Dodaj do ulubionych

Rosja - UE

IP: *.telimeny / 192.168.0.* 29.05.02, 13:53
Rosja od UE chce korytarza nie licząć się z Polską. Polska nie jest już
suwerennym krajem. Eurofani osiągnęli juz swój cel, musimy zdać się na łaskę
UE aby mieć chociaz cień suwerenności.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Rosja - UE IP: *.upc.chello.be 29.05.02, 13:59
      Gość portalu: prowokat napisał(a):

> Rosja od UE chce korytarza nie licząć się z Polską. Polska nie jest już
      > suwerennym krajem. Eurofani osiągnęli juz swój cel, musimy zdać się na łaskę
      > UE aby mieć chociaz cień suwerenności.

A moze bys przestal manipulowac?Nie oburza Cie to ,ze Rosja wogole chce jakiegos
      korytarza od Polski?Rozmowy z UE to rozmowy o ewentualnych przyszlych
      granicach ,ktore beda nie tylko granica Polski jak tez cala wschodnia granica
      UE.Teraz jest to granica na Odrze i Nysie.A co bys wolal zeby powiedzieli tak
      prosze bardzo.
      • Gość: ktos Re: Rosja - UE IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 29.05.02, 14:08
        W kazdym razie wojna sie szykuje. W ostatniej swiatowej poszlo o to samo. A my
        znowu sie stawiamy zamiast na tym korytarzu zarobic.
        • Gość: Ania Re: Rosja - UE IP: *.upc.chello.be 29.05.02, 14:41
          Gość portalu: ktos napisał(a):

> W kazdym razie wojna sie szykuje. W ostatniej swiatowej poszlo o to samo. A my
          > znowu sie stawiamy zamiast na tym korytarzu zarobic.

Jak tylko JKM zostanie dyktatorem to pewnie zarobi na tym korytarzu moze nawet
          wydzierzawi ruskim Polske bo z dzierzawy tez mozna miec dochod.
          • Gość: ktos Re: Rosja - UE IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 29.05.02, 14:58

> Jak tylko JKM zostanie dyktatorem to pewnie zarobi na tym korytarzu moze nawet
            > wydzierzawi ruskim Polske bo z dzierzawy tez mozna miec dochod.

Dlaczego nie? Niemniej jednak, jak bysmy doszli do wladzy, to by Rosjan nie bylo
            na nas stac.
            • Gość: Ania Re: Rosja - UE IP: *.upc.chello.be 29.05.02, 15:01

>
              > > Jak tylko JKM zostanie dyktatorem to pewnie zarobi na tym korytarzu moze n
              > awet
              > > wydzierzawi ruskim Polske bo z dzierzawy tez mozna miec dochod.
              >
              > Dlaczego nie? Niemniej jednak, jak bysmy doszli do wladzy, to by Rosjan nie byl
              > o
              > na nas stac.

To moze zrobcie jakis przewrot.Macie te kolberki ,dac im karabiny i do boju.Jak
              od razu po dojsciu JKM ma sie natychmiast poprawic to ja jestem ZA.
              • Gość: ktos Re: Rosja - UE IP: *.acn.pl / 10.134.128.* 29.05.02, 15:27
                Gość portalu: Ania napisał(a):

> Gość portalu: ktos napisał(a):
                >
                > >
                > > > Jak tylko JKM zostanie dyktatorem to pewnie zarobi na tym korytarzu m
                > oze n
                > > awet
                > > > wydzierzawi ruskim Polske bo z dzierzawy tez mozna miec dochod.
                > >
                > > Dlaczego nie? Niemniej jednak, jak bysmy doszli do wladzy, to by Rosjan ni
                > e byl
                > > o
                > > na nas stac.
                >
                > To moze zrobcie jakis przewrot.Macie te kolberki ,dac im karabiny i do boju.Jak
                >
                > od razu po dojsciu JKM ma sie natychmiast poprawic to ja jestem ZA.

Rozsadnych i swiatlych ludzi w Polsce jest niestety za malo i z dzicza glosujaca
                np. na Leppera (a takich, pozal sie Boze, Polakow jest coraz wiecej) nie mamy
                niestety szans w bezposrednim starciu.
                • Gość: Ania Re: Rosja - UE IP: *.upc.chello.be 29.05.02, 15:32

> Gość portalu: Ania napisał(a):
                  >
                  > > Gość portalu: ktos napisał(a):
                  > >
                  > > >
                  > > > > Jak tylko JKM zostanie dyktatorem to pewnie zarobi na tym koryta
                  > rzu m
                  > > oze n
                  > > > awet
                  > > > > wydzierzawi ruskim Polske bo z dzierzawy tez mozna miec dochod.
                  > > >
                  > > > Dlaczego nie? Niemniej jednak, jak bysmy doszli do wladzy, to by Rosj
                  > an ni
                  > > e byl
                  > > > o
                  > > > na nas stac.
                  > >
                  > > To moze zrobcie jakis przewrot.Macie te kolberki ,dac im karabiny i do boj
                  > u.Jak
                  > >
                  > > od razu po dojsciu JKM ma sie natychmiast poprawic to ja jestem ZA.
                  >
                  > Rozsadnych i swiatlych ludzi w Polsce jest niestety za malo i z dzicza glosujac
                  > a
                  > np. na Leppera (a takich, pozal sie Boze, Polakow jest coraz wiecej) nie mamy
                  > niestety szans w bezposrednim starciu.

No to mnie zasmuciles.
              • Gość: prowokat Re: Rosja - UE IP: *.telimeny / 192.168.0.* 29.05.02, 16:09
                odrazu to się poprawi po wejściu do UE - zapomniałaś?
      • Gość: prowokat Re: Rosja - UE IP: *.telimeny / 192.168.0.* 29.05.02, 16:08
        Rosja może rządac czego chce, tylko dlaczego rozmawiaja o tym z Bruksela a nie
        z np Cimoszewiczem?????//
        • Gość: Ania Re: Rosja - UE IP: *.upc.chello.be 29.05.02, 16:10

> Rosja może rządac czego chce, tylko dlaczego rozmawiaja o tym z Bruksela a nie
          > z np Cimoszewiczem?????//

Wyslij e-maila do Putina i sie go spytaj osobiscie.
          • Gość: prowokat Re: Rosja - UE IP: *.telimeny / 192.168.0.* 29.05.02, 16:18
            już wysłałem i nawet dostałem odpowiedż. Oto ona:

Drogi Panie,
            jest mi niezmiernie przyjemnie, że troszczy się Pan o los swojej ojczyzny
            Polski i mam nadzieję, że zrozumie Pan moją troską o Rosję. Pyta Pan dlaczego
            nie uwzględniam interesów Polski w swoim działaniu. Z prostego powodu,
            ponieważ nie mogę troszczyć się o losy obcego kraju bardziej od ludzi, którzy
            nim rządzą. Powiem Panu, że jako Polska wybraliście złą drogę i teraz
            Ponosicie tego konsekwencje. Pomimo wszystko pozdrawiam i życzę Panu szczęścia.

Włodzimierz Putin
            • Gość: Ania Re: Rosja - UE IP: *.upc.chello.be 29.05.02, 17:06

> już wysłałem i nawet dostałem odpowiedż. Oto ona:
              >
              > Drogi Panie,
              > jest mi niezmiernie przyjemnie, że troszczy się Pan o los swojej ojczyzny
              > Polski i mam nadzieję, że zrozumie Pan moją troską o Rosję. Pyta Pan dlaczego
              > nie uwzględniam interesów Polski w swoim działaniu. Z prostego powodu,
              > ponieważ nie mogę troszczyć się o losy obcego kraju bardziej od ludzi, którzy
              > nim rządzą. Powiem Panu, że jako Polska wybraliście złą drogę i teraz
              > Ponosicie tego konsekwencje. Pomimo wszystko pozdrawiam i życzę Panu szczęścia.
              >
              > Włodzimierz Putin

To wyslij mu nastepnego niech poradzi jaka dobra droge obrac.Napisz koniecznie co
              Ci odpisal.
              • Gość: prowokat Re: Rosja - UE IP: *.telimeny / 192.168.0.* 29.05.02, 17:11
                nie wyręczaj się mną jeśli cię to interesuje to sama spytaj
                • Gość: Ania Re: Rosja - UE IP: *.upc.chello.be 29.05.02, 17:13

> nie wyręczaj się mną jeśli cię to interesuje to sama spytaj

Ja nie umiem po rusku pisac i nie mam adresu ,Ty masz .Zresta pisal do Ciebie a
                  nie do mnie Twoj kumpel to sam do niego pisz.
    • Gość: eres Re: Rosja - UE IP: 213.76.59.* 29.05.02, 22:48
      Czynione wobec Putina umizgi Busha, a w ślad za nim wielu zachodnioeuropejskich
      dyplomatów sprawiły, że Putin poczuł się wodzem mocarstwowym; w spotkaniu na
      Kremlu gromił ze srogą miną zgromadzonych europejskich dyplomatów żądając dla
      enklawy kaliningradzkiej korytarzy przez Polskę i Litwę. Szefowie UE twierdzą,
      że „ani guzika”, równocześnie jednak robiąc do Putina oko, że „się jakoś
      dogadamy”. Czyżby powtórka roku 1939?
      • Gość: prowokat Re: Rosja - UE IP: *.telimeny / 192.168.0.* 29.05.02, 22:54
        nie po prostu ulitimatum : chcecie do UE to zróbcie korytarz. A pani Hubner
        znowu powie ze w negocjacjach potrzebny jest kompromis i dlatego nalezy ustąpic
    • Gość: zyx Win Rosje, nie EU. IP: *.rdu.bellsouth.net 29.05.02, 22:56
      To Putina wybieg. I slabosc Polski. Kazdy wie ze Polska nie ma czyms sie bronic,
      ze jest slaba ekonomicznie, wiec lupem latwym. Chcesz aby znow byla sama wsrod
      wilkow? A moze podniesc podatki , mniej jesc i budowac : armie , ekonomie?

> Rosja od UE chce korytarza nie licząć się z Polską. Polska nie jest już
      > suwerennym krajem. Eurofani osiągnęli juz swój cel, musimy zdać się na łaskę
      > UE aby mieć chociaz cień suwerenności.

• Gość: prowokat Re: Win Rosje, nie EU. IP: *.telimeny / 192.168.0.* 29.05.02, 22:59
        a czemu jest słaba ekonomicznie
        11 lat dostosowywanie sie do standartów UE
        • Gość: zyx Od 1939? IP: *.rdu.bellsouth.net 29.05.02, 23:02
          nie zartuj. upadla komuna bo ZBANKRUTOWALA. Wyszliscie z niej goli i bez kasy. Od
          paru wiekow juz Polska jest slaba. Musi byc w wodzie...

> a czemu jest słaba ekonomicznie
          > 11 lat dostosowywanie sie do standartów UE

• Gość: prowokat Re: Od 1939? chyba 1989 IP: *.telimeny / 192.168.0.* 29.05.02, 23:10
            Estonia 50 lat była republiką ZSRR, a pomimo to sytuacja ekonomiczna jest tam
            dużo lepsz niż w Polsce. Więc się dało.
            • Gość: zyx W Estonii Estonczycy. W Polsce Polacy od wiekow. IP: *.rdu.bellsouth.net 29.05.02, 23:14
              Od wiekow slabosc i zaleznosc. Ja zylem w PRL i doswiadczylem komunistycznego
              dobrobytu. Jak i widzialem sile polskiej armii. Moi rodzice przezyli II wojne i
              tez widzieli polska nedze przed 1939 i stracili rodzine dzieki slabosci polskiej
              obrony. Nie dopasowuj faktow do twej teorii. Moze nie wiesz, moze nie pamietasz.

> Estonia 50 lat była republiką ZSRR, a pomimo to sytuacja ekonomiczna jest tam
              > dużo lepsz niż w Polsce. Więc się dało.

• Gość: prowokat Re: W Estonii Estonczycy. W Polsce Polacy od wiekow. IP: *.telimeny / 192.168.0.* 29.05.02, 23:16
                a co chciałeś napisac, że Polsce to zawsze wiatr w oczy, a Estonia to w czepku
                urodzona?
        • Gość: Ania Re: Win Rosje, nie EU. IP: *.upc.chello.be 29.05.02, 23:05

> a czemu jest słaba ekonomicznie
          > 11 lat dostosowywanie sie do standartów UE

Przedtem to bylo bogactwo,przez te 11 lat tak zbiednielismy.I nie ma dnia zeby
          kogos nie zamkneli za przestepstwo za zle gospodarowanie.Wszedzie w KGHM w Pzu W
          agencji rolnej czy jak to sie tam nazywa agenci UE kradna ciezkie miliony.
          • Gość: prowokat Aniu odpowiedź wyżej IP: *.telimeny / 192.168.0.* 29.05.02, 23:11
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka