Dodaj do ulubionych

Zmiany w insulinach?

IP: *.pl / 193.24.200.* 30.12.04, 00:46
Wszystkie lekarstwa powinny być płatne 100%.
Pomoc w zakupie lekarstw powinna obejmować
tylko ludzi ubogich. Przez to że choroba jest
tania, dostaje się zasiłki chorobowe i renty
wiele ludzi się nie leczy, choć są takie możliwości.
Np. lek. med. Przemysław Pala osiąga
poprawę u 100% cukrzyków, w tym wielu
wyleczył całkowicie, a najgorszym przypadku
ilość potrzebnej przez pacjenta insuliny obniżała
się z ok. 40 jednostek do 4-8 jednostek.

www.optymalni.com/Publikacje/Lekarze_o_Cukrzycy/body_lekarze_o_cukrzycy.html
Obserwuj wątek
    • Gość: student Kolejna Vilacora? IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 06:25
      Miał tu być długi, polemizujący post tłumaczący dlaczego tak uważam, ale
      zrezygnowałem.... macie tylko poniższego linka, to wystarczy za całą ocene
      autora tej "diety".

www.optymalni.com/Listy_i_Odpowiedzi/HIV/hiv.html
      • Gość: Bacz Re: Kolejna Vilacora? IP: *.pl / 193.24.200.* 30.12.04, 10:04
        Nie wiem jaki są efekty leczenia Vilacorą
        cukrzycy i innych chorób, ale tak jak podałem
        lek. med. Przemysław Pala twierdzi że doprowadza
        do wyleczenia większości cukrzyków, a stan tych
        których nie można wyleczyć całkowicie poprawia
        się radykalnie. Jeśli ma Pan jakieś przesłanki, że
        jest oszustwo i naciąganie i p. Pala podaje
        sfałszowane na swoją korzyść wyniki jakie osiąga
        w leczeniu to niech p. złoży zawiadomienie do
        prokuratury, izby lekarskiej itd., gdyż takie
        fałszowanie, gdyby miało miejsce, działało by
        ewidentnie na szkodę pacjentów (zawiedzione nadzieje,
        niepotrzebne wydatki).
    • Gość: Voqo Bioton... IP: 80.48.246.* 30.12.04, 08:57
      Skąd my znamy tę firmę...?
    • mala-moo Re: Zmiany w insulinach? 30.12.04, 09:10
      Powiem Cie że albo jesteś człowiekiem zamożnym albo sam nie wiesz co to
      cukrzyca.... wiesz od 10 lat choruję na tę chorobę i nie chcę się tu użalać...
      należe do osób które jeszcze kilkoma latami choroby zachaczyła o strzykawki...
      jednak kiedy zachorowałam co miasiąc byłam zła ... bo moich rodziców nie było
      stać na leki (insulinę) choć mi ją kupowali to pewnie bez pomocy przyjaciół
      mieliby komornika na głowie, poza tym kiedy starałam się stopień
      niepełnosprawności taki który umożliwiłby mi dostawanie renty moja mama
      usłyszała od urzędniczki cyt."(...) niech Pani przyjdzie jak się dziecku
      pogorszy (...)" nie skomentuje .... bo az mi noż sie w kieszeni otweira, stała
      wtedy obok i pomyslałam sobie ze jedyny sposób na pogorszenie sie mojego stanu
      zdrowia to wystepowanie chorób współistniejącyh ale to nie ciekawwa perspektywa
      jak dla 13 latki itd... powwiem jedno..... łatwo jest powiedzieć niech dostają
      ubodzy a reszta stara sie o rente.... trudniej jednak wyszukac tych ubogich wg
      jakich kryteriów? zarabianych pieniedzy? czy może bezrobotni darmo, a pracujący
      za 100% wtedy niestety niczego nie osiągnęłabym w życiu bo nie byłoby mnie stać
      na to zycie... jeśli chodzi o gensulin to skoro lekarze przepisują po latach
      stosowania pacjentowi inna insulinę to znaczy ze gensulin nie jest tym czego
      potrzebował ten pacjent, pozwólmy chorym brać taki lek jaki pomaga w hjego
      codziennym bytowaniu z chorobą....
      reasumując... nie zgadzam sie z Tobą :)

