Dodaj do ulubionych

APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztuba,

02.01.05, 17:46
Pospieszalskiego, Skowrńskiego i wielu innych:)

Nie zapraszajcie do swoich programów tych wszystkich ludzi
bez honoru jak Oleksy, Miller i im podobni. Przyzwoici ludzie
nie powinni mieć styczności z taką szumowiną i nie są ciekawi
co oni mają do powiedzenia na żaden temat. Odpowiednimi dla
nich inerlokutorami są sędziwie i prokuratorzy, socjolodzy,
kryminolodzy, psycholodzy, ewentualnie dziennikarze NIE, Trybuny
i inne media żyjące z dostarczania zainteresowanym tematów z marginesu
życia publicznego i społecznego.
Obserwuj wątek
    • Gość: Karol mysle,ze nie skorzystaja z twojego apelu IP: 5.2.* / 202.86.196.* 02.01.05, 17:54
      Dziennikarz nie jest od osadzania. Cozby robil sedzia ?! Dziennikarz pisze o
      tym o czym chce i co interesuje jego szefa. Osoby,ktore wymieniasz graja
      znaczna role w zyciu publicznym RP. Dlaczego dziennikarze maj pomijac ich
      istnienie milczeniem ? Przeciez ludzie oczekuja od mediow bezstronnej
      informacji o wszystkim i wszystkich bez wzgledu na upodobania dziennikarzy.
    • Gość: wesołek Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub IP: *.lublin.mm.pl 02.01.05, 17:57
      A od kiedy Olejnik, Żakowski, Najsztub i ta reszta to przyzwoici ludzie.To już
      nie dziennikarze tylko chór wujów którym wydaje sie że są władni kształtować
      scenę polityczną w Polsce. Napastliwi i brutalni wobec lewicy, grzeczni i
      przymilni wobec prawicy,włazidupcy wobec czarnych. Dobry dziennikarz komentuje
      wydarzenia ale bez dawania wyrazu swoim emeocjom bez wzgledu na zapatrywania.
      Komentuje a nie wyrokuje. Np Durczok - jest OK. A poza tym pewne osoby nie są
      takie święte.
      www.wprost.pl/ar/?O=55742
      • Gość: Hehehe Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub IP: *.gazeta.pl / *.union-city.k12.nj.us 02.01.05, 18:06
        Podczas mojego pobytu w Polsce ogladalem jakies tam polityczne audycje w TV.
        Zalosne to bylo. Prowadzacy to male chamowate bufony usilujace zastraszyc
        ludzi,z ktorymi prowadza wywiady. Dziwilo mnie,ze ludzie na,jakby nie bylo,
        stanowiskach poddaja sie chamstwu i brutalnosci prowadzacych. Prowadzacy
        audycje w porownaniu z nimi byli przeciez zwyklym g...
        • Gość: Mąż basi.basi [...] IP: *.chello.pl 02.01.05, 18:16
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • Gość: elle Re: Apel do basi.basi ! IP: *.inet.biz.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:28
            żona to cię kocha baaaardzo, słodki brutalku!
          • goniacy.pielegniarz Re: Apel do basi.basi ! 02.01.05, 18:31
            Gość portalu: Mąż basi.basi napisał(a):

> Ścierwo weź się wreszcie do roboty !
            >
            > Znowu zlew pełen, a w lodówce syf. No i ogarnij się trochę garkotłuku !
            > Umyłabyś się brudasie !!!

Twoja żona ma na imię Basia?
            Biedna kobieta:(
            • gienia.gienia [...] 02.01.05, 18:34
              • goniacy.pielegniarz Re: Apel do basi.basi ! 02.01.05, 18:43
                gienia.gienia napisała:

> Basiu nie daj się temu chamowi !
                > Nie myj się, bo to grzech.
                > A zresztą czy Ty jesteś jakąś eseldówą żeby się podmywać ?!!!!
                > Całuję kochana !
                > Precz z komuną !

Nie ma to jak poczytać faceta przebranego za kobietę i rozprawiającego o
                podmywaniu się.
          • goniacy.pielegniarz Re: Apel do basi.basi ! 02.01.05, 18:33

> Ścierwo weź się wreszcie do roboty !
            >
            > Znowu zlew pełen, a w lodówce syf. No i ogarnij się trochę garkotłuku !
            > Umyłabyś się brudasie !!!

He,he, ciekawe, co pisałeś, gdy Kościół naskoczył na Środę za jej wypowiedzi.
            • Gość: Demaskator Re: Apel do basi.basi ! IP: 5.2.* / 202.86.196.* 02.01.05, 18:47
              a basia.basia to jak sie okazuje jest facet. Wsypal sie po sylkwestrowym
              przepitku. Moze ze swoim "mezem" stanowia pierwasza w Polsce legalna pare
              homoseksualna?
              • goniacy.pielegniarz Re: Apel do basi.basi ! 02.01.05, 18:48
                Gość portalu: Demaskator napisał(a):

> a basia.basia to jak sie okazuje jest facet. Wsypal sie po sylkwestrowym
                > przepitku. Moze ze swoim "mezem" stanowia pierwasza w Polsce legalna pare
                > homoseksualna?

????
                • Gość: Demaskator oto dowod meskosci tzw. basi.basi IP: 195.175.37.* 02.01.05, 19:25
                  forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19029690&a=19046509
                  • goniacy.pielegniarz Re: oto dowod meskosci tzw. basi.basi 02.01.05, 19:32

> forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19029690&a=19046509

Ale o co konkretnie chodzi?
                    • basia.basia Re: oto dowod meskosci tzw. basi.basi 02.01.05, 19:39
                      goniacy.pielegniarz napisał:

> Gość portalu: Demaskator napisał(a):
                      >
                      > > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19029690&a=19046509
                      >
                      >
                      > Ale o co konkretnie chodzi?

Demaskator myśli, że ja to Ty!
                      :)))))))
                      • goniacy.pielegniarz Re: oto dowod meskosci tzw. basi.basi 02.01.05, 19:43
                        basia.basia napisała:

> Demaskator myśli, że ja to Ty!
                        > :)))))))

Tego to jeszcze nie było:)
                        Towarzysz Sekretarza lubię, ale bez przesady, za takich postępowców to my się
                        nie uznajemy:)
                        • Gość: Demaskator Re: oto dowod meskosci tzw. basi.basi IP: *.block.alestra.net.mx 02.01.05, 19:47
                          tzw. b
                        • Gość: Demaskator tzw. towarzyszka basia.basa pisze nam 3 razy IP: *.block.alestra.net.mx 02.01.05, 19:50
                          uzywajac rodzaju meskiego. Swiadczy to wybitnie o niekontrolowanym odlozeniu
                          przez nia maski po sylwestrowym przepitku.
                          • goniacy.pielegniarz Re: tzw. towarzyszka basia.basa pisze nam 3 razy 02.01.05, 19:54

> uzywajac rodzaju meskiego. Swiadczy to wybitnie o niekontrolowanym odlozeniu
                            > przez nia maski po sylwestrowym przepitku.

Ale w którym dokładnie miejscu używa rodzaju męskiego, bo ten fragment na dole z
                            życzeniami dla kilku osób to jest kopia mojego posta, co zresztą wyraźnie widać.
                • basia.basia Re: Apel do basi.basi ! 02.01.05, 19:28

> Gość portalu: Demaskator napisał(a):
                  >
                  > > a basia.basia to jak sie okazuje jest facet. Wsypal sie po sylkwestrowym
                  > > przepitku. Moze ze swoim "mezem" stanowia pierwasza w Polsce legalna pare
                  >
                  > > homoseksualna?
                  >
                  >
                  > ????

Jagnieszka składała życzenia wszystkim, którzy nie klną a zaczęła od panów:)
                  Przypomniałam jej o Tobie (wkleiłam Twoje życzenia dla niej), no i ten tutaj
                  wniosek wyciągnął jw.:) Logiczny inaczej:)

ps
                  Zaraz Ci znajdę ten post:)
                  pzdr
      • Gość: antonienko Panie wesołku! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:37
        Trefnisie są od tego, aby bawić gawiedź. Ty jako wesołek nie tylko nie bawisz,
        ale rozprawiasz niegrzecznie o sprawach Ci niezrozumiałych. Dla Ciebie-wesołka
        przyzwoitym zapewne jest pan M.Ungier, który zresztą tak właśnie siebie
        określa. Nieprzyzwoici zaś są dziennikarze, którzy potrafią zadać pytania
        będące kłopotliwymi dla aferzystów, kłamców, czy złodziei. Ci dziennikarze są
        też brutalni, a to jest be-be, bo atakują ojców chrzestnych różnych afer.
        Mnie ci dziennikarze się podobają.
        • Gość: wesołek Re: Panie antonienko IP: *.lublin.mm.pl 02.01.05, 21:14
          każdy ma prawo mieć swoich ulubieńców. Jeden lubi normalnych inny
          chamstwo.Rzecz gustu.
    • Gość: Henryk Chyba już Pani?-basiu.basiu zdurniała do reszty;( IP: 82.160.30.* 02.01.05, 18:47
      By do "Pospieszalskiego" o cokolwiek apelować i na dodatek umieszczać tego
      osobnika w gronie,lepszych czy gorszych ale dziennikarzy.

Przyzwoitym, jak się czyta, też zdarzają się "oszołomienia";)
      • terenia.nasweter Re: Chyba już Pani?-basiu.basiu zdurniała do resz 02.01.05, 18:51
        Karnawał to czas, kiedy chętnie spotykamy się z rodziną, przyjaciółmi oraz
        znajomymi. Warto przygotować dla nich coś pysznego.
    • Gość: asia Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 18:51
      Masz rację. Ludźmi twego honoru za to sa tacy jak: Wassermann, Krzaklewski,
      Alot, Szeremietiew,Marek Król - idol i basiny rycerz bez skazy, Jacek Dębski,
      Farmus itd. Gratulacje ptasi móżdżku.
      • Gość: wtorek asiu! IP: *.chello.pl 02.01.05, 18:58
        Jestes tak dobrze poinformowany - powiedz mi kto jest moim dolem, bardzo
        plose:)))
        • Gość: asia Re: asiu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 19:19
          Nie wiem, kto twym idolem, ale wiem na pewno z wypowiedzi pani basi imion
          dwojga, że ostatni z sekretarzy Komitetu Centralnego Polskiej Zjednoczonej
          Partii Robotniczej, niejaki Marek Król, jest dla niej osobistością godną
          najwyższego szacunku, zaufania i atencji. Można tylko więc rzec : no comments.
          A jeśli apel jeszcze kieruje do typowych hien dziennikarskich no to światłość o
          basi jest zupełna.
        • Gość: Mąż basi.basi Pokrako jedna zmyj wreszcie gary ! IP: *.chello.pl 02.01.05, 19:20
          Śmierdzący leniu i kocmołuchu niedomyty !!!!
      • goniacy.pielegniarz Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub 02.01.05, 19:21
        Jak zawsze z klasą, Asieńka droga
        Palnęła w necie przemiłe słowa
        Po czym stanęła w kącie nieśmiało
        By widzieć cóż to będzie się działo
        Czy może jakiś przemiły lewak
        Padnie z zachytu i będzie leżał
        Krzyżem przed Asią, co ją ucieszy
        Bo poza taka obrazi klechy
        I tak Asieńka czeka w zadumie
        Ze świadomością, że nikt nie umie
        Rzucać tu obelg i ripost takich
        Na miarę nawet dwóch móżdżków ptasich
        • Gość: Mąż basi.basi Re: Pokrako jedna zmyj wreszcie gary ! IP: *.chello.pl 02.01.05, 19:26
          No i umyj się wreszcie bo tak śmierdzisz, że klawiatura ci się wygła,
          koczkodanie.
          • goniacy.pielegniarz Re: Pokrako jedna zmyj wreszcie gary ! 02.01.05, 19:30

> No i umyj się wreszcie bo tak śmierdzisz, że klawiatura ci się wygła,
            > koczkodanie.

Płyta ci się zacięła?
            • terenia.nasweter Re: Pokrako jedna zmyj wreszcie gary ! 02.01.05, 19:31

> Gość portalu: Mąż basi.basi napisał(a):
              >
              > > No i umyj się wreszcie bo tak śmierdzisz, że klawiatura ci się wygła,
              > > koczkodanie.
              >
              > Płyta ci się zacięła?
              Radio Maryja i telewizja TRWAM pielgrzymujące po ziemi ojczystej w najbliższy
              poniedziałek będą gośćmi parafii pw. św. Mikołaja w miejscowości Szewna w
              diecezji sandomierskiej.
              • goniacy.pielegniarz Re: Pokrako jedna zmyj wreszcie gary ! 02.01.05, 19:33
                terenia.nasweter napisała:

> goniacy.pielegniarz napisał:
                >
                > > Gość portalu: Mąż basi.basi napisał(a):
                > >
                > > > No i umyj się wreszcie bo tak śmierdzisz, że klawiatura ci się wygł
                > a,
                > > > koczkodanie.
                > >
                > > Płyta ci się zacięła?
                > Radio Maryja i telewizja TRWAM pielgrzymujące po ziemi ojczystej w najbliższy
                > poniedziałek będą gośćmi parafii pw. św. Mikołaja w miejscowości Szewna w
                > diecezji sandomierskiej.

I co, Terenia, wybierasz się?
        • Gość: asia Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:20
          Wprawdzie pielęgniarz to trochę dla mnie deklasacja, ale wierszyk jest
          przecudnej urody i już kocham Cię za niego. W 2005 r. jeszcze nikt dla mnie
          miły mój wierszy nie pisał. Dziękuję.
          Życzę Ci, aby poglądy Twe były stałe, a nie jak u pieszczoszki poprzedniej
          władzy Monisi O. Bo widzisz, powoływanie sie na takie "drogowskazy" właśnie
          mnie mierzi.
          Buziaczki.
          • goniacy.pielegniarz Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub 02.01.05, 21:44
            A więc jednak potrafisz być... Całe szczęście, że się o to nie zakładałem, bo na
            pewno przegrałbym ten zakład.
    • basia.basia Do zainteresowanych moją higieną osobistą tudzież 02.01.05, 19:38
      ciężkim losem garkotłuka!

Zrzućcie się na mydło, szampon itp. oraz zmywarkę,
      szmaty, ścierki dla mnie i ... te wszystkie pieniądze
      wpłaćcie na konto:

Caritas Archidiecezji Krakowskiej (np.)
      Bank Spółdzielczy Rzemiosła Kraków
      58 85890006 0000 001 1197 0001

z dopiskiem: trzęsienie ziemi w Azji

a ja zmywarkę sobie sama kupię (jak będę miała miejsce
      na jej zainstalowanie) z resztę posiadam:)

ps
      Oczywiście ja już dałam składkę na ten cel w kościele.
      • Gość: zgred Re: Do zainteresowanych moją higieną osobistą tud IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 02.01.05, 19:53
        > Oczywiście ja już dałam składkę na ten cel w kościele.

I natchnięta Duchem Świętym postanowiłaś rozpocząć ten wątek przepełniony
        miłością bliźniego?
        • basia.basia Re: Do zainteresowanych moją higieną osobistą tud 02.01.05, 20:02
          Gość portalu: zgred napisał(a):

> > Oczywiście ja już dałam składkę na ten cel w kościele.
          >
          > I natchnięta Duchem Świętym postanowiłaś rozpocząć ten wątek przepełniony
          > miłością bliźniego?

Zgredzie, niech Ci się wiedzie w tym Nowym Roku 2005:)

Z kościoła wróciłam godzinę temu:)
          Do założenia wątku natchnął mnie nie duch święty tylko lektura
          strony www.tomaszlis.wp.pl a właściwie zapis ostatniego programu,
          w którym gośćmi byli Olejnik, Żakowski i Najsztub. Olejnik i Najsztub
          stwierdzili tam, że będą dobijać lewicowe męty z wielkim zaangażowaniem,
          widząc w tym swoją misję w oczyszczaniu sceny politycznej z mętów właśnie.
          A ja uważam, że nie należy mętów zpraszać do TV, radia i gazet - rozmawiać
          z nimi. Należy informować co ten czy ów męt powiedział czy zrobił i tyle.
          Ale rozmawiać z nimi?!
          • Gość: antonienko Re: Do zainteresowanych moją higieną osobistą tud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:58
            Czasami warto pokazać, jakim mętem jest męt poprzez zwykłą rozmowę z nim. Tak,
            jak np. P.Monika Olejnik obnażyła np. chamstwo tego, który za wcześnie skończył
            (aby tu nie powstały nieporozumienia - L.Millera).
            Pozdrawiam.
            • basia.basia Re: Do zainteresowanych moją higieną osobistą tud 02.01.05, 21:02
              Gość portalu: antonienko napisał(a):

> Czasami warto pokazać, jakim mętem jest męt poprzez zwykłą rozmowę z nim.
              Tak,
              > jak np. P.Monika Olejnik obnażyła np. chamstwo tego, który za wcześnie
              skończył
              >
              > (aby tu nie powstały nieporozumienia - L.Millera).
              > Pozdrawiam.

Ale o tym, że on jest chamem to wiemy już dawno!
              • Gość: antonienko Re: Do zainteresowanych moją higieną osobistą tud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:09
                My wiemy, ale wielu nawet na tym forum jest chwiejnych i niezdecydowanych. Im
                trzeba wskazać właściwą drogę i ustrzec ich przed złymi wyborami. (Trochę
                żartuję)
                • basia.basia Re: Do zainteresowanych moją higieną osobistą tud 02.01.05, 21:28
                  Gość portalu: antonienko napisał(a):

> My wiemy, ale wielu nawet na tym forum jest chwiejnych i niezdecydowanych. Im
                  > trzeba wskazać właściwą drogę i ustrzec ich przed złymi wyborami. (Trochę
                  > żartuję)

Żarty żartami ale sprawa jest poważna. Nasze społeczeństwo nie jest
                  na jakimś specjalnie wysokim poziomie kulturalnym (nie chcę nikogo
                  obrażać ale taka jest prawda), więc kiedy niektórzy widzą jak się
                  Miller "odgryza" np. Monice to sobie myślą, że Miller ma jaja (za
                  przeproszeniem) i nie zdają sobie sprawy, że to jest chamstwo podczas
                  gdy myślą, że nie da sobie w kaszę dmuchać. Kto im ma uświadomić, że
                  ten facet właśnie jest pozbawiony ..., brak mu dowcipu, manier, wykształcenia
                  itd. i dlatego potrafi tylko stosować chamskie metody i że to są chamskie
                  metody! Mam wielką pretensję do Olejnik, że jego propozycja demonstracji
                  jego męskiej sprawności pozostała bez stosownej riposty! Zapomniała języka
                  w gębie? Wystarczyło powiedzieć, że to jest jego ostatnia wizyta w jej
                  programie i dlaczego a jaki byłby efekt?!
                  W podobnej sytuacji Kolenda-Zaleska, gdy na nią Michnik napadł i wydzierał
                  się po prostu skróciła program a wcześniej dała mu odpór!
                  • Gość: antonienko Re: Do zainteresowanych moją higieną osobistą tud IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:55
                    Miller jest specyficznym typem któremu wiekszość rzeczy kojarzy się z seksem -
                    być może seksuolog mógłby na jego temat więcej powiedzieć - może w tej materii
                    jest po prostu nie spełniony. Zazwyczaj krowa, która dużo ryczy mało mleka
                    daje. Jednakże pamiętam program Olejnik z Jagielińskim, gdy rzecz dotyczyła
                    jego oceny postępowania Jagiełły i Długosza (to było dawno). Sposób w jaki
                    Jagieliński odpowiadał budził zażenowanie i pokazywał poziom przewodniczącego
                    FKP.
                    Kolendę-Zalewską z Michnikiem słyszałam na żywo. I mówiąc szczerze nie
                    zdziwiłam się, że tak zareagowała. Chyba nie była przygotowana na histerię w
                    tym wydaniu. Ja też byłam w szoku!
      • Gość: Jurek Re: Do zainteresowanych moją higieną osobistą tud IP: *.block.alestra.net.mx 02.01.05, 19:54
        0by z tym nie bylo jak z Zimonia zbozem dla Afryki. Ja przezornie daje na
        Czerwony Krzyz i UNICEF.
        • basia.basia Re: Do zainteresowanych moją higieną osobistą tud 02.01.05, 20:05
          Gość portalu: Jurek napisał(a):

> 0by z tym nie bylo jak z Zimonia zbozem dla Afryki. Ja przezornie daje na
          > Czerwony Krzyz i UNICEF.

A jak było z tym zbożem? Coś przegapiłam?
          • Gość: Jurek Re: Do zainteresowanych moją higieną osobistą tud IP: *.block.alestra.net.mx 02.01.05, 20:08
            Przegapilas. Byly o tyml informacje na FK. Zimon zebral na znoze dla Afryki ale
            nigdy tego zboza nie kupîl.Nie mialbyl zaufania do tego rodzaju
            instytucji,ktorych nikt nie kontroluje.
      • Gość: wesołek Szanowna basiu.basiu IP: *.lublin.mm.pl 02.01.05, 21:22
        droga blondynko. Czy ty myślisz że ludzie są tak naiwni i wierzą że caritas, ta
        ze wszech miar pobożna instytucja "charytatywna" nie rozkrada zebranej od
        blondynek i blondynóew kasy????Owszem , jakiś tam % wędruje na tzw. cele
        statutowe ale reszta zasila kasę KK!!!NIGDY nie daję na jakiekolwiek
        cele "dobroczynne" firmowane przez czarnych.
        PS.Czy możesz przedstawić chociaż jedno rozliczenie finansowe caritasu z
        jakiejkolwiek akcji? Bo ja nie i chyba nikt poza wtajemniczonymi w te
        przekręty.Więc "daj se siana" z tymi apelami.
    • Gość: omamiony wiedźmin Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub IP: *.crowley.pl 02.01.05, 20:04
      basia.basia napisała:

> Pospieszalskiego, Skowrńskiego i wielu innych:)
      >
      > Nie zapraszajcie do swoich programów tych wszystkich ludzi
      > bez honoru jak Oleksy, Miller i im podobni. Przyzwoici ludzie
      > nie powinni mieć styczności z taką szumowiną i nie są ciekawi
      > co oni mają do powiedzenia na żaden temat.
      Basiubasiu czy Ty masz jakis mandat społeczny od tych przyzwoitych,do
      wypowiadania się w ich imieniu ???
      basia.basia napisała: Odpowiednimi dla
      > nich inerlokutorami są sędziwie i prokuratorzy, socjolodzy,
      > kryminolodzy, psycholodzy, ewentualnie dziennikarze NIE, Trybuny
      > i inne media żyjące z dostarczania zainteresowanym tematów z marginesu
      > życia publicznego i społecznego.
      To juz z pogranicza "Rejsu".Piwowski powinien nakręcić drugą część.
      Kaczopodobni naturszczycy są nie do pobicia.

• wieslaw.rewerski Inny apel tych samych dziennikarzy 02.01.05, 20:18
      To, że zapraszają oni Millera i spółkę, nie jest szkodliwe - ta formacja to już
      przeszłość. Gorsze jest pomijanie milczeniem konstruktywnych działań w polityce
      polskiej. Nie mam jednak na myśli tego, co robią przedstawiciele PO, PiS czy
      LPR. Partie te mają dwie wspólne cechy: dążenie do władzy i nieprzedstawianie
      programów, które chciałyby realizować. To nie są tylko słowa - programów
      rzeczywiście nie ma! Wiem, że twierdzenie to pozostaje w sprzeczności z
      propagandą, ale można je przecież sprawdzić. Proponuję lekturę stron
      internetowych tych partii. Znaleźć można tam co najwyżej hasła, ale nie
      programy...

Tak się składa, że zwróciłem się z innym apelem do tych samych dziennikarzy.
      Jest on na forum programu "Co z tą Polską?", pod adresem
      tomaszlis.wp.pl/forum_viewtopic.html?t=10321&f=19 . Przytoczę jego
      fragment nawiązujący do tego, co napisałem wyżej:

"Polska scena polityczna osiągnęła taki stan, że musimy - my, obywatele -
      gruntownie ją przebudować. Trzeba odsunąć od władzy wszystkich politykierów,
      cwaniaków, populistów, niekompetentnych, skorumpowanych itp., których Państwo
      nam pokazujecie i demamaskujecie. Chwała Wam za to, ale to za mało. Musimy
      przecież komuś tę władzę dać - jako naród jesteśmy suwerenem. Komu jednak? Kto
      jest godny przyjęcia władzy? Na to pytanie nawet nie staracie się Państwo
      odpowiadać. Wspomagacie burzenie, ale zapominacie o potrzebie wspomożenia
      budowania. Nie wiem skąd to wynika - z braków Waszej wyobraźni, czy z lenistwa
      intelektualnego?

W Polsce podejmowane są konstruktywne działania, ale nie informujecie o nich. Z
      Waszych programów nie dowiemy się niczego o tym np., co robi Maciej Płażyński,
      Czesław Bielecki, Aleksander Hall, Ryszard Bugaj. Nie zapraszacie ludzi
      zaangażowanych w jakże silny ruch na rzecz jednomandatowych okręgów wyborczych.
      Nie zauważacie rozdrobnionych wprawdzie, ale wyrażających tykanie społecznej
      bomby zegarowej ruchów bezrobotnych. Nie istnieje dla Was Unia Polityki
      Realnej, która choć z naiwnymi hasłami, to jednak "zagospodarowała" wyobraźnię
      młodszej części obywateli. Nie zauważacie też istnienia i szybkiego rozwoju
      Inicjatywy dla Polski - chyba jedynej partii z gruntownie przygotowanym
      programem gospodarczym i społecznym..."
      • Gość: czyzunia Re: Inny apel tych samych dziennikarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 20:29
        cosik mi sie widzi że te plazynskie bugaje i incjatywy dla polski już miały
        swopje pienkne programy.i co i merde.
        • wieslaw.rewerski Pomyłka! 02.01.05, 20:48
          Gość portalu: czyzunia napisał(a):

> cosik mi sie widzi że (...) incjatywy dla polski już miały
          > swopje pienkne programy.

Tu mylisz się całkowicie. Jest to partia, która nie powstała z przetasowań
          personalnych w istniejących wcześniej ugrupowaniach. Jest budowana od podstaw.
          I tego właśnie Polsce trzeba!
      • basia.basia Re: Inny apel tych samych dziennikarzy 02.01.05, 20:38
        wieslaw.rewerski napisał:

> To, że zapraszają oni Millera i spółkę, nie jest szkodliwe - ta formacja to
        już
        >
        > przeszłość. Gorsze jest pomijanie milczeniem konstruktywnych działań w
        polityce
        >
        > polskiej. Nie mam jednak na myśli tego, co robią przedstawiciele PO, PiS czy
        > LPR. Partie te mają dwie wspólne cechy: dążenie do władzy i nieprzedstawianie
        > programów, które chciałyby realizować. To nie są tylko słowa - programów
        > rzeczywiście nie ma! Wiem, że twierdzenie to pozostaje w sprzeczności z
        > propagandą, ale można je przecież sprawdzić. Proponuję lekturę stron
        > internetowych tych partii. Znaleźć można tam co najwyżej hasła, ale nie
        > programy...
        >
        > Tak się składa, że zwróciłem się z innym apelem do tych samych dziennikarzy.
        > Jest on na forum programu "Co z tą Polską?", pod adresem
        > tomaszlis.wp.pl/forum_viewtopic.html?t=10321&f=19 .
        Przytoczę jego
        > fragment nawiązujący do tego, co napisałem wyżej:
        >
        > "Polska scena polityczna osiągnęła taki stan, że musimy - my, obywatele -
        > gruntownie ją przebudować. Trzeba odsunąć od władzy wszystkich politykierów,
        > cwaniaków, populistów, niekompetentnych, skorumpowanych itp., których Państwo
        > nam pokazujecie i demamaskujecie. Chwała Wam za to, ale to za mało. Musimy
        > przecież komuś tę władzę dać - jako naród jesteśmy suwerenem. Komu jednak?
        Kto
        > jest godny przyjęcia władzy? Na to pytanie nawet nie staracie się Państwo
        > odpowiadać. Wspomagacie burzenie, ale zapominacie o potrzebie wspomożenia
        > budowania. Nie wiem skąd to wynika - z braków Waszej wyobraźni, czy z
        lenistwa
        > intelektualnego?
        >
        > W Polsce podejmowane są konstruktywne działania, ale nie informujecie o nich.
        Z
        >
        > Waszych programów nie dowiemy się niczego o tym np., co robi Maciej
        Płażyński,
        > Czesław Bielecki, Aleksander Hall, Ryszard Bugaj. Nie zapraszacie ludzi
        > zaangażowanych w jakże silny ruch na rzecz jednomandatowych okręgów
        wyborczych.
        >
        > Nie zauważacie rozdrobnionych wprawdzie, ale wyrażających tykanie społecznej
        > bomby zegarowej ruchów bezrobotnych. Nie istnieje dla Was Unia Polityki
        > Realnej, która choć z naiwnymi hasłami, to jednak "zagospodarowała"
        wyobraźnię
        > młodszej części obywateli. Nie zauważacie też istnienia i szybkiego rozwoju
        > Inicjatywy dla Polski - chyba jedynej partii z gruntownie przygotowanym
        > programem gospodarczym i społecznym..."
        >

Masz zbsolutną rację! Idą na łatwiznę, pokazują stale te same twarze
        i pastwią się nad nimi. nie na tym powinno polegać dziennikarstwo.
        Mnie uderzyło np. to, że jak się Kulczykowi zaczął grunt palić pod
        nogami to zaraz się znalazł Gudzowaty i dalejże go ciągać a to do
        Lisa, a to do Olejnik, a to do różnych telewizji. Wywiady, refleksje,
        "piąty krąg" czy dno. I oni to kupują! Zapomnieli, o co się procesował
        z Rokitą ( i przegrał). Olejnik już zapomniała jak przyparła kiedyś
        w "Kropce ..." Kaczmarka i wyznał, że działał zgodnie z interesami
        Gudzowatego! Horror!
        Media wyśmiewają się, że w róznych oartiach jest tylko po kilku
        medialnych polityków ale to przecież to oni sobie trudu żadnego nie
        zadają, żeby poszukać innych niż Ci, których stale i do znudzenia
        ekzploatują i robią im reklamę! Przecież jak taki Miller jest u nich
        (po kolei) i to nie raz to publiczność sobie myśli, że ten Miller to
        ważny gość, wszędzie go pełno, pytają go o opinię w róznych sorawach!
        To jest odwalanie roboty i za to im ciężko płacą:(

Nawiasem mówiąc dlatego lubię "Warto rozmawiać" czy "Prześwietlenie",
        bo tam jest o problemach a nie o politycznych gwiazdach.
        • wieslaw.rewerski Nadymanie zer 02.01.05, 21:08
          basia.basia napisała:

> Media wyśmiewają się, że w róznych oartiach jest tylko po kilku
          > medialnych polityków ale to przecież to oni sobie trudu żadnego nie
          > zadają, żeby poszukać innych niż Ci, których stale i do znudzenia
          > ekzploatują i robią im reklamę!

Ja nawet jestem skłonny przyzanć im rację co do tego, że nie za wielu jest tych
          medialnych polityków. Jednak to nie usprawiedliwia dziennikarzy! Nawet jeśli
          jest tak, że w polityce jest wiele teatru, to przecież nie gwiazdorzy decydują
          o jej biegu! Feuchtwanger napisał, że władcy są na szczycie obracającej się
          piramidy, ale to nie oni nią, lecz ona nich porusza... Skupienie uwagi na
          postaciach medialnych zafałszowuje obraz rzeczywistości. Jeśli zaś ci medialni
          są na scenie politycznej od lat, to ciągłe pokazywanie ich dodatkowo tę scenę
          petryfikuje. A to już jest niebezpieczne, bo jeśli sami nie zdemontujemy bomby
          społecznej, jaką zafundowały nam "elyty", to ta bomba wybuchnie ze szkodą dla
          nas wszystkich.

> Przecież jak taki Miller jest u nich
          > (po kolei) i to nie raz to publiczność sobie myśli, że ten Miller to
          > ważny gość, wszędzie go pełno, pytają go o opinię w róznych sorawach!
          > To jest odwalanie roboty i za to im ciężko płacą:(

Nadymają balona, a skutek z tego taki, że niektórzy powątpiewają w zero, jakim
          jest w istocie.
    • Gość: Palnick Kochałaby go za wzięcie ??? IP: *.stenaline.com 02.01.05, 20:34
      • Gość: asia [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:15
    • basia.basia Ha, ha ha! 02.01.05, 21:30
      Reakcje na ten wątek świadczą dobitnie (moim zdaniem), że śmierć
      medialna to jest to czego najbardziej boją się polityczne męty!

• Gość: wesołek Re: Ha, ha ha! IP: *.lublin.mm.pl 02.01.05, 21:48
        Masz rację - zarówno prawe i lewe męty.To prawica najwięcej i najgłośniej drze
        paszczę że ma za mało miejsca i czasu w mediach.
    • Gość: t1s Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub IP: *.acn.waw.pl 03.01.05, 19:06
      Racja, racja! Gdy widzę takiego urbana mam odruch wymiotny. Jednak o jeszcze
      większe nudności przyprawia mnie wdzięczenie się niektórych dziennikarzy do tej
      gnidy. Tylko wódki i buraczków brakuje!
      Komentatora z niego zrobiono cholera, "Miller jest be" powiedział i już mu
      tytuł sumienia lewicy przyznano. Nikt nie pamięta, że to rzecznik stanu
      wojennego, autor "seansów nienawiści" opluwających ks. Popiełuszkę, za
      gwiazdora robi. Ohydne to.
    • Gość: t1s Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub IP: *.acn.waw.pl 03.01.05, 19:13
      Jak widzę obudził się fanklub wspomnianych syfilityków i spod kamyczka wypełzł.
      • Gość: wesołek Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub IP: *.lublin.mm.pl 03.01.05, 20:13
        a ciebie tryperek katuje?
    • Gość: Henryk Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub IP: 82.160.16.* 03.01.05, 20:27
      i nastę pnej "przybocznej" "wygłupy"

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=19059048
    • Gość: Atlanta Re: APEL! Do Olejnik, Lisa, Żakowskiego, Najsztub IP: *.246.27.85.Dial1.SanJose1.Level3.net 03.01.05, 21:03
      basia.basia napisała:

> Pospieszalskiego, Skowrńskiego i wielu innych:)
      >
      > Nie zapraszajcie do swoich programów tych wszystkich ludzi
      > bez honoru jak Oleksy, Miller i im podobni. Przyzwoici ludzie
      > nie powinni mieć styczności z taką szumowiną i nie są ciekawi
      > co oni mają do powiedzenia na żaden temat. Odpowiednimi dla
      > nich inerlokutorami są sędziwie i prokuratorzy, socjolodzy,
      > kryminolodzy, psycholodzy, ewentualnie dziennikarze NIE, Trybuny
      > i inne media żyjące z dostarczania zainteresowanym tematów z marginesu
      > życia publicznego i społecznego.

Brawo ,Basiu...od dawna tak myslalem...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka