Gość: szkorbik IP: debian1.c* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 15:02 wiedzialem, ze nie ma sensu sie spieszyc :D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annb Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona 15.12.04, 15:13 plus znaczki opłaty skarnowej w kwocie 6,50 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xegar Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.lan / *.wroclaw.mm.pl 15.12.04, 15:15 Nie lubie Pana za brak autostrad, pomysly na oplaty itp. ale za to jedno - dzieki!!! :-) Xe. Odpowiedz Link Zgłoś
voytek5 Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona 15.12.04, 15:21 potrzebny jest również dowód tożsamości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Waldzios Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 15.12.04, 15:28 Potrzebne to jest ksero obecnego prawka, a nie dowód tożsamości. Wiem, bo wczoraj złożyłem wniosek. W Krakowie odbiór nowego prawa jazdy w połowie lutego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filcek Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 15:32 Super !!! I to sie nazywa szacunek dla prawa! A ch... by Was wszystkich strzelił! I z czego tu się cieszyć? Pod koniec kwietnia przesuną ten termin o następne klika miesięcy itd... Q..wa! Mało było czasu!? Uważam, że to najgorsze, co mogło się stać! Przecież to nie jest wina Państwa, że ludzie to przez tyle czasu mieli w d...! Wiele rzeczy mi sie nie podoba w działaniu Państwa, rządu itd. Ale w tym przypadku tak się zbłaźniło, że ... szkoda słów! Trudno! Jeśli do tej pory byli gamonie, którzy nie zdążyli z wymianą Prawa Jazdy to jest to tylko i wyłącznie ich wina! Przecież o tym sie bębni juz od tak długiego czasu! Ale nieee. Przecież u nas tyrzeba wszystko na ostatnią chwilę! A kto zagwarantuje, że te gamonie załatwia to do końca kwietnia! Ale to jest taaaakie Polskie, takie nasze, prawda gamonie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: askurty Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: 217.96.36.* 15.12.04, 15:44 Sam jesteś gamoń nikt Ci nie kazał wymienić, natomiast jeżeli wymiana jest potrzebna bo druki muszą być "inne" to powinna być BEZPŁATNA, a nie łatanie afer korupcyjnych, kasą podatników. Za kilka miesięcy, wyjdzie ustawa o nadaniu kart meldunkowych , bo przecież w dowodzie adresu zamieszkania już nie ma i co wtedy powiesz "Kolego". Na pewno pierwszy staniesz do wyrobienia i zapłacisz kolejną 100 zł :-(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filcek Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 16:02 Co znaczy BEZPŁATNA? Czegoś takiego nie ma! Bo jednak ktoś za te druki musi zapłacić. Czyli, jeśli nie kierowca, to kto? Państwo? Czyli kto? Czyli my wszyscy. Tzn, że za druk Twojego PJ powinna zapłacić moja matka, siostra, które prawa jazdy nie maja, bo go nie potrzebują. Czy tak? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 20.12.04, 08:41 A jakie znaczenie ma ta wymiana? Zmieni sie coś w życiu kierowców jak nie wszyscy bedą mieli nowe papiery? Jedyne, to zunifikowanie dokumentów, a tak ściślej po to, by były akceptowane poza granicami. Po co sie unosic, każdy odpowiada za siebie. A za 10 lat nikt nie bedzie pamietał o przesunieciu terminu wymiany o 4 miesiące. Ale niektórym strasznie leży na sercu dotrzymanie terminu wymiany przez innych... a może bardziej odłożenie konsekwencji za spóźnienie - znowu sie temu "gamoniowi" (sąsiadowi) udało, no ale jest szansa pod koniec kwietnia... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cugi frajerzy stali w kolejkach :-) IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.12.04, 15:51 i po co bylo stac w kolejkach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filcek Re: frajerzy stali w kolejkach :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 16:04 No właśnie. I właśnie do takich konkluzji to prowadzi! Patrz wyżej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filcek Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 15:59 Ja nie wnikam w kwestie prawne, czy można jeździć, czy nie! To jest chyba sprawa interpretracji przez odpowiednich ludzi. Na tym sie nie znam. Ale sprawa oczywista jest to, że jeśli taki obowiazek istnieje, to należy to wykonac w okreslonym czasie! Co innego, gdyby to było z dnia na dzień! Ale o tej sprawie bębnią juz od tak długiego czasu, że na prawdę można było spoko zdążyć! Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona 15.12.04, 16:16 No właśnie, ja jestem w następnej turze. Chciałem sobie wymienić na początku 2005, bez żadnych kolejek; ale nie, bo banda kretynów nie potrafiła sie zebrać i załatwić sprawy w terminie, więc my z następnej tury będziemy mieli kumulację kolejek swoich i tych, którzy nie zdążyli w 2004 r. Szlag mnie trafia, jak to czytam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 17:10 Dla celów dydaktycznych należało pozostawić termin do końca tego grudnia. A tym co nie zdążyli dawać od 1 stycznia (umiarkowane) mandaty. Karać jak za prowadzenie BEZ prawa jazdy byłoby oczywiście przesadą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petero Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.olkusz.pl / *.eurocom.olkusz.pl 15.12.04, 19:17 ufff! kamień z serca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Morphy BARDZO WAZNE!!! Przeczytaj!!! IP: *.icpnet.pl 15.12.04, 19:37 Nie musisz wymieniac prawa jazdy! To kolejny prawny bubel Pola. Przeczytaj artykul w Najwyzszym Czasie: www.nczas.com/?a=show_article&id=2275 No i przynajmniej zaoszczedzisz 70 zl, a kolesie Pola beda mieli 70 zl mniej w kieszeni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: just Polacy z zagranicy IP: *.bchsia.telus.net 17.12.04, 05:53 Czy ktos wie, jak maja wymienic prawo jazdy Polacy mieszkajacy na stale za granica? Bede bardzo zobowiazana za informacje! Dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renek Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:41 Kolejny raz udowadniają, że społeczeństwo za ich podatki nie ma nic do gadania. Całe to zamieszanie, czytając "Najwyższy czas" lub "Angorę" jest niezgodne z prawem. Szkoda tylko, że nikt wcześniej o tym nie mówił. Myślę jednak , że przedłuzając termin wymiany tych dokumentów poprostu Ministerstwo dało sobie czas na przygotowanie ustawy likwidującej zapis o samowolnym decydowaniu kiedy to możemy zrobić. W tym kraju niestety za nasze pieniadze nie mozemy o niczym decydować. Decydują "WYBRAŃcy" tak jak im pasuje. Kolejny raz idę głosować na UPR mimo, że nie należę do tej partii, że nie wszystko mi się podoba co deklarują, ale wierzę, że kiedyś wszyscy zmądrzeją wybierając rządzących . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ralfl Ważne pytanie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 13:35 Czy ktoś się orientuje,czy ważna jest data wydania pierwszego prawa jazdy,czy też ostatniego wtórnika tegoż dokumentu? Odpowiedz Link Zgłoś