pozdrawim
      mała-moo
      • Gość: student Re: Zmiany w insulinach? IP: *.acn.waw.pl 30.12.04, 09:22
        Napisałaś dokładnie to co chciałem, ale na co w przypływie obrzydzenia
        naiwnością ludzką machnełem ręką. Gratuluje - całkowicie szczerze - siły w
        użeraniu sie z ludźmi! I pozdrawiam, bo też mam palce i brzuch pokłute ;)
    • mala-moo Re: Zmiany w insulinach? 30.12.04, 09:14
      aha i jeszcze jedno.... jak sam przeczytałeś są dwa typy cukrzycy... jednego z
      nich nie da się wyleczyć... i to smutne ze uważasz ze tą chorobę da się
      wyleczyć bo chorują na nią dzieci które nie zdają sobie sprawy z tego ze do
      końca zycia bedą musialy robic sobie zastrzyki
      • Gość: Bacz Większość przypadków cukrzycy da się wyleczyć IP: *.pl / 193.24.200.* 30.12.04, 10:23
        I to zarówno cukrzycę typu I jak i typu II

www.optymalni.com/Listy_i_Odpowiedzi/Cukrzyca_Typu_I/cukrzyca_typu_i.html
        • mala-moo Re: Większość przypadków cukrzycy da się wyleczyć 30.12.04, 10:53
          Może powiem tak... ta strona nie jest dla mnie wiarygodna... przykro mi tylko
          ze niektórzy ludzie potrafią w ironiczny sposób wypowiadać się na temat choroby
          która nie jest przyjemna, zresztą jak każda choroba, a stwierdzenie ze nie ma
          choprób nieuleczalnych jest smieszne.... gdyby rzeczywiście tak bylo to myślę
          ze ludzie nie umieraliby na raka, białaczkę, zawał, aids, myśle ze powinieneś
          się szastanowić nad swoją wypowiedzią i sensem stweirdzen typu nieuleczalna
          jest tylko głupota bo to poprostu nie na miejscu wobec wielu chorych ludzi na
          tym swiecie...
          • Gość: Bacz Dr Kwaśniewski rzeczywiście jest irytujący IP: *.pl / 193.24.200.* 30.12.04, 11:12
            Nie przejmuj się tym, wielcy ludzie
            często są ekscentrykami.
            Nie musisz się leczyć u samego mistrza.
            Są już dziesiątki lekarzy optymalnych w całym
            kraju - najlepiej zwróć się do najbliższego.

www.dieta-optymalna.info/lekarze.php
            • mala-moo Re: Dr Kwaśniewski rzeczywiście jest irytujący 30.12.04, 11:19
              jedni wierzą w mikołaja inni w duchy, jedni w diety optymalne inni poprostu
              nie, jeśli wiesz ze taka dieta jest ok ale nie sugeruj ludziom chorym ze
              wszyscy są oszustami bo nie lecza się i pobierają renty.... poprostu to co
              piszesz sprawia przykrosc chorym...
            • mala-moo Re: Dr Kwaśniewski rzeczywiście jest irytujący 30.12.04, 11:24
              dziewne bo w tym wykazie nie ma zadnego diabetologa....
              • Gość: Bacz Rzeczywiście nie ma IP: *.pl / 193.24.200.* 30.12.04, 11:45
                Prawo nie zabrania lekarzom niediabetologom
                leczyć cukrzycy.
                Dożywotne leczenie, a w zasadzie protezowanie
                pacjentów insuliną jest na pewno lepiej opłacalne
                niż ich wyleczenie całkowite lub nawet
                zmniejszenie i ustabilizowanie choroby i może
                dlatego diabetolodzy nie są zainteresowani
                leczeniem dietą optymalną.
                Możesz śmiało zwrócić się do
                optymalnego lekarza chorób wewnętrznych.
                • Gość: alexa Re: Rzeczywiście nie ma IP: *.elpos.net 30.12.04, 20:31
                  Czy ty w ogole MASZ jakiekolwiek pojecie o istocie choroby zwanej "cukrzyca" i
                  na czym polega dieta? Czy wiesz,ze ta choroba doprowadza do smierci,amputacji
                  nog, chorob nerek,slepoty i wielu,wielu powiklan? Slyszales o spiaczce
                  cukrzycowej i o smierci jako jej skutku? Czy wiesz,ze rodza sie dzieci z
                  cukrzyca i juz CALE zycie nie moga istniec bez insuliny ?!A lekarze nie
                  diabetolodzy za malo potrafia,aby leczyc cukrzyce- po to wlasnie sa
                  diabetolodzy-to jest scisla specjalizacja,wymagajaca wielu lat studiow i
                  doswiadczenia."Optymalny lekarz chorob wewnetrznych" stwierdzi kazde
                  schorzenie, ale niekoniecznie potrafi je leczyc...
                  • Gość: Bacz Re: Rzeczywiście nie ma IP: *.pl / 193.24.200.* 30.12.04, 21:41
                    Gość portalu: alexa napisał(a):

> Czy ty w ogole MASZ jakiekolwiek pojecie o istocie choroby zwanej "cukrzyca" i
                    > na czym polega dieta?

Tak.

> Czy wiesz,ze ta choroba doprowadza do smierci,amputacji
                    > nog, chorob nerek,slepoty i wielu,wielu powiklan?

Tak.

> Slyszales o spiaczce
                    > cukrzycowej i o smierci jako jej skutku?

Tak.

> Czy wiesz,ze rodza sie dzieci z
                    > cukrzyca i juz CALE zycie nie moga istniec bez insuliny ?!

Tak.

> A lekarze nie
                    > diabetolodzy za malo potrafia,aby leczyc cukrzyce- po to wlasnie sa
                    > diabetolodzy - to jest scisla specjalizacja,wymagajaca wielu lat studiow i
                    > doswiadczenia.

Tak, są specjalne procedury zdobywania specjalizacji.
                    Specjalność diabetolaga nie wymaga jednak jakiejś
                    znacznie większej ilości wiedzy specjalistycznej czy
                    doświadczenia od innych specjalizacji, a może nawet
                    mniej.

> "Optymalny lekarz chorob wewnetrznych" stwierdzi kazde
                    > schorzenie, ale niekoniecznie potrafi je leczyc...

O to chodzi że TYLKO dietą optymalną można
                    wyleczyc cukrzycę, ja w każdym razie nie
                    słyszałem o innych wyleczeniach cukrzycy
                    niż dietą optymalną.

Problemowi cukrzycy była poświęcona specjalna
                    konferencja 21 lekarzy optymalnych, mających
                    doświadczenia w leczeniu cukrzycy, na której
                    ustalili oni standardy leczenia tej choroby,
                    takie, które zapewniają maksymalnie pozytywne
                    efekty leczenia.

www.dieta-optymalna.info/podstawy.php?cmd=art&nr=20
                    Podaję ten link ale jednocześnie przestrzegam przed
                    samodzielnym, bez nadzoru lekarza, przechodzeniem
                    na dietę optymalną przez cukrzyków, to jest zbyt
                    niebezpieczne dla zdrowia i życia.
        • mala-moo Re: Większość przypadków cukrzycy da się wyleczyć 30.12.04, 11:00
          poza tym dieta optymalna nie leczy cukrzycy ale pomaga w utzymaniu norlanego
          poziomu, A NIE POWODUJE WYTWARZANIA INSULINY W ORGANIZMIE!!!
          prosze człowieku daj spokój juz
          • Gość: Bacz Re: Większość przypadków cukrzycy da się wyleczyć IP: *.pl / 193.24.200.* 30.12.04, 11:27
            Oczywiście, że dieta optymalna leczy cukrzycę.
            Pogoogluj sobie w sieci
            to znajdziesz dziesiątki tego potwierdzeń.

Insulina nie powoduje cofania się choroby,
            czyli jest lek objawowy a nie przyczynowy.
            Można obrazowo powiedzieć, że insulina to
            jest chemiczna proteza trzustki.

Dieta optymalna jest leczeniem przyczynowym,
            w większości przypadków powoduje regenerację
            trzustki i podjęcie przez nią normalnej pracy,
            czyli wyleczenie cukrzycy.
            • Gość: Luik TEN TKST OD LUIKA JEST DLA bacza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 11:33
              :(
            • mala-moo Re: Większość przypadków cukrzycy da się wyleczyć 30.12.04, 11:40
              smutne to juz brakuje mi słów i chyba szkoda mi czasu na plemikę tak
              bezsensowną, juz mowilam wierzysz oki twoja sprawa ale nie wciskaj kitu o
              oszustach ciągnących rentę zamiast się leczyć... a informacje dotyczące te
              jdiety ..... NIE LECZY ONA BO KIEDY PRZESTANIESZ JĄ STOSOWAĆ TO CO... no
              własnie choroba powróci.... więc dieta zamiast insuliny hehe dobre zarty to
              moze odrazu zabijajmy wszystkich chorych, poza tym gdyby cukrzyca byla
              uleczalna w jakikolwiek sposób a juz tymbardziej w tak banalny jakim
              jest "dieta" to nie wydawano by kasy na badania naukowe pozwalajace na ponowne
              wytwarzanie insuliny przez trzustę, nie bylo by tych 2 mln chorych... nie
              byloby gdyby byla wyleczalna
              • Gość: Bacz Państwo nie może premiować chorowania IP: *.pl / 193.24.200.* 30.12.04, 12:11
                Jesli prawodawca ustala takie prawo,
                że chorując ktoś ma więcej korzyści niż
                gdyby się wyleczył to jest to głupota
                najwyższego rzędu.

Myślę, że większość cukrzyków wolała by
                się wyleczyć niż dostawać renty,
                ale nie można wykluczyć że są tacy, którzy
                wolą chorować i brać rentę, szczególnie teraz
                gdy jest takie duże bezrobocie. Pełna odpłatność
                za insulinę uczyniła by takie patologiczne
                postępowanie nieopłacalnym i dawała by silną
                motywację do wyleczenia się.
                • mala-moo Re: Państwo nie może premiować chorowania 30.12.04, 12:45
                  Głupotą najwyższego rzędu jest to co .... ludzie chorują bo chcą? bo jest im
                  tak wygodnie? takie odniosłam wrażenie... wiele razy myślałam dlaczego wlasnie
                  ja, i co powiedz mi jeszcze ze te dzieci które chorują na cukrzyce same tego
                  chciały, mając po 5,10 lat. A ich rodzice nie mają pracy bo jest duze
                  bezrobocie i za co taki rodzic ma kupic insulinę dla dziecka, za co ma karmic
                  to dziecko ktore musi przestrzegać diety?? rodzic nawet pracujący na początku
                  choroby dziecka jest tak bezradny i bezsilny ze nie sposób tego opisać.
                  Jeśli kazano by płacić mi 100% za leki to myślę że mielibyśmy większy procent
                  umieralności na tę chorobę....

Wiem jedno popełniłam błąd wdając się w tą dyskusję....

widac ze nie wiesz czym jest cukrzyca z punktu widzenia chorego, więc daruj
                  sobie wydawanie opinii o patologicznej sytuacji...
                • Gość: alexa Re: Państwo nie może premiować chorowania IP: *.elpos.net 30.12.04, 20:16
                  Oczywiscie! Bo chorujacy, zwlaszcza na choroby typu: cukrzyca,tarczyca,choroby
                  krazenia,miazdzyca itd, czesto zwane "chorobami spolecznymi" ze wzgledu na
                  czestosc ich wystepowania we wszystkich cywilizowanych spoleczenstwach swiata -
                  sami sobie wybieraja chorobe,aby jak najwygodniej zyc! Tworca tego"odkrywczego"
                  maila wykazuje sie zenujaca ignorancja! Ale niewykluczone,ze i on ktoregos
                  pieknego dnia znajdzie sie wsrod tych "wybrancow"- jego zdaniem zerujacych na
                  Panstwie i bedzie skazany na korzystanie z insuliny, wtedy juz zapewne
                  pelnoplatnej...A jako, ze jest mlody(sadzac z opinii) bedzie nalezal do
                  cukrzykow I typu.Skromnir przypomne,ze cukrzyca jest choroba niemozliwa do
                  wyleczenia. Jeszcze NIKT tego nie dokonal. Moze pomyslodawca bedzie tym
                  odkrywca?! Nobel czeka!
                  • Gość: Bacz Re: Państwo nie może premiować chorowania IP: *.pl / 193.24.200.* 30.12.04, 22:19
                    Gość portalu: alexa napisał(a):

> Oczywiscie! Bo chorujacy, zwlaszcza na choroby typu: cukrzyca,tarczyca,choroby
                    > krazenia,miazdzyca itd, czesto zwane "chorobami spolecznymi" ze wzgledu na
                    > czestosc ich wystepowania we wszystkich cywilizowanych spoleczenstwach swiata -
                    > sami sobie wybieraja chorobe,aby jak najwygodniej zyc!

Tarczyca to narząd a nie choroba. Chorób tarczycy
                    nie zaliczamy do cywilizacyjnych. Na pozostałe przez
                    ciebie wyliczone choroby ludzie chorują gdyż nie
                    odżywiają się optymalnie.

> Tworca tego"odkrywczego"
                    >
                    > maila wykazuje sie zenujaca ignorancja!

To raczej ty wykazujesz się ignorancją.

> Ale niewykluczone,ze i on ktoregos
                    > pieknego dnia znajdzie sie wsrod tych "wybrancow"- jego zdaniem zerujacych na
                    > Panstwie i bedzie skazany na korzystanie z insuliny, wtedy juz zapewne
                    > pelnoplatnej...

Nie znajdę się bo odżywiam się optymalnie.

>A jako, ze jest mlody(sadzac z opinii) bedzie nalezal do
                    > cukrzykow I typu.Skromnir przypomne,ze cukrzyca jest choroba niemozliwa do
                    > wyleczenia. Jeszcze NIKT tego nie dokonal. Moze pomyslodawca bedzie tym
                    > odkrywca?! Nobel czeka!

Właśnie, że dokonał tego dr Kwaśniewski a za nim
                    dziesiątki lekarzy. Zawsze uważałem, że Kwaśniewskiemu
                    należy się Nobel. Jednym z wyleczonych przez
                    dra Kwaśniewskiego jest Lech Wałęsa.

mlodziez.optymalni.one.pl/?strona=artykuly&action=pokaz_artykul&nr=191
        • rafsum Re: Większość przypadków cukrzycy da się wyleczyć 30.12.04, 22:24
          Takich jak ty Bacz to bym batożył
    • Gość: luik Re: Zmiany w insulinach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.04, 11:27
      Witam. Człowieku przepraszam, ale jesteś najsmutniejszym człowiekiem na
      świecie :( W sumie to powinno przeprosić cię życie, za to jakim PALANTEM
      jesteś !!! Nie masz absolutnie żadnych doświaczeń odnośnie tej choroby a
      piszesz takie głupoty. Wiesz nie będe wdawał się w polemikę z takim prostakiem
      jak ty poprostu twe wyczytki odnośnie dr JAKIEGOŚ TAM skomentuje tak: "NA
      PŁOCIE DUPA PISAŁO..." Stary przemyśl sobie co piszesz bo napewno uraziłeś
      wiele osób :((( A I JESZCZE JEDNO SKORO JESTES ZA PODNIESIENIEM OPLAT DO 100%
      TO CO POWIEDZIAL BYS NA 100% ODPŁATNOŚCI ZA LEKI NA TWOJĄ GŁUPOTĘ !!!!!!!!!
      • rafsum Re: Zmiany w insulinach? 30.12.04, 22:22
        Oglądałem dzisiaj w Faktach prof.Sieradzkiego,który powiedział że Bioton nie ma
        dobrych wstrzykiwaczy-zgadzam się w 100 %.Na co wystąpił min.Balicki i
        powiedział ze to są te same wstrzykiwacze.Zawsze myślałem ze lekarz za jakiego
        podaje się min.Balicki powinien wiedzieć o czym mówi-a swoją wypowiedzią sie
        kompromituje.Firma Bioton zasłynęła niedawno z faktu wywiezienia kilkuset
        polskich diabetologów do Egiptu by pokazać im swoją tam fabrykę,a że
        identyczna jest w Ożarowie Mazowieckim(notabene bardzo nowoczesnej).Niewiele
        wcześniej wycofano partię insuliny bo okazało się że skład procentowy mieszanek
        jest inny i może zaszkodzić a nawet zabić pacjenta(inne proporcje insulin niż
        na opakowaniu)-możliwość hipoglikemii.A łączenie insulin ludzkich z analogami
        jako te same-nawet w Rumunii Lantus jest refundowany.Wstrzykiwacze firm
        zachodnich są bardziej przystowane dla chorych na cukrzycę,którzy z reguły sa
        osobami starszymi(zwłaszcza typ 2).A u nas nie patrzy się że ludzie którzy
        zapadaja na cukrzycę za kilka-kilkanaście lat rozwiną powikłania,których
        leczenie kosztuje krocie,ale za to będzie już musiał płacić inny minister. Mam
        taką nadzieję.
    • rafsum Re: Zmiany w insulinach? 30.12.04, 22:41
      W tym artykule ,do którego podajesz link są zasadnicze błędy,żeby nie
      powiedzieć głupoty ,które wypisuje jakiś chirurg(bo nie znam specjalizacji
      specjalista chorób chirurgicznych-chyba że jest to lekarz wirtualny).Cukrzycę
      typu 1 można mieć świeżo rozpoznaną mając kilka miesięcy życia jak i 80 i
      więcej lat a nie do 40,wymaga ona bezwględnej substytucji insuliny bo inaczej
      czeka pacjenta kwasica ketonowa(stan zagrożenia życia).Podobnie typ 2 to już
      nie cukrzyca ludzi starszych a coraz częściej dzieci-populacja cola(otyłóść u
      coraz młodszych-nastolatków),są też podtypy cukrzycy np.MODY która można mieć
      rozpoznaną zaraz po urodzeniu-defekt genetyczny zreszta rodzinny.Dobre
      rezultaty możńa miec lecząc cukrzyce typu 2 dietą,ale co do diety optymalnej-
      problem w tym że nie wiadomo jakie będą efekty jej po kilkunastu-
      kilkudziesięciu latach,a poza tym słyszałeś o diecie Atkinsa?
      • Gość: Bacz Re: Zmiany w insulinach? IP: *.pl / 193.24.200.* 31.12.04, 12:43
        > Dobre
        > rezultaty możńa miec lecząc cukrzyce typu 2 dietą,ale co do diety optymalnej-
        > problem w tym że nie wiadomo jakie będą efekty jej po kilkunastu-
        > kilkudziesięciu latach,a poza tym słyszałeś o diecie Atkinsa?

Są już ludzie w tym dr. Kwaśniewski którzy
        są na tej diecie od 30 lat i nikt nie zauważył,
        aby z czasem pozytywne działanie diety
        słabło.

Dieta Atkinsa wydaje się w pewnych elementach
        podobna do diety optymalnej, ale dieta
        optymalna jest dietą bardzo precyzyjną,
        nawet niewielkie odchyłki od zadanych
        ilości BTW (białek, tłuszczy, węglowodanów)
        powodują duże osłabienie pozytywnych
        efektów tej diety.

Lekarze optymalni i optymalni doradcy
        żywieniowi zgodnie zeznają, że większość
        z przypadków kiedy dieta źle działa wynika
        właśnie stąd że nie jest dokładnie
        stosowana - na oko, bez ważenia produktów
        i przeliczania na BTW według tabel.

Życzę wszystkim cukrzykom wyleczenia
        lub przynajmniej radykalnego ograniczenia
        tej choroby w Nowym Roku.

Bacz