oszolom.z.radia.maryja 26.02.05, 09:57 no tak lewactwo chce przepchnąć eurokonstytucję zanim naród się zorientuje na czym polega ich oszustwo..i tak to już trwa 16 rok a winy za całe zło dziejace sie w Polsce jak zwykle zwala sie na radio Maryja Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
majual Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 11:09 Kochanieńki dej se spokój z RM. Ja też czekam na tę nową partię MB - mochbetów, będę na nich i tylko na nich głosować jesienią. A wracając do konstytucji to co w niej tak niektórych przeraża. Przecież ponoć w naszym kraju większość ludzi to katolicy.To o co chodzi. Nie złamały nas niemce, nie zniszczyły ruskie to i tutaj sobie poradzimy.Głosować na konstytucję trzeba, a nie słuchać tych oszołomów, specjalistów od robienia wody z mózgu ludziom.Dla mnie wzorem do naśladowania jest Busz-Prezydent Ameryki. Postępuje jak prawdziwy katolik i to mocno wierzący w Boga i Bliźniego swego. A o konstytucji to co? Ponoć, ta nasz ma być też ponoć do bani. Przynajmiej tak twierdził ten pan ,jak mu tam było - Krzaklewski i jeszcze paru innych. No i co zawalił sie nam świat? Chyba nie, tak jak miałem tak nadal mam i nie widzę zmian na lepsze, chyba że po śmierci. Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 11:17 no to sie jej nie doczekasz..równie dobrze mogłbyś czekać ma Godota (to tytuł powieści Samuela Becketa jakbyś nie wiedział) Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja ciekawa sonda onetu 26.02.05, 11:20 Czy w referendum zamierzasz poprzeć Konstytucję Europejską? Tak 43% Nie 46% Nie mam zdania 11% Ogółem głosów: 5369 Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 11:22 No wlasnie. Spytaj sie oszoloma.z.radia.maryja czy przeczytal ten projekt konstytucji... Zaloze sie, ze odpowiedz bedzie negatywna. Ci ludzie po prostu slysza tylko to co im ich przywodztwo mowi a potem slepo glosza nieprzemyslane i szkodliwe dla kraju hasla. Oczywiscie, ze konstytucja jest dobra dla Polski i dla Europy. Niemniej osobom w rodzaju oszoloma.z.radia.maryja nie chodzi wcale o dobro... Odpowiedz Link Zgłoś
vicemichnik Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 14:00 synziemi napisał: > No wlasnie. Spytaj sie oszoloma.z.radia.maryja czy przeczytal ten projekt > konstytucji... Zaloze sie, ze odpowiedz bedzie negatywna. Ci ludzie po prostu > slysza tylko to co im ich przywodztwo mowi a potem slepo glosza nieprzemyslane > i > szkodliwe dla kraju hasla. Oczywiscie, ze konstytucja jest dobra dla Polski i > dla Europy. Niemniej osobom w rodzaju oszoloma.z.radia.maryja nie chodzi wcale > o dobro... Synuziemi przeczytałeś całą konstytucję ? Może jednak Michnik ci ją streścił ? Odpowiedz Link Zgłoś
oszolom.z.radia.maryja Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 14:27 jestem w trakcie czytania...LPR organizuje na spotkaniach członków i sympatyków LPR odczyty..czytamy poszceg art eurokonstytucji na głos..nowet nasi eksperci opracowali broszurę streszczającą ten akt prawny która to zawiera najbardziej pikante wyciągi z tejże konstytucji Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: CBOS o unijnej konstytucji 27.02.05, 14:59 LPR ma ekspertow? Przedni dowcip, naprawde. "pikante wyciągi" ? naprawde wspolczuje osoba ktore podniecaja sie aktami prawnymi. Swoja droga, to takie odczyty napewno sa bardzo subjektywne. Zapewne macie jakiegos "eksperta" ktory "tlumaczy" wam to co przeczytal, i mowi dlaczego jest zle. Watpie aby byli wsrod was ludzie zdolni do zrozumienia i interpretowania tego traktatu bez wskazowek prezesa. I co wam w tej konstytucji przeszkadza? Wy nie macie zadnej alternatywy? Polowanie na czerwone czarownice i SB nie ruszy ekonomi. Nie potraficie zlozyc planu gospodarczego. jestescie zainteresowani tylko populizmem i latwymi gestami. Dlatego przegracie. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 12:11 PO jak zwykle bez jaj, czyli do tej pory nie wie czy tak, czy nie, PiS już dawno ogłosił, że woli w Polsce skansen, więc co tu się dziwić zdaniu w sprawie traktatu. Powala tylko ich brak wyobraźni i ineodpowiedzialność. Też jestem zdania, by politycy jasno się określili w sprawie przyjęcia przez Polskę eukonstytucji: jak do tej pory nie mają zdania, to niech się przestaną bawić w politykę, wezmą zabawki i idą do domu. Co do wyczekiwania na innych: Polacy nie gęsi, a procesy integracji w Europie są w przyszłości dla nas na tyle ważne, że trzeba dać temu jasny wyraz głosując na tak bez gierek politycznych co do terminu. Odpowiedz Link Zgłoś
platformiak Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 12:40 oszolom.z.radia.maryja napisał: > no tak lewactwo chce przepchnąć eurokonstytucję zanim naród się zorientuje na > czym polega ich oszustwo..i tak to już trwa 16 rok a winy za całe zło > dziejace sie w Polsce jak zwykle zwala sie na radio Maryja Jak dla ciebie nasz kochana wolna ojczyzna jest oszustwe do uciekaj do na Białorus wasz wymarzony kraj Odpowiedz Link Zgłoś
t.zydek Re: CBOS o unijnej konstytucji 26.02.05, 13:44 Traktat konstytucyjny UE ma ok 500 stron. Jest napisany niezrozumiałym dla ogółu językiem. Szansa,że Polacy się z nim zapoznają jest równa 0. Wydaje mi się, że wobec tego decyzję powinien podjąć parlament - mam wątpliwośc czy akurat ten, ale jednak parlament. Z założenia (podkreślam: z założenia) zasiadają tam ludzie, którzy biorą pieniądze za podejmowanie w naszym imieniu decyzji. Zrzucanie tego na społeczeństwo jest po prostu ich tchórzostwem - zawsze się będzie można wymigać, że to nie moja wina! Odpowiedz Link Zgłoś
malwina666 ale posłowie też jej nie przeczytają 27.02.05, 15:04 Mieliby przeczytać 517 stron? Przecież nie czytają nawet projektów ustaw. Dla mnie ten projekt: 1) Skażony jest, mówiąc po radiomaryjnemu, grzechem pierworodnym - Valery Giscard d'Estaing (sorry za ew. literówki) olał prace Konwentu i przedstawił mu własny projekt. A demokracja? 2) Jest skompromitowany swoją długością. Konstytucja - na 517 stron!? Konstytucje państw mają po 10, 20, czasami aż 30 stron. Niech będzie, że to coś bardziej skomplikowanego niż konstytucja państwa - mimo wszystko skala wodolejstwa zawartego w projekcie (przeglądałem go) poraża. Przedstawienie mi takiego grafomańskiego behemota jako projektu Konstytucji Europy jest obrazą dla obywatela. Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: CBOS o unijnej konstytucji 27.02.05, 15:05 Masz absolutna racje. Po to istnieje rzad aby zajmowal sie aktami prawnymi, a konstytucja jest aktem prawnym. Nie ma w tej chwili w Polsce autorytetu ktory mogly "przetlumaczyc" normalnym ludzia ten traktat, bez zbytniego subjektywizmu. Niestety. Dlatego, jesli mialoby dojsc do referendum, to nalezy na to patrzec jak na wybor pomiedzy rozwojem w Unii i tworzeniem zjednoczonej Europy, a odlaczeniem sie i izolowaniem lub utrzymaniem status quo. Odpowiedz Link Zgłoś
vicemichnik Janusz Korwin-Mikke 26.02.05, 14:08 Jeśli ktoś ma nowe prawo jazdy ( ja nie mam): podobno na dokumencie jest wskazane, że zostało wydane przez "WSPÓLNOTY EUROPEJSKIE". Janusz Korwin-Mikke twierdzi, że "UNIA EUROPEJSKA" jeszcze nie powstała. Przyjęcie konstytucji oznacza ostateczne poddanie się woli Brukseli i powstanie "Unii Europejskiej". O tym glośno się nie mówi, bo po co siać zamęt i popłoch w społeczeństwie. A oddanie suwerenności odbije się głównie w podatkach, albo socjalnych mżonkach. Rosja, z niskimi podatkami będzie się szybciej rozwijać niż Polska. Już w tym momencie PKB na mieszkańca zbliża się do polskiego poziomu. Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Janusz Korwin-Mikke 27.02.05, 15:11 Nie siej paniki bo nie ma po co. Europa odchodzi od wysokopodatkowego systemu socjalnego, na rzecz bardziej dynamicznego modelu. Poza tym Unia to nie tylko ekonomia i pieniadze, pomomo ze jak wynika z wielu wypowiedzi tylko to dla Polakow sie liczy (jest to rowniez opinia ludzi z zachodu). Unia, to mozliwosc stworzenia silniejszej wspolnoty, wspolpracy naukowej, edukacji, wielokulturowosci konieczjen w dzisiejszym swiecie itd itp. W wiekszosci krajow Europy widac ze nie mozna juz zyc osobno. "Join or cry" Odpowiedz Link Zgłoś