Dodaj do ulubionych

"POLSKA REWOLUCJA MORALNA" - ŚMIECHU WARTA

01.03.05, 17:20
Bardzo mnie zdziwił ostatnio fakt, jak wiele osób uważa całe to zamieszanie
zwiazane z teczkami za "rewolucje" moralną. Jestem ciekaw na jakiej podstawie
wyciągane sa takie wnioski, skoro tak naprawde tylko jedna osoba zna ich
pełna zawartość (podobno jest to Michnik). Wg mnie czyn ten na pewno nie jest
żadna rewolucją moralna a ni też takowej nie zainicjuje. Rewolucja moralna ma
to do siebie że "rodzi się na dole", natomiast ta "rewolucja" to w dalszym
ciagu walka elit. Elit, które "spóźniły się do władzy" tak jak Niemcy przed I
woja swiatową "spóźniły się do podziału świata". Być może jedni zwyciężą a
inni w tej walce polegna ale to i tak nie zmieni faktu, ze u szczytu
pozostana te same twarze, które od lat ogladamy w TV czy gazetach.
Obserwuj wątek
    • baltazar.pompka Re: "POLSKA REWOLUCJA MORALNA" - ŚMIECHU WARTA 01.03.05, 17:25
      Rewolucja to moze i w Polsce nastapi, ale tylko pod warunkiem kiedy
      te "zwycieskie elity" skompromituja się do reszty tak jak ich poprzednicy z SLD
      czy AWS.
    • nikodem_dyzma Re: "POLSKA REWOLUCJA MORALNA" - ŚMIECHU WARTA 01.03.05, 17:38
      Prawda co prawda smutna ale prawda.
    • szatek100 Re: "POLSKA REWOLUCJA MORALNA" - ŚMIECHU WARTA 01.03.05, 18:09
      Oczywiscie jestem za tym , by napietnowac esbeków i cała resztę, jednak nie mam
      złudzen, ze hasło "rewolucji moralnej" jest tylko demagogia dwóch pazernych na
      władzę bliźniaczych megalomanów , którzy brak pozytywnego programu dla Polski
      nadrabiaja krzykliwym populizmem (np. 3 miliony komunalnych mieszkań- śmiechu
      warte).Posługują sie retoryka podobną do AWS i SLD.Głosza ,że to nie system
      prawno-gospodarczy jest zły , tylko ze na stołkach siedzą "amoralni złodzieje"
      ( tak uwazała takze AWS - w przeciwieństwie do prawicy SLD twierdziło , że na
      stanowiskach znajdują się "idioci").Wszystko wiec ma sprowadzac sie do
      wymiany "ich" na "naszych".Ta strategia juz dwa razy się skompromitowała i nie
      widzę podstaw, by blamaz nie miał nastąpić po raz trzeci.Kaczynski poczynił
      kilka usprawnień, stara sie trzymać wszystkich w partii za mordę , ale to nic
      nie zmieni
      • szpieg.z.krainy.dreszczowcow Re: "POLSKA REWOLUCJA MORALNA" - ŚMIECHU WARTA 02.03.05, 10:35
        "jest tylko demagogia dwóch pazernych na
        władzę bliźniaczych megalomanów , którzy brak pozytywnego programu dla Polski
        nadrabiaja krzykliwym populizmem (np. 3 miliony komunalnych mieszkań- śmiechu
        warte)."

Dokładnie. Kaczory miały zaczac te mieszkania budować w Warszawie, a jak
        narazie zaczynma się trzeci rok prezydentury Kaczora "wazniejszego" i zadnej
        łopaty do tej pory nie wbito.
      • baltazar.pompka Re: "POLSKA REWOLUCJA MORALNA" - ŚMIECHU WARTA 02.03.05, 12:25
        "Kaczynski poczynił kilka usprawnień, stara sie trzymać wszystkich w partii za
        mordę , ale to nic nie zmieni"

To nic nie zmieni bo taka jest mentalnośc Polaków. O rewolucji bedzie mozna
        mówić wtedy kiedy zmini się ta mentalność. Ale to raczej wielopokoleniowy
        proces więc raczej ewolucja.

• edico Dlaczego w 98% katolickie społeczeństwo 02.03.05, 13:35
      (wg. Glempa oczywiściee) ma się odnawiać moralnie???

Czyżby polski katolicyzm pod wodzą tego purpurata utracił swą moralność?

A może jej nie miał i dopiero teraz zostało to dostrzeżpne przez następnych
      myslicieli poszukującyzh kolejnego wroga do walki?
      • szpieg.z.krainy.dreszczowcow Re: Dlaczego w 98% katolickie społeczeństwo 02.03.05, 17:05
        Widocznie naró wyciaga swoje wnioski z tego co mu w kosciele wygaduja.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka