Dodaj do ulubionych

Rozłam w Unii Pracy

IP: *.adlex.com 13.12.04, 09:12
Widzę, że trójmieskim kolegom z UP bliżej do koninkturalnego SLD niż do odważnych, ale niepopularnych w prawym i sprawiedliwym trójmieście haseł związanych z wolnością światopoglądową... Niedobrze, oj niedobrze.
Obserwuj wątek
    • Gość: lewak [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:26
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: NIELEWAK JARUGO-POL SIĘ SYPIE? NO I GIT !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 09:43
        Ale poczekajmy...

Pani Wicepremier też pokornie wróci pod skrzydełka czerwonej pajęczyny, kiedy
        uświadomi sobie, że do jej ULa pszczółki nie lgną i poparcie jest na poziomie
        błędu statystycznego.
        I szansza na jakikolwiek miodek, chociaż na realizację planu minimum (jeden
        fotel dla w sejmie) jest w jej sqrvionej nomenklaturowej macierzy.

A wtedy - żegnajcie wykluczeni, tęczowi, te wszystkie lambdy i cała reszto
        malowniczej pstrokatej hołoty.

Każden chce żyć, no nie?
        Pani Wicepremier też.

NO I GIT !!!
        • Gość: Jaco Re: JARUGO-POL SIĘ SYPIE? NO I GIT !!! IP: 217.8.163.* 13.12.04, 13:11
          Hehe nic dodać nic ująć
          • luke100 Zaorać! Ach zaorać to SLD jak mawiał q_q_q 13.12.04, 19:05
    • Gość: janek Re: Rozłam w Unii Pracy IP: *.mimuw.edu.pl / *.mimuw.edu.pl 13.12.04, 09:58
      > Widzę, że trójmieskim kolegom z UP bliżej do koninkturalnego SLD niż do odważny
      > ch, ale niepopularnych

Masz rację. Oficerowie SB, tacy jak Jolanta Gontarczyk z Demokratycznej Unii
      Kobiet, zawsze odznaczali się odwagą.
    • Gość: stefan z ciemnogro Rozłam w Unii Pracy-to straszne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:03
      My zacofancy,ludzie z ciemnogrodu strasznie ubolewamy,ze w najbardziej
      postepoej partii kanapowe nastapil rozlam.
    • Gość: Jankucz Re: Rozłam w Unii Pracy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:03
      Sprawa jasna zkorumpowani z SLD są jednak bliżsi pani w-wojewodzie , skoro im
      bliżej do Milera powinni się połączyć z nimi a nie kompromitować UP.
    • Gość: obserwator Re: Rozłam w Unii Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:10
      Tak jak zwykle na lewicy, najważniejsze to walka o stołki i kołderki. Smutna i
      rachityczna jest polska lewica.
      • Gość: NIELEWAK O JA GŁUPI !!! NAPRAWDĘ TYLKO NA LEWICY?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:39
      • Gość: pandada Re: Rozłam w Unii Pracy IP: 82.160.65.* 13.12.04, 13:56
        Chyba wcale nie przemyślałeś tego postu. Zresztą z tego co widzę na forum, to powinieneś sobie wybrać nick "agitator" a nie "obserwator", bo jesteś bardzo zaangażowany.
        Koniunkturalizm nie jest specyfiką lewicy: wystarczy spojrzeć na samo tworzenie się PO czy PiS, kiedy to politycy gromadzili się wokół popularnych osób (Olechowski, L. Kaczyński). Taki Rokita zawsze szuka sobie mocniejszego sondażowo towarzystwa i szybko ucieka od przegranych. Jaruga natomiast w imieniu UP wykonała ruch bardzo ryzykowny dla parlamentarnej przyszłości UP natomiast zgodny z przekonaniami większości UPków.
        Co do wypowiedzi pomorkiej UP, że nie życzy sobie współpracy z antyklerykałami i małymi partyjkami, to wydaje mi się, że jest tu starch przed ludżmi Jankowskiego, ponieważ program APP "Racja" wcale nie jest radykalny i można łatwo dojść do wspólnego z UP stanowiska. W lubuskiem, jak widzę, współpraca APP z UP jest łatwo osiągalna.

Trudno mi się zgodzić z "rachitycznością" lewicy. W końcu SLD jest najliczniejszą partią w Polsce, UP i SdPL są obecne w parlamencie, a pozostałe dopiero budują swoje struktury w odpowiedzi na liberalizm i atorytaryzm SLD.
    • Gość: laik Re: Rozłam w Unii Pracy IP: *.aster.pl 13.12.04, 10:26
      A co to jest Pomorze i gdzie się znajduje?
      • Gość: pers Re: Rozłam w Unii Pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 10:39
        Gość portalu: laik napisał(a):

> A co to jest Pomorze i gdzie się znajduje?

Niby umiesz pisac, ale gorzej z czytaniem, zwlaszcza poslugiwaniem sie mapami. Pomorze to koteczku ten region, dzieki ktoremu mozesz w sklepie kupic sobie cytryny codziennie, a nie tylko "gdy rzucili" laskawcy z KC. Ach ta wasza nostalgia za zoltymi firankami
        • Gość: niedoinformowany Re: Rozłam w Unii Pracy IP: *.askl.eu.org / *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 11:25
          O co chodzi z tymi żółtymi firankami?
    • Gość: Rotunda Re: Rozłam w Unii Pracy IP: 149.156.52.* 13.12.04, 11:21
      To dobra wiadomość dla Polski. Zrugać Jarugę i do kąta.
    • Gość: OBYWATEL UNIA PRACY JEST NA KACU OD ...10 LAT IP: 63.96.169.* 13.12.04, 11:27
      Maja pomerdane w glowach i tyle. Nawiedzona JARUGA na czele calej rzeszy
      KACOWNIKÓW. Oby jak najszybciej poszli na dnoooooo..
    • Gość: upek Re: Rozłam w Unii Pracy IP: *.car.michelin.com / 213.223.246.* 13.12.04, 11:38
      Trzeba skonczyc z Juro-Pol wstydem.
    • Gość: Bacz Ordynacja proporcjonalna daje władze ekstremistom IP: *.pl / 193.24.200.* 13.12.04, 12:21
      Tylko w ordynacji proporcjonalnej jest możliwe, że
      skrajne partie nie tylko mogą mieć reprezentację
      w Sejmie, ale podpinając się do koalicji partia
      uzyskująca pojedyncze procenty poparcia w społeczeństwie
      może jakieś tam rozwiązania na których partii zależy
      narzucać całemu społeczeństwu. To nie ma nic
      wspólnego z demokracją, w której z definicji
      powinna decydować większość a nie nieliczna
      mniejszość.
      Aby zlikwidować w Polsce rządy nielicznych, ale dobrze
      zorganizowanych grup społecznych i wprowadzić
      demokrację należy wprowadzić jednomandatowe okręgi
      wyborcze (JOW).

www.jow.pl
    • Gość: rzymianin Bogu niech beda dzieki!!! IP: *.chello.pl 13.12.04, 12:38
      Lewackie glaby sie kloca!!!
    • elfhelm sld 4,99 up 3,99 giertych 4,99 módlmy się! 13.12.04, 13:05
      o taki wynik:)
      • Gość: pandada Re: sld 4,99 up 3,99 giertych 4,99 módlmy się! IP: 82.160.65.* 13.12.04, 14:05
        Ja ewentualnie bym się modlił o samorozwiązanie demagogicznych i niekompetentnych PO i PiS. Ich trzeba sądzić za niegospodarność razem z Balcerowiczem (kara do lat 10).
        Ale że jestem niewierzący oraz szanuję demokrację, to mam nadzieję, że ludzie przy wyborze parlamentarzystów będą się kierować istotnymi przesłankami, a nie gazetową nagonką lub promocją. Niech pomyślą czy chcą kolejnego rozwalania gospodarki przez uczniów Balcerowicza.
        • Gość: Janek Re: Tak jest niech rzadzą nami IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.12.04, 14:11
          postomuniści
          homoseksualiści
          i złodzieje z Sld-up.
    • Gość: Ja rugam Nowacką Nareszcie ktoś w UP pomyślał IP: *.ebstrade.com 13.12.04, 15:20
      Może jeszcze wyjdą na ludzi
    • Gość: członek UP Pani Nowacka!! czas ustąpić IP: *.ebstrade.com 13.12.04, 15:23
      Jest Pani odpowiedzialnaza marazm w partii, tak jak Pan Poll był odpowiedzialny
      za kojarzenie nas z bajkopisarstwem
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka