Gość: lewak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:43 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gaga KOJARZENI Z "GRUBĄ KRESKĄ" - BEZ SZANS !!! IP: *.crowley.pl 31.01.05, 16:52 Do tego otrzymali "pocałunek śmierci" od "socjaldemokracji" która szuka z nimi ratunku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: . cała polska polityka to padlina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:01 złodzieje i oszusci poza nielicznymi wyjątkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: cała polska polityka to padlina IP: *.top.net.pl 31.01.05, 17:39 A tym wyjątkiem to, twoim zdaniem, jest kto? Lepper? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jangora Re: A dlaczego nie z SLD? IP: *.MAN.atcom.net.pl 31.01.05, 18:11 Przeciez wszystko ich łączy. I wspólna przeszłość (pzpr) i perspektywy! Nie rozumiem, dlaczego polska lewica musi sie zwalczać. Wiem co piszę. Przez 20 lat bu\ylem II sekretarzem KW PZPR w jednej z dzielnic Warszawy. Znam liderów SWLD i UW osobiście. Dlatego apeluję: idźcie do wyborow razem Tylko tym sposobem przewalczymy reakcję, kulactwo, zakrystie i ciemnotę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robbie BALCER ŁUPIŁ BIEDNYCH, MAZOW ODPUSZCZAŁ GRZECHY IP: 212.182.7.* 31.01.05, 19:55 OBYŚMY O TYM PAMIĘTALI. Ci wszyscy Panowie będą zbierać nagrody na salonach Europy i wyprzedawać Polskie interesy. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Re: UW nie ma nic wspólnego z SLD. 31.01.05, 21:30 Niezła prowokacja. Więc teraz proponuję forumowiczom, żeby przeczytali, jak jest naprawdę. SLD i UW NIC nie łączy. SLD to quasi-socjaliści (a tak naprawdę - partia władzy), a UW liberałowie - a nie lewica. Jestem członkiem UW od trzech miesięcy, mam 21 lat - trudno zatem żebym miał coś wspólnego z PZPR. Nie zamierzamy sprzymierzać się z politycznym trupami z SLD, nie zamierzamy wchodzić w wątpliwej jakości koalicje, nie zamierzamy też bić się w piersi za winy, których nie popełniliśmy. Wejdziemy do Sejmu sami i będziemy pracować na to, by Polska była nowoczesnym państwem, demokratycznym i wolnorynkowym. Z wolną konkurencją, niskimi podatkami, sprawnym urzędami i prawem, które jest na równi obowiązujące dla każdego - niezależnie od tego, czy stoi za nim dawny pierwszy sekretarz czy biskup. Nie wiem, kto się boi tego, że Unia Wolności wejdzie do Sejmu. Czy narodowa prawica, dla której liberalizm jest synonimem Szatana, czy może postkomuniści, którzy chcieliby utrwalić socjalizm w naszej gospodarce. Nieważne. Istotne jest to, że w wyborach do PE Unia pokazała zdolność do zmobilizowania - starego i nowego - elektoratu i teraz powtórzy to w wyborach parlamentarnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bronek IMPONUJĄ TUPETEM, z taką hipoteką do wyborów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:59 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leXXX Re: A dlaczego nie z SLD? IP: 1.3.* / *.proxy.aol.com 01.02.05, 03:21 Do kulactwa jestes za biedny dla zakrystii za glupi pozostaje ci tylko wiernosc pizdjukom i ciemnota.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pepperoni Unio, Polska woła o ratunek! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:23 Unio, cała Polska czeka na powrót do rządów ludzi mądrych, prawdziwie mądrych, jak Pan Premier Mazowiecki i Pan Profesor Geremek. Tylko ludzie mądrzy, mający autorytet, mogą uratować ten kraj przed wzbierającą pianą brunetnego populizmu. Myślę, że jeżeli ludzie Gazety, ludzie Tygodnika Powszechnego raz jeszcze zewrą szeregi, kraj wyjdzie z tarapatów. Unio, podaj rękę Panu Prezydentowi, wszystkim rozsądnym ludziom, którym nie w smak destabilizacja naszej demokracji, i ruszaj po władzę. Trzymam za Ciebie kciuki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazoo Re: Unio, Polska woła o ratunek! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:59 ja wiem to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wołodyjowski Ja wiernie głosuję na Unię Wolności i oszołom tego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 22:55 Nie pokona! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WP Re: cała polska polityka to padlina IP: *.chello.pl 01.02.05, 11:47 Złodziejski naród wybiera złodziei żeby mogli wspólnie działać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tutu JAKI SZYLD TAKI WYNIK - 3%. ZGIŃ, PRZEPADNIJ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:57 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agag Re: KOJARZENI Z "GRUBĄ KRESKĄ" - BEZ SZANS !!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 21:48 Nie dla kazdego kojarzenie z guba kreską to coś najgorszego . Może dla lepperów itp. W kazdym razie nie dla ludzi myślących . Pocałunek smierci otrzymali z AWS i to ich dobiło . A z SLD i poprzednikami żenili UW już od 15 lat . Więc nie kompromituj sie tymi "rewelacjami" . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWman Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 16:56 i bardzo dobrze to najlepsza marka w polskiej polityce, choć byłoby pięknie gdyby połączyli się z sdpl,to jedyny uklad,który może zmienić ten kraj na lepsze precz z neokonserwatystami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do UB man To twój szyld ? Brawo !To istornie "dobra"marka IP: *.crowley.pl 31.01.05, 17:00 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: langwer Re: To twój szyld ? Brawo !To istornie "dobra"mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:11 UW. to najbardziej zeszmacone ugrupowanie ,mam nadzieję że reanimowanie tego trupa politycznego zakończy się w śmietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt oj oszołomki oszołomki IP: *.gdynia.mm.pl 31.01.05, 17:17 Gość portalu: langwer napisał(a): > UW. to najbardziej zeszmacone ugrupowanie A czemu ja mam wrażenie, że najmniej? Podaj mi przykład JEDNEJ afery związanej bezpośrednio z UW. Jednej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr z Daleka oto przyklady IP: 142.52.81.* 31.01.05, 17:20 Okragly Stol, Zamach Czerwcowy na Rzad Jana Olszewskiego; wstapienie na kolanach do UE, najwyzszy wskaznik bylych Tajnych Wspopracownikow SB - to tylko kilka "osiagniec" srodowiska zwiazanego z obecna UW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: oto przyklady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:22 chyba rzeczywiście jesteś z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: langwer Re: oj oszołomki oszołomki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:21 Zeszmacić się można nie tylko w aferach choć i UW.była współautorką niejednej,to określenie tyczy się przedewszystkim w sposobie prowadzenia polityki,szantażom,zdradami,ali ansami politycznymi,wazeliniarstwem w stosunku do SLD.zarozumiałości,pysze i impertynencji jej polityków . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: August Re: oj oszołomki oszołomki IP: 213.155.167.* 31.01.05, 22:19 Najwyrazniej mylisz UW z UP.. No coz, i tu "U" i tu "U".. Gratuluje politycznego urobienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: oj oszołomki oszołomki IP: *.avenel01.nj.comcast.net 01.02.05, 03:59 afera z przekrętami funduszy PFRON, sprzedaż warszawskich domów towarowych centrum, afera z NFI, mało jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elektoratUW Re: To twój szyld ? Brawo !To istornie "dobra"mar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:55 Pies szczeka karawana idzie dalej. Jesteśmy z Wami.Cały mój "klan" rodzinny czeka na Wasz powrót do Sejmu.Macie nasze głosy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_blond coście sk...ny uczynili z ta krainą? IP: *.chello.pl 31.01.05, 17:07 i co? nikt nie odpowiada za cały ten syf? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt to chyba pytanie do wyborców SLD.... IP: *.gdynia.mm.pl 31.01.05, 17:19 Gość portalu: kasia_blond napisał(a): > i co? nikt nie odpowiada za cały ten syf? Na pewno nie UW. Przypominam, że w 1997 roku PRAWIE POŁOWA WYBORCÓW poparła SLD. Musieli? Nie musieli. Ale poparli. Może to do nich z pretensjami? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia_blond coście sk...ny... IP: *.chello.pl 31.01.05, 19:13 tak, tak. to sld nieudolnie zaprojektował i nieudolnie wdrozył reformy po 1989 r. mazowiecki, bielecki, suchocka, lewandowski, kuczynski wykonywali polecenia kwacha i millera. koń jaki jest,wszyscy widzą. bezrobocie dwa razy wyższe niż u sąsiadow, powszechna nędza (własnie GUS opublikował raport...), tysiące samobójstw, przestępczość zdesperowanej brakiem perspektyw młodzieży, dezindustrializacja kraju, rozkradziony majątek pokoleń, czyli tzw. prywatyzacja... itd. itp. jak to wtedy wolaliście? "który skrzywdziłeś człowieka prostego"? coście sk...ny uczynili z tą krainą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator2 Re: to chyba pytanie do wyborców SLD.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:40 Gość portalu: nikt napisał(a): > Na pewno nie UW. > Przypominam, że w 1997 roku PRAWIE POŁOWA WYBORCÓW poparła SLD. Musieli? Nie > musieli. Ale poparli. > Może to do nich z pretensjami? To według Ciebie po 1997 rządziło SLD?? A nie Balcerowicz był wicepremierem przypadkiem? I nie on z 7% wzrostu za Cimoszewicza doprowadził metodą mrożenia do 0,2% w roku 2001?? I fali bezrobocia? Ze o "sukcesach" z lat 89-93 nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Woda Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:10 Szanuję UW, ale czy nie widzą oni tego, że chociażby bliskie w kwestii swobód obywatelskich SdPL ma dwa razy większe poparcie (5%-7% z zależniści od ośrodka). Jak dla kogoś najważniejsza będzie wolnorynkowa i liberalna gospodarka, to zagłosuje na PO, a dla kogoś, komu są bliskie wartości demokratyczne i pewna wrażliwość społeczna wybierze SdPL. Głos na UW jest niestety głosem straconym... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: funia 81 Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.aster.pl 31.01.05, 17:16 > Jak dla kogoś najważniejsza będzie wolnorynkowa i liberalna gospodarka, to > zagłosuje na PO Zgoda. > a dla kogoś, komu są bliskie wartości demokratyczne i pewna > wrażliwość społeczna wybierze SdPL. Tylko jesli wczesniej mocno - i przez przypadek - uderzy sie w glowe. > Głos na UW jest niestety głosem straconym... A to juz typowa samospelniajaca sie przepowiednia. Na szczescie - tym razem - chybiona. UW wejdzie do parlamentu i przynajmniej za czesc poslow wreszcie nie trzeba sie bedzie wstydzic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sympatyk Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:51 UW po okragłym stole opowiadała się za socjaldemokratycznym kierunkiem myślenia i szła w kierunku partii socjaldemokratycznej, potem powoli zaczęła dryfować w prawo aż stała sie partią bardziej centrową. A co teraz? Woda ma rację, jeśli bliżej nam do liberałów - to pójdziemy do PO, jeśli do lewicy - to do SLD, albo SDlP (czy są jakieś poważne różnice programowe między tymi dwiema partiami?). Trochę szkoda, że UW tak marnieje, ale robi to na własne życzenie, po prostu chciałoby mieć ciasto i zjeść ciastko, a tak się nie da. Po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkier A dlaczego nie razem z bratnią SLD i SDKPiL ??? IP: 195.117.157.* 31.01.05, 17:21 Zróbcie prezent red. Michnikowi i dokonajcie "historycznego porozumienia" postępowych sił III RP, które stawi tamę restauracji kołtuństwa, antyeuropejskości, zaściankowego nacjonalizmu i antysemityzmu w Polsce! Niech żyje proletariacka eurorewolucja, niech żyją internecjonalistyczne idały Unii Wolności Grabarza Polskości ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrwały UWol bratnie to one moze są dla Ciebie IP: *.chello.pl 31.01.05, 17:27 ale nie dla mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWman Re: A dlaczego nie razem z bratnią SLD i SDKPiL ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:31 Junkier polskość to tacy jak ty pogrzebali już dawno a odpowiedzią na to czy UW jest Polsce potrzebna jest dzisiejszy sejm, w którym są przecież i po i pis, i jakoś nie są w stanie poprawić jego wizeruku pomijając fakt, że nie chcą bo najważniejsze jest jak najszybsze dorwanie się do władzy i budowa IVRP (jeżeli bez nich wchodzę w to) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Junkier Re: A dlaczego nie razem z bratnią SLD i SDKPiL ? IP: 195.117.157.* 31.01.05, 17:55 >>> Junkier polskość to tacy jak ty pogrzebali już dawno Nie skomentuję tego. Jak UW rozumie walkę o polskość to już pokazała w trakcie np. "sprawy Jedwabnego", aktywnie uczestnicząc w antypolskiej kampanii i powtarzaniu oszczerstw niejakiego Grossa, "autorytetu moralnego". >>>odpowiedzią na to czy UW > jest Polsce potrzebna jest dzisiejszy sejm UW owszem była w sejmie 97-20 i wciskała ludziom kit że jest partią "liberalną". W ramach tegoż "liberalizmu" niejaki Syryjczyk podniósł podatek akcyzowy na samochody (!); wielokortnie rosly dobijające ludzi podatki pośrednie na energię i paliwa. Wprowadzono "reformę samorządową", która doprowadziła do nieprawdopodobnego rozplenienia się w Polsce biurokracji, sitwiarstwa, nepotyzmu i marnotrawstwa pieniędzy podatnika przez różne lokalne układziki. O działalności warszawskiej UW z jej heroldem P. Piskorskim (przypominam że z powodu Warszawy rozpadła się koalicja z socjalistami z AWS !) łaskawie nie wspomnę. Mam szacunek dla L. Balcerowicza, ale z perspektywy czasu widzę jego działalność jako rolę tzw. kwiatka do kożucha, faceta który swoim nazwiskiem firmował pseudoliberalizm "prawdziwej UW". Jego odejście nie było przypadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWman Re: A dlaczego nie razem z bratnią SLD i SDKPiL ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:15 nie myl liberalizmu ekonomicznego ze społeczną gospodarką rynkową a tą UW zawsze głosiła liberalizm tylko światopogłądowy ale nie sądzę żebyś wiedział co to jest Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytrwały UWol no i bardzo dobrze!!! IP: *.chello.pl 31.01.05, 17:25 Trzeba się jakoś odróżniać od tego bagna! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gugu Re: a jaki program ma ta partia? IP: *.san-francisco-15rh16rt.ca.dial-access.att.net 31.01.05, 17:47 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Głosuję na UW i się tego nie wstydzę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:27 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: UWman Re: A ja jestem z tego dumny... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:37 wybieram partię, kórej ludzie wywalczylidla tego kraju wolność (rówież dla oszołomów) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petro Re: Głosuję na UW i się tego nie wstydzę ! IP: *.sn.pl 31.01.05, 17:40 Ja też będę głosował na UW i chromolę sondaże przedwyborcze i lamenty o zmarnowanym głosie. Nawet jak Unia nie wejdzie, to mój głos na UW bedzie mniej zmarnowany niż gdybym zagłosował na inną partię. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jsw Re: Głosuję na UW i się tego nie wstydzę ! IP: 80.50.19.* 31.01.05, 19:02 Otóż to. Śmieję się z pobłażaniem z tych co to po każdych wyborach klną na czym Świat stoi, bo zostali wystrychnięci na dudków. I odbijają się z lewa na prawo dostając z każdej strony w pysk. Cóż, za głupotę się płaci. Ja nie miałem nigdy kaca powyborczego. Od samego początku głosuję na UW (wcześniej na UD) i nic mi nie przeszkadza, że mają małe poparcie (ale czy małe to się okaże po wyborach!), wręcz jestem dumny, że bęcwały poszły sobie za następnym "Zbawicielem" a ja jestem wśród elity ludzi umiejących odróżnić rozsądnych polityków od naciągaczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazoo Re: Głosuję na UW i się tego nie wstydzę ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:33 Nie okłamujmy się....Widzmy co się na TVP1 Forum dzieje. UW to jest to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZ Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.top.net.pl 31.01.05, 17:37 Oczywiście, dobrą markę należy chronić i cenić. Nie zmarnujcie tym razem głosu! Głosujcie na UW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anty-uw kolejne brednie psełdo inteligenta frasynuka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.05, 17:59 kolejne brednie frasyniuka jakie 10% w wyborach?!?!?!?, zwariował po prawie czteroletnim pobycie poza korytem sejmowym!!!!!!!uW do unii z SLD = druba kreska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazoo Re: kolejne brednie psełdo inteligenta frasynuka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:44 Ostatnio gdy były wybory do Parlamentu Eurpoejskiego to powiedział że dostanie 7% mimo że dawali mu 3,5%. Wiele sie pomylił ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szaweł UW do wyborów po 5%-tylko z pomocą GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:03 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: UW do wyborów po 5%-tylko z pomocą GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:08 Bez Adasia M.jesteście ,,0". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazoo Re: UW do wyborów po 5%-tylko z pomocą GW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:48 a ty stefanie bez "0" jesteś tylko IQ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chlop UW - na razie KANAPA, ale z klasa :) IP: *.mpip / *.mpip-mainz.mpg.de 31.01.05, 18:08 Naleze do zelaznego elektoratu UW, zawsze glosowalem na nich i tym razem tez bede. Niestety PO od poczatku nie spelniala moich oczekiwan, juz sam jej sklad- szalupa ratunkowa dla wielu tonacych- zmuszal do ostroznosci, a pozniej bardzo koniunkturalne decyzje i slynne, awanturnicze haslo Rokity "Nicea albo smierc". Ciekawe jak Rokita zachowa sie w najblizszym czasie. Glos na UW jest deklaracja poparcia nie tylko partii, ale tez pewnej jakosci zycia politycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andyur Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 18:14 Władku Frasyniuku, chyba ci rozum odjęło. O jakiej przyzwoitości w uprawianiu polityki bajdurzysz. Jeżeli tę przyzwoitość ma firmować Jan Lityński-moralista, głosujący w Sejmie na cztery ręce (co kilka lat temu utrwaliła kamera, a o czym on zdążył już zapomnieć albo z właściwą sobie arogancją uznał, że to głupie społeczeństwo nie jest wstanie zapamiętać takich drobiazgów). Otóż Władku ja, jak też bardzo wielu ludzi, którzy z niejakim lękiem mówią o sobie - normalni/co w tym kraju znaczy do końca normalność ?/nie mamy najmniejszego zaufania do Uni Wolności i do Ciebie. Podziwiam, że Wy-Zarząd Uni, jak dzieci specjalnej troski, tkwicie dalej w tak dobrym samopoczuciu i wierzą w pełnienie swoistej misji bycia GURU dla Polaków. Wynik 10% osiągniecie na pewno - łącznie w trzech kolejnych wyborach. Już dziś wam gratuluję- Smieszni Unijni Realiści Andyur Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazoo Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:51 a masz jakiegos linka do tego glosowania na 4 łapy ? Odpowiedz Link Zgłoś
wklodnicki Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem 31.01.05, 19:51 Oj drogi Andyurze - bzdury piszesz o Lityńskim, że niby głosował na cztery ręce. Więc i Ty uwierzyłeś w kłamstwa i fotomontaże socjotechników wyborczych z byłego Porozumienia Centrum? Dobrze pamiętam tamtą prowokację w programie wyborczym Porozumienia Centrum: puszczali ten sam obraz głosowania filmowany z różnych kamer, ale sowicie opłacony komentator komentował tak, jakby to było wielokrotne głosowanie. Niestety wielu naiwnych telewidzów w to kłamstwo uwierzyło, tak jak wcześniej uwierzyło w kłamliwą interpretację słów o "grubej kresce" (ta kłamliwa interpretacja wyszła z tej samej stajni co wspomniany spot reklamowy - z kręgów Porozumienia Centrum, zarządzanego przez braci Kaczyńskich & Company; mieli chłopaki dryg do okłamywania wyborców). Patrz, jak mizernie wyglądają zarzuty pod adresem Unii Wolności: Jedno stare kłamstwo byłeś w stanie przytoczyć... Poza demagogicznymi i pustymi bzdetami w stylu "na kolanach do Europy" tak naprawdę niewiele jest jej do zarzucenia, zwłaszcza gdy się to porówna z bogatą kartoteką jawnych przekrętów i złodziejskich afer wywoływanych przez pewne inne partie: AWS i SLD, a obecnie też przez Samozagładę (pardon, Samoobronę) czy innych. Ciekawe, że największe kolesiostwo (afery już po prostu jawnie kryminalne) zakwitło w Sejmie dopiero w obecnej kadencji, gdy Unię z niego wyrzucono. Zamiast porządnych ludzi z Unii Wolności mamy teraz posłów, których ściga prokuratura za przekręty i fałszerstwa, panie Hojarską, Beger, pana Pęcaka od mercedesów, panów z SLD od kontaktów z przestepcami ze Starachowic, itd... nie licząc wielu przypadków spitych posłów za kierownicą, zagrażających życiu nas wszyskich na drogach. Ciekawe, że wśród nich nie było posłów z UW. Może oni akurat szanowali nasze życie? Naprawdę, wolę nawet moralistów, ale uczciwych. Dlatego - Unia Wolności :) W eurowyborach też wszyscy krakali jak Smurf-Maruda, że się nie uda, a udało się! Ale jeżeli społeczeństwo zamiast tego znowu wybierze aferzystów - to już niech cierpi. Za głupotę trzeba płacić... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: author UW jest załosne ;-) IP: 83.168.104.* 31.01.05, 18:14 Z taką tuba propagandowa jak GW nie mają nawet 5% poparcia buahahaha ;-) To moze zasługa mądrości naszego społeczeństwa. Brawo, nigdy wiecej UW!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marceli Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.autocom.pl 31.01.05, 18:16 Gdy UW startwało do Parlamentu Europejskiego wszyscy twierdzili, że nic z tego!!! i co ? ma wiceprzewodniczącego parlamentu europejskiego!prof. Geremek zdobył jako drugi w Polsce największą liczbę głosów!!! Ja będę głosował na UW! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryla Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.75.59.115.brzesko59.ptc.pl 31.01.05, 18:19 i ja oddam glos na Uw mimo ze znajomi twierdza ze zmarnuje swoj glos, ja im na to ze przed wyborami do PE mowili to samo a ok 7% glosow udalo sie uzbierac - inna sprawa ze kandydaci byli pierwszoligowi, proponowalbym zrobic sondaz wsrod potencjalnych wyborcow UW i SdPl i zapytac co sadza o koalicji wyborczej, jesli bylaby na to zogoda elektoratow to kierownictwa powinny sie dogadac i dzieki temu glosy niezdecydowanych (obawiajacych sie mozliwosci zmarnowania glosu) plus obecne poparcie z jednej i z drugiej partii daly by na moj nos ok 15% a to juz przyzwoity wynik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: comitu rozsądek i przyzwoitość IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 31.01.05, 18:37 Frasyniuk zapomniał dodać, że >>rozsądek i przyzwoitość<< były jednak wymuszone przez długotrwałe odsunięcie UW od władzy i od głównych wydarzeń polityki. Wtym świetle to los uchronił UW od afer i skandali - nie można dowieść że było to dzieło cnoty i charakteru. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marceli Re: rozsądek i przyzwoitość IP: *.autocom.pl 31.01.05, 18:40 Nik nnie mówi, że UW partia prawych i sprawiedliwych! W PiS may ludzi posądzonych o wyłudzenia! w LPR faszystów jadących z Szczecina do Warszawy, Macieja Giertych, który w 1989 twierdził, że jedyną szansą da Polski jest Pan Jaruzelski itp. .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oz Re: rozsądek i przyzwoitość IP: *.avenel01.nj.comcast.net 01.02.05, 04:06 unia wolności rozkradła polskę. sprzedali majątek narodowy za grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazoo Re: rozsądek i przyzwoitość IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 20:08 Comitu zapomniał dodać że implikacja działa tylko w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barbara Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.net.autocom.pl 31.01.05, 18:48 Bardzo się cieszę,że będę miała na kogo głosować!Unia musi jednak zdecydowanie wyrażniej określić się,jako partia "środka" ze wskazaniem na "lewo". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jan Re: UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.cpe.mountaincable.net 31.01.05, 18:58 tylko Unia Wolnosci moze poprowadzic kraj do dalszego rozwoju gospodarczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid mam nadzieje, ze to ostatni raz mumii wolnosci :) IP: *.VCLIENT.CWRU.Edu 31.01.05, 18:59 panom juz dziekujemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niezdecydowany Re: mam nadzieje, ze to ostatni raz mumii wolnosc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 19:21 > panom juz dziekujemy Kogo proponujesz? Uzasadnij? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jazzek Ja jako elektorat czekam! IP: *.wro.volvo.net / 62.29.248.* 31.01.05, 19:04 Na partię, która zniesie obowiązek edukacji szkolnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nigt_fish Mam nadzieje, ze nie wejda IP: *.torun.mm.pl 31.01.05, 19:49 j.w. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petro Re: Mam nadzieje, ze nie wejda IP: *.sn.pl 31.01.05, 20:20 Wolisz durniu, żeby weszli ci z SLD (którzy jeszcze nie siedzą), LPR, PSL (z Pawlakiem na czele!), a może chcesz, żeby Lepper poszerzył reprezentację? Bo nie wiem, czy się orientujesz, ale wakatów w Sejmie i Senacie nie może być (gwoli wyjaśnienia dla rybki - wakat z łac. to wolne miejsce).Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liberał, fan UW Mam nadzieję, że UW wystartuje z SdPL IP: 80.55.158.* 31.01.05, 20:25 Mam nadzieję, że UW wystartuje razem z SdPL, i utworzą koalicję pod patronatem A. Kwaśniewskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: petro Re: Mam nadzieję, że UW wystartuje z SdPL IP: *.sn.pl 31.01.05, 20:39 A ja mam nadzieję, że nie wystartuje (zwłaszcza pod patronatem Kwacha), bo wtedy na nich nie zagłosuję. Prezydent jest tak samo umoczony jak całe SLD. Wynika to jasno z przesłuchań Komisji d.s. Rywina i Orlenu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwachTAK Re: Mam nadzieję, że UW wystartuje z SdPL IP: 80.55.158.* 31.01.05, 21:22 wynika to jasno z przesłuchań przed komisją ds. Orlenu lub Rywina? A mógłbyś mi przytoczyć datę, kiedy to prezydent był przesłuchiwany przez którąś z tych komisji? Czy też wydajesz wyroki przed przesłuchaniem go, odbierając mu prawo do obrony przed sądem, co w demokratycznym państwie nie powinno mieć miejsca? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antykomuch Re: Mam nadzieję, że UW wystartuje z SdPL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 04:03 tak , stworza Socjaldemokracje Kurestwa Polskiego i Sitwy. I zdobędą 4.9% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ar UW: do wyborów pod własnym szyldem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.05, 21:01 UW nie wyrzekaj się ludzi o lewicowych poglądach, którzy zawsze na ciebie głosowali, nie zapominaj o nauczycielach, naukowcach i innych przedstawicielach inteligencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Pamietajcie o wyborach IP: *.escom.net.pl 31.01.05, 21:25 Idzcie do wyborow jako Unia Wolnosci!!!!! Wasz uspiony elektorat dojrzal by zaglosowac jestescie super! Nie mozna co chwile zmieniac koalicji! trzymam kciuki oddany wyborca Odpowiedz Link Zgłoś