Gość: wielkopolanin IP: *.inter / *.inter-c.pl 24.01.05, 00:10 Facet pokazuje jaki ma stosunek do Komisji i tyle... Na jego miejscu działałbym identycznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: niestetytakjest MASZ KASE - MOŻESZ WIĘCEJ ... KULCYK MOŻE WSZYSTKO IP: *.dami / 213.76.164.* 24.01.05, 00:17 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UFOmaniak A ja widzialem UFO w niedziele ale nie w Poznaniu IP: *.ri.ri.cox.net 24.01.05, 02:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Włodek z Poznania ty zaś pokazałeś swoją poprawnokatolicką prowe... IP: *.238.100.42.adsl.inetia.pl 24.01.05, 10:28 prowenięcję od ks.dyrektora Tadeusza z dyrektoriatu katolickiego, który skromnością swego Maybach przyciąga wszystkich maluczkich chcących poczuć się silnymi. Jesteście żałośni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: las_i_woda Re: ty zaś pokazałeś swoją poprawnokatolicką prow IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 10:44 przecież ten koleś w żaden sposób nie pokazał swojej "poprawnokatolickiej" proweniencji (bez ę) ani związku ze stanowiskiem o.Rydzyka, za to Ty Włodku wykazałeś się wybitnym "lewacko-fakto-mitowym" skretynieniem, daj na luz :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do tego ufo Jesteś na przepustce z psychuszki ? WRÓĆ!!! IP: *.crowley.pl 24.01.05, 09:22 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: afred Re: MASZ KASE - MOŻESZ WIĘCEJ ... KULCYK MOŻE WSZ IP: *.icpnet.pl 24.01.05, 10:00 Kulczyk jak jedzie ulicą Poznania to na klaksonie i długich światłach i wszyscy muszą spier... z drogi, może się spieszył na przesłuchanie komisji? albo po prostu na "ważne" spotkanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baba wiejska Jak to, chodzi do kościoła i kłamie?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiejski chlop No dlatego chodzi do kosciola IP: *.mad.east.verizon.net 24.01.05, 00:32 A jak ma dostac rozgrzeszenie? Faksem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Batman Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: 81.219.87.* 24.01.05, 00:30 Komisja PiS nie sprawuje jeszcze w Polsce władzy dyktatorskiej, a Kulczyk jest wolnym człowiekiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.mad.east.verizon.net 24.01.05, 00:35 Moj Boze! a kto twierdzi ze ktos sprawuje wladze dyktatorska? Wez sie w garsc i przestan dramatyzowac. Chodzi o rozwiazanie sprawy ale tu sie liczy tez wiarygodnosc. Jak potem chcesz zaufac zeznaniom klienta ktory unikal wezwan znajdujac falszywe tlumaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.aster.pl 24.01.05, 09:13 Gdyby to był sąd to co innego. Ale ta komisja drwi sobie z prawa, drwi sobie ze zdrowego rozsądku i drwi sobie z prawdy. W takiej sytuacji nawet jakby Kulczyk stanął przd komisją i splunął paru tym bezwstydnym ciołkom w twarz - miałby moje pełne poparcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brain Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:18 czlowieku, jesli tam sa nawet matoly, to stanowia oni jakies prawo, a szkody jakie wyrzadzil kulczyk i jego kolesie gospodarce maja kolosalny wplyw na ten kraj. nie widzisz, ze to jest republika bananowa z prezydentem Stolzmanem na czele i Aronem Szechterem jako glownym opiniotworca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.aster.pl 24.01.05, 11:25 Po pierwsze, jakie oni niby prawo stanowią - przecież są komisją śledczą. Po drugie - prawo jakie stanowią ci posłowie i ich koledzy to tony makulatury, z którą męczą się potem prawnicy, którą mało kto zna i która szkodzi państwu. Po trzecie, jeśli sugerujesz, że ci panowie chcą "dojść do prawdy" to jesteś skrajnie naiwna, prawdę mają głęboko w d..ie. Po czwarte, są to osoby intelektualnie upośledzone i psychicznie niezrównoważone, umysłowi impotenci, którym politykierstwo odebrało resztki inteligencji i nic by nie ustalili nawet jakby chcieli. Po piąte, i najważniejsze, Kulczyk jest człowiekiem przedsiębiorczym i aktywnym. Prowadzi dobre, konkurencyjne przedsiębiorstwa, zatrudnia tysiące ludzi, płaci gigantyczne podatki. Nie wiem w jakim stopniu w jego interesach pomogły mu koneksje. Wiem natomiast, że od wykrywania i ścigania przestępców są w Polsce odpowiednie organy i niezawisłe sądy i do tej pory Kulczykowi nic wielkiego nie udowodniono, a także w prasie nie przedstawiono żadnych przekonujących poszlak, że jest przestępcą. Natomiast na kretynizm przesłuchujących go posłów i ich szkodliwą dla państwa działalność prawodawczą w Sejmie dowodów nawet nie potrzeba... To tacy politycy i wierzący im ludzie szkodzą polskiej gospodarce i polskim przedsiębiorcom, takim jak Kulczyk. Ale może się mylę - podaj jeśli łaska, wraz ze źródłami, przykłady działań "Kulczyka i jego kolesi", któe wyrządziły szkody gospodarcze w naszym kraju. Zacznij proszę od tych szkód, które są większe, niż wyrządza swoim prawodawstwem polski Sejm, a najlepiej od tych, które są większe niż szkody jakie wyrządziłoby Polsce wprowadzenie 1/10 programu partii pana Giertycha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k. Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.aster.pl 24.01.05, 11:27 Sorry, nie wiem czemu założyłem, że jesteś kobietą, coś mi się pomyliło. Odpowiedz Link Zgłoś
baba2 Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu 24.01.05, 10:53 A ile Jasiu Ci płaci z naszej kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaciekS Najpierw komisja... IP: *.mad.east.verizon.net 24.01.05, 00:30 ...pokazala jakich narwancow z malymi mozgami potrafia miec w skladzie, a potem ten czlowiek pokazuje jaki ma stosunek do komisji gdy ma sile finansowa. Obie postawy sa godne potepienia i prawnych rozwiazan. Po pierwsze jesli pan Kulczyk chce prowadzic interesy w Polsce to musi szanowac prawo i wezwania. Po drugie jesli glupki w stylu Gierycha chca by szanowac komisje to moze powinny sie z niej odsunac i odsunac od sprawy. Tu nie ma miejsca na emocjonalne rozwiazania i o tym przedstawiciele polityki powinni wiedziec. W koncu to biznes daje im szanse a nie odwrotnie... choc moze im sie wydaje inaczej. Pozdrawiam, M. P.S> A pan Widacki moze by tak pozostal w scislejszym kontakcie z klientem, bo raczej trudno uwierzyc ze w takowej sytuacji nie wie gdzie jest pan Kulczyk. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ręka ręke myje,raz prawa lewą raz lewa prawą!!!!!! 24.01.05, 00:32 Po wyborach się zmieni na gorsze, ale nie wiele. Wzrost gospodarczy zostanie zatrzymany, spadnie w pierwszym roku nowego sejmu do poziomu około dwu procent. w następnym roku około 0.5 procent. Potem czarna dziura. W totalne rozliczenia nie wierzę. Ponieważ wszyscy brali tak zlewa jak i zprawa, a i jeszcze kościół jest umoczony w tysiące afer gospodarczych. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CV Re: Ręka ręke myje,raz prawa lewą raz lewa prawą! IP: *.ek.zgora.pl 24.01.05, 00:53 sa ludzie ktorzy widzieli ufo, sa tacy co widuja duchy,sa tez tacy ktorzy wszedzie widza Kulczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jezdem tutej Kulczyk = poznańskie Loch Ness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 00:55 czekam na nowe wiadomośc z archiwum x, kiedy pojawia się i znika dr No, ostatnio widac, że moze przebywac równoczesnie w 2 miejscach, czekamy na wiecej, czy Czarodziej Gruszka poskromi UFO ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he he he Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: 5.5R* / *.lax.untd.com 24.01.05, 01:11 A Elvisa w Nowym Jorku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jerry temu Panu juz dziekujemy! IP: *.brtn.cable.ntl.com 24.01.05, 01:59 ostatnie spokojne dni Kulczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Komisja Sledcza Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.dialup.emory.edu 24.01.05, 02:38 Jestem zbulwersowana..... podp. Komisja Sledcza Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu 24.01.05, 02:38 Gość portalu: wielkopolanin napisał(a): > Facet pokazuje jaki ma stosunek do Komisji i tyle... > Na jego miejscu działałbym identycznie Każda akcja wywołuje reakcję. Zobaczymy jaki będzie stosunek komisji do Kulczyka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamikazee Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 03:01 Ja bym prawie wszystkich z sejmu, rządu postawił przed pluton egzekucyjny po kulce w łeb każdemu może wtedy by było mniej afer Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HeHe Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 03:47 zgadzam się z tobą w zupełności. komisje to porażki....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: franekO Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.client.insightBB.com 24.01.05, 04:50 To wolny czlowiek i moze chodzic do kosciola. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu 24.01.05, 06:55 To tylko pewnie był jego sobowtór:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 11:22 Oraz odwiedzać swoją rodzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Kulczyka widziano przy spowiedzi IP: *.proxy.aol.com 24.01.05, 07:12 zaocznej nja koszt klamstw ktore bedzie skladal przed komisja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.zamoyski.edu.pl / *.zamoyski.edu.pl 24.01.05, 07:59 Niech jeszcze pożyczy długopis od Walesy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejczyk Trzeba go aresztować. niech nie robi jaj z Państwa IP: *.lodz.pdi.net 24.01.05, 08:38 Wtedy będzie cały czaspod ręką, a tak spokojnie sobie mataczy w kuluarach lub konfesjonale. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.01.05, 08:38 Tyle lat pozwalano mu dzialac ponad prawem to czemu sie dziwic? Kapitalizm w Polsce oznacza rownych i rowniejszych wobec prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H56 TV zarabia na przesłuchiwanych !!! IP: *.comnet.krakow.pl 24.01.05, 08:41 przecież nie bedzie sobie układał życia pod dyktando komisji. Niech mu dadzą ze dwa terminy a potem doprowadzą przymusowo tak jak każdego obywatela. Jestem ciekaw czy przesłuchiwani wyrażają zgodę na bezpłatne pokazywanie ich wizerunków w TV przy reklamie kilku napuszonych posłów udajacych gwiazdy. Hajzer za kilkuminutową reklame proszku Wizir kupił sobie dobry samochód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brain big balls IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 08:53 ...facet jest bezczelny gdyz ma poteznych protektorow. jakbym byl kasjerem bylych wysokich UB-kow, takze mialbym jaja. chyba nie sadzidzie, ze ten matol moglby krecic takie interesy samodzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owieczka KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 08:57 KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU realizuje powierzone zadanie przy zgodnej współpracy lewych i prawych „komisarzy ludowych” (Przewodniczący Komisji ma żenujące kłopoty z czytaniem, nie wie co się wokół niego dzieje, a jego logika rozumowania przeczy teorii, że człowiek ….). Polaczków karmi się zagrożeniem energetycznym kraju, pochodzeniem majątku Kulczyka, aferami szpiegowskimi, tworzeniem teorii jak „PLANOWANO sprzedać Polskę” Rosjanom, ofiarodawcami fundacji Kwaśniewskiej, powiązaniami towarzyskimi o „zbrodniczym charakterze” oraz wszelkimi pobocznymi wątkami nie związanymi z Orleanem (teczki IPN, założeniem fundacji w 1991 r., itd., itd.). Komisja „odkrywa” materiały operacyjne CBŚ, postępowania prokuratorskie, „kontynuuje” śledztwa dziennikarskie itd. Ostatnio jej członkowie idą po najmniejszej linii oporu, i „posługują” się pytaniami z protokółów przesłuchań prokuratury. SIC! W całej aferze sprawa Modrzejewskigo jest mało istotna, bo jest wtórna. Zasadniczym pytaniem jest: KTO BRAŁ KASĘ PRZED I PO MODRZEJEWSKIM I DO KOGO TA KASA TRAFIŁA ??? Pod dywanem trwa zaciekła wojna grup interesów (grup trzymających władzę) związanych lub wywodzących się ze „starych i nowych” służb specjalnych. Gdyby nie pomyłka Kulczyka w określeniu terminu spotkania wiedeńskiego to EWIDENTNA FAŁSZYWKA z tej wojny służb nadal spełniała by rolę, jaką miała relacja Zacharskiego ze spotkania z Ałganowem na Majorce w sprawie OLINA. Tak na marginesie: wszyscy „aktorzy” sprawy Olina „występują” w komisji Orlenu. Libera i Nowek są „ekspertami” komisji, Miodowicz jej członkiem. Czubajs odesłał Kulczyka do firmy Ałganowa. Kuna i Żagiel zorganizowali spotkanie Kukczyka z Ałganowem. A Zacharski ? Zacharski ścigany międzynarodowym listem gończym za przewały w Peweksie, od 1996 r. przebywa w Szwajcarii / Wiedniu (wcale bym się nie zdziwił, gdyby to on był źródłem fałszywki służb). Coś tu bardzo śmierdzi. Ww. panowie zasiadający w komisji + Wasserman (ma na sumieniu zaginięcie dokumentów świadczących o przewałach w ORLEN i błyskawiczne umorzenie śledztwa) pilnują, żeby historia PKN ORLEN „rozpoczynała się” po 2001 r. Celiński & Company nie mają „prawa głosu” bo są w mniejszości (chyba tylko Celiński ma jako takie pojęcie o mechanizmach i strategii gospodarczej). Milera „rozliczają” z pozornej dysertyfikacji dostawców, ale jak J&S stało się monopolistów ich nie interesuje. Rozważają, jakie plany mieli Kulczyk, Miler czy Karczmarek, ale nie obchodzą ich kulisy pierwotnej prywatyzacji i utraty kontroli państwa nad Portem Północnym. Do dnia dzisiejszego nie przesłuchano właścicieli J&S, osób negocjujących kontrakty w imieniu ORLENU, nie przeanalizowano samych kontraktów i prowizji oraz przepływów pieniężnych związanych z ich realizacją, itd. itd. KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU realizuje powierzone jej zadania polityczne, zgodnie z celami partii mających większość w składzie komisji. Pozdrawiam obserwatorów jasełek i „niezależne media” adorujące jałową pracę komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brain Re: KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:05 czy Ty myslisz, ze to polski wywiad nagral Kulczyka/Alganowa? to robota kontrwywiadu austriackiego. a swoja droga kulczyk, to pospolity zlodziej. ponadto zadnej kasy z domu nie wyniosl, jego ojciec byl golas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Owieczka Re: KOMISJA ds. NIE WYJAŚNIENIA SPRAWY ORLENU IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.01.05, 10:20 Brain Należysz do tej grupy ziomków, która nie rozumie co czyta i co się do nich mówi (nie mówiąc o kojarzeniu informacji). Kontrwywiad (niezależnie jaki) pomylił: 1. datę spotkania Kulczyk-Ałganow, 2. ilość spotkań, 3. jego uczestników. Masz siano w głowie jak warzywo z komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaga ARESZTOWAC I DOPROWADZAĆ ! Problem ?? IP: *.crowley.pl 24.01.05, 09:20 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaro A ja w piątek widziałem Presleya IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:33 A ja w piątek widziałem Presleya Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Warszawiak był też u kolegi Olka w pałacu prezydenckim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.05, 09:46 ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FAN JANKA Poznań Re: Kulczyka widziano w niedzielę w Poznaniu IP: *.238.100.192.adsl.inetia.pl 24.01.05, 09:48 Od piątku do niedzieli to jest różnica co najmniej 24 godzin, biorąc pod uwagę ,że jest to dzień wolny to nie rozumiem o co chodzi. Jeśli ja jestem w dany dzień zajęty to planów z dnia na dzień nie zmieniam. A dr Kulczyk myślę ,że może w dzień wolny robić co chce. Pozdrawiam Komisję - też w niedziele ma wolne, może też poszli do kościoła??? Odpowiedz Link Zgłoś