Gość: Technokrata Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:04 Pytanie dla ogromnej więkrzości jest śmieszne bo nie dotyczy.Tych natomiast którzy robią ferment w kraju powinno zpotykać to co Wołka i Wildsztajna.Następnie powinien do dymisji podać się Kieres który nie wiadomo czy nie maczał w tym palców a napewno jest odpowiedzialny.Ponadto pod znakiem zapytania pownno stanąć cel działania IPN ,teraz już nie potrzebny a po to żeby nam udowodnić naszą winę w jabłonnym to nie potrzebny jest instytut za nasze pieiądze inni zrobią to lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wstan Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: 212.244.84.* 01.02.05, 08:17 prawie cala nasza zeszmacona prasa ubolewa nad niewinnymi z listy. A moze by sprobowac naglosnic zatrwazajaca biede ludzi ktorzy musza zyc za 400 czy 500 zl.i glodowe pensje mlodych ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła pracownicy gazety na liście ? IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 01.02.05, 08:06 z tego wynika ze strach ogarnął pracowników gazety bo są na tej liście !! zatem trzeba ja opublikować w całości w internecie jestem przeciw działaniom gazety Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Widstei zachował sie OK! To było w dobrej wierze! IP: *.idzik.pl / *.idzik.pl 01.02.05, 08:09 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hermes Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.datacomsa.pl / 194.246.106.* 01.02.05, 08:09 DAĆ MAŁPIE GRANAT. Dziennikarzy należy zlustrować pod względem ilości szarych komórek. poniżej dwóch - do miotły. W moim rankingu pan Wildstein wyprzedził nawet panią Olejnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rafik Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.rybnik.sdi.tpnet.pl 01.02.05, 08:13 a co z agentami w gazecie wyborczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter artykulik mówi tylko że pani Staniszkis nie jest.. IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 01.02.05, 08:15 i tylko tyle miał mówić ? trzeba mieć specjalne względy w GW ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaduła może być ! IP: *.iod.krakow.pl / *.IOd.krakow.pl 01.02.05, 08:15 i co z tego, Wildstein ma racje, a te głupoty o tej pani co sie boi że zobaczą jej nazwisko to wstyd jest pisać ! no i co z tego wynika - nic ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: 213.77.20.* 01.02.05, 08:15 Również się wzruszyłem, łezka aż mi skapnęła po policzku. Jacy dobrzy ludzie pracują w tej GW, naprawde dech zapiera. Ile oni sa w stanie zrobić dla zwykłego, pokrzywdzonego człowieka...Swoją drogą ciekawe ile jeszcze Maleszków siedzi w redakcji "Wybiórczej"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AL Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 16:38 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak Re: oczywiście IP: *.icpnet.pl 01.02.05, 09:14 tylko musiał odsiedzieć te 6,5 roku w więzieniach. bez tego nie przyjmowali. Odpowiedz Link Zgłoś
piscina Re: oczywiście 01.02.05, 22:21 Szkoda Ciebie na to forum,jestes za rozsądny. Ręce opadają, jak się czyta te bezrefleksyjne, a tylko agresywne wypowiedzi. Skąd w ludziach tyle agresji, potrzeby dopie..rzenia komus? Wydaje mi się, że każdy, kto chociaż trochę działał w podziemiu, nie może bć pewny, w jakim kontekście pojawi się jego nazwisko. Ci tutaj najbardziej agresywni pewnie palcem nie tkneli na rzecz dzialalności podziemnej - no i jasne, że mogą czuć się bezpiecznie, siedzieli jak mysz pod miotłą i nikt o nich nie słyszał. A teraz najgłośniej krzyczą. Albo - jak ktoś napisał - robili wtedy w pieluchy. Swiadczą o tym niektóre idiotyczne wypowiedzi, że członkowie PZPR czy PSL z racji swojej przynaleznosci i tak musieli donosić - wiadomo było, że nie, takich z reguły nie werbowano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J-23 Re: oczywiście IP: *.lodz.mm.pl 02.02.05, 13:02 Widać że, to ty w pieluchy robiłaś(-eś). Czy wiesz, kto to był I sekret. KZ PZPR? To człowiek, do którego raz w tygodniu lub co 2 tygodnie przychodził facet z teczką i pytał :Co słychać u dyrektora? Co na zakładzie? itp..itd. I on musiał to wszystko wiedzieć bo, nie byłby pierwszym. Relacje zdawali koledzy partyjni,którzy byli na kierowniczych stanowiskach. Im relacje składali mistrzowie i dalej brygadziści i co niektórzy pracownicy. Gdy, w tym gronie trafił się ktoś bezpartyjne(sporadycznie, ale też tak było) to pomijano drogę służbową. I sekretarz KZ(Komitetu Zakładowego) musiał wiedzieć o wszystkim, co dzieje się na terenie jego zakładu. Co miesiąc przesyłał sprawozdanie do Kom.Dzielnicowy,dalej Kom.Miejski, i Kom. Centralny. Po co teczki skoro w IPN powinny być dokumenty zdelegalizowanej PZPR. Czy są?? Dlaczego nie ma listy jawnych współpracowników UB i SB? Dlaczego IPN nie publikuje nazwisk osób, co do których nie ma wątpliwosci, że byli TW? Dlaczego IPN wydaje zaświadczenia o statusie pokrzywdzonego jeżeli nie są zweryfikowane wszystkie akta? To że ktoś był ukarany przez kolegium za udział w demonstracji nie jest świadectwem,że nie był TW. Ci z PSL też pisali sprawozdania, co się dzieje na wsiach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: derby kapusiu sprawdz !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:49 Czy twoje nazwisko jest na liscie. To jest obrzydliwa manipulacja GW, nie pierwsza i nie ostatnia zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ziko Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.02.05, 08:18 Wcale nie musiala zapamietywac, w gazecie wszystko nagrywaja, pamietasz? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katolik Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.olsztyn.mm.pl 01.02.05, 08:19 Wildstein zrobil najgorsza robote klerowi.Jak inaczej mozna potraktowac fakt ujawnienia listy agentow,kandydatow.Znajdzie sie tam mase ksiezy,ktorzy wspolpracowali z SB.Mieli z tego profity i to nie tylko finansowe.Kazdy mial paszport niejednokrotnie w domu,przez co mogl jezdzic za granice bez oporow. I tak to rabin rozlozy poslki kosciol katolicki.Z informacji wynika,ze okolo 40- 60% ksiezy bylo na uslugach SB.Oni zawsze lubili profity i czerpali z tego zawsze korzysci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:05 Niekoniecznie - teczki pionu związanego z walką z kościołem zostały już dawno spalone, albo przekazane odpowiednim władzom kościelnym. Lustracja będzie tylko dla frajerów, kórzy nie mieli odpowiednio mocnych pleców i szkodzili ludziom, ale w skali mafijnej można ich nazwać płotkami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szamot Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.infinity.net.pl / *.z.infinity.net.pl 01.02.05, 09:20 tak to rabin rozlozy poslki kosciol katolicki.Z informacji wynika,ze okolo 40- 60% ksiezy bylo na uslugach SB.Oni zawsze lubili profity i czerpali z tego zawsze korzysci. widać człowiek mało zorientowany w naszej rzeczywistości.wydział IV zlikwidował teczki "czerwonych kapturków"jak tylko dogadali sie w magdalence.i tym sposobem biskupi i reszta "armii" jest "czysta".oni przecież zawsze działają dla "dobra człowieka i społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.euro-lan.pl 01.02.05, 08:23 Pytanie o wiarygodność? OK - jak "lista" była w pierwszym egzemplarzu z IPN - to była wiarygodna. A co teraz. Przecież każdy, kto uczestniczy/uczestniczył w jej rozpowszechnianiu mógł/może nadal ją zmieniać - czyli dopisywać i usuwać dowolne osoby, a kolejni ludzie mający dostęp do tej listy nic o tym nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haga Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.radom.pilicka.pl 01.02.05, 08:23 Pan Bronisław ujawnił jawne!. Po co więc ta oszczercza kampania - nasuwa się oczywisty wniosek, że wszczeli ją sami agenci aby społeczeństwo nie dowiedziało się o nich prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zwykły_człek Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:21 Panie Bronisławie, już trzeci dzień czekamy na tę listę. Pora najwyższa. Jakieś problemy techniczne? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alter ciekawa sugestia , wymaga sprawdzenia.... IP: *.klon.com.pl / *.crowley.pl 01.02.05, 08:23 jeżeli jest jeszcze co sprawdzać....to jest życie Kiszczaka.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: 80.50.35.* 01.02.05, 08:24 Uderz w stół,a nożyce się odezwą. A 240 tys.tw ma pełne majtki, a ja mam nadzieję,że w końcu wyjdzie szydło z ...teczek. I się okaże jaką faktyczną rolę pełnili panowie Bujak, Frasyniuk i kto podsadził pewnego jegomościa przez mur. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrajca jajca Najwazniejsze jest to , ze ciebie nikt ... IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 01.02.05, 08:30 nie podsadzil, bo by sie pobrudzil . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VELLON czy Michnik jest na liscie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:26 na "ubeckiej liscie" jak zauwazyla Gazeta Wyborcza ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdrajca jajca NIE, TAM NIE MA PANA ADAMA... IP: *.54.194.203.acc04-dryb-mel.comindico.com.au 01.02.05, 08:36 TO NIE JEST LISTA HONOROWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: NIE, TAM NIE MA PANA ADAMA... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:52 Zgadzam się z tą opinia. Pan Adam osobiście buszował parę dni w archiwach i co wyniósł to wie tylko on i ludzie na których ma "haka". NIe dziwiło mnie jego spectrum znajomych, znajomości oraz możliwości oddziaływania na "otoczenie". Teraz wraz z Wybiórczą chroni swoje informacje.To normalne. A swoją drogą to Gazeta straciła jedyna szanse na oczyszczenie się . Widać gołym okiem jak jest sterowana z zewnątrz. Czyżby ktoś miał papiery mocniejsze niż Gazeta? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fireball "Czyżby ktoś miał papiery mocniejsze niż Gazeta?" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:57 ewentualnie chodzi o to, ze Wyborcza boi sie wytracenia JEJ papierow dzielnie zebranych przez Michnika w wiadomej komisji... to sprawa zycia lub smierci - albo calkowita lustracja (i wtedy mamy przeje..e bo wychodzi na jaw, ze nasze dziennikarzyny i kolesie z naszego srodowiska to wielu SBkow) albo zachowanie twarzy pod pozorem walki o dobro, sprawiedliwosc itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscccc A Hanna Szymanko?! IP: 212.69.68.* 01.02.05, 09:02 A czy na liscie znajduje sie Hanna Szymanko - sasiadka Jacka Kuronia, ktora do przyjazniac sie z jego rodzina do 1989 roku donosila na niego?!? To juz chyba czas, aby ujawinic naziwiska wspolpraconikow UB! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co za pytanie Re: czy Michnik jest na liscie? IP: 194.152.131.* 01.02.05, 09:04 Oczywiscie ze powinien byc. Ale on swoja teczke juz dawno z tamtad wyniosl.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech RP to:bezprawie, bandytyzm, bezrobocie!!!! IP: 212.14.47.* 01.02.05, 09:04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lech RP to:bezprawie, bandytyzm, bezrobocie!/ IP: 212.14.47.* 01.02.05, 09:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gazeciarz Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: 5.2.* / *.chello.pl 01.02.05, 08:28 Jestem ciekawy czy moje nazwisko jest na liście. Dajcie mi jakiś kontakt do Wildsteina bo od was niczego się nie dowiem. Gwiazdy ubeckie drżą z wściekłości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czytelnik Wyborcza pocałujcie się w cztery .... IP: *.sebastiana.ceti.pl 01.02.05, 08:28 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emeryt Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.elk.mm.pl 01.02.05, 08:29 nareszcie ktoś tego wrzoda nadcioł,może czas juz go przeciac całkowicie.uczciwy człowiek nie boi się że go ta lista skrzywdzi.Bolek drżyj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lila Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.cpe.vic-2.comcen.com.au 01.02.05, 08:52 pomijam fakt czy wildstein zrobil dobrze czy nie. ale powiem tak: wiele niewiinnych ludzi moze byc skrzywdzonych, ( co nie znaczy ze nie nalezalo tego zrobic) smiesza mnie natomiast wypowiedzi ze uczciwi ludzie nie maja sie czego bac i tylko kapusie sa na liscie. takie wypowiedzi swaidzca o baku wyobrazni albo wyjatkowo mlodym wieku. Tuz przed stanem wojennym moj maz byl na placowce w iraku ( inzynier) a w polsce byla niezla zawierucha. ja mialam 2 dzieci, 4 miesiecznego i siedmioletniego syna. chcialam wyjechac do meza do bagdadu bo balam sie ze przez to co sie dzieje w kraju nie bede mogla sie polaczyc z mezem przez dluzszy czas. oczywiscie sluzby nie chcialy mnie wypuscic. po wielu zabiagavch i staraniach dostalam propozycje: mozesz wyjechac i zabrac dzieci na 5 lat jesli udostepnisz nam swoje mieszkanie. nie wiem do czego go urzywano- ponoc raz nanjakis czas ktos tam sie pojawial. moze kogos obserwowali, moze to bylo miekjsce spotkan- nie wiem. oczywyiscie skorzystalam z propozycji. dostalam paszport w tydzien i wyjechalam. bylam oczywistym wspolpracownikiem SB i moje nazwisko na pewno jest na tej liscie ( ani mnie to ziebi ani grzeje w tej chwili) . Jestem uczciwa osoba i nigdy nikogo ni skrzywdzilam. jesli ja bym im nie udostepnila wtedy tego mieszkania Sb poradziloby sobie w inny sposob, tylko ze ja zostalabym sama z dwojka dzieci w stanie wojennym w polsce. i niech nikt mi nie opowiada ze nie powinnam sie na wspolprace zgodzic, bo albo nie macie pojecia o czym mowicie albo nigdy nie byliscie sami z malymi dziecmi. moja historia tylko pokazuje ze NIE TYLKO KAPUSIE sa na tej liscie i w innych przypadkach moze uczciwym osobom zrujnowac obecnie zycie. zastanowcie sie jakimi skomplikowanymi drogami chodzi zycie i nie oceniajcie innych po pozorach, bo ktos was tez bedzie ocenial. zycie nie jest taki proste. pozdrowienia z daleka lila Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:03 dlaczego niewinni ludzie - tak jak Ty - mają sie obawiać, że jezeli są na tej liście może to, tak jak piszesz "zrujnowac obecnie zycie"? Wystarczy, że wyjasnia osobom, na którm im zależy, jakie motywy Toba kierowały (tak jak napisalas) i po sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:17 Jaka jesteś szlachetna , Maju - wysłuchałabyś spokojnie tłumaczenia czyjegoś, że na nikogo nie donosił - niestety, po pierwsze, bys nie uwierzyła tak na "gębę", bo nazwisko w aktach IPN zrobiłoby swoje, po drugie, Bronisław Wildstein, Roman Giertych, Antoni Macierewicz, Zbigniew Wassermann nawet nie dopuściliby kogoś takiego do głosu - śmierć cywilna dla takiej osoby, bo żądza mordu w oczach lustratorów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 09:27 co to znaczy, "śmierć cywilna", tak naiwnie zapyatma? bo jeżeli nie uwierzy mi np. moja rodzina, to tylko moja wina w tym, że nie uchodzę w mojej rodzinie za osobę uczciwą i prawdomówną. Pretensje mogę mieć tylko do sibie. Opinnie innych osób mnie nie interesują, bo niby dlaczego miały? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bociek Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 10:21 Mam wrażenie Lilu, że zapomniało Ci się na czym polega sztuka przyzwoitego zachowania. Martwi Cię, że przez Wildsteina niewinni - tacy jak Ty - mogą zostać skrzywdzeni. Jan bardziej pochyliłbym sie nad losem tych, których krzywdzić byc może pmagałaś i z czego tak łatwo dziś się usprawiedliwiasz. Usprawiedliwiasz się, że z taką łatwością pomagałaś ubowcom realizować ich podłe plany niszczenia ludzi. Oczywiście, ty byłaś niewinna, bo ty tylko udostępniłaś mieszkanko. Kowalski też był niewinny, bo tylko....., i Nowak również niewinny bo on tylko...... I tylko dziś, po latach, można wskazać: to WILDSTEIN winny! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furkot ***** CZY PANI KUBLIK JEST NA LISCIE? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:30 :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolo Re: Gdzie jest ta lista ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:30 niech ją pokażą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aldi Re: Czy Twoje nazwisko też jest na liście IPN? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:31 Nie zabierajcie głosu, ci którzy nie mieli takich doświadczeń. Każdy sportowiec, student, muzyk, aktor itd. wyjeżdżający w tym okresie na zachód musiał odbyć taką rozmowę, w momencie odbierania paszportu. A paszportami zajmowałao się SB. Większość dla świętego spokoju podpisywała, że powiadomi, o tym, kto się będzie kontaktował z nim na zachodzie. Inaczej nie wyjechałoby się z kraju. Nie można teraz wszystkich wrzucać do jednego worka, a zwłaszcza tych, których SB typowała. To jakaś paranoja, ja też nie wiem czy mnie nie wytypowali, bo działaałam w Radzie Mieszkańców w akademiku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek A co z wiarygodnością???!!!! IP: *.euro-lan.pl 01.02.05, 08:32 Pytanie o wiarygodność? OK - jak "lista" była w pierwszym egzemplarzu z IPN - to była wiarygodna. A co teraz. Przecież każdy, kto uczestniczy/uczestniczył w jej rozpowszechnianiu mógł/może nadal ją zmieniać - czyli dopisywać i usuwać dowolne osoby, a kolejni ludzie mający dostęp do tej listy nic o tym nie wiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
gini Re: A co z wiarygodnością???!!!! 01.02.05, 08:34 Gość portalu: Marek napisał(a): > Pytanie o wiarygodność? > > OK - jak "lista" była w pierwszym egzemplarzu z IPN - to była wiarygodna. A co > teraz. Przecież każdy, kto uczestniczy/uczestniczył w jej rozpowszechnianiu > mógł/może nadal ją zmieniać - czyli dopisywać i usuwać dowolne osoby, a kolejni > ludzie mający dostęp do tej listy nic o tym nie wiedzą. Ale oryginal jest caly czas w IPN, nie lapiesz facet? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: A co z wiarygodnością???!!!! IP: *.euro-lan.pl 01.02.05, 08:37 Łapie - tylko nawet jak dostanę tą publicznie rozpowszechnianą to nie mam możliwości porówniania z oryginałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tetramon Wyborcza oglosila ubecka liste IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:44 jak Michnik mial nieuprawniony dostep do teczek - to wszystko bylo OK, jak LUD ma dostep do listy ubeckiej (nazwa z Wyborczej) to jest wielkie HALO Odpowiedz Link Zgłoś
dem0kryt Gazeta przechodzi już samą siebie... 01.02.05, 08:34 Nie dla lustracji... bo nie! Te wszystkie argumenty GW są żałosne. Będa krzywdzić ludzi? Jak ujawnią dokumenty - ewentualni pokrzywdzeni będą się mogli w końcu bronić. Akta są kłamliwe i niepełne? Niepełne może tak, ale kłamliwe? SB okłamywała samą siebie? GW w antylustracyjnym szale zagoniła się w ślepy zaułek i nie wie jak wyjść... A na marginesie: najlepiej i tak mają ci, którzy z komuchami współpracowali zupełnie legalnie: jak Giertych lub Bender... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shittycamp Gazeta Wyborcza jest zenujaca IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:34 po prostu - zrobia wszystko aby ochronic dupy swoich kolesi.. Michnik na poczatku 90ych przegladal teczki wiec wie kto jest umoczony... lustracja to sprawa zycia i smierci (oraz calkowitej kompromitacji) srodowiska yntelektualnego Wyborczej dlatego nie dziwia takie zenujace i propagandowe teksciki typu "pani dzwoni i wyglasza referat 100% zgodny z linia programowa Wyborczej" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: salomin Grupa Trzymajaca Teczki (GTT) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.05, 08:47 jest w Wyborczej, lustracja to dla niej sprawa zycia i smierci Odpowiedz Link Zgłoś