Dodaj do ulubionych

CBOS o unijnej konstytucji

26.02.05, 09:57
no tak lewactwo chce przepchnąć eurokonstytucję zanim naród się zorientuje na
czym polega ich oszustwo..i tak to już trwa 16 rok a winy za całe zło
dziejace sie w Polsce jak zwykle zwala sie na radio Maryja
Obserwuj wątek
    • majual Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 11:09
      Kochanieńki dej se spokój z RM. Ja też czekam na tę nową partię MB - mochbetów,
      będę na nich i tylko na nich głosować jesienią. A wracając do konstytucji to co
      w niej tak niektórych przeraża. Przecież ponoć w naszym kraju większość ludzi
      to katolicy.To o co chodzi. Nie złamały nas niemce, nie zniszczyły ruskie to i
      tutaj sobie poradzimy.Głosować na konstytucję trzeba, a nie słuchać tych
      oszołomów, specjalistów od robienia wody z mózgu ludziom.Dla mnie wzorem do
      naśladowania jest Busz-Prezydent Ameryki. Postępuje jak prawdziwy katolik i to
      mocno wierzący w Boga i Bliźniego swego. A o konstytucji to co? Ponoć, ta nasz
      ma być też ponoć do bani. Przynajmiej tak twierdził ten pan ,jak mu tam było -
      Krzaklewski i jeszcze paru innych. No i co zawalił sie nam świat? Chyba nie,
      tak jak miałem tak nadal mam i nie widzę zmian na lepsze, chyba że po śmierci.
      • oszolom.z.radia.maryja Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 11:17
        no to sie jej nie doczekasz..równie dobrze mogłbyś czekać ma Godota (to tytuł
        powieści Samuela Becketa jakbyś nie wiedział)
        • oszolom.z.radia.maryja ciekawa sonda onetu 26.02.05, 11:20
          Czy w referendum zamierzasz poprzeć Konstytucję Europejską?

Tak 43%

Nie 46%

Nie mam zdania 11%
          Ogółem głosów: 5369

• synziemi Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 11:22
        No wlasnie. Spytaj sie oszoloma.z.radia.maryja czy przeczytal ten projekt
        konstytucji... Zaloze sie, ze odpowiedz bedzie negatywna. Ci ludzie po prostu
        slysza tylko to co im ich przywodztwo mowi a potem slepo glosza nieprzemyslane i
        szkodliwe dla kraju hasla. Oczywiscie, ze konstytucja jest dobra dla Polski i
        dla Europy. Niemniej osobom w rodzaju oszoloma.z.radia.maryja nie chodzi wcale
        o dobro...
        • vicemichnik Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 14:00
          synziemi napisał:

> No wlasnie. Spytaj sie oszoloma.z.radia.maryja czy przeczytal ten projekt
          > konstytucji... Zaloze sie, ze odpowiedz bedzie negatywna. Ci ludzie po prostu
          > slysza tylko to co im ich przywodztwo mowi a potem slepo glosza
          nieprzemyslane
          > i
          > szkodliwe dla kraju hasla. Oczywiscie, ze konstytucja jest dobra dla Polski i
          > dla Europy. Niemniej osobom w rodzaju oszoloma.z.radia.maryja nie chodzi wcale
          > o dobro...

Synuziemi przeczytałeś całą konstytucję ? Może jednak Michnik ci ją streścił ?
        • oszolom.z.radia.maryja Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 14:27
          jestem w trakcie czytania...LPR organizuje na spotkaniach członków i sympatyków
          LPR odczyty..czytamy poszceg art eurokonstytucji na głos..nowet nasi eksperci
          opracowali broszurę streszczającą ten akt prawny która to zawiera najbardziej
          pikante wyciągi z tejże konstytucji
          • alatien Re: CBOS o unijnej konstytucji 27.02.05, 14:59
            LPR ma ekspertow? Przedni dowcip, naprawde.

"pikante wyciągi" ? naprawde wspolczuje osoba ktore podniecaja sie aktami prawnymi.

Swoja droga, to takie odczyty napewno sa bardzo subjektywne. Zapewne macie
            jakiegos "eksperta" ktory "tlumaczy" wam to co przeczytal, i mowi dlaczego jest
            zle. Watpie aby byli wsrod was ludzie zdolni do zrozumienia i interpretowania
            tego traktatu bez wskazowek prezesa.
            I co wam w tej konstytucji przeszkadza? Wy nie macie zadnej alternatywy?
            Polowanie na czerwone czarownice i SB nie ruszy ekonomi. Nie potraficie zlozyc
            planu gospodarczego. jestescie zainteresowani tylko populizmem i latwymi
            gestami. Dlatego przegracie.
    • rs_gazeta_forum Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 12:11
      PO jak zwykle bez jaj, czyli do tej pory nie wie czy tak, czy nie, PiS już dawno
      ogłosił, że woli w Polsce skansen, więc co tu się dziwić zdaniu w sprawie
      traktatu. Powala tylko ich brak wyobraźni i ineodpowiedzialność.
      Też jestem zdania, by politycy jasno się określili w sprawie przyjęcia przez
      Polskę eukonstytucji: jak do tej pory nie mają zdania, to niech się przestaną
      bawić w politykę, wezmą zabawki i idą do domu.
      Co do wyczekiwania na innych: Polacy nie gęsi, a procesy integracji w Europie są
      w przyszłości dla nas na tyle ważne, że trzeba dać temu jasny wyraz głosując na
      tak bez gierek politycznych co do terminu.
    • platformiak Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 12:40
      oszolom.z.radia.maryja napisał:

> no tak lewactwo chce przepchnąć eurokonstytucję zanim naród się zorientuje na
      > czym polega ich oszustwo..i tak to już trwa 16 rok a winy za całe zło
      > dziejace sie w Polsce jak zwykle zwala sie na radio Maryja

Jak dla ciebie nasz kochana wolna ojczyzna jest oszustwe do uciekaj do na
      Białorus wasz wymarzony kraj
    • t.zydek Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 13:44
      Traktat konstytucyjny UE ma ok 500 stron. Jest napisany niezrozumiałym dla
      ogółu językiem. Szansa,że Polacy się z nim zapoznają jest równa 0.
      Wydaje mi się, że wobec tego decyzję powinien podjąć parlament - mam wątpliwośc
      czy akurat ten, ale jednak parlament. Z założenia (podkreślam: z założenia)
      zasiadają tam ludzie, którzy biorą pieniądze za podejmowanie w naszym imieniu
      decyzji. Zrzucanie tego na społeczeństwo jest po prostu ich tchórzostwem -
      zawsze się będzie można wymigać, że to nie moja wina!
      • malwina666 ale posłowie też jej nie przeczytają 27.02.05, 15:04
        Mieliby przeczytać 517 stron? Przecież nie czytają nawet projektów ustaw.

Dla mnie ten projekt:

1) Skażony jest, mówiąc po radiomaryjnemu, grzechem pierworodnym - Valery
        Giscard d'Estaing (sorry za ew. literówki) olał prace Konwentu i przedstawił mu
        własny projekt. A demokracja?

2) Jest skompromitowany swoją długością. Konstytucja - na 517 stron!?
        Konstytucje państw mają po 10, 20, czasami aż 30 stron. Niech będzie, że to coś
        bardziej skomplikowanego niż konstytucja państwa - mimo wszystko skala
        wodolejstwa zawartego w projekcie (przeglądałem go) poraża. Przedstawienie mi
        takiego grafomańskiego behemota jako projektu Konstytucji Europy jest obrazą
        dla obywatela.
      • alatien Re: CBOS o unijnej konstytucji 27.02.05, 15:05
        Masz absolutna racje. Po to istnieje rzad aby zajmowal sie aktami prawnymi, a
        konstytucja jest aktem prawnym. Nie ma w tej chwili w Polsce autorytetu ktory
        mogly "przetlumaczyc" normalnym ludzia ten traktat, bez zbytniego subjektywizmu.
        Niestety. Dlatego, jesli mialoby dojsc do referendum, to nalezy na to patrzec
        jak na wybor pomiedzy rozwojem w Unii i tworzeniem zjednoczonej Europy, a
        odlaczeniem sie i izolowaniem lub utrzymaniem status quo.
    • vicemichnik Janusz Korwin-Mikke 26.02.05, 14:08
      Jeśli ktoś ma nowe prawo jazdy ( ja nie mam): podobno na dokumencie jest
      wskazane, że zostało wydane przez "WSPÓLNOTY EUROPEJSKIE". Janusz Korwin-Mikke
      twierdzi, że "UNIA EUROPEJSKA" jeszcze nie powstała. Przyjęcie
      konstytucji oznacza ostateczne poddanie się woli Brukseli i powstanie "Unii
      Europejskiej". O tym glośno się nie mówi, bo po co siać zamęt i popłoch w
      społeczeństwie.
      A oddanie suwerenności odbije się głównie w podatkach, albo
      socjalnych mżonkach.
      Rosja, z niskimi podatkami będzie się szybciej rozwijać niż Polska. Już w tym
      momencie PKB na mieszkańca zbliża się do polskiego poziomu.

• alatien Re: Janusz Korwin-Mikke 27.02.05, 15:11
        Nie siej paniki bo nie ma po co. Europa odchodzi od wysokopodatkowego systemu
        socjalnego, na rzecz bardziej dynamicznego modelu. Poza tym Unia to nie tylko
        ekonomia i pieniadze, pomomo ze jak wynika z wielu wypowiedzi tylko to dla
        Polakow sie liczy (jest to rowniez opinia ludzi z zachodu). Unia, to mozliwosc
        stworzenia silniejszej wspolnoty, wspolpracy naukowej, edukacji,
        wielokulturowosci konieczjen w dzisiejszym swiecie itd itp. W wiekszosci krajow
        Europy widac ze nie mozna juz zyc osobno.

"Join or cry"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka