Dodaj do ulubionych

"Solidarność" broni prezesów z SLD

• Gość: SLDOWCZYK KWAŚNIEWSKI - OBUDZ SIĘ Z LETARGU ... IP: 193.151.96.* 08.01.05, 13:52
      ... ZOBACZ CO SIE DZIEJE , SPOŁECZENSTWO GNEBIONE OCZEKUJE TWOJEJ REAKCJI,
      JAK NIE CHCE SIE ODPOWIADAĆ ZA KRAJ TO SPADAJ !!!!!!!!
      • Gość: Tomek K. Re: KWAŚNIEWSKI - OBUDZ SIĘ Z LETARGU ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:37
        Pan Kwaśniewski miewa się bardzo dobrze i wydaje mu się że wszystkim jest
        dobrze. Jak to Urban powiedział, gdy był rzecznikiem rządu, że rząd wyżywi się
        sam.
        No cóż prawdziwa lewica.
    • Gość: andrzej ja chcę 150 pensji gwarancji? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.05, 13:57
      apracuje w szkole 32 lata 1100 na rękę
      • Gość: miop Re: miales karte nauczyciela, jak dbasz tak masz IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 15:26
    • Gość: jurek Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.intergeo.pl / 80.51.253.* 08.01.05, 13:59
      mamy w dup.. to że nas kołują jak chcą ,wciąż tylko narzekamy ale nic nie
      robimy żeby było lepiej.Powiniśmy sie raz na jakiś czas zbuntowac aby nasze
      elity wiedziały że tak nie wolno-
      a propos moja recepta na kraj mlekiem i miodem płynący to: solidne prawo z
      konfiskatą mienia,dużo więzień,wódka po 100 zł za 1/2 litra i dużo chęci do
      pracy
    • Gość: Lech złodzieje w majestacie prawa-razem z załogami IP: *.man.bydgoszcz.pl 08.01.05, 14:03
    • Gość: jurek [...] IP: *.intergeo.pl / 80.51.253.* 08.01.05, 14:09
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: Zgred Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.szczecin.mm.pl 08.01.05, 14:26
      i to nie cały gnój jaki jeszcze wypłynie z "solidarności"
    • Gość: Tomek K. Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:26
      Niech Gazeta Wybiórcza nie manipuluje bo Solidarność nie broni prezesów SLD,
      ale przy okazji działań rządowych boi się o odebranie wywalczonych przywilejów
      zwykłym pracownikom.
      Są takie kraje i to niedaleko gdzie są większe przywileje dla pracowników.
      Francja ze swoim France Telecom i statusem urzędnika państwowego dla
      pracowników. W USA też są fabryki przemysłu samochodowego, które przejęli
      japończycy i tam to dopiero były umowy.
      General Motors w Niemczech zapewnił w kilku fabrykach pracownikom nie
      zwalnianie ich przez 25 lat pod groźbą odszkodowań za ten okres.
    • Gość: matchmaker MIOP I GGG,ZNALAZŁEM WAM KUMPLA.ZNACIE ORANŻADĘ?! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:29
      serwisy.gazeta.pl/kraj/72,34317,2483532.html?a=19230728&v=3#opinie
      Dobry z niego herbatnik, no nie?...
      • Gość: miop Re: ten libera?:-)zasloni sie tajemnica spowiedzi? IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 14:50
        jak michnik-szecher :-P tajemnica dzienikarska
        hehehe

oranzada? czyli pewnie ty :-)
        herbatnik ? a z jakiej to bajki slang

bo tak jakos wychodzi ze ze slownika ubecji
    • grazuchna Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD 08.01.05, 14:29
      Poza tym wszystkim nie słyszałam, żeby w ENERGETYCE ORLENIE URZĘDACH wszelkiej
      maści bądź na innych "gwarantowanych" (urzędowych posadach dostał pracę ktoś bez
      znajomości. Wtym kraju nie można być mądrym z ulicy, można być głuppim, ale z
      układami. Ludzie gdzie my żyjemy.
    • Gość: Matroszka To przeciez lepiej niz za komuny IP: *.dip.t-dialin.net 08.01.05, 14:30
      10 lat trzymania nog na biurkach, a naewt celowej destrukcji gospodarki, bo jak
      mnie wyrzuca to i tak kasa jest i mozna poszalec. To czysty komunizm w wydaniu
      solidarowchow i postlewicy. Popatrzcie na Stany wy oszolomy, co wy robicie.
      Na taczki z nierobami z Solidarnosci.
      Co na to wyborcy???
    • Gość: PODATNIK Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:46
      PISŁEM O TYM ŻE KOMUNISTYCZNE GNIDY , ZŁODZIEJE I KOLABORAŃCI SOWIECCY ODCHODZĄ
      NA Z GÓRY UPATRZONE POZYCJE, BANDA ZŁODZIEJI , I DO TEGO TE GNOJE Z TAMTEJSZEJ
      SOLIDARNOŚCI I TE DEBILNE ARGUMENTY ŻE STABILNOŚĆ ZATRUDNIENIA , ŻĄDAM
      SPRYWATYZOWANIA POPRZEZ GIEŁĘ CAŁEGO TEGO POLSKIEGO BAGNA , DZIĘKUJEMY ADAMIE
      MICHNIKU ZA MAGISTRA ALEKSANDRA, TY ŁACHUDRO CZERWONA.
    • Gość: gość Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:47
      LUDZIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
      w jakim kraju my QRWA zyjemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
      • Gość: Tomek K. Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 14:51
        Gość portalu: gość napisał(a):

> LUDZIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
        > w jakim kraju my QRWA zyjemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

Może głupio rządzonym, bo nie przez fachowców, ale ja się tu urodziłem i to mój
        kraj. A jak ci się nie podoba to droga wolna.
        Może zaproponujesz coś sensownego?
    • Gość: Andrzej K Doraźny trybunał dla SLD-owskiej mafii... IP: 195.229.241.* 08.01.05, 15:17
      Jestem przekonań lewicowo-centrowych i dlatego mam prawo twierdzić, że SLD obok
      innych przekrętów zeszmaciło wizerunek mojej ojczyzny. To groźna mafia, która
      zawłaszczyła państwem leżącym w środku Europy na wzór systemów panujacych w
      tzw. republikach bananowych.
      • Gość: KB Re: Doraźny trybunał dla SLD-owskiej mafii... IP: *.sympatico.ca 08.01.05, 15:32
        Wg. mnie 10 tys miesiecznie dla prezesa zakladu energetycznego to nie jest
        duzo. Prawdopodobnie w przypadku sprywatyzowania tych zakladow w przyszlosci
        pensja prezesa skoczy 10-cio krotnie, natomiast pensja zwyklych pracownikow
        zostanie zredukowana o kilka czy kilkadziesiac procent.

Z drugiej strony 10-cio letnia gwarancja zatrudnienia to socjalizm w najgorszym
        wydaniu (nigdy o czyms takim nie slyszalem) i naprawde nie rozumiem, jak ktos,
        kto reprezentuje interesy wszystkich Polakow, moze sie na cos takiego godzic.

• Gość: kaliszanin Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 15:26
      skandal jeśli to prawda. Mosinski nie jest w Solidarności w energetyce tylko w
      regionie.
    • Gość: Terminator Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.autocom.pl / *.autocom.pl 08.01.05, 15:33
      powinniśmy Odstrzelić paru złodziei. tak profilaktycznie, to może inni trochę
      zastanowiliby się przynajmniej trochę sięgając do nie swojej kasy
    • Gość: Andrzej K Klasa robotnicza energetyki grozi strajkiem! IP: 195.229.241.* 08.01.05, 15:35
      "Solidarność" nauczyła nas, że buntem i strajkiem można coś wytargować. A więc
      kto mocniejszy...
    • Gość: snycerz Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.lgroup / *.azal.pl 08.01.05, 15:57
      Panie Mosinski powodzenia 35 tys w całym kraju z kim pan wyjdziesz na ulicę,
      strachy na Lachy, pewnie też masz pan kontrakt menadżera?
    • Gość: sponsor energetyki Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.238.102.66.adsl.inetia.pl 08.01.05, 16:05
      Bezczelność związkowców pozostawiam bez komentarza. Za posiadanie przyłącza
      energetycznego /wybudowanego za moje prywatne pieniądze- okablowanie
      trafostacja, skrzynki zk-1,3 itp. w ramach komitetu społecznego/ płace haracz w
      wysokości ponad 40 zł miesiecznie plus opłaty za zużytą energię. Płacę tyle
      samo co inni, którzy przyłącza nie finansowali. Tego związkowcy nie zauważyli,
      bo po co. Być może po sprywatyzowaniu enei związkowcy jako pracownicy nabędą
      prawo poboru akcji nieodpłatnie - ja jako ten który musiał podarować swój wkład
      finansowy - prawa takiego nie nabyłem. I tutaj związkowcy nie protestują,
      sięgając po nieswoje. Ale prezesów cwaniaków bronić będą - ot i cała solidarność
      • Gość: Tomek K. Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:17
        Nocóż należało podpisac odpowiednią umowę z Zakładem Energetycznym, że rozliczą
        te inwestycję w kilowatogodzinach pobranych lub w opłacie stałej.
        Po za tym nie wiem jak teraz, ale jeszcze do niedawna obowiązywały przepisy, że
        stacje trafo, słupy, kable, i.t.d przejmuje nieodpłatnie Zakład Energetyczny.
        Podejrzewam, że jakby bardzo chcieli zwrócić kasę to nie barzdo mogli.
        Przepisy były ustanowione jeszcze za PRL-u i nikt ich chyba nie zmienił.
        Elektryfikacja większości kraju nastąpiła w czasach głębokiej komuny więc w
        terenach odległych od skupisk ludzkich zawsze koszty pokrywał klient.

A ludzie krzyczą na TPSA, że komitety telefonizacyjne były tworzone, ale TPSA
        zwróciła to w impulasach stosownie do wkładu abonenta, bo tu szybko zmieniono
        przepisy w celu bardzo szybkiej telefonizacji.

• Gość: T.L. Pobożno-bezbożny sojusz bolszewików IIIRP. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:09
      A przecież te "umowy społeczne" to zdobycz lewicy.:)))) A teraz się je odbiera
      złodziejskim szajkom związkowym???:)))
    • konread Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD 08.01.05, 16:26
      Może wszyscy powinni otrzymywać z miejsca dożywotnie posady, jeszcze najlepiej
      bez względu czy się znają na danej dziedzinie oraz wyników ich pracy;-)
    • Gość: Czytelnik Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 16:28
      Tą sprawą powinien zając się Prokurator Generalny z urzędu. To już nie mafia to
      bandytyzm na Rzeczpospolitej. Gdzie jest ten nasz Prezydent. Gdzie jest Rząd.
      pytam pana panie Belka. Ta Polska już cuchnie a smrud rozchodzi się po całej
      europie. A gazeta nabiera wody w usta zabias domagać się krzesła elektrycznego
      dla takich złodzieji za taki pomysł. Oni są gorsi od hitlerowców.
    • Gość: sergio Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.icpnet.pl 08.01.05, 16:30
      Wszyscy gnoje macie tylko jeden etos: mamonę!
    • feliks-50 To jest najzwyklejszy BANDYTYZM !! 08.01.05, 16:38
      Przykre , że za przyzwoleniem solidaruchów.
      Ale tacy byli ci działacze (dokładnie tacy sami jak komuniści), u mnie
      działacze solidarności za łapówy i samochody pozwolili zlikwidować nowoczesną
      kopalnię węgla, a stare kopalnie pozwolili zostawić !!!
      Nie mogę tego pojąć.
    • Gość: Zyta Dlatego "Solidarność" broni prezesów z SLD, bo: IP: *.lubin.dialog.net.pl 08.01.05, 16:54
      złodziej ze złodziejem zawsze dojdzie do porozumienia i jeszcze brakuje
      czarnych do kompletu...
    • Gość: energetyk Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 17:14
      Nie dobrze się robi o tych bzdur!!!! Ni emacie pojęcia ani o pracy w
      energetyce ani o zawartych umowach!! To prostacka polityczna
      rozgrywka...żałosne jak Polacy są pełni zazdrości. Może grupowe zwolnienia
      energetyków wlała by radość w Wasze serca?!
      • Gość: miop Re:takie grubymi nicmi szyte prowokacje gwybiorcze IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 18:47
        przeciwko polakom trwaja juz 15 lat

zbieramy owoce tej lyberalnej propagandy elyt

• Gość: Dawny energetyk Re: "Solidarność" broni prezesów z SLD IP: 81.185.93.* 08.01.05, 19:24
        Mam pojecie bo pracowalem tam 5 lat.
        Solidarnosc srodowiska w energetyce jest zdumiewajace i zblizona do mafii.
        Nie jest to cecha szczegola w Polsce.Tak samo jest w EDF we Francji.
        Tam oni nazywaja to elegancko korporacyjnoscia.Tez wywalczyli sobie w ten
        sposob przywileje na ktore wszyscy patrza z zazdroscia i je placa.
        Nie dostaniesz tam pracy z normalnego naboru: wszystko odbywa sie po
        znajomsciach: najlepiej zwiazkowych.
        Masz racje: wasze grupowe zwolnienie bardzo by mnie ucieszylo: poczekajmy do
        wiosny
        • Gość: miop Re:przyglup to ty jestes, zyczyc sobie wiekszej IP: *.broker.com.pl 08.01.05, 20:48
          konkurencji na rynku pracy przy 20% bezrobociu
          i 50% spoleczenstwa na granicy biedy
          i 70% pracownikow nie otrzymujacych wyplat poborow na czas

pogorszenia uslug i wywozu zysku ze zwolnien poza granice polski

jak widac przypowiesc o piekle gdzie polakow nie trzeba pilnowac
          pasuja do ciebie znakomicie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka