Dodaj do ulubionych

Wymiana prawa jazdy wydłużona

IP: debian1.c* / *.internetdsl.tpnet.pl 15.12.04, 15:02
wiedzialem, ze nie ma sensu sie spieszyc :D:D:D
Obserwuj wątek
    • annb Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona 15.12.04, 15:13
      plus znaczki opłaty skarnowej w kwocie 6,50 zł
    • Gość: xegar Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.lan / *.wroclaw.mm.pl 15.12.04, 15:15
      Nie lubie Pana za brak autostrad, pomysly na oplaty itp. ale za to jedno - dzieki!!! :-)

Xe.
    • voytek5 Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona 15.12.04, 15:21
      potrzebny jest również dowód tożsamości
      • Gość: Waldzios Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 15.12.04, 15:28
        Potrzebne to jest ksero obecnego prawka, a nie dowód tożsamości. Wiem, bo
        wczoraj złożyłem wniosek. W Krakowie odbiór nowego prawa jazdy w połowie lutego.
    • Gość: filcek Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 15:32
      Super !!! I to sie nazywa szacunek dla prawa! A ch... by Was wszystkich
      strzelił! I z czego tu się cieszyć? Pod koniec kwietnia przesuną ten termin o
      następne klika miesięcy itd... Q..wa! Mało było czasu!? Uważam, że to
      najgorsze, co mogło się stać! Przecież to nie jest wina Państwa, że ludzie to
      przez tyle czasu mieli w d...! Wiele rzeczy mi sie nie podoba w działaniu
      Państwa, rządu itd. Ale w tym przypadku tak się zbłaźniło, że ... szkoda słów!
      Trudno! Jeśli do tej pory byli gamonie, którzy nie zdążyli z wymianą Prawa
      Jazdy to jest to tylko i wyłącznie ich wina! Przecież o tym sie bębni juz od
      tak długiego czasu! Ale nieee. Przecież u nas tyrzeba wszystko na ostatnią
      chwilę! A kto zagwarantuje, że te gamonie załatwia to do końca kwietnia! Ale to
      jest taaaakie Polskie, takie nasze, prawda gamonie?
      • Gość: askurty Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: 217.96.36.* 15.12.04, 15:44
        Sam jesteś gamoń nikt Ci nie kazał wymienić, natomiast jeżeli wymiana jest
        potrzebna bo druki muszą być "inne" to powinna być BEZPŁATNA, a nie łatanie
        afer korupcyjnych, kasą podatników.
        Za kilka miesięcy, wyjdzie ustawa o nadaniu kart meldunkowych , bo przecież w
        dowodzie adresu zamieszkania już nie ma i co wtedy powiesz "Kolego".
        Na pewno pierwszy staniesz do wyrobienia i zapłacisz kolejną 100 zł :-((

• Gość: filcek Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 16:02
          Co znaczy BEZPŁATNA? Czegoś takiego nie ma! Bo jednak ktoś za te druki musi
          zapłacić. Czyli, jeśli nie kierowca, to kto? Państwo? Czyli kto? Czyli my
          wszyscy. Tzn, że za druk Twojego PJ powinna zapłacić moja matka, siostra, które
          prawa jazdy nie maja, bo go nie potrzebują. Czy tak?
      • Gość: kierowca Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.uci.agh.edu.pl / *.uci.agh.edu.pl 20.12.04, 08:41
        A jakie znaczenie ma ta wymiana? Zmieni sie coś w życiu kierowców jak nie
        wszyscy bedą mieli nowe papiery? Jedyne, to zunifikowanie dokumentów, a tak
        ściślej po to, by były akceptowane poza granicami.

Po co sie unosic, każdy odpowiada za siebie. A za 10 lat nikt nie bedzie
        pamietał o przesunieciu terminu wymiany o 4 miesiące.

Ale niektórym strasznie leży na sercu dotrzymanie terminu wymiany przez
        innych... a może bardziej odłożenie konsekwencji za spóźnienie - znowu sie
        temu "gamoniowi" (sąsiadowi) udało, no ale jest szansa pod koniec kwietnia... :D
    • Gość: cugi frajerzy stali w kolejkach :-) IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 15.12.04, 15:51
      i po co bylo stac w kolejkach?
      • Gość: filcek Re: frajerzy stali w kolejkach :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 16:04
        No właśnie. I właśnie do takich konkluzji to prowadzi! Patrz wyżej...
    • Gość: filcek Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 15:59
      Ja nie wnikam w kwestie prawne, czy można jeździć, czy nie! To jest chyba
      sprawa interpretracji przez odpowiednich ludzi. Na tym sie nie znam. Ale sprawa
      oczywista jest to, że jeśli taki obowiazek istnieje, to należy to wykonac w
      okreslonym czasie! Co innego, gdyby to było z dnia na dzień! Ale o tej sprawie
      bębnią juz od tak długiego czasu, że na prawdę można było spoko zdążyć!
      • jorn Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona 15.12.04, 16:16
        No właśnie, ja jestem w następnej turze. Chciałem sobie wymienić na początku
        2005, bez żadnych kolejek; ale nie, bo banda kretynów nie potrafiła sie zebrać
        i załatwić sprawy w terminie, więc my z następnej tury będziemy mieli kumulację
        kolejek swoich i tych, którzy nie zdążyli w 2004 r. Szlag mnie trafia, jak to
        czytam!
    • Gość: obserwator2 Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 17:10
      Dla celów dydaktycznych należało pozostawić termin do końca tego grudnia. A tym
      co nie zdążyli dawać od 1 stycznia (umiarkowane) mandaty. Karać jak za
      prowadzenie BEZ prawa jazdy byłoby oczywiście przesadą.
    • Gość: petero Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.olkusz.pl / *.eurocom.olkusz.pl 15.12.04, 19:17
      ufff! kamień z serca
    • Gość: Morphy BARDZO WAZNE!!! Przeczytaj!!! IP: *.icpnet.pl 15.12.04, 19:37
      Nie musisz wymieniac prawa jazdy! To kolejny prawny bubel Pola.

Przeczytaj artykul w Najwyzszym Czasie:
      www.nczas.com/?a=show_article&id=2275
      No i przynajmniej zaoszczedzisz 70 zl, a kolesie Pola beda mieli 70 zl mniej w kieszeni...
    • Gość: just Polacy z zagranicy IP: *.bchsia.telus.net 17.12.04, 05:53
      Czy ktos wie, jak maja wymienic prawo jazdy Polacy mieszkajacy na stale za
      granica? Bede bardzo zobowiazana za informacje!

Dzieki.
    • Gość: renek Re: Wymiana prawa jazdy wydłużona IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 10:41
      Kolejny raz udowadniają, że społeczeństwo za ich podatki nie ma nic do gadania.
      Całe to zamieszanie, czytając "Najwyższy czas" lub "Angorę" jest niezgodne z
      prawem. Szkoda tylko, że nikt wcześniej o tym nie mówił. Myślę jednak , że
      przedłuzając termin wymiany tych dokumentów poprostu Ministerstwo dało sobie
      czas na przygotowanie ustawy likwidującej zapis o samowolnym decydowaniu kiedy
      to możemy zrobić. W tym kraju niestety za nasze pieniadze nie mozemy o niczym
      decydować. Decydują "WYBRAŃcy" tak jak im pasuje.
      Kolejny raz idę głosować na UPR mimo, że nie należę do tej partii, że nie
      wszystko mi się podoba co deklarują, ale wierzę, że kiedyś wszyscy zmądrzeją
      wybierając rządzących .
    • Gość: Ralfl Ważne pytanie!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 13:35
      Czy ktoś się orientuje,czy ważna jest data wydania pierwszego prawa jazdy,czy
      też ostatniego wtórnika tegoż dokumentu?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka