Gość: kibic IP: *.krakow.pl / *.vrak.krakow.pl 10.12.04, 12:15 Znaczy, pójdzie siedzieć? Zaprawdę, sprawiedliwy to sędzia wyrokował. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zib Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa l... IP: *.strong / *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:15 Napiszcie o Rywinie gdy znajdzie się w więzieniu,dopiero po kilku miesiącach będzie szansa na przełom w sprawie Polskiego Państwa Prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SOCREALISTA Wywinie sie, SLD nie opusci towarzysza w potrzebie IP: *.azvu.nl 10.12.04, 12:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzislawa cościska OCH JAKI BIEDNY TEN SĄD IP: *.outsourcing.atman.pl 10.12.04, 12:44 Och jaki biedny jest ten sąd , że nie potrafi wskazać "grupy trzymającej władzę" - złapali koziolka i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogusia Dlaczego Kwasniewski motal w wywiadach? IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 10.12.04, 13:03 Warto przeczytac wywiady z Kwasniewskim z pierwszego trzymiesiecznego okresu po ujawnieniu afery Rywina. Wywiady w Gazecie, gdzie udawal ze nie zna sprawy, wywiady w radiowej jedynce, trojce, radiu Zet, w Poltyce itp. Wywiady pelne sprzecznosci. W rozmowie z Jolanta Pienkowska w styczniu posunal sie do tego, ze oswiadczyl ze w calym tym zgielku brakuje mu glosu samego Rywina. Nieco ponad miesiac pozniej wyszlo na jaw ze od 28 lipca ma w szufladzie notatke, ktora otrzymal bezposrednio od Rywina, w towarzystwie ktorego ogladal final turnieju tenisowego w Sopocie piec dni po wizycie Rywina u Michnika. Kto i kiedy wyjasni role Kwasniewskiego w aferze Rywina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kato Kwasniewski z chlopcami z PZPR/SZSMP/SZSP IP: *.cable.mindspring.com 10.12.04, 14:33 oni to wszystko zorganizowali, ale bylo za precyzyjne jak na ich mozliwosci, a moze ktos po drodze nie dostal wystarczajaco duzo pieniedzy albo wystarczajaco dobrego stanowiska i zaczelo sie rozsypywac, to wszystko jest ten sam obrazek, chlopcy prowadza swoje male gierki o wladze, tylko to juz nie te czasy i troche trudno to ukryc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Herc Ules A gdzie jest były premier? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 17:12 Na wszelki wypadek położył się wygodnie na oddziale neurologii. Wicie, ja nic nie wiołem a jak nawet wiołem to zapomniołem i mam na to kwitancję L4. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicpan Re: A gdzie jest były premier? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:34 sorry bo nie kapuje, pierwszy 3 drugi? Odpowiedz Link Zgłoś
piotr.kraczkowski Ukryty podzial 11.12.04, 12:46 Wydaje mi sie, ze wsrod ludzi za Rywinem, ale jeszcze przed samym pomyslem Misji-Rywina, pojawila sie roznica pogladow co do przyszlosci - na prostackie lizusostwo wobec USA oraz na pewna rezerwe pod tym wzgledem wynikajaca z oczekiwan wobec UE, wobec zupelnej nowosci w Historii Polski - Zachod przyjmuje Polske do swej organizacji UE i daje (marne, bo widac bylo, ze i tak cala pomoc UE wyladuje na smietniku w formie zakupu wojskowych smieci od USA) pieniade z wyjasnieniem, ze c elem UE jest wyrownanie dobrobytu wszystkich jej obywateli. Wobec zdemaskowanych intryg Izraela (az po zamach Izraela na zycie ambasadora USA, www.wrmea.com/archives/May_2004/0405013.html oraz: www.wrmea.com/archives/november02/0211015.html sprzedaz tajnych wojskowych technologii USA ChRL i Rosji: www.amconmag.com/03_24_03/cover.html ) nie mozna oczywiscie wykluczyc, ze Afera Rywina zostala od poczatku zainscenizowana - lacznie z przyjeciem ryzyka wyroku wiezienia dla Rywina - przez Izrael aby osiagnac obecny stan zycia politycznego Polakow: 74% Polakow nie uwaza sie reprezentowanych przez zadna partie. Narod nie reprezentowany politycznie jest latwym lupem demagogow i podatny na sterowanie przy pomocy fingowanych zamachof terrorystycznych - specjalnosci Izraela, ale i USA (Operation Northwoods): forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=50&w=6993544&a=7002995 Wniosek: zwiekszyc zaangazowanie obywatelskie, nie przyjmowac nic za pewne i na wiare, i informowac sie oraz wymieniac poglady z innymi obywatelami. Domagac sie inwestycji w nauke i szkolnictwo oraz maksymalnych ciec w wydatkach na zupelnie zbedne w najblizszych, rozstrzygajacych 10 latach wojsko. Glosowac na politykow stawiajacych na UE i niezaleznosc od USA, bo UE to wiele panstw i bledy w UE mozna po prostu w ramach UE naprawiac. Tworzyc opinie publiczna UE przez kontakty z obywatelami innych panstw UE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: Ukryty podzial IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 23:23 A lekarze tak ci pozwalają pisać na komputerze? Musża ci chyba kaftanik luzować, rączki rozwiązywać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:zyjesz w tych sowieckich szpitalnych klimatach IP: 195.136.193.* 12.12.04, 05:11 dawnej ubecji ? bo jak kapralom ktorym wszystko kojarzy sie z d.... tak tobie z psychiatria na modle sowiecka czy putinowska (patrz zatoniecie lodzi podwodnej) co do sadu to widac sedzia kalosz ma zgruntopwany styl wassermana najpierw pozbawic oskarzonego wolnosci a potem dowody na grupe trzymajaca wladze sie poszuka widac psudoprawica bolszewicka wraz z sadem zaczela nowa epoke sadow kielbasianych z prl-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do miop-a Re:zyjesz w tych sowieckich szpitalnych klimatach IP: *.proxy.aol.com 12.12.04, 12:15 dupku idz sie leczyc,czerwona swinio!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czyzyk Kwasniewski z Jola i towarzyszami niedlugo dolacza IP: *.cable.mindspring.com 10.12.04, 14:37 cala ta post-komunistczna jaczejka niedlugo dolaczy do niego na sali sadowej i w pierdlu, kazdy wyrok dla tej choloty, nawet najkrotszy, jest moralnym zwyciestwem wolnego spoleczenstwa demokratycznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nicpan Re: Kwasniewski z Jola i towarzyszami niedlugo do IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 21:28 juz prawie wyjezdzalem,ale zostaje ! chce to zobaczyc! Boze ! sad przywraca wiare! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: USTA ADAMA PRAWDOPODOBNIE OSZUST W OBU PRZYPADKACH IP: *.sympatico.ca 11.12.04, 19:36 Prasa podaje, ze Rywin nie jest oszustem samotnym, tylko zostal wyslanym przez grupe trzymajaca wladze. Jesli wierzyc prasie w ta notatke, to ta interpretacja wyroku sadowego jest kontrowersyjna. Prawdopodobnie w jednym wypadku (samotny oszust) jak i w drugim (wyslany przez grupe) osoba podejmujaca sie takich rzeczy jest patentowanym oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIO To Kwasniewski byl tym, ktory wyslal Rywina IP: 207.134.95.* 11.12.04, 21:19 To kwasniewski i jego Jola w zachlannosci chca kupic cala Polske. skad maj pieniade? Prokuratura powinna pojechac do Szwajcarii i przekopac tamtejsze banki. a zwlaszcza konta Kwasniewskiego. daje glowe bardzo by sie polsaka prokuratura zdziwila. Wszystko mu skonfiskowac i powiesic tego drania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roto Re: Dlaczego Kwasniewski motal w wywiadach? IP: *.proxy.aol.com 10.12.04, 22:07 qwas,miller i reszta mafi sld, powinna dawno juz siedziec !!!banda oszustow klamie i oszukuje narod i nie ma prawa na nich!!!mafia sld wie ze sa nietykalni!,dlatego zyja w bezprawiu i dalej smieja sie z narodu!!!rozliczyc kazdego komucha i niech oddaja to co ukradli narodowi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaciekawiony przecież motal i w wywiadach i w nie-wywiadach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 02:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fritz Kto? Sedzia Salamon! Prawie Salomon :-) Coz to IP: *.adsl.solnet.ch 11.12.04, 19:19 za wspanialy zbieg okolicznosci. Nomen omen! A najpiekniejsze jest to, ze rownie mocno dostala po tylku prokuratura. Sedzia analizujac akty doszedl do zupelnie innego wniosku niz prokuratura, w ktorej caly sztab pracownikow szukal, szukal,... szukal i g... znalazl. Rywin w napadzie jasnosci ciemnej zdzialal ich zdaniem samemu! A tu masz babo placek! Chetnie bym sie wiecej dowiedzial o sedziu Salomonie. :-) Moze ktos sprawdzi prokurature (sprawa dyscyplinarna za nieudolnosc?) aby zorientowac sie, dlaczego doszla tylko i wylacznie do samotnego Rywina wolajacego na puszczy, przepraszam na GW do Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: jestes przyglupem ? bo myslenia ani za grosz IP: 195.136.193.* 12.12.04, 05:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Enio Jakby groziło mu 10 lat to szybko by powiedział IP: *.toya.net.pl 10.12.04, 13:39 kto jest w grupie trzymającej władzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdzislawa cościska Re: Jakby groziło mu 10 lat to szybko by powiedzi IP: *.outsourcing.atman.pl 10.12.04, 14:44 przeciez powiedzial kto jest w grupie, tylko ze sąd sie nie dopatrzyl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur Re: Jakby groziło mu 10 lat to szybko by powiedzi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 14:59 I dwa lata może być dużo dla agenta GPU , chyba trzeba będzie tow. Safianowi - prezesowi sadu najwyższego - przypomnieć skąd mu nogi wyrastają Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor B. [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 02:01 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: doktor B. Jak go chłopaki z celi sponiewierają to przypomni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 17:53 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten Re: Jakby groziło mu 10 lat to szybko by powiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 20:14 Ciołku - Safjan jest prezesem Trybunału Konstytucyjnego , a nie Sądu Najwyższego - ja wiem , że dla 60 % społeczeństwa nie ma różnicy między tymi instytucjami , ale zapewniam , jest ;-)) . (do nauki , a nie do pisania bzdur) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do zdzisławy co śc Re: OCH JAKI BIEDNY TEN SĄD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 00:17 Idiotko, to nie rzeczą sądu jest ustalanie składu tej grupy. Nie zabieraj głosu jak się nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:owszem rzecza sadu jest wiedziec o kim sie mowi IP: 195.136.193.* 12.12.04, 05:18 jesli sie mowi o grupie trzymajacej wladze sad jesli twierdzi ze byla grupa to musi wskazac a nie domniemywac ze moze byla domniemywac mozna ze oskarzony nie mial dostepu do niezawislego sadu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SABALA A JA CZUJE SYMPATIE DO RYWINA. WOLNO MI !!! IP: *.cg.shawcable.net 11.12.04, 08:08 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Metody Re: Ma rezerwację biletów do Tel-Aviv IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:45 Israel to ulubiony azyl dla malwersantów. Tam każdy oszust czuje się jak u siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIS bo Israel, to panstwo stworzone przez terorystow IP: 207.134.80.* 10.12.04, 13:26 dla roznego rodzaju sosbnikow spod ciemnej gwiazdy...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arab-Jihadista I tych co nam przez nas ukradzionej ziemi IP: *.fastres.net 10.12.04, 17:27 oddac nie chca...niech ich islamski Koran pokryje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: bo Israel, to panstwo stworzone przez terorys IP: *.chello.pl 11.12.04, 01:45 Za to Palestyna jest państwem stworzonym pod znakiem pacyfy. Sami miłośnicy pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:palestynczycy?polacytez nietolerowali IIIrzeszy IP: 195.136.193.* 12.12.04, 05:21 i trudno sie temu dziwic Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: demokratka SKANDAL!!!! Precz z postkomuną! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:31 To skandal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kur Re: Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 14:50 "droga Wando" to był maistersztik za jednym zamachem pogonić tego natrętnego żyda Rywina i skompromitować i pozbyć sie tego przygłupa Gadasia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TrakSpartakus Grubasku czekamy/ chłopcy z kamianiołomu II IP: 213.76.135.* 10.12.04, 12:19 Grubasku czekamy/ chłopcy z kamianiołomu II Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Objector Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa l... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:19 No i doczekał sie gościu tego na co zasłużył. Bo bezczelnością było to co ostatnio wygłaszał, że to jego zaprosili i pewnie jemu proponowali, a nie on przyszedł i proponował a nagrania to kurna jakaś fantasmagoria. Magnetofon przeinaczał. A kumple którzy go wysłali nie pomogli. Chyba nie warto było. Aczkolwiek po 1,5 roku wyjdzie, do ciężkiego więzienia tez nie trafi. Ponadto pewnie złożą kasację i sprawa sie będzie ciągnęła dalszy rok lub dwa. A on sobie w domciu będzie siedział i coś seplenił o niesprawiedliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa IP: *.chello.pl 11.12.04, 01:47 Na pewno zrobią ściepę. Ojcowie Paulini z Jasnej Góry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kadmon Re: Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:21 A myślałem, że sprawiedliwość tylko na tamtym świecie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:to byl polski sad, a nie sprawiedliwosc IP: 195.136.193.* 12.12.04, 05:23 tak wiec nie trac nadzieji tak nie wyglada sprawiedliwos w cywilizowanych krajach a tym bardziej boska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Teraz należy szukać wspólników ! IP: *.dip.t-dialin.net 10.12.04, 12:23 Jeden z nich właśnie schował się w szpitalu na ul. Szaserów w Warszawie ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popo Teraz czas na leczenie u Szaserów IP: *.katowice.msk.pl / *.devs.futuro.pl 10.12.04, 12:29 nienajgorsze miejsce dla aferzystów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąd [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prof. ciekawski a na ch.. ci taki świński ryj? pytam z ciekawosci. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 02:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Ale i tak posiedzi w kiciu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:35 Kasacja będzie na pewno, ale wyrok II instancji jest prawomocny i podlega wykonaniu. Tak że Gruby Leo trochę jednak pod celą czasu spędzi. Niech żyje sprawiedliwość!!! Kolej na Millera i Jakubowską - a już myślałem, że nie dożyję lepszych czasów :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: Ale i tak posiedzi w kiciu :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:59 Hola, hola! W Polsce tak łatwo do pierdla się nie trafia, szczególnie jak wcześniej trafiło się na ekrany telewizorów. Już jest wniosek o wstrzymanie wykonania kary do czasu rozpatrzenia kasacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Troche mnie poniosło z tej radości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 14:05 Masz rację :( Z tej radości zapomniałem o wniosku o wstrzymanie kary... Na szczęście nie jest powiedziane, że SN taki wniosek uwzględni. Poza tym, biorąc pod uwagę podstawy wniosku kasacyjnego, o jakich mówił papuga Tomczyk, sprawa jest dla Rywina kiepska. O ile pamiętam ze studiów procedurę karną, to Apelacja miała pełne prawo zmienić kwalifikację prawną czynu i wyrok I instancji. Więc jeśli tylko czegoś proceduralnie nie spaprali, Rywin trochę posiedzi. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: Troche mnie poniosło z tej radości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 16:37 Myślę, że Rywin dostanie trochę czasu "na opamiętanie". Z drugiej jednak strony wątpię aby sypnął kumpli. Jakkolwiek nie jestem zwolennikiem spiskowej teorii dziejów, to myślę, że Leo robi w gacie ze strachu czy aby kolesie nie uznają że 2 latka mogą go przekonac do zeznań - a do tego nie dopuszczą bez względu na koszty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: Troche mnie poniosło z tej radości... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 16:48 No niewiem , od czasu jak ten znany moralista i etyk Baranina z żalu za grzechy obwiesił się w celi to dwa lata mogą być wyrokiem śmierci , co agent GPU doskonale rozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AZ Re: Troche mnie poniosło z tej radości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 17:35 Właśnie to miałem na myśli. Rywin wcale nie musi zacząć sypać, żeby zarobić czapę. Wystarczy, że ktoś uzna, że Rywin MOŻE nie wytrzymać tych przedłużonych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: Troche mnie poniosło z tej radości... IP: *.chello.pl 11.12.04, 01:52 I co? Kwiatkowski przebierze się za sędziego? A może Czarzsty? Zastanów się, co piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tommo Re: Nie wiem co wykombinuje, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:27 wydaje mi sie, ze go nie zapuszkuja. dostanie jakies odroczenie a potem spieprzy za granice.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m ALE CZY WY JESTESCIE POWAZNI? IP: 192.39.188.* 10.12.04, 12:32 najchetniej byscie powywieszali wszystkich w tym kraju, jak sie czyta jakiekolwiek komentarze pod jakimkolwiek tekstem to mozna sie zalamac. Wracajac do Rywina jak mozna isc do wiezienia za wygadywanie bzdur??? czy to jest normalne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: ALE CZY WY JESTESCIE POWAZNI? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:55 O czym ty piszesz? Facet jest ewidentnym złoczyńcą. Manipuluje sprawami naszej Ojczyzny dla własnego interesiku. Przedstawione dowody były wystarczające, by został skazany w ciągu dwóch dni. Sprawa ciągnęła się miesiącami, a grupa trzymająca władzę nadal ją trzyma. Ojczyzna nadal jest niszczona kawałek po kawałku. Ludzie uczciwi i pracowici wyjeżdżają setkami tysięcy, a "władza" czuje się dobrze. Niech wreszcie ci wszyscy zdrajcy znikną z życia politycznego! Nie można traktować "bzdur" wypowiadanych przez ludzi na pozycji Rywina i Michnika tak samo, jak zabawy dzieci w piaskownicy! To nie były bzdury, tylko interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nick Re: ALE CZY WY JESTESCIE POWAZNI? IP: *.chello.pl 11.12.04, 02:52 >>O czym ty piszesz? Facet jest ewidentnym złoczyńcą. Manipuluje sprawami naszej Ojczyzny dla własnego interesiku. Przedstawione dowody były wystarczające, by został skazany w ciągu dwóch dni. Sprawa ciągnęła się miesiącami, a grupa trzymająca władzę nadal ją trzyma. Ojczyzna nadal jest niszczona kawałek po kawałku. Ludzie uczciwi i pracowici wyjeżdżają setkami tysięcy, a "władza" czuje się dobrze. Niech wreszcie ci wszyscy zdrajcy znikną z życia politycznego! Nie można traktować "bzdur" wypowiadanych przez ludzi na pozycji Rywina i Michnika tak samo, jak zabawy dzieci w piaskownicy! To nie były bzdury, tylko interesy.<< Facet ewidentie złamał prawo i powinien za to odsiedzieć. Sprawa ciągnęła sie długo - fakt. Władza, w wyniku demokratycznych wyborów nadal jest ta sama. To prawda. Nie wiem do końca, czy ojczyzna jest kawałek po kawałku niszczona, bo ststystyki, którym bardziej wierzę, niż opiniom dyskutantów, wskazują, że jest odwrotnie. Jest zdecydowany wzrost PKB. Jeden z większych w Europie. Kawałek po kawałku Ojczyzna rośnie wsiłę. Ludzie wyjeżdżają, to prawda, pracowici i uczciwi, ale wystarczy się wybrać do Londynu, żeby zobaczyć, że nie tylko. Co zaś do władzy, to ona zawsze czuje się dobrze. Niezależnie od stopnia uczciwości (Nigeria) i intelektu (USA). W każdym przypadku istnieje styk polityki i biznasu. Ale to tak na marginesie. Teraz trochę uproszczę sprawę, bo chodzi o zdrajców. I nieco uogólnię. Kto jest zdrajcą? Ktoś, kto chce zmonopolizować, czy skoncentrować rynek telewizyjny, czy ktoś kto nie chce do tego dopuścić? Akurat Rywin chciał sprzedać ten rynek, a taki Kwiatkowski nie. Wanda R dążyła do koncentracji, Czarzasty nie chciał sie nam to zgodzić. Chyba, że chciał wytargać łapówę. Tylko czy w takiej sytuacji kazałby przelać szmal na konto Rywina, wytrawnego gracza? Jak znam Lwa w życiu by mu tego szmalu nie oddał. Możemy sobie również wyobrazić sytuację, kiedy Rywin przychodzi do Agory z włanej woli. W końcu zna Wandę, bo razem siedzieli w Canal +. Chce coś zarobić. Składa propozycję. Pada pytanie, kto go przysłał. Ma odpowiedzieć, że to własnyn pomysł? Nie. Musi rzucić jakimś mocodawcą. I to takim, który ma jakiś realny wpływ. To trochę przypomina sytuację z jaka spotkała sie większość forumowiczów. Nie oszukujmy się. Każdy dorosły Polak, który posiada prawo jazdy dorobił się mandatu za jakieś tam przekroczenie przepisów. I większość z nas wybrała wariant bezpunktowy. Tylko, że nikt nie powiedział policjantowi: "Panie władzo, dam Panu łapówkę". Każdy stara się najpierw wytłumaczyć jakąś siłą wyższą. I to samo robił Rywin. Oczywiście inne są proporcja, ale mechanizm ten sam. To nie jest bzdura. To jest interes. Inne są tylko proporcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak Re: ALE CZY WY JESTESCIE POWAZNI? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 16:51 Wygadywacze bzdur i dowcipnisie zbudowali kanał Bielomorski ( 100 tys trupów) a to był dopiero początek ery socjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIO Re: ALE CZY WY JESTESCIE POWAZNI? IP: 207.134.95.* 11.12.04, 21:25 Ty dupku masz takie same pojecie o prawie jak tow. Kwasniewski. Powinienies byc czescia jego ekipy, sprobuj moze cie wezmie. Musisz jednak by koszerny.bo to zydokomuna i gojow nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romek Re: Nie wiem co wykombinuje, ale.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:58 Pewnie, że nie. Nie przesiedzi nawet tygodnia. Ale chociaż wyjedzie do Izraela i już tu nie będzie nam kradł ani mataczył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ww Re: Rywin reprezentowal sejm IP: *.nyc.rr.com 10.12.04, 12:29 Przeciez opylal ustawe sejmowa, a sam nie byl poslem. To tak trudno zrozumiec? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zandy Re: Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa IP: *.nibco.pl 10.12.04, 12:30 Ciekawe kiedy pan Rywin w celu złagodzenia kary zacznie mówić prawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rywin wolę siedzieć!! 2 lata jak dla brata... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak-tak I znowu..... IP: 5.2.* / *.chello.pl 10.12.04, 12:37 wyszedł bez branzoletek na rękach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kobra Re: Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.12.04, 12:40 no, poprawia się klimat w Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
wojfr powoli odzuskuje wiarę że zmiany w PL nastąpią 10.12.04, 12:40 brawo, i bez zbędnego komentarza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:41 No i dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goj Re: Co to jest 2 lata - przyjął to ze spokojem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 12:48 W celi obmysli plan zemsty na Michniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamba Re: Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa IP: 62.29.137.* 10.12.04, 12:50 moze jak w koncu trafi na wakacje pod cele ....to zacznie spiewac jak slowik????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KOLEGA RYWINA [...] IP: *.waw.prince.pl / 212.160.146.* 10.12.04, 12:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rywin eee.. bez wazeliny doznania są intensywniejsze! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 02:18 Odpowiedz Link Zgłoś
maretina jeju nie wirze wlasnym oczom!:)))) 10.12.04, 12:52 jakas sprawiedliwosc w polsce jednak istnieje! przynajmniej czasami! bede trzymac kciuki za taki sam wyrok SN!!!! pamietacie jeszcze pania bozene szumielewicz? ciekawe co u niej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Vortex Zatem, aby sprawiedliwości stało się zadość ... IP: *.proxy.astra-net.com 10.12.04, 12:53 ... należy teraz określić kto, kiedy, gdzie i jak brał udział w przestępstwie płatnej protekcji. UWAGA kochani! Wszystko od początku! Cały ten wspaniały cyrk a komisją śledczą do śmietnika (pomimo że był całkiem nizły, jak dobry serial, lecz drogo kosztował podatników). Ponieważ sąd stwierdził przestępstwo, należy ustalić winnych! Nie ma dymu bez ognia (czy coś w tym stylu). Pozdrawiam i przypominam o PIT-ach. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trawnik moze wreszcie zacznie mowic IP: 81.210.119.* 10.12.04, 13:00 i zdemaskuje GTW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frajer Re: Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:00 wstyd - sedzia jest antysemita i przez to wyrok jest niewazny, bo prostu ku.. niewazny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pogranicznik Re: Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 10.12.04, 13:20 A co z paszportem p. Lwa? Mam go przepuścić jak będzie się wybierał do Cannes, albo na jakieś Kajmany? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Les Re: Rywin nie działał sam. Jest winny. Dostal dwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:23 Wydać taki bezsensowny wyrok, na podstawie wiadomości prasowych,a nie akt sprawy, to tylko polski sad z leniwymi i niedouczonymi sędziami potrafi.Ten sąd na pewno nie będzie umiał wyroku tego uzasadnić na piśmie , dlatego Sąd Najwyższy napewno uniewinni Rywina,a jeżeli nie sąd polski to europejski napewno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Levhiatan Sprzedano kolejną owieczkę ]:-> IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:24 Najpierw "grupa trzymająca władzę" pozbyła się z TVP Kwiatkowskiego - jaka szkoda, a taka błyskotliwa kariera :) Teraz ta sama grupa pozbywa się balastu w postaci lwiątka. I nie pomogli ani koledzy z francuskiego Canal+ ani koledzy ze studiów :) ani też baroni z lewego skrzydła. W kolejce na liście "grupy opozycyjnej :D" jest Jakubowska - a trzeba było konsultować ustawę mailem ? (heh) - bogu ducha winnego męża zatrzymały smerfiątka. "Weźcie mnie, a nie jego" - matka polka rzecze na łamach prasy :) Jeszcze przydałoby się ustrzelić demiurga Czarzastego i tego pana w szpitalu... A mogło być tak pięknie: już widzę jedną stację cyfrową pod francuską egidą na społy z prywatyzowaną TVP2, gdzie wyświetlanoby do woli Listę Szindlera... Pana Tadka. Oh jaka szkoda, że nie wyjdzie :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: i tu sie mylisz juz wychodzi lepiej robic to IP: 195.136.193.* 12.12.04, 05:35 za abonament co i michnik z urbanem oraz zakowskim uskuteczniaja odsadzajac durczoka na kilometry realizujac konsekwentnie program po nas w polsce chocby potop my wtedy juz na kajmanach lub hawajach ponownie powtorzony w programie zakowskiego pod rybe po zydowsku :-P Odpowiedz Link Zgłoś