Gość: SLDOWCZYK KWAŚNIEWSKI - OBUDZ SIĘ Z LETARGU ... IP: 193.151.96.* 08.01.05, 13:52 ... ZOBACZ CO SIE DZIEJE , SPOŁECZENSTWO GNEBIONE OCZEKUJE TWOJEJ REAKCJI, JAK NIE CHCE SIE ODPOWIADAĆ ZA KRAJ TO SPADAJ !!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K. Re: KWAŚNIEWSKI - OBUDZ SIĘ Z LETARGU ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:37 Pan Kwaśniewski miewa się bardzo dobrze i wydaje mu się że wszystkim jest dobrze. Jak to Urban powiedział, gdy był rzecznikiem rządu, że rząd wyżywi się sam. No cóż prawdziwa lewica. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andrzej ja chcę 150 pensji gwarancji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 13:57 apracuje w szkole 32 lata 1100 na rękę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: miales karte nauczyciela, jak dbasz tak masz IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 15:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.intergeo.pl / 80.51.253.* 08.01.05, 13:59 mamy w dup.. to że nas kołują jak chcą ,wciąż tylko narzekamy ale nic nie robimy żeby było lepiej.Powiniśmy sie raz na jakiś czas zbuntowac aby nasze elity wiedziały że tak nie wolno- a propos moja recepta na kraj mlekiem i miodem płynący to: solidne prawo z konfiskatą mienia,dużo więzień,wódka po 100 zł za 1/2 litra i dużo chęci do pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lech złodzieje w majestacie prawa-razem z załogami IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.01.05, 14:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jurek [...] IP: *.intergeo.pl / 80.51.253.* 08.01.05, 14:09 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zgred Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.szczecin.mm.pl 08.01.05, 14:26 i to nie cały gnój jaki jeszcze wypłynie z "solidarności" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K. Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:26 Niech Gazeta Wybiórcza nie manipuluje bo Solidarność nie broni prezesów SLD, ale przy okazji działań rządowych boi się o odebranie wywalczonych przywilejów zwykłym pracownikom. Są takie kraje i to niedaleko gdzie są większe przywileje dla pracowników. Francja ze swoim France Telecom i statusem urzędnika państwowego dla pracowników. W USA też są fabryki przemysłu samochodowego, które przejęli japończycy i tam to dopiero były umowy. General Motors w Niemczech zapewnił w kilku fabrykach pracownikom nie zwalnianie ich przez 25 lat pod groźbą odszkodowań za ten okres. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matchmaker MIOP I GGG,ZNALAZŁEM WAM KUMPLA.ZNACIE ORANŻADĘ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:29 serwisy.gazeta.pl/kraj/72,34317,2483532.html?a=19230728&v=3#opinie Dobry z niego herbatnik, no nie?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: ten libera?:-)zasloni sie tajemnica spowiedzi? IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 14:50 jak michnik-szecher :-P tajemnica dzienikarska hehehe oranzada? czyli pewnie ty :-) herbatnik ? a z jakiej to bajki slang bo tak jakos wychodzi ze ze slownika ubecji Odpowiedz Link Zgłoś
grazuchna Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD 08.01.05, 14:29 Poza tym wszystkim nie słyszałam, żeby w ENERGETYCE ORLENIE URZĘDACH wszelkiej maści bądź na innych "gwarantowanych" (urzędowych posadach dostał pracę ktoś bez znajomości. Wtym kraju nie można być mądrym z ulicy, można być głuppim, ale z układami. Ludzie gdzie my żyjemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matroszka To przeciez lepiej niz za komuny IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 14:30 10 lat trzymania nog na biurkach, a naewt celowej destrukcji gospodarki, bo jak mnie wyrzuca to i tak kasa jest i mozna poszalec. To czysty komunizm w wydaniu solidarowchow i postlewicy. Popatrzcie na Stany wy oszolomy, co wy robicie. Na taczki z nierobami z Solidarnosci. Co na to wyborcy??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PODATNIK Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:46 PISŁEM O TYM ŻE KOMUNISTYCZNE GNIDY , ZŁODZIEJE I KOLABORAŃCI SOWIECCY ODCHODZĄ NA Z GÓRY UPATRZONE POZYCJE, BANDA ZŁODZIEJI , I DO TEGO TE GNOJE Z TAMTEJSZEJ SOLIDARNOŚCI I TE DEBILNE ARGUMENTY ŻE STABILNOŚĆ ZATRUDNIENIA , ŻĄDAM SPRYWATYZOWANIA POPRZEZ GIEŁĘ CAŁEGO TEGO POLSKIEGO BAGNA , DZIĘKUJEMY ADAMIE MICHNIKU ZA MAGISTRA ALEKSANDRA, TY ŁACHUDRO CZERWONA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:47 LUDZIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE w jakim kraju my QRWA zyjemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K. Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:51 Gość portalu: gość napisał(a): > LUDZIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE > w jakim kraju my QRWA zyjemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 Może głupio rządzonym, bo nie przez fachowców, ale ja się tu urodziłem i to mój kraj. A jak ci się nie podoba to droga wolna. Może zaproponujesz coś sensownego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej K Doraźny trybunał dla SLD-owskiej mafii... IP: 195.229.241.* 08.01.05, 15:17 Jestem przekonań lewicowo-centrowych i dlatego mam prawo twierdzić, że SLD obok innych przekrętów zeszmaciło wizerunek mojej ojczyzny. To groźna mafia, która zawłaszczyła państwem leżącym w środku Europy na wzór systemów panujacych w tzw. republikach bananowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KB Re: Doraźny trybunał dla SLD-owskiej mafii... IP: *.sympatico.ca 08.01.05, 15:32 Wg. mnie 10 tys miesiecznie dla prezesa zakladu energetycznego to nie jest duzo. Prawdopodobnie w przypadku sprywatyzowania tych zakladow w przyszlosci pensja prezesa skoczy 10-cio krotnie, natomiast pensja zwyklych pracownikow zostanie zredukowana o kilka czy kilkadziesiac procent. Z drugiej strony 10-cio letnia gwarancja zatrudnienia to socjalizm w najgorszym wydaniu (nigdy o czyms takim nie slyszalem) i naprawde nie rozumiem, jak ktos, kto reprezentuje interesy wszystkich Polakow, moze sie na cos takiego godzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaliszanin Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:26 skandal jeśli to prawda. Mosinski nie jest w Solidarności w energetyce tylko w regionie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Terminator Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 08.01.05, 15:33 powinniśmy Odstrzelić paru złodziei. tak profilaktycznie, to może inni trochę zastanowiliby się przynajmniej trochę sięgając do nie swojej kasy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej K Klasa robotnicza energetyki grozi strajkiem! IP: 195.229.241.* 08.01.05, 15:35 "Solidarność" nauczyła nas, że buntem i strajkiem można coś wytargować. A więc kto mocniejszy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snycerz Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.lgroup / *.azal.pl 08.01.05, 15:57 Panie Mosinski powodzenia 35 tys w całym kraju z kim pan wyjdziesz na ulicę, strachy na Lachy, pewnie też masz pan kontrakt menadżera? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sponsor energetyki Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.238.102.66.adsl.inetia.pl 08.01.05, 16:05 Bezczelność związkowców pozostawiam bez komentarza. Za posiadanie przyłącza energetycznego /wybudowanego za moje prywatne pieniądze- okablowanie trafostacja, skrzynki zk-1,3 itp. w ramach komitetu społecznego/ płace haracz w wysokości ponad 40 zł miesiecznie plus opłaty za zużytą energię. Płacę tyle samo co inni, którzy przyłącza nie finansowali. Tego związkowcy nie zauważyli, bo po co. Być może po sprywatyzowaniu enei związkowcy jako pracownicy nabędą prawo poboru akcji nieodpłatnie - ja jako ten który musiał podarować swój wkład finansowy - prawa takiego nie nabyłem. I tutaj związkowcy nie protestują, sięgając po nieswoje. Ale prezesów cwaniaków bronić będą - ot i cała solidarność Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek K. Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:17 Nocóż należało podpisac odpowiednią umowę z Zakładem Energetycznym, że rozliczą te inwestycję w kilowatogodzinach pobranych lub w opłacie stałej. Po za tym nie wiem jak teraz, ale jeszcze do niedawna obowiązywały przepisy, że stacje trafo, słupy, kable, i.t.d przejmuje nieodpłatnie Zakład Energetyczny. Podejrzewam, że jakby bardzo chcieli zwrócić kasę to nie barzdo mogli. Przepisy były ustanowione jeszcze za PRL-u i nikt ich chyba nie zmienił. Elektryfikacja większości kraju nastąpiła w czasach głębokiej komuny więc w terenach odległych od skupisk ludzkich zawsze koszty pokrywał klient. A ludzie krzyczą na TPSA, że komitety telefonizacyjne były tworzone, ale TPSA zwróciła to w impulasach stosownie do wkładu abonenta, bo tu szybko zmieniono przepisy w celu bardzo szybkiej telefonizacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T.L. Pobożno-bezbożny sojusz bolszewików IIIRP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:09 A przecież te "umowy społeczne" to zdobycz lewicy.:)))) A teraz się je odbiera złodziejskim szajkom związkowym???:))) Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD 08.01.05, 16:26 Może wszyscy powinni otrzymywać z miejsca dożywotnie posady, jeszcze najlepiej bez względu czy się znają na danej dziedzinie oraz wyników ich pracy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:28 Tą sprawą powinien zając się Prokurator Generalny z urzędu. To już nie mafia to bandytyzm na Rzeczpospolitej. Gdzie jest ten nasz Prezydent. Gdzie jest Rząd. pytam pana panie Belka. Ta Polska już cuchnie a smrud rozchodzi się po całej europie. A gazeta nabiera wody w usta zabias domagać się krzesła elektrycznego dla takich złodzieji za taki pomysł. Oni są gorsi od hitlerowców. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sergio Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.icpnet.pl 08.01.05, 16:30 Wszyscy gnoje macie tylko jeden etos: mamonę! Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 To jest najzwyklejszy BANDYTYZM !! 08.01.05, 16:38 Przykre , że za przyzwoleniem solidaruchów. Ale tacy byli ci działacze (dokładnie tacy sami jak komuniści), u mnie działacze solidarności za łapówy i samochody pozwolili zlikwidować nowoczesną kopalnię węgla, a stare kopalnie pozwolili zostawić !!! Nie mogę tego pojąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zyta Dlatego "Solidarność" broni prezesów z SLD, bo: IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.01.05, 16:54 złodziej ze złodziejem zawsze dojdzie do porozumienia i jeszcze brakuje czarnych do kompletu... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: energetyk Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:14 Nie dobrze się robi o tych bzdur!!!! Ni emacie pojęcia ani o pracy w energetyce ani o zawartych umowach!! To prostacka polityczna rozgrywka...żałosne jak Polacy są pełni zazdrości. Może grupowe zwolnienia energetyków wlała by radość w Wasze serca?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:takie grubymi nicmi szyte prowokacje gwybiorcze IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 18:47 przeciwko polakom trwaja juz 15 lat zbieramy owoce tej lyberalnej propagandy elyt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawny energetyk Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: 81.185.93.* 08.01.05, 19:24 Mam pojecie bo pracowalem tam 5 lat. Solidarnosc srodowiska w energetyce jest zdumiewajace i zblizona do mafii. Nie jest to cecha szczegola w Polsce.Tak samo jest w EDF we Francji. Tam oni nazywaja to elegancko korporacyjnoscia.Tez wywalczyli sobie w ten sposob przywileje na ktore wszyscy patrza z zazdroscia i je placa. Nie dostaniesz tam pracy z normalnego naboru: wszystko odbywa sie po znajomsciach: najlepiej zwiazkowych. Masz racje: wasze grupowe zwolnienie bardzo by mnie ucieszylo: poczekajmy do wiosny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:przyglup to ty jestes, zyczyc sobie wiekszej IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 20:48 konkurencji na rynku pracy przy 20% bezrobociu i 50% spoleczenstwa na granicy biedy i 70% pracownikow nie otrzymujacych wyplat poborow na czas pogorszenia uslug i wywozu zysku ze zwolnien poza granice polski jak widac przypowiesc o piekle gdzie polakow nie trzeba pilnowac pasuja do ciebie znakomicie Odpowiedz Link Zgłoś