli znajdzie wolnych sluchaczy.
      Jaki czlowiek rzadu polskiego zdecydowanie nie.
      I przypadek jest jasny. Srode powinno sie wywalic na "zbity pysk" natychmiast.
      Najlepiej wspolnie z ja protegujaca jaruga.
      • Gość: doradca Środa, Czwartek i dziś IP: *.aster.pl 10.12.04, 18:52
        No enie może być. Komunistka i słabo zna angielski. A poszła cholero do
        Kwaśniewskiego. Ten nauczy Ciebie i po angielsku a i z "francuza" będziesz
        miała celująco. Potem Iwanski poklepie Cie po dupsku a Napierski powie, że
        istnieje dobra i zła zeofilia bo o pedofilii już zdążyl dać upust. O zgrozo co
        to za kraj gdzie komuniści mają za debili resztę społeczęństwa???
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka