Gość: maciej. IP: *.z064220066.okc-ok.dsl.cnc.net 15.01.05, 14:38 Siwiec to znaczy Prezydent rozdaje karty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Viking Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.elisa-laajakaista.fi 15.01.05, 14:39 Jak nie będzie "udawać" papieża to OK :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:50 Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które coś tam szczekają. Miejsce chama jest przy łopacie. Brawo Ordynacka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedi Knight Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:09 >Miejsce chama jest przy łopacie. Brawo Ordynacka!!! No,brawo:-((. Brawo,pani-panie Jolu,z całą pewnością "nie jesteś chamem". I z całą pewnością nie miałaś-eś łopaty w dłoniach. A szkoda. Gdzie jest miejsce "nie chama"? W "Ordynackiej" ? Nie za szerokie uogólnienie?? IMO tak. Przepraszam,że się wtrącam,bo nie jestem w Ordynackiej,a mam wyższe wykształcenie. Za karę pójdę klęczeć na grochu,z puszki:-). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 17:17 Chamy to te co pokrzykują na Ordynacką, wiadomo kompleksiki, niespełnienie, sami by chcieli ale... ICH NIKT TAM NIE CHCIAŁ. Tyle, zrozumiał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Kozlowska Moskiewska szkola gora! IP: *.sympatico.ca 15.01.05, 17:21 Gość portalu: Jola napisał(a): > Chamy to te co pokrzykują na Ordynacką, wiadomo kompleksiki, niespełnienie, > sami by chcieli ale... ICH NIKT TAM NIE CHCIAŁ. Tyle, zrozumiał? Ponial, kanieczno. Ot, maladiec! Tfu, holota! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 22:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Chór zakompleksiałych chamów i jakaś kozłoska IP: *.77.classcom.pl 15.01.05, 22:12 Jolu. Twój naturalizm (a może naturyzm) mnie przeraża. Albo pracujesz w domu na czterech kółkach (wiesz chyba co mam na myśli), albo jakiś permenenty stres zabija u ciebie elementarne odruchy zwykłej kultury, albo jest to jakiś nowy rodzaj choroby. W każdym razie moim zdaniem masz bardzo poważny problem. Wybacz, ale nie próbuj zrobić nam wody z mózgu. Jest nas za dużo - jak mówią ostatnio nasi bracia w Kijowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk czy 'pan szczurek' ma po kolei w glowie? IP: *.twcny.rr.com 16.01.05, 02:11 img.interia.pl/wiadomosci/nimg/Siwiec_zaslynal_gestem_617412.jpg Siwiec zaslynal gestem parodiujacym papieskie powitanie / AFP fakty.interia.pl/news?inf=582102 Co za idioci na niego glosowali(PE)? taaak...niedaleko pada jablko od kwasa specjalisty od bagaznikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julko Re: czy 'pan szczurek' ma po kolei w glowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 05:55 W nr.50/2004 tygodnika "NIE" opublokowano artykuł "Pięć wariantów łapówki".Na końcu artykułu znajduje się tabela.W tabeli tej hipoteza Kwaśniewski i Siwiec 10 milionów dolarów.Sprawdźcie.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk s tow. ordynarna=klub carexow, preziow IP: *.twcny.rr.com 16.01.05, 18:56 A moze to jest taka organizacja towarzyszy do zadan specjalnych zlozona z tych co maja pseudonimy? szsp/zms/pzpr-owskich wychowankow olina? niedaleko pada jablko od jabloni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Broniec STARY APARAT BO LEWUSY NIE MAJĄ KADR ! IP: *.cvx.algx.net 16.01.05, 06:07 Wszystko się kręci wokół zjeżdżonych nazwisk, parodystów, aferałów, krętaczy, czyli aktywu PZPR. Podstarzali i przygłupiali już studenci socjalistyczni liczą, że Naród za nimi pójdzie ! Żyją wspomnieniami o ZMS, SZSP gdy świat już jest w innej epoce. Wprawdzie Polska to jeszcze nie świat, ale ich elektorat jak nie wymiera, to ma już dość tych czerwonych gęb, których jedynym celem jest KASA. I to duża KASA, którą wykręcili na Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola Nie przejmować się gastarbajterkami kozłoskimi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 06:47 Nie przejmować się gastarbajterkami kozłoskimi! Marku do przodu! To stowarzyszenie jest potrzebne a narzekania i naszczekiwania takich jak ta kozłoska z brudnego zmywaka w Kanadzie niech nie będą twoim zmartwieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Nie przejmować się gastarbajterkami kozłoskim IP: *.10.12.univie.teleweb.at 16.01.05, 10:57 :-)) nie pisze sie "gastarbajterka" tylko: Gastarbeiterin... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedi Knight Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 18:19 No nie zawiodłeś-aś mnie:-). Takiej mniej więcej odpowiedzi się spodziewałem:-). Niestety,IMO jesteś blizej tak pogardzanego chama i chamstwa jak ktokolwiek inny. Myślisz,że Ordynacka to szczyt marzeń,ambicji i szczęścia,kogoś,kto skonczył studia?? Gwarantuję Ci,że nie. Nie chciałbym być takim,żeby mnie tam chcieli. Mamy inne standarty moralne,cele życiowe i imperatywy wewnętrzne. PS: Ah,zapomniałem:-) Poprawnie powinieneś-aś napisać:"> Chamy to Ci co pokrzykują", a napisałaś-eś :" Chamy to te co pokrzykują" To już nie literówka,a podstawowy błąd na poziomie podstawówki. Jakieś niespełnienie???:-) Nie masz kompleksików:-) W ogóle to ":-):-):-)" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jedi Knight Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 18:24 >Nie przejmuj się chamami które(...) Przepraszam,ale przeoczyłem ważną rzecz. Jeszcze jeden elementarny błąd "Nie przejmuj się chamami które(...)" I co?? "Nie przejmuj się chamami którzy(...)"- tak powinno być. Juzmyślałem,ze jestem zbyt okrutny,jeden błąd,co prawda rażący w oczy,ale .... A tu następny,a to już inna rozmowa. Tzn. koniec rozmowy over&out Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamin Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.arcor-ip.net 15.01.05, 19:30 Twoj sposob pisania przypomina siermiezno-buraczana sieczke twoich kolesi. Zal mi ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czerwony Kapturek Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.retsat1.com.pl 15.01.05, 19:56 Co mam ja, cham z dziada pradziada nie zrozumieć, wielmożna pani ordynacka. chciołek jeno aby zapytać czy na inszych ulicach to mogę sobie jeszcze poszczekać w ramach onych komplexików? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.77.classcom.pl 15.01.05, 21:07 Biedna Jola, niestety gość portalu. No i to slowo "cham" w ustach było nie było Kobiety. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: historyk Jakie ZSP ? Przybudówka PZPR czyli SZSP !!!! IP: *.cvx.algx.net 16.01.05, 06:24 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Me Re: Jakie ZSP ? Przybudówka PZPR czyli SZSP !!!! IP: 207.230.231.* 16.01.05, 06:45 Poczekaj jeszcze kilka lat i zaczna twierdzic ze stwozyli NZS tak samo jak prezio obalal komune . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.net.autocom.pl 16.01.05, 08:09 Jeżeli nie ,,Ordynacka"to kto? Może Giertych. A może niżej: Ziobro? bliźniacy? Brawo ,,Ordynacka" !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyz Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.fuw.edu.pl 15.01.05, 18:55 Brawo Marku! Miejsce chama jest przy łopacie, a Twoje za kierownicą. Teraz o Tobie coraz głośniej i teraz nikt Ci nie podskoczy! Możesz nawet i 160 na godzinę służbową Lancią jechać i nie zatrzymywać się przed policją. I nikt Ci nawet mandatu nie wlepi. Jak krawężnik będzie bezczelny to najwyżej upomnienie dostaniesz. Brawo ordynacka! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: *j Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: 195.164.28.* 15.01.05, 19:09 No tak. Ordynacka to w końcu stowarzyszenie byłych członków ZSP i SZSP, którzy zawsze na "chamów" patrzyli z góry. "Zsypowcy" to w końcu była "elyta yntelektualna", szykowana przez starszych kolegów z PZPR do rządzenia. No i rządzi nami ta elyta... Wskażcie mi jednego porządnego człowieka z "Ordynackiej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjerzy Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.01.05, 19:21 "Chcę, aby Ordynacka ruszyła z miejsca" - tłumaczył Siwiec. Zadeklarował, że Stowarzyszenie chce trafić do ludzi, którzy przestają już ufać partiom politycznym. OK, Tylko po co? Bezpartyjna partia władzy? Może już pora na "ciągnięcie biznesu tylko z saturatora" jak mówi Ferdek Kiepski. Miejsce chama jest przy łopacie. Brawo Ordynacka!!! to Jola "Chwała nam i naszym kolesiom. Chu.. precz " - Halber... "Walcie się" Jacek Zdrojewski Chamstwo, tych dwóch to członkowie SLD, również Siwcowi i Czarzastemu członkom SLD też nie brakuje tej cechy, i tobie Jolu również. Ten co stoi przy łopacie może, ale nie musi być chamem. Członkowie jak widać chcą i muszą być chamami, więc w zasadzie się zgadzam z wnioskiem: Chamy do łopaty!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Dlaczego niby inteligentny dyskutant ubliża nam od IP: *.77.classcom.pl 15.01.05, 20:21 chamów? Oto i cały problem "Ordynackiej". Chamstwo i arogancja! Od samego momentu powstania tej kuriozalnej organizacji (stowarzyszenia) mamy do czynienia z totalnym zakłamaniem i bezczelnym naciąganiem faktów a nawet z fałszowaniem prawdy i najnowszej historii. 1. Należy sobie zadać pytanie: kto w ogóle ma prawo do nazwy "Ordynacka" i czy nie jest to nadużycie. Otóż jeżeli już ktokolwiek miałby się posługiwać w sensie pozytywnym i sentymentalnym nazwą tej sympatycznej ulicy w Warszawie, to tylko i wyłącznie dawni szeregowi członkowie ZSP (Zrzeszenia Studentów Polskich). Ani M. Siwiec, ani W. Czarzasty, ani wielu innych, nie mają do tego najmniejszego prawa. 2. Każdy, kto urodził się w roku 1954 lub później w ogóle w swoim studenckim życiu nie zetknął się z ZSP (organizacja ta została rozwiązana w marcu 1973 roku!). Dlaczego zatem różni dziwni ludzie (Siwiec, Czarzasty i inni) powołują się na Zrzeszenie Studentów Polskich, skoro nigdy do takiej organizacji studenckiej nie należeli? Należeli natomiast do Socjalistycznego Związku Studentów Polskich, w którym były Zarządy Uczelniane, Zarządy Wojewódzkie, Zarząd Główny - a nie: Rady Uczelniane, Rady Okręgowe i Rada Naczelna! Z masowej studenckiej bratniackiej organizacji obywatelskiej jaką było ZSP, zrobiono agenturę PZPR w postaci SZSP - kadrowej organizacji młodzieżowej, będącej ogniwem sterowanego przez PZPR "ruchu młodzieżowego". Skąd takie totalne zakłamanie i uparte lansowanie jakiejś fikcji o Socjalistycznym Zrzeszeniu Studentów Polskich? Niczego takiego nigdy nie było. To czysta kpina z naszej najnowszej historii! 3. Szczytem tej całej zakłamanej fikcji z "Ordynacką", to danie legitymacji z nr 1 tego kuriozalnego Stowarzyszenia prezydentowi Kwaśniewskiemu, który nigdy nie mógł należeć do Zrzeszenia Studentów Polskich, gdyż rozpoczął studia wtedy , gdy Zrzeszenie Studentów Polskich już nie istniało! Jak można w tak cyniczny i bezczelny sposób, dla czystej propagandy, tak kpić sobie w żywe oczy z wielu uczciwych i ideowych członków dawnego ZSP. 4. Biorąc pod uwagę tradycję ideową dawnego ZSP, jedyną obecną organizacją studencką, która ma prawo do łączności z dawnym ZSP jest obecny NZS (Niezależne Zrzeszenie Studentów)! Tylko oni mogą powoływać się na pozytywną tradycję dawnego ZSP. 5. Jeżeli dawni młodzieżowi towarzysze w rodzaju Siwiec, Czarzasty itd chcą koniecznie przyczepić sie do jakiejś Bogu Ducha winnej ulicy w Warszawie, to proponuję by swoją nazwę stworzyli z dwóch członów: "Ordynacka-Smolna". bierze się to stąd, że SZSP powstało z połączenia studenckiego ZMS (Związku Młodzieży Socjalistycznej, mieszczącego się przy Smolnej 40 - naprzeciw dawnego KC PZPR) oraz etatystycznej części dawnego ZSP (Zrzeszenia Studentów Polskich, mieszczącego się przy Ordynackiej), którego jednym z negatywnych przedstawicieli jest słynny już Ziut Oleksy, który tworzył to nieszczęsne SZSP jako funkcyjny, zaufany aparatu partyjnego, członek władz naczelnych ZSP. 6. I wreszcie pytanie zasadnicze. Dlaczego stare 50-letnie repy, podszywają się dla swoich płaskich, doraźnych celów politycznych, pod organizację studencką i czepiają się jej adresu i ulicy, przy której ta organizacja się mieściła i mieści? Czyżby wynikało to ze starczego zdziecinnienia i zabierania chleba studentom (przecież obecnie istnieje ZSP i nie potrzebuje w swoich szeregach członków-staruszków! No chyba, że wszyscy oni zaczną sudiować w ramch tzw. uniwersytetu 3-go wieku!). Czepianie się ulicy "Ordynacka", to czepianie sie przez starych repów adresu, który równiez dzisiej służy studentom! Dlaczego samorzadni, demokratyczni i wolni studenci - członkowie obecnego ZSP, nie protestują przeciwko takim praktykom? Dlaczeo pozwalają żerować różnym "politycznym cwaniakom" na pozytywnej historii swojej przecież organizacji studenckiej i kalać politycznie swój adres? Cóż to za za jakieś - zgłaszane przez tow. Czarzastego, głupkowate propozycje tworzenia Zarządów Powiatowych Stowarzyszenia Ordynacka? To jakiś chory pomysł pijanego furmana! Wygląda to po prostu na jakąś mafijną sitwę, która chce w gronie swoich "kolesiów" wejśc do nowego parlamentu i to w dodatku pod przewodnictwem tego koszmarnego M. Siwca, który w sposó odrażający i haniebny zadrwił sobie z uczuć religijnych milionów Polaków, za co powinien być na zbity pysk usunięty z publicznego obiegu politycznego nie tylko w Polsce ale i w Europie. Do dziś nie mogę zrozumieć jak społeczeństwo Poznania mogło kogoś takiego wybrać do Parlamentu Europejskiego. To jakiś ponury żart i nieszczęście w demokratycznych procedurach naszego obywatelskiego społeczeństwa. Przeciwstawiając się Ordynackiej, przeciwstawiamy się nowej politycznej sitwie, groźnej dla przyszłości obywatelskiego społeczeństwa w Polsce! Mam nadzieję, że nikt rozsądny nie da się na tą mistyfikację nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pb wszystko wyjaśnia jm czytajcie! IP: 217.153.6.* 15.01.05, 21:07 oczywiście ,nic ująć(dodać pewnie można by było) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:gdyby spoleczenstwo obywatelskie w polsce bylo IP: *.broker.com.pl 16.01.05, 01:16 nie byloby siwca i odwrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kisior Re: Dlaczego niby inteligentny dyskutant ubliża n IP: *.agipkco.com 16.01.05, 05:10 jm - dzieki za dobry wyklad. Masz 100% racje. Cale to zamieszanie dookola "ordynackiej" to kolejny przyklad komunistycznego dwojmyslenia. Smierdzi na mile kolejnym komuszym zombi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: melo do jm - ty a o co ci chodzi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 06:56 o co ci chodzi? bo zamieszczasz tu teksty długie na metr których po prostu nie da się przeczytać. jak ktoś ma coś do powiedzenia to potrafi to zawrzeć w 2, 3 zdaniach a u ciebie to takie pierdu pierdu którego nie da się doczytać do końca. Więc spróbuj jeszcze raz tylko krótko i na temat. Mnie mimo szczerych chęci nie udało się przebrnąć przez początek twojego posta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jm Re: do jm - ty a o co ci chodzi? IP: *.77.classcom.pl 16.01.05, 08:40 do Melo. Przepraszam cię Stary (tak zwracali się do siebie kiedyś członkowie ZSP). Najkrócej mówiąc i myśląc, to co stanowi dzisiaj "Ordynacką", to nie ma nic wspólnego z ZSP, jedyną organizacją studenką, która w jakiś sposób w swoich działaniach (tych oddolnych) dystansowała się od PZPR. Światli ZMS-owcy, gdy przychodzili na studia, to wypisywali się z ZSM i wpisywali do ZSP. Ale przecież z ZSP nie mieli nic wspólnego ani A. Kwaśniewski, ani M. Siwiec ani W. Czarzasty. Dlaczego zatem podszywają się bezwstydnie pod ten szyld? "Ordynacka" to pseudopartia. Próbują na antypartyjnych nastrojach w społeczeństwie wjechać do parlamentu, robiąc ludziom wodę z mózgu. Jak ktoś ma coś sensownego do powiedzenia w polityce, to zapisuje się do przyzwoitej partii, których w Polsce jest pełno od lewa do prawa, a nie tworzy jakiejś głupkowatej organizacji (stowarzyszenia). Przepraszam Cię "melo". Zdaję sobie sprawę, że to również jest za długie. mam nadzieję, że mi to wybaczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KR Re: do jm - ty a o co ci chodzi? IP: 62.233.138.* 16.01.05, 12:13 W trzech zdaniach, bo za dużo telewizji i czytać się już nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosoń Re: Joluniu - nie "które", a którzy (chamy) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 21:02 a poza tym twoja "Ordynacka" jest tyle samo warta, co i partia Borowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Viking Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.elisa-laajakaista.fi 15.01.05, 22:28 reprezentujesz Jolu poziom Ordynackiej? szkoda, że każdy może tu coś napisać ... gratuluję światopoglądu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan N. To wracaj chamko do łopaty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 01:41 i nie zapomnij zabrać swoich kumpli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gr DO JOLI Re--ORDYNACKA- to przdlzenie--KOMUNYa ty CZERWONA IP: *.proxy.aol.com 16.01.05, 03:22 SZMATA--SPADAJ!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jola A ty brudny gastarbeiter, nie masz prawa głosu ntx IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 06:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gr do JOLI .! '''''''CZERWONA PUDERNICO daleko tobie do mnie!! IP: *.proxy.aol.com 16.01.05, 07:13 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Panek SITWA STARYCH KOMUCHÓW UDAJĄCYCH STUDENTÓW IP: *.cvx.algx.net 16.01.05, 06:18 Szkoda komentowac kolejnego kabaretu z udzialem Siwca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zolnierz AK Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.client.comcast.net 16.01.05, 08:40 a miejsce komunisty/zartownisia jest w Moskwie. Odpowiedz Link Zgłoś
wieczyslaw Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które 16.01.05, 10:31 ChamkĄ to jesteś Ty cepko nieokszesana.Ordynatka to przechowalnia potomków Lenina.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.10.12.univie.teleweb.at 16.01.05, 11:01 :-) "bo cham to jest cham i boi sie sam" to slowa jednej z licznych piosenek stanu wojennego... :-)) ... jolka, cos mi sie wydaje, ze siwiec wylysieje jak bedziesz go w tak prymitywny sposob promowac :-(( ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: Brawo Marku! Nie przejmuj się chamami które IP: *.10.12.univie.teleweb.at 16.01.05, 11:08 jolu, czy wiesz gdzie znajduje sie ordynacka? czy siwiec prosil ciebie o promocje ordynackiej w ten tak prymitywny sposob? watpie... chyba, ze chce wylysiec... ciao... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFO UFOJCIE ORDYNACKIEJ ! KPINY CZY NA POWAŻNIE? IP: *.cvx.algx.net 15.01.05, 19:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wit Kto ich chce? IP: *.com-czd.jjs.pl 15.01.05, 19:38 Właśnie obejrzałem w TVN butne przemówienie Siwca, że "My nie musimy, ale możemy" i głęboko się zastanawiam, skąd jego przekonanie, że ktokolwiek ich chce w polityce. No a słowa, że ich oferta jest dla tych, którzy nie ufają partiom to już w ogóle jakieś żarty. Rozumiem, że mam ufać Czarzastemu? - buhaaha! Panowie, proponuję lepiej przyjrzeć się reputacji czerwonego Włodka - myślicie, że ludzie nie pamiętają jego szczurzych intryg KRRiTV? Podejrzewam też, że Siwiec również raz na zawsze skompromitował się pamiętnym przedrzeźnianiem Papieża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kabaret PARODYSTA PAPIEŻA I RĄCZKA JAKUBOWSKIEJ ?! IP: *.cvx.algx.net 16.01.05, 00:36 Składzik mamy niezły na miarę naszych oczekiwań – podstarzałych towarzyszy studentów. Studenciok umpa, umpa, w prezydencie mamy kumpla (tyż socjalistycznego)!!! Szkoda, że Ola nam odpadła ale nadal mamy Ola! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roblad Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.nwrk.east.verizon.net 15.01.05, 14:41 TEN BLAZEN SIWIEC.--NOWA PARTIA BLAZNOW. NPB. GRATULACJE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jura z Komsomołu Błazny z SZSP a teraz złodzieje !!! IP: *.icpnet.pl 15.01.05, 14:44 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamin Jaki potencjal maja Czarzasci i inni Zsypowcy? IP: *.arcor-ip.net 15.01.05, 16:35 Te blazny pochodza w wiekszosci z ZSP. Mialem "przyjemnosc" studiowac z Czarzastym, Kwiatkowsim i wieloma "gwiazdami" obecnych srodkow musowego przykazu (na szczescie nie wszyscy dali sie upodlic). Po tym, jak zobaczylem jakie to bagno, spakowalem sie i od 18-stu lat przebywam w Niemczech. Po tym co sie dzieje w Polsce, sadze, ze byla to dobra decyzja, chociaz zoladek mi sie przewraca czesto i gesto jak widze co sie dzieje. Dziennikarze dobierani sa z klucza partyjno-kolesiowego wiec drza przy kazdej zmianie wladzy o prace. Oznacza to, ze w wiekszosci sa to ludzie zalezni od ukladow, a co za tym idzie - niewiarygodni (RTV-publiczne). Co do SLD i Ordynackiej: sa to stowarzyszenia gromadzace w swoich szeregach ludzi skompromitowanych, lub takich, ktorzy sa na najlepszej drodze do tego. Sa to ludzie, ktorzy lamia prawo w celu osiagniecia swoich wlasnych celow. Korupcja i oszustwo jest tam na porzadku dziennym, ze nie wspomne o braku kultury politycznej (inne partie tez w tym nie ustepuja). Organizacje te w ostatnich latach byly "bohaterami" niezliczonych afer finansowo-politycznych. Naturalnie nie mozny wychodzic z zalozenia, ze wszyscy ich czlonkowie sa do samego dna zepsuci. Tylko, ze paru "prawdziwych" ludzi lewicy nie ma absolutnie wplywu na dzialanie przefarbowanych komunistow. Jaki potencjal wyborczy posiada SLD i Ordynacka? Pare tysiecy glosow+rodziny+mniej i bardziej drobni aferzysci, kuszeni robieniem nieczystych interesow finansowo- politycznych w wypadku pozostania czerwonych u niektorych zlobow. Ile to procent glosow? Jesli w wyborach obie te organizacje zbiora 5%, bedzie to znaczylo, ze maja wiecej poplecznikow, niz mi to sie zdaje. Zazgrzytam wtedy zebami i po raz kolejny stwierdze, ze dobrze, ze wyjechalem. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WIA444)) 599-??? 'ORDYNUSÓW " TO JA MAM W D.... IP: 193.151.96.* 15.01.05, 14:45 I ZWIAS MI TO JAK MOJE .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 15.01.05, 14:48 Wyczerpalo sie SLD, trzeba wymyslec cos nowego. Koledzy z podworka nie dadza sie tak latwo wyrzucic. Szkoda tylko tych wszystkich studentow, ktorzy kiedys (trzeba przyznac, ze byla ich wiekszosc) zapisali sie do ZSP, bo wydawalo im sie, ze w odroznieniu od ZMS (ktore przeciez tez dzialalo na uczelniach) jest to rodzaj studenckiego bratniaka. Zreszta taka twarz ZSP usilowalo przybierac. Ale to byla dygresja. Zastanawiam sie, co zrobic by robactwo w rodzaju Oleksego, Czarzastego i Siwca (toz to Ordynacka wlasnie) przestalo wreszcie wylazic wszelkimi mozliwymi dziurami. Jedyna rada jest kartka wyborcza. Mam nadzieje, ze wreszcie ich wyborcy pogonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Z. Re: Siwiec + Czarzasty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:02 Dobry tandem Siwiec-Czarzasty!Może będą wyniki! Pamiętaj Włodek - Nałęcz to nie całe SDPl!!!!Gratuluję! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleks [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisek oni wszyscy sa z SZSP - IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 00:10 socjalistycznego związku studentow polskich, czyli tak zwanego "zsypu". nieciekawe towarzystwo sie tam zapisywalo. po wprowadzeniu stanu wojennego wszystkie organizaje zostaly zawieszone, zsyp tez. a po zniesieniu stanu wojennego, wznowili dzialalnosc, ale zmienili tez nazwe na ZSP. ale to wszystko "zsypowcy". pod koniec lat siedemdziesiatych, to byl prawdziwy obciach nalezec do "zsypu"... a teraz powolywac sie na tradycje? wstydu nie maja.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.pl 15.01.05, 14:49 hehe za kilka miesięcy przewodniczącym bedzie Kwach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.meganet.pl 15.01.05, 14:55 przecież ta Ordynacka , to wylęgarnia złodziei i tajnych agentów, popatrzcie tylko na nazwiska tych typów -członków stowarzyszenia kolesi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gringo reklama - do moderatora IP: *.meganet.pl 15.01.05, 14:58 zdejmijcie tę upierdliwą reklamę nie pozwalającą na pełne odczytanie tekstu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re: wylacz java-script i po sprawie IP: *.broker.com.pl 16.01.05, 01:32 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alle jajja SIWIEC - TY JESTEŚ EURODEPUTOWANY .... IP: 193.151.96.* 15.01.05, 15:07 ....wiec tam - w Parlamencie Europejskim jest panska misja . Przypominam to panu !!! Widzę, ze sprawy PE na pan głęboko w d.... . No widzicie Polacy kogo zesmy wybrali . A propos pytanko czy w tej organizacji jest również pana kumpel co sie zwie - Szynalski? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefanpr Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 15.01.05, 15:15 Panie Siwiec! Ludzie mają dość nie tylko partii politycznych, ale przedewszystkim was dupolizów i marjonetek prezydenckich. A pan, panie Siwiec bije w tej materii wszelkie rekordy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Windsor Siwiec czarzastym Kwasniewskiego IP: *.home.cgocable.net 15.01.05, 15:25 Czy to ten sam Siwiec z Kalisza, co ziemie calowal na rozkaz "pierwszego" a.k.a.prezio? Jesli tak, to jego haslo "Ordynacka- jako opcja dla tych co maja dosyc partii" nie rokuje wielkiego poparcia dla tejze "organizacji". Co bedzie, jesli wiekszosc spoleczenstwa ma rownie dosyc miernych aktorow- pajacow i poprawiaczy ustaw parlamentarnych w stylu Siwca i Czarzastego? Nie wspominam juz wielkiego animatora tego "ruchu" - z legitymacja Nr.001. Czyzby Alganow nalezal do Ordynackiej, skoro w rozmowie z Kulczykiem uzywal okreslenia- pierwszy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: członek ZMS-u " ORDYNARNA " - klika z rodowodem komunistycznym IP: 193.151.96.* 15.01.05, 15:29 Juz widze ich na bankiecie powyborczym - siwcowatym , jak wóda bedzie się lała w te ryje czerwone Odpowiedz Link Zgłoś
stach013 ZSP AE KRAKOW 1986-1990 15.01.05, 15:31 czy pamieta ktos towarzysza pierscionka, cioska i bedkowskiego a moze innych tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żal KRETYNI !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:41 Trzeba być kompletnymi idiotami by na wice wybierać powszechnie znanego ( z "dobrej" strony) Czarzastego. Ale czemu się dziwić. SLD na parę dni przed wyrokiem, na przewodniczącego wybiera Oleksego. ZERO: rozumu, instynktu samozachowawczego, wyobraźni. I BARDZO DOBRZE !!!. Nadzszedł czas grubą kreską skreślić z życia politycznego te żałosne kreatury. JESTEM ZA A NAWET NIE PRZECIW !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Windsor Kwestia pojecia dobra i zla IP: *.home.cgocable.net 15.01.05, 18:35 Gość portalu: Żal napisał(a): > Trzeba być kompletnymi idiotami by na wice wybierać powszechnie znanego ( z > "dobrej" strony) Czarzastego..." To nie problem aberacji psychicznej tych ludzi- oni tacy po prostu sa- nikt inny o odmiennej kondycji psychicznej nie zachowywalby sie i nie nalezalby do ich partii, czy stowarzyszenia. Dla nich, to jest normalne co robia wiec nie oczekuj najmniejszej zmiany w ich zachowaniu. Dobro i zlo to pojecia relatywne jak widac. Co mozesz zrobic, to postaraj sie azeby Twoi znajomi i ich znajomi, itd...w najblizszych wyborach parlamentarnych zareagowali odpowiednio na tego typu indywidua. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Żal Re: Kwestia pojecia dobra i zla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:06 Ale ja to już od dawna wiem i robię !. Dobrze, że nie tylko ja. Dzięki za Twój głos w tej sprawie. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Windsor Nie bedzie latwo IP: *.home.cgocable.net 15.01.05, 19:46 Jesli wypowiedzi na forum odzwierciedlaja nastroje spoleczne, to przyznam, ze nie bedzie latwo. Stan zniewolenia umyslow nawet 16 lat od pierwszych wyborow jest zastraszajacy ale nie beznadziejny. Cos sie jednak zaczyna ruszac i w tym duchu nalezy dzialac, tak by raz i na dobre odciac te pozostalosc komunistycznej pepowiny. Zycze wiec wytrwalosci i powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x Re: Kwestia pojecia dobra i zla IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:37 proste dla takich jak oni zostały tylko więzienia - dla Kwasa kara śmierci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yan Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.ifd.uni.wroc.pl 15.01.05, 15:44 To jest niezly kabaret. Wybor tego faceta ostatecznie kompromituje te cala organizacje. Ale czego sie spodziewac po dawnych ZMS-owcach a potem nawet ZSMP- owcach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zetespowiec Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 20:47 Siwiec i Czazasty to ordynarne naduzycie wobec Ordynackiej.A w ogole to jest trampolina dla Kwacha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Student Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 20:57 Wszystko ma swoj poczatek i koniec.Proby reanimacji lewicy bo tym w istoce jest tzw.Ordynacka nie pwioda sie.Kompromitacja tych dwoch dzentelmenow jest tak oczywista ze dziwie sie Olkowi ze na to po poszedl,ale on juz cienko przedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miop Re:toz kwach krew z krwi, kosc z kosci :-PPPPP IP: *.broker.com.pl 16.01.05, 01:36 padalcow z czerwonej klikokracji pzpr-u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ryw Afera Rywina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 15:46 I wszystko jasne: kto stał za Czarzastym, Kwietkowskim i Jakubowską ?. Ordynacka !!!, czyli Siwiec, czyli Kwaśniwski. c.b.d.u Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abdruk Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.toya.net.pl 15.01.05, 16:03 A gdzie tow. Ola? Przecież ona też zawiodła się na partii politycznej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oregano BRAWO SIWIEC!!! TO FAJNA ORGANIZACJA I SZKODA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:49 BRAWO SIWIEC!!! TO FAJNA ORGANIZACJA I SZKODA ŻEBY MIAŁA ZNIKNĄĆ ZE SCENY DLATEGO ŻE GARSTKA OSZOŁOMÓW COŚ TAM POKRZYKUJE. Ordynacka to bardzo potrzebne stowarzyszenie a pyskują ci, których tam nie przyjęto. Ot co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jako Re: BRAWO SIWIEC!!! TO FAJNA ORGANIZACJA I SZKODA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:41 brachu chyba nieżyłeś w PRL-u te szmaty po 25 latach nadal żądzą , a może by tak mała dekomunizacja połączona z odbieraniem miliardowych ukradzionych mająteczków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Re: BRAWO SIWIEC!!! TO FAJNA ORGANIZACJA I SZKODA IP: *.net.autocom.pl 16.01.05, 08:17 Szmaty rządzą od III RP. Czy jeszcze nie widać? Nadzieja w Ordynackiej. I Ty też to wiesz! >>>połączona z odbieraniem miliardowych ukradzionych > mająteczków>>. Odbieranie majateczków???? Brawo! Zacznajm! Zakony i władze kościelne na pierwszy ogień. Bezrobocie zmniejszy się o 50% w ciągu roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan z ciemnogro Re: Siwiec -polityk czy błazen? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 16:59 Siwiec chce zmienic oblicze - to żart.Jasli nie zrobil tego Chmurzasty- Czarzasty z TVP to ty mizeroto g.... zrobisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Siwiec -polityk czy błazen? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:38 Siwiec nie nadaje się nawet na przydupasa. Ale, nie ma się co Olkowi dziwić, jaki pan, taki kram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędrowiec3 [...] IP: *.man.bydgoszcz.pl 15.01.05, 17:08 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rama Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.05, 18:48 grupa trzymająca władzę z prezydentem na (utajnionym) czele Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CIOCIA ZUZIA Re: ORDYNACKA JEST NAJBARDZIEJ WPLYWOWYM IP: *.telia.com 15.01.05, 19:01 lobby w Polsce, jest takze skutecznym posrednikiem pracy. Przede wszystkim jest uwazana za polityczne i biznesowo-korupcjogenne zaplecze pana STOLZMANA.Stowarzyszenie Ordynacka powinna byc tylko i wylacznie ruchemspolecznym a nie POLITYCZNYM.Grupa trzymajaca wladz, na ktora powolal sie Rywin, wywodzi sie z ORDYNACKIEJ.Samopomoc Ordynackiej dotyczy urzadzenia jej ludzi w spolkach skarbu panstwaJesli byles w ZSP i SZSP, to Ordynacka ci pomoze i zyc ci sie bedzie lepiej i bezpieczniej.Ludzie Ordynackiej byli najlepiej przygotowani do sprawowania wladzy.Zaczeli dzialac publicznie w schylkowym okresie PRL.Juz w PRL-nauczyli sie technologii sprawowania wladzy, a w III RP tylko ja bardziej urynkowili. INTERESY TEJ WLADZY SA SPRZECZNE Z INTERESAMI PANSTWA, CO UJAWNIA SPRAWA RYWINA I ORLENU. Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Czy Ordynacka to nie GTW ??? 15.01.05, 19:03 Jakos tak dziwnie mi się kojarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plus Re: Czy Ordynacka to nie GTW ??? IP: *.sasiedzi.pl 15.01.05, 20:24 A z czym Ci się chusteczka do nosa kojarzy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deresz Kłamczuchy od prezia kłamczucha ! IP: *.icpnet.pl 15.01.05, 23:19 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olenka Ordynacka to towarzystwo ZŁODZIEJSTWA polskiego IP: *.twmi.rr.com 15.01.05, 19:11 Tzw. KLIKA "Ordynacka" to coś w rodzju MAFI wzajewmnej pomocy, politycznego lobby, ZWIAZKU ZAWAODXOWEGO byłych APARATCZYKÓW z centralnych władz SZSP nostalgicznego stowarzyszenia CZERWONYCH janczarów niż zorganizowanej formacji z okresu OSZUSTÓW TOWARZYSZA Gierka, Jaroszewicza i szefa gierkowskiego radiokomitetu Szczepańskiego którzy potem ZACHACZYLI się w PZPR-rze. Syn Szczepanskiego ZMIENIŁ nazwisko, aby sfobodniej operować "fortunami" tatusia co za czsów PZPR-u kupował wyspy na ciepłych morzach i jest przedstawicielem firmy Dish-Network w Toronto (Kanada). Członkowie stowarzyszenia są WZAJEMNIE LOJALNI i wspierają się w potrzebie przy osadzaniu LUKRATYWNYCH STANOWISK aby się jak najszybciej "WZBOGACIĆ" z pominieciem METOD tego "wzbogacania" się. TOWARZYSZE z "ordynackiej" najbardziej "dorobili" się na tym tzw. procesie "prywatyzacji" byłych państwowych przedsiebiorstw ZABESPIECZAJAC sobie "UKŁADY" w sądownictwie i prokuraturze tej ZŁODZEJSKIEJ III RP. Na przykład Andrzej Barcikowski, były szef Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego, wcześniej pracował w wydawnictwie Muza, której współwłaścicielem jest Włodzimierz Czarzasty. Marek Siwiec wprowadził do KRRiTV Roberta Kwiatkowskiego, który trafił potem stamtąd na fotel prezesa TVP. Włodzimierz Czarzasty otrzymał prezydencką nominację do KRRiTV w momencie, kiedy minister skarbu Emil Wąsacz z Akcji Wyborczej Solidarność odwołał go z Rady Nadzorczej Polskiego Radia. Kwasniewski w ZŁODZEJSKIEJ KLICE "ordynacka" posiada ligitymację Nr.. TOWARZYSZ Kwaśniewski jest przecież UWIKŁANY prawie we wszystkie AFERY i PRZEKRĘTY III RP i chyba zrobił sobie już GRAFIK przesłuchań przed różnymi komisjami śledczymi i w sądach - taka to dola TOWARZYSZA z "ordynackiej" z ligitymacją Nr.1 który jest OJCEM CHRZESTNYM prawie we wszystkich PRZEKRĘTACH III RP. Przykłady można mnożyć. TOWARZYSZE CZERWONI JANCZARZY mówią tak: „Staramy się trzymać razem, bo razem w życiu jest łatwiej. Chcę pracować z ludźmi z ZSP, bo wiem, że są pracowici i nie zawiodą” – tłumaczył fenomen pokoleniowej wspólnoty złodzejskiej Czarzasty. Ten styl działania i Giertych prubuje ODKRYWAĆ karty tych "graczy" z "ordynackiej. Kwaśniewskich, Siwców, Cimosiewiczów, Oleksych, Jaskierniów charakteryzuje umiejętność „rozprowadzania swoich” ludzi i przyjaźnie zawiązane w czasach działalności DZIAŁCZY GIERKOWSKIEJ SZSP / PZPR. Rzeczywiście ci Piotr Gadzinowski, działacz ZSP-owski, dziennikarz tygodnika NIE i poseł, ów styl działania określił w jednej z wypowiedzi jako „sitwiarstwo” czy nawet MAFI co Polskę ma w DUPIE, a pozostali Polacy zamieszkali w Kraju to STADO GŁUPKÓW do "używania" jak papier toaletowy przez "ordynackich". Choć w otoczeniu premiera, z kilkoma wyjątkami, przeważają ludzie związani ze Smolną (ludzie z ZSMP-owską przeszłością zajmują też większość stanowisk wojewodów), Klimczak nie widzi powodów do narzekań, choć oczywiście sytuacja, kiedy Ordynacka rządziła Polską (od 1993 r. środowisko „wydało” dwóch premierów i większość ich ministrów, od 1995 roku do stanu posiadania dołączył prezydent) jest już przeszłością. Ludzie Ordynackiej kierują jednak dużymi spółkami skarbu państwa: Orlenem, KGHM i Pocztą Polską. Są też widoczni „w terenie”: w zarządach i radach nadzorczych (Zygmunt Kwiatkowski w puławskich Azotach, Włodzimierz Kotwas w porcie Szczecin-Świnoujście), a za sprawą zabiegów Włodzimierza Czarzastego szczególnie silnie obecni są w regionalnych mediach publicznych (w rozgłośniach regionalnych PR Poznań – Marian Podjacki, PR Kraków – Janusz Andrzejowski, PR Katowice – Wiesław Rola). Kierujący bydgoskim oddziałem stowarzyszenia Ryszard Ziętek jest na przykład dyrektorem kujawsko-pomorskiej kasy chorych. Ale największy sukces stowarzyszenie odniosło w Toruniu, gdzie wystawiony przez nie (a zwalczany przez SLD!) kandydat, Michał Zaleski, w latach 70. wiceprzewodniczący miejscowego ZSP, przez 16 lat prezes Młodzieżowej Spółdzielni Mieszkaniowej i radny, został prezydentem miasta. Właśnie ta KLIKA z "ordynackiej" bedzie zabiegać o LUKRATYWNE stanowiska w nadchodzacych wyborach i zabiegać o swoich NAIWNYCH wyborców, aby "ordynaccy' dostali się "NA URZEDY" Sejmie, Senacie i czołowe stanowiska w urzędach wojewódzkich gdzie będą się "DALEJ POPIERAĆ" aby ich nikt "nie ścignoł" za MACHLOJKI DALSZEJ "prywatyzcji" gdzie bedą DALEJ PRZYWŁASZCZAĆ sobie państowe instyucje kupywane za GROSZE i DALEJ, DALEJ wtedy bedzie mógł "GIERKOWAĆ" towarzysz Kwaśniewski, Miller czy Siwak. Ciekawe kto płaci za studia syna TOWARZYSZA Siwca, który studiuje na Universytecie w Colorado Springs, USA ? Czy "fundacja" Stemper przydziela jemu te stypedia dla "polonii" których NIGDY Polonia nie widziała i NIE WIADOMO, kto te stypędia ZA GRANICĄ otrzymuje z puli "fundacji" Stemper". Zgodnie z oficjalnymi informacjami zamieszconymi na krtach internetowych Senatu RP, ta "fundacja" Semper ŻEKOMO ok. ~3 milionów złotych w tym 2004 roku przeznaczyła na tzw. : " „Program stypendialny dla studentów polskiego pochodzenia studiujacych w krajach swojego zamieszkania w 2004 roku” Nigdy i NIGDZIE nikt takich stypediów w USA czy Kanadzie NIE ROZDZIELAŁ !!! JAKI STUDENT te piedzie w USA czy Kandzie OTRZYMAŁ ??? Fundacja „Semper” w roku fiskalnym 2004 wydała kwotę 2,461,192 na tzw. : „Program stypendialny dla studentów polskiego pochodzenia studiujacych w krajach swojego zamieszkania w 2004 roku” Wg artykółu „Stemper SLD” opublikowanego 10 grudnia 2004 roku w gazecie Rzeczpospolita wynika że „fundacja” Stemper przyznała 2000 stypediów dla studentów w 33 krajach. Dzieląc sumę 2,461,192 przez 2000 otrzymujemy sumę jednego stypedium 1230.57 zł jest około $391.04 (liczac kurs dolara $1 US = 3.147 zł na dzień 15 grudnia 2004 roku) Czy ktoś wie JAKIE kwoty stypediów były przyznanane przez fundację Semper na POSZCZEGÓLNE kraje zamieszkania „dla studentów polskiego pochodzenia” a zwłaszcza jak SUMA pieniędzy została przeznaczona na „stypedia” na USA i Kandę oraz KTO BYŁ konkretnym adresatem co rozdzielał te stypędia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pamin Re: Ordynacka to towarzystwo ZŁODZIEJSTWA polsk IP: *.arcor-ip.net 15.01.05, 19:34 Nic dodac, nic ujac. Kiedys wreszcie beczka sie przeleje i ci bandyci bardzo sie zdziwia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:30 "Ordynacka" to największa organizacja mafijna jaka zosotała po PRL-u, większa od mafii pruszkowskiej i wołomińskiej + gang "Krakowiaka" razem wziętych. Tacy ludzie jak Kwaśniewski, Oleksy, Siwiec, Szmajdiński,Czarzasty, Kaczmarek, ukradli w tym kraju więcej pieniędzy niż cała AWS, doprowadzili Polskę do ruiny do największego w europie bezbocia jedyną kara jest dla nich przywrócona kara śmierci i przejęcie ich miliardowych ( w frankach szwajcarskich) kont w Zurrichu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Siwiec przewodniczącym Ordynackiej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.01.05, 19:36 Wreszcie czas zamknąć Siwca i Czarzastego w pierdlu. W następnej turze Pierwszego, Jolę, i tego chamszczaka z Łodzi. Doktora na końcu. Odpowiedz Link Zgłoś