o_w_morde Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 10:26 ..........a juz nic nie napisze, szkoda klawiatury..........albo napiszę :ciemnogrod , ciemniactwo, ciemnota......... Odpowiedz Link Zgłoś
augu Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 11:25 o_w_morde napisał: > ..........a juz nic nie napisze, szkoda klawiatury..........albo > napiszę :ciemnogrod , ciemniactwo, ciemnota......... Podpisz: JA ŚWIATŁY, NAJMĄDRZEJSZY I POSZTĘPOWY. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 21:49 Myślę, że przeciwnicy RM często są zwolennikami postępu i Oświecenia. Katopolacy są przeciw i wszystko jasne (dla jednych, bo dla drugich wszytko ciemne) Odpowiedz Link Zgłoś
mozart [...] 28.02.05, 10:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
orcheystra [...] 28.02.05, 10:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1tadeusz1 To mi się podoba. 28.02.05, 10:46 Ziobro jest tam gdzie być powinien ( nadaje się na ministranta ). Nawet Kaczory go olewają.Wypuścili szczeniaka w maliny i tam został. Niech Wasserman się nie obawia. Kaczory zrobią z nim to samo.Oglądałem wczoraj (kaczora) na Polsacie. Kupa gówna!!!I to ma być prawica?! BOLSZEWIA !!! A co będzie z Romkiem? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: To mi się podoba. 28.02.05, 22:04 Prawica określa z reguły konserwatyzm, tradycyjność, religijność, surowe kary, dekretowanie jedynie słusznej moralności. Ale dla dobra rozumienia świata najlepiej się pozbyć haseł "lewica" i "prawica", a zastąpić je przez liberalizm i konsewatyzm światopoglądowy, oraz socjalizm i kapitalizm w sferze gospodarki. Są dwa kryteria i po dwa stanowiska (w uproszczeniu) czyli wyjściowo 4 możliwe kombinacje. Liberalni socjaliści (UP, Racja), liberalni kapitaliści (UW), konserwatywni kapitaliści (UPR jest blisko, ale niezupełnie), konserwatywni socjaliści (Samoobrona, LPR). Jednak należaqłoby dodać centrum pomiędzy obiema parami przeciwieństw, aby uszeregować wszystkie partie, a jeszcze lepiej umieścić na układzie współrzędnych z rozróżnieniem stopnia popierania różnych stanowisk. Odpowiedz Link Zgłoś
arqs Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 10:49 No gratuluję autorowi pełnego obiektywizmu - cóż za język i styl! To chyba nowe kanony dziennikarskie? Panie Wojciechu - może czas zająć się czymś co pan potrafi? Ulice są nieodśnieżone... P.s. Nie jestem zwolennikiem Rydzyka i jemu podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Rycerze Radia Maryja waszym językiem łacina, 28.02.05, 10:49 Rycerze Radia Maryja waszym językiem łacina,a okres średniowiecze. Gdyby nie ten Meybach, a teraz to i ten na Z dostanie, trzeba zrzutki na kampanię wyborczą! Dałem kiedyś 20 zł na Stocznię Gdańską , gdzie one trafiły kapłanie, odpowiedz jak na spowiedzi! Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim. Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Psychole od Michnika zaprzeczają demokracji ! 28.02.05, 11:03 Psychole od Michnika są przeciwnikami wolności słowa i głoszenia odmiennych od GW pogladów. Niewątpliwie są wyznawcami "tolerancji inaczej". Odpowiedz Link Zgłoś
sluczyn Dziecinko,Dawidku ty swój język i świat masz? 28.02.05, 12:11 Dziecinko,Dawidku ty swój język i świat masz? Czy ty tylko potrafisz powtarzać cudze określenia, to mantra, ewangelia czy Mein Kampf (dostępny)? Drugi człowiek jest bardziej skomplikowany niż twój rozumek Kubusia Puchatka z opłatka może pojąć! Nawet gdybym padał z głodu nie przyjmę chleba oszołoma, któremu chleb żytni kojarzy się z żydnim. Odpowiedz Link Zgłoś
kicior99 Re: Dziecinko,Dawidku ty swój język i świat masz? 28.02.05, 16:13 sluczynie! tu polowa jest takich! ja juz sobie dalem spokoj z dyskutowaniem. Zwroc uwage, ze w zasadzie zasen post nie jest na temat, a wiekszosc pisze na zasadzie: zaatak0owac Michnika? To po cholere oni tu wlaza? Ja np. nie przepadam za radiem Mariola i ND wiec nikt mnie tam nie zobaczy. Nawet nie wiem, czy maja forum bo i tak bym sie tam nie wpisal. Odpowiedz Link Zgłoś
augu Re: Rycerze Radia Maryja waszym językiem łacina, 28.02.05, 11:29 sluczyn napisał: > Rycerze Radia Maryja waszym językiem łacina,a okres średniowiecze. Gdyby nie > ten Meybach, a teraz to i ten na Z dostanie, trzeba zrzutki na kampanię > wyborczą! Dałem kiedyś 20 zł na Stocznię Gdańską , gdzie one trafiły kapłanie, > odpowiedz jak na spowiedzi! Maybach pisze się przez Ma.. a nie Me... Dlaczego miałby Ci odpowiadać jak na spowiedzi? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Rycerze Radia Maryja waszym językiem łacina, 28.02.05, 22:05 A co to jest Maybach? Jakiś biblijny ascetyk, że tak radyjkowcy purystyczni są w nazewnictwie? Odpowiedz Link Zgłoś
krzywyryj "48matrix" !!! Daj głos !!! Czekam !!! 28.02.05, 11:00 Nudno tu bez ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
prawy-prosty "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 11:18 Tu są za słabi przeciwnicy. Twój intelekt wzbogaca mnie jak nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
lewy-sierpowy Re: "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 11:54 Cios celny, ale poniżej pasa. Jesteś może z "Team 48matrix" ? Nie wal na oślep, bo sam siebie znokautujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
pamin1 Re: "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 12:02 Nie naleze do zadnej bandy ani mafii. Po prostu szybko sie ucze. Ty masz z biblia i kosciolem tyle wspolnego co twoi patroni. To ty z "miloscia" typowa dla polskiego ciemnego "katolika" machasz piastkami i czytasz posty, ktore nie sa adresowane do ciebie. Ksiadz-UB-ek? Odpowiedz Link Zgłoś
krzywyryj Re: "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 13:50 pamin1 napisał: > Po prostu szybko sie ucze. ------------------------------------------- Za szybko się uczysz. Zwolnij. Szybko uczyć się nie oznacza nauczyć się. "Smotrisz w knigu, widisz figu"- <Ś.P. Krwawy Leon- Belfer> Odpowiedz Link Zgłoś
prawy-prosty Re: "48matrix" !!! Czekam !!! 28.02.05, 12:08 pamin1 napisał: > bo wlasnego mi brakuje! ---------------------------------------- Do znokautowania "48matrix"'a nie trzeba intelektu. Uwierz. Odpowiedz Link Zgłoś
pan.nikt OSZOŁOMY Z GW 28.02.05, 11:27 Jak Rydzyk wymieniał Girtycha i LPR, to GW nazywało LPR partia Rydzyka, partia kruchtową, jak nie wymienia, to znów źle. ZWYCZAJNIE PROMOCJA W GW KUMPLI OD FRASYNIUKA I OKRĄGŁEGO STOŁU ZACZĘTA!!!!!!!! A wszystkich innych ośmieszać, deptać. Z Rydzykiem, źle, bez Rydzyka źle. Zawsze będzie źle. DOBRZE JEST TYLKO Z ADASIEM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 11:40 Trochę mnie to forum mierzi. Ciekaw jestem ilu z tych którzy dają tu upust swojej grafomanii słucha rydzyjka. Myślę że mało kto. A ja słucham... I chociażby dzisiaj rano wysłuchałem świetnej katechezy która to tłumaczyła dlaczego Kościół jako instytucja ma OBOWIĄZEK politykowania. Najpierw katecheza, później telefony. Oczywiście w mgnieniu oka zrobiło się kółeczko wzajemnej adoracji. Nikt nie śmiał mieć innego zdania niż O. prowadzący. Po kilku telefonach odechciało mi się słuchania. Masoni, neoliberałowie, globalizm itd... Czy "przeciętnym" słuchaczom RM w ogóle coś to mówi??? Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 11:44 Powinni byli wpuscic do sali troche gazu Zyklonu B. Tak na wszelki wypadek Odpowiedz Link Zgłoś
bladatwarz Lekcewazycie sobie media, to teraz zaskoczenie... 28.02.05, 11:52 Wystarczy zajarzec sobie od czasu do Czasu do Naszego Dziennika zeby zobaczyc co sie kreci na prawicy (tak jak do NIE zeby podgladnac lewice). W RM ani w ND nigdy dobrego slowa o LPR nie bylo. A jesli w ogole cos napisali, to raczej w chlodnym tonie. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Giertych i Rydzyk niczym sie od siebie nie roznia. 28.02.05, 15:36 sa dziecmi NIENAWISCI,wiec trudno od nich wymagac, zeby sie kochali. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywyryj Re: Giertych i Rydzyk niczym sie od siebie nie ro 28.02.05, 15:45 Nie przesadzaj z urawniłowką. R.Giertych jest duuuuużo wyższy. Odpowiedz Link Zgłoś
rozmaryn Czyli Ziobro jednak jest zerem. Miller miał rację. 28.02.05, 12:00 Zbyszku, ratuj się. Bo pójdziesz na dno razem z Rydzykiem i Lepperem. Nie daj się sprostytuować jak Rysiek Czarnecki. Odpowiedz Link Zgłoś
19mamuska jedyna prawda 28.02.05, 12:10 GW ten CHŁAM eksponuje wypowiedzi tylk edek47 dawidmorst lewy sierpowy krzywyryj pytam się a gdzie moje wypowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
18261826www Re: jedyna prawda-Radiomaryja to banda faszystow! 28.02.05, 12:16 Ten kto zlikwiduje te bande, zapisze sie zlotymi literami w historii Polski i swiata. Odpowiedz Link Zgłoś
krzywyryj Re: jedyna prawda 28.02.05, 12:26 Napisz coś. To może opublikują. Chyba że oczekujesz Nobla za tekst "bez słów". Jest precedens; John Cage skomponował utwór muzyczny "bez żadnego dźwięku". Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 12:34 kataryna.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
aglo5 Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 12:38 Byłem czytelnikiem wyborczej do czasu kiedy zobaczyłem Michnika ściskającego czerwonych, o zgrozo gdzie ja miałem oczy i uszy; Michnik zdrajca idei Solidarności(zw.zaw.},został o.Rydzyk jedyny który prawdą prowokuję zachowanie mających coś na sumieniu politykow. Wszystko i wszyscy ze świecznika przeciw R.Maryja, lewa i odłamy prawej strony boją się prawdy o sobie, najbardziej boli "Bolka" i ordynarnego w wypowiedziach i braku kultury Frasyniuka, a radio nadaje dalej, mi nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma.i.gomora RYDZAK, WQON DO KLA2SZTORU !G.. CI DO POLITYKI ! 28.02.05, 15:10 Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: ANTYPOLSKA GazetoWyborcza, WON Z POLSKI !!! 28.02.05, 16:41 "A liberalne media won od RM i od spraw wiary (art. ks.Słomińskiego). Kto dał prawo do wypowiadania się na łamach GW na temat, którym się akurat ta gazeta nie powinna się zajmować. Katechizm? Panowie, dajcie spokój. Zajmijcie się czymś, co w Waszych ustach (piórach) brzmi mniej fałszywie." - - - Fałsz i manipulacja to stałe zadania tej antypolskiej szmaty GW. Odpowiedz Link Zgłoś
holyboy_666 Re: hmmmm 28.02.05, 18:34 a może lekarz cię oszukuje i dostajesz placebo;-) Odpowiedz Link Zgłoś
augu Re: RYDZAK DO KLASZTORU ! WON OD POLITYKI !! 28.02.05, 14:27 A liberalne media won od RM i od spraw wiary (art. ks. Słonimskiego). Kto dał prawo do wypowiadania się na łamach GW na temat, którym się akurat ta gazeta nie powinna się zajmować. Katechizm? Panowie, dajcie spokój. Zajmijcie się czymś, co w Waszych ustach (piórach) brzmi mniej fałszywie. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: RYDZAK DO KLASZTORU ! WON OD POLITYKI !! 28.02.05, 22:18 Nasze prawo daje możliwość swobody wypowiedzi. A Rydzyka-heretyka z teologią oficjalną i wykładniami wiary można chyba konfrontować - w imię choćby troski o ludzi, którzy myślą, że RM prezentuje wartości katolickie. RM nie ma żadnego wyróżnionego statusu w sprawach wiary i musi się podporządkować odpowiednim instytucjom kościelnym. Odpowiedz Link Zgłoś
bbombel Biedne Radio Maryja zostawcie je w spokoju!!! 28.02.05, 12:53 Niech osoby ktore nie sluchaja tego Radia nie wypowaidaja sie, prosta zasada. Ja slucham tego Radia i zadnych nie przyzwoityhc tresci sie nie dolsuchalem, oni sie tylko modla i glosza swoja opinie na temat polityki i historii. Radio Maryja jest zaciekle atakowane od poczatku istnienia za swe poglady, ze osmiela sie mowic prawde ktora demaskuje uklad post-okraglostolowy i nie tylko. Czy na lamach Wyborczej atakujaca to Radio znajduje sie chociaz jedno pozytywne zdanie? Chcemy zamknac Radio Maryja a pozostawic NIE? Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Biedne Radio Maryja zostawcie je w spokoju!!! 28.02.05, 22:27 Ja tam lubię sobie posłuchać oszołomów z RM. Są tak zakłamani, że utwierdzają mnie, że moje poglądy nie mają racjonalnej alternatywy, a jedynie zabobony i chorobę psychiczną oraz brunatno-czarną nienawiść. Czy czytasz NIE? Ja cenię za poczucie humoru i inteligencję, tak obce ciemnogrodzianom. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk <a href="http://kataryna.blox.pl/html" target="_blank">kataryn 28.02.05, 12:53 Odpowiedz Link Zgłoś
mehow78 Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 12:55 Witam, Poraz kolejny przekonuję się o wybiórczości dobierania i prezentowania faktów przez dziennkarzy GW. Jestem okazjonalnym słuchaczem RM, nie sympatyzuję z przekonaniami politycznymi jakie przypisuje się w mediach tej radiostacji, czy też jej prowadzącym. Transmisję oglądałem w TV TRWAM, ponieważ postanowiłem zweryfikować niektóre głoszone publicznie poglądy na temat stacji. Nie mam takich skojarzeń jak Autorzy artykułu w kwestii przebiegu tego spotkania. Zmuszony jestem stanowczo zaoponować treści tego artykułu. Panowie Autorzy, gdzie dziennikarska rzetelność i uczciwość, oraz szacunek do faktów? W moim skromnym przekonaniu artkuł jest mizerny nie ze względu na temat, tylko na styl - bliskość z tonem Trybuny Ludu lat 80. Ja bym się za taki tekst wstydził. Zawiodłem się na GW poraz kolejny. Pozdrawaim wszystkich, M. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 22:29 To napisz jak było naprawdę, bo nie każdy ma dekoder TRWAM czy kablówkę. Odpowiedz Link Zgłoś
gooral164 namaszcza jak to księża mają w zwyczaju ?? 28.02.05, 13:00 ładuje ich od tylca?? Odpowiedz Link Zgłoś
equipage Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 13:11 Ale świnia - nie? Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka2 CZY NAMAŚCIŁ POSŁANKĘ UNII PRACY - GUCWIŃSKĄ? 28.02.05, 13:27 Czy Jego Wielebność, Ojciec Wszystkich Pożądnych (od słowa pożądanie) Polaków namaśćił panią poseł Unii Pracy - Hannę Gucwińską? Jako niereformowalna w TVP Gucwińska z mężem została wyrzucona z ekranu telewizji publicznej. Teraz 73 letnia babcia zaszczyca swoją fizjonomią i słynną umytą treską rydzykową telewizję TRWAM. Czy otrzyma błogosławieństwo Rydzyka na dalszą parlamentarną drogę? Odpowiedz Link Zgłoś
krzywyryj Re: CZY NAMAŚCIŁ POSŁANKĘ UNII PRACY - GUCWIŃSKĄ? 28.02.05, 13:36 Jesteś bardzo mocno namaszczona ( od maści) maścią na szczury. Ale nie za bardzo. Poproś o dokładkę. Odpowiedz Link Zgłoś
and192 Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 13:37 Panu Szackiemu gratuluję stylu. "Moherowe berety" przepiszę sobie do sztambucha. Odpowiedz Link Zgłoś
sodoma.i.gomora KLECHY, WON OD POLIYTYKI I TO JUZ ,Q;; !!!!!!!!!!! 28.02.05, 15:13 Odpowiedz Link Zgłoś
m15 Re: KLECHY, WON OD POLIYTYKI I TO JUZ ,Q;; !!!!!! 28.02.05, 15:58 Tyle waznych zaczy a wy ciagle jedno, Ojciec dyrektor.Zamilczcie wreszcie,zajmijcie sie Nie, Gazeta,itp. Odpowiedz Link Zgłoś
pandada Re: KLECHY, WON OD POLIYTYKI I TO JUZ ,Q;; !!!!!! 28.02.05, 22:38 Ludzie zajmują się czym chcą. RM też zajmuje się czym chce i np. nie rzuca się z ostrą krytyką na Tygodnik Powszechny. GW nie lubi RM - to ich atakuje - tak jak Kwiatkowskiego z Czarzastym, Putina, wszechpolaków itd. Radio atakuje masonów, żydów, komunistów, liberałów, Wałęsę, Michnika itp. Każdy sam wybiera przeciwników. PS. Jak to papieża ludzie nie szanują. On stwierdza, że dzięki cierpieniu jest bliżej Jezusa, a "wierni" życzą mu zdrowia i dobrego samopoczucia. Zawsze wbrew papieżowi, który uznaje też, że pluralizm i tolerancja są prawdziwą polskością. Odpowiedz Link Zgłoś
augu Re: Ojciec Rydzyk namaszcza polityków 28.02.05, 14:15 Ten ton przypomina mi cykliczną audycję radiową sprzed lat "Tu jedynka". Ten sam styl. Ciekawe, czy ówczesna opozycja przypuszczała wówczas, że będzie pisać w tym samym tonie. Odpowiedz Link Zgłoś