Gość: ZZ Nie szantaż tylko realizacja programu SLD IP: *.top.net.pl 21.12.04, 10:22 Marek Dyduch powiedział: "Zawiesimy gospodarkę rynkową" Jerzy Hausner: "Przede wszystkim przedsiębiorczość" (oczywiście: wykończyć!) Leszek Miller: "Prywatny przedsiębiorca powinien grzebać po śmietnikach a ubecki emeryt powinien jeździć mercedesem" Odzywek Lenina i Stalina nie cytuję. Macie, wyborcy, to co chcieliście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aj-waj ŁÓDŹ - POŻYDOWSKIE MIASTO. I POŻYDOWSKIE PROBLEMY. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: i jeszcze cykliści!! IP: *.icpnet.pl 21.12.04, 11:34 zapomniałeś Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RodowityŁodzianin Re: ŁÓDŹ - POŻYDOWSKIE MIASTO. I POŻYDOWSKIE PROB IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 22:07 Nie wiem czemu wszyscy pieprzą że Łódź to żydowskie miasto skoro przed wojną to Warszawa była 2 największym skupiskiem żydów na świecie (po Nowym Jorku). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przerażona Re: Celny szantaż IP: *.chello.pl 21.12.04, 10:31 serdeczne wyrazy współczucia dla prezesa Redanu i innych w podobnej sytuacji ,mam nadzieję,że nagłośnienie sprawy rozwiąże sproblem Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio.marzyciel Re: Celny szantaż 21.12.04, 10:37 Pytają polskiego celnika jak długo musi pracować, żeby kupic sobie BMW. - około jednego roku- brzmi odpowiedź - aż jeden rok ?? - no bez przesady, BMW to całkiem spora firma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joris Re: Celny szantaż IP: *.dsl.support.nl 21.12.04, 10:38 Chyba oprawda. Lapownictwa celnikow doswiadczyl prawie kazdy kto musial cos przewozic przez granice. Jest to jedna wielka banda pracujaca bez zadnej kontroli jak chce i wtedy kiedy chce. Jedyny sposob aby to naprawic to sposob drogiego Feliksa Dzierzynskiego,: rozstrzelac dla przykladu jeden urzad celny - nastepne przez pol roku pracuja lepiej i tak znowu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Celny szantaż IP: *.net / *.net 21.12.04, 10:48 Proponuje Urzad Celny w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smooku Re: Celny szantaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 17:06 chyba Cię zdrowo powaliło , synek. może skoroś taki zapalczywy do rozstrzeliwania to Twoi przodkowie brali forsę z funduszu NKWD, albo Gestapo? życzę rozumu na święta... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przestraszony Re: Celny szantaż IP: *.c153.petrotel.pl 21.12.04, 10:41 Ludzie!!!!! Jedyny sposób na życie w obecnym peerelu to natychmiast zaopatrzyć się w jak najmniejszy magnetofon i każdą rozmowę z urzędasami nagrywać, nagrywać, nagrywać, nagrywać. Żeby potem mieć, mieć i mieć DOWODY! Ot co! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łodzianka Jestem dumna z mojego miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 10:48 ... powtórze to co napisałam wyżej jeszcze raz , żeby dotarło do tych najbardziej agresywnych ......Nie będę kolejnym "boat people" w Warszawce. Niesczęściem mojego miasta jest przydomek "czerwona Łódź". Jestem łodzianką od czterech pokoleń. Korzenie mojej rodziny tkwią w początkach XIX wieku. Większość łodzian to potomkowie wiejskiej biedoty, którzy emigrowali tu "za chlebem". Stąd takie własnie sympatie wyborców. Łódź w XX wieku zupełnie nie miała szczęścia. Cały - wypracowany przez łodzian - majątek znacjonalizowano, a potem zostawiono samemu sobie. Jest to miasto, które jak żadne w Polsce było za komuny niedoinwestowane. Brak lobby na kształt lobby górniczego. Słynne łódzkie prządki, wbrew opiniom feministek w świetlanym losie kobiety w PRL-u, nie miały żadnej siły przebicia. Miasto bez dojazdu, lotniska umiera jak Manaus w Amazonii. Ale jest piękne - mimo niedoinwestowania i braku remontów przez czasy komuny. Ma wartościowych i ciekawych artystów np. jak grupa "Łódź Kaliska". Ma wielkie zagłębie naukowe - Uniwersytet Medyczny, Uniwersytet Łódzki, Politechnikę, Akademie Muzyczną i Plastyczną. Ma także światowej klasy Centrum Badań Molekularnych i Makromolekularnych PAN - którego prace cytowane są w najlepszych czasopismach naukowych świata - i często cytowane! Wychowankowie Centrum - z winy komuny - szukali możliwości dalszego rozwoju w najlepszych ośrodkach badawczych w USA, Niemczech, Anglii. Gwarantuję, że wychowanek CBMiM dostanie nagrode Nobla z dziedziny chemii, medycyny lub fizyki. Jestem łodzianką i nie dam sobie wmówić, że żyrardowski przybłęda - Miller jest w stanie do końca zniszczyć wizerunek tego miasta. Zapraszam do pierwszego w Europie Muzeum Sztuki Współczesnej. Nawet to osiągnięcie Strzemińskiego zawłaszcza Warszawa przez promowanie powsatania nowego muzeum u siebie. (Szanowna pani Rotenberg trochę pokory )Pamietajcie bogate zbiory są w Łodzi i łodzianie nie dadzą im wyemigrować do stolicy. CHcę dodać, że dobrze by było gdyby w innych miastach tak dokładnie prano własne brudy. Zapewniam, że śmierdzi wszędzie. Niedawno pluliście na Poznań, kto następny? Problem leży w korupcji, która zżera cały kraj. Łódź ma odwagę jako pierwsza ujawnić te procesy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gapcio Re: Celny szantaż IP: *.c153.petrotel.pl 21.12.04, 10:48 Kiedyś wszywano sobie antocol, a teraz trzeba sobie wszyć dyktafon by go mieć go zawsze przy sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ulenspiegel Kretyński tytuł !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 11:01 Byłem pewny, że chodzi o włoski strajk celników. A w artykule słowo granica nie pojawiło się ani razu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Spiderman Re: Celny szantaż IP: *.zaw9.1000lecie.pl 21.12.04, 11:31 Byłem celnikiem i wiem,że to co zeznaje ten gość to prawda.Nie tylko w Łodzi załatwia się tak przedsiębiorców (w Katowicach jest tak samo) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Judasz jestem patronem celników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 11:40 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kotek Re: jestem patronem celników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 11:58 Jezusie!!!Co tam sie dzieje w tym Millerlandzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fixer Co to znaczy dać urzędnikom spore uprawnienia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 11:43 ktoś to je daje pownien wiedzieć do czego to prowadzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hans Celnicy do cel !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 12:07 Wszyscy wiedzą że celnicy do złodzieje. Kiedy to żałosne przegnite państwo coś z tym zrobi do ku.. nędzy ???!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamil Co się dzieje w tej Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.04, 12:12 Leszek Miller,pavulon,dzieci w beczkach,Łódzka ośmiornica,gnag popeliny.Dlaczego to miasto jest najbardziej zdemoralizowane w całej Polsce? Dlaczego tam więźi społeczne uległy tak wielkij degradacji? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zofija Re: Co się dzieje w tej Łodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.12.04, 01:43 A co z Warszawą? pobliska mafia w Pruszkowie, bandy polityków oszustów siedzących w samym centrum Warszawy, mafia na stadionie i w urzędach -tyle, że powiązana z politykami więc ich nikt nie ruszy, wybuchy bomb w centrach biurowych. Dlaczego moralność i więzi społeczne w tej Warszawie nie istnieją ? I tak można o co drugim mieście w Polsce. Zli ludzie są wszędzie. problemem jest niemożność ich aresztowania i udowodnienia im przestępstw. To jak z cenzurą w PRL. Wtedy przycichano sprawy kompromitujące dla władz i ustroju. Teraz kryje się pewnych ludzi i czyny bo zaangażowane są w tym potężne interesy albo organy ścigania nie mają siły, ludzi albo narzędzi, można tak wymieniać. Fakt, że o czymś się nie mówi, nie świadczy o tym, że to nie istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziutek Re: Celny szantaż IP: *.pu.kielce.pl 21.12.04, 12:21 Miasto przeklęte przez Boga i ludzi. Zburzyć, zaorać i zakazać ossdnictwa na 1000 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Celnik Re: Celny szantaż IP: *.mofnet.gov.pl 21.12.04, 12:41 Tłumaczenie przedsiębiorców, w świetle stawianych im zarzutów jest oczywiste. Bronią się jak mogą.. Nie chcę tu wybielać Służby Celnej, warto jednak wiedzieć, iż zgodnie z obowiązującymi w Polsce przepisami prawa (ustawa o Służbie Celnej z 1999 r. + akty wykonawcze) funkcjonariusze celni w odróżnieniu od innych służb mundurowych nie są wyposażeni w broń palną (!!!) Tak więc to tłumaczenie jest co najmniej chybione. Dziwi mnie również, że w artykule tym nie dano szans wypowiedzenia się w sprawie samym celnikom. opieranie się na wiadomościach jednej Strony (której postawiono zarzuty) jest chyba nierzetelne.... Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Celny szantaż 21.12.04, 15:21 W Min.Finansów w godzinach pracy komentować posty z publicznego forum?? Zapewne też i czytasz w godzinach pracy? Szef wie,a jeśli jesteś swoim szefem,to czy szef wyzej wie,ze nie pracujesz?? O rzetelności piszesz,hm. Pracę swoją wykonujesz rzetelnie? Jak widzą wszyscy-nie. IMO Twoje pojęcie rzetelności może być zachwiane. PS:Chyba,ze robisz prasówkę:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: artur Re: to dzieki sld sa afery i korupcja w polsce!!! IP: *.proxy.aol.com 21.12.04, 12:53 wielkie rzady mafi sld doprowadzily kraj do anarchi!!!nic nie funkcjonuje w panstwie ,wszystkie urzedy sa pod kontrola mafi sld!!!sady sa nieudolne,bo siedza stare komuchy z epoki prl-u.rzad sld nic dobrego nie zrobil dla kraju.standart zycia w polsce jest najnizszy w unii,a tow.miller obiecal ze jak wejda do wladzy to polacy beda lepiej zyc!!!teraz jest giorzej niz za buzka!!! tamci choc robili reformy!!!a ten rzad potrafi tylko krasc,klamac i oszukiwac narod!!!na pustych obietnicach nie zbuduje sie niczego!!!jest coraz gorzej w polsce,bo czerwoni zyja w bezprawiu i nie ma prawa na nich!!!trzeba jak najszybciej rozliczyc bande skorumpowanych oszustow z sld!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAr Re: Celny szantaż IP: *.238.95.206.adsl.inetia.pl 21.12.04, 12:55 Ślązacy! Odłączmy się od tej zepsutej Polski! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marc Re: Celny szantaż IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 13:01 co za bzdura. Placił bo chciał byc szybszy niz kolejka.Niech inni traca w kolejce a ja place i zbieram kase z rynku.Co na to izba skrbowa skad brał priniadze na lapówki.Dziecko mu chcieli porwac i przyszli mu o tym powiedziec. Chłopak wyglada jak jasiu ze wsi dorwał sie do kasy i myslal ze coś moze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dlugi Re: Celny szantaż IP: *.sm-rozstaje.pl 21.12.04, 13:08 No tak wszyscy gadacie ze do więzienia wsadzic a sami macie podwójną moralność, bo napewno sami dajecie łapówki policjantom z drogówki żeby mandatu nie dostać a za to też według przepisów idzie się do więzienia. To jaki prawem wypowiadacie się na ten temat skoro sami łamiecie prawo. A prezes Redanu to napewno czysty nie jest bo jak by był to by sam się zgłosił na policję. Najlepiej oczerniać celników, głośne aresztowania, telewizja, prasa a za trzy miesiące ich wypuszczą po cichu, bo nic nie znajdą ale tego to juz nikt nie będzie wiedział. Teraz w Polsce łatwo każdego wsadzić do więzienia wystarczy pomówienie i taka osoba idzie siedzieć a w taki zawodzie jak celnik to bardzo łatwo, wystarczy że napiszesz donos że gościu wziął łapówke i jest ugotowany. Odrazu wywalają go z roboty a póżniej dopiero pytają i wyjaśniają cała sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość11 Re: Celny szantaż IP: *.lodz.mm.pl 21.12.04, 14:54 Masz człowieku rację jako jedyny z piszących dla innych mam radę: dajcie sądowi osądzić Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: konrad Zobaczcie jak zyja cieszynscy celnicy IP: *.dialup.optusnet.com.au 21.12.04, 13:43 Dlaczego nikt nigdy nie przyjzal sie celnikom z Cieszyna, ich domom- palacom, samochodzikom za setki tysiecy, a wszystko z pensyjki panstwowej, panstwo uznaje ten proceder za normalny, bo ma nature i charakter celnika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Skorpion Re: Zobaczcie jak zyja cieszynscy celnicy IP: 195.27.163.* 21.12.04, 14:25 ... o ktorej ekipie celnikow z Cieszyna piszesz? Sklad cieszynski byl wymieniamy w dosyc regularnych odstepach czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Prawnik A do tego bandyci z najwyzszej polki na wolnosci: IP: 5.6.1D* / *.vc.shawcable.net 21.12.04, 14:32 rumiany nierob, olin, kiszczak, minim-miller, jaruzel i cale rzesze strozy "socjalistycznej sprawiedliwosci" maja sie jak najlepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł [...] IP: *.golebia.clarus.com.pl 21.12.04, 15:08 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Celny szantaż IP: *.arcor-ip.net 21.12.04, 15:15 Zakazac importu z chin!!!!!!!!!!!! W Chinach pracuje sie za szklanke ryzu dziennie!!!!!!! A zydki robia interesy kosztem europy(nie mylic z ue) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: celnik Re: Celny szantaż IP: *.elpos.net / 217.153.182.* 21.12.04, 15:29 I bardzo dobrz głupi frajer dał się nabrać na jakieś tam kontrole Odpowiedz Link Zgłoś